Hur man värmer

Än att värma väggen utanför

Trots vilket material som används som värmeisolator, hanterar något av ovanstående alternativ sin huvudsakliga uppgift – isolering av rummet. Dessutom kan den yttre isoleringen hålla dig varm och skydda ytan mot fukt. Om hur man isolerar väggarna i ett privat hus utanför, berätta steg för steg instruktioner och praktiska rekommendationer från experter.

Än att värma väggen utanför

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Än att värma väggen utanför

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Än att värma väggen utanför

11 saker som dödar din sexuella lust i hemlighet Om du började märka att du inte längre vill ha sex bör du definitivt hitta orsaken till detta.

Än att värma väggen utanför

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Än att värma väggen utanför

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Än att värma väggen utanför

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Värmer väggarna utanför huset eller lägenheten – typ och val av isolering, gör-det-själv-installation med video

Fasaden av bostadshus kan inte alltid motstå vinterns frost och piercing vindar, på grund av vilken det finns en kall inuti rummet. Uppvärmning av huset utanför hjälper till att skydda byggnaden mot fukt och håller den varma luften i rummet. I artikeln kommer du att lära dig vilken väggisolering som ligger utanför, hur man höjer temperaturen i ett trähus, och vad är skillnaden mellan värmeisolering med mineralull och skum.

Vad är väggisolering

En vanlig metod för energibesparing är isolering – värmeisolering för väggar utanför eller inuti byggnaden, utförd av specialmaterial. Efter att ha värmt fasaden på lägenheten kommer du att bli av med svampen, öka skyddet mot buller, justera termisk reglering – på sommaren blir det kallt i rummet och varmt på vintern. Isolering blir inte bara ett hinder mellan kall luft och det inre mikroklimatet i bostaden, men skyddar också byggnaden mot fukt och sol, vilket ökar dess livslängd.

Sätt på väggisolering utanför

Det finns intern och extern isolering av husets väggar. Den andra typen av värmeisolering är effektivare än den första eftersom den inte minskar rummets yta, tar bort kondensat från de inre väggarna och behåller värmen längre. Det finns fyra sätt att fasadisolering:

 1. vänd mot – metoden som kombinerar värmeisolering med dekorativa ytbehandlingar;
 2. gångjärn – en dyr metod som använder isolerad stålplåtkonstruktion och ett foderskikt (plastspår, träpanel, blockhus);
 3. ”Wet” – en metod som tror på att fixera skummet på fasaden med lim, applicera ett galler, avsluta primer och gips;
 4. sprutning av vätskeisolering – polyuretanskum sprutas på fasaden, det appliceras på en dekorativ beläggning eller gångjärnspaneler.

Än att värma väggen utanför

Hemisolering

Upp till 50% av hushållsvärmen går genom väggfasaden, så hemisolering är ett nödvändigt förfarande för dem som vill behålla ett bekvämt mikroklimat i sina hem och spara på el. Om du väljer isolering för husets väggar från utsidan bör du fokusera på väggmaterialet, eftersom olika isoleringstekniker används för betong, tegel, trä och blockkonstruktioner. Att genomföra värmeisolering av ett privat hus är billigare än en lägenhet i en höghus.

Uppvärmning av lägenheter

Om du bor i en bostadshus med ett centralvärmesystem är isolering av lägenheten från utsidan det bästa alternativet för att undvika extra kostnader för att behålla en bekväm temperatur i rummet med el. Efter att ha värmt lägenheten är det möjligt att lösa ett problem med försegling av sömmar i panelskyscraperna. Inte alla invånare i en byggnad med flera våningar är överens om att isolera sina hem, så ofta är lägenheterna isolerade till en punkt, vilket kan leda till att huvudväggen förstörs vid lederna med den uppvärmda ytan.

Än att värma väggen utanför

Isolering för väggar

Det är nödvändigt att välja rätt material för väggisolering ute, med tanke på vad byggnaden är byggd av, hur många våningar finns det, vilka klimatfunktioner i området. Rummets mikroklimat beror helt på materialvalet och kvaliteten på installationen. Isolatorer kännetecknas av följande kriterier:

 • värmeledningsförmåga
 • hållbarhet;
 • brandmotstånd
 • ljudisolering;
 • lufttäthet;
 • vattentäthet;
 • miljöskydd
 • biostabilitet.

Extern isolering ger det önskade resultatet endast om värmeisoleringsmaterialen passar snyggt mot rummets ram utan luftluckor. Det finns sådana typer av isolering för väggar utanför:

 • skumplast;
 • mineralull;
 • polystyrenskum;
 • polyuretanskum;
 • basaltplattor;
 • cellulosa.

Värmeisoleringsskum

Allt fler popularitet är att få väggisoleringsskum. Detta material är enkelt, billigt, lätt att arbeta med. De uppenbara fördelarna med skumplastik – fuktmotstånd, hög ljudisolering, utmärkta värmeisoleringsegenskaper. Nackdelarna med materialet är förmågan att antända med frisättningen av giftiga ämnen, sårbarhet, dålig luftpermeabilitet. Före installationen måste du rita de horisontella linjerna på arbetsytan, vilket blir de nedre och övre kanterna av isoleringsplaceringen. Skummet är fixerat på en speciell limlösning.

Mineralullisolering

En vanlig metod för värmeisolering är väggisolering med mineralull. Detta är ett fibröst material gjord av mineralråvaror, ej brännbara, väl andningsbara. Minvat lämpad för installation på byggnadsstrukturer av alla slag. Materialet är motståndskraftigt mot kaustiska ämnen, men absorberar vatten, så det behöver ett speciellt vattentätningssystem. Mineralull har en lång livslängd – upp till 70 år.

Polystyrenisolering

En av de bästa metoderna för värmeisolering anses vara isolering av en byggnad utifrån med extruderat polystyrenskum, vars andra namn är ”penoplex”. Materialet är något tätare skum, mindre brandfarligt, slitstarkt. Polystyrenskum är vattentätt, motståndskraftigt mot deformation. En av nackdelarna är dålig ljudisolering. Penoplex finns i form av plattor som måste fixas utan luckor för att skydda isoleringen från skador av gnagare.

Väggisolering med polyuretanskum

Värmeisolering av huset utanför med polyuretanskum utförs genom sprutning av materialet på den färdiga fasaden. Användningen av detta ämne som värmare har följande fördelar:

 • materialet, expanderar, fyller luckorna och grunda fördjupningar;
 • polyuretanskum har god vidhäftning – fäster perfekt vid basen och täcker ytan utan leder i ett kontinuerligt lager;
 • substansen blir hållbar efter härdning
 • Den har en hög fuktmotståndskraft;
 • polyuretanskum fungerar som en utmärkt ljudisolator.

Än att värma väggen utanför

Uppvärmande basaltplattor

Tillförlitlig isolering av husets ytterväggar är försedd med miljövänliga basaltplattor av mineralull. Materialet antänds inte, har utmärkt vind- och kylabeständighet, ackumulerar inte fukt. Genomförandet av basaltplattor med värmeisolering möjliggör nästan alla dekorationer av fasaden. Installationen av materialet har en enkel teknik, så du kan göra det själv. Materialets yttre tjocklek är bedräglig – du kan till och med klippa den med en kökskniv.

Hur man isolerar ett hus utanför och vad

Extern väggisolering minskar värmeförlusten inomhus avsevärt. Valet av material och isoleringsteknik beror på de specifika förhållandena – huset är av sten eller trä, salongen eller källaren kommer att isoleras. Värme fasaden korrekt, du kommer att göra ditt hus varmt, skydda rummet från formning av svamp, mögel, fukt och isolera bostaden från främmande gatubelysning.

Hur man isolerar ett trähus ute och vad

Ett trähus har några fördelar framför stenhus eller en tegelbyggnad – kostnaden är lägre, miljövänligheten är högre. De viktigaste nackdelarna är: låg värmeledningsförmåga hos timmer, liten väggtjocklek och närvaron av luckor mellan dem. Uppvärmning av väggarna i ett trähus kan ske genom att bygga en gångjärnsledningsfasad med mineralull, spruta polyuretan eller täcka fasaden med polystyrenskum. Uppvärmning av ett lanthus av trä, du måste ta hand om ångspärren och vattentätningen. Isolering för ytterväggar av huset kommer att tillåta:

 • förvandla fasaden;
 • skydda trädet från de negativa effekterna av miljön;
 • förbättra värmeeffektiviteten;
 • rädda rummets inre utrymme;
 • förhindra förekomsten av fukt, mögel;
 • håll dig borta från kalla vindar.

Än att värma väggen utanför

Värmande tegelhus utanför med moderna metoder

För att bibehålla en stabil komfortabel temperatur i huset under ett helt år, rekommenderas att värma tegelväggarna utanför. Vid val av isolering är det nödvändigt att beakta den tegel som byggnaden är konstruerad av (ihålig, fast, keramisk, silikat). Tegelhus isoleras ofta med en gångjärnad ventilerad fasad eller en ”våt” metod. Som värmare användes mineralull, skum, polystyrenskum.

Än att värma husväggar utanför billigt

Ofta undrar man hur billig det är att värma ett hus utanför. Om du inte vet det billigare att värma huset utanför, var uppmärksam på skummet. Denna isolator kan vara något sämre än andra med avseende på värmeisolering, men det klarar sig väl av uppgiften att upprätthålla en behaglig temperatur. Materialet har utmärkt värmeledningsförmåga och fuktmotstånd, dess huvudsakliga nackdel är brandbarhet. Det är lätt att arbeta med polyfoam, så att du kan köpa materialet och försöka isolera bostaden på egen hand, vilket också sparar på att betala för hantverksarbetet.

Pris för väggisolering utanför

Hemisolering är inte ett billigt nöje. Om du beräknar kostnaden för att värma byggnaden med el blir det klart att priset på tjänsten snart kommer att betala för sig själv. Beräkningen av kostnaden för värmeisolering utförs med hänsyn till de valda materialen, arbetets komplexitet, storleken på det isolerade området. Ta reda på i tabellen nedan hur mycket det kostar att isolera ett hus utanför i Moskva, och hur priset på tjänster skiljer sig åt i olika byggföretag.

Video: hur man isolerar väggar

Efter att ha granskat videon nedan kommer du att lära dig hur man isolerar fasaden med skum, hur man utför externa isoleringsbasaltplattor. Videon kommer att berätta om sätten att isolera hem från trä, visa fördelar och nackdelar med olika värmare. Du kommer att se en demonstration av visuella hjälpmedel som hjälper till att isolera bostäder på egen hand, utan att tillgripa professionella tjänster.

Värmeisolering av väggarna med skumplast

Fasadisolering med basaltplattor – video

Hur man värmer ett trähus utanför

Hur man isolerar husets vägg utanför

Gilla den här artikeln? Dela med dina vänner!

Var den här artikeln till hjälp?

1 person svarade

Tack för din feedback!

Något gick fel och din röst räknades inte.

Vi ber om ursäkt, vad hände?

Artikeln svarar inte på min fråga. Annat

Fanns ett fel i texten?

Välj den, tryck Ctrl + Enter och vi fixar det!

Än att värma väggen utanför

Än att värma väggen utanför

Än att värma väggen utanför

Än att värma väggen utanför

© 2010-2017. KOPIERING AV MATERIALEN GÄLLER ENDAST MED INDIKATION AV EN AKTIV HYPERLINK PÅ KÄLLEN.

Ju bättre att värma väggarna i huset utanför

Det händer ofta att ett hus byggt och utrustat inuti inte klarar av skyddet av inredningen från förkylningen. För att inte störa beställningen inuti huset, är dess yttre isolering tillverkad. Detta bidrar till att förbättra väggarnas isolerande egenskaper och skyddar också husets huvudväggar från de negativa effekterna av miljöfaktorer som solljus, fukt, frost etc. bidra till deras förstörelse.

Valet av värmeisolator

I denna artikel kommer vi att överväga det bättre att värma husets väggar utanför.
På den moderna marknaden för värmeisoleringsmaterial presenteras ett ganska stort antal värmeisolatorer. Var och en av dem skiljer sig från varandra i sådana indikatorer som graden av ånga och värmeisolering, liksom koefficienterna för fuktmotstånd.

Än att värma väggen utanför

Vi kommer att försöka förstå variationen av de föreslagna materialen. Följande isolatorer kan användas som externa isolatorer:

 • polyfoam (eller polystyrenskum, dess moderna släkting);
 • extruderat polystyrenskum (EPS);
 • polyuretanskum;
 • mineralull;
 • cellulosisolering;
 • basaltplattor.

När du väljer isolering bör du först och främst uppmärksamma den förväntade effekten, dvs. på den planerade graden av ökning i väggens värmeisoleringskoefficient. Experter hjälper dig att beräkna det. De berättar också om värmeisolatorns tjocklek, vilket kommer att uppnå sitt mål. Och i detta skede måste du fatta beslut om valet av värmeisoleringsmaterial.

Än att värma väggen utanför

Men kom ihåg att det är tekniskt och ekonomiskt olönsamt att installera ett tjockt lager isolering (eller i flera lager) och välj därför en värmeisolator med lämplig grad av isolering och försök inte att uppnå isoleringseffekten genom att öka isoleringsskiktets tjocklek.

Arbetet med att förbereda väggarna för isolering

På vilken typ av isolering du inte skulle sluta, först och främst måste du förbereda husets väggar för isolering.

Än att värma väggen utanför

För detta behöver du:

 1. Ta bort all ytbeläggning (gips, färg, etc.).
 2. Var uppmärksam på väggarnas jämnhet och, om nödvändigt, anpassa dem med kitt eller skär av överskott.
 3. Väggarna ska males med en djupt penetrerande primer. Detta skapar ett extra skyddande lager av väggen.
  Än att värma väggen utanför

Efter att du har förberett ytan på väggen fortsätt till installationen av strålkastare. De är nödvändiga för att bekämpa det släta kanten av det isolerande skiktet. Dessa guider är plumbs, fäst vid toppen av väggen på ankaret och sänkt ner till byggnadens botten.

Än att värma väggen utanför

Hur man isolerar väggarna i ett tegelhus utanför

För tegelhus används polystyrenskumskum, polystyrenskum, mineralull, flerskiktsvärmepaneler eller EPPS oftast som isolering. Låt oss dölja sig om hur man värmer en tegelvägg med hjälp av den mest prisvärda men effektiva värmeisolatorn, skumplast.

Än att värma väggen utanför

Efter det förberedande arbetet som beskrivits ovan fästs skumplattorna till husets vägg med en speciell limlösning.

Än att värma väggen utanför

Denna typ av bilaga dupliceras också av Dowel. Dowel-naglar kör i hörnen av arket och i dess centrum. Klyftan mellan skumplåtarna är isolerad med ett speciellt band. De överliggande raderna av skum läggs ut på ett sådant sätt att arken är förskjutna från föregående rad.

Än att värma väggen utanför

Efter limning av alla skivans rader kvarstår den att torka, varefter plastnätet monteras ovanpå isoleringen. Det utför en förstärkande funktion under efterföljande applicering av cementmortel. När cementet är helt torrt kan du avsluta väggen: Gipsa det eller måla det.

Än att värma väggen utanför

Hur man isolerar väggarna i panelhuset utanför

Ofta, inte bara privata, men panel lägenhet byggnader kräver extern isolering. I det här fallet vänder sig oftast till specialister, eftersom isolering kan vara förknippad med arbete på en betydande höjd, och här kan du inte klara av kompetens inom industriell bergsklättring.

Än att värma väggen utanför

Om din lägenhet ligger på bottenvåningen, kan den externa isoleringen av din lägenhet ske med egna händer.
För att göra detta, rengörs först noggrant, och stänger sedan av sömmen mellan husets paneler. Placera sedan vid behov väggarna och fortsätt sedan till installationen av isoleringsark.

Än att värma väggen utanför

Som isolatorer kan användas samma material som i isoleringen av stenmurar. Men ofta föredras polystyrenskum eller skum. Tekniken för montering av skumplattor beskrivs av oss ovan, och därför kommer vi inte att fördjupa oss på det i detalj.
Dekorativ plastering används för att avsluta väggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *