Grunden

Att bygga ett hus med loft gör det själv

De övre taken på taket kan vara en L-formad struktur. Trussben mellan sig kan förenas i ett ändläge med hjälp av trä- eller metallfäste, eller genom att klippa i halvskog med en bultad anslutning. Vi rekommenderar att du monterar det första paret på taket, vilket sedan demonteras och används som en mall. Förberedda krossar installeras i standardordern – första extremen, sedan resten med konstant nivellering.

Vid det sista skedet av uppbyggnaden av en takkonstruktion görs installationen av batten, installationen av vattentätning, skapandet av ventilationsavstånd och installation av takbeläggning med hand. På insidan är värmeisolering och ångspärr fixerad och mantel är monterad. I videon kan du bekanta dig med tekniken.

Relaterade nyheter

Hem »Attic» Byggnadstak tak gör det själv

Byggandet av ett mansardtak gör det själv

Använd alla möjliga områden, ge huset originalitet och avsevärt minska värmeförlusten genom taket – det här är de uppgifter som solverket löser. Med en viss säkerhetsmarginal på grunden på detta sätt är det möjligt att vända ett enhemshus till en två nivå. Det lockar också att mansardtaket byggdes med egna händer kan vara utan några speciella konstruktionskunskaper. Det är viktigt att inte göra ett misstag med materialvalet och göra allt enligt reglerna.

Fönstren i det vanliga golvet ligger i väggarna. På vinden väggar finns det få eller inga. De byts ut av ett tak. Därför är fönstren gjorda speciella: de behöver inte bara överföra ljus i tillräckliga mängder utan också att klara vind- och snöbelastningar, som är mycket större på taket än på väggarna.

takfönster

Vid planering av en takvåning bör hänsyn tas till SNiP: s rekommendationer. De rekommenderar att området för Windows ska göra minst 10% av golvområdet. Så om vinden kommer att delas upp i flera rum i varje bör det finnas ett fönster.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Byggnad av takfönster i taket

Av alla sätt i bilden på enhetsfönstren i taket med en mansard är den enklaste implementerade lutande installationen. Samtidigt är det nödvändigt att säkerställa korrekt vattentätning av korsningen, samt att använda speciella modeller med förstärkt ram och förstärkt glas – belastningen på ytan är stor.

Plussor takfönster:

 • mer ljus, inte så skarpa gränser av ljus och skugga;
 • Takets yta är platt, dess lättnad är inte komplicerad;
 • relativt lätt installation.

Vid planering av ett sådant fönster är det nödvändigt att komma ihåg att dess område ökar med ökande lutningsvinkel. På vilken höjd är det bekvämare att installera ett sådant fönster och hur höjden ökar i centimeter, beroende på lutningen, titta på fotot.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Ju brantare sluttningen i förhållande till golvet, desto mindre bör fönstens höjd vara

Fönsterramens bredd ska vara 4-6 cm mindre än steget mellan spjällen. Då kan det enkelt installeras utan att störa ramens struktur. Om fönstret är bredare måste du göra en förstärkt stråle ovanför den, beräkna lasten.

Om du behöver ha ett större fönster är det lättare att sätta två smala i närheten. De ser inte värre ut än en stor, och det blir färre problem.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Två fönster sida vid sida ser inte värre ut än en bred

När ett dormerfönster installeras blir takets geometri mer komplicerat: endova visas på toppen och sidorna. På grund av detta blir trussystemet mer komplext både i planering och montering. Ökar också komplexiteten i att lägga takläggning. Alla endovy – platsen för den mest sannolika förekomsten av läckage. För här är det nödvändigt att göra allt väldigt noggrant. I regioner med stor mängd snö är det lämpligt att installera snöskydd över sådana fönster: så att de under en skarp nedstigning inte rivs.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Enheten på den vertikala fönsterdörraren på taket

Plus det här fönstret: nära det kan du stå i full tillväxt. Men de släpper in mindre ljus, lättnad blir svårare och taket blir mer problematiskt.

Ett inbyggt fönster används vanligen om de gör en utgång till balkongen genom den. I andra fall är den här metoden inte det bästa alternativet: det är lite ljus, skuggorna är mycket djupa, vilket är tröttsamt för ögat, men geometrin blir också mer komplicerad, men inte i samma utsträckning som i föregående version.

Det enklaste sättet är att göra ett fönster i slutet av vinden. I det här fallet behöver du inte en förstärkt ram eller förstärkt glas. Det är ganska nog bara högkvalitativt glas. Det är det här alternativet som oftast ses i landstugorna: det här är det billigaste alternativet som lätt kan förverkligas för hand.

Rafter system

Vid självbyggande av privata hus med mansard, väljs vanligtvis ett brutet tak. Det låter dig få ett rum med ett stort område, större än under gaveln.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Med samma bredd på basen (huset) erhålls mansardrummet under det trasiga taket mer än under den vanliga gaveln. Takfläktssystemet blir mer komplicerat, men ett taktak med vindsvåning under ett sluttande tak är fortfarande mer populärt

Utformningen av det trasiga taket är sådant att överhängen sänks ganska låg vilket ger huset ett intressant utseende. Men takets långa överhängning tjänar inte bara en dekorativ roll. De täcker fortfarande den övre delen av väggen från nederbörd och avledar huvuddelen av vattnet från fundamentet. Även när du planerar måste du ha i form som med starka vindar, ökar de vindkraft. På grund av detta är det nödvändigt att använda mer kraftfulla brädor och balkar. Eftersom takets överhängning är vald utifrån flera överväganden, vars huvudsakliga väder är väderförhållandena.

Tiltvinkel

Det beror på takmaterialet, men mest av allt – på regionen och väderförhållandena. Den klassiska versionen visas i figuren: de nedre backarna i förhållande till vinden planeras med 60 °, de övre – vid 30 °. Baserat på dessa data och parametrarna i din byggnad kan du beräkna alla längder. Bara det är värt att överväga att enligt SNiP kan takhöjden på vinden inte vara mindre än 2 m. Sedan är det per definition detta loft. Bekvämt kommer en person att känna sig själv om taket höjs till en höjd av minst 2,2-2,3 m. Baserat på detta, beräknas enligt de geometriska reglerna de önskade längderna.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Klassiska lutningsvinklar

I den klassiska versionen kan inte belastningen från nederbörd på sidoytorna beaktas. Nederbörd kan endast hållas på den övre delen, vars vinkel är mindre än 45 °.

I allmänhet sträcker sig sidoväggarnas lutning vanligtvis mellan 45 ° och upp till 80 °. Ju brantare sluttningen desto mer segel den har, det måste beaktas: i områden med starka vindar är det bättre att göra mer plana tak. Då kommer vindbelastningarna att uppfattas mycket bättre.

Typer av taksystem av brutna tak

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Konstruktion av ett brutet taktak – en av varianterna av trussystemet (den vanligaste)

För tillverkning av en trasig takram använder de ofta timmer från furu, graden är minst 2. Valet av tvärsnitt av timmer och plankar beror på takets storlek, valda takbeläggningar (vikt), vind- och snöbelastning i regionen och installationssteget för takfläkten. Alla dessa parametrar tas med i beräkningen. Tekniken är föreskriven i SNiP 2.08.01-89 och TCP 45-5.05-146-2009.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Ett av alternativen för att bygga en ram med hängande takfästen

Ovanstående i figuren kommer att leda en ritning av en ram med hängande spärrar. Det kan endast genomföras om basen av den övre triangeln inte är mer än 4,5 meter (i detta fall är det bredden på vinden). Om det är mer, är det nödvändigt att göra snedspetsar som borde ligga på stödväggen i mitten (vinden kommer att delas upp i två delar av en rad strålar).

En annan version av den övre delen avbildas i bilden nedan (bilden är klickbar). I detta fall förstärktes sidostängerna. De ökar väsentligt systemets styvhet.

Det finns ett andra sätt att uppnå en liknande effekt – att upprätta sammandragningar – i figuren beskrivs de bara av knappt synliga linjer. Längden på sidoslagbenen är uppdelad i tre, på dessa ställen bestäms sammandragningar. De kommer att behövas om taket kommer att ha en betydande vikt.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Alternativet för ett slitsaggregat i systemet, med stag som stärker systemets styvhet

För en liten byggnad i razorov kan takets ram generellt vara enkelt: överst finns två hängande häftappar, en puff, golvbalkar, pelare och sidespärrar (i bilden nedan).

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Konstruktion av ett trussystem av ett brutet taktak för ett litet hus

Hur man beräknar ett brutet tak

Mansardbrottet tak av ett litet hus (inte mer än 6-7 meter bred) byggdes så många gånger att man, baserat på erfarenhet, kan säga vilka material som ska användas. Många parametrar är beroende av andra material. Till exempel är installationsstegets spärrar bundna med isoleringsparametrar. För att hålla så lite avfall som möjligt under isoleringen var installationen lättare, det är nödvändigt att avståndet från ett rack till det andra är något mindre än isolationsbredden (20-30 mm). Så, om du ska använda mineralull, är dess bredd 60 cm. Sedan måste ställen installeras så att klyftan mellan de två angränsande är 57-58 cm och inte mer.

Bredden på brädan för trissfoten bestäms återigen på grundval av isolering. För Rysslands mittzon är den nödvändiga tjockleken av basaltull 200-250 mm. Detta är inte allt. För att isoleringen ska kunna torka behövs ett ventilationsspalt på 20-30 mm (utan det kommer kondensat gradvis att riva ut i träet och göra mineralull oanvändbar). Totalt visar det sig att bredden på kardborrebenet ska vara 230 mm. Styrstyckets tjocklek – inte mindre än 50 mm. Det här är i regioner med mjuka vindar och inte särskilt tunga snöfallar. Sammanfattningsvis, för alla spärrar – ås och sida – obligatoriskt bräda 230 * 50 mm.

Om timmer med sådana egenskaper visar sig vara för dyra, kommer det att vara möjligt att göra isolering i två riktningar: en del längs spärren, en del som har fyllt kassen, över. Det är möjligt att lägga minst 100 mm basalt bomullsull, därför kan du ta ett standardbord på 50 * 150 mm och lämna ett ventilationshål på 50 mm, eller beställa en icke-standard 130 * 50 mm. Det här är en look som är mer lönsam för pengarna.

För rack och balkar är det bättre att ta en bar på minst 80 * 80 mm, bättre – 100 * 100 mm. Speciellt i områden med svåra väderförhållanden – med kraftigt snöfall eller starka vindar.

Beställa mer exakt beräkning från experter. Det här är en lång process som består av att samla laster från takmaterialet, strukturelementen själva, vind- och snölast. Därefter finns det enligt en viss formel ett urval av element. För mer information om hur beräkningen utförs, se följande video.

Mansard tak gör det själv: installationsproceduren

Enheten på mansardtaken skiljer sig inte från standardversionen. Om huset är av trä eller timmer, kan du använda den övre kronan som en mauerlat. Den är endast förbehandlad genom impregnering med höga skyddande egenskaper.

Om väggen är gjord av skumblock, är ett förstärkt monolitiskt bälte placerat ovanpå det. På en tegelvägg eller gjord av rockrock, andra liknande material, är anordningen av ett sådant bälte valfritt. På väggen placeras i två lager av vattentätning, och på toppen – antiseptiskt behandlat virke – 150 * 150 mm eller logg. Den är säkrad med inbäddade dubbar.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Så här monterar du strömplattan och trussbenen

Vid montering använder alla element långa naglar – minst 150 mm långa. På de mest kritiska ställen är det bättre att ansluta tre eller flera element till bultar eller dubbar med dubbelsidiga trådar. Det är önskvärt att stärka alla leder med stålplattor eller hörn.

Första sättet

Monteringsbultar mansardtak gör på två sätt. Den första: samla delar på marken, sedan i färdig form höja uppåt. Där, den första som exponerar de extrema strukturerna som blir gables. De sätts vertikalt fast. Det är ofta bekvämare att fixa dem med långa staplar som är fastspända på väggen (tillfälligt). Följande monterade strukturer sätts in i de beredda indragningarna i mauerlat (de är gjorda med önskad tonhöjd). De sätts vertikalt, försiktigt fixerade. Vid behov installera ytterligare tillfälliga stag som låser dem i önskad position. Sidostrålar är installerade.

Hur man bygger ett sluttande tak på detta sätt, för att samla noder, se videon nedan.

Andra sättet

Den andra metoden – byggandet av ett brutet tak konsekvent samlar in elementen direkt på platsen. Denna metod är mer lämplig om konstruktionen är stor och kan monteras, den kan endast lyftas med specialutrustning (kran).

Första golvbalkarna. De är fästa på stället och åtdragning, placera tillfälliga strängar, håll dem i vertikal riktning. Därefter monteras truss övre och sido benen, och fästen och axlarna är installerade.

Under installationen observeras följande sekvens av åtgärder: Först ställs de extrema elementen först och ställs in i önskat läge, ordentligt fastsatt. Använd vid behov tillfälliga stöttor. Mellan dem kommer fiskelinjen, repet, strängen, som kommer att fungera som riktlinje för installation av alla efterföljande element, dras. Med detta enkla drag kan du få den perfekta geometrin (glöm inte att kontrollera lutningsvinkeln, vertikaliteten eller horisontalen).

Ovanpå rackens fästen fixar du – stänger, där sidostängerna är fixerade och på vilka åtdragningen av den övre triangeln är installerad. Åtdragning fäst med metall hörn. Eftersom strålarna är långa, såger de. Detta elimineras ytterligare – efter monteringen av övre trussbenen – med hjälp av vertikala balkar med fast eller justerbar höjd. Och tillfälligt kan de läggas upp med ställningar (för att inte dra hela systemet).

Att bygga ett hus med loft gör det själv

En av stadierna att bygga ett mansardtak gör det själv

För att göra det lättare att motstå den önskade vinkeln när du monterar sidoskruvbenen, gör mallar, vilket gör zapily. Men eftersom geometrin av självbyggda byggnader sällan är perfekta, kan en justering behövas. För att kontrollera den resulterande lutningsvinkeln från flera brädor slås ett ytterligare mönster ned, vilket används för att verifiera att installationen är korrekt.

Om standardlängden av timmer – 6 meter – räcker inte, eller beställa önskad längd (dyrt nöje) eller ökning. Vid byggnad naglas två brädor med en längd av minst 0,6 meter (30 cm på vardera sidan av leden) till foget. De spikas på båda sidor eller används med bultar.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Tillförlitligt sätt att bygga spärrar. Längden på ”patch” – minst 60 cm

Efter installationen är sidostängerna kvar för att installera toppen. För dem är en mall gjord, förtvättad på marken och installerad på toppen.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Nästan färdig ram

Övre delen kan tillverkas på olika sätt. Dess struktur beror på bredden på basen. Hur man gör det, titta på bilden nedan.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Hur kan du göra en övre triangel på ett sluttande tak

Eftersom anordningen av det mansardbrutna taket inte åstadkommer närvaro av en ås, är en stång fäst i mitten som hållarna är fastsatta, vilket fixar triangeln i önskad position.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Den övre delen är fastsatt av hack, spikad i baren i mitten

Ha det kan anses att mansardtaket är monterat med egna händer. Det är fortfarande att montera takmaterialet och värmningen (du kan i denna ordning, samtidigt). Egenskaper av isoleringstak beskrivs här.

Noder och deras ritningar

När trussystemet installeras kan det finnas frågor om montering av noder – skärningspunkten och anslutningen av flera konstruktionselement. På bilden ser du ritningarna av nyckelanslutningar.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Hur man gör anslutningselementen truss system broken roof

Den andra versionen av anslutningssidan av spjällen och den övre triangeln. För mer pålitliga fästbultar används.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Hur man gör monteringen av den övre triangeln och takfoten på taket med egna händer

Metoder för att fästa trussben till mauerlat eller, som i detta fall, till sidostrålen visas i figuren nedan. För att göra det lättare att montera ett tungt element, är en dragkrok (bar) spikad på spjället nedan, vilket begränsar rörelsen: brädet ligger mot kanten och förhindrar att det faller under.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Flera alternativ för att fästa spärrar till mauerlat

Attic konstruktion hemma

Om man tittar på berättelsen användes vinden först i Frankrike. Dåliga människor bodde i det, men idag har allt förändrats, och det blev modernt och prestigefyllt för att få ett extra utrymme för att leva eller en bekväm vila. I denna artikel kommer vi att överväga steg för steg instruktioner där vi kommer att berätta hur man bygger ett loft med egna händer. Dessutom kan du se bilder och videor av vindsurfstrukturen med egna händer.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Innan man börjar bör man förstå att det extra bostadsutrymmet kommer att ligga på vinden, vilket innebär att takkonstruktionen måste ändras helt.

Material för uppförande av vinden

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Så, för byggandet av vinden med egna händer kommer att kräva sådana material:

 • Reiki.
 • Träbarer.
 • Board.
 • Metall hörn.
 • Fästelement.
 • Metallfästen.
 • Mineralull.
 • Tätskikt.
 • Fönsterdesigner.
 • Mineralull.
 • Trappa.

Förutom alla dessa material är det nödvändigt att förbereda en uppsättning byggverktyg som en skruvmejsel, borr, hacksåg, häftapparat, mejsel, nivå.

Stegvis instruktioner för byggnaden av vinden gör det själv

1. Projektet av det framtida vinden

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Huvudelementet i detta arbete är taket, vilket kännetecknas av dess okonventionella struktur. Mycket ofta installeras fönster i taket. Deras skillnader är att de ligger i en vinkel. Taket på vinden med egna händer innebär ofta att man ändrar profilen, vilket gör den trasig.

2. takform

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Föreställ dig i förväg vilken form det framtida taket ska ha och lutningsvinklarna för planen.

Taket tak kan vara:

 • Den trasiga gaveln.
 • Standard gavel.
 • Shed (sällsynt).

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Gå ner till ritning. Det måste göras i olika prognoser. Var noga med att ange storleken och ange relativ position för alla element.

3. Konstruktion av framtidens vindsram

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Experter anser att denna fas av konstruktion anses vara den mest tidskrävande. Det är omöjligt att göra det här arbetet på egen hand, det kräver deltagande av en partner. Längs omkretsen av den övre delen av huset är det nödvändigt att lägga mauerlat. Fäst sedan de två extrema ställen med remmarna på mauerlatet (horisontella stänger som är anslutna till varandra) med metallhörn. Därefter installeras en längsgående jumper på överst på rackarna.

4. Arched konstruktion

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Spänn sladden. Mellan bågarna sätter du inramen. Tänk på att deras storlek borde motsvara sidbågarna. Mellan alla stoikerna borde vara samma steg. Bågkonstruktionens element bör sättas fast med metallfästen och hörn. Vid inställning av de lutande takelementen behåll den beräknade lutningsvinkeln och centreringen. Efter det, från utsidan av det resulterande taket med en hammare och naglar, spik kassen ur skenorna eller brädorna. Glöm inte att lämna öppningar i det för framtida fönster.

5. Hydro och värmeisolering

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Hydro och värmeisolering är ett viktigt steg i byggnaden av vinden med egna händer. Det bästa alternativet att skydda vinden från fukt är en membrantypfilm.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Den placeras ovanpå lådorna. Mineralull är ett utmärkt material för isolering. Bomuld ull är fäst på insidan av kepsen. Det är viktigt att installationen utfördes utan luckor.

6. Lägga takmaterial

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Idag finns det ett stort utbud av takmaterial: plåt, metall, skiffer mm

Att bygga ett hus med loft gör det själv

7. Installation av fönster och inredning

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Därefter fortsätt till installationen av fönstermönster och inredningstänk med egna händer.

Med hjälp av ovanstående tips kommer du inte längre ha en fråga hur man gör en vind med egna händer, eftersom vi helt öppnat denna fråga.

Foto vinden gör det själv

Nedan finns bilder på vinden, gjorda för hand:

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Videokonstruktion vind gör det själv

Vi rekommenderar att du ser nedan videoklippet av vinden med egna händer:

Andrei Parkhomenko, det är ingen sak att jämföra en gipsmur med gips, alls, förutom att du kan. En helt annan klass av material och tillämpningsområde är annorlunda. Från gips.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Jag gjorde det här. bara istället för kakel lim. rådde ”Belaton”
Blandad gips och kitt 50 till 50 och pva-m professionell
Det visade sig.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Bra ämne termopaneler! Snabbt varmt och pålitligt! Det finns också keramiska termoelementer som gjorde kontoret bara coolt.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Jag byggde ett hus av luftbetong och jag ska sheatha den utifrån med termopaneler. Vem har redan monterat dem? Hur är resultaten? Eller det kan vara enklare och billigare att göra en våt fasad, även om det inte är.

Att bygga ett hus med loft gör det själv

Tack för de detaljerade instruktionerna! På min dacha ligger bara en gammal tvättmaskin. Det kommer att bli nödvändigt att använda en motor från den för att skapa en emery-maskin. Unika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *