Vilket

Abyssinian gör det själv själv

2. Filternålen kan tillverkas oberoende. För att göra detta, ta ett rör, där hål på 5-8 mm borras på ett förskjutet sätt på ett avstånd av 5 cm från varandra.. Rist eller trådlödd. Vid slutet av röret är svetsad spets i form av ett spjut. För att underlätta framstegen i jordens tjocklek väljs diametern ett par millimeter större än själva rörets diameter.

Abyssinian gör det själv själv

Handgjord filternål

Det är viktigt! Risten är lödd endast med hjälp av fluss eller tenn. Användning av giftig bly är inte tillåtet.

Rådet. För att förhindra elektrokemisk korrosion är det bättre att plocka nålen från samma material som höljet är tillverkat.

3. Röret expanderas med gängade anslutningar eftersom det nedsänks i brunnen. Både gummitätningar, lin eller silikon kan användas för tätning. Det andra röret är lindat runt det första röret, sedan är det tredje röret skruvat på och så vidare.

4. Efter nedsänkning av röret är jorden runt den sprinklad med fint grus och täppt. Det sista röret för att förhindra föroreningar och högt vatten i brunnen fylls med cementmortel.

5. Därefter ska filtret tvättas från leran. För detta tillförses vatten till brunnen under tryck.

6. Uppbyggnaden av brunnen till rent vatten utförs med en centrifugalpump med tillräckligt hög effekt.

Det är viktigt! Filtret måste spolas. Sedan den passerar genom jorden (och speciellt ler), är den tätad, vattnet kommer inte att gå upp, även om pipens spets redan finns i akvariet.

7. På den högsta änden av röret med en fläns eller gängad anslutning är monterad pump.

8. Om en stängd källa inte används, är en liten kupé utrustad för att skydda den från nederbörd, åsar och damm över brunnen.

Relaterad video: Gör det själv-Abyssinian bra

Vi bygger Abyssinian Well med våra egna händer: hur man gör en välnål

Uppgiften att ansluta ett litet landställe till den centrala vattentillförseln i hushållen är sällan en positiv lösning. Att gräva en brunn eller borra en brunn är ofta för dyrt, och att bygga ett autonomt system kräver en egen vattenkälla. I sådana fall är det bättre att ordna Abyssinian-brunnen: det är lätt att implementera idén med egna händer och det kommer att kräva små utgifter.

Principer för driften av Abyssinian Well

Den Abyssinian brunnen är en förenklad version av brunnen, som gör det möjligt att få vatten från den första eller andra akvarellen som ligger ovanpå. Dess konstruktion är extremt enkel. Det är en kolonn av sammankopplade gas- och stålstålrör med ett primitivt filter och en metallspets i botten.

Den tunna tunnan av att göra ser ut som den äldsta enheten för syning. Därför andra namnet: väl nål.

Abyssinian gör det själv själv

Kompetent arrangerad Abyssinian brunn kommer att säkerställa att vattenförsörjningen på gårdsplanen inte är värre än minen och kommer inte att ge den i hållbarhet.

Den klassiska metoden för nedsänkning av den abyssiska brunnen i marken utförs genom banal blockering – den enklaste metoden som aktivt används bland oberoende mästare. Hamra in tills det nedre röret med ett spets öppnar akvariet.

Ibland är kolonnen delvis begravd med hjälp av skruvborrning, men att hyra en manuell eller mekanisk borrigg ökar betydligt arbetsbudgeten.

Abyssinian Well uppfanns och testades i praktiken under kriget mellan koloniala England och Etiopien 1867-68. Den design som föreslagits av den amerikanska ingenjören Norton gav outtröttligt de brittiska trupperna med vatten under deras rörelser i öknen.

Abyssinian well – den mest ekonomiska metoden för att extrahera grundvatten

Enheten i brunnnålen tar ett minimum av medel

Eftersom nålbrunnsdjupet normalt inte överskrider 10-12 m är en billig ytpump lämplig för pumpning av vatten

Pumpar med vattenledningsytor

Nålens flödeshastighet är lika med flödeshastigheten hos en konventionell rörformig brunn.

Abyssinian wellflödeshastighet skiljer sig inte från standard

Du kan installera en välnål på vilken plats som helst, som vanligen är otillgänglig för borrning av en vanlig brunn, till exempel i källaren av ett hus.

Abyssinian borrning i källaren

Enheten i brunnnålen tar ett minimum av medel

Pumpar med vattenledningsytor

Abyssinian wellflödeshastighet skiljer sig inte från standard

Abyssinian borrning i källaren

En anordning för att extrahera den livgivande vätskan från jordens underjordiska lager installerades snabbt, demonterades och återanvändades vid nästa stopp.

Prioriteringar som rörlighet, låg kostnad och enkel konstruktion uppskattades av militären, lockade resenärer och forskare.

Abyssinian gör det själv själv

Fördelarna med en nålbrunn gör det själv är i enkelhet och minimal konstruktionstid, enkel demontering och låg kostnad.

I Ryssland blev vi bekanta med en anmärkningsvärd uppfinning ett år efter slutet av den engelska kampanjen. En anordning för att lyfta vatten från ett grundligt djup beskrevs av KI Maslyannikov i en bok som ägde rum till effektiva borrskalor vid den tiden.

Av de fem Abyssinian-brunnarna anordnade i Tsarskoye Selo-området var två ganska lämpade för att få färskt vatten. Tre kunde inte nå akvariet på grund av kalkstenen nära ytan.

Framgångsrika Abyssinian-brunnar gav en hink i minuten. Först var det en lerig slam, vilken efter en halvtimme pumpning blev ganska genomskinlig och ren.

Endast de första vattenfötterna från jordens yta öppnas av välnålen, därför kan det producerade vattnet inte användas för dricksändamål. Den är lämplig för vattning, städning och liknande hushållsbehov.

Om så önskas, och en imponerande produktionshastighet för vattenrening, kan du installera ett system av grova och fina filter som kvarhåller mekaniska inklusioner och kemiska föroreningar.

Abyssinian gör det själv själv

Den viktiga bristen på den abyssiska brunnen är det obetydliga djupet av vattenintaget i samband med användningen av ytpumpar, men detta är den mest lämpliga källan för tillfällig användning.

Nålens designspecifikitet

Utvecklat för ett och ett halvt år sedan har den abyssiska borrriggen under de senaste åren inte genomgått stora strukturella förändringar. Under en tid blev det i allmänhet oförglömt bortglömd, men i takt med strukturen och enkelheten är det märkbart framför det utbredda röret och brunnarna.

Typisk enhetslayout

I designen av den abyssiska brunnen finns det två huvudkomponenter:

 • Borr. inklusive spetsen som skär marken och fatet, som växer i processen för penetration i marken. Stommen samtidigt fungerar som en kanal för att lyfta vatten från djupet. Därför är den monterad från rörsektioner, och inte från en stålcirkel eller bar.
 • Koper. bestående av ett metallstativ och en viktig kvinna som spelar rollen som en hammare. På toppen av stativet finns två kvarter, med rep som sträcker sig genom dem, som kvinnan är bunden till.

När repet är åtstramat stiger kvinnan upp på toppen av installationen. När den försvagas faller den snabbt på den subfixerade på det hammare segmentet av tunnan. Den senare utför funktionen av mothållet, på grund av vilket stammen är konsekvent nedsänkt i marken.

Abyssinian gör det själv själv

Huvuddelen av den abyssiska brunnen är ett tips av ett rör med en inre diameter av 11/4 11/2 och 2 tum och består av respektive ett perforerat gasrör, som ett filter och utrustad med en lansformad förtjockning i slutet

Podbabok är en slags klämma, bestående av två symmetriska delar. Ytan på underytan i kontakt med kvinnan är något större än det område av hammarens botten som faller på den.

Efter att den hammade delen av tunnan är nästan helt nedsänkt i marken, avlägsnas underbasen. Nästa rör är skruvat på den försänkta delen av röret, på vilket mothållsklämman är fixerad igen.

Abyssinian gör det själv själv

När den faller, slår kvinnan det nedre oket och fördjupar röret, när brunnen fördjupas, flyttas underbasen och oket med block i röret

Stegen för att fördjupa borren upprepas tills den nedre delen av nålen väl byggs med egna händer når akvariet. Vattentanken behöver inte bara öppnas, men också att gå så låg som en mätare.

Enligt reglerna bör skiktet korsas med 2/3 av sin kapacitet, men för en oberoende borrare är de faktiska dimensionerna av akvariet förmodligen okända. Det är svårt att döma dem utan hydrogeologiska undersökningar.

Abyssinian gör det själv själv

För att få vatten på en viss plats, installerar de ett stativ, skruvar spetsen på gasröret, som kvinnan sätts på, och kvinnan hamrar röret i marken

Utseendet av vatten i utvecklingen bör regelbundet övervakas. Professionella borrare, för att mäta vattennivån i gruvan, har en enkel fixtur som idealiskt bestämmer vattendjupets djup när den ligger upp till 15 m. Detta är en ihålig metallcylinder, kallad en klappbräda. Enheten ser ut som ett inverterat tunt glas fäst genom en slinga till tejpmåttet.

Abyssinian gör det själv själv

Klammerens arbetsdel är en ihålig cylinder eller en kon, som vid kontakt med vattenytan ger en karaktäristisk bomull: enheten kan tillverkas som händerna

När kakans kant kommer i kontakt med vattnets yta hörs bomull, vilket berättar om utseendet av det önskade i brunnen. Det är möjligt att tillverka en sådan styranordning med egen hand genom att binda en stor mutter till garnet så att den kan vara i direkt kontakt med vattnets yta.

Istället för en mutter skulle det vara trevligt att hitta en plastfilm eller metallkegel som inte är för lätt och inte är stängd på ena eller båda sidorna.

Det finns ett annat smart verktyg som fungerar som en kontrollanordning. Det är banalt att övervaka utseendet av vatten i Abyssinian-brunnen genom att släppa ett vanligt polymerrör i fatet. Vid kontakt med grundvattenspegelsignalen en karaktäristisk bomull.

Funktioner av tillverkningen av bagageutrymmet

Det finns inga abyssiska brunnar i industriproduktionen. Tillverkningsinstallation beställd i verkstaden eller gör egna händer.

Abyssinian gör det själv själv

För att underlätta nedsänkning i marken är den första stångens nedre kant försedd med en spjutformad spets, dess diameter i den breda delen är 3-5 cm större än huvudrörets diameter, dess längd är ca 10-15 cm

För att göra en brunn behövs en nål:

 • Tjockväggiga rör VGP, vars märkning är ”förstärkt”. Den optimala storleken på rörets ytterdiameter är från 25 till 40 mm. Man bör komma ihåg att ju tjockare tunnan desto svårare är det att hälla det i marken, och rörets tjocklek kommer inte att påverka flödeshastigheten alls.
 • Stålspets, bearbetad på en svarv. Delens längd är 10-12 cm, Ø 1-2 cm mer än rörets Ø, så att friktionen av jorden på tunnan inte saktar körprocessen. Spetsen kan vara konisk eller pyramidal men inte svetsad från kilformade rörstycken.
 • Stålnät tät galunnogo vävning, nödvändig för anordningen av ett extra filter. Det kommer att förhindra ingrepp av små korn av sand och till och med lerdimma.

För tillverkning av bagaget är det bättre att köpa sömlös rörrullning, som definitivt inte kommer att knäcka när den körs. Röret måste skäras i sektioner på ca 1,2 – 1,5 m. Vid borrning kallas de stavar.

Dessa dimensioner rekommenderas baserat på den största bekvämligheten i arbetet. Den specifika längden av segmenten i det angivna intervallet beror på det uppskattade produktionsdjupet. Det är önskvärt att en av dem var 1 m för den slutliga penetreringen i vattenbäraren.

Abyssinian gör det själv själv

En backventil i form av en boll eller en platta förhindrar utflöde av vatten som extraheras av pumpen i nålens brunn efter att ha stoppat den elektromekaniska eller manuella pumpen

Utvidgningen av cylindern görs när projektilen tränger in och utförs genom successiv lindning av VGP-rörsektionerna. För genomförandet av anslutningar längs kanterna på segmenten skärs i 7 varv av rörtrådsgängor och använd stålkopplingar. Anslutningarna är hermetiskt gjorda, vattentanken läggs i tråden.

Abyssinian gör det själv själv

Att helt och hållet tillverka och installera Abyssinian-brunnen är inte svårt med egna händer, men om det är planerat att tillfälligt driva stapelföraren är det klokt att hyra

Spetsen är svetsad till det första segmentet i framtida kolumnen och utrustad med ett primitivt filter – det här är den vattenmottagande delen. I rörets startdel borras hål på 8 – 10 mm så att elementen i den angivna perforeringen är anordnade i en viss förskjuten ordning. Mellan de villkorliga horisontella raderna av hål ska ungefär 5 cm vara: du bör inte göra dem närmare för att inte försvaga röret.

Borrhål börjar, avgår från bottenkanten på ca 15 cm med samma mål att bevara styrkarakteristika. Vid korsningen av kolonnens första länk med följande stång är en backventil av ett okomplicerat system installerat. Oftast är det en boll som tillåter vatten genom endast mot pumpen.

Steg 1: Före borrning måste välnålen lagras på verktyget. Den totala längden på borrörssträngen ska vara 2-3 m större än det uppskattade djupet av akvariet

Verktyg för byggandet av Abyssinian brunnen

För att underlätta borrningsprocessen och för att organisera gropen under utvecklingsmynningen är det önskvärt att gräva ett hål

Hålet för enheten Abyssinian well

Steg 3: Om det finns stenblock och stora stenar i den geologiska sektionen på borrplatsen, är det lämpligt att fylla på borrar

Borrar för förstörelse av stenblock och stenar

Steg 4: Innan du börjar borra, kontrollera upptagning av ärmarna med borrrör och deras antal

Borrkopplingar

Om det finns sandig lök i sektionen på platsen är det bättre att förstöra klippan med en spetsig spets innan du installerar startröret med filtret i brunnen.

Verktyg för penetrerande lerjord

Om sektionen består av sand- och grusinslag kan Abyssinian-brunnen startas från ett rör försedd med en sil och en konformad spets.

Starta röret med filter och spets

Om det inte är planerat att installera pumputrustning i gropen är det bättre att skydda borrsträngens övre del med ett höljesrör, vars hål ska fyllas med sand eller sand och grusblandning.

Needle Well Arrangement Alternativ

Genom att installera en handpump vid nålens brunnhuvud kan du minska kostnaden för att utrusta källan till gränsen.

Handpump för abyssinsk brunn

Verktyg för byggandet av Abyssinian brunnen

Hålet för enheten Abyssinian well

Borrar för förstörelse av stenblock och stenar

Borrkopplingar

Verktyg för penetrerande lerjord

Starta röret med filter och spets

Needle Well Arrangement Alternativ

Handpump för abyssinsk brunn

Förbättring av antediluvianfiltret

Det beskrivna filtret skyddar mot grus och små stenar, men det kommer inte att bli av med mindre inklusioner. Därför behöver den modernisering. För att omforma en perforerad sektion av röret till ett filter med en högre grad av skydd, behöver den ändras, för detta:

 • Rostfria stålspolar är lindade ovanpå röret. De behövs för att öka filterorganets område. Avståndet mellan spolarna 3 – 5 mm.
 • Den resulterande billetten tätt omsluter med en bit av rostfritt nät, vilket är lodat till rörväggarna. Endast tennslödare används, eftersom användningen av en legering med bly negativt påverkar vattenets kvalitetsegenskaper.

Det menas att det uppgraderade filtret i större vikt bör lindas utomhus med rostfritt stålstång utanför. Låt dig tvivla på tillförlitligheten hos sådana befästningar. Vi tror att när det är nedsänkt i marken kommer de yttre svängarna av det självtillverkade filtret säkert att lossna, öka friktionen och väsentligt komplicera körningen.

Abyssinian gör det själv själv

I borehålfiltret användes Galun-vävnätet P52, vilket möjliggör filtrering av fin- och silsand, vilket skyddar brunnen från siltning

Förfining av filtret är en bra sak, vilket inte bara bidrar till att optimera vattenkvaliteten utan också förhindrar siltning av nålen väl. Det är sant att alla prostatapparater kräver strikt överensstämmelse med reglerna:

 • För nätfilter passar inte gallret av mässing eller andra icke-järnmetaller. I kombination med stål med stark lödning kommer de att bilda ett galvaniskt par som snabbt och enkelt korroderas av korrosion.
 • Diametern hos det perforerade röret med ett extra filter bör inte vara lika med eller överskrida spetsens maximala diameter. Annars kommer viktiga filtertillägg separera från röret när de kör in i marken.
 • För konstruktionen av borrsträngen och den första länken, som är den vattenupptagande delen av cylindern, kommer bräckliga gjutjärnsledningar inte att fungera.

Det är ändå inte nödvändigt att spara på kopplingar, köpa hantverk med skärning av dålig kvalitet. Om lederna sprider sig när de blockeras måste nålen demonteras och brunnen passerar igen.

Villkor för byggandet av Abyssinian brunnen

För enheten av den abyssiska brunnen finns det inte tillräckligt varmt lust hos ägaren av platsen, med stöd av kunskap om utformningen av vattenintagningsanläggningen. Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att avgöra om de geologiska förhållandena är lämpliga för byggandet av en nålbrunn.

Jordar som ligger i marken skiljer sig åt i deras fysiska och mekaniska egenskaper: densitet, struktur, hårdhetsparametrar etc. Har borrare en klassificering för den så kallade ”borrbarheten” av stenar.

För penetration av sandsten och sand används till exempel en annan typ av verktyg och borrningsmetod. Stenig sandsten borras med ett volframkarbidkransrör, och akvatisand lyftas av slagkroppsmetoden med en kvävning.

Abyssinian gör det själv själv

Installationen av Abyssinian-brunnen kommer inte att kunna uppstå när kalkstenen (1), sandstenen (2) ligger nära ytan, leravsättningen (3) och sanden (4)

Enligt kombinationen av fysikaliska och mekaniska egenskaper delas med tillstånd delbart i:

 • Fast eller stenig. De kan spricka, splittra, gradvis kollapsa vid borrning med hög hastighet och tryck. Massiva stenar är representerade i övre delen av sedimenten med kalksten, sandsten, marl, dolomit etc.
 • Plast. De är enkla eller relativt enkla att klippa med en kniv och ett borrverktyg, inklusive toppen av en Abyssinian brunn. Plastrepresentanterna innefattar lera, loam, sandig loam med ett stort antal plasticitet.
 • Lös. De håller inte formuläret, för bestå av okopplade partiklar. När mättad med vatten kan vissa dammiga arter ”simma”. De lösa sorterna är sanden i alla kategorier efter storlek, grus, grus och liknande insättningar.

Det finns inga borrverktyg för penetration av alla typer av jordar som står till förfogande för hantverkare som vill ställa in den abyssiska brunnen. Oberoende borrmaskiner kan bara korsa plast- och bulkkategorier. Det är omöjligt att krossa hårdrock med ett tips på en Abyssinian brunn.

Abyssinian gör det själv själv

För enheten och den normala driften av Abyssinian-bron är sediment idealiska: grus, krossad sten, sten med aggregat, sand, sandig loam, loam

Du bör inte försöka bryta en stor sten: det är bättre att flytta lite och börja producera det igen. Vidare göres demontering av vattenintagsanordningen många gånger snabbare installation.

Förutom begränsningar av borrbarhet påverkar höjden på en vattenspegel förmågan att konstruera en välnål. Faktum är att avlägsnande av det från en tunn borrning kan endast tillskrivas ytpumpningsutrustning. De flesta märken av ytpumpar är redo att lyfta vatten från ett djup av högst 8 m.

Abyssinian gör det själv själv

För pumpning av vatten från en brunnnål används ytpumpningsutrustning som extraherar vatten från ett genomsnittligt djup på 8 – 10 m

Även om sugdjupet är ca 10 m i databladet, bör man inte glömma standardtryckstapet i tunnan och det faktum att pumpen vanligtvis transporterar vatten också längs en horisontell sektion.

Varje 10 m horisontell förskjutning tar bort från sugdjupet med 1 m. Dessutom rekommenderas ytpumpar att vara placerade inomhus och avlägsnas ofta från platsen för vattenintag.

Om, förutom Abyssinian, är det absolut ingen väg ut och vattendjupet i närliggande brunnar fixeras 12-15 m från jordens yta, för att lyfta vattnet ska du fylla upp med luftlift eller en handpump som kan pumpa vatten från det angivna djupet.

Abyssinian gör det själv själv

För att pumpa vatten från ett djup på mer än 15-20 m kan du använda luftliftet, vilket är fördelaktigt förutom att transportera vatten, det mättar det med syre

En alternativ anpassning av vattenintagningsnålen till en olämplig grundvattennivå ligger i gropkonstruktionen. Innan du kör en kolumn i marken, grävas ett hål om en meter djup, med en bredd på en spade som är bekväm för arbete i den. Drivningen av stavarna börjar då från hålets botten. Pumpen i sådana situationer installeras i gropen.

Abyssinian gör det själv själv

Om grundvattnet vid platsen ligger lägre än det maximala pumpens sugdjup, är en grop konstruerad och pumputrustning placerad i den.

Helt hydrogeolog

Oavsett hur enkelt processen med att fylla en nål väl är noggrann förberedelse för arbete fortfarande nödvändigt. Det räcker inte att lagra med stavar och en startlänk med ett filter, att hyra eller skapa din egen förare. Vi behöver information om den geologiska och hydrogeologiska situationen i området kring den Abyssinian brunnen. Var och hur man får dem?

I bokstavlig mening samlar vi information om grundvattennivån i grannens brunn eller i en brunn. Mät dig själv med en klappbräda eller fråga källägaren om djupet där han pumpar vatten. Samtidigt kommer vi ta reda på vilken typ av jord som lyfts från botten när borrningen borras eller grävdes.

Abyssinian gör det själv själv

Stapeldrivare och fat för en nålbrunn tillverkas inte av industrin, installationen med alla armaturer kan köpas på hyllan eller beställas genom tillverkning

På platt terräng ligger stenlagret nästan horisontellt med en liten böjning eller liten lutning. Grundvattenspegeln är ungefär ett absolut märke. Skillnaden i djupet av befintlig och planerad brunn kan uttryckas endast på grund av skillnader i lättnad.

Glöm inte att det abyssiska borrhålet öppnas av den övre vattenlinjen eller akvariet bredvid den, täckt av lera eller lamm, men inte med stenig vatten. dvs Vattennivån i gruvan kommer definitivt att vara instabil – beroende på mängden nederbörd.

Under snöblandningen och under regnperioden kommer grundvattenspegeln att vara högre än under den torra väderperioden. Ägaren av den befintliga vattenintagspunkten ska ta reda på vilka maximala och minsta skillnader som finns i vattennivån, så att Abyssinian inte blir tom för torr sommar.

Abyssinian gör det själv själv

Om utgrävningsväggarna består av stabila, icke-smulande jordar, kan brunnet delvis passeras med hjälp av en manuell borrigg med en skruvprojektil

Frågan om de bergarter som utvecklas är inte alls ledig. Till exempel i Leningradregionen extraheras vatten från stora sandar med ett betydande antal massiva stenblock.

Ofta, på grund av omöjligheten att krossa och extrahera en stor sten, skiftar borrarna vattenintaget väl. På samma sätt är det värt att göra om det finns liknande jordar i regionen Abyssinian Well.

Det är ingen mening att utföra blockering vid hög förekomst av rockmassa och halvrockmassiv. Om underjordiskt vatten erhålls i grannområdet, vilket är utbrett i spridda dolomiter, sandstenar och kalkstenar, måste tanken att ställa upp en välnål lämnas utan barmhärtighet.

För dem som har bestämt sig för att göra en Abyssinian väl med en grop, behöver de information om strukturen och tillståndet hos jordskikten som ligger vid håldjupet. Om snittet består av sandiga lammar, lammar eller deras växlande lager, är det inte nödvändigt att stärka murarnas murar.

Abyssinian gör det själv själv

Lösa, instabila gropväggar bör stärkas så att brunnsöppnålen och pumputrustning inte somnar med lösa markar.

Om hålet droppar i sanden, bör väggarna förstärkas med skivor eller betong. De sandiga sidorna är instabila, kan kollapsa och somna i vattenintagspunkten med pumputrustning.

Förfrågningar om jordens övre lager behövs också av dem som planerar att passera övre delen av träningen med en skruv. Augerborrning påskyndar processen väsentligt, men får inte medföra det planerade resultatet.

När sandmurar kollapsar, kommer installation av ett höljesrör att krävas, på grund av vilket de ekonomiska prioriteringarna hos Abyssinianbrunnen kommer att minskas.

Videotips på enheten nålar väl

Analys av fördelarna och nackdelarna med den abyssiska brunnen mot bakgrund av en vanlig brunn:

Video om fördjupning av skruven, följt av körning av Abyssinian Well:

Om det värdelösa att hitta vatten genom folkmetoden med hjälp av ramverket:

Installationen och driften av Abyssinian-brunnen är den enklaste och billigaste metoden att erhålla vatten från övre vattenförekomster. För att bygga vattenintag inte kräver utrustning, kan alla faser av arbetet enkelt utföras med egna händer. Investeringar och mindre medel kommer snabbt att löna sig, Abyssinian Well kommer att tjäna inte mindre än traditionella vattenkällor. Det är viktigt att fånga eld och belysa tanken, beväpnad med informationen från oss.

Gilla den här artikeln? Dela den

Abyssinian bra vad är det? Gör det själv

Abyssinian gör det själv själv

The Abyssinian Well är en av de mest prisvärda metoderna för att utrusta sin egen bakgård med autonom vattenförsörjning. Med den traditionella tekniken som har bevisat sig genom åren, kan du snabbt bygga den på egen hand.

Genom att fylla nödvändiga manipuleringar med egna händer får du tillräckligt med rent vatten på ditt territorium. Du behöver inte bli förbryllad av sökandet efter ryggradenät och ansluta till dem.

Detta är namnet på en brunn med brett djup som är utformat för att dra vatten ur det med en pump. På ett annat sätt kan denna metod kallas norton eller tubulär. För första gången användes denna metod av britterna i Abyssinia.

 • Abyssinian borrning
 • Sanitära standarder
 • Enhet av den abyssinska brunnen
  Abyssinian gör det själv själv

 • Konstruktion av Abyssinian brunnen
 • Percussion borrning av Abyssinian brunnen
 • Arrangemang av den Abyssinian brunnen

I norra delen av den afrikanska kontinenten råder lös sand, och de vanliga brunnarna med gruvor, som har ett ganska brett tvärsnitt, är inte så rationella att bygga här, och ibland är det omöjligt. I sådana brunnar smuler väggarna väldigt snabbt, och frekventa sandstormer bidrar till vattenförorening.

En intressant lösning hittades. Vid mittens traditionella djup görs dess diameter minimalt smal. Det är faktiskt inte längre en bra men en typisk brunn. Hur man hämtar vatten från det? Detta problem kan enkelt lösas genom att ordna den vanliga handpumpen.

Abyssinian borrning

I vissa fall når djupet av abessinien väl 10 eller till och med 15 meter. Den använder den allra första akvarifer, ganska ren, belägen ovanför det vattentäta lagret av lera.

Vattnet här är rent nog på grund av den filtrering det genomgår, som stiger från botten genom de sandiga skikten. Men det skiljer sig avsevärt från vattnet från artesiska bron. före användning måste det rengöras ordentligt.

Dessutom, från brunnen måste den lyftas med hjälp av mekaniska eller till och med manuella pumpar.

Sanitära standarder

Som med någon självständig vattenkälla är det i arrangemanget av denna brunn nödvändigt att följa alla hygienbestämmelser. Först och främst bör de inte ligga nära föroreningarna: deponier, sopor och cesspooler.

Optimalt är det önskvärt att placera dessa föremål i motsatta delar av din egendom.

Dessutom kräver brunnen inte mycket utrymme – dess dimensioner gör det möjligt att göra det i vilket hörn som helst. Brunnen är ganska möjlig att utrusta inuti uthusen eller ens i källaren av en bostadsbyggnad. Placeringen av huvudet på en sådan brunn i ett varmt rum kommer att ge möjlighet att använda det hela året, inklusive vintertid, utan rädsla för frysning.

Enhet av den abyssinska brunnen

Abyssinian gör det själv själv

En sådan brunn är en grund och smal brunn, inuti vilken det finns ett tjockväggigt rör, utrustat vid sin ände med ett speciellt nålfilter.

Det utför en dubbel funktion: det låter borrsträngen passera genom marken, och spelar rollen som ett speciellt filter när man når akvariet och förhindrar brunnen från igensättning.

Konstruktion av Abyssinian brunnen

Material och utrustning

För byggandet av en sådan brunn behöver vi en borrsträng. Sådana brunnar bildas vanligtvis av stålrör med en diameter av en tum till en och en halv. Strama gängade anslutningar fixar dem ordentligt med varandra. Gänghöjden ska vara liten.

För att skydda lederna sätts speciella kopplingar på dessa segment, något tjockare än huvudröret. Ett oumbärligt element i en sådan borrsträng är en speciell filternål.

Är det möjligt att göra utrustningen på egen hand?

Du kan. Detta görs med följande teknik:

Abyssinian gör det själv själv

 1. I ett massivt metallrör, med ett tvärsnitt som huvudkolonnen, tillverkas fem millimeter hål. De är förskjutna för att bevara rörets integritet till maximalt.
 2. Längs detta rör är stödstänger, som är gjorda av metalltråd. Deras syfte är att skapa ett gap mellan den yttre lindningen och rörkroppen.
 3. En metalltråd med en V-form lindas ovanpå nämnda stavar. Hela noden är det primära filtret. Stödstänger, rörkroppar och spoltrådar är sammankopplade genom svetsning.
 4. I slutet av röret är fästet spets i form av ett spjut. Dess yttre diameter är något större än själva filterets diameter. På grund av detta förstörs inte filterstrukturen vid förflyttning genom marken.

Percussion borrning av Abyssinian brunnen

Impact borrning har alltid ansetts vara den vanligaste typen av slag av Abyssinian brunn:

 1. Välj först lämplig plats.
 2. Därefter görs en installationspit där djupet är en och en halv till två meter. För att göra detta kan du till och med använda en elementär handborr. Hålet är nödvändigt för att uppnå en stabil position av kolonnen vid det första borrningsstadiet.
 3. Abyssinian gör det själv själv

  Ett stativ är installerat ovanför den gjorda gropen som kan tillverkas av ett metallhörn eller träfasta stolpar.

 4. På toppen av detta stativ är en krok fäst vid vilken en mekanisk eller manuell vinsch eller block är upphängd.

Vad är slagborrning? Dessa upprepas på varandra följande slag av en speciell stor mormor på knoppen.

Abyssinian gör det själv själv

Den senare är en cylindrisk struktur placerad längst upp på borrsträngen. Borrsträngen är nedsänkt i marken, gradvis ytterligare knän fästs på den, med kopplingar och en gängad anslutning.

Borrtekniker kan ändras när du går igenom olika lager av mark. Eftersom olika skikt har olika egenskaper kan du använda en skruvhack eller en sked i stället för en nål en. Men för att ändra spetsen på borren är det nödvändigt att ta bort borrsträngen.

Påverkan utförs till det ögonblick då borrens spets genomtränger sandstranden och stötar in i den nedre lerplattan, som är vattentät. Förstå att borren var i akvariet, det är lätt för röret att absorbera vatten.

Abyssinian gör det själv själv

När nålfiltret når akvariet, bör brunnen svängas. Det är nödvändigt att fästa en pump på toppen av brunnen och mata vatten till djupet under tryck. Det försvagar akvifererna, och i filtrets område bildas en hålighet som omedelbart fylls med vatten. Uppbyggnadsverksamheten utförs vid behov, vanligtvis en gång om några år.

Arrangemang av den Abyssinian brunnen

Efter att brunnsarbetet är klart är konstruktionen ett rör som sticker ut ur marken.

För att det ska bli en självständig och fullfjädrad vattenkälla, bör ett antal arbeten utföras:

 1. Vi fyller med rubbor hela utrymmet i närheten av röret.
 2. Ett blindområde görs över gruset: den här betongplattformen ligger lite över marknivå vid brunnen.

Denna konstruktion kommer att förhindra inträngning av atmosfärisk fuktighet på provtagningsstället, samt skydda röret mot negativa yttre påverkan.

Vattenuppgången från den abyssiska brunnen kan göras med en traditionell handpump installerad på toppen av röret. Om tomten elektrifieras kan detta arbete underlättas mycket. Källans djup är vanligtvis liten för att lyfta vattnet tillräckligt med ytpump. Dess inlopp placeras i röret till vattennivån. I slutet av slangen sätt ett speciellt filternät.

Att säkerställa året runt arbetet med den abyssiska brunnen

Abyssinian gör det själv själv

Om du planerar att använda din Abyssinian brunn hela tiden ska den vara ordentligt utrustad. Låg temperatur i jordens övre lager är ett stort problem vid drift av brunnar och pumpar i kallt väder. Det kan skada både pumputrustning och vattenledningsledningar.

För att skydda rörledningen och pumpen från frysning måste de placeras antingen i specialtankar – caissons, eller i rum med positiva temperaturer.

I kaissonens roll kan det vara en försänkt kapitalstruktur (under jordfrysningsnivån), eller det kan vara en försänkt konstruktion av plast eller järn, gjord i form av ett fat.

Bottenens nedre kant bör ligga under markens frysningsledning – Vattenförsörjningsledningen för bostaden bör ligga på samma nivå. Caisson kan ha ett extra lager av kompakteringsmaterial som inte är rädda för jordens effekter. Vattenförsörjningsledningen i sig kan ha ett autonomt värmesystem (med hjälp av en värmekabel), eller ha ett pålitligt isolerande skikt.

Vilken slutsats kan göras på grundval av ovanstående?

  1. Oberoende konstruktion av brunnen själv och den infrastruktur som krävs för att upprätthålla infrastrukturen ligger inom människornas kraft, även med små konstruktionskunskaper.
  2. En sådan brunn kan vara en källa till autonom vattenförsörjning hemma till en relativt låg kostnad.
  3. För hushållsbruk kan vatten användas utan behandling, och för dricksvatten bör den underkastas ytterligare rening.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *