Grunden

Attic gör-det-själv tillverkning steg

De övre taken på taket kan vara en L-formad struktur. Trussben mellan sig kan förenas i ett ändläge med hjälp av trä- eller metallfäste, eller genom att klippa i halvskog med en bultad anslutning. Vi rekommenderar att du monterar det första paret på taket, vilket sedan demonteras och används som en mall. Förberedda krossar installeras i standardordern – första extremen, sedan resten med konstant nivellering.

Vid det sista skedet av takkonstruktionen skapas installationen av batten, installationen av vattentätning, skapandet av ventilationsavståndet, installation av takbeläggningen med egna händer. På insidan är värmeisolering och ångspärr fixerad och mantel är monterad. I videon kan du bekanta dig med tekniken.

Relaterade nyheter

Gör-det-själv-takkonstruktion, foton på de bästa alternativen

Attic gör-det-själv tillverkning steg

Attic konstruktion är det enklaste, snabbaste och billigaste sättet att utöka bostadsutrymmen i ett hus. Byggandet av sådana lokaler är mycket billigare än att bygga ett bostadshus till ett privat hus. Även om rummet som är förberedt för vinden är mycket litet i storlek betyder det inte att det inte kan användas rationellt.

Bostadshus är inte bara en bra investering för pengar, men också möjligheten att visa fantasi i inredningen, gjord med egna händer. Nedan följer några bilder av de bästa exemplen på hur man använder varje kvadratmeter vindarutrymme effektivt.

Ett sådant rum kan vara ett bra ställe att arrangera en plantskola, sovrum, vardagsrum. När du väljer alternativet att skapa inredning på vinden med egna händer, blir det möjligt att spara betydande. Samtidigt blir det möjligt att få ett bekvämt och mysigt rum.

Stages tillverkning vinden gör det själv

 1. Valet av stil för inredningen, som måste observeras även vid bestämning av typ av möbler, ytmaterial, tillbehör till vinden.
 2. Beslut om vilken typ av material som ska användas som tak, golv, vindsväggar. Erfaren designers rekommenderar att du använder endast högkvalitativa och naturliga material.
 3. Definition av rummets huvudfärgslösning. I det här fallet kan du använda flera nyanser av samma färg, ha ett elegant och elegant rum. Om slutresultatet ska vara mer extravagant och fet, gör accenterna bäst genom att använda ljusa och mättade färger.

Projektet för framtida vind och material för byggande

Attic gör-det-själv tillverkning steg

Huvuddelen av uppgiften är taket, kännetecknat av sin ovanliga struktur. Ganska gemensamt alternativ där fönsteröppningar installeras direkt i taket och placerar dem i en viss vinkel. Taket på vinden, gjord för hand, medför ofta en förändring i profilen, som om den bryts.

För vindsalen kan du använda enkla eller konventionella och brutna gaveltakstyper. Naturligtvis kommer utseendet på den resulterande vinden att bero på de material som används, liksom på takets designegenskaper.

För att bygga ett mansardrum med egna händer behöver du som regel följande material:

 • Board.
 • Reiki.
 • Metall hörn.
 • Träbarer.
 • Metallfästen.
 • Tätskikt.
 • Fästelement.
 • Mineralull.
 • Fönsterdesigner.
 • Trappa.

Dessutom kan en uppsättning olika byggverktyg vara användbara, till exempel en skruvmejsel, en hacksåg, en borrmaskin, en häftapparat, en nivå, en mejsel.

Konstruktion av rammen och den välvda byggnaden på vinden

Attic gör-det-själv tillverkning steg

Professionella är övertygade om att tillverkningen av ramen är det mest tidskrävande byggnadsstadiet av ett vindsrum. Det enda som gör detta arbete är omöjligt, så du behöver en assistent. Till att börja med läggs kraftplattan runt omkretsen av den översta delen av huset. Då måste du fästa de två extrema ställen till de horisontella staplarna som är anslutna till varandra. Slutligen installeras en longitudinell bana överst på rackarna.

För att göra en välvd struktur med egna händer, som visas på bilden, måste du dra åt sladden och fästa ramens inre delar mellan bågarna. Deras storlek bör motsvara storleken på sidbågarna. Det rekommenderas att fästa alla delar med metallfästen och hörn. Sammanfattningsvis, med hjälp av en konventionell hammare och naglar, från utsidan av taket, måste du spika en kista av lameller eller brädor.

Hydro och värmeisolering

Dessa element är ett viktigt steg i byggandet av ett vindrum med egna händer. Det bästa alternativet att skydda lokalerna mot fuktinträngning kommer att vara en membranfilm som läggs över batten.

Ett utmärkt material som lämpar sig för vindisolering är mineralull, som måste sättas fast från insidan av stativsystemet.

Läggande takmaterial, montering av fönster och inredning

Hittills kommer det mest framgångsrika valet att användas som ett material för taket på vinden av korrugerad metall, metall eller skiffer.

Det sista steget är installationen av fönster och gör egna händer för att avsluta inredningen på vinden.

Utmärkt alternativ för utrustade mansards

Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg

Intressanta alternativ för designen av vinden rummet

Bilden nedan visar några specifika exempel på hur du kan skapa ett mysigt boenderum för olika ändamål.

Vardagsrum eller hemmabio på vinden

Attic gör-det-själv tillverkning steg

Rummet för mottagande av gäster och vila ska vara rymlig och representativ. Men vardagsrummet, som ligger på vinden, bryter lätt de rådande stereotyperna. Ett omsorgsfullt genomtänkt arrangemang av inredningselementen, trots det lilla området, kan hjälpa till att få ett elegant och vackert rum som ett resultat. Utmärkt resultat kan uppnås med hänsyn till följande rekommendationer:

 • Minsta antal delar.
 • Ergonomisk inredning, möbler.
 • Noggrant tänkt genom belysningsalternativ.

En av de mest ovanliga och samtidigt praktiska designmöjligheterna för ett vindsrum är organisationen av ett vardagsrum med en hemmabio. Det bör noteras att materialen som används som isolering och isolering av bostadshus kan också tjäna för att få en utmärkt akustisk effekt. Därför kan du njuta av att titta på dina favoritfilmer på en sådan liten biograf precis som i nuet.

Bibliotek eller kontor

Fruktansvärt arbete och njut av att läsa boken hjälper en avskild och lugn plats, vad kan det bli en vind, utformad för en studie eller ett bibliotek. Genom att utrusta väggarna med väl genomtänkta inbyggda hyllor och hyllor för att lagra böcker, är det möjligt att kombinera båda funktionerna. Bekväma och bekväma rum kan göras genom att använda färdigheterna för korrekt användning av ledigt utrymme och principerna om ergonomi.

Kök på vinden

Naturligtvis ser utplaceringen av köket på vinden rum ut som en bra idé, eftersom det inte kommer att ta mycket ledigt utrymme för att genomföra en sådan plan. Men det här alternativet behöver en mycket bra och omsorgsfull isolering av väggarna och taket. Detta krav är kopplat till det faktum att varm ånga, som kommer att stiga under köksprocessen, kommer att ha ett starkt inflytande på luftens cirkulation i utrymmet under taket.

Biljardrum på vinden

Attic gör-det-själv tillverkning steg

Om du inte föredrar att tyst titta på filmer, men till mer aktiv vila med en grupp vänner, är det bättre att organisera ett biljardrum, som perfekt diversifierar den dagliga rutinen. Vid första anblicken är det orealistiskt att placera ett biljardbord i ett så litet utrymme. Men med hjälp av speciella ändringar av tabeller av hushållstyp, som har mycket blygsamma övergripande parametrar, kan problemet lösas. Ett biljardbord rekommenderas att installeras i mitten av rummet, vilket ger den bästa ljuset ovanför den.

Så, med en god smak, en känsla av proportioner och förmågan att enkelt klara av uppgifterna, kan du säkert ta upp vindsöket med egna händer. Och efter ett tag kommer det att finnas en möjlighet att fullt ut njuta av resultatet.

Flera alternativ för att dekorera vinden

Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg
Attic gör-det-själv tillverkning steg

Mansard tak gör det själv – ritningar

Attic – det här är rummet i ditt hus, som kan bära den mest varierande funktionella lasten: från verkstaden och kontoret till sovrummet och vardagsrummet. Attic arrangemang kommer att kosta dig mycket billigare än en fullfjädrad andra våningen. Och dess konstruktionsteknik är mer tillgänglig för utförande.
I denna artikel kommer vi att överväga typerna av takvåningar, liksom stadiet av uppbyggnaden av vinden med egna händer.

Mansard platstyper

Att vinden är ett avgränsat rum med en överlapp mellan varandra och över och på sidorna av takets sluttningar. Beroende på formen på hallens sluttningar kan vara:

Attic gör-det-själv tillverkning steg

 • singelplan symmetrisk med ett gaveltak (a, b);
 • Singelnivå symmetrisk med ett trasigt tak (c);
 • singelnivå asymmetrisk (g);
 • två nivå asymmetrisk (d).

Takkonstruktioner av mansardtak

Mansardtak med egna händer, vars ritningar presenteras ovan, börjar med monteringen av spärrar, som kan vadderas och hängas. De första är en rektangulär triangel som bildas av väggen och den nedre delen av takhöjden (deras installation är möjlig om det finns en huvudvägg inuti vindrummet).

Attic gör-det-själv tillverkning steg

Om det inte existerar, eller om väggavståndet från kanten på vinden är mer än 7 m, monteras hängande takfästen. De är gjorda uppe från takets sluttning, och längst ner är de begränsade av takbjälkarna.
Installationen av trussystemet är den första etappen av byggnaden på vinden. Därför, innan installationen påbörjas, är det nödvändigt att beräkna och ta hänsyn till alla detaljer i denna konstruktion. Till exempel beror möjligheten att ordna vindgolvet i stället för det befintliga vinden rummet beroende på kvaliteten på den underliggande ytan, på stiftelsens typ och dess bärkraft samt på villkoret av hela byggnaden som helhet.

Attic gör-det-själv tillverkning steg

Om vi ​​pratar om själva trussystemet. strukturellt består den av element som sladdar, direkta spärrar, bänkar, stativ, skridskor, strutar, mauerlat, anslutningselement, takläggning etc.

Grundregler för konstruktion av trussystem

Börja byggandet av truss konstruktion, du måste komma ihåg:

 1. Tvärbalkarnas tvärsnitt, liksom andra ramelement, får inte vara mindre än 10×10 cm.
 2. Obligatoriskt är användningen av vattentät, som kan användas som takfilt eller takfilt.
 3. Anslutningen av tråckens huvudlageraggregat är gjord av höghållfasta fästen, och dupliceras genom omformning av tjock tråd.
  Attic gör-det-själv tillverkning steg
 4. Fuktinnehållet i trämaterialet som används för installation av vinden bör inte överstiga 10-15%.
 5. Allt trä måste behandlas med speciella antiseptiska medel, liksom anti-brandimpregnering.
 6. Det bästa materialet för framställning av ramen är barrträd, eftersom De är mer motståndskraftiga mot de negativa effekterna av miljöfaktorer.
  Attic gör-det-själv tillverkning steg

En ritning av trussystemet av ett trasigt taktak visas nedan. Baserat på de presenterade uppgifterna är det möjligt att göra sina beräkningar och installation självständigt.

Attic gör-det-själv tillverkning steg

Du måste emellertid först bekanta dig med terminologin som presenteras på ritningsritningarna.

Attic gör-det-själv tillverkning steg

Byggnadsstadierna av trussramen

Först läggs den övre stången, som kan vara en sektion av 0.1×0.1 m och helst 0,15×0,15 m. Den är fäst vid stolparna med speciella naglar, stångjärn eller självgängande skruvar. Denna bar är en subrafterram.

 1. Vi gör installation av en kraftplatta. Detta element är ”grunden” av hela taket. Det hindrar taket från att tippa över i starka vindar och överför lasten från vinden till husets bärande väggar. För montering av mauerlat användning: brädor (inte mindre än 5 cm tjock) och stänger (med en minsta sektion av 10×15 cm). Barer som ligger runt omkretsen av hela taket och fästs på väggen med långa skruvar eller metallfästen (och bättre båda samtidigt).
  Attic gör-det-själv tillverkning steg

  En annan metod för att fästa mauerlat mot väggen är inte överflödig – med hjälp av tjock tråd som är monterad i förväg i den övre raden av väggens murverk. Kom ihåg att ju snabbare du knyter mauerlat och väggen, desto starkare kommer hela byggnaden på vinden att vara. Och en annan sak: under Mauerlat-stängerna är det nödvändigt att lägga ett lager av vattentätning, och brädorna eller stängerna själva ska behandlas med en antiseptisk och vattentätande impregnering.

 2. Vi gör installation av flätade ben. som oftast köps färdiga (även om de kan tillverkas med egna händer om så önskas). Innan montering av dessa element i strukturen är det nödvändigt att placera märken på mauerlat, vilket kommer att indikera platsen för fastsättning av benet (avståndet mellan benen är 15 cm). Märkning kommer att förenkla och påskynda genomförandet av denna etapp.
 3. Vi lägger kantspärrar till gaveln. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att framkanten och toppen av häftapparaten ska vara en linje. Också uppmärksamma kvaliteten på det bräde som används under spjällen: det borde vara utan särskilda äktenskap (normalt inte mer än 3 defekter per 1 m), tjocklek – ca 4 cm, bredd – ca 15 cm. Efter att kantspjällen är installerade, De är anslutna med ett töjningsdrag, på vilket alla andra trussben är monterade.
  Attic gör-det-själv tillverkning steg
 4. Det är dags att sätta alla linjer ihop. Detta görs på toppen av alla takbjälkarna med hjälp av bälken. Sedan är monteringen av åsstrålen gjord, vilken i princip inte är en obligatorisk del av ramen (den är uppställd om taket är längre än 7 m).
 5. Glöm inte att under konstruktionen av karmkonstruktionen behöver du lägga fönsterkarmarna under vindrutan.
  Attic gör-det-själv tillverkning steg
 6. Om taket är under 7 m, lägger man i de övre delarna av spärrarna streckmärken som utför dubbla funktioner. De fungerar som takbjälkar för framtida vind, stärker taket på taket.

Rafter-systemet är klart. Det är bara att göra kistan, fixa barriärmaterialet, lägg ett lager isoleringsmaterial samt takläggning. Taket tak är klart. Vi fortsätter till det interna arbetet, som kommer att diskuteras nedan.

Värmeisoleringstak

Betydelsen av uppvärmning av mansardtak är obestridlig, eftersom Väggarna på vinden rummet är enighet med Mansard taket, eller så nära som möjligt. På grund av detta fryser vindusrummet på vintern genom snabbare, och på sommaren värms det kraftigt.

Attic gör-det-själv tillverkning steg

På grund av att vinden är ett vardagsrum. drivs året runt, är alla ytor som är i kontakt med den yttre miljön isolerade i den. Isolering producerad flera lager, bestående av lager som ånga, värme och hydroisolatorer.
Som en budgetversion av isoleringen med mineralull. Schemat för dess läggning visas nedan i figuren.

Attic gör-det-själv tillverkning steg

Lägger mineralull producerad i mellanklassen. I det avseendet sänker basplattorna av isoleringen till storleken på mellanrummen mellan spjällen. Skikt mineralull placeras på det tidigare lagda skiktet av ångspärr, och ett skikt av vattenångaisolator monteras ovanpå arken. I denna flerskiktskonstruktion bildas luftgap, vilka är belägna mellan skikten i ångisolatorns mineralull och mineralullens vattendämpningsisolator. Dessa luftkanaler kommer följaktligen att bidra till ventilationen av hela strukturen, och därför måste de öppnas ut till skridskoområdet. Detta kommer att förbättra isoleringens kvalitet.

Attic gör-det-själv tillverkning steg

Uppvärmningen av vinden, kom ihåg att salongens mikroklimat och din vistelse där kommer att bero på isoleringens kvalitet och förekomsten av ventilation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *