Laminat

Bulkgolv i ett trähus

Bulkgolv i ett trähus

Det självnivellerande golvet i ett trähus kan utrustas inte bara för ovan beskrivna typ av utkastsubstrat, men också för betong. Innan du häller ut någon yta som ska förberedas måste du först avlägsna grundplattorna och ta bort fästarna från väggarna. Då utför mästaren ytskrapning, för att göra det, använd lämplig utrustning. Om rummet har ett litet område, kommer det att vara möjligt att klara av hjälp av en manuell cykel. Nästa steg är att dölja sprickorna med krypteringsmaskinen. Sådana fel i arbetsprocessen visas i alla fall på trägolvet. De resulterande oegentligheterna och sprickorna behandlas med en kitt, som efter applicering lämnas för att torka helt. Då ska ytan slipas med grovt sandpapper, vilket förbättrar adhesionskvaliteten.

Rekommendationer för beredning

Bulkgolv i ett trähus

Den självnivellerande golvet på trägolvet kommer att pågå länge om basen rengörs från damm efter slipning. Den mest effektiva användningen för denna industriella dammsugare. Före priming avfettas basen. Primer är nödvändigt för att öka styrkan av vidhäftning av materialet med trä. Tillämpningen av kompositionen utförs i två lager, innan du utför arbete kan du tillsätta siktad kvartsand till den. Detta säkerställer den mest tillförlitliga vidhäftningen mellan polymerbeläggningen och basen.

Förberedelse av verktyg

Bulkgolv i ett trähus

Om du har undrat huruvida de självnivellerande golv på trägolv kan appliceras, kommer svaret att vara entydigt. Sådant arbete utförs idag ganska ofta. Det är viktigt att korrekt förbereda ytan och ta hand om tillgången på lämpligt verktyg. Att demontera socklarna, träkilor, nageltraktor och mejsel behövs, men för träbearbetning är det nödvändigt att förbereda en skrapmaskin och ett slipverktyg. Du kan äntligen förbereda ytan med grovkornigt papper, en industriell dammsugare gör att du kan rengöra basen. För applicering på ytan av primern behöver en borste eller rulle. Sällan används dessa verktyg i tandem, eftersom inte alla svårtillgängliga platser kan bearbetas med en rulle. Fördela polymerbeläggningen tillåter rullen med en kort tupplur och en platt borste. Behöver en master spatel och rakla. Knippa lösningen för att ordna ett självnivellerande golv kan vara en byggnadsblandare eller en borrmaskin. Bulkgolv på en träbotten är bäst att hälla i speciella kläder, med skyddsglasögon, andningsskydd och handskar. Att flytta på ytan kommer att behöva speciella sålar med spikar. Detta gör det möjligt för befälhavaren att flytta på det nyligen lagda lagret.

Arbetsteknik

Bulkgolv i ett trähus

Att lägga polymergolvet på ett trägolv skiljer sig inte från proceduren, vilket innebär att betong används som bas. Endast det förberedande skedet, som diskuterades mer detaljerat ovan, skiljer sig åt. Innan du häller ut det självnivellerande golvet, förbereda lösningen med hjälp av anvisningarna. Den torra blandningen bör blandas med vatten tills en homogen massa bildas. Den resulterande lösningen läggs ut på marken, med behovet av att flytta från rummets översta hörn.

Det självnivellerande golvet hälls på trägolvet och planeras sedan med en trowel tills det är möjligt att uppnå den erforderliga skikttjockleken. Om vi ​​pratar om trä, ska tjockleken vara fem millimeter eller mer. En nålrulle fungerar som det mest optimala och praktiska verktyget för nivellering och hantering av bubblor. Intervall mellan satser bör inte överstiga 10 minuter, annars kommer lederna att vara tydligt synliga. Men samtidigt måste anslutningen av mortelremsorna försiktigt rullas med en rulle. Så snart fyllningen är klar täcker du förstyvningsytan med en film, detta måste göras 15 minuter efter arbetets slutförande. Detta förhindrar att damm löses. Efter appliceringen av basskiktet och dess härdning kan du börja applicera en topplack, i sin roll kan spela en lack eller polymer.

Kostnaden för specialisters arbete

Bulkgolv i ett trähus

Det självnivellerande golvet på trägolvet hålls tillräckligt fast om du följer anvisningarna. Denna process kan kallas ganska enkelt, och du kan själv göra det. Men om ekonomiska möjligheter tillåter, rekommenderas att anställa ett team av specialister som garanterar högkvalitativa prestanda, utföra installationen enligt tekniken och ge också en garanti för det arbete som utförts. Som regel använder specialister dyra byggverktyg. Allt lägger till kostnaden för förberedande, priming och manipulering av blandningen. För en kvadratmeter av beredningen av en träbas måste betala 400 rubel. När du applicerar en primer kostar 200 rubel. per kvadratmeter. Specialister häller ytan av snabbtorkande vätskekompositioner för 400 rubel. per kvadratmeter.

Rekommendationer från specialister

Bulkgolv i ett trähus

Om du vill göra reparationer i ett bostadsområde, rekommenderas att du väljer en blandning baserad på polymerhartser. Om det finns platser med hög luftfuktighet ska de använda epoxifyllnadsmedel, medan polyuretangolvet är lämpligt för resten av huset. Om du funderar på frågan om det är möjligt att fylla golvet kan trägolv vara en utmärkt bas. I närvaro av en plankbeläggning ska den repareras, ersättas med delaminerade golvbrädor. Fästelementen är åtdragen, luckorna är fyllda med tätningsmedel eller trälim. Den senare blandas med en lika stor sågspån. Vattentätning ska läggas på träbasen. Försumma inte behovet av att applicera en primer, vars två lager underlättar huvudarbetet och ökar beläggningen.

Hemligheter om användningen av ytbehandlingar

Det självutjämnade golvet på ett trägolv kommer att se väldigt bra om utkastet basen inte har grova lindringar brister. Det är önskvärt att utesluta dem, eftersom tjockleken på det staplade skiktet inte överskrider 5 millimeter. Även om stötarna och trågarna kan släta utjämningsmassan finns det ett starkt argument för att eliminera defekter. Självnivellerande golv kommer att härda ojämnt, medan hållfasthetsindexet varierar.

Det är också viktigt att välja rätt torr komposition, de ingredienser som bygger på vilken kommer att bestämma syftet med det framtida könet. Till exempel, om det finns cement i blandningen som bindemedel, är denna komposition lämplig för att hälla golv i badrum, kök, duschar och badrum. Om vi ​​pratar om blandningar med gips i kompositionen är det här golvet bäst att användas för rum med torra och låga fuktighetsnivåer, det kommer att visa alla sina positiva egenskaper som ett självnivellerande golv. Träytan kan också användas för den bas där värmesystemet kommer att finnas. Således är det nödvändigt att välja nivelleringsmassan, vilken har en hög elasticitet. Under drift kommer den att expandera och kontrakt utan sprickbildning.

slutsats

Ibland separeras det självhäftande golvet från träytan med oljat papper som är täckt med överlappning. Samtidigt ska skiktet hällas med en tjocklek på en eller två centimeter. Gränsen mellan skiktet och det självnivellerande golvet bör bildas genom metoden för ytbehandling med impregnering av vattentätning.

Bulkgolv i ett trähus

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Bulkgolv i ett trähus

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Bulkgolv i ett trähus

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Bulkgolv i ett trähus

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Bulkgolv i ett trähus

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Bulkgolv i ett trähus

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Bulkgolv i ett trähus

I ett trähus, som regel, ett trägolv läggs, förresten kan du remont-kvartiri.info här. men det är självklart bättre att försöka göra det själv. Ett självnivellerande golv kan emellertid bli en utmärkt ersättare, eller snarare en av dess sorter – ett cement- eller gipsbaserat nivelleringsskikt, på vilket linoleum, laminat eller någon annan beläggning, inklusive en annan typ av självnivellerande golv – en ytbeläggning, kan senare läggas.

Om du fyller på rätt sätt kommer golvet själv att nivåera horisontellt och snabbt härda. Arbete med dålig kvalitet leder till sprickor i golvet, så vi måste börja med förberedelserna av arbetsplatsen.

Denna golv är gjord på det gamla trägolvet, förpolering med sandpapper. Skirting, om de var, måste rengöras, alla leder, sprickor och eventuella hål ska dammas ut, varefter golvet ska avfettas igen med skurpulver. Nu kan du försegla luckorna och lederna – för detta passande skum och silikon tätningsmedel för lederna.

Bulkgolv i ett trähus
Bulkgolv i ett trähus

En dag senare utförs nästa steg – primer. Dess frånvaro kan leda till sprickor i golvet och till och med flaking. Dessutom spelar primer en vattentätningsroll. Sätt primeren i två lager med en rulle eller borste med naturliga borst. Efter 5 timmar efter applicering av primern kan du börja lägga ett självnivellerande golv, maximal tid mellan primeren och direkt hälla – en dag.

Om golven är trä är det lämpligt att täcka golvet med en film som helt isolerar träet från screed. Därför bör filmen inte skadas, alla möjliga mindre snitt eller hål, och lederna måste limmas med tejp.

Men mellan primer och golv finns det ett annat stegmärkning. Rita parallella linjer, något mindre än golvets längd och med regelbundna mellanrum – ca 30 cm – skruva på en viss självhäftande skruv. De kommer att spela rollen som nivå, eftersom självnivelleringsgolvet ska vara ca 3 cm tjockt.

Lösningstanken måste vara tillräckligt stor så att hela påsen kan röras omedelbart – minst 25 liter. Om du förbereder lösningen i portioner kan du få olika egenskaper på grund av ojämn fördelning av kemiska tillsatser, vilket kan påverka kvaliteten på det självnivellerande golvet.

Bulkgolv i ett trähus
Bulkgolv i ett trähus

Vatten till lösningen ska vara ren och ha en rumstemperatur. Självnivellerande blandning hälls gradvis, omröring med ett mekaniskt munstycke för en borr i form av en blandare i några minuter. Massan bör vara homogen, mängden vatten och murbruk ska vara proportionell, annars blir golvet mindre hållbart. Lösningen ska stå i några minuter, varefter den omrörs igen. Det är nödvändigt att använda lösningen inom 20 minuter efter en sats.

Blandningen hälls i ränder i höjd, enligt märkningen med självgängande skruvar. För att bilda kompositionen jämnt, och bubblor bildar på den, omedelbart efter hällning är det nödvändigt att rulla det med en nålrulle. Om rummet har en stor volym är det bättre att fylla det i en lane. Efter 5 timmar får du gå på golvet, och linoleum eller någon annan topplack är tillåten efter tolv timmar.

Relaterade nyheter

Kommentarer (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *