Grunden

Bottom trim av brädorna på kolonngrunden

Hur är grillen kopplad till staplarna?
Det är vanligtvis fäst på tappar 10-12 mm tjocka. Tapparna kommer ut ur pålarna med 25 cm. Vi sätter dem i betongen innan det torkar rätt i mitten av högen. Sedan med långa borrar (mer än 200 mm långa) borrar vi genom grillens mittstråle genom och lägger den på denna plats på hårnålen. Från ovanför tar vi en fjäderborr och borrar en plats under brickorna i samma stråle – jag noterar att det är ganska svårt. Ovanpå lägger vi på 2 brickor och en mutter med samma diameter som knölarna. Allt!

Så, i denna artikel såg vi på hur omslaget av ett trähus är gjort. Om du följer ramtekniken är det inte alls svårt. Och om du fortfarande har några frågor, fråga om råd via Skype.

Prenumerera, ställ frågor i kommentarerna, var noga med att svara på alla dina frågor.

Fedor, jag lade till fler bilder med grill, kan det vara så tydligare?
Om hörn.
Om om arrangemanget av brädorna är det på videon om Archicad.
Om det inte finns något speciellt om fästning med naglar, så finns det inget särskilt i hörnen, det är konstruktivt pounding naglarna, några i rumpan, några på insidan av grillen i vinkel, ett par naglar vid varje fog, grillen trycker på dessa ställen och huset kommer inte att gå någonstans. Men där han är i luften, finns det ett behov av att ordentligt knäcka det, som beskrivs i texten.

Fedor, om du fortfarande har frågor, fråga, ska vi räkna ut det?

Maxim, så mycket tydligare. Bara ett par frågor:
-Hur att göra en X-formad anslutning, till exempel när veranda går bortom husets huvudomkrets.
Är anslutningen av en sådan grillning ”halvt träd” tillåtet? I så fall skulle det vara svaret på min första fråga.

Jag förbinder inte alls en veranda med ett hus, Verdand har en separat sele på separata högar, varför ska jag sticka det med ett hus? I synnerhet, för att denna anslutning inte är särskilt framgångsrik i bandning.
I ”halvtreet” gör de vanligen en stapel, jag såg inte den med ett bräde, jag tror att det inte blir värre!

Varför sticka veranda jag inte vet.
Jag hittade projektet karkas.info/proecty-i-chertezhy/karkasniy-dom-chertezhy/259-proekt-karkasnogo-doma-khovayarvi-kd-94.html och jag vill göra om det för mig själv. I stället för ett sovrum och en toalett gör du en stor SU och en bastu. Plus istället för en liten veranda för att göra verandan bredare och längre.
I detta projekt knyter bara grundlaget och är kopplat i ett ”halvt träd”. Så jag är intresserad)

Bra idé? Tja, för verandaen, kan du göra en separat omslag och det är det. och på det är loggarna som går och fastnar till stödbrädan, som i sin tur är fäst vid husbandet. Verandaen bör också vara lägre än huset själv och med en liten sluttning från huset så att vatten inte flyter in i huset.

Jag kan inte förstå i vilken ordning att sya brädor för en sådan bindning. Första externa eller interna?

God dag!
Jag ställde en fråga om platsen för skruvbunkarna. Du frågade varför längs partitionen och det var det.
När jag planerade mitt hus på skruvbunkar ville jag göra en sluten sockel för att installera stöd på ett betongunderlag under golvlagren, men när konstruktionen började insåg jag att det inte skulle vara möjligt att göra en sluten bas när man höll marken skulle bryta allt.
Och pålarna var redan vridda, så ja jag började undra hur jag kan göra golvlager med mindre böjning. Jag använde två stavar 143 * 50 per kant och slogs ned av plywood ark 300 * 275 på båda sidor med ett avstånd längs axlarna på 600mm. Strålen är verkligen en kraftig avböjning vid 4200 från min vikt 75kg 2mm, och när tyngdpunkten slogs ut och det var fullständigt dövhet med hoppare.
Jag beräknade mitt hus efter vikt efter material. Mitt hela hus med alla möbler och möbler och med folkens totala vikt utan snö och vindbelastning inom 30 ton.
Mitt hus är 9 * 9 under husen med 25 högar. Jag läste på nätet att pålarna också skulle ligga under skiljeväggarna, inklusive planfälten på stapelfälten, och därefter undrade jag vad som skulle göras också. Å andra sidan kommer skåp och hushållsapparater att vara placerade bredvid dessa partitioner. Om formuchani svarade på alla frågor, kunde det ha gjorts annorlunda, det var som du rådde att göra ytterligare två delande rader för att dela spänningen i hälften, särskilt eftersom jag hade tillräckligt med högar för ett sådant alternativ. Jag bygger inte bara en byggare för mig själv och jag vill bygga rätt, men även ibland finns det ingen tid att läsa och du måste ställa frågor och få svar och inte allt. Om du inte har något emot att titta på mitt högfält och säga vad du kan förvänta mig, kanske är allt så ledsen som jag tror.

Bottom trim av brädorna på kolonngrunden

Bottom trim av brädorna på kolonngrunden

God eftermiddag, Sergey

Jag insåg att det inte skulle vara möjligt att göra en sluten bas när man höll i marken skulle allt bryta sig

Faktum är att du alltid kan göra en sluten bas, du behöver bara inte heller lägga basplattan på marken (det finns bilder i nätverket) eller göra en bas av block och block att inte binda, så att de inte når den under höjning och stäng luckan något som hänger på huset själv.

Jag använde två stavar 143 * 50 per kant och slogs ned av plywood ark 300 * 275 på båda sidor med ett avstånd längs axlarna 600mm

Insanely kraftfull stråle 300 × 70, fortfarande. Detta låter, som jag förstår det. Även med ett sådant steg blir allt bra. En piling av vad?

Det skulle vara mycket snabbare och bekvämare att inte lida med sådana lags, men bara för att göra 2 rader med högar, ett spänne på 2100 mm skulle vara, och till och med en fördröjning på 150 till 40 skulle vara väl värt det.

Men under de icke-bärande skiljeväggarna behövs inte staplarna, där du bara behöver dubbla loggarna eller göra hoppare under dem med ett steg på 40 mm (om partitionerna är parallella med dem), eller gör ingenting om de är vinkelräta.

Och så, i allmänhet är du bra, med sådan lazishma något. avböjningsmarginal 4 gånger!

God eftermiddag Maxim! Ett takhus med en våning 7 * 7 plus en terrass med ett lutatak på 7 * 3, staplar med hönsskruv. Vi behöver göra en enda grillning för huset och terrassen. Rover av 3 brädor 50 * 150 på kanten och, som vid avskiljning, gör en separat terrass, nära huset för att lägga ytterligare högar. Tack.

God eftermiddag, Alexey! Nej, inte nödvändigtvis. Det är bättre att göra en separat 3 högar terrasser. Och sedan på dem redan lag till huset på ett stöd som naglas på nivån av huset omsluter (ungefärligt)

God dag! Snälla berätta för mig! Min byggare erbjuder mig att göra följande bandning i ramförlängningen på staplarna: förlängning 5 till 9 – på långsidan sätta två balkar på staplarna på stiften (stiften som redan ligger i betonghögarna) och en stråle i mitten (det finns också inlägg. Det är tre parallella broar och att ansluta dem redan med golvlågor. Jag känner intuitivt att detta är fel och jag måste göra en rektangel, men jag kan inte konstruktivt förklara för honom varför hans mening är dålig, eftersom alla pelare kommer att ligga under staplarna och lasten verkar fördelas jämnt… Hur tror du? 2 fråga Han säger att om man stryker samman en trim från brädor och inte från en stång, då om du behöver slå upp senare, kommer brädorna att sprida sig och du behöver använda en stråle. Är det här? Som manöver vill jag sätta trimbord 50 på varje pelare under bindningen, om du behöver justera nivån. Är det tillåtet?

God eftermiddag. Irina! Såg, det gör det också. Otillräckligt alternativ. Det är bättre att knyta alla högar i en krets, de hjälper varandra att motstå höjning. Dessutom är det vanligtvis möjligt att göra en betonggrill alls och där är det inte en fråga om en bunt endast i en riktning.
De knackar ALLA ut ur brädet och ingenting. Sätt ett ”ruttbräda” under trimmen för dåligt

Nedre inramning av ett ramhus på en kolonngrund – krav och installation

Tillförlitligheten hos byggnader och deras långa livslängd beror på korrektheten hos strukturelementen, deras placering i förhållande till varandra och det ömsesidiga arbetet under belastning. De underjordiska och översta delarna av huset måste utgöra ett komplett system som fungerar som överenskommet. Annars kommer byggnaden att kollapsa, om inte omedelbart, då med tiden. Stiftelsens bindning hjälper till att förena separata kolumner eller högar. Det kommer att förhindra sin vertikala förskjutning, fördela belastningen jämnt på marken och eliminera uppkomsten av sänkning och deformation så mycket som möjligt.

Bottom trim av brädorna på kolonngrunden

Krav på piling ramhus

För stapel- och pelarefundamentet krävs bindning. Massiva hus är installerade på en armerad betonggrill, och under byggandet av ett ljust ramhus är bindningen gjord:

 • bar eller logg;
 • ett förpackat plankat eller limmat brädor monterat på kanten;
 • metallprofil.

Många tror att ramkonstruktionens nedre omformning med metall I-balkar, kanaler och profilrör blir mer tillförlitlig än att kombinera grundpelarna med en bar, vilket inte är helt sant. Faktum är att slitstarka stålbjälkar med större längd och tvärsnittsdimensioner har en hög kostnad. Det bästa alternativet att använda mer lämpligt i pris- och dimensionsprofiler är ett litet steg mellan pålarna eller pelarna, vilket leder till extra kostnader för stiftelsens uppbyggnad.

Nackdelen med användningen av långa metallprodukter som ram hos ett ramhus är närvaron av resterande deformation och möjligheten att en strålkärl under belastning eller egen vikt. Den resterande deformationen påverkar det faktum att den krökta stålprofilen, efter borttagning av lasten, inte självständigt kan återfå sin ursprungliga form, vilket inte kan sägas om en elastisk trästång. Dessutom är träprodukter mycket billigare än metallkomponenter.

För ett ramhus används barer eller korgar oftast och loggar är avsedda för timmerstugor.

Bottom trim av brädorna på kolonngrunden

Den undre delen av grundfältet kräver:

 • användningen av högkvalitativt timmer – utan knutar och rutt, med exakt dimension och tillåten fuktinnehåll;
 • utförande av tillförlitlig fastsättning av element i dockningsnoder;
 • träbehandling med antiseptiska och flamskyddsmedel;
 • vattentätningsanordningar mellan grundpelaren och den horisontellt belagda baren.

Optimala material för snäppbalkar är barrträd, bland vilka de mest populära är tall och lark. Andra arter är mindre lämpliga för olika orsaker. Till exempel finns det många knutar i granstammarna, och cedar växer långt ifrån alla delar av landet.

Fästning av ett paket av brädor direkt på byggarbetsplatsen sker med naglar eller skruvar. De hamras eller vrids till olika djup i ett rutmönster.

Trä behandlas med antiseptika för att förhindra processer av förfall och utveckling av svamp. Eftersom flamskyddsmedel använde anti-skum, skyddar materialet från eld. Vi får inte glömma att de brännbara hartserna som utgör furu är för farliga.

Monteringsram

Installationstekniken för en bindningsbar innehåller flera steg. Nivån på alla pelare eller pålar kontrolleras först. Om nödvändigt ökar eller skärs supporten. Bottenröret ska placeras på vattentätningsskiktet, så att ett dubbelt lager av takmaterial, vattentätning eller annat rullmaterial placeras över kolonnformen. För bättre fixering är dukarna belagda med bitumenmastik.

Fastsättning av timmer till pelarna beror på kapaciteten hos det material som grunden är gjord av.

I tjockleken på de underjordiska strukturerna stöds på platserna för att de går ihop med remmen, antingen ankar eller träpluggar. Detta görs innan enheten täcks.

Bottom trim av brädorna på kolonngrunden

Vid nästa steg fortsätter de till beredningen av material som är avsedda för ramhusets nedre del. Det är viktigt att komma ihåg att träet inte bör vara våt, vad du bör uppmärksamma när du köper ett virke. Om det är köpt i förväg, ska ett stängt och ventilerat rum väljas för att lagra materialet. Torkprodukter i solen bör inte vara, eftersom de direkta strålarna kan bidra till deras deformation och sprickbildning.

Det finns två huvudsakliga sätt att ansluta intilliggande strålar:

 • i halvt träspegel speglas smidiga spår med en tjocklek som motsvarar hälften av timmerets tjocklek i de sammanfogade elementen;
 • i halvklotet – skären är gjorda i en vinkel så att vid anslutning av detaljerna i bandningen bildas inga hålrum.

Experter rekommenderar att du använder planet. Det kommer att bidra till att utföra mer exakta nedskärningar. Instrumentet köps på en närliggande stormarknad eller hyrs.

Efter förberedelse av staplarna och vattentätningsanordningen börjar scenen av trimmen i designläget. Först av allt, fortsätt till utformningen av hörnen. För att göra detta planerar naglarna sin plats. Gör detta konsekvent, från en av de yttre hörnen. Därefter kontrolleras korrektheten av att hålla hörnen med hjälp av en sträng sträckt mellan naglarna och en byggnadstorg. De flesta av dem borde vara exceptionellt raka, men med en komplex form av huset i planen kan de mäta olika från 90 grader. Dessa parametrar anges i ritningarna.

Bottom trim av brädorna på kolonngrunden

Efter justering av centrum av de yttre och inre hörnen av ramhusets ram, fortsätter de till direktläggningen av virket. Verken börjar också utföras från en av hörnen, med fokus på den etablerade märkningen, men den styva fästningen av noderna utförs inte omedelbart. Detta gör det möjligt att korrigera parternas ställning efter behov, vilket är mycket viktigt.

Vid korsningen av trästavar lägger du en juttejp som utför funktionen av en mjuk remsa. Det kommer att lindra elementen från friktion och hörapparaten hos hushållet – från squeak.

Vid slutet av installationen kontrolleras den horisontella positioneringen av ramhusets ram och korrekthet av hörnen äntligen. Därefter är dess delar rigid fastsatta på grundpelarna och till varandra, och också producerar ytterligare fixering av staplarna mellan varandra med hårda hörn eller metallfästen. Monteringsbalkar till fundamentet utförs på flera sätt:

 • ankare monterade i poler. Vid inställningsskedet borras bulthål i staplarna;
 • naglar (eller skruvar), drivs i (eller skruvas) i träkorkar installerade i stiftelsens kropp;
 • kilbultar, vilket ger den mest pålitliga fästningen.

Slutligen är det värt att påminna om att alla leder i bottenplattan på ett ramhus ska ha ett stöd. Om det är nödvändigt att bygga balken mellan pelarna behöver du en styv och pålitlig montering av noden. Dessutom bör du ta hänsyn till otillåtligheten att ladda en sammansatt stråle om det saknas stöd under gemensamt.

Ofta används en dubbel rad barer för att stärka ramen på ramhuset. I det här fallet, när man gör skärningar under lags i en av dem, förblir den andra fast, vilket betyder mer hållbart.

04.04.2016 kl. 10:04

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *