Laminat

Att lägga undergolvet i ett trähus

Först av allt bör du jämföra ytan på basen:

 1. Rengör basen från smuts.
 2. Knippa lösningen.
 3. Fyll lösningen, observera det horisontella.
 4. Vänta tills slutet av torkningen av betong (ungefär en månad). Du kan kontrollera betongens torrhet genom att lägga polyeten på den: om du efter en dag hittar kondens bör du vänta lite mer tid.

Nästa steg är vattentätning. Överlappa det ovan angivna specialmaterialet och lima lederna med byggband.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Avslutar processen att lägga ljudisolerande material, såsom kork eller polyetenskum på platser under stockarna.

Efter att ha förberett basen kan du fortsätta till installationen av loggen. När du lägger lagret på en betongbotten, kan du inte oroa dig för att loggarna inte motsvarar längden på rummet, eftersom du kan fästa dem med ändar på något ställe, men detta undviks bättre.

Installation av undergolv

Artikeln handlade om hur man gör ett grovt golv i brädorna, så i det här fallet beskrivs sättet att lägga undergolvet från plywood:

 1. Köpplattor av plywood som tål fukt, till exempel varumärke FSF eller FC.
 2. Skär arken och skär dem så att deras leder är exakt i lagets mitt. Fogar som löper vinkelrätt mot lagsna bör inte skapa en solid linje. Från väggarna rekommenderas det också att dra sig tillbaka 2-3 cm.
 3. Fixa plywoodplåtarna till stockarna med självgängande skruvar.

Följande beläggningar kan läggas på plywood: laminat, keramikplattor, linoleum, massivt trä, vinylskivor och parkett.

Utkast till betonggolv på marken

Om du vill lägga grunden till ett betonggolv i ett trähus, måste du förstå att detta inte alltid är möjligt.

Att lägga undergolvet i ett trähus

För att skapa en sådan grund måste följande aspekter följas:

 • Grundvatten bör vara under 4 m.
 • Marken måste vara fast och rörlig.
 • Under den kalla årstiden bör huset alltid värmas upp.

schaktning

När vi talar om hur man gör ett grovt golv i ett trähus av betong måste vi först nämna utgrävningsarbetet:

 • Markera på väggen nivån till vilken betongen kommer att hällas.
 • Från botten av gropen till markeringen på väggen bör vara ett avstånd på 30-35 cm, så du måste antingen gräva ett hål djupare eller fylla det med sand, inte glömma att allt måste försiktigt rammas.
 • Häll 10 cm grus och tampa ner det.
 • Häll 10 cm sand, häll och tampa.
 • Häll gruvar och sand över sanden genom att kontrollera det horisontella.

Förstärkning, hydro och värmeisolering

För vattentätningsskiktet kan du använda glasisolering, takfilt eller hållbar polyeten. Material ska inte skadas på murarna. Materialet läggs inte bara på botten, men också på väggarna strax ovanför golvet. Skivor vattentätande staplade överlapp, och deras leder är limmade ihop med tejp.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Värmeisolering kan läggas inte bara i detta skede utan också på toppen av betongbasen. För organisering av värmeisolering lämplig mineral eller basaltull, perlit och expanderad lera.

För förstärkning, använd ett rutnät med celler på 10 cm, placera det på ett stativ på 2-3 cm.

Betonghällning

För att upprätthålla horisontell nivå skapas guider: stålrör eller trästänger. Med cementmortel fixeras de längs omkretsen av framtida golv i steg om 1 m. Formning är fastsatt mellan styrningarna. Det rekommenderas att smörja dem med motorolja för att göra dem lättare att komma ur betong.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Betong hälls i flera pass med korta pauser:

 1. Fyll betong, börja vid hörnet mitt emot dörren.
 2. Bay flera kort, nivå betongen med en spade.
 3. Ram betongen med en djup vibrator.
 4. Lägg regeln på guiderna och dra den till dig själv, så att överskottet betong går till platser där det inte räcker.
 5. Ta bort alla extramaterial och fyll i hålrummet med betong.

Med dessa instruktioner kan du enkelt klara av golvaggregatet i ett trähus. Det viktigaste är att följa reglerna och glöm inte att det viktigaste i denna fråga är respekt för horisontal och långsamhet, för innan du börjar resten av arbetet bör betongen torkas noggrant i en månad.

Lämna feedback:

Enheten av ett golv i golvet i trähuset

Byggare kallar en undergolv en undergolv, på vilken en topplack läggs. Om vi ​​talar om betonggolv, innebär det under installationen av undergolvet att man installerar torrt eller våtskikt för att jämföra ytan. I träkonstruktioner hänvisar denna term till den nedre delen av ett tak med två tak.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Att montera undergolvet i ett trähus med egna händer blir inte svårt om du har färdigheter att installera trästrukturer. Överlappningarna i trähuset gör dubbla lager så att det är möjligt att lägga isoleringsmaterialet.

Varm golv i ett trähus på första våningen är förmågan att:

 • minska värmeförlusten hemma, vilket minskar kostnaden för uppvärmning under den kalla årstiden.
 • eliminera blåser genom sprickor i golvet (utkast skapar inte bara obehag men också hälsofarligt).

Ett dubbelgolv med värmeisoleringsmaterial i mitten av strukturen installeras också som golv mellan första våningen och vind (eller andra våningen, bostadshus). Isolering tillåter inte att värmen avdunstar genom taket och fungerar samtidigt som en ljudisolator, om det övre rummet används som vardagsrum eller verkstad.

Bottenvåning första våningen konstruktion

Systemet består av följande element:

 1. Laghi.
 2. Kranialstänger. Stöd till strandpromenaden, trångt längs lagets nedre kant.
 3. Golv undergolv. Den är gjord av plankor eller plåtmaterial.
 4. Vattentätande lager. Värmeisolatorn skyddar mot fukt.
 5. Isolering. Monterad mellan lags.
 6. Ångisoleringslager. Inblandar fuktpenetration i en värmare.
 7. Kontra. Fylld längs stockarna eller bjälkarna i längdriktningen för att skapa ett ventilationsspalt – detta förhindrar ruttning av övergolv.
 8. Flooring. Monterad av ostrugannye-brädor eller plåtmaterial, ovanpå kan du lägga ytbeläggningen.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Innan du gör ett grovt golv i ett trähus, borde du ge ventilation av utrymmet under framtida nedre golv. För att göra detta måste basen vara tillgänglig. Om de inte är det måste du borra stora hål i hörnen av byggnadens botten.

Ventilation skyddar träet från vilket överlappningen är gjord av svampskador. Biterna är åtspända med ett nät för att förhindra att gnagare tränger in under golvet. Om vintertidstiden ligger snödrivor ovanför luftvägarna, från det underjordiska utrymmet bör man ta upp ventilationsröret, vars övre snitt ska skyddas av ett paraply från penetrationen av nederbörd.

Ett annat viktigt villkor för bevarande av designkvalitetsbearbetning av timmerkomposition för brand och bioprotektion. Bearbetning utförs efter en stång, bräda eller annat element är monterat i storlek. Detta gör att du kan skydda ändarna på varje element och förhindra att foci av ruttning uppstår. Bearbetning utförs i två uppsättningar med en paus för torkning av det första skiktet av kompositionen.

Antiseptiken bör också behandlas nedre delen av väggens väggar från insidan – alla mönster som gömmer det lagda golvet.

Installationsfördröjning

Lags – strukturens lagerelement. De installeras med en tonhöjd på 400-600 mm – den här parametern beror på designbelastningen och delen av elementet. Som en logg används en stång med en sektion på 100×150 mm (vid låga belastningar), 150×150 mm (vid medelbelastning), 150×200 mm (vid höga belastningar).

Att lägga undergolvet i ett trähus

Om du behöver använda en liten sektionsstråle vid höga belastningar (eller en 50×150 mm plank som sitter på kanten) sänks lagringsteget till 300-400 mm.

Det rekommenderas inte att fixa stockar till väggarna i ett trähus, speciellt för att göra en ram i den nedre kronan. Detta försvagar väggstrukturerna och påverkar byggnadens hållbarhet.

Det bästa alternativet – lägger lagens ändar på basen eller grillen. Men för detta bör bredden på den fria delen av stiftelsen vara minst 120 mm. Bindning utförs – Skivor med liten tjocklek läggs på den fria delen av grillen eller sockeln ovanpå vattentätningsskiktet, så att träet inte kommer i kontakt med kapillärfuktigheten som stiger på porös betong.

Lagets ändar är fastsatta på trimbrädorna med hjälp av hörnen monterade på båda sidor av strålen. Lags kan inte fastas fast eftersom trädet ändrar sina geometriska dimensioner med förändringar i temperatur och fuktighet. Mellan lagets slut och väggen bör förbli ett mellanrum på 20-30 mm för en sådan expansion. Denna lucka är vanligtvis fylld med elastisk isolering, till exempel mineralull.

Om bredden på fria delen av stiftelsen är mindre än 100 mm, skuren loggarna i husets vägg. Vid slutet av varje element utföra fördjupningen av de saknade centimeterna med hänsyn till 20 mm för expansion av trä.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Det är önskvärt att vägra en djup bindning för att inte försvaga väggarna. I detta fall monteras kolonnstöd nära fundamentet, så att huvudbelastningen, som faller på lagens ändar, ligger på dem.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Lags behöver ett pålitligt stöd i mitten, om längden på bältet överstiger 2-2,5 m. Kolonnerna är gjorda av tegelstenar. För att minska antalet inlägg läggs en tjock stråle på tegelstöden där alla stockar kommer att stödjas. Den totala höjden på den bärande strukturen (kolumn + stråle) måste exakt matcha stiftets höjd med den avspända remmen från brädet.

Minst tre tegelstenar måste installeras under varje tvärbalk för att skapa ett tillförlitligt stöd. Ställen är ordnade i en enda linje, var och en är förberedd av en grop 400 mm djup och med en sektion på 200×200 mm. Nedtill hälls ett lager av grus på 100 mm och rammar, så ramlas ett lager av sand på 100 mm.

Ett förstärkt nät i form av en kvadrat på 150×150 mm installeras på den förberedda ”kudden” på små stöd, betongblandningen hälls. Efter den konkreta vinststyrkan är den resulterande grunden vattentät med takmaterial och en kolonn av tegelstenar är fixerade med murbruk. Innan du lägger den tvärgående strålen eller loggen (om stolparna är monterade under lags) placeras ett lager av vattentätande material på stolpen.

Enheten av ett golv i golvet i trähuset

Korrekt installerade stockar bildar ett horisontellt plan – genom att installera golvet i ett trähus med egna händer. kontrollera nivån på installationsnoggrannheten för varje element.

Kranialstänger med en sektion av 40×40 mm eller 50×50 mm är fästa på underdelen av stocken. Om det är möjligt att lösa upp brädorna är det billigare att köpa brädor med en sektion på 40×150 mm och få tre lämpliga stänger från var och en. De är fästa med naglar och formprojektioner för golv.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Grova golv är nedre golv, som läggs över skallen. Fuktresistent plywood eller OSB-brädor används för installationen, men brädor med liten bredd används oftare. De är skuren i storlek för att passa elementen i ett kontinuerligt lager utan luckor. Att fixa detta golv borde inte vara.

Installation av en undergolv i ett trähus ger möjlighet att installera vattentätningsrullmaterial. Det speciella membranet eller den täta polyetenfilmen används. Materialet ska omsluta alla stockar, panelens leder är limmade med förstärkt tejp, som utför en överlappningsbredd på minst 120 mm. Materialets kanter måste gå till väggarna – överskottet sönderdelas därefter.

Nästa steg – isolering mellan lagarna. När du väljer hur man isolerar ditt hus ska du vara uppmärksam på de operativa parametrarna för platt- eller rullmaterial. Mineral värmeisolering och skummade polymerplattor är populära. Om värmeisolatorns tjocklek överstiger loggens höjd, är de förpackade med streck av lämplig tjocklek.

Skivor av mineralull skärs med en bredd och längd på ett par centimeter och sätts i dragkraft. Stiga plattor av polystyren eller polyuretanskum är skurna i storlek, lederna är förseglade med monteringsskum.

Om mineral värmeisolering är vald krävs en ångspärr. Det tillåter inte att fukt ackumuleras i fibervärmeisolatorn, eftersom detta dramatiskt minskar effektiviteten av isoleringen.

Det är viktigt att säkerställa täthet av ångspärren runt omkretsen och vid lederna av dukarna. Materialet (tät polyetenfilm eller ett specialmembran) är fäst på stockarna med en tippare. Kanterna kan häftas med de inslagna kanterna på ett vattentätande material med förstärkt tejp. Samma tejp limar lederna av målningarna som läggs med en överlappning på 100-150 mm.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Underlagets läggning fortsätter med montering av motstånd på lagren. De behövs för att skapa ett ventilationshål under övre våningen. Detta minskar risken för svampens utseende och utveckling.

Trägolvets övre våning är gjord av högkvalitativa brädor eller plåtmaterial – plywood, träbaserade paneler. Fastsättning utförs på skruvarna, eftersom naglarna lossnar över tiden och kryper ut, börjar styrplattan att knäcka.

Efter installationen av golvet anses undervåningen redo.

slutsats

Steg-för-steg-instruktion hjälper till att räkna ut hur man gör ett grovt golv i ett trähus. Helst är denna fråga utarbetad vid beredningsfasen av projektstrukturen. Till exempel stödbalkar passerar genom två intilliggande rum och en inre partition är utformad i förväg.

När man utvecklar stiftelsens projekt är det värt att förutse grillens optimala bredd, med hänsyn till byggnadens bredd, så att man i framtiden inte behöver klippa stockar i väggen.

Kombinerat utkast till golv kommer att ge hemkomfort och värme, öka husets värmeeffektivitet och hjälpa till att spara på driften.

Hur man gör ett grovt golv i ett trähus med egna händer

Grovt golv behövs som en pålitlig grund för att lägga olika beläggningar – parkett, laminat och annat material. Mycket beror på undergolvets kvalitet: squeaks när du går, livslängd, luftfuktighet och temperatur i huset. Att skapa en undergolv i byggnadsstadiet skiljer sig från samma operation, som utförs under reparationsprocessen genom att fixera loggen. I artikeln kommer vi att berätta om alla stadier av att skapa en undergolv i ett trähus, så att du kan göra dessa arbeten med egna händer.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Monteringsmetoder

Alla trägolv kan delas enligt sättet att fäst stödkonstruktionen:

 • fäst vid väggar;
 • installerad på en betongbotten;
 • installerad på marken;
 • kombineras.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Fästningsunderlag för undergolv till väggarna är mest efterfrågad i bostäder installerade på en skruv-, kolonn- och remsa grund. Läs mer om de olika typerna av stiftelser i artikeln – ”Vad är den bästa grunden för ett hus från en bar?” Funktioner i beräkningen. Med denna monteringsmetod kan du skapa en stiv stödram på golvet, men kräver en stor konsumtion av trä. De mest populära metoderna för fastsättning – med hjälp av hörnen och i snittet. Den första metoden är enklare, men mindre tillförlitlig, den andra metoden är mer tillförlitlig, men det innebär att man skär genom en av fälgarna.

Vid installation av golvet på en betongbotten används olika rekvisita, vilket gör det möjligt att höja timmerna ovanför betongen. Eftersom stöden använde tegelpistaler och metallfästen. Det är också möjligt att lägga loggen direkt på betongen, men i detta fall är det nödvändigt att genomföra mycket högkvalitativ vattentätning. I vissa trähus installeras golvstöd på marken. I detta fall byggs tegelstenar som stöd. Den kombinerade metoden att fästa golvets bärande struktur involverar användningen av metoderna som beskrivits ovan i vilken kombination som helst.

Utkast till golvdesign

Att lägga undergolvet i ett trähus

Grunden för undergolvet är lags från vilken stödstrukturen är monterad. I de flesta fall placeras stockar i en rad, men det finns undantag. Om det inte är möjligt att använda ett bräda med tillräcklig bredd och tjocklek, är stödstrukturen gjord i två rader, som har rader vinkelrätt mot varandra. Denna konstruktion används också i fallet om den svarta golvpanelen ska läggas över rummet, och för detta måste du lägga loggar längs, vilket ökar kraven på brädans bredd och tjocklek. Att lägga sig under de övre skikten av vinkelräta rekvisita minskar kraven på brädans bredd och tjocklek. Ett grovt golv av sågade, hyvlade eller profilerade plankor läggs över stödkonstruktionen. Denna golv skapar inte bara en plattform för att lägga på täckningen (på ett rättvist golv), men det är också ett ytterligare element i stödstrukturen.

Verktyg för arbete

Oavsett om du gör golvet i ett nytt hus eller reparerar en gammal, behöver du olika verktyg, till exempel:

Installation av undergolv vid scenen av väggkonstruktion

Att lägga undergolvet i ett trähus

Det enklaste sättet att göra ett golv under konstruktionen av huset. För att göra detta är det nödvändigt att skära igenom eller icke-genomgående spår i timmer eller loggar på motsvarande fälgar, i vilka stockar läggs sedan. Det optimala avståndet mellan skikten är 60-80 cm. Om tjockleken på skivan med vilken skikten ska sys överstiger 30 mm, kan avståndet mellan skikten ökas till 90-100 cm. Lägg skiktet över rummet. Om rummets bredd överstiger 4 meter, är det lämpligt att installera minst ett stöd för varje lag eller för att öka loggens tjocklek och bredd med 1-2 cm. Du kan också använda en stråle med en sektion på 150×150 mm. Detta kommer att minska sannolikheten för att sänkningen av golvet och utseendet av squeaks.

Att lägga undergolvet i ett trähus

Efter att ha valt en bräda eller en bar för att skapa en logg, mäta dess bredd och ange markeringar för att skära spår på motsvarande krona. Om väggen är gjord av profilerat eller limt timmer, vars bredd är lika med loggens bredd, skära sedan genom virket som helhet och skära lagret i bitar. Om väggen är gjord av sågat eller hyvlat trä, skära sedan spåret med dess bredd och tjocklek. När allt kommer omkring är inte en sådan timmes kronor kopplad till slottet, så klippa virket, du bryter mot väggstrukturen.

Om du inte vill att lagsna ska förstöra husets utseende från ett profilerat eller limt trä, skär sedan igenom samma spår som på det sågade virket.

Efter att ha förberett spåren, klippa stockar längs längden. Vid behov skärs det lås som motsvarar spåret i väggen. Därefter täcka loggarna och nedskärningarna i väggen med skyddande ämnen som du planerar att använda för att bearbeta hemma. Mer information om vilken antiseptisk att välja för barens hus. Efter impregneringen har torkat, sätt in stockarna i väggen och kontrollera deras vågräta läge med en nivå och en lång jämn batt. Om någon slags fördjupning stryker över de andra, skära den, om tvärtom, under andra, sätta något under det. Byt ut en krökt, knäckt eller sprickad lag omedelbart med en vanlig. Om du skär skårorna för att skapa ett lås, för att öka styrkan i huset, installera en skåpet under lags som tar över golvets vikt. Sätt fast det här kortet på väggen med naglar eller skruvar. Istället för brädet kan du använda stål- och aluminiumhörn, som säljs i vilken maskinvaruhandel som helst. Fäst dessa hörn mot väggen med tjocka långa skruvar och till stockarna med bultar, brickor och muttrar.

Efter att alla loggarna har lagts, nivelleras och säkras, installerar nästa krona och täcker dem med det valda kortet. Grooved batten är att föredra, eftersom det finns mindre värmeförlust genom den. Om du värmer golvet ska du först utföra allt arbete på isoleringen och sy ihop brädet. Lägg brädan på ett sådant sätt att avståndet mellan beläggningen och väggarna var 1-2 cm. Detta är nödvändigt för att kompensera för beläggningens expansion på grund av fuktabsorption. Flytta inte täckplattorna till varandra helt mot varandra, lämna 1-2 mm mellan dem, vilket förhindrar att golvet puffar upp på grund av svällning av brädorna. För att fästa täckplattorna på stockarna, använd självskruvande skruvar med en längd av 70-120 mm. Om det inte går att skruva i en skruv av sådan längd, borra först ett styrhål med en diameter på 1,5-2 mm.

Byta ut det gamla golvet i ett trähus

Om det gamla trägolvet är rått eller om du väljer att byta ut det av någon anledning, ta bort golv och undergolv, det kommer att bedöma loggens och väggarnas skick. Om de gamla lagren är skadade, ta bort dem helt genom att klippa dem i spola med väggen. Kontrollera kronan där loggarna var inbäddade, du kan behöva reparera eller byta ut den. Om kronan är i ordning, bearbeta den med en kvarn och täck den med skyddande ämnen. Behandla också med skyddande föreningar lags och golvbrädor.

Att lägga undergolvet i ett trähus

På hur man gör det, läs materialet om hur och hur man målar ett hus av laminerat fanerverk. Markera på väggen på installationsplatsen och dra en linje längst ner. Nedifrån, nära den här linjen, bifogar du ett stödkort, där du lägger loggarna. Lägg de yttre stockarna på ett avstånd av 10-15 cm från väggarna, den andra ligger på ett avstånd av 60-100 cm från varandra (beroende på golvbrädans tjocklek). Efter att ha installerat lagret, åtgärda det med hjälp av ett hörn, som beskrivs i föregående avsnitt, eller stötta det från båda sidor med bossar från skivor på baseboard eller lag. Sådan fixering säkerställer lags och förhindrar squeaks. Sy sedan upp undergolvet med brädor enligt ovan.

Grovt golv med stöd på marken eller betong

Att lägga undergolvet i ett trähus

Skillnaden i ett sådant golv från ovan beskrivna är att huvudbelastningen inte faller på väggarna, utan på marken eller betongen. Detta gäller för gamla hus och för byggnader på en plattform. Om du byter golv, ta bort de gamla plattorna, rengör och reparera väggarna enligt beskrivningen i föregående avsnitt. Bestäm sedan lagringsplatsens installationsplats och de platser där piedestalerna kommer att stå. Om du lägger bollards på marken, gräver du en grund för dem, en kvadratisk eller rektangulär grop med en sektion av 1×1 meter och ett djup av 20 centimeter. Kondensera botten av gropen och lägg ett 5 cm tjockt lager sand på den. Fyll i ett lager av krossat sten 5 cm tjockt och häll sedan en 10 cm tjock betongplatta. Efter 5-7 dagar, vik brickans stöd på cementmortellen på den här puten. Stödets höjd ska vara sådan att det finns ett avstånd på 1-2 cm mellan den och lagrets nedre sida. Den övre delen av stödjebolaget är täckt med bitumen och takmaterial för att säkerställa vattentätning av lagret. Sedan sätts lagsna som beskrivet i föregående avsnitt, varefter kilar eller distanser av den erforderliga tjockleken sätts in mellan stöden och lagsna, vilket ökar fördröjningen med fraktioner av en millimeter. Laggolvskivor gör samma sätt som beskrivits ovan.

Värmer golvet i ett trähus

Att lägga undergolvet i ett trähus

Uppvärmning – en obligatorisk del av skapandet av ett golv i ett trähus. Isolering minskar värmeförlusten hemma och ökar komforten att bo i den. Utan isolering förlorar trägolv hälften av sina positiva egenskaper. Detaljer om de olika metoderna för uppvärmning av en undergolv i ett trähus beskrivs i artikeln – Korrekt isolering av ett hus från en bar. Försum inte denna procedur, tack vare vilken du kan gå runt huset på vintern ens barfota.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *