Hur man lägger

Basplatta gör-det-själv för hemma

Basplatta gör-det-själv för hemma

Formningsschema för en monolitisk platta

10. Efter montering av förstärkningsskiktet är plattformen fylld med betong. Det måste ha en tillräcklig rörlighet, så att murarna inte sitter fast mellan förstärkningsstängerna.

11. Lösningen framställs enligt rekommendationer från en specifik cementtillverkare. 10 kg cement tas vanligen 30 kg ren sand utan tillsats av lera och 50 kg grus.

12. Den översvämmade lösningen är noggrant planerad och lämnad att torka.

Basplatta gör-det-själv för hemma

Proportionerna av beredningen av lösningen för grundandet av cement M400

Titta på videon: Grunden för en monolitisk platta gör det själv
Del 1

Del 2

Oberoende plattformsapparat

 • Hur man gör en grundplatta med egna händer?
 • 2 sätt att lägga betong
 • Sista etappen
 • Fördelarna med basplattan
 • När är det bäst att välja en grundplatta som grund för ett hem?

Plattformen är monolitiska armerade betongfundament, som används för att bokmärke hela området i det framtida hemmet. Denna typ av stiftelse borde ta en närmare titt. Det kan hänföras till grunda typer av källare.

Basplatta gör-det-själv för hemma

Strukturen av plattformen.

Många ägare av förortsområden undrar: hur man gör en grundplatta med egna händer. I teorin ser det ut så här. Plattformen för en sådan platta är en jämn fast bas, d.v.s. jord bör befrias från det lösta toppskiktet. Välkomprimerad sand upp till 30 cm hög läggs på den förberedda ytan och börjar då bara lägga en monolitisk betongplatta.

För grunden kan du använda 1 monolitisk platta eller montera den från förgylld betong. För att göra detta kan du använda vägplattorna. Hur många plattor kommer att behövas för konstruktion beräknas från fall till fall. För att jämföra ytan av prefabricerade plattor, gör en cement eller betongbindning. Utan tvekan, när man väljer från dessa två typer av konstruktion, är en holistisk monolitisk platta den mest tillförlitliga. Den är mer stel och hållbar än grunden för prefabricerade plattor. De skiljer sig också åt i kostnaden.

Hur man gör en grundplatta med egna händer?

Basplatta gör-det-själv för hemma

Grunderna för vägplattorna: enhetens diagram.

I det första steget bör beräkningar göras för byggandet av plattan. Detta är ett mycket viktigt steg, eftersom alla beräkningar, mätningar måste vara mycket försiktiga och korrekta. Noggrann beräkning gör det möjligt att beräkna mängden material som krävs och mängden medel som behövs för att bygga grunden. För noggranna beräkningar måste du kontakta en specialdesigners. De kommer att ta hänsyn till alla slags rullar, krympning, deformation i betong och lasten på grundplattan. Och geologer kommer att hjälpa till i undersökningen av marken: hur hög är grundvattennivån och djupet av marken frysning på vintern. Tjänsten hos en professionell är värt det så att huset ständigt står på grunden i framtiden.

För ytterligare arbete behöver du följande verktyg:

 • spade;
 • nivå;
 • geotextilier;
 • vibrerande platta;
 • expanderad polystyren;
 • formningstavlor;
 • sand (1 ton innehåller ungefär 0,625 m³);
 • vatten;
 • polyeten;
 • förstärkningsbur
 • konkret lösning.

Huvudarbetet börjar med förberedelsen av byggarbetsplatsen med egna händer. Efter beräkningar och markeringar ska skoveln avlägsna hela den svagt bärande marken och med hjälp av nivån justeras hela området på platsen där plattformen ska byggas. Därefter täcker hela ytan med geotextilmaterial. Han kommer inte tillåta sandkudden att gå in i leran. Börja sedan bilda en sandkudde (du kan använda krossad sten).

Sandfyllning ska ske i lager, och varje lager ska vara väl kompakt med en vibrerande platta.

Basplatta gör-det-själv för hemma

Stödordningen för förstärkning av den monolitiska basplattan.

För bättre tampning kan du fuktar sanden rikligt med vatten. Kudden ska vara upp till 10 cm hög.

Gör sedan installationen av avlopps- och vattenrör, då är en cementplåt gjord med en tjocklek på 100 mm. För detta ändamål kan du använda cementmortel eller peskobeton.

Nästa steg kommer att vara att arbeta med vattentätande material. Skiktet är täckt med ett lager av vattentätande material. Vid lederna, var noga med att gå igenom en blowtorch eller fackla för att lödda sömmarna. Ett lager av vattentätande material bör ligga på omkretsen på 0,5 m mer än grundplattans framsida från alla håll. Kanterna kommer att fästas ytterligare på utsidan av plattan. Lägg sedan ett isoleringslager med extruderat polystyrenskum. Mästare rekommenderar att de täcker med plastfolie. Hur mycket film kommer att krävas, du kan lära dig från stiftelsens totala område. Ett sådant skikt är inte nödvändigt men önskvärt.

Således visar det sig en sorts kaka, bestående av ett lager av sand, sandbetong, vattentätningsskikt och polystyrenskum. Antalet lager i denna tårta kan ändras efter behov.

Nu kan du börja installationen av ramen för förstärkningsstänger. Den består av 2 stora galler av metallstänger Ø12-16 mm med en cellstorlek på ca 20×20 cm. Och hur mycket förstärkning behövs? För att beräkna antalet ventiler själv måste du veta dess andel:

 • 1 ton rebar Ø12 mm innehåller 1136 p. M.
 • i 1 ton beslag Ø14 mm – 828 p. m.
 • i 1 ton fittings Ø16 mm – 634 pm

Basplatta gör-det-själv för hemma

Strukturen av plattformen med vattentätning.

Stålnätet placeras ovanpå varandra, med platsen för de nedre stavarna på gallret ska vara 5 cm från polyester och den övre nivån på stavens stavar 5 cm under stiftets övre plan. Förstärkning av plattan kommer att ge den erforderliga styvheten till basen. Dessutom är förstärkning ett skelett i en betongfundament och förbättrar stiftelsens förmåga att motstå belastningar.

Nästa steg börjar med montering av formning för basplattan. För att göra detta behöver du brädor på ena sidan. Av dessa kommer plattformen att tillverkas för hand. Brädorna är monterade i sköldar och fastsatta på väggarna runt omkretsen. För starkare fixering av formen för plåtsfundament, används stift och strutar. Du kan börja det näst sista arbetet. Förstärkning och montering av formningen till basplattan är klar.

Tillbaka till innehållsförteckningen

2 sätt att lägga betong

 1. Det enklaste sättet är att hälla betong i formen för grundplattan. Om det finns möjlighet att köra upp till mixern, kan betongblandningen lossas direkt i formen.
 2. Om du inte kan köra upp till objektet, kommer blandningen i formen med hjälp av en träskena. En sådan rännan kan enkelt göras för hand. För att betong ska kunna röra sig bättre längs rännan behövs 1 meter för varje m. Med skovlar kommer de att trycka betongen längs rännan till utmatningsstället.

Basplatta gör-det-själv för hemma

Monteringsschema på basplattan.

Betongbeteckningen bestämmer antalet komponenter till 1: a ton cement:

 • M200 – med 1: a av cementet kommer 3,5 ton sand och 5,6 ton krossad sten att behövas;
 • M300 – till 1 ton cement – 2,4 ton sand och 4,4 ton murbruk;
 • M400 – till 1: a av cement – 1,6 ton sand och 3,2 ton murbruk.

Efter att betongens hällning är över, bör den komprimeras omedelbart med en djup vibrator. Den är nedsänkt i betong i inkrement på upp till 1 m, eftersom verkningsradie är ca 0,5 m. Hur många gånger ett verktyg är nedsänkt i betong beror på den nödvändiga komprimeringsfaktorn. I avsaknad av en sådan vibrator kan du använda en armering och genomborra betongen. Du bör också ta hand om anpassningen av betongytan. När du arbetar med en monolitisk grundplattor, använd fyrkanter.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Sista etappen

Efter att betongen har hällts i formen för plattorna, och alla tätnings- och nivelleringsarbeten har slutförts, måste du ta hand om betongen.

 1. Vid varmt väder eller regniga dagar är plåten täckt med plastfolie. Det skyddar betongen mot uttorkning och fukt.
 2. På vintern är betongen uppvärmd. För att göra detta, använd elektrodvärme eller värmepistol täckt med en markis. Betongens styrka är 50% förvärvad under de första 3 dagarna. Därefter kan värmen inte göra. Betong fryser, men borde inte vara rädd. Så snart lufttemperaturen börjar stiga, kommer processen att öka styrkan i betongen att återupptas.
 3. På sommaren hälls betong över vattnet varje dag. Du kan göra mängden vattning med dina egna händer på så sätt: de första 3 dagarna, vatten var 4: e timme och följande dagar kan du minska antalet vattningar till en. Polyetenfilmen avlägsnas, vatten hälls över fundamentet och ryggen är stängd med en film.

Efter en vecka kan du börja demontera formen för plattformen.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Fördelarna med basplattan

De främsta fördelarna med den monolitiska plattan för grunden är:

 • enkel tillverkning av plattan. Om utvecklaren är lite erfaren i byggnadsarbetet kan han använda ofärdda arbetare att bygga en grundplatta;
 • låg kostnad. Du kan undvika att köpa dyra betongpump och hälla betong direkt från brickor av betongblandare.
 • motstånd mot tunga belastningar. Ett stort område av plattan, förstärkt med ett förstärkt skelett och ett stöd i form av jord, gör det möjligt för en monolitisk armerad betongplatta att motstå tillräckligt stora belastningar på husets botten. Till exempel, Ostankino Tower. Den 63 m höga kolonnen vilar på en grund av 1 m tjock;
 • väggens integritet under lokal jordhävning. En sådan garanti ges tack vare en solid monolitisk sula. Förstärkning av plåten av armerad betong skapar en stel grund för byggandet av kolonner och väggar. Under vintersäsongen, med svullnad av jorden, kommer hela byggnaden att stiga och falla jämnt. I betong kommer det ingen förstörelse;
 • idealisk för konstruktion på svåra markar. Att välja som en grundmonolitisk platta kan du kraftigt minska utgrävningen. Detta gäller särskilt för jordar med hög nivå av frysning och höga grundvattennivåer.

Tillbaka till innehållsförteckningen

När är det bäst att välja en grundplatta som grund för ett hem?

Om det framtida huset byggs på komplex mark, är förhållandena med hög jordfrysning eller grundvattennivån ganska hög, är plattformen mycket användbar.

Den monolitiska plattan är ganska frostbeständig, och avkopplingen av basen med frusen mark kan uppnås med hjälp av värmeisolering. Stiftelsen kommer således bokstavligen att ligga på täckplattan av ett lager av isolerande material.

Som ett värmeisolerande skikt kan du använda skum med hög densitet. Extruderat polystyrenskum är väldigt populärt idag. Dess fördelar gentemot andra värmare kan kallas hållbarhet och styrka. Vid byggnadsarbeten används det för att isolera golv och väggar i källaren utanför, samt att fästa isoleringsplattan för grundplattan. I det senare fallet täcker ett lager av polystyrenskum med vattentätning sanddynan och grunden kastas direkt på den.

Allt oftare använder byggare en monolitisk grund för byggandet av hus med källare och semi-källare. Eftersom basen i detta fall används som golv, vilket är mycket praktiskt.

Förstärkning av ramen görs med hjälp av vanliga stavar av förstärkning. Med buntet med den klassiska metoden (med stickningstråd) kan du köpa förstärkningsstänger i vilken klass som helst på byggmarknaden och binda ramverket med egna händer. För ligament genom svetsning är A500C klassbeslag det bästa valet. Den sista bokstaven (C) visar styrka klassen. Detta är en speciell typ av beslag som är konstruerad för svetsning. Fittingsens diameter är valda från 12 mm och över.

För vattentätning är det bäst att använda bitumen-polymermastik. De har en kvalitativ komposition som inte förstörs under svåra frost och smälter inte vid förhöjda temperaturer på sommaren. De flesta mastik från byggnad bitumen kan inte skryta av sådana egenskaper.

Som du kan se kan du enkelt bygga en grundplatta med egna händer. I vissa fall kommer detta att vara en idealisk bild av stiftelsen. Även om det kräver stora utgifter på material, men med rätt beräkning och välbetalt arbete kommer plattformen att vara en pålitlig grund för det framtida hemmet.

Basplatta gör-det-själv för hemma

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

Basplatta gör-det-själv för hemma

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

Basplatta gör-det-själv för hemma

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Basplatta gör-det-själv för hemma

Gör-det-själv källare fundament: steg för steg instruktioner, tips, foto

Basplatta gör-det-själv för hemma

DIY-plattform: steg för steg-instruktioner © 2014-2016 Postroj-sam.ru

Slabstiftet, eller som det kallas också – den monolitiska plattan, anses vara det mest tillförlitliga stödet för byggandet av det framtida hemmet. Denna grund är lämplig för nästan alla typer av byggnader, allt från trä, och slutar med konkreta, block- eller tegelstenar med låga privata hus.

En annan obestridlig kvalitet på plattformen är att läggtekniken är så enkel att det enkelt kan utföras med egna händer.

Låt oss nu överväga steg-för-steg-instruktionerna om hur man lägger plattformen med egna händer, som vi delar upp i flera steg.

Markeringen är inte ett svårt, men väldigt viktigt stadium av konstruktion. Utan noggrann märkning kan den vidare byggnaden av huset bli en kontinuerlig plåga och problem med inriktningen av inte bara grunden själv utan även väggarna med ett tak.

Hur man städer ut grunden under huset med egna händer – Jag beskrev i en av de föregående artiklarna, vi kommer inte att dö på detta. Tänk bara på några mindre skillnader:

 1. För skivfundament är markeringarna mycket enklare, eftersom det räcker för att bara markera husets omkrets. Och där de inre väggarna och skiljeväggarna kommer att ligga, kan du bestämma dig för den färdiga grunden.
 2. Skivfundamentet är upplagt, i varje riktning, en meter bredare än husets omkrets. Detta är nödvändigt för att genomföra avloppssystemet och blindområdet.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 3. Som regel, om huset har terrasser, balkonger, en veranda eller förlängningar, läggs de också ut och hälls ihop med huvudstiftet, eftersom plattformen måste vara monolitisk. Annars kan ingen garantera integriteten hos det framtida hemmet.

Djupet av plattformen beror först och främst på vilken typ av jord på byggarbetsplatsen.

 1. När det gäller täta jordklot, grävas en utgrävningsgruva, vanligen ca 50 cm djup.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 2. Om på platsen finns mycket svaga markstenar, exempelvis torv, är det nödvändigt att helt avlägsna dessa lager. Djupet av en sådan grop kan nå 1 meter eller mer.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 3. Botten av den utgrävda grävningen måste jämföras med horisonten, hög noggrannhet krävs inte, men den borde fortfarande vara ungefär jämn.
 4. För att gräva gropen måste du hyra specialutrustning. Att gräva egna händer är mycket dyrare och längre. Manuellt kan du bara nivå botten och kanterna, samt ta bort alla brister som kommer att göra grävmaskinen.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 5. Om grävmaskinen gräver på vissa ställen djupare än vad du behöver, faller du inte i alla fall av dessa gropar med samma jord som du gräver. De kan fyllas endast med sand, som inte kommer att krympa.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 6. I de fall då avloppssystemet är ordnat med dränering av vatten är det nödvändigt att omedelbart ta hänsyn till och gräva ut alla böjar i förväg, med hänsyn till höjdskillnaden.

Det är värt att notera att i fallet med ett bra dräneringssystem är det nödvändigt att göra en liten höjdskillnad, i botten av gropen, i riktning mot vattendräneringen.

Efter att grundkärnan är klar och jämn, börjar nästa steg i våra instruktioner för att lägga plattformen: gör det själv sand- och grusplattans installation:

 1. Sand hälls i den utgrävda gropen. Sanden ska tvättas, utan lera, krita, kalk och andra föroreningar som kan krympa i framtiden. Den är fylld så att mindre än 20 cm lämnas till markytan för nästa lager. En sådan sandig kudde är nödvändig för att jämnt överföra lasten av byggnaden till marken och för det andra att se till att det inte fanns någon höjande jord under stiftelsen som skulle ha negativ inverkan på plattformen.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 2. Sand måste täppas. Om gropen är djup, sönder sanden i lager. Med andra ord – varje lager av 30-40 cm måste komprimeras, och endast då hälls nästa lager. Denna procedur är nödvändig, så att den inte sjunker under driften av ett hus på en plattform.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 3. Redan i detta skede, eller till och med tidigare, är det nödvändigt att ta hand om all kommunikation som kommer att komma in i huset. Om el med gas kan vara och sedan ange, måste vattnet och avloppet tänka i förväg.
 4. En geotextil eller liknande material sprids över den komprimerade sanden. Det kommer att förhindra att sanden blandas med nästa lager – grus, men kommer att passera vatten genom sig själv. Eftersom det kommer att finnas en hel del tomrum i lagret av murbruk, och om de med tiden fylls med sand, så kommer hela strukturen tillsammans med plattformen och huset att dräneras.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 5. En grusplatta är staplad på geotextilen (ett lager av krossad granit med en tjocklek av ca 20 cm). Det här skiktet är nödvändigt så att vattnet som bildas av nederbörd, eller några andra fenomen, inte linger runt plattan och går in i sanden och fördelas jämnt i marken. Krossad sten är också nödvändig för jämnare fördelning av lasten från stiftelsen och huset till marken.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 6. Gruset ska fördelas jämnt över sanden, och så att det här skiktet antingen spolas med huvudmarken på platsen, eller något högre, men strikt horisontellt. Horisontalitet kan kontrolleras efter nivå, eller den vanliga vattenhalten. Skiktet av murbruk, liksom sand, är noggrant komprimerad. Om detta inte är gjort kommer det att komprimeras av sig själv, men senare, när huset redan är byggt, vilket kan innebära ojämn krympning och skada på både stiftelsen och huset som helhet.

Det bör noteras att det finns olika tekniker för enhetsplattformen med egna händer. Ibland är en sand- och grusdyna redan anordnad i formen, och mellan det och kammarens kanter är ett separat dräneringssystem anordnat, men i allmänhet är resultatet nästan samma.

I anordningens formning och vattentätning för plattformen med egna händer är det inget svårt. Här är en liten steg för steg guide:

 1. Nästa steg i enhetsplattformen med egna händer är installationen av formwork. Det är arrangerat runt omkretslocket, 50 mm tjockt. Förvirra inte, gropen grävdes 1 meter mer i varje riktning, och formen sitter runt husets omkrets, resten kommer att användas som dränering.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 2. Formningen måste ställas in i en höjd som motsvarar tjockleken på plattan, och också, med hjälp av snoddar och nivåer, nivåera den horisontellt. Detta är nödvändigt så att problemet vid den horisontella plattan inte uppstår vid hällning av betong. Om det inte tränas, måste du sätta etiketter på själva formen innan du häller. Tjockleken på plattan måste beräknas, för ljushus kan det vara mindre, för tunga respektive. Den genomsnittliga tjockleken på plattan – 20-30 cm.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 3. Efter att formen är exponerad och stramt fast, är det nödvändigt att lägga ett vattentätningsskikt. Vanligtvis är vattentätning gjord av valsade material på bitumenbasis.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 4. Strimlorna av vattentätande material staplas med en överlappning på formen längs hela höjden och är svetsade ihop. Detta tillåter inte vatten och fukt från jorden att tränga in i basplattan. Fyllning på formen är nödvändigt för bättre vattentätning, eliminering av hål mellan brädorna, och det gör det också möjligt att enkelt demontera formen efter att betongen har härdat.
  Basplatta gör-det-själv för hemma

Det är värt att notera att ibland under ett lager av vattentätning stapelplåtisolering. I regel är det extruderat polystyrenskum (EPS) med hög densitet.

Förstärkningen av plattformen utförs först efter fullständig installation av vattentätning, efter förstärkning kommer installationen av vattentätningsskiktet att vara nästan omöjligt.

 1. Förstärka plattformen nödvändig metallförstärkning. Diametern beräknas beroende på belastningen på fundamentet, men i regel används förstärkning med en diameter av 10-14 mm.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 2. Armeringsburet är stickat i två rader. Den nedre raden placeras på speciella klämmor, så att mellan armering och vattentätning var 5-7cm. Ett förstärkande nät med en tjocklek på 20-25 cm är stickad med en krok för stickning förstärkning. Materialet som används för att binda förstärkningen är vanlig stickningstråd.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 3. Den andra raden passar in så att förstärkningen efter att ha hällt betongen försvinner minst 5 cm innanför. Båda raderna måste anslutas med vertikala stolpar av samma förstärkning. De behöver för det första att hålla den övre raden på gallret, och för det andra kommer de inte att tillåta att plattan delamineras, under vissa belastningar.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 4. När armeringsburet är klart kan du börja hälla betong i formen. Betong måste vara märke M200 och över. Mycket ofta används märke M300. Betong måste hällas åt gången. Med andra ord, om du vill ha en solid och pålitlig plattform, fyll i den på en dag. Dessutom desto mindre är intervallet mellan leverans, desto bättre. Vid hällning är det önskvärt att vibrera betongen med en industriell vibrator.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 5. Översvämd platta måste planeras horisontellt, desto mjukare blir det desto lättare blir det senare att bygga väggar och golv. Plattformen jämställs med regeln, antingen med en jämn batt eller bräda.
  Basplatta gör-det-själv för hemma
 6. Efter att betongen har hällts och jämnats måste den stå i 28 dagar. tills fullständig härdning. Idealiska förhållanden för process av härdning av betong – +20 o C. och fuktighet runt 80%. Därför, om det är varmt ute, är det nästa dag nödvändigt att kasta det med vatten och täcka det med en film som inte tillåter fukt att avdunsta snabbt. På vintern – du måste ta hand om uppvärmningen av betongen.
  Basplatta gör-det-själv för hemma

Det är värt att notera att om plattformen hälls, lämnar du den länge, och speciellt för hela vintern utan tak, är det nödvändigt att ta hand om sin ”bevarande”, dvs. täcka för att förhindra att nederbörd faller på den.

 1. Om du har myrmark på platsen måste en grund, inklusive plattan, förses med ett tillförlitligt avloppssystem. Det kommer att bidra till avledning av vatten från under det, och därigenom förbättra fundamentets beteende på marken.
 2. Lyssna inte på dem som säger att en rad förstärkande nät är tillräckligt för plattan. För att stiftelsen ska kunna vara tillförlitlig är det nödvändigt att binda två rader, en över basen med 5-7 cm. Och den andra respektive under den övre planen på plåten med samma 5-7 cm.
 3. Ankaret måste vara fast så säkert att det, när betongen hälls och tryck på den, förblir på plats, förskjutningar är inte tillåtna.
 4. Vid beräkning, köp alltid allt med ett lager. Bristen på material kan stoppa byggprocessen för en dag eller ännu längre.
 5. Ladda inte grunden tills den är helt botad (28 dagar). Detta kan leda till irreparabla konsekvenser.
 6. Med en konkret volym på mer än 2-3 kubikmeter. Att laga det själv på en dag är en svår uppgift. Därför är det bättre att använda köpta betong, där och kvaliteten blir högre.

God dag. Efter att ha läst den här artikeln hade jag bara en fråga. ”Det är nödvändigt att förstärka plattformen med metallförstärkning” varför skriver du så kategoriskt om metallförstärkning. Tiden står inte stilla och i flera år finns det redan ett underbart alternativ i form av kompositförstärkning. Han använde sig själv både i plåtar och bandfunderingar, vad gäller tillförlitlighet är han inte sämre än metall, och i form av enkel installation bara vinner.

1. Vänligen inte delta i självpromotion.

2. Kompositdelar, och detta har redan visat sig, fungerar bra i spänning. Men i pausen är metall mycket attraktivare.

3. I dag, den som inte släpper ut dessa ventiler, och därigenom ökar andelen äktenskap. Jag vill inte att någon ska brännas efter mitt godkännande för att använda sammansatta förstärkningsstiftelser.

Jag håller helt med!
Vilken typ av kompositarmatur är detta? Det är uppenbart att ekonomin borde vara ekonomisk men också skära på allt – ett meningslöst företag som kan gå i sidled i tid. Hur kan du spara på stiftelsen, grund och stöd för bostäder?

Och under artikeln hade jag också en liten fråga. Utan tvekan kom en vacker grund ut, det är värt att notera separat �� Men vilken typ av bärande förmåga kan han ta på sig? Det finns trots allt ingen grill i den. Under ”skelettet” passar perfekt, men om han kan klara av en mer ”kraftfull” design? Till exempel, skum blocket + ansikte evig tegelsten.

Sådan förstärkning kallas även glasfiber.

Och så är allt nödvändigt, åtminstone en ungefärlig beräkning, här måste vi ta hänsyn till inte bara grunden själv, men också marken under den, grundvatten etc. etc.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *