Hur man gör

Block för att bygga ett hus med egna händer

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

Block för att bygga ett hus med egna händer

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

Block för att bygga ett hus med egna händer

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Block för att bygga ett hus med egna händer

Block för att bygga ett hus med egna händer

Göra cinder block hemma

Väggblock har länge blivit ett av de vanligaste byggmaterialen. Vid byggandet av ett garage, bostadshus eller andra hushållsbyggnader för byggande av väggar av de billigaste byggnadsmaterialen är spjällblock. De är gjorda av nästan allt avfall. Samtidigt placeras slaggstenar i väggarna inte bara på sandcementmortel, men också på lermörtel, vilket dessutom minskar byggkostnaden. Till skillnad från tegelstenar är byggstenar mycket enklare att göra hemma med egna händer. Processen med att göra cinder block och teknik är ganska enkel och tillgänglig för alla som vill spara pengar och som gillar att göra det själv.

Kortfattat, vad är ett cinder block?
Enligt den uppfattade uppfattningen är slaggstenar allmänt menade att de betyder block som görs genom vibro-pressning (vibroformning) från en konkret lösning, lösningens huvudkomponenter är slagg och cement som huvudbindemedel. Men idag kallar slaggstallar alla byggstenar som erhållits genom metoden för vibropressning (vibroformning) från en konkret lösning. Närvaron av slagge är inte nödvändig – som komponenter i betonglösningen kan vara: slagg, granitskärningar, granitgruvar, flodgruvar, grus, tegel och betong, härdad cement, glas, lera och jämn sand.
Typiskt är storleken på cylinderblocket inom 200 mm med 200 mm med 400 mm eller mindre. Det finns två typer av cinder block – ihåliga och korpulenta. Det finns ett stort antal block: det är vanliga väggblock (till exempel ett smalblock, ett slätt block 140), väggblock (används för att bygga upp skiljeväggar inuti ett rum, 90 mm tjockt), dekorativa block för väggar (ett dekorativt block 190), block för stängsel dekorativt block 140, dekorativt hörnblock), block för fasadbehandling (fasadsten) etc. Hemma kan du också göra tegel från lera – valet är ditt.

För tillverkning av cinder block behöver två saker form och råmaterial.

Varianter av former för cinder block

En form av plåt 3 mm tjock. Tillsammans med assistenter, med hjälp av en betongblandare, kan du släppa upp till 300 blockenheter utan stor ansträngning. Är det mycket eller lite? Domare själv: 450 sådana block kommer att krävas för ett garage på 6 × 4 m och 1 000 enheter per våning i ett hus på 6,5 × 8 m.

Block för att bygga ett hus med egna händer

Form för betongblock (alla storlekar är interna, svetsar är utvändiga).

Lösningen för tillverkning av block framställs enligt följande. Du blandar en lätt fuktad blandning (mängden vatten bestäms empiriskt) i proportion: cement – 1 del, slagg eller expanderad lera – från 7 till 12 (andel ges för cement M400). Efter att ha etablerat formuläret på en platt plattform fyller du den med en lösning, ramar den med en handspjäll och anpassar den med överkanten, skär bort överskottet med en metallremsa. Ta försiktigt bort formuläret (det är utan botten) – blocket är klart.

Sätt formuläret nästa och upprepa processen. Vid slutet av arbetet glöm inte att tvätta formen noggrant med vatten. Efter 24 timmar kan blocken redan lagras (högst tre i höjd), vilket gör plats för nästa sats. Storleken på formuläret ges om du bestämmer dig för att hålla väggarna med ytterligare 1/2 tegelbeklädnad. Om din byggnad kommer att ha väggar pussade på båda sidor, så kan du ta godtyckliga dimensioner – om du bara kan lyfta ett sådant block med dina händer. Och när du lägger väggar med en tjocklek av 50 cm, glöm inte att ”bandage” med en tegelstenstång varje två rader av block.

Storleken på självgjorda burkblock kan väljas ”av sig själv”.
Jag gjorde den enklaste formen som uppfyllde mig mest som följer. Jag plockade upp planade brädor med en bredd av slitsblock (140 mm) i höjd. Längden på brädet ska vara högst 2 m, eftersom det är svårare att arbeta med längre form: du måste göra många onödiga rörelser. Vidare nödvändig tvärmedlem. De två extrema korselementen är förbundna med längsgående skivor ”på glidspåren” (Fig).

Block för att bygga ett hus med egna händer

På insidan av de längsgående plankorna (mellan tvärbalkarna) är varje 140 mm skuren med en hacksåg och en mejsel, de tvärgående spåren med ett djup av 7… 8 mm. Skärmens bredd beror på tjockleken på separationsplattorna gjorda av plåt, textolit, getinaks. Plattorna kommer att passa från ett annat hållbart arkmaterial, så länge det är ganska smidigt. Från fig. 1 förstår hur man gör en blankett Beskriva det länge och det är ingen mening, bara en sak jag vill säga att den färdiga formen sätts på en helt platt yta innan man häller lösningen in i den. Alla delar av formen är tillverkade av trä, det är önskvärt att måla eventuell oljemaling, vilket kommer att möjliggöra enklare avlägsnande av flaskblock från formen. Varje gång innan lösningen hälls i formen torkas alla sina inre ytor med dieselolja (dieselolja) eller används motorolja. Gnid lätt, inte generöst. För att minska konsumtionen av lösningen var cinder-blocken ljusa och med hålrum. – och detta är ytterligare värme i rummet, – formerna hälls med hälften av lösningen, varefter flaskor champagne pressas in i lösningen.

Block för att bygga ett hus med egna händer

Form fylld med lösning

Om efter att flaskorna har installerats ökar inte nivån på lösningen tillräckligt, den önskade mängden lösning (upp till mögelns topp) läggs till med en trowel. Efter 2… 3 timmar löses lösningen avsevärt och blir starkare, så drar flaskorna ut, vrider dem försiktigt runt axeln och tvättas omedelbart med vatten, annars kommer lösningen att hålla fast vid dem och flaskorna kommer inte att vara lämpliga för vidare användning.
Processen att avlägsna cylinderblocket från formen är mycket enkelt. Håll bara lätta formen runt omkretsen och demontera den. Det är lätt att skilja sidoplattorna, men det är lite svårare att ta bort separationsplattorna. Vi måste försiktigt hammar med en hammare på den utskjutande plattan från toppen och något till sidan.
Varje dag, det är efter 24 timmar, tog jag nästan kakade slaggstenar ur formen och hällde lösningen in i den igen. Jag använde inte någon komprimering av lösningen genom tampning eller vibration. Några ord om lösningen. Trots det faktum att det var ganska vätskeformigt, sålde cinderblocken efter lämplig exponering en sådan styrka att det var med stor svårighet att de då kunde huggas eller flisas.
För en del av cementmärket ”400” tog 9, och till och med 10 delar slagg. Det fanns inget äktenskap. Varför sa jag det här? Ja, för att snabbt producera ett solidt antal cinder-block av utmärkt kvalitet med hjälp av flera former. Jag gjorde stänkblock på kvällen efter arbetet varje dag, och jag kommer att säga att detta arbete inte var en börda för mig. Jag har inga betongblandare och jag blandade lösningen manuellt i en 300-palletiserad panna. Om du jobbar tillsammans kommer allt att bli otrevligt. Alternativt kan du skapa skumblock med egna händer.

Och ett annat alternativ för självtillverkande block. Form av järn.

Storleken på blocken jag valde 510x250x215 mm (volym i 14 tegelstenar). Av avfallspappersjärnsvetsade 11 former utan bottnar. Från sidorna svetsade jag 2 handtag.

Block för att bygga ett hus med egna händer

Höger på marken spred jag ruberoid, sätta formen. Så att blandningen inte klämmar fast i formens väggar, torkar de dem från insidan med en trasa fuktad med begagnad olja eller dieselolja. Jag somnar där hårt claydite. Fucking är inte så mycket. Jag tar av den första formen efter återfyllning av den 11: e – det tar ca 10-12 minuter. Blocken är på plats i 12 timmar. Sedan byter jag dem under skuren. De härdar vid en positiv temperatur i 24 dagar. Baldakin av takmaterial, presenning eller plastfilm. Under det kommer blocken att skyddas mot regn och sol.

Jag försökte göra block med tomrum. Införd två träskogar, markade på en kon och insvept med takjärn. Hålfigurer kan vara runda, kvadratiska, rektangulära. Beroende på hur blocken läggs är väggtjockleken 215, 250 eller 510 mm.

För tjocka väggar är blocken bäst gjorda ihåliga, för tunna väggar – fyllda. Konventionellt kan 215 mm tjocka väggar utan hål kallas, 250 mm – halvvärme, 510 mm med hålrum – varma.

För tillverkning av halvblock i formen i mitten av skärplåten av järn. I blankorna, som används för att bilda öppningar i husets vägg, är det nödvändigt att göra träpluggar för att fixera dörren och fönsterkarmarna.

Jag försökte göra byggstenar. använder en vibrator, men lösningen går till botten av formen och leran binder inte. För att förhindra att detta händer, svetsade jag en allmän form för flera kvarter. Vibrator fixerad på sidan. Formens väggar gjorde 1/3 högre – det här är för krympning av betong under vibrationer.

Platser kan vara lokala, inte knappa material: expanderad lera, slagg, sågspån etc. Jag använde cement, expanderad lera och sand i ett förhållande 1: 4: 1 för att bereda blandningen.

Det svåraste jobbet är konkret förberedelse. Det är lämpligt att använda en enkel hemmagjord betongblandare eller färdiggjord inköp.

Slagstenar var och är ett av de mest eftertraktade materialen för konstruktion av olika konstruktioner i byggande. Deras karaktäristiska styrka, liksom goda värmeisoleringsegenskaper, gör det möjligt att bygga snabbt och relativt enkelt och ganska billigt. Både professionell och oerfaren mason kan bygga från dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *