Hur man värmer

Än att värma huset från en bar

Som nämnts ovan är isoleringen av husets väggar från ett virke ganska enkelt, men som på andra ställen finns det några nyanser som vi kommer att överväga, studerar arbetssekvensen längs vägen. Det ser ut så här.

 1. Som nämnts ovan är den första etappen av arbetet i samband med isoleringen av huset från en bar beredningen av väggarna. Vi pratade om hur det görs ovan och lägger till inte mycket kvar här – särskilt för att säga att väggarna i huset måste behandlas med antiseptisk impregnering.
 2. Därefter samlar vi in ​​ramen eller, så att säga, lådan för installation av klädmaterial. Ramens struktur är helt beroende av typen av klädmaterial. I princip finns det bara ett par alternativ här – i de flesta fall föredrar människor att bevara naturens skönhet och använda samma trä för yttre beklädnad. Till exempel blockhouse foder eller liknande. Alternativt används olika typer av paneler under sten eller trä. För paneler och väggpaneler behöver du en annan batten, vars struktur du enkelt kan ta reda på antingen på Internet eller på förpackningen med paneler. Dessutom kan skillnader i lathingens struktur ligga i hur det är planerat att genomföra installationen av ansiktsbehandling. Till exempel kan samma väggpanel installeras både horisontellt och vertikalt – kassen är gjord tvärs mot foderets riktning. För ramens trästruktur är det bättre att rekrytera från en träbalk, vars tvärsnitt väljs utifrån isoleringens tjocklek.

Än att värma huset från en bar

Uppvärmning av husets väggar från ett barfoto

 • Beräkna isoleringens tjocklek är ganska enkelt. Om temperaturen i dina kanter inte faller under -20 grader Celsius, läggs mineralull 50 mm tjockt – därför måste ramstången användas med ett tvärsnitt på 50 mm. Om frosten är starkare bör mineralullen läggas i ett lager av 100 mm. Därför behöver du ett virke med ett tvärsnitt av en av sidorna i 100 mm.
 • Vid konstruktion av en ram är det nödvändigt att strikt se till att den befinner sig på en klar vertikal nivå och alla staplarna bildar ett enda plan, som de säger utan krökning.
 • Och då är allting enkelt – mellan staplarna läggs mineralull, som kan fästas på två olika sätt. Det kan limmas i huset, och du kan fixa det mekaniskt – oavsett hur du gör det, det viktigaste är att du måste observera denna nyans. Faktum är att mineralullen över tiden kan glida ner under egen vikt – om så händer kommer alla ansträngningar att slösas bort.

  Än att värma huset från en bar

  Uppvärmning av huset från en bar utanför fotot

 • Ovanpå isoleringen med en bygghäftare är en ångspärr fastsatt på ramen – den är installerad med en grov sida i huset. Det är nödvändigt att motstå riktningen, eftersom det här materialet leder fukt i en riktning och inte i den andra. Ångspärrens uppgift är att avlägsna fuktånga från huset till utsidan. Docka separata fragment av ångspärr för att överlappa varandra.

  Än att värma huset från en bar

  Uppvärmning av huset från profilerat timmerfoto

  Och det sista steget i arbetet med lösningen av frågan om hur man isolerar ett hus från en bar är fasadbeklädnaden med dekorativt material. Allt är elementärt här, det är ganska realistiskt att räkna ut det här arbetet själv.

  Sammanfattningsvis är ämnet om att värma ett hus från en bar vid en dacha att lägga till en sak – väggisolering är bara en av de arbetsfaser som är förknippade med uppvärmningen av byggnaden som helhet. Ett bra resultat kan bara förväntas om det tillsammans med väggisolering värmeisolering av golv, tak och fönster kommer att göras. dörrar och till och med grunden och taket. Endast i det här fallet kommer det att vara möjligt att prata om en fullfjädrad vinterhusbyggnadsisolering.

  Lämna en kommentar Avbryt svar

  Hur och vad är isolerat med timmerhus?

  Trä sparar värme väl och tillåter ånga att passera genom. Huset från en bar andas och skapar ett hälsosamt mikroklimat i rummen. Om fasaden är väl genomborrad krävs det inte isolering. Men det är ofta fortfarande gjort, eftersom de vill isolera ett hus från ett virke för att spara mer energi som används för uppvärmning. Dessutom är det gamla trähuset isolering och beklädnad det enda sättet att reparera ytterväggar.

  Förbereda fasaden för isolering

  Modern isolering är gjord på tekniken hos den gångjärniga fasaden. Ofta bestämmer vad exakt att värma ett trähus på råd av grannar, vänner. Det är emellertid omöjligt att ignorera duggpunktens position, eftersom även en bra isolering med felaktig installation kan flytta den i väggen. Varför är det här farligt? På vintern kommer kondensering att visas på fasadens innervägg. Som ett resultat: mögel, svamp, ökad fuktighet i lokalerna.

  Innan du isolerar ett hus från en bar, är det nödvändigt att försegla alla sprickor i ytterväggen. I det nya huset efter krympning (du borde vänta 1 år) kommer de definitivt att visas. I det gamla huset måste man också kontrollera väggarna och hörnen. Inbäddning sker med naturlig hampa eller släp med mejsel. Det är bättre att ha flera mejslar av olika tjocklek och bredd. Sprickor direkt i träet kan förseglas med ett speciellt tätningsmedel för ett trähus. Undantaget är limt laminerat virke – det kräver inte en caulk.

  Vilken isolering ska man välja för barens hus?

  Än att värma huset från en bar

  Efter reparation av fasaden fortsätt till valet av isolering. Baseras som regel på 2 alternativ:

  • polystyrenskum
  • mineralull

  Än att värma huset från en bar

  En förbättrad version av modernt skum-extruderat polystyrenskum. Den har stor styrka, bryter inte ner i separata granuler över tiden. För jämförelse: Ett enkelt skum utsätts för den yttre miljön, den sönderdelas. En annan fördel med extruderad polystyren är obrännbarhet.

  Mineralull kan absorbera fukt, men det är väl ventilerat. Denna egenskap är mycket viktig, så dess lägre fuktmotstånd påverkar inte isoleringens kvalitet. När man bestämmer hur man värmer en träfasad, ta hänsyn till materialets förmåga att andas på samma sätt som trä. Detta är viktigt eftersom träets egenskaper inte ska brytas, eftersom de fysiska egenskaperna hos huset kommer att förändras. Det är därför som man föredrar mineralull, snarare än polystyrenskum.

  Beräkning av isoleringens tjocklek

  Beräkning av mineralull måste göras innan du värmer huset ur baren med detta material. Från data beror på hur tjockleken på plattan ska köpas. För tjock isolering – det är ekonomiskt överskridande, för tunn – En kränkning av teknik och gråtande väggar i rummen på vintern.

  Det viktigaste som måste observeras är att daggpunkten ska avlägsnas från väggen till isoleringen. Därför är träfasaden isolerad endast utanför. För att rädda dig från komplexa beräkningar och inte beställa dem i konstruktionsorganisationen kan du referera till kraven i SNiP 23-02-2003, som bestämmer beräkningarna av termiskt skydd för byggnader för Rysslands mittzon. SNiP konstaterar att en väggtjocklek på 150 mm mineralullisolering 50 mm tjock ger praktiskt taget den nödvändiga värmeöverföringen. Plattor 100 mm tjocka är för tjocka.

  Än att värma huset från en bar

  Enligt den nationella metoden görs beräkningen enkelt:

  • Om temperaturen inte faller under -20 ° C med en väggtjocklek på upp till 200 mm, lägg ett lager av mineralull 50 mm tjockt;
  • Om vintrarna är hårda och temperaturen ofta sjunker under -20 ° C krävs 2 lager mineralull 50 mm tjockt.

  Nu kan du köpa tallrikar med en tjocklek av 100 mm och lägg dem i 1 lager.

  Uppvärmning av huset från en bar

  Än att värma huset från en bar

  Så, du vet vilket material du ska välja, och hur tjock det borde vara. Ytterligare arbete utförs enligt standardinstallationstekniken hos gångjärnens fasad. Sekvensen av hans enhet är som följer:

  1. Virket behandlas med antiseptisk och antiinflammatorisk komposition.
  2. Spik kassen ut ur baren. Dess tjocklek är lika med mineralullens tjocklek. Avståndet mellan virket är lika med isoleringsplattans bredd (beroende på tillverkaren).
  3. Mineralull ligger mellan baren. Fäst skruvarna med en bred paraplyhatt.
  4. Sträck vind-, vattentätfilm. Här observeras den korrekta positionen av filmens sidor: den rika sidan till isoleringssidan, den glansiga sidan utåt.

  Nästa, precis på timmerstället fyllda för att vända mot fasaden. För efterbehandling kan du ta något material, till exempel foder, sidospår, blockhus. Det är också viktigt att observera luftgapet mellan fodret och vattentätningen. Således har alla lager luftventilation, vilket ger avdunstning av fukt. Förutom fasaden är det önskvärt att värma taket på ett trähus med samma teknik. Taklocket, som regel, bältros, men du kan ta något annat material.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *