Vilket

Bygg ett hus av skumblokker gör-det-själv-projekt

För att beräkna tar vi ett envåningshus som mäter 10 av 10 m, 3 m höga, och vi beräknar kostnaden för väggarna.

 1. Till att börja med beräknar vi väggarnas omkrets: 10 + 10 + 9,40 + 9,40 = 38,8 m (avrundad upp till 39 m). Den totala längden av omkretsen är 39 m.
 2. Då beräknar vi väggarnas yta: 39 x 3 = 117 kvm. m. Vidare från detta nummer subtraherar vi området med fönster och dörröppningar. Till exempel är det lika med 15 kvadratmeter. m. 105 – 15 = 90 kvadratmeter. m. Vi beräknade väggarnas nettoarea utan fönster och dörröppningar.
 3. Ta reda på hur mycket vi behöver skumblock per kvadratmeter. Vi beräknar området för ett skumblock: 0,6 x 0,2 = 0,12 kvadratmeter. Det är på 1 kvadrat. m. väggar vi behöver: 1 / 0.12 = 8.3 skumblock.
 4. Nu bestämmer vi hur många kvarter det tar att bygga husets yttre väggar: 90 x 8,3 = 747 kvarter.
 5. Med samma formel bestämmer vi antalet block som krävs för huvudväggen: dess längd är 9,40, dess höjd är 3 m. 9, 40 x 3 = 28,2 kvadratmeter. – huvudmurens område Dra av dörrområdet, låt det vara 6 kvadratmeter. m = 22,2 kvadratmeter. runda till 23. 23 x 8.3 = 190.9 bitar.
 6. Nu lägger vi till antalet block som krävs för byggandet av ytter- och huvudväggarna: 747 + 191 = 938 bitar. Således visar det sig att för byggandet av vårt hus 10 x 10 m, behöver vi 938 skumblock.
 7. Det ungefärliga priset på skumblåsor är cirka tre tusen rubel per 1 cu. m. I 1 cu. m. – 27,7 st. Så, 938 är ca 34 cu. meter. Nu 34 x 3000 = 102 tusen rubel. Således 102 tusen rubel. måste investera för att bygga väggarna i vårt hus.

Inte så dyrt, är det?

Hus av skumblod är billiga hus samtidigt som de är varma, tillförlitliga och stabila. Vi rekommenderar att även hus från gas silikatblock beaktas. de har flera fördelar.

I det kan du leva så bekvämt som i ett hus byggt av tegelsten. Ett sådant hus kommer att ta några väderöverraskningar och se till att du får det bekvämt.

Skumhusets hus med egna händer

Fördelar och nackdelar med ett skumhushus

Fördelarna och nackdelarna med skumblock som byggmaterial karaktäriserar egenskaperna hos ett hus byggt från det. I jämförelse med andra material har det flera fördelar:

 1. Låg värmeledningsförmåga.
 2. Låg vikt på grund av hög porositet, vilket gör att du kan arbeta ensam utan stor ansträngning och speciell utrustning. På grund av detta lägger strukturen grunden mindre, vilket gör den mindre kraftfull.
 3. Stor storlek, vilket ökar konstruktionens hastighet.
 4. Skumblockets låga pris påverkar kostnaden för huset självt.
 5. Skumblodens icke brännbarhet, som ger huset den första graden av brandbeständighet.
 6. Hållbarhet och brist på kostnader för reparationer.
 7. Överensstämmelse, som gör att du enkelt kan klippa blocken i bitar och göra hål i dem.
 8. Unikt utseende, vilket uppnås på olika sätt att avslutas.

Bygg ett hus av skumblokker gör-det-själv-projekt

Mycket tid att bygga ett hus kommer inte att ta

På grund av de listade fördelarna används skumblokken i stor utsträckning i privat bostadsbyggande. Byggandet av väggarna av dem under en persons kraft utan erfarenhet och utan närvaro av specialutrustning. Trots de uppenbara fördelarna med materialet bör det sägas om sina brister:

 1. Användning av speciallim för montering av skumblock, vilket ger hela väggstrukturen den nödvändiga hållfastheten. Det är mycket dyrare än cement-sandmortel, vilket säkert kommer att påverka den totala kostnaden för huset.
 2. Behovet av yttre finish för att skydda materialet mot effekterna av nederbörd (gips eller tegel).
 3. Kan användas i rum med en relativ luftfuktighet på högst 75%. I andra fall är det nödvändigt att tillhandahålla ett ångspärrskydd, vilket igen kommer att påverka husets totala kostnad, särskilt om det upptar ett betydande område, till exempel en pool.
 4. Behovet av ytterligare värmeisolering, eftersom en vägg som är en tjock tjocklek kanske inte passerar en termisk beräkning.

Innan du väljer väggmaterialet som du ska använda vid byggandet av ett hus måste du ta hänsyn till alla dess funktioner så att oväntade problem inte uppstår vid byggandetiden eller efter att huset har fått i uppdrag.

Fotogalleri: yttre ytor

Bygg ett hus av skumblokker gör-det-själv-projekt
Bygg ett hus av skumblokker gör-det-själv-projekt

De nödvändiga materialen och verktygen för att bygga ett hus med egna händer

För att bygga ett hus av skumbetongblock måste du förbereda själva blocken, limblandningen och förstärkningsstängerna.

Material måste skyddas från nederbörd under hela konstruktionen.

Verktyg som du behöver på olika stadier av konstruktion, du måste förbereda i förväg:

 • korkad trowel eller trowel för applicering av limblandning;
 • hacksåg för sågblock till önskad storlek;
 • hammarspalt för att blockera oregelbunden form;
 • gummimallet (används för att installera blocken i önskad position);
 • planet är utformat för att nivåera signifikanta oegentligheter
 • slipplatta för ytbehandling av ytbehandlingar;
 • konstruktionskabel för orienteringsblock på den under läggning;
 • nivå för att kontrollera de horisontella ytorna;
 • en plumb för att kontrollera murens vertikalitet;
 • tank för blandning av lösningen;
 • borra med ett munstycke för att blanda lösningen;
 • spatel som används för injekteringsfogar, sprickor och marker;
 • borsta för att rengöra blocken.

Bygg ett hus av skumblokker gör-det-själv-projekt

För murverk väggar av skum block behöver många olika verktyg.

Husets optimala dimensioner och beräkning av material

Innan du bygger ett hus är den viktigaste etappen dess design. Vid bestämning av storleken bör styras av följande villkor:

 • storleken på den befintliga platsen;
 • antalet personer som bor i huset;
 • graden av komplexitet i projektet
 • Antalet rum som behövs
 • önskad byggkostnad.

Bygg ett hus av skumblokker gör-det-själv-projekt

Den optimala storleken på huset för 4 personer

Beräkningen av det erforderliga antalet skumbetongblock som framställts enligt följande:

 1. Längden på väggarna på varje våning bestäms: L 1 = (6,0 × 4) + (8,0 × 2) + 3,0 = 40,0 m och L 2 = (4,5 × 4) + (8,0 × 2) = 34,0 m.
 2. Väggarnas yta med en golvhöjd på 2,5 m: S 1 = 40,0 × 2,5 = 100,0 m 2; S 2 = 34,0 x 2,5 = 85,0 m 2.
 3. Nettoväggytan minus fönster och dörröppningar med standarddimensioner beräknas (fönstret 1,5 × 1,5 m, dörr 0,9 × 2,0 m): S 1h = 100,0 – (2,25 × 4) – ( 1,8 × 4) = 83,8 m 2; S 2h = 85,0 – (2,25 x 2) – (1,8 x 2) = 76,9 m 2.
 4. De erhållna värdena sammanfattas: S totalt = 83,8 + 76,9 = 160,7 m 2.
 5. Beräkna det önskade antalet skumblock med en höjd av 198 mm och en längd på 598 mm. Vid 1 m 2 behöver väggarna 8,5 bitar, därför för ett område på 160,7 m 2. 160.7 × 8.5 = 1366 bitar.
 6. Antalet ytterligare enheter och block vid slag (24 stycken) beaktas också: 1366 + 24 = 1390 bitar.

Totalt, för byggandet av ett två våningar hus kommer att behöva 1390 bitar av skum betongblock. Om du jämför kostnaden för en låda med ett hus av samma storlek gjord av tegel eller trä, är det uppenbart att en av de viktigaste fördelarna med ett skumblok är priset.

Priset på skumblock i olika regioner är något annorlunda. När du väljer en tillverkare måste du vara uppmärksam på produktkvaliteten och avlägsenhet av produktionen från byggarbetsplatsen.

Bestämning av typ av stiftelse och dess enhet

Innan byggandet av källaren påbörjas görs en geodisk nedbrytning av axlarna tydligt på projektet.

Bygg ett hus av skumblokker gör-det-själv-projekt

Geodisk axelfördelning

Vid fastställandet av typ av grund för ett hus bör man uppmärksamma grundvattennivån på platsen, djupet av frysning och typ av jord och belastningen på fundamentet. Som regel, när ägaren bygger bostäder med egna händer, försummar han det högkvalitativa design- och undersökningsarbetet på grund av betydande ekonomiska kostnader för dem. Om grundvattennivån och marktypen kan kontrolleras självständigt, med borrning av en brunn på 2,5 – 3 m, är det bäst att överlämna beräkningen av belastningen på fundamentet, bestämning av det önskade djupet och dess typ till proffs.

Om grundvattennivån ligger på ett djup mindre än 2 m är den monolithiska plattformen vanligtvis monterad. Om denna indikator är mer än 2 m, överskrider inte markens frysning 1 m, marken är svagt klumpig eller utlösande, då är en monolitisk grunddjup med högsta djup oftast byggd. Arbeten på sin enhet representerar inte speciell komplexitet, och även en icke-professionell kan göra det.

För markering gräver de en gräv av det önskade djupet och bredden, lägger ett sandgrusbädd 15-20 cm tjockt i botten och monterar en formning som är gjord av 5 cm tjocka plankor.

Bygg ett hus av skumblokker gör-det-själv-projekt

Träformningen med den lagda förstärkningsburken tillåter att observera samma bredd längs hela längden av fundamenten.

Parallellt med konstruktionen av formningsstackförstärkningen. Före betongplattor fuktas brädorna med vatten och betongen läggs i etapper, varvid varje skikt komprimeras genom vibrering. När dessa arbeten är färdiga täcker grunden med en trasa eller sågspån och hålls våt för att förhindra sprickbildning. Nu kan formen demonteras, ta sedan upp vattentäta arbeten. De behövs för att skydda grunden från effekterna av grundvatten och nederbörd. Vattentätning appliceras på alla yttre ytor på olika sätt med hjälp av material som skiljer sig åt i pris, applikationskomplexitet och livslängd.

Bygg ett hus av skumblokker gör-det-själv-projekt

Vertikal vattentätning kan utföras med beläggning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *