Skelett

Bygg en förlängning till huset med egna händer

Om flexibel takplatta väljs för att täcka taket på en ny struktur. Plywoodskivor, eller frekvent lathing, läggs helt på hävarmen. Vattentätning krävs också. Om det valda taket – stora lakan, så passar de sig själva i lådan. Vattentätningen är monterad på den, sedan läggs takplåtarna överlappade (och fixeras med fästelement).

Sedan börjar de att isolera väggarna och golvet inuti förlängningen själv. Mineralull är mycket bra för isolering. Den placeras inuti ramkonstruktionen, mellan staplarna. På toppen av den, med hängslen, är en speciell ångspärrfilm monterad på staplarna.

I slutet

När du bygger en ramförlängning med våra steg-för-steg-instruktioner visar du tydligt aktivitetssekvensen. Vid slutet av arbetet är väggarna trimmade med OSB, plywood eller gipskartong. Om du överensstämmer med all teknik, använd rätt material, då den handgjorda ramförlängningen troget kommer att tjäna ägaren i många år.

Ramförlängning till huset: Vi bygger med egna händer

Bygg en förlängning till huset med egna händer

När det av olika anledningar finns ett behov av att utöka vardagsrummet för ett privat hus, är det mest ekonomiska och tekniskt enkla alternativet en ramförlängning. Dess fördel är hastigheten på självbyggande med minimal skicklighet i arbetet med snickeriverktyg. Steg-för-steg instruktion av byggnadsstegen med bilder hjälper till att göra en användbar och vacker förlängning som en video som kommer att hålla i många år.

Syftet med förlängningen

För att inte behöva omvandla förlängningen senare, även i planeringsstadiet är det nödvändigt att tänka på nyanserna av strukturen. Först bestämmer du för syftet med de nya lokalerna.

Bygg en förlängning till huset med egna händer

På grund av förlängningen kan du expandera området i huset

 1. Ytterligare rum. Byggandet av ett extra rum är likvärdigt med att bygga ett litet hus. Alla konstruktioner av den nya strukturen måste vara noggrant isolerade, annars kommer uppvärmningen av ett sådant rum att vara ineffektivt på grund av den stora värmeförlusten. Du bör inte spara på vattentätning och källareisolering annars kommer fukt och mögel på väggarna att göra det omöjligt att leva i ett sådant rum.
 2. Kök eller badrum. Ta hand om ingenjörskommunikation innan du börjar bygga stiftelsen. Platser för passage av vatten eller avloppsrör genom fundamentet måste värmas väl. Det är lättare och billigare att göra under byggfasen.
 3. Verandaen är en lätt förlängning till ett öppet eller glaserat hus. Används för sommarsemester. Byggnaden är inte uppvärmd, så konstruktionen är extremt enkel: golvet, väggarna och taket på stöden. Glöm inte harmoni, verandaen bör kombineras med huset i skala, stil och byggmaterial.

Vi väljer basen

Veranda kan fästas eller byggas. Om den andra planen i byggnadsskedet av huset, då först måste du bygga en separat grund. Med ett mellanrum på ca 40 mm från väggen. I annat fall kommer den monolitiska grunden att kollapsa på grund av den olika vikten på verandan och huset under krympning. Ta hänsyn till markens seismicitet och vikten av den framtida konstruktionen. Lätt grund, uppbyggd på marken benägen att svullna, ”bly” och förlängningen bort från huset. En sådan grund är konstruerad för lätta väggar, och krympning är oundvikligt under murverkets vikt.

Bygg en förlängning till huset med egna händer

Brick pillar foundation

För konstruktion av användning av olika material: betong, tegel, sten, högar av trä, metall eller betong. Det är viktigt att välja djup och typ av grund för förlängningen:

I privat byggnad vid byggandet av basen under veranda används oftast kolumnar eller bandkonstruktion. Låt oss titta närmare på steg-för-steg-instruktioner för grundarrangemanget

Strip foundation

För stora och tunga byggnader väljer du bandetypen på basen. Det är tillrådligt att bära det ur betong i en sådan ordning.

 1. Med hjälp av garn och pinnar gör markeringen, vilken kommer att grävas gräv.
 2. Marken väljs till djupet på botten av huset. Sand hälls på botten, täppas. Ett lager av krossad sten läggs på toppen, som också komprimeras med handslagning.

Bygg en förlängning till huset med egna händer

Framställning av en gräv för bandfunderingar

 • Förbereda formwork lika med höjden på den framtida grunden. Vattentätheten läggs inuti omkretsen och svetsförstärkning installeras på skiktet av murbruk.
 • Förbered en lösning av betong i ett förhållande av 1: 3: 6 (cement, sand, grus).
 • Häll blandningen på 1/3 av formen. Efter stelning fyller du den återstående höjden. Lösningen komprimeras med en vibrator för att avlägsna luftbubblor. Eller tryck på formen med en hammare.

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Ribbon Foundation Hälla

 • Övre delen är inriktad på nivån. Skydda med folie. Medan lösningen ökar styrka vattnet periodiskt för att förhindra sprickor.
 • Är viktigt. Innan byggnaden av väggarna på fundamentet måste vara vattentät. Använd rullade material eller mastik.

  Pillar foundation

  För en ljus ram veranda, är det lämpligt att upprätta en kolumnär bas, som är gjord av tegel, murbruk eller betong. Eller kombinera dessa material. Pits för polar gräver till ett djup under jordens frysning. Steget mellan pelarna är ca 60 cm. Arbetssekvensen:

  • gräva kvadratiska hål 50 x 50 cm. Sand hälls i botten och täppas försiktigt;
  • lägg ett lager av betonglösning, och efter full inställning fortsätt till byggandet av tegelstöd. Använd nivån så att kopplingen är strikt vertikal;
  • Betongstödet görs på samma sätt som stiftelsens tejptyp: de sätter in insidan av formen med vattentätning och sätter in en förstärkt ram. Formen är fylld med betong och toppnivån på nivån. Vatt betongen ett par gånger om dagen för att undvika sprickbildning;

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  För verandaen är en kolonnbas tillräcklig

  • Efter fullständig torkning avlägsnas formen, vattentäthet appliceras på polen, det är täckt med flera lager av takmaterial på toppen – materialet skyddar trägolvträet från att bli vått;
  • De återstående hålen är fyllda med en fyllning: jorden blandad med murar fylls upp, den komprimeras var 15: e cm av skiktet.

  Är viktigt. Höjden på källarna i källaren är beräknad så att avståndet till ytbeläggningsgolvet i förlängningen är 30 cm.

  Golv: ved eller betong

  På stiftelsens tejp är det ett betong- eller trägolv. Basen på pelarna är uppenbarligen beräknad för arrangemanget av trägolvet. Tänk på båda teknikerna.

  1. Betong. Inuti fundamentet, välj en jord till ett djup av 35 cm. Ordna en sandkudde, väl täppt. Då kan du somna ihop med murar, men expanderad lera används för att isolera screed. Noggrant 20 cm lager. Överlappsförstärkning. Med hjälp av nivån exponerar de fyrkanterna, på vilka cementskiktet därefter hälls. Topplapp eller trägolv.

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Trägolv

 • Trägolvet är anordnat på takbjälkarna som ligger på botten över vattentätning. Strål med fundamentet är förbunden med genomfästningar, ankare eller självgängande skruvar. I hörnen är de anslutna med ett direktlås och dessutom fixat med hörn. Montera sedan stockarna, lägg isoleringen och lägg golvbeläggningen.
 • Rådet. Det rekommenderas att behandla alla träkonstruktioner med antiseptiska medel.

  Konstruktion av ram och väggar

  Väggkonstruktioner uppställda från en bar, fästning på den tidigare monterade koronabalkstrimmen. Väggarnas element monteras på en platt plattform i ett horisontellt läge, och sedan monteras den färdiga väggskärmen vertikalt, eller varje stråle är ansluten till strålen i serie. Stegvisa instruktioner:

  • På trimmerna sänker varje 50 cm skärning för vertikala stolpar.
  • Montera stället, fäst hörnen och skruvarna.
  • Montera överdelen.

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  • Verandaen paras till huset genom att fästa ett vertikalt virke mot väggen.
  • Alla ställen i anslutning till huset, fixa ankarbultarna.
  • Det är bättre att skära ut verandaens färdiga ”skelett” direkt från utsidan med plywood, brädor eller OSB. Detta ger strukturens styvhet.
  • Efter byggnaden och isoleringen av taket sätter in fönster och dörrar.

  Överlapp och tak

  Shed-typ takläggning kombineras med nästan alla tak i huset, så det är den vanligaste konfigurationen. Vi kommer att överväga det.

  1. Rafters med ena änden satt under höjden av taket av huset, och den andra lutar sig på verandaens vägg. Fast med metall hörn. Det viktigaste är att noggrant välja vinkeln på lutningen.
  2. Rafterbenen ska skjuta ut minst 30 cm bortom vägggränsen. Ett sådant taköverhang skyddar verandaens väggar från nederbörd.
  3. Frågan om att täcka taket bestämmer i förväg. Vanligtvis väljer du materialet som täckte huset. Under det mjuka taket läggs fast material på spärren: plywood, OSB-ark eller frekvent mantel. Skiffer eller metallplattor som läggs på spjällen, om loggarna är installerade med ett litet steg.

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Skjul tak för ramveranda

 • Designen är täckt med vattentäthet, som väljas individuellt på beläggningsmaterialet.
 • Lägger taket från botten av taket.
 • För isolering användes mineralull, som placeras mellan spjällen. Sy upp takbrädorna eller panelerna och dekorera dem.
 • Vägg- och golvisolering

  Mineralull används som uppvärmningsmaterial för väggar. Mats enkelt och snabbt passar mellan ramarna i ramen, som det ses på bilden. När man lägger isolering i flera skikt, förskjuts mattorna i förhållande till varandra för att utesluta värmeförluster genom sammanfogning av sömmar. Isolering på båda sidor är stängd med ång- och vindisoleringsmaterial, vilket skyddar materialet från fuktupphängning och mantelplast med ytbehandling. Invändiga väggar kan vara mantlad spånskiva, gips och täcka med tapeter eller klädbräda. För ytterväggen använd trä, sidospår eller material som matchar husets yta.

  Väggkakan mot ytterväggen ser så här ut:

  • innerfoder;
  • ångspärr;
  • isoleringsmaterial;

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Golvet på träskogar värms på samma sätt som väggarna. Mineralull läggs mellan stockarna på golvet och har tidigare täckt brädorna med ett vattentätande membran. Ett andra lager av vattentäthet läggs på toppen av isoleringen, och därefter planeras med plywood. Efter det, montera golvbeläggningen.

  Betonggolv kan värmas på samma sätt som ved, applicera en torr screed, göra ett betongskikt och utrusta vatten eller elvärme.

  Hemmästare ser ofta bort över behovet av att uppfylla säkerhetskraven. Använd personlig skyddsutrustning och ett väletablerat pålitligt verktyg och då kommer du bara att få de varmaste minnena att bygga en förlängning.

  Ramförlängning på stylter: video

  Ramförlängning till huset: foto

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Bygg en förlängning till huset med egna händer
  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Bygg en förlängning till huset med egna händer
  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Bygg en förlängning till huset med egna händer
  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Ramförlängning till huset: hur man gör en vägg ”paj” och hur man legitimerar byggnaden

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Med tiden möter ägarna av privata hus och stugor med hela bostadsregimen behovet av att öka användningsområdet för sina hem. En av anledningarna kan till exempel vara ett barns födelse eller helt enkelt en önskan om utrymme, eftersom det tillgängliga området är för litet. Ramtillägget i detta fall verkar vara en av de bästa lösningarna. När det gäller konstruktionen av en sådan struktur kommer förfarandet för dess legalisering att diskuteras i den här korta artikeln.

  Funktioner av förlängningen

  Den stora fördelen med ramförlängningen är möjligheten för dess gränssnitt med ett hus byggt av något material, vare sig det är loggar, tegelstenar, block eller barer.

  Funktionerna i designen i allmänhet visas i diagrammet nedan, men de är nästan helt identiska med nyanserna för att bygga ett ramverk med full ram.

  Hur man gör en ramförlängning till en tegel eller trähus?

  För uppbyggnaden av sina egna händer kommer det behövas en uppsättning verktyg. Figuren nedan presenterar en typisk version av en sådan uppsättning.

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Nödvändiga verktyg för att bygga ett hus

  Närvaron av minst en assistent är också önskvärt, eftersom ett antal arbeten inte kan göras ensam, och att arbeta med någon är alltid roligare.

  Parning med huvudhuset

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Parning av ramförlängningen med huvudhuset

  Oavsett stiftelsens kvalitet, på grund av skillnaden i mängden belastning som en stuga och en förlängning har på marken, är det fortfarande sannolikhet att de över tiden kommer att flytta i förhållande till varandra. Av denna anledning rekommenderar experter inte en hård typ av tillägg av en förlängning till ett gammalt hus, men det är mer lämpligt att använda ett tillägg som i princip motsvarar en spårkamanslutning. För sin enhet på huvudbyggnadens vägg måste du fixa två balkar och mellan dem för att installera en vertikal stråle, som är ett element i förlängningsväggramen. Denna typ av korsning kommer att säkerställa utjämning av ömsesidiga rörelser. Naturligtvis kan du använda en metallram istället för trä, då alla inbyggda element kommer också att vara metall. Eller det är nödvändigt att använda en gångjärnsanslutning på bultarna.

  Förlängningen av förlängningen är emellertid inte begränsad till väggar ensamma, det är också viktigt att ordentligt ansluta två tak. För att göra detta måste ena änden av spjälkarna förenas med rammens övre klädsel och den andra ska fästas på spännsystemet på taket i det gamla huset. Kassen under taket är monterad så att det gamla och det nya takets ledning ligger mellan elementen i batten.

  Som takmaterial är det nödvändigt att endast använda en som har viss flexibilitet, till exempel mjuka plattor eller däck med en våghöjd på högst 10 mm. Men skiffer eller keramikplattor för dessa ändamål fungerar inte.

  Steg för steg

  1. Installation av basen

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Diagram över varianterna av kolumnbasen under ramen

  Den första etappen av byggandet – grundarbetet. Vanligtvis är en förlängning anordnad för en förlängning, som måste kopplas till grunden för ett gammalt hus med hjälp av speciella inbyggda armaturer.

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Ordningen av förstärkning remsa grund

  Naturligtvis är det mest föredragna alternativet en gemensam grund, som fastställdes vid byggnadsfasen av det första huset, men så få av våra landsmän är så långt borta som ser, vilket dock är helt förståeligt och förklarligt i vardagen. När man lägger en ny stiftelse är det nödvändigt att säkerställa maximal identitet, inte bara i form, men också i djupet av båda strukturerna.

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Scheme of the floor frame house

  Om det är omöjligt att uppnå fullständig soliditet, måste den så kallade expansionsleden lämnas mellan de två fundamenten så att när marken rör sig på våren finns inga sprickor på förlängningsväggarna och själva basen.

  2. Installation av spännbalk

  Bindning – den andra etappen av byggandet av förlängningen. Skelettens väggar brukar ha en tjocklek på 20 cm. Dessutom är vardagsrummen sällan placerade, vilket gör det möjligt att sänka väggtjockleken till 10 cm. Därför blir stångens diameter för bandning och tvärsnittet av de vertikala stolparna också 10 cm.

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Installation av en bindningsstång

  Figuren nedan visar ett eventuellt installationsschema för den nedre fästet:

  3. Monteringsram

  När du monterar ramen måste du vara uppmärksam på fästet på hylla. Figuren nedan förklarar dess funktioner.

  Steget mellan de vertikala stolparna rekommenderas att göra 60 cm, då när det läggs plattor med mineralisolering kommer det inte att vara några problem. Följaktligen bör avståndet mellan golvlisterna och spärren också tas som 60 cm.

  4. Installation av övre klädsel och installation av golvbalkar

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Montering av toppmontering och montering av golvbalkar

  Fästning av överdelen är gjord på samma princip som botten. Sidovyn visas i bilden nedan.

  5. Täcker och värmer upp taket

  Taket, som väggarna inuti, är det bäst att sheathe clapboard. Detta är det mest gynnsamma alternativet ur pris- och estetisk synvinkel. Pine foder kommer att vara minst 30 år, och med rätt vård, ännu mer. För att rädda taket för att spara, kan du använda expanderad lera och hälla den överst med ett lager av 10-12 cm.

  6. Montering av trussystemet

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Bygg ett trussystem

  En eventuell montering av trussystemet visas i figuren nedan:

  7. Mantel taket

  Processen att fixera takmaterialet skiljer sig inte åt i några nyanser, förutom en sak: den övre delen av arken ska ha under takmaterialet i huvudbyggnaden. För detta kan det vara nödvändigt att ta bort en del av fixeringarna. Den ungefärliga ramen för takläggningen ”paj” presenteras i figuren nedan.

  Vägg ”paj”: egenskaper

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Vägg ”paj”: egenskaper

  Det ultimata målet för alla byggnadsarbeten är skapandet av en hållbar struktur som bor i vilken det blir bekvämt och mysigt. Kakans kvalitet har det mest direkta och avgörande inflytandet på uppnåendet av detta mål. Under isoleringen av ramhusets eller väggens väggar måste du komma ihåg att ordentligt installerad ång- och vindisolering – nyckeln till lång service utan att förlora prestandaegenskaperna för någon form av isolering. Om du glömmer det, kommer isoleringen snabbt absorbera fukt från miljön och blir oanvändbar.

  Om vi ​​betraktar skiktet på väggens ”tårta” från insidan av ramförlängningen, bör de gå i följande ordning:

  1. Internt foder

  2. Luftspalt (10-20 mm),

  4. Ett lager av isolering

  6. Utvändig finish.

  Som vindskydd kan du använda traditionell takfilt eller asfalt.

  Det andra alternativet är att föredra, eftersom det inte deformeras vid exponering för höga omgivande temperaturer. Vid installation av ångspärrmembranmaterial är det nödvändigt att placera dem med en slät yta mot värmeisoleringsskiktet och ludd till rummet. Villi tillåter inte att kondens bildas på dem, vilket förhindrar överdriven fuktning av isoleringen.

  Isoleringsfunktioner

  Fästanordningar är en av de viktigaste faktorerna för en bekväm vistelse i framtiden. Faktum är att alla nyanser som hänför sig till uppvärmningen av ramfästet helt sammanfaller med uppvärmningen av högkvalitativa hus byggt med ramteknik. För isolering kan du använda en mängd olika material, både traditionella och modernare: ekologi, sågspån, basalt mineralplattor, extruderat polystyrenskum och mycket mer. Med tanke på snabbhet och enkel installation, är det optimala mineralisolisoleringen.
  En sådan isolering bör placeras tätt mellan ramställen i flera lager, men utan knipor och knipor, som över tiden kan leda till bildandet av ”kalla broar”. En viktig funktion i arbetets gång är behovet att flytta lederna mellan plattorna relativt varandra i angränsande lager. Denna princip bör observeras inte bara när det väger väggarna, utan också taket och golvet.

  Möjliga fel

  Att slutföra byggnad och omläggning av en befintlig struktur är alltid svårare än att bygga ”från början”, så du bör uppmärksamma eventuella fel på att bygga en ramförlängning.

  Den första och viktigaste är att många oerfarna byggare hoppas på fabriksbearbetning av allt sågt virke. Detta är dock fel, alla element i ramen före montering bör torkas väl och behandlas med brandskyddsmedel. Fönsterramar och dörrar måste installeras strikt på nivån och fästa dem på redan installerade vertikala ställen, det vill säga måtten på alla öppningar måste beräknas i planeringsstadiet.

  Hur legitimerar du förlängningen till huset?

  Bygg en förlängning till huset med egna händer

  Enheten ramar huset i sektionen

  När allt byggarbete på byggnaden av förlängningen har slutförts, börjar många av våra landsmän tänka på behovet av att legitimera det resulterande mästerverket av arkitektur. Det är dock bättre att tänka på detta innan arbetet påbörjas, eftersom processen att legalisera obehörig konstruktion är lite svårare, du måste gå till domstol och resultatet kan inte vara till fördel för käranden, och då måste du riva all skönhet och på egen bekostnad. Det är självklart möjligt att inte gå igenom det byråkratiska helvetets kretsar och lämna allt som det är, men det skulle medföra att det inte går att sälja, hyra, göra en vilja eller donera hela huset, och inte bara förlängningen.

  Vid ansökan till domstolarna behöver du en hel uppsättning olika dokument, bland vilka de viktigaste är följande:

  • Intyg om titel till land
  • Intyget om ägande av bostadshus (stuga);
  • Hjälp från BTI;
  • Tillstånd från bostads- och verktygsorganisationen;
  • Utdrag ur husboken om antalet registrerade medborgare i ett bostadshus;
  • Ramförlängningsplan
  • Husprojekt;
  • Kontrollskytte av en förlängning i skala 1: 500;
  • Samtycke från grannar, om förlängningen angränsar på deras plats
  • Handlingen av epidemiologiska tjänster.

  I vissa fall kan du behöva ett foto på webbplatsen, bostadslokaler och tillägg till den.

  Det är nödvändigt att behandla utarbetandet av kravet med fullt ansvar, eftersom processen kan gå vilse på grund av de misstag som gjorts i den. I de flesta domstolar kommer att ge en form av överklagande och hjälp med att fylla det.

  Efter att du har lämnat in en rättegång måste du vänta på ett svar, vilket ska skickas via post. För att säkerställa att ansökan accepteras kan du ringa tillbaka och klargöra informationen inom 10 arbetsdagar. Man bör komma ihåg att domarna bara har 2 legitima skäl för att avvisa kravet: förekomsten av ett domstolsbeslut om legitimering av byggnaden eller ett felaktigt utarbetat fordringsdokument. I det andra alternativet måste du skicka in en andra ansökan.

  Svaranden under förhöret kommer att vara kommunen, och ägaren till huset, som förlängningen görs, kommer följaktligen att vara käranden. När domstolen fattar ett beslut till förmån för käranden måste han få ett betalkvittot från Rosregistratsiya för att betala statens tull och göra en betalning, varefter ägaren kommer att få alla nödvändiga handlingar som legitimerar den otillåtna byggnaden.

  När det gäller andra monetära utgifter kommer cirka 10 000 rubel att spenderas på att samla in all nödvändig information (konsultation från advokater etc.). Priset på statstjänsten är för närvarande 500 rubel, 20 000 rubel är värda en post i Urban Cadastre, ytterligare 60 000 rubel kommer att kräva specialister för rättslig konstruktion och teknisk expertis. Således kommer vi, utöver de direkta byggkostnaderna, att behöva cirka 100 000 rubel för alla byråkratiska förseningar.

  Titta på en video om hur konstruktionen utfördes på ramförlängningen till huset.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *