Källare

Apparaten VVS i ett privat hus

Ur vattnets beroende av externa faktorer kan två fundamentalt olika typer av vattenleverans till användaren särskiljas:

Centraliserad vattenförsörjning hemma

Faktum är samma autonoma, men inom regionen. I det här fallet behöver användaren inte oroa sig för att ordna källan till vatten. Det räcker att ansluta (krasch) till den centrala vattenhöljet.

Anslutning av huset till den centrala vattentillförseln

Alla åtgärder reduceras till ett stegvis genomförande av ett antal krav, inklusive:

  • överklaga till den regionala kommunala organisationen MPUKHP KP ”Vodokanal” (Kommunalt företag ”Hantering av vatten och avloppshantering”), som kontrollerar centralvägen;
  • få tekniska egenskaper hos sidofältet. Dokumentet innehåller data på anslutningsplatsen för användarens rörsystem till linjen och dess djup. Dessutom indikeras rörledningens diameter och följaktligen instruktioner för val av hushållsledningar. Det indikerar också indikatorn för vattentrycket (garanterat vattentryck);

  • få en uppskattning för anslutningen, vilken är utvecklad av ett verktyg eller en upphandlande organisation
  • övervaka arbetets prestanda. Vilka är också vanligen utförda av UPKH;
  • utföra systemtestning.

Fördelarna med central vattenförsörjning: bekvämlighet, enkelhet.

Nackdelar: fluktuation av vattentryck, tveksam kvalitet på inkommande vatten, beroende av centrala leveranser, höga kostnader för vatten.

Autonoma vattenförsörjning

Självständigt ge vatten till stugan, privat eller lanthus kan vara när du använder autonom vattenförsörjning. I grund och botten är detta ett integrerat tillvägagångssätt som innefattar åtgärder för installation av ett vattenförsörjningssystem, utgående från att tillhandahålla en vattenkälla som slutar med avloppet till avloppssystemet.

Det autonoma vattenförsörjningssystemet kan representeras som tvåkomponent-delsystem:

  • Vattenleverans: importerad, grundvatten, från en öppen källkod;
  • Tillförsel till förbrukningspunkter: Gravitationsflöde, med hjälp av en pump, med arrangemang av en pumpstation.

Följaktligen kan i två generella former två vattenförsörjningssystem särskiljas: tyngdfri (lagertank med vatten) och automatisk vattenförsörjning.

Kapacitetsanvändning (vattentank)

Kärnan i systemet med autonom vattenförsörjning i hemmet är att vatten levereras till tanken med en pump eller hälls manuellt.

Vatten strömmar till användaren av gravitationen. När allt vatten från tanken har använts rekryteras det på högsta möjliga nivå.

Apparaten VVS i ett privat hus

Gravity vattenförsörjningssystem – system för vattenförsörjning från lagertanken

Denna metod går för dess enkelhet, det är lämpligt om det behövs vatten från tid till annan. Till exempel, i landet, som besöks inte ofta eller i bakrummet.

Ett sådant system av vattenförsörjningsanordningen, trots sin enkelhet och billighet, är för primitiv, obekvämt, och dessutom skapar den en betydande vikt för golv i golv. Resultatet var att systemet inte hittade bred distribution, lämpligare som ett tillfälligt alternativ.

Användning av ett automatiskt vattenförsörjningssystem

Apparaten VVS i ett privat hus

Ordningen med automatisk vattenförsörjning av ett privat hus

Detta system visar hur ett helt autonomt vattenförsörjningssystem fungerar för ett privat hus. Vatten levereras till systemet och till användaren med hjälp av komponentsystemet.

Det handlar om henne och pratar mer i detalj.

Genomföra en helt autonom vattenförsörjning av ett privat hus själv genom genomförandet av ett av systemen. Det finns flera alternativ att välja mellan:

1. Vatten från öppna källor

Dessa kan vara yt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *