Hur man gör

Att lägga kakel i ett trähus

Att lägga plattor börjar med väggens andra rad. Behöver flytta i små områden. Det rekommenderas att öka limskiktet, vilket orsakar det inte bara på väggarna, utan även på plattan, vilket ger honom ytterligare utrymme för rörelse. Fixa sömmarna med kors, i genomsnitt bör deras tjocklek vara 3 mm. Sömlöst i ett trähus – tabu. I det här fallet kan elementen komma över varandra när volymen på basen ändras. Den första raden passar sist, ofta består den av gängade element. Försegla lederna med silikon tätningsmedel och täta lederna med injekteringen.

Att möta ett badrum eller kök med en kakel i ett trähus är inte ett problem om du vet alla detaljer om att göra den här typen av arbete. Vid överensstämmelse med normerna och reglerna kommer beläggningen att vara tillförlitligt fixerad på ytan och kommer inte att försämras med tiden.

Hur man lägger kakel i ett trähus

Ingenting kan vara bättre än keramiska plattor för att slutföra badrum, toalett, kök och hall. Och allt tack vare materialets användbarhet, hållbarhet och motstånd mot överdriven fukt, temperaturförändringar och kemikalier. Bra kakel och det faktum att det kan sättas på nästan vilken yta som helst, även i ett trähus. Hur man gör det korrekt, och kommer att diskuteras vidare.

Att lägga kakel i ett trähus

Att lägga kakel i ett trähus

Förberedelse för att klara golvplattorna

För att en kakel i ett trähus ska placeras så noggrant som möjligt är det nödvändigt att ta hand om jämnheten på ytorna (se video). Det befintliga golvet, om det läggs på det, borde vara så nära som möjligt till screed. Om det finns platser där det ”går” i dem, bör beläggningen dessutom fixeras. Till exempel, om det är trä, så fixas utförs med naglar. Därefter måste den befintliga beläggningen behövas för att avlägsna toppskiktet. Detta kan vara en färg, lack eller annan blandning. Kanske är det svåraste att ta bort den gamla beläggningen från färgen.

Efter att det övre lagret är avlägsnat från ytan är det nödvändigt att inspektera det för sprickor, marker och andra defekter. Om något, måste de avlägsnas med en primer eller tätningsmedel. När allt ovanstående arbete har gjorts kan du gå vidare till förberedelsen av alla verktyg och material som behövs för att lägga plattor i ett trähus. Dessa inkluderar:

Arbetssekvens

Till att börja med måste golvet i huset behandlas med latex, där det omedelbart är nödvändigt att placera och plana färgröret (se bild). Efter att blandningen torkat måste den fästas på ytan med skruvar, vilket säkerställer maximal fixering. Därefter måste du blanda vatten, sand och smält glas i förhållandet 1: 2: 2 och behandla hela golvyta med en lösning. När blandningen torkar ut sin horisontella position är det nödvändigt att styra den med en byggnadsnivå – den ska vara helt platt.

Att lägga kakel i ett trähus

Att lägga kakel i ett trähus

Golvet måste delas upp i flera rutor och du kan börja lägga kakel i en av dem. Materialet kan fixas antingen med hjälp av kakel lim eller med hjälp av en konkret lösning blandad med special kitt. Det är nödvändigt att smita en kakel med en lösning en efter en och omedelbart är det nödvändigt att lägga den på golvet i ett trähus. Samtidigt är det nödvändigt att trycka materialet något på ytan. Mörteln eller limet som kommer att skjuta ut på sidorna måste omedelbart avlägsnas innan det härdas. Det är nödvändigt att gnugga sömmarna mellan plattorna efter att materialet har lagts ut på hela ytan (se bild). Resterna av injekteringen kan rengöras med en lätt fuktig trasa.

Förberedelse för väggdekoration

Att lägga kakel på väggarna i ett trähus är något svårare. Och allt eftersom det alltid är svårare att arbeta med vertikala ytor än med horisontella, eftersom föremålen på dem inte håller på sig själva. Först och främst måste du kontrollera om väggarna är släta. För detta kan du använda byggnivån. Om höjdskillnaden är mer än 0,5 cm måste väggarna vara jämn, och om det är mindre är det möjligt att fortsätta med kakelplattor.

Det är möjligt att mäta väggarna med hjälp av en kitt, men före detta måste ytorna vara primerade. Blandningen appliceras vanligtvis med ett tjockt skikt med en regel och jämnas. Efter att morteln har torkat kontrolleras väggarnas vertikalitet igen. Om det fortfarande finns avvikelser upprepas kittet igen, och om det inte finns några avvikelser och ytan är helt platt kan du fortsätta att samla in de verktyg och råmaterial som behövs för att lägga materialet i trähuset. Bland dem är:

 • keramiska plattor;
 • trä lameller;
 • tic;
 • måttband;
 • en penna
 • murslev;
 • våt trasa;
 • kakel lim;
 • injekteringsbruk.

Installationssteg

Först måste du markera väggarna i ett trähus för att bestämma hur bäst du ska placera efterbehandlingsmaterialet. Därefter måste du spika träskivorna på ytan (se foto), som håller de övre och nedre raderna av material. Layering måste börja med en av de nedre hörnen och sätta in kors mellan de enskilda elementen. Lim eller murbruk appliceras med en trowel, mjukad, varefter spår är gjorda på den, vilket gör adhesionen av ytmaterialet till väggen så effektiv som möjligt.

Att lägga kakel i ett trähus

Att lägga kakel i ett trähus

Att lägga kakel i ett trähus

Att lägga kakel i ett trähus

Så placerad på ytan av hela plattan. Glöm inte att ta bort överflödigt lim. Kors och lameller avlägsnas efter att lösningen är helt torr. Då är det nödvändigt att genomföra injekteringen, vars överskott efter torkning kan avlägsnas med en fuktig trasa. Som du kan se är det inte så mycket att lägga kakel i en träbyggnad. Det viktigaste är att fylla på med nödvändiga material, verktyg och tålamod.

Att lägga kakel i ett trähus

Du måste förstå att alla saker som köpts i affären aldrig kommer att vara unika. Därför, om du vill få inte bara funktionell, men.

 • Att lägga kakel i ett trähus

  I butikerna finns det helt enkelt ett stort urval av olika ytbehandlingar som gör att du kan förverkliga även de mest våldsamma idéerna. Men.

 • Hur man lägger kakel på ett trägolv i ett badrum – allt salt i beredningen av basen

  Att lägga kakel i ett trähus

  Badrum i lägenheten görs till slut med keramiska plattor. Men vad händer om du bor i ett trähus? Kan jag lägga kakel på trägolv? Här har vissa bekymmer, och vissa anser att denna typ av dekoration är oönskad. Tvivel är främst relaterat till det faktum att trä är ett naturmaterial, vilket, beroende på miljöförhållanden, ändrar sin form och egenskaper. Och varför inte? Kakel – den perfekta lösningen för trägolv. Professionellt lagda keramik och sömmar som är noggrant behandlade med tätningsmedel förhindrar vattentäthet och garanterar en lång livslängd.

  Grundförberedelse

  Krympningen av det fina trägolvet tar ett år, och husets konstruktionsegenskaper påverkar också denna period. Därför rekommenderar experter inte kakel i badrummet omedelbart efter golv. Beläggningens integritet kan vara trasig, kakel kan komma av eller spricka. För att undvika obehagliga konsekvenser är det nödvändigt att skapa ett spjälllager mellan trä och keramik, vilket kommer att fungera som en stötdämpare för möjliga markrörelser. Dessutom kommer detta lager att förhindra utvecklingen av mögel och mögel.

  Att lägga kakel i ett trähus

  Rekommendationer för träkeramik i badrummet

  Det första du behöver göra innan du lägger kakel på ett trägolv. förbered jorden. Det måste vara starkt och tillräckligt starkt för att klara vikten av en kaklat matta. Det finns flera sätt att göra detta.

  Metod en

  Om golvet i badrummet kraschar eller till och med misslyckas, bör du bli av med det misslyckade golvet och kontrollera lagens tillstånd. Vid behov lyfts bjälkarna upp med hjälp av kilar, eller brädor sys på toppen av dem, och överskottet tvingas av nivå.

  Att lägga kakel i ett trähus

  Förberedelse av träbotten för beläggning av plattor

  Om loggarna är i gott skick fylls utrymmet mellan stöden med expanderad lera, som bland annat tjänar som ljudisolering och värmeisolering. Utvidgad lera faller inte i sömnen på balkens yta. Omkring 50 mm lämnas till kanten så att luften kan cirkulera fritt. Därefter sprider permanent papper på ytan och substratet fixeras på det. Som ett substrat kan du använda DSPs upp till 20 cm tjocka. Plattorna är monterade på skruvar med ett steg på 15-20 cm. Sedan behandlas basen med en primer.

  Andra sättet

  Lämplig för fall då badrumsgolvet är i beklagligt tillstånd men att lägga kakel fortfarande verkar möjligt. Den gamla beläggningen demonteras till en betongbotten, då är den täckt med vattentätning. Sedan göres en screed för att jämföra trägolvet.

  Att lägga kakel i ett trähus

  Tårta golv och vattentätning

  Fyrarna sätts 10 cm från väggarna i steg om en meter, och lösningen hälls, vilken är förberedd i enlighet med anvisningarna på förpackningen. Med regeln jämställs blandningen från vinkeln till dörren. Efter tre dagar utförs den slutliga nivelleringen med en självnivellerande blandning.

  Tredje sättet

  Lämplig om trägolvets skick i badrummet är bra, och brädorna läggs spånskiva eller fuktresistent plywood. Fogarna mellan arken är förseglade med skum. Därefter behandlas ytan med impregnering. När det är helt torrt, läggs färgstativet och fixeras med självgängande skruvar. Sedan täcker golvet med en blandning bestående av två fraktioner av flytande glas, två fraktioner av grov sand och en del vatten. Efter torkning av denna lösning kan du lägga en kakel.

  Här har vi ett urval av 11 videomaterial om förberedelse av trägolv och kakelplattor:

  Oavsett vilken metod du väljer, behandla träet med antiseptiska medel. Professionella råder användning av mastik, utformad för rum med hög luftfuktighet.

  Läggande teknik

  Att lägga keramik på en träbod i badrummet skiljer sig inte från att arbeta på någon annan yta. Huvudvillkoren är att den ska vara fast och jämn. Innan arbetet påbörjas måste dörrkarmar och grundplattor demonteras. Tekniken ger följande procedur:

  • Först måste du bestämma hur kakan ska läggas. Om kakan är belägen exakt är vinkelrätt linjen över rummet från mitten av väggarna.
  • Kakelplattan läggs i enlighet med ritningarna. För att få mindre klippa bitar kan linjerna flyttas. Om det är planerat att installera stora föremål inomhus (bad, dusch och så vidare) läggs kakel bredvid dem symmetriskt.
  • Limmet appliceras jämnt på små ytor (cirka 1 kvm), med hjälp av en hakad trowel, och sedan är kakan fastsatt och pressad till golvet. Layering utförs på en av linjerna över hela ytan, där limmassan appliceras.

  Att lägga kakel i ett trähus

  • Därefter placeras keramik i riktning från mitten av rummet till väggarna. I det här fallet måste du fokusera på markeringen. Efter kakel läggs i en halv av badrummet, gå till andra. Det är viktigt att placera kakel på samma nivå. Det händer så att det finns kakel med olika tjocklek. I det här fallet måste du minska limskiktet. Mellan plattorna måste lämna en lucka. För att göra detsamma överallt sätts korsar in.
  • Efter att golvet är fullt fodrat, fylls tomrum mellan väggarna och golvet. Mellan sätta klippta plattor. Det bör noteras att vinkeln på väggarna är sällan perfekt. Därför måste du göra mätningar på olika delar av väggen innan du skär keramik.
  • Efter att limet har torkat fullständigt under plattan behandlas ytan med en primer. Det är nödvändigt att vara uppmärksam på det faktum att vissa typer av plattor behandlas av det i början.
  • Mellanrummen mellan plattorna är fyllda med grout. Detta kan göras med en skrapa med en gummipanna. Överflödig lösning, tills den är torr, avlägsnas med en fuktig svamp.
  • Sedan är kakelytan polerad med en torr svamp. Som du kan se är träbasen inte alls ett problem om du planerar att klinka på badrumsgolv med keramiska plattor. Rätt materialval, korrekt beräkning av antalet kakel, lite ansträngning och golvet ser bra ut.

  Som du kan se är träbasen inte alls ett problem om du planerar att kakel golv i badrummet med keramiska plattor. Rätt materialval, korrekt beräkning av antalet kakel, lite ansträngning och golvet ser bra ut. Lämna kommentarer i formuläret nedan!

  Material efter tema:

  Att lägga kakel i ett trähus

  Tekniken för vattentätning golvet i badrummet – från materialval till installation

  Att lägga kakel i ett trähus

  Välja linoleum i badrummet – praktiska råd

  Att lägga kakel i ett trähus

  Varmt golv i badrummet – valet av systemet och arrangemanget av egna händer

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *