Uppvärmning

Är det möjligt att värma huset med skum utanför

Tändningstemperaturen är 491 grader – nästan 2 gånger högre än för trä eller papper. Det är inte mer farligt än möbler, träinsatser, linoleum och andra material – med korrekt användning.

Polyfoam är ett relativt ungt material och det är svårt att objektivt bedöma dess hållbarhet. Allt beror på dess kvalitet och produktion. Tillverkare garanterar en livslängd på upp till 80 år, under förutsättning att alla krav och temperaturfluktuationer överensstämmer från -40 till +40 grader. Det är möjligt att i den mellersta delen av Ryssland det tjänar en bestämd period. Destruktionsfaktorer – UV-strålning och mekanisk påverkan.

Skum är inte ett giftigt eller giftigt material. Det fanns inga fall då byggherrarna ständigt arbetade med honom hade några sjukdomar på grund av honom. Styrofoam är biologiskt neutral. Det är osannolikt att det orsakar allergier. Vid arbete med det krävs inga speciella säkerhetsåtgärder, andningsskydd och speciella handskar är inte nödvändiga.

Skumdensiteten gör det möjligt att passera ånga, vilket ger mycket effekt av ”andning”. Det är därför det används för att isolera bad. Materialet bidrar till att bibehålla en optimal luftfuktighet i huset. Orsaken till ökad luftfuktighet kan vara felaktig ventilation.

Motståndarna till skummet talar om honom som ett material som förhindrar värmeökningen. Som sådan kommer en särskild ökning av värmeisolering inte att ge. Men glöm inte att skummet kan behålla värmen i rummet. Uppvärmning dem kommer att ge möjlighet att spara upp till 30% av värmen, som helt enkelt skulle ”doneras” till gatan. Och det betyder – det bidrar till besparingar i förhållande till värmesystemet. Det är också viktigt att beräkna hur tjockt skummet är att värma huset.

Polyfoam – billigt och ganska praktiskt material. Om du använder den i rätt kombination med andra byggmaterial och använder reglerna för TB – det kommer att fungera i många år. Därför föreslår vi att vi ska träna.

Hur man isolerar fasaden på husskummet

Först och främst, bestämma hur man skumar huset för att värma huset utanför. Av ekonomiska skäl kan du välja skumpolystyren (PPP). Isoleringen kommer att ha tillräcklig styrka vid bildandet av en sluten låda. Om du har medel och planerar att applicera dekorativa plaster – köp extruderad PPP. Det är mer hållbart och gott i lederna.

För att isolera fasaden med skumplast behöver du arbeta i slutet av våren eller på sommaren, i torrt väder, utan stark vind och regn. Detta kommer att bevara produktens egenskaper, för att skapa det med hög kvalitet. Så du kan uppnå maximal effektivitetsisolering.

Hur man isolerar trä och ram hus skum utanför
I allmänhet är väderleksteknologier likartade. I ett träramhus kan sprickor bildas där vinden tränger in. Uppvärmning av husets ramverk utförs på grundval av mål: Om det är ett lanthus för att bo på vår och sommar, kan det inte vara nödvändigt att värma. Och om du bor i det hela tiden – bara nödvändigt. Och det är önskvärt att genomföra det på byggnadsstadiet.

Tekniken för värmeisolering av fasaden av huset skum

Hemisolering bör ske i strikt överensstämmelse med tekniken. Det kan delas upp i flera steg. Om du värmer huset med skum med strikt överensstämmelse med instruktionerna – du kan säkerställa materialets hållbarhet och spara önskade egenskaper.

Inledande steg: Förberedelse för uppvärmning

Förbered allt du behöver för fri tillgång till väggarna i huset. Det kommer att ta en stegladder, ett steg om huset är högt. Kontrollera tillgängligheten av alla nödvändiga verktyg och byggmaterial. Se till att väggen är ren, har ingen mekanisk skada. Ta bort smuts och damm. Kontrollera också jämnheten hos den värmeisolerade ytan. Skillnaderna i planets nivå bör inte vara mer än 50 mm.

Du behöver en blandning av djup penetration. Priming kan utföras med borste, rulle eller spruta. Blandningen väljs efter eget gottfinnande, du kan konsultera hårdvaruaffären. Töm inte om väggen är våt.

Beacons är viktiga för att eliminera de minsta avvikelserna under installationen. Spänn dragkabeln från ett hörn av väggen till en annan. Tänk på indragningen från det trimmade planet (tjocklek på isolering, limmaterial). Skivor måste staplas alternerande i rader i enlighet med märkningen.

Kokningsmedel

Klisterlösningen framställs på ett mycket enkelt sätt. Lägg till lim i vattnet, blanda noggrant. Gör det i en liten behållare. Rör om till en homogen massa av krämig konsistens. För tunn lösning stannar illa polystyren, som kan röra sig bort från ytan, medan isoleringen blir ineffektiv.

Varnas: Var försiktig och installera skum endast i torrt väder, helst utan vind. Annars kommer limet att förlora sina egenskaper. Installation kommer att utföras korrekt om du följer dessa riktlinjer:

 • Applicera limet på ytan av skumplattan. Detta görs över hela ytan av små stötar. Detta ger en bättre ledning, speciellt om väggens yta är ojämn.
 • Vi påminner om fyrarna: lägg plattorna i strikt överensstämmelse med markeringen.
 • Om luckor bildar – använd monteringsskum.
 • Plattorna i den andra raden staplas med en förskjutning från den första.
 • För en bättre sammansättning av de intilliggande panelerna, gör inlopp i hörnen av byggnaden och på backarna.
 • Montera tunnare ark från husets södra sida, tjockare från norr.

Efter dessa procedurer vänta på att limet härdas. Efter 1-3 dagar kan du gå vidare till lika viktiga åtgärder.

Är det möjligt att värma huset med skum utanför

Isoleringens hållbarhet kommer att förses med ytterligare mekanisk fastsättning. Detta görs med hjälp av svampar. Deras längd beräknas enligt följande: skumlager tjocklek + klisterlager tjocklek + 40 mm. Detta görs så här:

 • Vi gör en urtagning med hjälp av en perforator på de platser där svampen är installerad.
 • Ställ svampen i kontakt med locket med skumytans yta.
 • Vi kör en spik i det tekniska hålet.
 • Använd metall nagelsvampar.
 • Varje ark är fixerat på 5 platser (runt omkretsen, i mitten).
 • Det är lämpligt att bädda in locket i skummet med 1-2 mm.

För grouting behöver en speciell rivare. Det är nödvändigt att ta bort alla utsprång för att säkerställa en jämn yta och efterföljande efterbehandling.

Denna procedur utförs med hjälp av ett färgrör. För det första beläggs ytan av isoleringen med en primer. Efter fullständig torkning börjar vi förstärka.

 • Du måste starta från hörnen av byggnaden och linjen av korsningar sluttningar.
 • Mörteln för avslutning av arbete appliceras jämnt på skummet (1-2 mm lager).
 • Nätet läggs, pressas mot basytan med en spatel.
 • Lösningen ska täcka hela nätet.
 • Layering sker i små sektioner.
 • Ingen utbulning av material är tillåtet.
 • Grannområdena är överlagda (1-2 mm).

En dag efter förstärkning utförs grouting. Därefter beläggs ytan med en primer. En bred spatel är färdig med en utjämningsförening. Vi försöker uppnå ytters perfekta kvalitet med syfte att efterföljande foder med sten, mosaik, dekorativt gips. Om vi ​​pratar om avslutning med sidospår eller profilering – kanske ett mellanprocedur inte krävs. Panelerna kommer att fästas av svampar.

Således har vi undersökt i detalj hur man isolerar trähus med skumplastik utomhus. Effekten kan uppnås om du följer alla rekommendationer. Vi önskar er lycka till i fasadens uppvärmning.

Vad mer att läsa

Är det möjligt att värma ett trähus med skumplast?

Trä är ett av de mest populära byggmaterialen.

Är det möjligt att värma huset med skum utanför

vilket är efterfrågan på grund av tillgängligheten och miljövänligheten.

Inte bara hus, stugor och stugor är byggda därifrån, men även badhus, skjul, sommarkök.

Trähus behåller emellertid inte värmen tillräckligt bra, därför är det på svalan i vinter coolt, och på sommaren är det för varmt.

Detta problem löses med hjälp av ytterligare värmeisolering av byggnaden. Därför undrar många att det är möjligt att värma ett trähus med skum.

Liksom någon annan värmeisolator har polystyrenskum dess fördelar och nackdelar. Det är nödvändigt att bo på dem mer detaljerat.

Fördelar med isolering

Låg värmeledningsförmåga. På grund av det faktum att kompositionen för denna värmeisolator innefattar gas, stöder polystyren perfekt värmeförhållandena för byggnaden.

Är det möjligt att värma huset med skum utanför

Tillgänglighet. Den låga kostnaden för materialet gör att du kan minimera kostnaden för isolering.

Polyfoam är lätt och ganska hållbar, det är lätt att klippa och klippa, så installationsarbetet utförs snabbt och kräver inte mycket arbete. Det kan användas vid uppvärmning av golv. väggar och tak.

Miljövänlighet. Detta material är giftfritt om det inte utsätts för värmebehandling, och absorberar också dåligt vatten, så loggarna inte kommer att fuktas och täckas med mögel.

Fördelarna måste tillskrivas det faktum att, tack vare närvaron av hålrum, kan expanderad polystyren användas för ljudisoleringsrum.

Huvudsakliga nackdelar

Brandfarlighet. När man svarar på frågan huruvida det är möjligt att värma ett trähus med skumplast är det viktigaste argumentet mot det att det, som trä, brinner bra.

Är det möjligt att värma huset med skum utanför

Dessutom släpps det farliga toxiner när de antänds. Att välja en sådan isoleringsmetod är därför absolut nödvändigt att genomföra brandskyddande behandling av träkonstruktioner, välj brandbeständigt material, uppfylla kraven för brandsäkerhet.

Det är viktigt att veta att polystyren vid höga temperaturer (över 70 grader) förlorar sina strukturella egenskaper, så det är bättre att använda det för utomhusisolering, bort från radiatorer och andra värmeapparater.

Nackdelarna med denna typ av isolering är inte hög ångpermeabilitet, vilket kan leda till fukt och ruttning av stockarna.

Är det möjligt att värma huset med skum utanför

Först och främst gäller detta fuktiga rum – till exempel bad. var att använda polystyrenskum rekommenderas inte. I andra fall löses problemet genom att organisera ventilationen.

Det är värt att komma ihåg att polystyren är rädd för kemikalier som bensin, aceton, etc., och därför isolerar garage med dem. Skurorna i vilka färglagring lagras måste vidtas med alla nödvändiga försiktighetsåtgärder.

Installation av isolering

Som regel används följande sekvens:

 • Värmeisoleringsmaterial;
 • Skyddande film;
 • Motstående material.

Innan du börjar arbeta är det nödvändigt att noggrant förbereda väggarna för isolering: att bli av med den gamla färgen, rengör den från damm och smuts, bearbeta den med en skyddande förening.

För att förhindra kondens mellan loggarna och isoleringsplattorna rekommenderas att man börjar arbeta i torrt, varmt väder.

Montering av polystyren med kasser

Skärningen av de yttre väggarna med träprofiler utförs, vars bredd ska vara lika med plattans tjocklek och avståndet mellan dem bestäms beroende på vad vändningen ska göras av.

Är det möjligt att värma huset med skum utanför

En värmeisolator sätts in i hålrummen mellan profilerna, vars dimensioner ska vara ca 5 mm större än vadden på batten.

Samtidigt bör det inte finnas några sprickor, om de ändå har uppstått, förseglas de med hjälp av byggskum.

Fixering av skumplattor för limning

Rikta in väggarna innan du klistrar. Lim appliceras på arken vid kanterna och på flera ställen i mitten med en spatel.

Den nedre raden är inriktad horisontellt, varje följande är limmat nära ett skifte i horisontell riktning.

Är det möjligt att värma huset med skum utanför

Några dagar senare, efter att limet torkat, är plåtarna fixade med speciella klämmor, försiktas sömmarna mellan plåtarna och klämhattarna noggrant.

Facing works

Efter att isoleringen har säkrats, är de fanerade med tunt dekorativt gips, sidospår, metallprofiler, klädesplåt eller annat ytmaterial.

Rummets utseende beror på detta stadium.

Värmer huset från insidan

Denna typ används sällan på grund av att felaktigt arbete kan leda till ökad fuktighet i rummet.

Är det möjligt att värma huset med skum utanför

Dessutom minskade avsevärt rummassage. Med denna metod kan du spara det naturliga utseendet på byggnadens fasad, kan utföras när som helst på året och i vilket som helst väder och är mycket billigare.

Precis som i yttre finish börjar arbetet med väggens rengöring. Vidare är de rökta, ångspärren utförs.

Isolering vid inredning, det är lämpligt att montera på batten, varefter ventilationssystemet är monterat och efterbehandling utförs.

Tips från experter

Om bara en vägg började frysa behöver du fortfarande leda isoleringen runt omkretsen.

Är det möjligt att värma huset med skum utanför

Det är bättre att göra isoleringen av fönster och dörrar omedelbart efter installationen, och väggarna – om 1-2 år.

Mellan skummet och väggen skadas inte för att lämna ventilationshål. De borde vara små.
Under byggandet av huset är det bättre att omedelbart överväga ventilationssystemet.

Du borde inte bara bo på väggarnas uppvärmning, eftersom en betydande del av värmen kan komma in i atmosfären genom taket och golvet.

Rekommenderas för visning:

När vi återkommer till frågan om möjligheten att isolera ett trähus med skumplast, kan vi dra slutsatsen att detta är ganska acceptabelt. Det viktigaste är att göra allt arbete korrekt, i enlighet med brandkrav.

Gilla den här artikeln? Dela med dina vänner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *