Hur man gör

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Tips: För att säkerställa att fästen för fästning av spärrar inte vilseleds, görs ett mönster först av två plankor som exakt motsvarar anslutningen av spärrar. Balkar är trimmade i ett mönster på marken och monteras sedan på en ram.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Monteringsramen gör det själv installation av den övre truss strukturen

Ytterligare spärrar täcker vi med ångisoleringsmaterial, och vi slår en batten, för det här kan du använda brädor eller plywood. Materialet för batten bestäms av typen av takmaterial.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Golvbeläggning, konstruktion av lådor för takmaterial

Nästa steg är skapandet av ett isoleringslager. Det rekommenderas att använda giftfria och icke brandfarliga material, det är särskilt sant om det finns en plantskola eller ett sovrum på vinden. Från insidan av stativramen sätter vi ångspärren, fäst den med fästen. Då är isoleringsskiktet monterat. Det är viktigt att det passar snyggt mot spärren, utan luckor. På isoleringsskiktet monterar vi batten med en höjd på 500 mm, vilket fixar isoleringen.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Vi bygger en vind med egna händer, installation av takmaterial

Vi lägger ett vattentätande lager på kassen som skyddar träelement från fukt. Taket läggs på vattentätning.

Byggnaden av vinden med egna händer, videomaterial visar tydligt hur i praktiken korrekt utför installationen av takbjälkar.

Denna video visar de typiska fel som gjorts under installationen av vindsvåningen.

Har en förlängning av vinden med egna händer till det gamla huset

Om du planerar att slutföra vinden i ett gammalt privat hus eller i landet, för att ordna extra bostadsyta, är det i detta fall fråga om demontering av taket. Demontering kan ske med hand, var noga med att följa säkerhetsåtgärder så att strålarna inte faller på huvudet.

Byggnaden av vinden utger vissa laster på byggnaden och väggarna. Det är särskilt viktigt att fördela belastningen ordentligt på väggarna, så innan du byggar ett vindsvåra, stärks lagerstrukturerna noggrant.

Viktigt: Designen bör ta hänsyn till väggens hållfasthet, med hänsyn till slitage och förfall av byggnaden.

Överlappningen i det gamla huset är samtidigt taket på intilliggande våning och golv på vinden. Därför är det nödvändigt att beakta rörelsen av heta och våta flöden så att kondensering inte bildas i taket och som följd ruttning och svampar. För att undvika problem behöver du högkvalitativa isolerings- och vattentätningsgolv.

När du har genomfört de förberedande förfarandena kan du fortsätta till anslutningen och byggandet av vindsvåningen. Vid färdigställandet av byggnaden är det viktigt att strikt följa designschemat för byggandet av väggarna och taket på vinden. Överträdelse av projektet innebär inte bara avvikelser från vindsolvdesignen. Bara felfördelning av lasten på stödkonstruktionerna kan leda till förstörelse av väggarna och grunden för huset.

Det enklaste och mest tillförlitliga sättet att öka den användbara bostaden i ett gammalt hus är vinden med egna händer. Video, hur man bygger ett vindsvåning i ett ramhus, hjälper till att undvika globala misstag och kommer att berätta nyanserna hur bäst man kan göra en vind med sina egna händer. Arbeten som utförs i enlighet med byggnadsteknik på vindsvåningen säkerställer tillförlitlig och säker drift av bilagan.

Loft med egna händer – foto och teknik faciliteter

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

I den moderna världen är den effektiva användningen av varje kvadratmeter bostadsförhållande förståelig, så många som vill ha sitt eget privata hus planerar att bygga en vind i designfasen. Dessutom reparerar reparatörer med egna händer ofta det gamla vinden på vinden eller lägger till en extra överbyggnad i det gamla huset.

För att vinden, uppbyggd med egna händer, att visa sig pålitlig och inte producerar överdriven belastning på konstruktionens eller fundamentets bärväggar, måste du vara medveten om alla detaljer i konstruktionens egenskaper hos denna typ av överbyggnader. Då kommer vi att försöka ta itu med sorterna på vindsvåningen, detaljerna i dess konstruktion, exempel på foton, strukturer av denna typ, samt de huvudsakliga stadierna i hur man gör en vind.

Huvudtyper mansard mönster

Byggnaden av vinden, som i princip, någon annan konstruktion med egna händer börjar med valet av typ av konstruktion av detta rum, den mest lämpliga för huvudbyggnaden. På denna konstruktiva vindsvåning kan variera beroende på typ av tak: singel, gavel eller sluttande tak. Om vi ​​pratar om utseendet på vinden struktur, beror det på de material som används vid konstruktionen. Samtidigt, beroende på huvudbyggnadens designegenskaper, kan följande typer av vinden rum upprättas:

 • Bygg ett hus med ett loft gör det själv

  en vånings tak med ett taktak – det här är en standard vind, omvandlad till vardagsrum. I det här fallet är det inte svårt att designa och bygga en struktur av denna typ, även med egna händer. Den enda signifikanta nackdelen med en sådan struktur anses vara ett litet användbart utrymme och ett lågt tak.

 • Enhöjd mansard design med ett sluttande gaveltak, som har 4 sluttningar i olika vinklar. Byggandet av ett sådant rum är mycket dyrare, men resultatet är en vind med ett stort användbart område;
 • mansardgolv med fjärrkonsol, på grund av vilken konstruktion och design är mycket mer komplicerat. Samtidigt försvårar det rymliga utrymmet på vinden och möjligheten att vertikalt placera fönsterfönstret alla nackdelar. Ett inslag i denna design är utbyggnaden av ramen utanför huvudrummet;
 • konstruktion på flera plan med blandat takläggning. Detta är en konstruktivt komplicerad vind, vars konstruktion kräver exakt planerade åtgärder och en detaljerad planlösning. I de flesta fall uppfördes en våningsplan med huvudbyggnaden.

Egenskaper på vinden rum enhet

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Varje person som står inför byggandet av hus vet att huvudbyggnaden ligger på stiftelsen, som beräknas utifrån byggnadens massa. Om vinden var med i den övergripande designen, har den extra belastningen från den redan lagts i grundparametrarna. I en sådan situation är det möjligt att bygga ett extra golv från allt tillgängligt material.

Om detta inte gjordes, det vill säga byggnaden av vinden inträffar efter byggnaden av huvudbyggnaden, då är det nödvändigt att beräkna den extra belastningen på rummets stödkonstruktion och fundamentet. Detta är nödvändigt för att massan på vindsvåningen inte skadar byggnaden. Därför, för byggandet av lokaler av denna typ bör användas lätta byggmaterial: trä, luftbetong eller en gäng panel.

Du kan bygga ett loft med egna händer från olika byggmaterial, men om du tittar på det är faktiskt en sådan tillägg bara ett sluttande tak som stöds av bärande väggar. Naturligtvis är varje system på vindsvåningen väldigt annorlunda beroende på konstruktionens konstruktion, men består i allmänhet av följande standardelement:

 • Bygg ett hus med ett loft gör det själv

  taksystem;

 • träkista på vilken taket är fast
 • åsstång – den övre delen av taket på den plats där spjällen dockar;
 • häcksystem – hängande eller hängande takstrålar;
 • Mauerlat – trästråle, fast på yttre omkretsen av husets väggar, vars huvudsakliga syfte är att fixera truss balkarna;
 • fasader för anslutning av spärrar, längsgående balkar och vertikala ställen som är utformade för att stärka spännstrukturen;
 • internt stödsystem – utformat för att ge vinden extra stabilitet vid ett stort utrymme i rummet;
 • isolerande tårta, som består av vattentätning, ljud och ångspärrmaterial, samt högkvalitativ isolering. Detta skapar ett gynnsamt inomhusklimat.

Det bör noteras att enligt de normer som föreskrivs i SNiP, bör minsta avstånd från golvytan till den högsta delen av takkonstruktionen vara minst 250 cm. Om höjdsparametrarna inte överensstämmer, betraktas detta rum som en vind.

Hur man bygger en vind – konstruktionsteknik

Det viktigaste vid uppbyggnaden av vindsvåningen med egna händer ger rationellt isolering, ventilation och överensstämmelse med alla tekniska processer, med hänsyn till planlösningen. I så fall ska alla trädelar i strukturen behandlas med medel som skyddar dem mot fukt och eld. För vinden golvet att stå i många år, måste du följa alla regler och villkor för sin konstruktion:

 • Bygg ett hus med ett loft gör det själv

  takfläktkonstruktionen bör monteras från en stång som inte är mindre än 25 cm tjock med 25 cm. Sådana parametrar beror på vidare konstruktion av värmeisolering som passar in i utrymmet mellan spjällen och har en tjocklek av minst 20 cm.

 • Material för isolering bör behålla sina parametrar när de utsätts för fukt och andra yttre faktorer. Användningen av polystyren anses optimalt på grund av att rullade material, såsom mineralull, mättat vatten, ökar belastningen på huvudstrukturen;
 • Mellan det värmeisolerade skiktet och taket är det nödvändigt att göra högkvalitativ ventilation.
 • också av lika stor betydelse är högkvalitativ ångspärr;
 • På utsidan av karmkonstruktionen är vattentätning och ytterligare ljudisolerat skikt anordnat.

Steg-för-steg-instruktioner vindsäkerhetsbyggnad gör det själv

På grund av de tekniska egenskaperna hos vinden konstruktion, är dess konstruktion med egna händer åtföljas av vissa svårigheter. Vid sammanställning av ritningen av ett sådant tillägg är det nödvändigt att ta hänsyn till alla möjliga belastningar, takhöjden och takets lutningsvinkel. I så fall kommer alla stadier av byggnaden av vinden att förekomma i enlighet med planen.

 1. Bygg ett hus med ett loft gör det själv

  Byggnaden av vinden med egna händer börjar med fästelement Mauerlat längs ytterkanten av husets lagerväggar. I de flesta fall används en 10 bar med 10 cm trästång, som är fastsatt med hjälp av vridningar, gjorda av tråd som är fäst i väggmuren.

 2. Vid nästa steg byggs en vindsram. Racks kan byggas med hjälp av en träbalk, samma sektion som de längsgående balkarna. Vertikala bjälkar är fastsatta i hörnen av rummet, varefter stängerna installeras mellan dem på ett avstånd av högst 200 cm i förhållande till varandra. Alla träelement är fasta med metallhörn och skruvar.
 3. I den övre delen är spännen spända med en träplatta, och hela strukturen är fast. Det är väldigt viktigt att följa med hjälp av en byggkabel så att den allmänna geometrin på vindsurstruktionen inte störs.
 4. På den uppställda ramen fixerade nedre truss balkar. Strålen är skuren i enlighet med den beräknade längden och vid dess bas är ett spår monterat för högkvalitativa fästelement till kraftplattan. Den övre delen av spärren skärs i beräknad vinkel och den nedre delen är fast direkt på plats.
 5. Nästa steg är installationen av de övre truss balkarna. Scenets komplexitet ligger i anpassningen och överensstämmelsen med alla vinklar av designen.
 6. Vidare läggs en ångspärr över spjällsystemet, där kassen placeras under taket. Materialet som används som batten beror direkt på det använda taket – det kan både träskivor och plywood.
 7. Bygg ett hus med ett loft gör det själv

  Nästa steg lägger isoleringskakan. På insidan av trussystemet läggs ångspärren, vilken är fast med byggnadsfästen. Därefter läggs isoleringen, för fixering som kassen är utrustad med ett halvmåttsteg.

 8. Vattentätning läggs ovanpå kassen, vilket skyddar trädelar från fukt. Tja, i slutet av vattentätningsskiktet är monterat takläggning.

Egenskaper av förlängningen av vinden rummet till den gamla strukturen

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Om en vind var planerad, vars konstruktion kommer att äga rum på byggnaden av den gamla strukturen för att få ytterligare bostadsyta, är det lämpligt att demontera det gamla taket. Även under byggandet av ett nytt taksystem är det nödvändigt att korrekt beräkna belastningen på lagerväggarna och grunden för huset. Det är viktigt att lasten är jämnt fördelad, och väggarna är dessutom förstärkta.

Du måste också förstå att överlappningen i den gamla byggnaden fungerar som taket på nedre våningen och golvytan på vinden. Därför bör man komma ihåg att i det resulterande mellanrummet kan det finnas varma och våta flöden, vilket kan leda till kondensatbildning och som följd svamp och rot.

Efter det att förberedelsesteget har slutförts, fortsätt till byggandet av golvet tilldelat på vinden. I processen, när konstruktionen kommer att äga rum, är det viktigt att tydligt följa planen för konstruktion av väggar och tak i rummet. Eventuella avvikelser från projektet kan leda till ojämn fördelning av laster, kränkning av geometrin i byggnaden på vinden och som en konsekvens förstörelsen av byggnadens grund.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv
Bygg ett hus med ett loft gör det själv
Bygg ett hus med ett loft gör det själv
Bygg ett hus med ett loft gör det själv
Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Hem »Attic» Byggnadstak tak gör det själv

Byggandet av ett mansardtak gör det själv

Använd alla möjliga områden, ge huset originalitet och avsevärt minska värmeförlusten genom taket – det här är de uppgifter som solverket löser. Med en viss säkerhetsmarginal på grunden på detta sätt är det möjligt att vända ett enhemshus till en två nivå. Det lockar också att mansardtaket byggdes med egna händer kan vara utan några speciella konstruktionskunskaper. Det är viktigt att inte göra ett misstag med materialvalet och göra allt enligt reglerna.

Fönstren i det vanliga golvet ligger i väggarna. På vinden väggar finns det få eller inga. De byts ut av ett tak. Därför är fönstren gjorda speciella: de behöver inte bara överföra ljus i tillräckliga mängder utan också att klara vind- och snöbelastningar, som är mycket större på taket än på väggarna.

takfönster

Vid planering av en takvåning bör hänsyn tas till SNiP: s rekommendationer. De rekommenderar att området för Windows ska göra minst 10% av golvområdet. Så om vinden kommer att delas upp i flera rum i varje bör det finnas ett fönster.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Byggnad av takfönster i taket

Av alla sätt i bilden på enhetsfönstren i taket med en mansard är den enklaste implementerade lutande installationen. Samtidigt är det nödvändigt att säkerställa korrekt vattentätning av korsningen, samt att använda speciella modeller med förstärkt ram och förstärkt glas – belastningen på ytan är stor.

Plussor takfönster:

 • mer ljus, inte så skarpa gränser av ljus och skugga;
 • Takets yta är platt, dess lättnad är inte komplicerad;
 • relativt lätt installation.

Vid planering av ett sådant fönster är det nödvändigt att komma ihåg att dess område ökar med ökande lutningsvinkel. På vilken höjd är det bekvämare att installera ett sådant fönster och hur höjden ökar i centimeter, beroende på lutningen, titta på fotot.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Ju brantare sluttningen i förhållande till golvet, desto mindre bör fönstens höjd vara

Fönsterramens bredd ska vara 4-6 cm mindre än steget mellan spjällen. Då kan det enkelt installeras utan att störa ramens struktur. Om fönstret är bredare måste du göra en förstärkt stråle ovanför den, beräkna lasten.

Om du behöver ha ett större fönster är det lättare att sätta två smala i närheten. De ser inte värre ut än en stor, och det blir färre problem.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Två fönster sida vid sida ser inte värre ut än en bred

När ett dormerfönster installeras blir takets geometri mer komplicerat: endova visas på toppen och sidorna. På grund av detta blir trussystemet mer komplext både i planering och montering. Ökar också komplexiteten i att lägga takläggning. Alla endovy – platsen för den mest sannolika förekomsten av läckage. För här är det nödvändigt att göra allt väldigt noggrant. I regioner med stor mängd snö är det lämpligt att installera snöskydd över sådana fönster: så att de under en skarp nedstigning inte rivs.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Enheten på den vertikala fönsterdörraren på taket

Plus det här fönstret: nära det kan du stå i full tillväxt. Men de släpper in mindre ljus, lättnad blir svårare och taket blir mer problematiskt.

Ett inbyggt fönster används vanligen om de gör en utgång till balkongen genom den. I andra fall är den här metoden inte det bästa alternativet: det är lite ljus, skuggorna är mycket djupa, vilket är tröttsamt för ögat, men geometrin blir också mer komplicerad, men inte i samma utsträckning som i föregående version.

Det enklaste sättet är att göra ett fönster i slutet av vinden. I det här fallet behöver du inte en förstärkt ram eller förstärkt glas. Det är ganska nog bara högkvalitativt glas. Det är det här alternativet som oftast ses i landstugorna: det här är det billigaste alternativet som lätt kan förverkligas för hand.

Rafter system

Vid självbyggande av privata hus med mansard, väljs vanligtvis ett brutet tak. Det låter dig få ett rum med ett stort område, större än under gaveln.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Med samma bredd på basen (huset) erhålls mansardrummet under det trasiga taket mer än under den vanliga gaveln. Takfläktssystemet blir mer komplicerat, men ett taktak med vindsvåning under ett sluttande tak är fortfarande mer populärt

Utformningen av det trasiga taket är sådant att överhängen sänks ganska låg vilket ger huset ett intressant utseende. Men takets långa överhängning tjänar inte bara en dekorativ roll. De täcker fortfarande den övre delen av väggen från nederbörd och avledar huvuddelen av vattnet från fundamentet. Även när du planerar måste du ha i form som med starka vindar, ökar de vindkraft. På grund av detta är det nödvändigt att använda mer kraftfulla brädor och balkar. Eftersom takets överhängning är vald utifrån flera överväganden, vars huvudsakliga väder är väderförhållandena.

Tiltvinkel

Det beror på takmaterialet, men mest av allt – på regionen och väderförhållandena. Den klassiska versionen visas i figuren: de nedre backarna i förhållande till vinden planeras med 60 °, de övre – vid 30 °. Baserat på dessa data och parametrarna i din byggnad kan du beräkna alla längder. Bara det är värt att överväga att enligt SNiP kan takhöjden på vinden inte vara mindre än 2 m. Sedan är det per definition detta på vinden. Bekvämt kommer personen att känna sig om taket höjs till en höjd av minst 2,2-2,3 m. Baserat på detta, beräknas enligt de geometriska reglerna de önskade längderna.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Klassiska lutningsvinklar

I den klassiska versionen kan inte belastningen från nederbörd på sidoytorna beaktas. Nederbörd kan endast hållas på den övre delen, vars vinkel är mindre än 45 °.

I allmänhet sträcker sig sidoväggarnas lutning vanligtvis mellan 45 ° och upp till 80 °. Ju brantare sluttningen desto mer segel den har, det måste beaktas: i områden med starka vindar är det bättre att göra mer plana tak. Då kommer vindbelastningarna att uppfattas mycket bättre.

Typer av taksystem av brutna tak

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Konstruktion av ett brutet taktak – en av varianterna av trussystemet (den vanligaste)

För tillverkning av en trasig takram använder de ofta timmer från furu. Karaktären är minst 2. Valet av snitt av trä och brädor beror på takets storlek, valda takbeläggningar (vikt), vind- och snöbelastning i regionen och installationsarbetet för stegar. Alla dessa parametrar tas med i beräkningen. Tekniken är föreskriven i SNiP 2.08.01-89 och TCP 45-5.05-146-2009.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Ett av alternativen för att bygga en ram med hängande takfästen

Ovanstående i figuren kommer att leda en ritning av en ram med hängande spärrar. Det kan endast genomföras om basen av den övre triangeln inte är mer än 4,5 meter (i detta fall är det bredden på vinden). Om det är mer, är det nödvändigt att göra snedspetsar som borde ligga på stödväggen i mitten (vinden kommer att delas upp i två delar av en rad strålar).

En annan version av den övre delen avbildas i bilden nedan (bilden är klickbar). I detta fall förstärktes sidostängerna. De ökar väsentligt systemets styvhet.

Det finns ett andra sätt att uppnå en liknande effekt – att upprätta sammandragningar – i figuren beskrivs de bara av knappt synliga linjer. Längden på sidoslagbenen är uppdelad i tre, på dessa ställen bestäms sammandragningar. De kommer att behövas om taket kommer att ha en betydande vikt.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Alternativet för ett slitsaggregat i systemet, med stag som stärker systemets styvhet

För en liten byggnad i razorov kan takets ram generellt vara enkelt: överst finns två hängande häftappar, en puff, golvbalkar, pelare och sidespärrar (i bilden nedan).

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Konstruktion av ett trussystem av ett brutet taktak för ett litet hus

Hur man beräknar ett brutet tak

Mansardbrutet tak av ett litet hus (bredd inte mer än 6-7 meter) byggdes så många gånger att vi, baserat på erfarenhet, kan säga vilka material som ska användas. Många parametrar är beroende av andra material. Till exempel är installationsstegets spärrar bundna med isoleringsparametrar. För att hålla avfallet så lite som möjligt var installationen lättare, det är nödvändigt att avståndet från ett rack till det andra är något mindre än isolationsbredden (20-30 mm). Så, om du ska använda mineralull, är dess bredd 60 cm. Sedan måste ställen installeras så att klyftan mellan de två angränsande är 57-58 cm och inte mer.

Bredden på brädan för trissfoten bestäms återigen på grundval av isolering. För Rysslands mittzon är den nödvändiga tjockleken av basaltull 200-250 mm. Detta är inte allt. För att isoleringen ska kunna torka behövs ett ventilationsspalt på 20-30 mm (utan det kommer kondensat gradvis att riva ut i träet och göra mineralull oanvändbar). Totalt visar det sig att bredden på kardborrebenet ska vara 230 mm. Styrstyckets tjocklek – inte mindre än 50 mm. Det här är i regioner med mjuka vindar och inte särskilt tunga snöfallar. Sammanfattningsvis, för alla spärrar – ås och sida – obligatoriskt bräda 230 * 50 mm.

Om timmer med sådana egenskaper visar sig vara för dyra, kommer det att vara möjligt att göra isolering i två riktningar: en del längs spärren, en del som har fyllt kassen, över. Det är möjligt att lägga minst 100 mm basalt bomullsull, därför kan du ta ett standardbord på 50 * 150 mm och lämna ett ventilationshål på 50 mm, eller beställa en icke-standard 130 * 50 mm. Det här är en look som är mer lönsam för pengarna.

För rack och balkar är det bättre att ta en bar på minst 80 * 80 mm, bättre – 100 * 100 mm. Speciellt i områden med svåra väderförhållanden – med kraftigt snöfall eller starka vindar.

Beställa mer exakt beräkning från experter. Det här är en lång process som består av att samla laster från takmaterialet, strukturelementen själva, vind- och snölast. Därefter finns det enligt en viss formel ett urval av element. För mer information om hur beräkningen utförs, se följande video.

Mansard tak gör det själv: installationsproceduren

Enheten på mansardtaken skiljer sig inte från standardversionen. Om huset är av trä eller timmer, kan du använda den övre kronan som en mauerlat. Den är endast förbehandlad genom impregnering med höga skyddande egenskaper.

Om väggen är gjord av skumblock, är ett förstärkt monolitiskt bälte placerat ovanpå det. På en tegelvägg eller gjord av rockrock, andra liknande material, är anordningen av ett sådant bälte valfritt. På väggen placeras i två lager av vattentätning, och på toppen – antiseptiskt behandlat virke – 150 * 150 mm eller logg. Den är säkrad med inbäddade dubbar.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Så här monterar du strömplattan och trussbenen

Vid montering använder alla element långa naglar – minst 150 mm långa. På de mest kritiska ställen är det bättre att ansluta tre eller flera element till bultar eller dubbar med dubbelsidiga trådar. Det är önskvärt att stärka alla leder med stålplattor eller hörn.

Första sättet

Monteringsbultar mansardtak gör på två sätt. Den första: samla delar på marken, sedan i färdig form höja uppåt. Där, den första som exponerar de extrema strukturerna som blir gables. De sätts vertikalt fast. Det är ofta bekvämare att fixa dem med långa staplar som är fastspända på väggen (tillfälligt). Följande monterade strukturer sätts in i de beredda indragningarna i mauerlat (de är gjorda med önskad tonhöjd). De sätts vertikalt, försiktigt fixerade. Vid behov installera ytterligare tillfälliga stag som låser dem i önskad position. Sidostrålar är installerade.

Hur man bygger ett sluttande tak på detta sätt, för att samla noder, se videon nedan.

Andra sättet

Den andra metoden – byggandet av ett brutet tak konsekvent samlar in elementen direkt på platsen. Denna metod är mer lämplig om konstruktionen är stor och kan monteras, den kan endast lyftas med specialutrustning (kran).

Första golvbalkarna. De är fästa på stället och åtdragning, placera tillfälliga strängar, håll dem i vertikal riktning. Därefter monteras truss övre och sido benen, och fästen och axlarna är installerade.

Under installationen observeras följande sekvens av åtgärder: Först ställs de extrema elementen först och ställs in i önskat läge, ordentligt fastsatt. Använd vid behov tillfälliga stöttor. Mellan dem kommer fiskelinjen, repet, strängen, som kommer att fungera som riktlinje för installation av alla efterföljande element, dras. Med detta enkla drag kan du få den perfekta geometrin (glöm inte att kontrollera lutningsvinkeln, vertikaliteten eller horisontalen).

Ovanpå rackens fästen fixar du – stänger, där sidostängerna är fixerade och på vilka åtdragningen av den övre triangeln är installerad. Åtdragning fäst med metall hörn. Eftersom strålarna är långa, såger de. Detta elimineras ytterligare – efter monteringen av övre trussbenen – med hjälp av vertikala balkar med fast eller justerbar höjd. Och tillfälligt kan de läggas upp med ställningar (för att inte dra hela systemet).

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

En av stadierna att bygga ett mansardtak gör det själv

För att göra det lättare att motstå den önskade vinkeln när du monterar sidoskruvbenen, gör mallar, vilket gör zapily. Men eftersom geometrin av självbyggda byggnader sällan är perfekta, kan en justering behövas. För att kontrollera den resulterande lutningsvinkeln från flera brädor slås ett ytterligare mönster ned, vilket används för att verifiera installationens korrekthet.

Om standardlängden av timmer – 6 meter – räcker inte, eller beställa önskad längd (dyrt nöje) eller ökning. Vid byggnad naglas två brädor med en längd av minst 0,6 meter (30 cm på vardera sidan av leden) till foget. De spikas på båda sidor eller används med bultar.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Tillförlitligt sätt att bygga spärrar. Längden på ”patch” – minst 60 cm

Efter installationen är sidostängerna kvar för att installera toppen. För dem är en mall gjord, förtvättad på marken och installerad på toppen.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Nästan färdig ram

Övre delen kan tillverkas på olika sätt. Dess struktur beror på bredden på basen. Hur man gör det, titta på bilden nedan.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Hur kan du göra en övre triangel på ett sluttande tak

Eftersom anordningen av det mansardbrutna taket inte åstadkommer närvaro av en ås, är en stång fäst i mitten som hållarna är fastsatta, vilket fixar triangeln i önskad position.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Den övre delen är fastsatt av hack, spikad i baren i mitten

Ha det kan anses att mansardtaket är monterat med egna händer. Det är fortfarande att montera takmaterialet och värmningen (du kan i denna ordning, samtidigt). Egenskaper av isoleringstak beskrivs här.

Noder och deras ritningar

När trussystemet installeras kan det finnas frågor om montering av noder – skärningspunkten och anslutningen av flera konstruktionselement. På bilden ser du ritningarna av nyckelanslutningar.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Hur man gör anslutningselementen truss system broken roof

Den andra versionen av anslutningssidan av spjällen och den övre triangeln. För mer pålitliga fästbultar används.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Hur man gör monteringen av den övre triangeln och takfoten på taket med egna händer

Metoder för att fästa trussben till mauerlat eller, som i detta fall, till sidostrålen visas i figuren nedan. För att göra det lättare att montera ett tungt element, är en dragkrok (bar) spikad på spjället nedan, vilket begränsar rörelsen: brädet ligger mot kanten och förhindrar att det faller under.

Bygg ett hus med ett loft gör det själv

Flera alternativ för att fästa spärrar till mauerlat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *