Överlappar

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Om du har bestämt att ditt ramhus externt ska verka som tegel, så täcker ett av alternativen det med natursten. Huvudkravet här är närvaron av ett mellanrum på 30-50 mm mellan husets vägg och insidan av tegelverket och luftventilerna som säkerställer luftcirkulationen i denna lucka.

Om detta inte är gjort, kommer fukt oundvikligen att kondensera på murens inre yta under den kalla årstiden, vilket i slutändan kommer att leda till att den accelererar förstörelsen. Hon kommer inte heller att skonas av det yttre omslutande materialet i ramen själv, vilket ofta är OSB eller plywood.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Naturligtvis anpassas både bredden och lagerkapaciteten hos fundamentet med denna typ av finish uppåt. I allmänhet är det två olika system för bostadsbyggande och du bör, när du kombinerar dem, försöka undvika hårda band mellan ramen som inte ger krympning och tegelkåpan som sitter under året. Konsekvenserna kan vara ledsna.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Du kan dölja detta med ett sänkt överhäng av taket som inte är kopplat till tegelverket. Också, avsatt för tillfället tillverkning av exteriör fönster och dörrbackar, eller koppla inte ihop dem med murverket. Det kan vara metall eller plast hörn.

Mot ett ramhus med ett träd

Korrekt foder med trälister, såsom blockhus, falskt trä, etc. kommer att ge ditt hem en elegant utseende. Användning av dem kan också eliminera ytterbeklädnaden av OSB, plywood eller annat skivmaterial från kakan på väggen.

En strukturerad trästång, vältorkad och behandlad med nödvändiga impregneringar, kan fästas direkt på höljet på höljet innanifrån, innan du lägger isoleringsskiktet, såväl som på klämmorna eller genom självgängande skruvar – efter det. Med tanke på att trädet kan vara en kall bro, kan vi rekommendera detta montering vid konstruktion av en dubbelram, med en växling av ställen i förhållande till varandra.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Dessutom kan träramens dekoration med träelement tillverkas på kassen med en ventilationsgap. Det är viktigt att komma ihåg att en sådan fasad av ditt hus kommer att kräva regelbundet underhåll, vilket innebär en snabb bearbetning av färgimpregneringsmaterial. Och naturligtvis kommer trädet att spricka någonstans, någonstans i solsidan kommer gapet i lederna att öka. För detta behöver du bara vara redo, välja det här alternativet för exteriör heminredning.

Framträdde nyligen i ett stort sortiment av kompositmaterial som efterliknar trästrukturen saknas helt av dessa brister, men de som är redo att betala en ganska stor summa för inköp kommer att kunna verifiera detta.

Exteriör yta

Detta är det enklaste alternativet för att avsluta ett ramhus. Om du har OSB eller plywood utanför ditt hus, kan du helt enkelt montera vinylremsor eller markerade sidokort på dem. Dessa material förändrar i princip inte deras geometri när de utsätts för värme och kyla, sidospåren skyddar dem mot vatten, så du kan undvika att söka efter komplexa och dyra sätt att hitta skönhet i ditt hem. De håller också skruvar bra.

Valet av kolonnbalkversionen av ramen tillåter inte att använda den yttre manteln av OSB eller annat material alls, utan att fixera sidospåren direkt till rampostarna.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Om du vill isolera träets ram, fixera sedan sidospåren på de yttre vertikala lamellerna, skruvas till den horisontella kassen med ett skifte från ramens huvudbalkar och fylla mellanrummet mellan dem med isolering.

Det är viktigt att inte glömma att det inte finns en värmare med större isoleringsförmåga eller det som används i väggens kakor för att undvika fuktkondensation på materialets gräns.

Denna typ av dekoration gör huset ännu mer underhållbart än att det monteras med teknik, färdig med andra typer av material.

Förutom plastfasad, kan du använda metall, men oftare läggs det på andra bostadshus.

Efterbehandling av ramhuset med termopaneler

Termopaneler är olika. När det gäller dimensioner, material, typ och metod för fastsättning. Men en sak förenar dem: förekomsten av ett lager av isolering och det yttre ytskiktet. Isolering kan fungera som polyuretanskum, polystyrenskum, tät basalt.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Utanför kan det vara: klinkerplattor eller klinkerstenar, tunnpolymerbetongplatta, imitera olika naturliga ytbehandlingar. Detta skikt kan målas i bulk eller kräva färgning efter installation och fyllning av lederna. Alternativ för prestanda av termopaneler – massan, du hittar alltid i din region några att välja mellan.

Denna typ av yttre finish löser dessutom radikalt problemet med värmeisolering av ramen. Det enda vi rekommenderar samtidigt är att lima panelerna på polyuretanskumlim eller polyuretanskum med maximal fyllning av kontaktytan med väggen.

Våt fasad på ramhuset

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Tekniken ”våt fasad” är inte så mycket annorlunda i versionen för slaktkroppen, eftersom den har några särdrag. Namnlösa – inte värt det:

 1. limpolystyrenskum eller basalt på cementblandningar till OSB – använd polyuretanlim eller skum;
 2. Använd träskruvar för montering och antingen plastskivor med stor diameter eller kepsar från svampar – svampen håller sig mycket i plattan, om det är skum kan du ta bort fästet efter polymeriseringen.

De återstående procedurerna för denna teknik är vanliga för alla typer av hus:

 • förstärkning med lämpliga adhesiva kompositioner med alkali-resistent plastmask i 1 eller 2 skikt;
 • primer;
 • sätta ett efterbehandlat gipsskikt (päls, barkbagge andra);
 • målning.

Plastering av ramhusets väggar

När de pratar om plastering av skelettkropp, menar de först och främst om plastering OSB. Omedelbart göra en reservation – det här alternativet på den yttre finishen kan användas antingen vid stängning av alla sömmar mellan panelerna med dekorativa lameller (imiterat korsvirke) eller som ett tillfälligt alternativ för att skydda fasaden före sin slutliga design.

Inget sätt att försegla sömmarna kommer att förebygga sprickor på dem. Därför slösar du inte bort någon ansträngning, tid eller pengar på den metod som beskrivs i många artiklar med limning serpyanka, fyllning med elastiska tätningsmedel etc.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Markera väggarna med en djup penetreringsprimer, fixera det alkalibeständiga nätet med en häftklammer och gips med spatler. Det är bättre att använda speciell elastisk gips för OSB – redan flera ryska fabriker producerar sådana.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Nästa – måla ytan eller applicera ett lager av dekorativt gips, eller stäng sömmen med dekorativa lameller, eller var redo för förekomst av sprickor. Välj dig.

Andra typer av fasad finish ram hus

Tillsammans med den tidigare metoden används ofta andra tunnskiktskikt för OSB – färgning eller beläggning med olika polymermaterial med eller utan införande av fint stenpulver.

Självklart måste du måla kompositioner avsedda för att applicera den på OSB. Du hittar många sådana material på Internet, med egna layouter och läggtekniker. Experimentera inte med otestade material – dyrare.

De polymera kompositionerna som användes för applicering på OSB har antingen en akrylat- eller polyuretanbas. De första tolererar långvarig exponering för vatten sämre och även de som är målade i bulk, kommer att pågå länge med en extra vattenavstötande yttre beläggning.

Som en fyllning i dem tjänar små bråkdelar oftast. Det är bekvämare att applicera dem med en hopppistol. Polyuretanföreningar tillåter tillsats av cement, appliceras som regel med spatuler ganska tjock (upp till 3 mm) lager. De kan pressas in i ett större fyllmedel, såsom dammfritt granotsev eller marmorflis.

Dessa typer av ytbehandlingar döljer OSB: s struktur och ger ett soligt utseende till huset. Sannt problem med sömmarna mellan panelerna kan också uppstå.

Så här avslutar du ramen på huset utanför: alternativ med bilder

Ett av de sista stegen i byggandet av ett ramhus är att slutföra det utifrån. För detta ändamål används olika material, både naturligt och syntetiskt. Materialen skiljer sig också åt i kostnad, installationens komplexitet och deras fysikaliska egenskaper. Hur man väljer ett lämpligt material för att möta ett ramhus, så att förhållandet mellan kvalitet och pris var, om inte perfekt, då nära det? Vilken typ av dekoration kan du göra själv, med egna händer, och vilket är bättre att överlåta till proffs?

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Avslutande ramhus

Termopaneler för en träbyggnad

Termopaneler blir alltmer populära, trots sitt höga pris. Anledningen till detta är möjligheten att döda två fåglar med en sten – för att värma fasaden på huset och samtidigt ge väggarna ett estetiskt utseende. Panelfronter består av klinkerplattor, mellan vilka polyuretanisolering läggs.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Termopaneler i trähusdekoration

För installation av termopaneler måste du installera speciella fästelement som löper parallellt med varandra. Thermopanel är redan lätt installerad på dem, så ett snyggt utseende på utsidan av träramen garanteras.

Av minuserna: priset och extra vikt. Innan installationen, se till att din fundament är konstruerad för ökad viktpaneler.

Perfekt för platser där temperaturen på vintern sjunker med mer än minus 25. Men oftast används panelerna för tegel- eller blockhus som inte har ett lager isolering.

Vinylfasad

Traditionellt används för fritidshus eller spara om så önskas. Samtidigt har sidledet, förutom det bra priset, ett antal andra fördelar:

 • förstör inte, förfall inte, förfall inte
 • Inte benägen att skada av buggar och gnagare
 • har en lång livslängd
 • lätt att passa
 • det är lätt att ta hand om det – det är lätt att rengöra och rengöra från smuts
 • inte rädd för fukt

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Avslutande av rambyggnaden med vinylfasad

För att vinylskivor såg snyggt ut, måste du anpassa alla väggar, som sedan spikas på strålar. Genom att lämna ett litet utrymme mellan väggen och själva materialet skapar vi ett extra luftlager som behåller värmen i huset.

Konstgjord sten

Den konstgjorda stenen var förtjust i det faktum att när den vetter mot ramväggar ser byggnaden mycket mer fram än bara trä. Och i jämförelse med natursten vinner man konstant, eftersom det är mycket lättare att producera en vacker nyans och struktur i det än att välja identiska naturliga naturstenar.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Exteriör med konstgjord sten

Den konstgjorda stenen kommer också att vara lättare, vilket är mycket bättre för stiftelsen, som ofta väljs för rambyggnaden i en lättviktsversion. Och dessutom är det mycket lättare och billigare om du bestämmer dig för att överlåta detta företag till specialister.

Metallsidor

Efterbehandling av metallskärning under en stockar gör utseendet på ett ramhus väldigt intressant – det visar sig en slags hut från en saga och finishen är mycket starkare än trä och varar mycket längre.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Metallsidor är gjorda av galvaniserat stål, varefter de resulterande ”stockarna” täcker med en polymerbeläggning som simulerar trädets struktur. Materialet rostar inte, ändrar inte sin färg i solen, tolererar även starka temperaturförändringar.

På grund av dess egenskaper kan metallfasad under loggen installeras även under vintersäsongen, vilket är helt i överensstämmelse med konstruktionen av ramhus.

Metallfästen monteras på en ram, förinstallerad på rambyggnadens vägg.

Träfoder

Foder av trä anses vara ett traditionellt material för att avsluta ute, speciellt om huset själv är en ram. Trä väggpaneler ser bra ut, medan designers älskar det för möjligheten att enkelt och relativt billigt skapa en bild av ett ryskt hus som går samman med naturen.

Avsluta från foder utsidan görs ganska enkelt och kan utföras av händerna.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Avslutande av ramhuset

Den enda nackdelen är att träet är känsligt för destruktion. Trä absorberar lätt fukt, förändrar parametrarna – det kan svälla eller skrapa, förutom barkbaggar, bakterier som förorsakar förfall och andra. För att skydda ytan har nya moderna impregner utvecklats som inte bara förlänger materialets livslängd, men ökar också avsevärt livslängd ramhus.

Samtidigt förbättrar impregneringen även bostadssäkerhetsindikatorerna, vilket gör att panelen själv dämpas och inte stöttar eld. För träramkonstruktion är mycket viktigt.

Vägggips

Finishing gips ser enkelt ut, men mycket noga, speciellt om det gjordes enligt reglerna. Det viktigaste är att inte missa ett enda steg i dekorationen.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Gips på ramhuset

I Ryssland gillar de inte plastering av ramväggar. Faktum är att OSB-3, som används för att bilda väggen, kan flytta, ändra storlek, huset kan krympa och sedan sprickorna går. Vid plaster av dålig kvalitet slashar den bokstavligen i en årstid, ligger bakom väggarna och ser extremt oestetisk ut.

Men i Amerika löstes det här problemet för länge sedan genom att förbättra tekniken för att applicera gips på ramväggar.

Strukturen hos det förbättrade gipsskiktet, som behövs för en rambyggnad:

 1. På toppen av vattentätningen och avloppsfilmen är det galvaniserat gipsnätet.
 2. Nätet är fixerat i horisontell riktning, stapling överlappar varandra.
 3. Fastsättning utförs på takspikar, på halvtimme konsoler eller med speciella svampar och vanliga självgängande skruvar på trä.
 4. Det första lagret av fiberförstärkt gips. Torkningstid – 48 timmar.
 5. Det andra lagret är fördelat på ett mindre plastgipsnät. Torkningstid – 7 dagar.
 6. Det tredje skiktet – dekorativt plaster.

Glöm inte: Gipsskiktets minsta totala tjocklek måste vara minst 2,2 cm.

Om du vill gipsa i ett lager, använd en gipsblandning av Portlandcement, vit cement (kalk) och sand. Om du vill göra den mer hållbar, lägg till fiber i ditt glasfiber för att minska risken för sprickor.

Efter torkning kan du applicera det slutliga lagret av dekorativt gips av den valda färgen.

Blockhouse – imitation av en bar

Ett annat trämaterial för dekoration utanför huset på grundval av ramen. Externt, när den ligger, liknar den en stapel, så att du kan göra en komplett imitation av en stugthytte från en stuga stuga.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Blockera huset i dekorationen av huset

Blockhuset kan användas både inuti och utanför huset, medan impregnering gör materialet brandbeständigt och oätligt för barkbaggar och skadedjur. Dessutom krossar huset inte med tiden, och är mycket starkare än en rundad logg. Men med ålder ändras naturligtvis utseendet, för det är i själva verket den vanligaste väggpanelen som bara förändrat sin form.

Ett blockhus av olika storlekar är till salu, den tunnare är lämplig för inredning och en bred en – för den externa.

Tegel finish

Ramhuset kan trimmas utomhus med en speciell vänd tegel. Men innan du avslutar är det nödvändigt att se till att grunden och väggarna står. Trots det faktum att den vända tegelstenen är ihålig inuti, kommer hela byggnadens vikt efter avslutningen att öka betydligt.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Tegelstenar av skelettstenen

Tegelverket ser inte bara bra ut, men skyddar också trähuset från yttre miljöpåverkan, vilket förlänger frammanens livslängd.

Minus är kostnaden, eftersom det är det dyraste sättet att klara av att klara utsidan med en tegelsten.

Kaklat klädsel

Kakel kan ha en annan färg och struktur, det tjänar under en lång tid, försämras inte, ändrar inte parametrarna.

Alternativ för efterbehandling av ramhus utanför

Avslutande ramhusplattor

Den är installerad på den tidigare gjorda kassen, medan den lämnar ett litet luftgap. Ofta anses denna typ av ytbehandling endast lämplig för tegel- eller blockhus, eftersom det inte kommer att fungera för att sätta på plattor på lim på träelement.

Tekniken tillåter emellertid fortfarande användningen av plattor i ramhusets utsida. För detta ändamål används självuttagande skruvar som drivs in i de förborrade hålen längs omkretsens omkrets. Skruvarna är uppvärmda i sömmen. Och kostnaden är ca 1500 p. per kvm

Om andra sätt för yttre trimramhus, läs här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *