Överlappar

Bygg ett bytehus med egna händer

Bygg ett bytehus med egna händer

Dessutom är tak och golv gjorda i två lager. Tack vare dessa tekniker är inuti huset varmt och torrt. Och utseende kommer att ge vändning under en bar. Ramhus kan användas under flera årstider, vilket fördelar dem fördelaktigt i jämförelse med sköldpanelhus och är en otvivelaktig fördel.

Deras enda nackdel är att inredningen är tillräckligt liten. men detta förhindrar inte fullt utnyttjande av skjulet som sommarkök, lagring av arbetskläder och verktyg.

På videorammen hus ladugård, byggd för hand, – göra basen:

Tillverkning och montering av ramväggar:

Stugor från stockar och stockar

Denna typ av konstruktion kännetecknas av höga kostnader, för att dess konstruktion barer och stockar med en sektion på mer än 100×150 cm används.

Det rekommenderas att bygga sådana skur bara om det är planerat att använda det som ett bad i framtiden. Detta är ett hållbart huvudhus.

Byggandet av stockar har många fördelar – en lång livslängd, en vacker utsikt, varm inuti. Nackdelen är den höga kostnaden.

Bygg ett bytehus med egna händer

Stuga från bar

Behållare som bas

Ofta installeras tillfälliga sommarhus-behållare på sommarstugorna under byggandet av en stuga eller ett hus.

Sådana byggnader kan tillverkas av en metallkanal svetsad i form av en ram, vars luckor är fyllda med sandwichpaneler.

Den stora fördelen med dessa hyddor, inklusive hållbarhet, pålitlighet, hållbarhet, värme, men inte bidrar till deras breda efterfrågan och långsiktig drift i stugorna.

På grund av att strukturen är metall, och på platsen är oftast alla byggnader trä, är det väldigt svårt att passa in i den övergripande designen. Därför köps vanligtvis containrar under byggnadsperioden och säljs vid dess slutförande.

Bygg ett bytehus med egna händer

Oberoende byggnad av byggnaden: planen och stadierna av arbetet

När beslutet att bygga ett skjul med egna händer görs, bestäms platsen och syftet, det är nödvändigt att göra en liten ritning av den framtida strukturen. Detta kan vara det enklaste rummet, eller mer komplex konstruktion:

Bygg ett bytehus med egna händer

Ritning för byggnad av skjul

Fler ritningar, där du kan bygga ett bytehus med egna händer i fotosamlingen:

Bygg ett bytehus med egna händer

Byt hus 6×3. Ritning, ram

Självmontering ramhytter 6×3

Varje konstruktion, särskilt i de inledande stadierna, kräver närvaro av speciella uthus för säker förvaring av material och verktyg – byta hus. En tillräckligt stor och välbyggd bungalow kan ge arbetstagare komfort under vila och skydd från väderförhållanden i åratal, och ersätter ett fullvärdigt hus till en eller flera grader. Efter att konstruktionen är färdig kan ladan användas på annat ställe, eller tjäna som en skjul.

Bygg ett bytehus med egna händer

Trots det stora utbudet av kommersiellt tillgängliga modeller av ram eller behållartyp, är deras pris endast tillgängligt för slöseriösa ägare eller byggentreprenörer som ständigt flyttar från plats till plats. När man bygger ett privat hus eller stuga är det mycket billigare och mer praktiskt blir det möjligt att bygga en rambunk på egen hand och omedelbart lägga in alla de funktioner som kan vara användbara i framtiden.

Fördelar och nackdelar med ramhytter

 • Pris – wireframe modeller är mycket billigare än sina motsvarigheter virke och behållare, särskilt en trä prestanda.
 • Vikt – ramskärm design är väldigt lätt.
 • Mångsidighet – under montering kan du investera i en husvagn sådana egenskaper som behövs av en viss ägare.
 • Enkel installation – 1-2 personer är tillräckligt för montering och ett minimum av verktyg.
 • Enkel demontering – Vid behov kan du demontera bunkrarna ännu snabbare än att montera.
 • Den relativa lätthet av transport – metall eller trä i demonterad form. Monterade trästrukturer är bräckliga och kräver speciell utrustning för transport.

Minus en, men väldigt signifikant – låg hållbarhet, särskilt i konstanta korsningar, så det här alternativet är inte lämpligt för professionella byggare.

Typer av ramhytter

Bygg ett bytehus med egna händer

Beroende på behoven hos ägaren är det möjligt att välja en av tre huvudtyper av rambyteshus – trä, metall, bärbar. Denna uppdelning är ganska godtycklig och bygger i stor utsträckning på särdrag i ansökan.

Stuga med träram

Bygg ett bytehus med egna händer

Välj det här alternativet är bäst för privat konstruktion, som varar i många år. Vid slutet av konstruktionen kan ladan transporteras ihop eller lämnas som ett tvättstuga. I det andra fallet, utrustad med ytterligare bekvämligheter, yttre och interna dekorativa paneler, en mer solid grund, och så vidare.

Bygg ett bytehus med egna händer

Rammen är gjord av träträ med mått på 100×100 mm och mer. När transporten av sådana konstruktioner samlas, förlorar de snabbt sin hållfasthet och hållbarhet. De otvivelaktiga fördelarna med trähyddor kan spelas in för deras miljövänlighet, goda värmeisoleringsegenskaper, lågt pris och förmåga att passa bra in i landsbygdsläget.

Byt hus med metallram

Bygg ett bytehus med egna händer

Det bästa alternativet för användning som ett enda hem på dacha. Representerar ett bytehus med träram, inbyggd inuti den svetsade ramen av stålkanaler och hörnställen. Stålramen skyddar trädet mot deformationer, ger strukturen betydande styrka och hållbarhet, och låter den överföras säkert tillräckligt när den monteras.

Bygg ett bytehus med egna händer

Det här alternativet väljs sällan för montering med egna händer, som har för högt pris att använda inom privat byggande och för mycket vikt att använda som bärbar.

Bärbara hytter

Planerar att på allvar engagera sig i byggbranschen kan man inte göra utan sådant tillfälligt boende. Det finns två huvudsakliga underarter – trä och metall.

Bygg ett bytehus med egna händer

Woods skiljer sig från sina icke-rörliga motsvarigheter i avsaknad av dekorativt trim, enklare inredning och en tjock ram. För de huvudsakliga rambalkarna tas timmer 150×100 mm och mer. Installation av sådana konstruktioner kräver ingen speciell förberedelse och styv fastsättning på marken.

Metall- eller byggsvagnar är en modulär analog av fabriksbehållarebyteshus. En väl sammansatt konstruktion av denna typ kan vara mer än 15 år och ständigt flyttar från plats till plats. Rammen i detta fall är tillverkad av profilerat rör 60×40, stockar – från rör 40×40.

Väggarna är försedda med hydro- och värmeisolering och mantlad med profilerad plåt på utsidan och spånskiva från insidan. Vid behov kan el levereras till vagnen, vattenförsörjning, värme kan installeras. I bristerna i denna modell kan du skriva det högsta för alla ramalternativ för materialets pris, stor vikt, behovet av att övervaka hudens tillstånd och nyansera den, en stor mängd svetsning.

Ritningar hytter 6×3

Bygg ett bytehus med egna händer

Den mest mångsidiga när det gäller arean, vikten och tillgängligheten av byggmaterial av lämplig storlek är bunkrar som mäter 6×3 meter. För varje enskilt fall är det enkelt att designa din ursprungliga ritning av en ladugård med utgångspunkt i det typiska ramschemat och lägga till nödvändiga öppningar och partitioner. Interna partitioner installeras om byggnaden ska fungera som tillfälligt boende, och lager, toalett, kök och så vidare måste separeras från bostadsdelen.

Bygg ett bytehus med egna händer

Standardritningen av ett byggnadsbytehus 6×3 möjliggör närvaro av 3 rum – den största, storleken 3×4.5, utrustad med uppvärmning och andra bekvämligheter, en korridor som mäter 1,5×1,5 m, utför funktionen av ett temperaturlås, förråd / toalett, storlek 1.5×1.5 m. Taket för alla modeller tas från ett professionellt golv.

Scheme hytter

Bygg ett bytehus med egna händer

Basen av hyttramen är 2 rektanglar från en bar 100×100 mm eller mer, kopplade med vertikala stolpar. Mått – 6 m längd, 3 m bredd. För den nedre rektangeln rekommenderas en stapel på 100×150 mm eller mer.

Den nedre rektangeln förstärks dessutom av en central längsgående stödbalk, genom att tampa den andra stången 100×100 mm från toppen och tvärgående lags för golvet från en stång 50×100 mm med ett steg på 0,6 m.

För att uppnå takets nödvändiga lutningsvinkel måste höjden på de främre vertikala stolparna vara en halv meter större än de bakre. Med en uppskattad takhöjd på ett bytehus på 2,5 m är de bakre pelarna 2,3 m, de främre är 2,8 m.

Bygg ett bytehus med egna händer

Det är nödvändigt att ha ytterligare 2 vertikala stolpar av 50×100 mm timmer för varje ände av byggnaden, 4 fram och 3 för bakre fasaden. Platsen för pelarna måste gå från fönstren och dörrarna längs bakfasaden – jämnt med ett steg på 1,5 m.

Skivans diagonala förstärkning 100×40 mm ska närma sig toppen av varje hörn vertikal stativ på båda sidor. Till de extra hörnstolparna, som inte har fönster- och dörröppningar, behöver man också ta med sådana hängslen, åtminstone på ena sidan. Det finns också möjligheter att leda korta hängslen på båda sidor på varje rack.

Den främre övre ramstången är en halv meter högre än den undre, vilket ger grunden för fastsättning av spärrar.

Rafters från ett 50×100 mm timmer placeras jämnt över ramen med en höjd på 0,6 m, som går utöver ramen på båda sidor med 30 cm. Den första och sista hävarmen är dessutom fäst med tvärgående plan till de övre ändbalkarna.

Hur man gör en ram ram ram

Bygg ett bytehus med egna händer

Att bygga ett shed tekniskt är inte särskilt komplicerat och kräver ingen speciell träning eller dyra sällsynta verktyg, men en oerfaren byggare ska inte hoppas att allt kommer att passera snabbt och utan problem. Antalet installationsarbeten är ganska höga, det kan ta en månad eller mer att slutföra sin utveckling under byggprocessen.

Steg-för-steg-instruktioner bygga ett ramhus med egna händer

För att bygga ett skur från början, måste du göra följande steg i ordning:

Framställning av en lämplig plats

Det är tillrådligt att välja en horisontell plattform med fast mark, andra alternativ kräver tunga jordarbeten.

Foundation Works

Bygg ett bytehus med egna händer

Det är nödvändigt att avlägsna jorden med 30 cm över hela området av bungalowen med ett utbyte på 0,5 meter bortom omkretsen och byt ut den med täppt sand. För större hållbarhet kan sand läggas på geotextiler.

Foundation Installation

Bygg ett bytehus med egna händer

Möjliga alternativ är betongblock, tegelstenar, spjällblock, gjutbetongfundament för stålstöd, och så vidare beroende på hållbarhetskraven. Djupet på pelarna är från 30 cm. Det är nödvändigt att lägga pelarna på ledningar exponerade både horisontellt och i enlighet med ramritningen. För ett bytehus 6×3 behöver du 15 pelare, 3 i bredd, 5 i längd, i steg om 1,5 m. Inget ytterligare arbete kan göras på den nylagda råa grunden i 7 dagar.

Skärning av trä i storlek enligt ritningen

Bygg ett bytehus med egna händer

Bearbetning av de tillverkade delarna med antiseptiska och hydrofoba medel. Ytterligare brandskydd är osannolikt att ge tillförlitligt skydd mot öppen eld, men kan förhindra oavsiktlig eld från gnistor och cigarettstöt.

Layout och förankring till pelarna i ramramen (krona)

Bygg ett bytehus med egna händer

Innan du lägger kronan måste pelarna vara utrustade med en tvåskiktig ruberoid vattentätning. Basen består av 3 längsgående stavar och 2 kors, storlek 150×100 mm. Stavarna läggs ut med den breda sidan ner i enlighet med ritningen, jämnas på nivån och är fästa med ankare / förstärkning visköst mot stolparna.

Montering ram botten trim

Bygg ett bytehus med egna händer

Virket är fastsatt med en sektion på 100×100 mm på kronan strikt längs strukturens omkrets. På midterstrålningen utförs inte bandning. Efter montering av bottenplattan ska ett 50 mm steg visas längs hela insidan av basen.

Inställning av lag på golvet

Bygg ett bytehus med egna händer

För en logg behövs en 50×100 mm bar, de är monterade med kanten nedåt, på 3 längsgående balkar på kronan och införda i skär med en storlek på 30 mm i bottenplattan. Steg taget 60 cm.

Arrangemanget av undergolvet

Ett valfritt steg som förlänger hundhusets liv och värmer det något. Mellanrummen mellan pelarna runt omkretsen överlappar med tungt genomsläppligt material (exempelvis skräp) och själva golvet är täckt med lera med lera från sand till lag.

Installation av vertikala hörnställningar av timmer 100×100 mm

Bygg ett bytehus med egna händer

Innan ytterligare slutgiltig fixering ställs ut, ställs hyllorna ut med hjälp av nivån och tillfälliga bilaterala räcken.

Montering av överdelen från timmer 100×100 mm

Bygg ett bytehus med egna händer

Bakre och ändbalkarna ska monteras i samma plan, vid nivån på de bakre pelarna, främre strålen – ovanför, på den övre gränsen på de främre pelarna.

Bygg ett bytehus med egna händer

Fäststrukturer

Bygg ett bytehus med egna händer

Fästning av konstruktionen med ytterligare vertikala stolpar av 50×100 mm trä. Varje fönster eller dörr kräver två pelare, mellan vilka det kommer att finnas öppningar. Du behöver också installera hylla i steg om 1,5 meter på väggen utan öppningar.

 • Montering av horisontella stänger 50×50 mm, vilket begränsar fönstret och dörröppningarna.
 • Byte av temporära skenhållare med fasta från styrelsen 100×40 mm.
 • Montera spärrar på den övre bakre och främre strålen enligt diagrammet].
 • Placering av takbjälkar och takmaterial enligt instruktionerna. Det finns många alternativ för takläggning, men alla måste göras innan du lägger golv och väggbeklädnad.
 • Installation av undergolvet. Spårskivan på 150 x 30 mm blir det mest tillförlitliga alternativet. Läggandet är gjord i massivt golv på kronans tre balkar parallellt med stockarna.
 • Lägger det nedersta vattentätningsmembranet på undergolvet. Ångtätt material väljs.
 • Lägger isolering på membranet mellan lagren. Används plattor styrofoam eller mineralull.
 • På toppen av isoleringen och en enkel polyetenmembranlagring.
 • Installation av golv över lagret av kantade brädor 150×40 mm.
 • Ramens yttre skinn är ångtät material.
 • Massivt trähölje av ramen, beroende på kraven av typ och hållbarhet, kan det vara foder, kantad bräda, brädor av tjock plywood, och så vidare.
 • Montering av fönster och dörrar.
 • Installation av tekniska system.
 • Ramens inre foder med polyeten. Värmeisolering läggs in och fästs till de mantlade luckorna. Detta gäller även takytan.
 • Vägg- och takbeklädnad med plåtmaterial (MDF, spånskiva, OSB, plywood) eller klädbräda. Installation av skivor från timmer 50×50 med fästning på golv, tak och väggar och täcker dem med plåtmaterial.
 • Dekorativt arbete – måler eller täcker golvet med linoleum, installerar imiterat timmer och liknande.

Hur mycket kostar det att bygga ett rambytehus

Bygg ett bytehus med egna händer

För att beräkna byggkostnaden är det nödvändigt att ta hänsyn till inte bara materialkostnaden utan också priset på leveransen, så det är lämpligt att leta efter leverantörer inte långt ifrån byggnadsplatsen.

För konstruktion av högkvalitativa skur 6×3 åtminstone ungefärligt behov:

 • geotextil – 30 kvm;
 • sand – 3-6 kuber;
 • material på poler;
 • ankare – 9 st.
 • expanderad lera – 2-3 kuber;
 • isolering – 8 kuber eller 81 kvadratmeter plattor;
 • timmer 150×100 mm – 18 m (0,27 kubik);
 • timmer 100×100 mm – 47 m (0,47 kuber);
 • timmer 50×100 mm – 95 m (0,47 kubik);
 • bräda 40×100 mm – 40 m (0,16 kubik);
 • bladhöjd 30×150 mm – 0,54 kuber;
 • kantplatta 40×150 mm – 0,72 kuber;
 • Foder 22 mm – 1 kub;
 • CAP – 63 kvm;
 • fästelement – metall hörn, naglar eller skruvar 80 mm, naglar 150 mm, skruvar 70 mm och så vidare. Mängden beräknas utifrån monteringsmetoden, ett vattentätt membran och polyeten av 81 kvadratmeter;
 • kasse 50×50 mm – 50 m (0,125 kuber);
 • däck – 21 kvadratmeter;
 • takskruvar – 180 stycken;
 • ytterdörr;
 • fönster;
 • inre dörrar enligt ritningen;
 • Ytterligare material för dekoration, skiljeväggar och tekniska system.

Den slutliga beräkningen av materialet måste ske oberoende med hänsyn till ritningen.

Å ena sidan är den självständiga konstruktionen av en skur ganska lång och kostsam träning, och många kommer att vägra detta till förmån för fabrikslösningar. Å andra sidan är det ett bra sätt att spara pengar genom att bygga en bungalow från billiga material, eller vice versa, att bygga mycket bättre kvalitet pengar till samma pengar.

Under förutsättning att leverans av inköpt bytehus är omöjligt alls är det enda alternativet att bygga med egna händer. Om du lägger allt ditt tålamod och skicklighet i arbetet, kan du göra en tillfällig uppsättning till ett säkert och bekvämt hem.

Hur man gör ett bytehus med egna händer

Byteshuset är en liten lodge som det är enkelt att transportera på lastbilsvagnen. Ett bytehus används som tillfälligt boende för byggare eller trädgårdsläge för byggnadsperioden av högkvalitativt ger. Fördelen med hemmagjorda hytter är att den är billig och ger åtminstone en miniminivå av komfort, så det passar väl för tillfälligt boende. Kostnaden för stugor, som kan köpas på byggmarknaden eller i butiker, börjar från 30 tusen rubel (storlek 2×3 meter), så många föredrar att göra hytter på egen hand. Detta sparar inte bara minst en tredjedel av beloppet, men gör också byteshuset bekvämare för dig. I den här artikeln kommer vi att berätta om byggandet av ett skjul med egna händer från de mest prisvärda materialen.

Bygg ett bytehus med egna händer

Hur gör huset

Alla byteshus består av följande delar:

Bygg ett bytehus med egna händer

Rammen är grunden för något bytehus, det är han som bestämmer sin storlek och form. Det beror på skärmens hållfasthet, dess förmåga att bära vind och annan belastning. För tillverkning av ram med olika material – från barkstammar till galvaniserad stålprofil, men det mest populära materialet förblir sågt torrbräda 25 mm tjockt och 100 mm brett. För att skapa en ram med en längd av 6 och en bredd på 3 meter tas 60-100 meter bräda ut, vilket är 0,15-0,25 meter ³.

Med en genomsnittlig kostnad för en sådan styrelse på 10 tusen rubel, är 2,5 tusen rubel tillräckligt för brädor för en ram. Metallprofil och träbjälkar är mycket dyrare. Och kostnaden för färdiga byar av denna storlek börjar från 40 tusen rubel.

Bygg ett bytehus med egna händer

Taket är tillverkat av torrbräda 25×100 mm. För att skapa ett taktak med en höjd på 1 meter, är 100 meter bräda tillräckligt för ett bytehus med en längd av 6 och en bredd på 3 meter, vilket kommer att kosta 2,5 tusen rubel. Trianglarna är gjorda av detta bord, som bildar taklister och takspärrar. För ett bytehus med en längd av 6 meter, är 7-8 sådana trianglar tillräckligt. Från ovanstående trianglar är anslutna med ett bräda – en ås. Därefter sätter det resulterande ramtaket samma brädor eller lakan OSB (orienterat strandbräda). Styrelsen är starkare, men dyrare.

Om ett gaveltak uppfattas som överdriven lyx, så gör de ett enkelt tak, kostnaden för att skapa vilket är en fjärdedel mindre. Ett sådant tak består av trianglar som bildas av taklagret, en gavelvägg och takspärrar. Sedan är takets ram också täckt med lakan OSB eller bräda. Efter färdigställandet av dessa arbeten är taket täckt med ett tak där följande material används:

 • takläggning;
 • skiffer;
 • takjärn
 • galvaniserat järn;
 • metallprofil.

Exteriör finish

Bygg ett bytehus med egna händer

För utvändig användning en mängd olika material. De mest populära är:

 • takjärn
 • plast- och metallskärning;
 • fuktresistent plywood eller OSB;
 • bräda.

Var och en av materialen har fördelar och nackdelar. Takstryk kostar mycket billigt, men det börjar räffla på en träram under en stark vind. Plast- eller metallfasad är hållbar och vacker, men de är mycket dyrare än något annat material. Fuktresistent plywood eller OSB är billigt, men de måste behandlas med vattenavvisande föreningar minst en gång vartannat år. Board-lining skapar ett vackert och elegant utseende, men det är dyrt och kräver behandling med hydrofoba föreningar minst en gång var 2-3 år.

Bygg ett bytehus med egna händer

För isolering används hytter:

 • skumplast;
 • skumcellofan;
 • mineralull;
 • polyuretan;
 • ecowool;
 • arbolit;
 • fiberboard.

Avslutningsmaterialet väljs utifrån de önskade interiören och materialkostnaden.

I de flesta fall, för hytter som använder antingen nya eller demonterade, men fullt utrustade fönster och dörrar. Sådana fönster och dörrar kan billigt köpas i vissa hårdvaruaffärer som accepterar dem för provision. Det är tillrådligt att rensa det gamla fönstret eller använda dörren från gammal färg och måla den igen. Nya fönster och dörrar är inte nödvändiga för att måla.

Hur man gör ett bytehus – steg för steg guide och ritning

Nedan kommer vi att förklara hur man gör ett bytehus med dimensioner 2.2x3x2.2 meter (bredd, längd, höjd), med ett fönster och en dörr. Här är de material som kommer att krävas för detta:

 • sågbräda 25×100 mm – 0,5 m³;
 • OSB-fuktbeständig med en tjocklek av 9-15 mm och en storlek på 2,44 x 1,22 meter – 20 ark;
 • plywood 5-7 mm tjock eller MDF av samma tjocklek – 7-8 m²;
 • ruberoid 7-10 m²;
 • liten vågskiffer (används i gott skick) 7 vågor – 5 ark;
 • träfönster och dörr, helt klar för installation;
 • skumisoleringstjocklek på 10 cm eller något annat område på 32 m²
 • Golv och tak sockel 22-25 meter;
 • galvaniserad ås – 8 meter;
 • hydrofob impregnering med ett antiseptiskt medel (t ex Senezh OgneBio);
 • borste eller rulle
 • skruvar av olika längder;
 • naglar av olika längder;
 • förstärkande hörn av galvaniserad plåttjocklek på 0,4-0,9 mm.

Bygg ett bytehus med egna händer

Du kommer också att behöva följande verktyg:

 • disk power saw;
 • borra med en uppsättning övningar för trä och metall;
 • skruvmejsel;
 • sticksågar;
 • Bulgariska med en skiva på en sten;
 • förlängningssladd;
 • elektrisk generator (om det inte går att ansluta till 220 volt nätverket);
 • måttband 5 meter lång;
 • en hammare;
 • en yxa;
 • urgröpningar;
 • häftapparat;
 • skarp kniv;
 • hacksåg för trä;
 • tång;
 • nivå;
 • kvadratiska,
 • gradskiva;
 • en penna
 • konstruktionstejp
 1. Från styrelsen 25×100 mm klippa följande element:
 • vertikal racklängd 230 cm – 12 st;
 • golvlistor 220 cm långa – 7 stycken;
 • lags av tak och tak 260 cm långa – 7 st;
 • spärrar med en längd av 3 meter – 7 stycken;
 • takstöd 120 cm lång – 7 stycken;
 • vertikal takstångslängd på 20 cm – 7 st;
 • tvärgående brädor med en längd av 305 mm – 7-8 st;
 • 220 cm långa tvärskivor – 15-20 st.
 1. Behandla alla skurna element med hydrofoba material. Gör samma åtgärd med andra trädelar som kommer att klippas från bräda, plywood, hardboard eller OSB.
 2. Placera två vertikala stolpar på marken parallellt med varandra på ett avstånd av 220 cm från varandra (mäta avståndet från avlägsna sidor). På en av kanterna lägger du taklocket så att det sticker ut i båda riktningarna på samma avstånd.
 3. Med torget ska du placera tavlorna i förhållande till varandra så att alla vinklar är 90 grader.
 4. Laga takspikarna på varje bräda med naglarna 70-90 mm långa. Naglar måste gå igenom.
 5. Ställ upp 15 cm från bottenkanten och lägg golvlagret.
 6. Rikta in alla hörnen på torget och spika lagret till båda vertikala stolparna med 70-90 mm naglar.
 7. Fäst en vertikal takstolpe i 90 graders vinkel mot takets framkant och nagla den med två naglar 70-90 mm långa.
 8. Anslut toppen av den vertikala takstolpen och baksidan av taklagret med en takfläkt så att toppens övre kant löper längs takets övre hörn och det yttre hörnet på den vertikala pelaren och spik det sedan.
 9. Montera ett stöd från vinkeln mellan taklagret och den lodräta takpelaren och takfläkten och spik sedan den.
 10. Vänd strukturen över och använd tång för att böja spetsarna på de utskjutande naglarna med bokstaven ”G”.
 11. Fråga hjälpen att vila på huvudet på varje nagel med en yxa så att du kan haka de böjda naglarna i brädorna. Försök inte bara böja naglarna med en hammare, den här typen av anslutning är väldigt ömtålig, var noga med att böja sina tips med bokstaven ”G”.
 12. Om nödvändigt, trimma utbuktningsdelen av kåpsstödet.
 13. Sådana mönster måste göras 5 stycken. Gör sedan två fler mönster, men utan det vertikala ställets främre del sätter du dem där du installerar fönster och dörrar.
 14. Bestäm det lämpligaste stället att installera de tvärgående plankorna. Vi rekommenderar att du placerar bottenplattan under dörren så att dörren lutar på den, den övre placeras direkt ovanför dörren, och den mellersta är ungefär mellan dem. Ett annat alternativ är till exempel att placera den nedre ena ovanför golvlagret, den övre nedanför taket, och den mellersta mellan dem.
 15. Markera platserna för dem på varje konstruktion och välj spåret för installationen. För att göra detta, använd en sticksåg för att klippa 25 mm djupskärningar i slutet av det vertikala brädan, ett avstånd på 100 mm mellan skäret, och skaka sedan noggrant träet med en mejsel. Om det av någon anledning är omöjligt att göra sådana spår, öka sedan antalet tvärbrädor med 2 gånger och spik dem direkt i ändarna av stolparna, utom för brädor som passerar genom fönstret och dörren.
 16. Placera varje konstruktion vertikalt (som den borde stå i husets ram), nivåera den och nivåera och spika en tvärgående bräda till den.
 17. Sidoplattor spikar på de vertikala stolparna på ett avstånd av 30-40 cm från varandra.
 18. Till sido tvärgående brädor, spik vertikala brädor med ett 50 cm steg, kommer de att skapa en ram för inredning och isolering.
 19. Från insidan av stugorna spikar du på mellans plankor och ställer dem i en vinkel på inte mindre än 30 och inte mer än 60 grader, vilket ökar konstruktionens styvhet. Det är lämpligt att installera minst 2 diagonaler på varje vägg. Längden på spikarnas optimala längd är 80-120 cm. Används för att fästa splinesnavarna med en längd av 70 mm och böja dem enligt ovan.
 20. Placera skyddet på sidan och sya golvlisterna med plywood eller OSB med en tjocklek av minst 6 mm. Detta är nödvändigt för att lägga isolering, och sedan sätta igen skjulet normalt.
 21. För att föra in fönstret och dörren, nagla de horisontella stöttorna till de vertikala stolparna (de måste monteras på en nivå), avståndet mellan vilka är 2-5 mm större än fönstret och dörrlådans höjd.
 22. Sätt i fönstren och dörrarna, stödja lådorna med träspinnar och se till att duken och skärpan öppnar och stänger normalt. Därefter fixar du skruvarna. För att göra detta borra hål i lådans horisontella plankor längs diametern på de självuttagande skruvarna och borra hål i distanserna med en diameter som är 2 gånger mindre än skruvens diameter. Dra sedan åt skruvarna och se till att dörrbladet och fönstret öppnar och stänger normalt.
 23. Sänk taket med OSB-plåtar från insidan av skyddet, och tätt lägg isoleringen på dessa plåtar från takets sida.
 24. Lägg på taket lägger brädans golv på 25×100 mm. Vi rekommenderar att du använder solid golv när det inte finns några luckor mellan brädorna. Det kostar mer, men det ger bättre värme och ljudisolering.
 25. Lägg ruberoidarken över golvet och säkra dem med en häftapparat.
 26. Lägg skiffer på taket.
 27. Sheathe pedimentbräda 25×100 mm, lägger brädet utan luckor. Borra 6-8 hål med en diameter på 20 mm i gavelens bottenplattor, de ger tillräcklig luftrörelse för ventilation.
 28. Fram och sidor stänga lederna mellan gaveln och skiffergalvaniserad ås.
 29. Skaka skrovet utåt med OSB-ark som försöker undvika sprickor större än 0,5 mm. Om sprickorna dyker upp måste de patcheras med kitt av vitlim och sågspån.
 30. Klipp skum i storlek och sätt in det från insidan av skjulet i utrymmet mellan de vertikala brädorna och fixa det med byggband. Därefter täcker utrymmet mellan golvslagen med skummet. Sy golvbrädet 25×100 mm. Om du kan sy golvet med en tjockare bräda, använd. Täck golvbrädet ovanför golvbrädet.
 31. Skjul väggarna från byten.
 32. Montera golv och tak sockel. Om det behövs kan du installera sockeln och i hörnen för att dölja gapet.
 33. Process inuti och ut hytter med hydrofoba medel och brand och bioprotektion.

Nu vet du vilka verktyg och material som behövs för byggandet av ett skjul, så med minimal konstruktion och snickeri färdigheter kan du bygga ett skjul. Vår steg-för-steg guide för att bygga ett skjul på dig hjälper dig att undvika många misstag och mycket materialavfall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *