Källare

Anslutning av el i huset med egna händer

Anslutning av el i huset med egna händer

Följ alltid säkerhetsanvisningarna vid utförandet. För att inte bli förvirrad är det bättre att göra det själv, men om du har en partner, så ska hjälp vara minimal – mata, ta med, stör inte. Du behöver följande verktyg:

 1. Multimeter.
 2. Puncher.
 3. Bulgariska.
 4. Skruvmejsel.
 5. Tång.
 6. Clippers.
 7. Figurerade och plana skruvmejslar.
 8. Nivå.

Om du utför reparationer i den gamla lägenheten och parallellt byter ledningarna måste du dra ut alla kablar så att de inte stör varandra. För detta arbete användbar speciell sensoravkänningsledning.

Wire Layout

På väggen lägger du etiketter på vilka du lägger ledningarna. Var uppmärksam på huruvida kablarna är placerade. När du har markerat de platser där elkablar ska passera kan du markera uttag, lådor, skärmar och växlar. Observera att de nya lägenheterna för montering av skärmen har en nisch. Och i gamla hus är plattorna helt enkelt fastsatta på väggen.

Wall strobing

Anslutning av el i huset med egna händer

Först och främst installerar du ett speciellt munstycke på perforatorn och borrar hål för installation av distributionsboxar, strömbrytare och uttag. För att lägga ledningarna är det nödvändigt att göra spår i väggarna – spår. De tillverkas med slipmaskiner eller perforatorer. Vilken metod som helst väljs kommer det att finnas tillräckligt med smuts och damm. Spåret ska ha ett djup av 2 cm. För bredden bör det vara tillräckligt att lägga alla ledningar. Som du förstår är det enkelt att koppla ledningarna med egna händer, det är svårare ur fysisk synvinkel att göra installationen.

Separat berättelse med tak. Om du planerar att montera, installerar du bara alla ledningar i taket. Detta är det enklaste sättet. Lite svårare är att göra grunda strobing. Och en till – göm i taket. I panelhus används exempelvis överlappningar där det finns inre hålrum. Därför tillräckligt med två hål för att lägga ledningarna. Och det sista är att slå hål i hörnen av rum för att få ledningarna till centralpanelen. Efter att ha gått till installationen av elektriska ledningar stängt (det är nödvändigt att shtabirovat väggar) eller öppna vägar.

slutsats

Anslutning av el i huset med egna händer

Det viktigaste i installationen av elkablar i bostäder och lägenheter är att följa alla normer och regler enligt GOST, SNiP, PUE. Så du kan inte bara uppnå maximal effektivitet från elektriska ledningar, men också pålitlighet, hållbarhet och viktigast av allt – säkerhet. Och försök att använda när du installerar endast kvalitetsmaterial. Det är till exempel önskvärt att använda koppartråd – de har en mycket längre livslängd (bättre konduktivitet, mindre värme).

Anslutning av el i huset med egna händer

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk störning, besegrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt snabbt in i modevärlden, chockerande, inspirerande och förstör dumma stereotyper.

Anslutning av el i huset med egna händer

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Anslutning av el i huset med egna händer

7 kroppsdelar som inte bör röras Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda det, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Anslutning av el i huset med egna händer

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Anslutning av el i huset med egna händer

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Anslutning av el i huset med egna händer

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Hem »Kabeldragning» I ett privat hus »Hur man gör ledningar hemma med egna händer: var man ska börja och hur man ska slutföra

Hur man gör ledningarna i huset med egna händer: var man ska börja och hur man ska slutföra

Nyligen har kapital- och landbyggnaden blivit mycket populär. Många husägare föredrar att skapa sitt drömhem i sina egna händer utan att tillgripa företagens tjänster.

Utan el är den moderna människans liv otänkbart. Därför är husets elförsörjning den främsta uppgiften för husägaren.

Människor som bestämmer sig för att bygga ett hus med egna händer, står inför behovet av att elektrifiera den. Det händer också att elkablarna i befintligt hus är i mycket dåligt skick och måste bytas ut.

Vi kommer att överväga alla nyanser att ansluta bostaden till elnätet, installera elektriska ledningar av olika slag, vi kommer att studera i detalj gemensamma fel för att undvika dem i praktiken. Också i artikeln kommer det att finnas instruktioner om hur man sätter ledningarna i drift och rekommendationer om populära problem.

Allmänna elektriska anslutningsregler

Oavsett om du vill ansluta ett nytt hus till nätverket eller återställa elförsörjningen i det gamla (till exempel med en fullständig byte av kablar), måste du genomgå många byråkratiska förfaranden. För tillstånd krävs:

 • Registrering av TU (specifikationer). För att göra detta bör du kontakta energiförsörjningen i din uppgörelse och den resursleverande organisationen som hanterar energinätverket i din region). Ange preliminärt vilket paket av dokument varje organisation kommer att kräva tillsammans med ansökan. Du måste också skriva ett uttalande i den föreskrivna formen.

Anslutning av el i huset med egna händer

Skapa ett projekt. Den utförs antingen av en resursorganisation eller ett licensierat kommersiellt företag.

Därefter måste du samordna projektet med de organisationer där du ansökt om anslutning hemma.

Anslutningsobjekt Direkt installationsarbete utförs vanligen av energiförsörjningsorganisationen.

Om de inte anslöt huset måste du ge en kopia av licensen (tillstånd att utföra vissa verk) av det företag som utförde installationen och en fullständig lista över det utförda arbetet.

 • Godkännande tester. Element av en elektrisk installation måste testas, vilket utförs av ett speciellt laboratorium. Efter avslutad procedur utfärdar laboratoriet ett protokoll som innehåller data om utrustningsparametrarna och en slutsats om dess lämplighet för drift.
 • Verifiering och tätning. Mätaren måste verifieras och förseglas med energisalget. Ett tillstånd utfärdas också för mätanordningens vidare drift.
 • Avtalets ingående. Med utgångspunkt i alla ovanstående förfaranden är det nödvändigt att lämna in ett paket med dokument till den resursleverande organisationen, få tillstånd att använda sina tjänster och ingå ett avtal enligt vilket anläggningen kommer att förses med el och betala för den konsumerade resursen.
 • Ritning av kopplingsschema

  Det är bäst att starta ledningsinstallationen i ett privathus med ett kretsschema. Detta underlättar avsevärt de ytterligare beräkningarna av förbrukningsvaror och bestämning av installationsplatserna hos kraftkomponenterna.

  Följande punkter ska ingå i kopplingsschemat:

  • Leverera från närmaste stöd till introduktionsväxeln
  • Elektrisk mätare
  • Ingång RCD / Circuit Breaker
  • Intern växelbord med konsumentgrupper:
   • Rosettband
   • belysning
   • Kraftgrupp (hushållsapparater (pannor, tvättmaskin, verktygsmaskiner)
   • Hozblok (garage, källare)

  Schema för hur man korrekt utför och gör elektriska ledningar i ett privat hus med egna händer:

  Anslutning av el i huset med egna händer

  För var och en av dessa grupper är separata RCD / automats installerade.

  Vid upprättandet av systemet måste du också ha en allmän plan för huset, där du ska markera kabelriktningens riktning och monteringsplatsen för uttag och strömbrytare.

  Tja, om ledningarna kommer att ha två separata kretsar. Då kan du stänga av en för reparation, och från den andra kan du slå upp den nödvändiga belysnings- eller lödningsutrustning.

  Baserat på dessa data är ett schematiskt diagram uppbyggt, den totala kabellängden beräknas, det erforderliga tvärsnittet i varje fall placeringen av kraftelementen, doseringsanordningarna och den plats där kraftkablarna sätts in.

  Vad krävs

  Låt oss försöka ta reda på hur du gör det själv och utför ledningar i ett privat hus. För att kunna genomföra högkvalitativa elektriska ledningar i huset, som uppfyller alla SNIPs och säkerhetsstandarder, krävs följande material och verktyg.

  utgiftsmaterial

  • Elektrisk mätare
  • RCD. automatisk eller difavtomat
  • Kabel av olika sektioner (ström, lågström, belysning)
  • Junction boxar

  Anslutning av el i huset med egna händer

 • Terminalblock (bättre att ta utan skruv)
 • Ljus växlar
 • sockets
 • Alabaster byggnadsblandning för fastsättning av kabeln i porten
 • Stängsel
 • lim
 • Skruvar, skruvar
 • Öppna rörlådan
 • Skirting, om tråden kommer att läggas under dem
 • Elektroteknisk kartong
 • Tennmonteringsband eller plastfästen
 • Obligatoriska verktyg

  • Shtroborez (bulgariska med diamantskivor)
  • Mejsel montering
  • hammare
  • Kabelskjuv
  • spatel
  • Sandpapper
  • tång
  • Måttband
  • kniv
  • skruvmejsel

  Kabeln väljs utifrån den totala belastningen. I genomsnitt är det 0,5-0,9 kvadrat millimeter per 1 kW ström. Kopparsträngad tråd är bäst. Det bidrar till att vrida bättre , är elastiskt, stabilt mot kortsiktiga belastningar.

  Mängden kabel kan beräknas genom att mäta ytor i huset och lägga 15 cmvardera sidan av anslutningselementen.

  Antalet uttag, omkopplare och andra element beräknas vid upprättandet av konceptet. Det är bättre att ta lådan och lådan från självsläckande eller obrännbart material.

  Skjutna ledningar utförs bäst under baseboarden. och inte i stroben. En sådan position av kabeln hindrar borren från att komma in i den eller en spik under reparationsarbetet, det kan nås och kontrollera eller omkoppling är möjlig.

  Video, hur man gör och utför e-ledningar i ett privat hus med egna händer:

  Stegvis installationsanvisningar

  Olika typer av ledningar rekommenderas i olika hem. I träet görs oftast öppna elektriska ledningar. och i betongkonstruktioner med en mängd tekniska tomrum – dolda. Tänk på nyanser av installation och ledningar i ett privat hus med egna händer.

  Öppet (utomhus)

  Ofta används i lantliga trähus. Den kan göras både i speciallådor, under baseboards, och i ”retro-stil”. från en speciell kabel och på porslinsisolatorer-fästen, fixering av de vertikala elementen.

  För att göra en öppen elektrisk ledning i huset behöver du:

  • Beräkna längden och tvärsnittet av varje typ av kablar: ström, belysning och låg ström
  • Skapa ett elektriskt schematiskt diagram
  • Använd platta varumärken APRV, APR, APPV

  Anslutning av el i huset med egna händer

 • Gör en markering av kabelleden och lösa monteringselementen. Kom ihåg att avståndet från dörrar och fönster ska vara minst 10 cm, från taket – minst 20 cm. Monteringshöjden på kontakter och uttag – ca 80 cm men inte mer än 150 från golvet.
 • Fäst kabeln på väggarna med tennremsor eller plastfästen, med undantag av slingring.
 • Fäst korsning och installationslådor
 • Byt anslutningarna enligt schemat: få kablarna i lådorna med en marginal på 70-100 mm och anslut dem
 • Montera på platser som anges på schematiska uttag och omkopplare
 • Anslut ledningarna till dem.
 • Monteras något mer komplicerat. För att dölja kablarna i väggarna behöver du:

  • Markera väggarna med en märkledning
  • Med hjälp av slipmaskinen skärs i väggarna spår 2×2 cm
  • Wall chaser skär ut utrymmet för montering av kopplingslådor, växlar och uttag
  • Installera lådor och podrozetniki. Fixa dem med asbest eller skruvskruvar
  • Primade spår
  • Sätt kabeln i dem. Det måste först skäras i bitar av önskad längd.
  • Säkra det i spåret med gips. Monteringssteg – ca 40 cm
  • Efter 20-25 timmar, när gipset torkar helt, rengör det
  • Installera omkopplare och uttag

  Här är alla enkla steg som krävs för handskriven elektrifiering av hemmet.

  Stegvis videoinstruktion om hur man gör elektriska ledningar i ett privat hus med egna händer:

  Monteringsanordning

  I den nu moderna retro-ledningen kan öppna typbeslag vara mycket olika. Förutom växlar och uttag finns det isolerade porslinsvalsar. Bifoga var och en av tillbehören ska vara på avstånd:

  • Isolatorvalsar: 10-12 cm från varandra
  • Singelvridad tråd – 1 centimeter från väggen
  • Socklar: Inte lägre än 35-40 centimeter från golvet och inte lägre än 15 cm från köksbordet
  • Växlar – från 50 till 150 centimeter från golvet

  Installera inte strömbrytare och uttag på samma nivå. Denna regel gäller för ledning av dold typ.

  Säkerhetsregler, fel och sätt att undvika dem.

  Ibland försumma husägare några nyanser eller oavsiktligt göra misstag som allvarligt kan påverka brandsäkerheten. Vi kommer att titta på de mest populära sådana fel och sätt att undvika dem.

  • Aluminiumtrådar. De får under inga omständigheter användas. De är bräckliga och kan bryta av vid byte av uttag eller byte. Det är bättre att betala mer, men ta kopparna.
  • I det dolda kablarna får inte strängade ledningar användas. Terminalen håller inte en sådan kabel mycket bra, så en konstant värmepunkt skapas. Detta kan leda till skador på uttaget / strömbrytaren och elden.
  • Koppla inte ihop trådar av olika metaller direkt. För att undvika oxider, gör detta endast via terminalen för att eliminera eventuell kontakt med metaller.
  • Vattentätning. Du kan inte försumma det i rum med hög luftfuktighet: badrum, kök, förrådsrum, terrasser. Dess frånvaro kan orsaka elektriska stötar.
  • Markera trådens längd med maximal noggrannhet. Det är strängt förbjudet att sätta strängar på raka sektioner, speciellt om 10-15 cm saknas!
  • Groove under spåret. Dess djup bör vara 2-2,5 centimeter. Det är ingen mening att få en kabel djupare, och det mindre spåret är svårt att gipsa.
  • Distributionslådor. De bör placeras nästan under taket. Detta görs för att underlätta underhåll av kablar och för att undvika förvirring av kablar för olika ändamål.
  • Propyl under tråden. De måste vara strikt vertikala eller horisontella. Eventuella kabelbesparingar vid diagonal installation kan leda till att en borr eller spik kommer in under reparation eller efterbehandling i huset.
  • Wire sektion. Det ska inte vara för tunt. Tunna trådar tål inte ökad belastning och brinner ut. Den optimala sektionen för rosettgruppen är 2-2,5 mm, för belysningsgruppen – 1,3-1,5 mm.

  Då kommer en erfaren specialist att berätta för dig hur du ska göra elkablarna i huset själv, var du ska börja det, och även den som är mest borta från elektrikerna kan göra det med egna händer:

  Och lite om säkerhet. Arbeta med en elektriker endast när trafiken är avstängd. Elektrisk chock kan ha störst konsekvenser.

  Inspektion och idrifttagning

  Efter den fullständiga installationen av elkablar måste du installera alla planerade maskiner, RCD och elektriska apparater. Därefter bjuda in en specialist på energiövervakningen för att kontrollera och beställa elapparatens hemutrustning.

  Godkännande tester av din anläggning bör sluta med utfärdandet av en positiv slutsats om kabelsäkerheten. möjligheten till vidare användning av utrustning. Med ”Act of admission to connect” bör du kontakta energiförsörjningsorganisationen. På grundval av detta bör du koppla ditt objekt till supporten och upprätta ett avtal om tillhandahållande av tjänster.

  Du borde inte spara på förbrukningsvaror och verktyg – för i framtiden kommer välbetalt arbete att vara nyckeln till din sinnesfrid och komfort.

  Att göra elektriska ledningar i huset på egen hand är en enkel sak, men det kräver uppmärksamhet och noggrannhet. Om du ansätter detta fall ansvarsfullt, kommer ledningarna att tjäna dig i många år och garanteras säkert.

  Ledningar i huset gör det själv: instruktioner för nybörjare elektriker

  Alla måste möta behovet av att utföra elektriska arbeten förr eller senare. Skälen kan vara annorlunda: flyttning, ombyggnad av territoriet, misslyckande av de gamla ledningarna. Antalet elförbrukare ökar varje år: det är svårt att föreställa sig en modern persons hem utan dator, ett luftkonditionering, en mikrovågsugn och andra hushållshjälpmedel som matas från nätverket. Detta leder oundvikligen till en förändring av kraven på strömförsörjningssystem, deras arrangemang i ljuset av nya standarder. Många tycker att elektrisk installation i ett hus är en uppgift som endast kan göras av proffs. Du kan inte argumentera med det här, men om du har lusten, med stöd av teoretisk kunskap och praktiska färdigheter, är det ganska realistiskt att själv utföra arbetet.

  Innehållet

  Förberedande aktiviteter består av flera steg, som var och en är avgörande. Detta inkluderar märkning, stansning och skörd.

  Den mest tidskrävande ockupationen anses vara att göra spåren (strob) för trådarna och förberedelsen av hål för uttag och omkopplare. Arbetet underlättas avsevärt av elektrisk borr- och väggjagare. Väggjagaren är annorlunda än kvarnen genom närvaron av två diamantskivor, som är täckta med ett tätt hölje.

  Anslutning av el i huset med egna händer

  Det är också nödvändigt att förbereda tippar med isolerade handtag, tänger, en indikator för att kontrollera närvaron av ström i nätverket, alabaster, elektriskt band, strömbrytare, uttag, lampor, installations- och distributionsboxar, ledningar. Kanaler för ledningar, kabel behövs.

  Beräkningsarbete – en viktig punkt för att bestämma hur man utför elektriska ledningar i huset.

  Vid val av en kabel bör dess tvärsnitt och minsta effekten av alla elektriska apparater beaktas. I rummet där hög energiteknik kommer att användas ska sektionen vara större.

  Detta är viktigt!
  Effekten av elektriska apparater anges i passet. För köksapparater bör en separat kabel användas.

  Det är nödvändigt att ta hänsyn till att trådarna med kopparledare klarar mycket större belastning än deras aluminiumkomponenter. Den vanligaste två- eller tre-kärntrådstypen APV, BNP, APPVS med en tvärsnittsarea på 4,5 mm2. Kabel med tre kärnor används vid anslutning av ljuskronor med två driftsätt.

  Anslutning av el i huset med egna händer

  Beräkning av ledningens längd, glöm inte bort antalet monteringspunkter (omkopplare, uttag, anslutningsfack). För varje punkt behöver du minst 10 cm tråd. Att räkna antalet korsningslådor, kom ihåg att denna siffra beror på antalet uttag och växlar.

  En av de viktigaste punkterna i el-arbetet är utarbetandet av ett diagram, som är en ritning av ditt hus med en indikation på placeringen av uttag, strömbrytare, belysningsarmaturer.

  Det första steget är att bana väg för huvudbuntet av ledningar. Horisontella ytor läggs på ett avstånd av 20 cm från taket, vridningsvinkeln ska vara 90 grader. Märkning av ledarförankringar kan utföras från extrema punkter.
  Förbättra prestandan på märkkabeln, målade blå eller träkol. Vi fixar ena änden, och den andra drar den bort från markeringsområdet, slänger den ner med en skarp rörelse av handen. På de rätt spår som lämnas av sladden markerar du platsen för anslutning av ledningar till taket och väggarna är inte svåra.

  På nedstigningsställen till växlar och uttag sätts otvetvitelny lådor upp. Dolda elektriska ledningar i huset innebär användning av liknande uttag och omkopplare monterade i installationslådor med en diameter av 70 mm.

  Detta är viktigt!
  Omkopplaren är placerad på dörrhandtagets sida, men på ett sådant sätt att dörren inte rör den. Avståndet från golvet är 50-80 eller 150 cm. Höjden från golvet vid montering av uttag är inte reglerad.

  I köket är det bättre att installera en trippeluttag, inte att glömma kranarna för att ansluta luftrenaren och ytterligare belysning i tvättområdet. I vardagsrummen för var 4 meter borde vara 1 uttag. Installera inte utlopp nära gas / elspisar, handfat, vattenrör.

  Särskilt anmärkningsvärda rum med hög luftfuktighet. Installera inte uttag och brytare i kranens zon och i badet (dusch, handfat). Här är det tillåtet att installera behållare skyddade av en UZO i ett utrymme av 2,4 meter från diskbänken.

  En återströmsenhet (RCD) är konstruerad för att skydda mot strömmar vid läckage. På badrummet är det lämpligt att använda en klass A RCD upp till 30 mA, för uttag, en automatisk omkopplare av typ B för en ström på 25 A och en RCD på 30 mA. För belysningen kommer det att finnas tillräckligt med en maskin för 10A av typ B.

  Anslutning av el i huset med egna händer

  När det gäller trådarna är det, som redan nämnts, bättre att förvärva kopparprover. Det är vanligt att skilja mellan tre sätt att ansluta: lödning, vridning och terminaler. Vridning på grund av osäkerhet idag används nästan aldrig. Alternativt används bandning när kablarna är fästa med en koppartråd av en mindre sektion. Det bästa alternativet hemma – användningen av terminaler som säkert håller kabeln.

  Installation kan göras på flera sätt: dold, öppen och kombinerad.
  Dolda elektriska ledningar utförs på upphängda tak, i hålrummen i byggnadsstrukturer, i monolitiska rör, inuti partitioner. Horisontella ytor läggs i golvskiktet, tillverkat av brandsäkra material.

  Om valet föll på skiljeväggar, är det nödvändigt att använda ledningar som skyddas av en mekanisk mantel, som läggs från golvplattorna på ett avstånd av 200 mm. Fästning bör säkerställa maximal snäv passform till spårets botten. Avståndet mellan fixeringspunkterna är 0,5-1,2 m.
  För kabeldragning under upphängda tak som är gjorda av material av brännbarhetsklass G1 är kablar med NG-index (icke-förbränningsbränning) nödvändiga. Material i klass G2, G3, G4 inbegriper användningen av ledningar i metallslangar. Om kablarna är gjorda i en bastu eller ett badrum, rekommenderar experterna att endast använda kablar med PVC-mantel.

  Anslutning av el i huset med egna händer

  Öppna ledningar i huset

  Öppna elektriska ledningar utförs på väggar, i kabelplattor, plastkanaler. Det är viktigt att inte blanda strömkällor, belysning och strömkablar. Kanaler och basplattor måste ha elektriska isoleringsegenskaper.

  Tänk på de viktigaste stadierna i det elektriska arbetet.

  Behållare och växlar är dolda och öppna. För att installera öppna uttag och växlar krävs podozetniki av icke-ledande material (plexiglas, trä, Getinaks, etc.).

  De är fästa med skruvar eller med hjälp av KNE-2/60, BMK-5 lim. Stickkontakterna sitter fast i lådan med två skruvar, omkopplarna är installerade i faskabeln, vilket garanterar säkerhet vid byte av patroner och lampor.

  Anslutning av el i huset med egna händer

  Dolda uttag och omkopplare är monterade i plast eller metalllåda typ KP-1,2, U-196.

  När du köper läser du intyg om överensstämmelse. Lådor ska vara tillverkade av brandsäkra material. Kablarna är anslutna genom svetsning, krympning eller klämmor.

  Detta är viktigt!
  Kabelanslutningspunkterna i installationslådorna är skyddade med icke-brännbara materialbussningar eller bitar av PVC-rör.

  I rum med låg luftfuktighet kan du placera ledningarna i hålrummen och väggarna. Husets väggar bör vara utan grovhet, omslaget – av icke brännbara material.

  Anslutning av el i huset med egna händer

  Växeln är en integrerad del av strömförsörjningen i vilket rum som helst. Vid installationen måste kablarna inte bara överväga dess placering utan också att välja ett skyddssystem för att bestämma antalet linjer.

  Tänk på omkoppling av växelplattan, det räcker inte att bara överväga interiör och estetiska egenskaper, det är nödvändigt att följa standarderna. Huvudkravet är tillgänglighet, dvs. Organisation av operativ tillgång vid behov. Skölden bör sättas i en höjd som är lämplig för visuell inspektion (1,5 meter).

  Detta är viktigt!
  Växeln ska inte placeras i pannan, liksom våt och dammig plats. Ett torrt, rent rum ökar enhetens liv flera gånger.

  Anslutning av el i huset med egna händer

  Att leda elektricitet – hälften av slaget, det viktigaste – att ansluta de interna ledningarna till externa nät. Här har många människor problem, för Dessa åtgärder vidtas huvudsakligen av organisationer som har relevanta tillstånd.
  Det betyder att du måste oroa dig för närvaron av vissa papper – det dolda arbetet på jordningsenheten (om huset är nytt), att certifiera kopplingsschemat eller för att få tillstånd att ersätta ett visst nätverkselement, till exempel en mätare.
  I ett lanthus under uppbyggnad är allting mycket enklare – anslutningen till nätverket utförs av ”deras” elektriker, alla registreringsmoment utförs på ett förenklat sätt.

  Det är allt. När processen är klar bör du täcka de luckor och hål som bildas under arbetet, anslut kablarna till varandra och anslut ledningarna till växeln.

  Vi rekommenderar relaterade artiklar

  Redan snart slutar vi ramhuset och vi lägger ledningarna. Det kommer att äga rum här på vinden och i detta sammanhang finns det en rädsla för att vätska ledningarna, eftersom vinden är uppvärmd och det kommer att finnas mycket fuktighet där. På samma vinter är frost möjligt på dem. Jag är rädd att nedläggningen inte händer. Hur kan du skydda dem från alla olyckor? Kanske kan de specifikt var att gömma eller dölja?

  ledningar i taket, och efter ett lager av lera. Jag gjorde det själv…

  • Så här ansluter du en tvättmaskin med händerna till vattenförsörjningen eller tanken

  • Lyft lasten utan specialutrustning – hur man beräknar och gör en hiss med egna händer

  • Hur man använder olika typer av testare och tips om hur man väljer en multimeter

  • Vad är en skrapa – tekniker för att skrapa och göra egna händer

  • Anslutning av el i huset med egna händer

   Standard storlekar på dörröppningar, betalningsregler för inköp

  • Anslutning av el i huset med egna händer

   Installation och installation av gaspannor – krav och regler, metoder och installationsstandarder

  • Anslutning av el i huset med egna händer

   Så här rengör du mattan hemma: folkmetoder, värdefulla tips

  • Anslutning av el i huset med egna händer

   Hur man bygger en toalett i landet med egna händer: Fasade foton och videoinstruktioner

  Anslutning av el i huset med egna händer

  Videoarkiv Vi har samlat in en enorm samling av träningsvideoproduktion

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *