Hur man gör

Billiga DIY foundation

Denna typ av bas är lämplig för byggandet av byggnader av alla typer av material på hävande mark, sand, lera och loam. Det anses vara traditionellt. Sula av en sådan grund bör ligga under 15/20 cm jordfrysning och inte mindre än 1 m från dess yta.

Inbyggd design gör att du kan utrusta källaren, varma tunnelbanan, garage. Tänk på hur man gör en billig grund, var vänlig notera att kostnaden för en sådan bandbas per 1 meter lång är ganska hög, tillsammans med material – 9/10 tusen rubel.

Fint försänkt monolitiskt tejp

Billiga DIY foundation

Fin försänkt fundament.

Om byggnaden kommer att byggas upp av virke eller ramkonstruktioner, kan du spara en anständig mängd utan att skada byggkvaliteten.

Det kommer att räcka för att bygga en grunden inbäddad grund.

 1. För detta ändamål grävas en gräv, 50/70 cm djup.
 2. Därefter läggs krossad sten, ett lager av 15/20 cm och komprimeras.
 3. Ett dräneringsrör placeras längs basens omkrets.
 4. På toppen av rubblevägen sprider sig membranet.
 5. Därefter smälter ett lager av 15 cm fuktig och komprimerad sand.
 6. Då är vattentätning klar.
 7. Monterad förstärkningskorg.
 8. Därefter hälls betongbandet.

Var uppmärksam! Byggmaterial på liknande sätt tar lite. eftersom byggnaden är inte tung, styrkan hos den bärande konstruktionen kommer att räcka till. Strukturen av strukturen är sådan att den kommer att skyddas mot underminering, förskjutning och ojämn krympning.

Det här är en mycket billig grund för ett ramhus, det kostar 3 000 rubel per linjär meter (material och arbete).

Band kombinerad design

Billiga DIY foundation

Konstruktionen av FBS.

Bandtypens komposit-typ kan konstrueras av speciella basblock, en tegelsten och en sten. De är väldigt lätta att installera (ta reda på vad som ligger till grund för höga grundvattennivåer).

Deras kvalitet och tillförlitlighet är inte mycket annorlunda än monolitiska motsvarigheter. I vissa fall, prefabricerade ännu mer praktiskt. Till exempel – de kan byggas under hela året.

Sådana mönster är optimala för trä- och tegelhus på sandiga markar, lera och loam. Välja vilken remsa som ska byggas, monolitisk eller från FBS, var vänlig notera att den senare kommer att kosta 8000 rubel per linjär mätare.

Stapel- och kolonnfundament

Billiga DIY foundation

I fotokolonnbasen.

Naturligtvis är den billigaste grunden för ett hus kolumnar eller hög.

Pelare bas

Den är optimal för trä och andra ljuskonstruktioner byggda på sandiga markar. Det här är den vanligaste typen av sådana baser (läs också hur man gör en kolumnbas med grillning med egna händer).

Huvudelementet i en sådan struktur är stödstången. Den kan vara tillverkad av betong, tegelstenar, asbestcementrör och jämna stockar.

Kolonnbasen är ganska enkel att installera. Om du svarar på frågan ”vilken stiftelse är billigast?”, Så är det det. Kostnaden för en pelare (material plus arbete) är cirka 2,5 tusen rubel.

TISE-teknik

Billiga DIY foundation

Pile foundation TISE.

Sådana strukturer är lämpliga för alla typer av hus: trä, tegelsten, sten, belägen på heaving, sandiga, ler och lummiga markar.

Nedan är de främsta fördelarna med anläggningar.

 1. Byggandet av sådana stiftelser är baserat på TISE-stapelstöd, och även en grillning. Det spelar rollen som en stråle, som förbinder inläggen och fördelar jämnt belastningen jämnt.
 2. Tvärsnittet av högar är 25 cm, längst ner har de en förlängning på 60 cm. På grund av detta ökar deras lagringskapacitet flera gånger.
 3. Rostverk, med stöd på pelarna, berör inte marken. Därför utsätts den inte för belastningen av frosthöjning.
 4. Denna grund är lämplig för de svåraste, såväl som svaga markerna.

Kostnaden är cirka 4 000 rubel per löpande meter, inklusive arbete.

Konstruktion på uttråkade högar

Sådana baser är bäst av alla lämpliga för tegel- och träkonstruktioner på sandiga markar. De ligger under jordens djupdjup och är perfekta för områden med heterogen lättnad.

En av de främsta fördelarna med den tråkiga basen är att den kan monteras nära vattenkroppar och även i själva vattnet. Byggnadspris (per meter) – 3500/3800 rubel.

Stapelskruvfundament

Billiga DIY foundation

Det bästa alternativet för tillfälliga strukturer, ramar och träbyggnader.

 1. Sådana mönster är lämpliga för de mest komplexa jordarna och är resistenta mot frost.
 2. Behöver inte genomförandet av storskaliga jordarbeten, liksom anpassningen av lättnad.
 3. Montering av skruvhögar tar bara 1/2 dag.
 4. Med hjälp kan du bygga objekt intill vattnet.

Kostnaden för stiftelsen, per linjär mätare, tillsammans med grillen – 4,5 tusen rubel.

Slab Construction

Billiga DIY foundation

Sådana monolitiska stiftelser är konstruerade när platsen har heaving, tung eller nedsänkt jord. I detta fall är den utgrävda grävningen under byggnaden utrustad med en förstärkningsbur, och sedan hälls den helt med betonglösning. Installation av plattformen kräver de mest betydande kostnaderna för byggmaterial samt arbetstid.

Därför är sådana anläggningar dyraste. Tänk hur billigare att skapa en grund, du måste glömma det.

Plattfundamenten är de mest hållbara och är en garanti för genomförandet av alla byggnader på olika typer av mark. De ligger under tunga tegelstenar, stenar och höghus. Bygg på 1,5 / 1,7 meter.

En sådan konstruktion kallas ofta en ”flytande grund”. Den ökade ytan på strukturen gör det möjligt att avsevärt minska trycket på jorden.

Förstärkta förstyvningsribben ger ytterligare stabilitet till fundamentet. Kostnaden för basen per kvadratmeter – 3000 rubel (arbete plus material).

Billiga DIY foundation

Stiftelsen är en mycket viktig process.

Att reflektera över hur man gör den billigaste grunden med egna händer, glöm inte om dess tillförlitlighet och kvalitet. Om du väljer fel och bygga grunden för byggnaden, då i framtiden kan du förvänta dig stora problem, tills förstörelsen av huset.

I den presenterade videon i den här artikeln hittar du ytterligare information om detta ämne.

DIY monolithic strip foundation – Billiga och arg

Monolitiskt bandgrund gör det själv

Den monolitiska bandgrunden är en av de mest populära grundarna för byggandet av privata hus, eftersom konstruktionen är enkel, det är inte komplicerat att genomföra. Dessutom är monolithic strip foundation lämplig för byggandet av hus med en källare, källare, källarvåning. Detta är ett bra alternativ för byggandet av ramhus, garage, bad och lador.

Billiga DIY foundation
Billiga DIY foundation

Material för monolitiska bandfunderingar och deras kostnad, du kan beräkna i en gratis byggkalkylator

Med rätt arbete, med hänsyn till normerna och kraven för en monolitisk remsa grund kommer att ge ett tillförlitligt stöd för byggnaden under många år, eftersom det är en monolitisk typ av fundament. När man häller monolitiska bandfunderingar måste man ta hänsyn till typ av byggnad, lokalt klimat, jord och normer för byggandet av bandfundament. Om du överensstämmer med alla ovanstående kan du skapa en monolitisk remsa med egna händer och därmed spara en stor summa pengar. Dessutom, var är garantin att byggare av brännare kommer att följa alla standarder? Och du kommer, som du gör grunden för ditt hus. Monolithic l entochny foundation används oftast i torr, nepuchinistom marken, så om du har en svag mark, är det bäst att använda ett kolonn – strip grunden för huset. Dessutom kan finansiella kostnader öka kraftigt om du häller en monolitisk remsa med ett djup på mer än 0,6 meter.

L entochny monolitisk stiftelse med händerna – verktyg och material för att fylla.

• fiskelina för att markera remsan grunden med sina egna händer;
• lasertape eller protractor;
• grävgrävare
• vattennivå;
• Material för formning: brädor, plywood etc.
• Fästelement för montering av formpassystemet;
• Manuell eller elektrisk manipulering;
• trowel;
• hammare;
• beslag
• stickningstråd.

använd blandare eller tråg för att blanda lösningen, väl, respektive sand, grus och cement.

Att lägga ut en tejpfundament med egna händer

Billiga DIY foundation

Vi gör en ungefärlig markering av den framtida grunden på marken, vi bestämmer de yttre vinklarna med hjälp av en grader eller ett måttband, de måste vara strikt 90 grader. På platser av yttre hörn kör vi i pinnar eller armeringsstycken och sträcker en fiskelinje eller rep på dem. Så vi släckte och noterade den yttre omkretsen av remsa grunden.
För att markera den inre omkretsen av den monolitiska remsa grunden, det önskade avståndet (tjockleken på byggnadens väggar + ca 40-100 mm) återgår från yttre omkretsen till framtida byggnad. Förstärkningen drivs också in i de inre hörnen och fiskelinjen sträcker sig mellan dem.

Vi gräver en gräv för en monolithic strip foundation med egna händer

Billiga DIY foundation

Innan du gräver en gräv för en monolitisk remsa, är det nödvändigt att hitta den lägsta vinkeln. Detta kan göras med hjälp av vattennivån. I detta lägsta hörn gräver vi ett hål till ett genomsnittligt djup på 40-50 cm och gräver sedan en gräv i vilken riktning som helst. När man gräver en gräv, är det nödvändigt att se till att botten är jämnt horisontell med hjälp av en vattennivå. Skyttens väggar bör också vara raka vertikalt, i enlighet med byggnadsnivån eller plumb. Överensstämmelse med dessa regler kommer därefter att ge oss en kvalitetsstabil monolitisk remsa som är gjord med egna händer för vår byggnad.
Efter att vi grävde en gräv, hälls ett lager av sand på minst 150 mm vid botten, fuktas med vatten och komprimeras med en ram. Under denna operation är det nödvändigt att kontrollera bottenens horisontella planhet med en vattennivå. Således gjorde vi en sandkudde för remsa grunden med egna händer. För att öka fundamentets styrka och tillförlitlighet kan ett lager av spillor hällas på sanden och vattentätas med polyetenfilm eller takmaterial.

Formning för monolithic strip foundation med egna händer.

Billiga DIY foundation
Billiga DIY foundation

Formning för monolitiska bandfundament kan göras från improviserade medel: plywood, gamla brädor, wellpapp etc. därmed spara på inköp av nya material. Formen är monterad med hjälp av naglar eller skruvar, den senare är bättre, eftersom det med hjälp av skruvar är lätt och problemfritt att demontera formen efteråt. Det är nödvändigt att formningsväggarna stiger över marken med minst 300 mm. Med hjälp av den utsträckta fiskelinjen är nivån till vilken den konkreta lösningen för den monolitiska remsgrunden skall hällas märkt.
Vid självmonteringsarbetet för monolitiska bandfundamenten behöver omedelbart tillhandahålla olika typer av kommunikationsöppningar, till exempel för VVS, avlopp, ventilation etc. Om du ignorerar detta på processen för att skapa formen för stiftelsen, måste du, efter att fundamentet är uthällt av betong, bryta sin soliditet med hjälp av jackhammare och perforatorer, vilket kommer att påverka dess styrka negativt, plus ytterligare arbets- och ekonomiskt avfall. På platser där kommunikationshål ges, installeras rörskärningar, skyddade från betongens penetrering i dem. Efter att den monolitiska remsan har hällts, kommer dessa rörstycken att vara kommunikationshål där olika typer av kommunikationer kommer att läggas.

Förstärkning monolitisk remsa fundament med egna händer.

Billiga DIY foundation

Ofta använder monolitiska remsa grundar för byggandet av privata hus armeringsstänger 12 mm i diameter. Förstärkningsstavarna är sammankopplade med stickningstråd så att kvadratiska celler på ca 30 cm bildas. Stärkningen kan också svetsas ihop eller kombineras. Vid montering av förstärkning för monolitiska remsfundament är det nödvändigt att ha ett avstånd från alla sidor (botten av gräv- och formningsväggarna) i storleksordningen 40-60 mm. Detta skyddar förstärkningen mot korrosion.

Hälla monolitisk remsa grund med egna händer

Billiga DIY foundation
Billiga DIY foundation

Innan du häller en monolitisk remsa, måste du beräkna hur mycket betong som behövs för detta. Beräkna först basvolymen: multiplicera höjden, längden och bredden.
Förbered en lösning för en monolithic strip foundation med egna händer. Vi blandar sand, krossad sten och cement i förhållandet 3: 5: 1 och späds ut med vatten. Om du har möjlighet att använda betong prefabricerad, kan du använda den, samtidigt som du sparar tid, eftersom det är ganska svårt att blanda alla beståndsdelar i betong i stora mängder.

Billiga DIY foundation

När man häller konkret monolitisk remsa med egna händer måste man följa vissa regler:

• Betong hälls i formen i lager av 20 cm.
• Varje skikt är rammat med träramare för att undvika tomrum i betongen.
• Väggarna på formen klickar också.
• Betong hälls upp till en restriktiv fiskelinje, som vi tidigare drog.
• Vid slutet av gjutningsoperationen tränger betongen i formen regelbundet förstärkningen för att eliminera luftbubblor i betongen, nivåer ytan på den monolitiska remsgrunden i formen med en trowel och knacka på en hängande.

Billiga DIY foundation

Med gjutningen av en monolitisk bas räknas ut, nu väntar vi ca 28 dagar för att det ska torka och få styrka. Formeringen kan avlägsnas efter 4 – 7 dagar. En monolitisk bandfundament bör täckas på natten med plastfolie, och under dagen, speciellt i extrem värme, vatten det rikligt, så kommer inga sprickor att dyka upp på den.

Material för monolitiska bandfunderingar och deras kostnad, du kan beräkna i en gratis byggkalkylator

Här är en video om hur man gör en monolitisk bandfyllnadsstiftelse med egna händer. I denna video ser du hur istället för standardförstärkning används elektriska poler av kraftledningar (kraftledningar), de passar helt enkelt in i en gräv för fundamentet och hälls med betong. Elektriska poler innehåller redan icke-styva armaturer i sin konstruktion. För styrka i fundamentets hörn placeras pelare på varandra. Jag tror att förbättrad makt och hållbarhet för en sådan stiftelse finns!

DIY grundbyggnad

En annan video av monolithic strip foundation, gjord av mitt besättning, erbjuds till din uppmärksamhet. Jag hoppas att det kommer att vara användbart för dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *