Hur man lägger

Är det möjligt att införa en tegelhusram

Så, du har ett ramhus som du vill tegla över. På Internet finns det en uppfattning att för att täcka väggarna är det tillräckligt att stärka hörnen och lägga tegelstenar på dem. Men för ramhus med inte mycket starka väggar är det här bättre att inte göra, eftersom belastningen på fundamentet och väggen själv kommer att vara för stor.

Är det möjligt att införa en tegelhusram

Att lägga tegelstenar ovanpå en ramvägg

Därför, för fodrar behöver du skapa din egen mini-grund. För att göra detta behöver du:

Är det möjligt att införa en tegelhusram

Tegelbeklädnad i ett träramhus

 1. Runt huset där det kommer att ligga, riva vi en gräv. Den ska vara minst 20 cm bred och minst 30 cm inåt. Medelstorlekar: Djupet är upp till 30-40 cm och bredden är 20-30 cm.
 2. Formningen bör stiga ovanför marken med 20 cm.
 3. Vi lägger förstärkningen i skytten och ser till att den inte ligger helt längst ner.
 4. Fyll trenchen med betong.
 5. Kontrollera bottenytans flathet.

Steg 2: Installation av värmeisoleringsmattor och flexibla band

Användningen av ankare och slipsar baserade på basaltplastmaterial löser ett viktigt problem som alla möter när de står inför och binder en tegelvägg och bärare. Detta är en fråga om korrosion. Deras användning ökar processen med klädning, eftersom de inte bara stärker perfekt, utan också binder stödstrukturen och tegelverk.

Är det möjligt att införa en tegelhusram

Facing med isolering

Flexibla kopplingar och ankare är en stift med plastlock. Den kommer in i väggen och spelar en fixerings- och vägledande roll när man vetter mot väggarna med tegelstenar.

Det finns två sätt att skapa flexibla länkar:

 1. Vi lägger dem in i lagerväggen och lägger sedan mineralull på dem för ytterligare isolering av huset.
 2. Först lägger vi till en värmare, och genom att stansa den genom, etablerar vi ett ankare.

Det finns ingen särskild skillnad, alla väljer vad som är bekvämare för honom. Isolering kan inte läggas alls om skelettet redan har ett bra lager isolering.

Flexibla anslutningar måste väljas för en lämplig väggstorlek. Till exempel, om väggtjockleken är 25 cm borras stiften till 5-10 cm. Vi installerar basaltbanden för tegelverket så att det finns ett 50 cm steg både horisontellt och vertikalt. Avgång från detta system är endast möjligt i taket, vid hörnen ovanför dörr och fönsteröppningar.

Avståndet mellan väggen och bäraren ska vara ca 6 cm. Detta utrymme kan fyllas med mineralull, skum eller fri från vänster.

Basaltankarens fria ände är installerad i murverket, det ändrar inte tjockleken på sömmen.

Viktigt: luften måste cirkulera fritt mellan väggens vägg och ramhusets yta, därför lämnar vi i de första och sista raderna av murningsventilerna.

Dessutom ska ramhuset före ansiktet täckas med en vindsäker film.

Steg tre: Korrekt läggning

För att börja lägga dina egna tegelstenar måste du ha följande saker:

 1. Tegel av önskad typ. Det skiljer sig i färg, vikt, form, tjocklek, hålighet.
 2. Morter för mortel.
 3. Trowel Mastic krävs för vattentätning.
 4. Metallfästen, metallfästen, som används för att förstärka var fjärde raden av tegelsten.
 5. Isolering.

Botteninstallationen är vattentät, oftast används galvaniserad metallreflux för detta.

Varje fyra rader av murverk fixar med speciella metallfästen, de kallas ben. Tillåtna installationsplatser är från tredje till femte tegelrad, men fjärde raden är optimal. I förväg är det nödvändigt att beräkna antalet sådana ben, för detta ändamål vid beräkningen använder vi indikatorerna för bygghöjden och striden (det är bäst att ta 1 m). Således utför vi ett läggande från en soffa och ett tak.

Alternativ med bildfinish ramhus hittar du här.

Hur man lägger ett hus med tegelstenar: material och teknik

Tänk dig att du bor i ett privat hus. Och allt verkar vara normalt, men utseendet på byggnaden lämnar mycket att önska och till och med regelbunden målning, evenemanget är inte så dyrt, men med tanke på mötesfrekvensen, avgår en fin öre, kan det inte vara det slutliga beslutet. Vid ett visst tvivel bestämmer du fortfarande för att tegla huset.

Och nu är det fortfarande fallet för små saker att ta reda på hur man gör det. Instruktioner om detta ämne beskrivs i den här artikeln.

Är det möjligt att införa en tegelhusram
Är det möjligt att införa en tegelhusram

Kläderna målar inte bara personen.

Vilka material och teknik är lämpliga

Bakom tegelstenar passar.

Hur man sätter in ett tegelhus, har frågan rätt att vara. Det finns bara några grundläggande tekniker, och teknologier som innefattar värmeisolering kan vara ännu mer.

Men innan vi överväger den här byggnadens visdom, låt oss prata om materialet för foder, eller vilken tegel är bättre att införa ett hus:

 • Vi avvisar byggnadsstenar omedelbart på grund av att de grundläggande kraven för denna produkt är gjorda för hållbarhet och inte för utseende. Hans uppenbarlighet är uppriktigt, det är ingen;
 • En silikat tegel (särskilt så mycket älskad av många, en dubbel silikat tegel M 150) är oönskade av en anledning, det absorberar vatten som en svamp, därför behöver det ytterligare skydd.
 • Den bästa lösningen är en dekorativ tegelsten. Han har alla nödvändiga egenskaper hos det yttre materialet och ett mycket attraktivt utseende.

Intressant att veta!
Det finns en annan typ av produkt, som faktiskt är en motsatt sten, förändrar helt vår uppfattning om att möta.
Denna sten gångjärn, används för klädteknik Brikstoun.
Information om honom nedan anges vi.

Och några ord om tekniker som kan skilja sig från:

 • Stiftelsens typ. Samtidigt är det möjligt att bygga upp högar, med efterföljande läggning av kanaler är det möjligt att bygga en ytterligare remsa grund för ett hus under en tegelsten. och du kan använda den gamla grunden.
  Men jag vill bara varna dig om att installera ett vändmaterial på en gammal grund är endast möjligt med fullt förtroende för styrkan, du vet dess tjocklek och djup på läggning, de typer av armeringsstrukturer som används, särskilt i hörn av byggnaden.
 • Typ isolering. Lägg omedelbart en reservation om att isoleringsmaterialet är mycket viktigt, men frivilligt. Om ditt hus är varmt nog, och du bor i ett tempererat klimat, då kan isoleringen vara ett lager av luft som bildas mellan det vända materialet och den inbyggda väggen.
  För mellersta breddgrader och högre isolering är ett måste, så här bestämmer vi vilken isolering som ska väljas. Bulk, detta är den enklaste tekniken, kaklad av typen av skum, detta är en annan teknik, och mineralull är den tredje tekniken;
 • Genom att stapla systemet. Med användning av lösningar och utan dem. I den andra varianten är stenen fixerad med speciella skruvar och ankare (det här är de så kallade gardinväggarna).

Stiftelsen istället för förordet

Är det möjligt att införa en tegelhusram
Är det möjligt att införa en tegelhusram

Stiftelsen är grunden.

Klassisk tegelfoder börjar med en fundamentgjutning.

Tänk på båda alternativen:

 1. Den första är konstruktionen av en remsa grund. I det här fallet grävas en annan gräv längs husets omkrets, med ett djup under befintlig grund och en bredd, längs isolations- och motståndsbrickans bredd.

Förstärkningen är installerad i diket, med förstärkning i hörnen, och hål borras i den gamla grunden och förstärkningsdelar drivs i det som kommer att spela rollen att ansluta broar. Armaturen i gropen kan svetsas eller svetsas med tråd.

Formering exponeras från utsidan till nivån på huvudstiftet. Därefter fyller vi grunden. För hela monolitens styrka läggs en bruten skiffer i gropen under gjutning, vilken är installerad i olika plan.

Tips!
För att fylla remsa grunden behöver du en betongblandare.
I det här fallet är detta ett medvetet behov, eftersom grunden kommer att hällas så långt som kraften är tillräcklig kommer den att vara starkt stramad i tiden.
Fyllning av nästa lager kan göras tidigare än den tidigare, och det här är en vecka.

 1. Det andra alternativet. Mindre dyrt i pris och tid, men mindre tillförlitlig. Låt oss förklara, men först och främst om tekniken själv. Nära grunden, längs omkretsen, med ett grävning steg från 1,5 till 2 m, men inte mer, jorden är mudderad till ett djup av ca 1 m.

Formen är inte nödvändig i närheten av gropen, den enda förutsättningen är att spetsarna på framtida högar är på samma nivå. När allt kommer omkring kommer de att vara bundna till antingen kanalstänger eller armerade betongblock som senare kommer att behålla vikten på det vända materialet.

Är det möjligt att införa en tegelhusram
Är det möjligt att införa en tegelhusram

Stiftelsens teknik med staplar är mycket tydligt visad.

För din information!
För att garantera detta rekommenderar vi att höja balkens övre nivå till 10 cm, så att det var möjligt att justera alla produkter till en enda standard med vattennivå.

Sedan läggs konstruktioner gjorda av fyra hörn på minst 50x50x5 längs hela djupet av gropen i groparna. Mellan sig separeras de genom att trimma rebar av samma längd och bilda en struktur med ett kvadratiskt tvärsnitt.

För garterkanaler kan metallhorn inte vara helt inbäddade i lösningen. Sedan hälls cement. Den högsta tillförlitligheten hos pålarna beror på bristen på fundamentets dockning och möjligheten till olika hastigheter av krympningen av hela strukturen.

Isolering och väggar

Är det möjligt att införa en tegelhusram
Är det möjligt att införa en tegelhusram

Praktiskt taget hela processen är avbildad.

Hur man lägger ett hus mot tegelsten?

I det här fallet måste du fokusera på isoleringen:

 • Om du planerar att fylla upp det (jag använder claydite eller syntetiska fyllningar), måste du tänka ut och genomföra ett utrymme från väggen, som regel minst 5 cm för isolering. Och till och med vid synen på att lägga tegel varje 40-50 cm fyller du tomrummet med isolering, och mellan väggen och det nya murverket måste du installera en nätbarriär av metalltråd.
  Faktum är att lösa isolatorer slutligen sätter sig under egen vikt, nätet kommer att bryta tomrummet i celler och förhindra materialet att kaka;
 • Kaklat isolering. När det gäller priskvalitet mest acceptabel kopia. Detta material kan isoleras stationärt stenhus utan att installera hinder och profiler.
  Isoleringsplattor sätts enkelt in mellan lager av tegel eller tegel och vägg. I sig isoleras isoleringen lätt och de kan enkelt dölja fönsterkorna, följt av plastering i fönsteröppningarna;
 • Mineralull. Produkten har beskrivits många gånger, det kräver ång- och hydrobarriärer från utsidan och insidan, det är mycket rädda för fukt.

Ytterligare material

Är det möjligt att införa en tegelhusram
Är det möjligt att införa en tegelhusram

Lägger material utan lösning.

För närvarande mycket populära ram hus. De är mycket snabbt byggda med egna händer, men kräver uppvärmning, och uppriktigt sagt är utseendet inte det sista utvärderingskriteriet för sådana hus.

I det avseendet uppstår en naturlig fråga om ett ramhus kan muras upp med tegelstenar. Vi svarar både möjligt och nödvändigt.

Ett inramat tegelramhus löser två problem på en gång:

 • Isolera väggar;
 • Ge strukturen ett anständigt utseende.

Är det möjligt att införa ett tegelhus med hjälp av gardinfasaden Brixtone, du kan. Men i det här fallet kan du använda en puff, som i bilden och figuren, använd mineralull som värmare, och stödstrålarna kommer att vara stöd för profilerna för tegelfragment.

Är det möjligt att införa en tegelhusram
Är det möjligt att införa en tegelhusram

Uppvärmning av ramhuset med en tegelsten.

Sammanfattningsvis

Frågor om hur man lägger en tegel på en panna, hur man lägger på en skjul, metalltankar och andra föremål och strukturer kommer inte att vara problematisk för dig om du förstår de allmänna principerna. Videon i den här artikeln har utarbetat en visuell översikt över materialet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *