Hur man lägger

Bygg ett hus med egna händer

Ett av de mest populära projekten är projektet om ett hus med mansard. För de monterade takpanelerna på vinden, staplade efter installationen av trussystemet. Häcksystemet är av trä, och det kan finnas två typer – hängande och nylon. Hängande (eller hängande) trussystem är lämpligt för små förortsbyggnader, eftersom det bara har två stödpunkter.

Bygg ett hus med egna händer

Tak ram hussköld

Spännbensbenen i den upphängda strukturen är klämda och böjda och en signifikant horisontell skärkraft överförs till väggarna. För att minska denna ansträngning (så att väggarna inte förskjuts, för att uttrycka det enkelt) utför de ett trä- eller metallfäste som förbinder flätadebenen. Hennes ställe – vid botten av taket eller något högre.

Upphängda takbjälkar används vid konstruktion av större byggnader, där taket har en stor uppbyggnad. Sådana byggnader är vanligtvis utrustade med en central lagervägg eller kolumnarstöd. Ryggbenen av ett sådant system har tre eller fyra punkter av stöd: benen vilar på byggnadens väggar och dess mittdel – på stödväggen eller stöden.

Recensioner om ramhus läser här.

Hur man förlänger livet på ett trähus, överlagrat med en tegelsten, läs här.

Huset behöver också inredning och exteriör dekoration.

Sköld hus gör det själv, steg för steg instruktioner

Bygg ett hus med egna händer

Hur man bygger ett hus och ger dig bostäder med minst ansträngning, pengar och tid? Detta är möjligt om du är redo att överväga möjligheten att bygga ett panelhus med egna händer. Ett sådant hus är den perfekta kombinationen av kvalitet, investering och fart på byggnadsarbetet. Grunden för panelhuset ger en ram som är gömd inne i strukturen och är inte utsatt för den yttre miljön. Alla material som används i konstruktionen är pålitliga och slitstarka. Byggandet av ett ramskärmshus med egna händer kostar nästan 50% billigare än att bygga ett tegelhus.

Och hela byggprocessen kräver som regel inte mer än 6 månader.

Innan vi fortsätter direkt till processen är det väldigt viktigt att förstå tekniken för panelkonstruktion – detta kommer att underlätta ditt arbete mycket. Hela tekniken är uppdelad i flera viktiga steg:

Projektskapande

Bygg ett hus med egna händer

Efter eget val kan du antingen självständigt skapa ett projekt eller överlåta detta till professionella arkitekter. Allt som behövs för att skapa ett projekt är att förstå funktionaliteten i arkitektoniska program och involvera alla familjemedlemmar i processen för att göra planeringen så bekväm som möjligt för alla. Det är extremt svårt på ett av stadierna att göra förändringar i projektet. Redesignar ramsköldsbyggnaderna – förfarandet är väldigt dyrt. Vid detta tillfälle är det nödvändigt att planera anslutningen till huset av all nödvändig teknisk kommunikation: vattenförsörjning och avlopp, värme, ventilation och el.

Valet av material för konstruktion av ramen

Tekniken i byggnadspanelhus gör det möjligt att använda nästan alla rammaterial: du kan välja en bar (150×150) eller tjocka brädor (mer än 150×50).

Ur professionellens synvinkel är det mest lämpliga materialet furu, inte dyrt och samtidigt hållbart nog. Påtagligt påskynda arbetsprocessen och underlätta uppgiften att köpa torkade räkningar. Om klimatet tillåter, kan ramen byggas upp av metallprofiler.

Valet av byggarbetsplatsen och stiftelsen

Bygg ett hus med egna händer

Välja en byggarbetsplats, det är nödvändigt att bedöma markens struktur, dess frysning, grundvattennivån, jordens frysning. Under byggandet av panelhus finns inga restriktioner på svaga markar. För enkelhetens skull är det bättre att välja en platt plattform, men om det inte finns någon sådan möjlighet, överväga ojämnheten av platsen i projektet: byt källaren av huset. Ett annat alternativ är att skapa en plattform artificiellt genom att ändra lättnad.

Tekniken för panelkonstruktion av huset ger dig möjlighet att bygga upp det på ett lätt sätt. Du kan välja en av tre typer av fundament: kolumnar. platta eller tejp.

  • Det första som ska göras vid fundamentet är att gräva en gräv. Djupets djup bör vara ca 2 meter, eller bör styras av klimatförhållanden: djupet i grävningen bör inte vara mindre än 100-200 mm. under frysning.
  • Nästa steg är installationen av formwork. Den ska vara gjord av kantade brädor över bredden på skytten, höjden på brädet – mer än 40 cm ovanför grävens övre kant grävde dig. För formning, använd en trimbräda. Välj 1 eller 3 grader, längden ska vara 3,4-6 meter och tjockleken 20-25 millimeter.
  • Därefter läggs botten av gräset: tegel och stenar eller annat material, hällde ett lager av sand ca 20 centimeter och allt är fyllt med vatten. Proceduren med sand och vatten bör upprepas 3-5 gånger.

När sandnivån upphör att förändras kan du börja skapa ett skelett av förstärkning, kanalstänger, rör etc. Och sedan gjutbetong. Betong bör hällas gradvis, i lager med tjocklek 20-30 cm. Samtidigt bör blandningen komprimeras noggrant.

Byggnad av husets ram och monteringssköldar

Nästa steg efter skapandet av stiftelsen: byggandet av väggarna i ramkonstruktionen och byggandet av byggnaden. På källarens vattentätning är det nödvändigt att installera den undre remmen. Efter detta börjar montering av ställen på ett avstånd av ca 1 m.

På platser där dörrar och fönster är planerade installeras hyllor beroende på deras bredd. fästa hyllan till trimmen ska använda klammer och naglar. För att öka stabiliteten är det bättre att spika ytterligare sluttningar till hörnstolparna. Efter att ha fastat alla vertikala element kan du börja lägga golvet i sladden på selen. Tänk på att mellan dem måste du lämna ett avstånd som kommer att jämföras med isoleringens tjocklek. Vid samma tillfälle installeras övre sele.

Bygg ett hus med egna händer

Därefter görs sköldar: en värmare ska läggas i metall eller träramar. Glöm inte att det är nödvändigt att göra vattentätning och ångspärr från utsidan och, följaktligen, insidan. Ytterbeklädnaden är bättre att göra från brädet, plywoodplywood, gips. De färdiga sköldarna är fasta på ramen.

Efter att sköldarna är fixade kan du börja avsluta panelhuset utanför. För dessa ändamål kan du välja olika material: till exempel metall- eller vinylfasad. beklädnad, blockhus. Det är bättre att fästa ark av yttre hud, från hörnet och fortsätter i en cirkel. När manteln är klar fortsätt med att lägga på golvet. Du kan också installera fönster och dörrar.

Takinstallation

Montering av taket på panelhuset är gjord på de mest traditionella sätten. För det första är spjällen monterade. För det andra, lådan. Därefter vattentätningsskiktet, isolerings- och ångspärrskiktet. Det sista steget – installation av takläggning. Det bästa takmaterialet är metall. Detta material är enkelt, vilket innebär att konstruktionen kommer att vara minimal tryck, dessutom är metallplattan pålitlig och lätt att installera. Taket på tekniken hos ramskärmshus måste också värmas upp.

Internt arbete

För att isolera skyddshuset med egna händer, använd en sådan isolering som panna, eller mineralull, expanderad lera eller skum. Här kan du läsa om uppvärmning av ett ramhus: http://domsdelat.ru/yteplenie/uteplenie-karkasnogo-doma-svoimi-rukami/

Innan väggisolering, var noga med att lägga ett vattentätande lager.

När du har slutfört isoleringsprocessen kan du gå vidare till rummet.

När det gäller att utföra alla nödvändiga kommunikationer är detta det arbete som är bättre att anförtro specialisterna. Om du fortfarande bestämmer dig för att göra det själv är det viktigaste att, förutom den tekniska delen, få de tekniska förutsättningarna för lokala myndigheter att ansluta huset till värme-, vattenförsörjnings-, avlopps- och strömförsörjningssystemen.

På dagens marknad finns ett stort antal olika verktyg och material som hjälper dig i byggandet. Tekniken att bygga ett panelhus är ganska enkelt och, efter att ha studerat alla steg, kan du enkelt klara av den här processen! Ett sådant hus är inte bara lätt att bygga, men också mycket bekvämt att leva.

Sköld hus gör det själv: steg för steg instruktioner

Bygg ett hus med egna händer

Ramsköldshuset är ett billigt alternativ till strukturer av timmer eller avrundade stockar. Till en okunnig person kan det tyckas att byggandet av en sådan byggnad är svår. Det är faktiskt inte helt sant. Det finns många nyanser, utan vilka du inte kan göra i någon konstruktion. Generellt är det helt riktigt att bygga ett ramsköldshus med egna händer.

Vad är inramad panelkonstruktion

Ramkonstruktion har blivit relevant på grund av den ökande efterfrågan på prisvärda bostäder som kan användas som sommarstugor. Dessa byggnader är inte lika mäktiga och fasta som tegelstenar, men de har ett annat syfte. De viktigaste kraven som ramkonstruktionen uppfyller är låg kostnad och hastighet. Alla fördelar med panelhus kan uttryckas i följande uppsättning egenskaper:

1. Byggandet av en våningsbyggnad tar 3, högst 4 månader.

2. Allt material kostar flera gånger billigare jämfört med motsvarande skala för att bygga ett hus av tegel, laminerat faner och annat material.

3. Byggd för en så kort konstruktionstid är dock tillräcklig styrka och motståndskraft mot deformation. De krymper inte och kan klara ett jordbävning på 6-7 poäng.

4. All kommunikation är enkelt dold bakom skölddesignen.

5. Ramskyddshuset är väldigt lätt och behöver därför inte en stark grund.

En mer fullständig uppfattning om hur man bygger ett ramskärmshus med egna händer kan ge vår steg-för-steg-instruktion med videolektioner. Det är alltid nödvändigt att börja med planering, planering av byggnaden och beräkning av nödvändiga material. Bilden nedan visar ett diagram över en sådan struktur från stolparna till grunden och källarbroarna – till taket och skorstenen.

Bygg ett hus med egna händer

En allmän uppfattning om vad ett skyddshus kan erhållas från sin layout.

Bygg ett hus med egna händer

I det här fallet är det omöjligt att inte ta hänsyn till några av nackdelarna med dessa strukturer. Till exempel kan ramskärmshuset inte byggas om. Det är ett enhetligt system som inte kan förändras. Dessutom är det bättre att inte göra andra våningen. En bra väg ut ur situationen kommer att vara en liten mysig vind. Och viktigast av allt är rampanelhuset utformat enligt normerna för endast 75 år. Det är bättre att inte kräva mer från honom.

Den byggnad vi överväger är väldigt lätt. Häll en sådan seriös grund, som under en två våningar tegel byggnad, det bara inte vettigt. Under ramskärmshuset eller stugan kan du skapa en stapel eller ett band som inte är inbäddad. Det första alternativet anses vara ännu mer föredraget eftersom det låter dig höja byggnaden ovanför marken något. Detta kommer att bevara trägolv och bevara spridningen av mögel. Titta på fotot hur det ser ut live.

Bygg ett hus med egna händer

Golvinstallationsvideo

Ramskyddshuset är utrustat med en viss typ av bas. Golven i den har 2 nivåer. För byggandet av den första kan du använda råstänger. Sett dem överallt kommer det inte. Plattor på basens ram läggs enligt markeringen av rummets framtida väggar. För att förhindra att brädorna ruttnar, räcker det inte att lyfta dem över marken, du måste också bearbeta hela trämaterialet med en speciell förening – en antiseptisk.

Det är mycket viktigt att golvet ligger perfekt. Kvaliteten på genomförandet av detta byggnadsstadium beror på hur smidig alla andra väggar och strukturen som helhet kommer att vara. Var noga med att använda nivån och allmänt ta ansvar för detta stadium. Hur man lägger golvet från a till z beskrivs i detalj i videomästarklassen.

Till grunden av bräda och golv är fäst med fästbultar. Lags staplas på toppen, i de intervaller mellan vilka isoleringen är belägen. Det billigaste och kvalitetsmaterialet – mineralull, men du kan använda skum. Sedan är det andra skiktet avgjort: 50×150 mm brädor är fastspiktade på skiktet. De är fästa ark OSB, överst – substratet under laminatet och själva laminatet i sig.

Väggar av huset sköld video

Ramskyddshuset är anmärkningsvärt för sin speciella konstruktion, inte bara av golvet utan också av väggarna. Faktiskt på grund av egenheten hos deras enhet fick ram-och-sköldkonstruktionen sitt namn. En mycket detaljerad steg-för-steg-instruktion om hur man byggar upp väggarna i en sådan byggnad med många användbara tips presenteras i den andra videon. Generellt sett kan det beskrivas enligt följande:

1. Först monteras byggramen. För detta ändamål är det bäst att använda ett mycket hållbart trä med dimensioner på 150×150 mm. Helst bör det vara ett egeträ. För fästning är det bättre att använda trästift i stället för metallfästen som oxiderar över tiden och förvärrar ramens tillstånd.

2. Sedan är hängslen gjorda. De är nödvändiga för att säkerställa strukturens styvhet.

3. Monterade sköldar och isolerade väggar med mineralull. Hur ser skärmen i avsnittet på bilden. Var uppmärksam på hur vindtätt, värme- och ångisolering tillhandahålls.

Bygg ett hus med egna händer

För att isolera ramsköldshuset används vanligtvis mineralull. Från byggnaden kan väggarna trimmas med klädbräda eller vertikalt spår- och spårbräda. Golv kan täckas med laminat, parkett eller linoleum, beroende på byggnadsbudgeten och syftet med rummen.

Fönsteröppningar får inte överstiga 20% av väggens totala yta där de ligger. Om huset kommer att användas som sommarstuga, bör du installera ett enda glasfönster. För permanent bostad är bättre att använda en dubbel. Sådana fönster isolerar bättre insidan av byggnaden från buller från gatan och kyla.

Vinylfästen kan användas som ytterväggsbeläggning. Det är enkelt att installera, skiljer sig åt i praktisk och lång sikt. Dessutom kommer detta material att bidra till bevarandet av panelhusets väggar. Ibland är väggarna täckta med metallfasad. Om du väljer denna beläggning, glöm inte bort skyddet av metall mot korrosion. Använd för detta ändamål en speciell lösning som kan köpas på byggvaruhus.

Ett annat alternativ för extern beläggning är blockhus. Det är dyrare material, men det ser ut som den mest verkliga loggen. Innan du målar, se till att du behandlar det med brandskyddsmedel och en antiseptisk lösning.

Tak- och kommunikationspanelhus

Detaljerade anvisningar för montering av ett ramtak presenteras i vår tredje videon lektion. Det är möjligt att bygga grunden för ett tak från en tjock bar som kallas en mauerlat. Stavar med en sektion på 150×50 mm är anslutna till varandra i en vinkel på 50 °. Spärren är fästa tillsammans med en tvärgående bräda med naglar. Crate är gjord av brädor 100×25 mm. Avståndet mellan brädorna – 10 cm.

Sedan är kassen täckt med takfilt. Taket är bättre att täcka med metall, från botten och flytta upp till åsen. Skikt av takmaterial måste överlappa! Ryggdelen är fastsatt med skruvar. Taket är täckt. Du kan börja installera kommunikation.

Ramskärmshus och dess egenskaper: Mästarens råd

Om du bestämmer dig för att bygga ett ramskärmshus, kommer följande expertens rekommendationer att vara användbara för dig. Först, komplicera inte byggnadens struktur. Sköldteknik är konstruerad för byggnadens enklaste arkitektur. Eftersom väggarna själva är mycket tunna är det extremt viktigt att välja rätt isolering för dem. Det här är inte värt att spara.
Välj sköldar som inte är för stora, annars behöver du hyra tung byggnadsutrustning. Och dessa är redan extra – och betydande – kostnader. Små sköldar gör det möjligt för dig att bygga ett hus bokstavligen med dina nakna händer. Panelstavlor är gjorda av specialföretag. Innan du beställer, fråga vad kvaliteten på deras produkter är. Be om adressen där byggnaderna i företagets sköldar byggdes och personligen kommunicera med sina ägare.

Bygg ett hus med egna händer

Med allt detta material kommer du att kunna bygga dig en stuga eller ett hus för permanent bostad. Men ta byggprocessen mycket ansvarigt. Mycket beror på hur länge din byggnad kommer att stanna, om den kommer att se korrekt ut och uppfylla dina förväntningar. Var noga med att läsa vår video. Här får du en hel del användbara tips om byggandet av ett ramhus.

Inga relaterade inlägg.

06/09/2016 av
Kategorier: hem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *