Hur man bygger

Bygg ett tak med egna händer

Bygg ett tak med egna händer

Om strukturen har en liten bredd är A-formade karmar installerade utan åsar. Den horisontella lintelen (bulten) ger strukturens styvhet och minskar belastningen på distansorganet, som överförs till väggarna. Fästbenet i överdelen förstärks av en trä- eller metallplåtfoder.

Bygg ett tak med egna händer

Den nedre delen av spjällen kan vila på mauerlat med avkörningsänden – i detta fall utförs spännsystemet utan överhäng. Om projektet ger uppbyggnad av ett tak med ett överhäng av stänkbenen, skärs en urtag i underdelen av stötfångaren så att spärren på den horisontella delen av skärningen vilar på kraftplattan.

Bygg ett tak med egna händer

Byggnaden av taket på huset kan göras utan att lägga på vägglocket på långa väggar. I detta fall monteras balkar över de långa väggarna, och längden på balkarna överstiger byggnadens bredd. Steget att lägga strålarna bör sammanfalla med stegspärrarna. Det är viktigt att fixera bjälkarna säkert – med kabelnät eller monteras på armering monterad i betong. Benens nedre ändar är fästa vid balkarna utan överhäng eller med överhäng.

Bygg ett tak med egna händer

Vid uppförandet med ett våningsplan golv används vanligen system med laminerad spjäll. Det betyder att truss fötter har ett extra stöd. För detta ändamål installeras speciella supportinställningar, anslutna av linjer. Dessutom används strängar och andra element för att säkerställa strukturell styvhet.

Taktacka

För att skapa en takpannestart efter installationen av trussystemet. Först och främst rekommenderas att du lägger vattentätning – ett speciellt membran eller takmaterial. Det är fäst på spärren. Det är viktigt att inte överlappa vattentätning genom åsen – det kommer att försämra takets ventilation. Ovanför vattentätningen på spjälkarna är spåren försedda med en sektion av 50 mm – en motgalleri. Detta gör att du kan skapa det nödvändiga luftgapet mellan vattentätning och takläggning.

Bygg ett tak med egna händer

Kassen är fäst vid räknaren. Den kan vara tillverkad av plankor, barer eller tallrikmaterial (fast kista). Typ av lathing beror direkt på installationsfunktionerna hos det valda takmaterialet.

I nästa steg utförs installationen av ytbehandling. För hälltak används ofta:

  • plåtmaterial från metall (korrugerad, metall-, koppar-, stål- och aluminiumplast), asbestcement (platt och vågig skiffer), bitumenhaltig (ondulin);
  • bit material från keramik (klassisk kakel), natursten (skiffer), bältros.

Uppvärmning av ett nötkreaturtak utförs inomhus. Material från växtfibrer (mattor gjorda av halm, tång, hamp), cellulosa (ekologi) kan framstå som värmeisolatorer. Men oftast används mineralull – ett miljövänligt brandbeständigt fibröst material erhållet från en smält av basalt eller glas. Blad och sprutade polymera värmeisolatorer används mindre ofta – de är dyrare, dessutom har polystyrenskumplattor och polyuretanskum vissa nackdelar vid installationen och speciell utrustning krävs för att spruta penoizol.

Bygg ett tak med egna händer

Takbyggnadsteknik innebär installation av ett ångspärr från ett speciellt membran. Det låter dig skydda isoleringen och träspärren från de skadliga effekterna av fukt.

Det rekommenderas inte att byta membran med plastfolie och andra material.

Videon visar de viktigaste stadierna att montera taket på ett privat hus med egna händer.

Relaterade nyheter

Hur man bygger ett tak – instruktion

Ofta är utvecklaren mycket akut ställd inför frågan om hur man korrekt byggar taket på ett hus och gör det på ett sådant sätt att det under driften inte finns några problem och själva taket är pålitligt och hållbart.

Följande diskussion kommer att fokusera på hur man korrekt bygga ett tak med egna händer, vilken struktur detta viktiga element i huset har och vilka arbetsfaser som ska påverkas direkt under installationsprocessen. Naturligtvis är det omöjligt att nämna alla möjliga typer av takkonstruktioner på en gång, eftersom det finns många enheter. Därför är det möjligt att grunda strukturen på taket av ett hus av gontyp, vilket är en av de mest populära bland alla typer av strukturer. Vi kommer att förstå hur man bygger ett tak av denna typ av hus.

Bygg ett tak med egna händer

Det bör noteras att det är rekommenderat att starta takets arrangemang direkt efter byggnaden av husets huvudram, det vill säga dess väggar, annars finns det möjlighet att byggnaden utan beläggning kommer att kollapsa från insidan.

Eftersom skapandet av ett tak från början är en väldigt komplicerad process är det viktigt att du skapar det önskade takbyggnadsprojektet med egna händer. med hjälp av tjänster från en specialist. Här bör du överväga den framtida formen på takkonstruktionen, med hänsyn till parametrarna för hela byggnaden som helhet, samt välja takmaterial.

Syftet med strömplattan

För att ta reda på hur man bygger ett tak måste du veta vad kraftplattan är och vilka funktioner den bär. Mauerlat är en stödstråle av trä och mäter ca 150 × 150 millimeter. Det ligger runt omkretsen av hela byggnadens yta på väggarnas toppen, det vill säga på de ställen där stänkbenen kommer att fästas. Det är viktigt att förstå varför du behöver en kraftplatta. Montering av mauerlat är oerhört viktigt, eftersom det är tack vare detta element att all last som kommer till väggarna kommer att fördelas jämnt. Strålen måste vara ordentligt fastsatt. Detta kan göras med tråd, men det här alternativet är endast lämpligt för tak med låg vindkraft.

Bygg ett tak med egna händer

Förutsatt att takytan är mer än 250 m² krävs att montering av en stift med en tråd som är 12 mm större än ett djup på minst två tegelstenar (se även ”Hur man fixar mauerlat till luftbetong”). Steget med vilket de borde vara belägna – 2 meter. En stift är ett föremål på vilket en stång sätts på och säkras med en mutter med en brett bricka. Normalt stängs mauerlat på utsidan av väggen med murverk.

Det är oerhört viktigt att komma ihåg att alla strukturella beståndsdelar bestående av trä måste behandlas med ett antiseptiskt medel för att förhindra eventuell ruttning, och de platser där träet kommer i kontakt med betong eller tegel måste vara utrustad med vattentätning.

Att fasta mauerlat på väggen kan göras annorlunda, till exempel med hjälp av inredning, vilket blir ett mycket billigt alternativ. Efter att strålen har lagts, svetsas en speciell plugg till armeringen. Se även: ”Hur man monterar mauerlat på en tegelvägg.”

Installation av trussystem

Tänk på hur man bygger taket ordentligt, du måste veta att det främsta stödelementet i takramen är takfläkt. Det är en stråle som mäter 150 × 70 millimeter. Parametrarna kan emellertid variera beroende på hur mycket vikt taket har, samt med vilket steg spännbenen är belägna.

Bygg ett tak med egna händer

Om exempelvis ett ljust material som en metallplatta fungerar som ett takbeläggning, kan spjälkarna ha bra parametrar på 50 × 150 millimeter och anordnas i steg av 70 till 80 centimeter. Om taket består av vanliga plattor, skulle det vara lämpligare att använda spärrar med parametrar 80 × 200 millimeter eller att bygga en struktur bestående av två balkar, fäst ihop med att följa steget på 60-70 centimeter (läs också: ”Hur man gör taket rätt”).

Det är väldigt viktigt att fästa spjällen ordentligt på mauerlat. För att göra detta, efter att du har gjort det nödvändiga snittet, måste du vila rafterbenet i stödstrålen. Vidare fästs hörnen med hjälp av en vinkel av metall (mer detaljerad: ”Installera spärrar på elplattan”).

Du kan också säkra spärren genom att hamra tre naglar.

Detta görs enligt följande:

  1. En spik drivs in i en vinkel till vänster.
  2. En spik drivs in i en vinkel mot höger.
  3. En nagel drivs in i syfte att strama.

Denna förstärkningsmetod kommer att kunna skydda hela strukturen från oförutsedd förskjutning under belastningens påverkan. En annan viktig punkt: träet som används för enhetsramen måste ha ett fuktighetsindex som inte överstiger 20%.

Bygg ett tak med egna händer

Det finns 2 typer av spärrar: hängande och hängande. Suspenderade spjäll är mer utbredd. Det beror på det faktum att de, till skillnad från de hängande, stannar mellan byggnadens lagerväggar. Därför är sådana takpar lättare att installera. Användningen av hängande spärrar är vanligtvis förknippad med fall där stödets funktioner endast bärs av byggnadens väggar. Denna typ av konstruktion är förvisso mer komplex, och det kräver också användning av ytterligare element. Hängande takbjälkar kan ses i andra bostadshus, till exempel lagring, gård etc. det vill säga i de strukturer där partitioner inte är nödvändiga.

Byggandet av det kombinerade taket, titta på videon:

Takskridskoåkning

Man måste komma ihåg att när det gäller frågan om hur man kan bygga ett tak, kan man inte nämna det så viktiga elementet, vilket är högst upp som en häst. Ryggets struktur beror direkt på takets konstruktion.

Så det är vanligt att utesluta följande metoder för åka skridskor:

  1. Fästning med rumpa ändar. De övre delarna av trussbenen ska klippas så att de är ordentligt anslutna till varandra. Från sidan av varje ände måste du köra en spik, och dessutom sätta en fixeringsplatta fäst med bultar på vardera sidan av spjällen.
  2. Enheten spärrar på åsen. Denna design är mest tillämplig för de strukturer där det finns möjlighet att lägga tonvikten på åsen. Fördelen med den här metoden är att varje truss ben kan förstärkas separat. Mycket oftare finns detta alternativ på taken av en liten storlek.
  3. Överlappande fog. Denna version av enheten anses vara den enklaste och brukar användas på små tak, eftersom ett sådant system inte kan bära en stor belastning. Ryggben i fogområdet är bultade, utrustade med brett skivor och fastspända.

Monteringskasser

När man bestämmer hur man bygger taket längre, bör man komma ihåg att efter installation av stödkonstruktionen är det nödvändigt att fortsätta till monteringen av batten, för vilken brädor som appliceras på spärrar eller brädor med tvärsnitt på 50 × 50 används.

Bygg ett tak med egna händer

Sådana parametrar som kassen eller storleken på det bräda som används direkt beror på vilken typ av tak som avgörs och vilken indikator har takets vinkel. När du lägger ett mjukt tak ska kassen monteras i närheten av, och för ett taktak ska höjden vara mellan 40 och 60 cm. Ofta finns det en dubbel obreshetka, vars väsen ligger i fyllningsstänger på spjutbenen med en viss tonhöjd (contrabreshetka) och sedan direkt obreshetki. Denna typ av enhet är karakteristisk för ett mjukt tak.

Takläggning

Mycket ofta idag är takmaterialet en populär metallplatta, eftersom kostnaden är ganska överkomlig, dessutom är den lätt att installera och har en lång livslängd och tack vare ett brett spektrum av nyanser kan du få ett designbeslut. I detta fall är användning av vattentätning under taket obligatoriskt, det är också nödvändigt att utrusta taket med isolering, som placeras under vattentätning, och en ångspärr, placerad direkt ovanför vardagsrummet.

Bygg ett tak med egna händer

Det är viktigt att tillhandahålla ventilationshål längs hela längden på taket så att fukten kan strömma ut fritt.

Duplex tak av huset med egna händer.

Bygg ett tak med egna händer

I den här artikeln ska jag försöka beskriva i detalj hur dubbelsidigt tak byggs med egna händer. Denna form är nästan det enklaste, lämplig för ett privat hus och dess konstruktion, vad gäller kontantkostnader, är mer lönsam jämfört med andra mer komplexa takkonfigurationer.

Jag ser inte ett enda taktak här, men det används ganska sällan i vår lågkonstruktion. Ofta är det uppfört över olika tillägg, garage, etc. Även om jag inte hävdar att det finns mycket fina projekt av hus med sluttande tak.

I allmänhet bestämde jag mig för att skriva denna artikel under en längre tid, men det var ett problem. Det bestod av oförmågan att göra bra och framför allt tydliga (visuella) fotografier där själva arbetssekvensen skulle vara synlig. Det är mycket svårt att välja rätt skottvinkel, och ibland är det omöjligt. Jag kan inte rita, så jag behövde behärska 3-D modelleringsprogrammet. Vad som kommer ut ur detta kommer att ses nedan (för att förstora bilderna, klicka på dem med musen).

Så tillbaka till vårt ”får”. Vill bara säga att olika grupper av snickare bygger tak på olika sätt. Jag ska berätta om hur vi gör. Vem gör annorlunda kan du dela med läsare i kommentarerna. Jag går in i argument med någon, vars metod är bättre, enklare, jag blir inte mer tillförlitlig, jag ser inte punkten i det här.

Takbalkar av dubbla tak kan delas in i två typer:

– i det första fallet faller spärren direkt på mauerlat (vi kommer att överväga detta alternativ i en annan artikel);

– i det andra fallet faller spärren på golvbalkarna nedanför. Ett gaveltak tillverkat enligt denna variant kommer att beskrivas här.

Bygg ett tak med egna händer

Ta till exempel en tegellåda hemma. Dess mått är 8×8 meter, höjden är 3 meter. Byggnaden av ett tak med egna händer börjar med installationen av maeurlata (bild 1). Sätt att fixa det till väggarna beskrivs i artikeln, som du hittar här…

Mauerlat satt i spola med väggens inre yta. Utanför måste det brickas upp så att det inte är synligt. I detta fall borde den övre ytan av kraftplattan vara 2-3 cm högre än den övre ytan på den vända tegelstenen. så att hela lasten från taket överförs endast till Mauerlat. Inget behov av att ladda mot tegelstenar.

Bygg ett tak med egna händer

Installera sedan takbalkarna. Vi gör det i sekvensen som visas i Fig.2. Först och främst lägger vi strålar markerade med siffrorna 1,2,3,4. Deras avlägsnande bestämmer brädans bredd. Vi brukar ta det från 40 till 50 cm på kundens begäran. Vi använder timmer som balkar, vars tvärsnitt bestäms genom att en enkel beräkning beskrivs i detalj här… I vårt fall kommer det att bli ett 100×200 mm trä.

Efter fixering av de yttersta takbalkarna sträcker vi sladden längs det övre planet och exponerar de återstående strålarna, om nödvändigt skärmar Mauerlat under dem eller vice versa genom att placera tunn plywood (du beställer ofta ofta en 200 mm strålkastare och tar den från 190 till 210 mm utrustning). Vi väljer deras steg med hänsyn till steget med framtida spärrar. När vi använder dem som golvplattor 50×150 mm, gör vi ett steg på 60-70 cm (det är bättre att ta 60 cm, eftersom takisolatorer har denna bredd).

Efter att ha installerat alla de långa strålarna är de korta (fig 2). Deras steg är nog att göra ca 1 meter. Detta system skiljer sig något från vad vi brukade se i dessa bilder. Vi anlände till det efter att ett av våra första tak hade en sag av gavel, även om fyllningarna av ebben var fasta. I detta system är möjligheten att sagging helt utesluten.

Bygg ett tak med egna händer

Alla balkar är fastsatta på mauerlat med naglar för 150, metallstängerhörn och skruvar kan också användas. Generellt gör användningen av olika fästelement för takfogar det lättare att arbeta. Detta är särskilt lämpligt för inte en erfaren person, du behöver inte göra komplexa blinkningar och skåror. Vi pratade redan om detta i artikeln ”Takkonstruktion”.

Efter installationen av alla strålarna lägger vi (inte fixar) brädorna på dem, det är möjligt att ha golvbrädor, du kan få inches. De behöver bara gå förbi dem lugnt. För att inte överbelasta ritningen visade jag dem inte på den. Nästa steg är att installera åsen strålen.

Bygg ett tak med egna händer

Först och främst lägger vi på rackens nivån eller röret från en 50×150 mm bräda och fäster dem med tillfälliga strutar. I fig. 3 distanshållare visas bara på ett rack, för att inte rota upp ritningen. Steg rack inte mer än 3 meter. Först lägg extremt, dra sedan snören mellan dem, sätt mellanhöljet. Efter byggandet av hela truss truss kan mellanhyllor avlägsnas och tyst gjort vardagsrum på andra våningen.

Höjden på hyllorna är vald beroende på vilken form av taket du vill få. Jag brukar rekommendera kunder att ta det lika med höjden på första våningen på fasaden (avstånd från marknivå till mauerlat). Denna andel visas i figurerna.

Med etablerade ställningar lägger vi på dem och vi fixar ryggstången bokstavligen på några självuttagande skruvar. Eftersom vi använder en plåt på 50×200 mm (i princip är 50×150 mm också möjligt).

Bygg ett tak med egna händer

Nu går du till installationen av spjäll. Först måste vi skapa en mall från en 25×150 bräda. För att göra detta, applicera det på änden av åsen och balken (bild 4) och dra två linjer. Sågning av en bräda på dem, vi får en spånmall.

Naturligtvis är det mycket bra när foten av huset är fodrad med hög geometrisk precision och strålar är också installerade. Då kan vi klippa alla spärrarna i taget enligt mallen och installera dem lugnt. Men för att vara ärlig är det ganska svårt att uppnå, och ännu svårare när ett nytt tak görs på ett gammalt hus.

Bygg ett tak med egna händer

I det här fallet förbereder vi sig på rafteren mönstrade bara den övre gash. Sedan tar vi det resulterande arbetsstycket, bifogar det till önskad stråle och markerar bottenvattnet, som de säger på plats. På så sätt installeras alla spjällen (bild 5). Observera att genom att installera en rafter, lägger vi omedelbart motsatt det för att snabbt ta bort sidolasten på åsen bar (annars kommer den att böja).

När längden på takhöjden är stor och det vanliga 6-metersbordet inte räcker, kan du gå på två sätt. Den första (jag anser att det är föredraget) är att beställa längre brädor på sågbänken. Naturligtvis kostar det mer. Till exempel, i slutet av 2012 hade vi en kub av 6-meters brädor värda cirka 5.500 rubel. och 1 kub på 7,5 meter långa brädor kostar 7 000. Men installering av spjäll är lättare och snabbare än att använda den andra metoden.

Bygg ett tak med egna händer

Enligt den andra metoden behöver du skära två brädor. Du kan göra det genom att trimma på dem en träskiva med samma avsnitt 1,5-2 meter. Hur detta görs, se figuren. Fogen är bättre att göra nere, och det är nödvändigt att installera en extra rack under den.

Rafters fastnar i åsen balk med två eller tre naglar. För att fästas i takstrålen använder vi nyligen metallfästen och skruvar och lägger till ett par naglar. Ibland använder vi hängslen. Förresten har jag sett att folk använder armband många gånger, men de gör det inte rätt. Stapeln ska fungera i spänning. Nedan på vänster bild – hur man gör det är inte nödvändigt, till höger – som det borde.

Bygg ett tak med egna händer
Bygg ett tak med egna händer

Vidare, under alla spärrar med undantag för den extrema uppsättningen ställ och bultar (fig 6). Om taket är byggt mansard, rack kommer att vara ramverket av sidoväggarna, och bulten – att tjäna som takbjälkar.

Bygg ett tak med egna händer

Bygg ett tak med egna händer

Bygg ett tak med egna händer

Bygg ett tak med egna händer

Förstärkning av truss gården börjar vi hantera gavlar. Först lägger vi ytterligare ställningar som kommer att vara rammen på gaveln (bild 7). Installationens noggrannhet styrs av en ledning som sträcker sig över botten av spjällen. Sedan gör vi en fönsteröppning (fig 8). Dess storlek och konfiguration kan göra något, vad du än vill. Observera att bilden i racketen stod i mitten av fönstret (åsen baren som stödde början) var enkelt klippt. Den har nästan ingen belastning. När vi har slutat med ramen, sitter vi pedimentet med en tum (till exempel 25×150 mm) (bild 9).

Bygg ett tak med egna händer

Nästa steg är filing gardinbrädor runt omkretsen av huset. Frambrädet (sytt till golvbalkarnas ändar) är tillverkat av 25×200 mm brädor. Underifrån till takkanten suger vi två bälten från brädan 25×100 (bild 10). De är mer än tillräckliga för att fixa vid yttre trimning av soffit.

Om vi ​​nu ska installera avloppssystemet och använda metallhållare för rännorna måste de installeras på stoppet nu (under vattentätfilmen). Vidare är frontskivor även vid detta skede önskvärt att skära siding. Då är det inte mycket bekvämt att göra detta. Jag visade inte detta i figuren. Dessutom använder vi nu bara plasthållare av takrännor som är fästa direkt på fronten. De är bekvämare och du kan lägga dem efter att takmonteringen har slutförts.

Bygg ett tak med egna händer

Fortsätt sedan till lådan. Först av allt, med hjälp av bygghäftaren, fastar vi den första remsan av vattentätningsfilmen på spärren (bild 11). Det är mer praktiskt att arbeta om du redan har byggnadsställningar längs husets omkrets. Under alla omständigheter måste du installera dem när du gör ett tak, ett avlopp, och slingor med sidospår.

Efter att ha fixat filmen slog vi den till spjällens gitter (25×50 mm). Behovet av att använda räcken är beskrivet i detalj här: ”Takisolering. Grundregler. Glöm inte att lämna utrymme för överlappning av den efterföljande vattentätningen.

Bygg ett tak med egna händer

Gör sedan manteln. Nu kommer jag inte att fokusera på reglerna för dess installation. Detta ämne är för en separat artikel. Dessutom är en instruktion kopplad till eventuellt takbeläggning där det beskrivs i detalj hur det är nödvändigt att göra manteln bara för detta material (på ritningarna visas manteln för metallplatta schematiskt). Jag kommer att försöka inom den närmaste framtiden att förbereda en ny artikel om detta ämne.

Således täcker vi hela taket (bild 12). Därefter är det bara att göra gaveln överhänget och gavelvatten. Sekvensen här är:

Bygg ett tak med egna händer

– till de utskjutande ändarna av lathing med skruvar, skjut vindrutens överhäng (25×150 mm) framifrån (fig 13);

Bygg ett tak med egna händer

– Vi sätter in och fixerar skruvarna på framkantens överhäng med skruvarna (bräda 25×150). Avståndet mellan dem är ca 1 meter (fig 14);

Bygg ett tak med egna händer

– Vi lägger två bälten på fälten nedan (bräda 25×100). De är också tillräckliga för att därefter höljet överhängs med sidospåren (fig 15);

Bygg ett tak med egna händer

– från bitar av styrelse 50×150 av önskad längd, förbereder vi triangulära fyllor för gängning enligt figuren (bild 16). Sedan fixar dem på takeaway, vi slog också två bälten till dem (25×100).

På detta är vårt tak färdigt. Vad som hände i slutet och vad som händer efter takarbetet och trimmen på pedimentet och takkanten med sidospår visas ungefär i figurerna 17 och 18.

Bygg ett tak med egna händer

Bygg ett tak med egna händer

Frågor om denna och andra artiklar på webbplatsen du kan fråga på vårt forum

Hej, Svetlana. Det beror på vilken typ av överlappning – vind eller interfloor (last varierar signifikant). I vilket fall är spänningen väldigt stor. Vanliga träbjälkar för beräkning kommer att vara mycket massiva. Du kan se I-strålar, till exempel. här: http://stroyu-dom-sam.ru/c9cc12/Dk1AEQsfFxVDRxcBX19YWEwTQ05XA1pdUBpWWlRUWEwOTVkN/. Det står att den maximala längden på sådana balkar når 12 meter. Jag kan inte svara mer specifikt, eftersom Jag har inte haft möjlighet att blockera sådana spänner med träbjälkar. Jag gillar inte att ge råd om vad jag själv inte gjorde.

Kära Dmitry, berätta, var vänlig, var du ska se artikeln om takmontering baserat på strömplattan? Tack för din uppmärksamhet.

Tack, Dmitri, för dina artiklar. Det finns mycket användbar information. Jag skulle vilja fråga dig om råd. Hur man gör ett tak till ett garage, storlek 7Х10.5. En större stråle (10.5 / 2) är planerad för en w / w-stråle på två stöd eller en partitionsliknande i ditt exempel med ett 4-takigt tak). Skogar från vilka du kan få en 7,5m stråle i distriktet är inte.5.5m – du kan fortfarande hitta den. Taket vill ha en dubbelhöjning, som du beskrivit. Platsen på vinden (på en halv) ska vara ett sommarrum (takhöjden tillåter 40 degrees.the andra hälften är platsen för lagring av material, reservdelar etc. i garaget är det planerat att utföra bilreparationer.

Yuri, du måste sätta golvbalkarna i spännvidden 10,5 / 2, vilket du kan göra. En takfläkt för att sätta på den så kallade takeawayen. Hur detta görs beskrivs redan i min nya bok, tillägnad byggandet av tak, som kommer att släppas under första halvåret i januari. Följ nyhetsbrevet.

Dmitry, tack så mycket för svaret. Jag ser fram emot utskriften, så att jag kan göra beräkningen specifikt. Jag räknade redan två olika alternativ för dina exempel.

Dmitry, snälla rekommendera hur man sätter ett brutet tak på ett hus från adobe, i vilken en vägg är adobe, skiljeväggen är också från adobe (väggbredden är 45 cm) och en annan vägg är gjord av slangblock. Hur man binder allt detta under taket, som kommer att byggas ram sommarrummet. Vi bor i förorten Taganrog. Jag tänker inte på byggandet själv, och jag är rädd att byggarna inte skulle lura mig och ställa något fel. Verkligen ser fram emot ditt svar. Husets höjd är 2200 mm, de ville lägga till en annan rad med slangblock för att höja taket, men vi vet inte hur man fixar det på adobe. Med vänliga hälsningar

Lyudmila, i den region där jag bor från adobe bygger inte alls. Åtminstone har jag aldrig sett det med egna ögon. Tyvärr, jag är inte en rådgivare här. Jag beskrev rafter systemet av ett trasigt tak här: http://stroyu-dom-sam.ru/lomanaya-kryscha/

Kära Lyudmila! I Centralasien byggs lerahus och murstenar. Så att väggarna inte kollapsar under takets vikt, är taket installerat på separata stolpar (vanligtvis är det en kanal, I-stråle). Utan vikten av takstyrkan blir mindre viktig. Om det inte finns någon sådan möjlighet har huset ett metallband av förstärkningsstänger med studs svetsade i ändarna med en tråd i stor diameter i hörnen, vertikalt ett hörn nr 100 med svetsade bussningar för dessa dubbar. Väggarna själva kan omformas från opilkobetona till önskad höjd. Med vänliga hälsningar.Victor.
Särskilt tack till författaren till artikeln. Mycket användbara tips. Länk postat hemma.

hur man sätter remlinjen högre eller lägre än freeton, hur man släpper lådan för sömnad, något är fäst vid gaveln, hur långt korsstången är från åsen, kan gauelaten endast tillverkas från 50 x 150-kortet i ett pass, det räcker till 10 x 11 franton 10 x 3,2. tack på förhand Stavropol.

Eugene, återigen vänligen vänta lite. I boken, som jag kommer att slutföra i slutet av december eller i början av januari, utöver en mängd olika alternativ, kommer fyra exempel på tak med tegelväggar att beskrivas. Där hittar du alla svar.

Dmitry, jag har en liknande situation. Ett hus från ett gas-silikatblock på 9 meter. Väggarna på vinden golv höjs med 1 meter. I mitten finns det fortfarande en bärande vägg, men den är förskjuten från centrum med 0,5 meter, det vill säga vi har två rum, en 4 och de andra fem meter. Golvbalkar valda 50 * 200 steg 400 under Osb. Jag planerar att använda ett hängande trussystem med dubbla bultar. Är det här alternativet möjligt?

Tack för mästarklassen, mycket informativ, tydlig och viktigast – användbar! Det var bara en fråga. Ryggbrädan är så småningom krympt av spjälsar och är det möjligt att ta bort alla bärande ställen alls? Jag träffade systemen på ett sätt som tog upp åtdragning eller en överläggning (jag vet inte hur man korrekt heter det).

I det schema som behandlas i denna artikel, kan stödkroken på stativet efter montering av spjälkarna avlägsnas. Hästen är klämd med spjälsar. Åtdragningen som du talar om är placerad i de här diagrammen när spärren läggs på ryggstången ovanför. Dessutom, om du tar bort stället, kan åsen bara falla ut, så den pressas ner från botten med korta puffar. Jag hoppas att jag förstår din fråga korrekt.

Hej Dmitry Tack så mycket för den användbara informationen Jag gjorde taket enligt dina instruktioner Allting visade mig Jag behöver professionell rådgivning Mitt mittrum kommer att vara bebodd. Pedimentet sys med ett bord (tum). Jag planerar inte att avsluta pedimentet ännu, därför skyddade jag det från vattentät plenka.Vopros.Is det tillåtet att fästa den färdiga plasten (vertikal remsa) direkt till gaveln, utan kasser? Jag kommer att värma från insidan.

Trä väggar ska vara mantlade med plast med en ventilerad gap enhet. Särskilt i ditt fall, när rummet kommer att värmas upp. Tillhandahålls spärrram (kasse) på skenorna. Kolla in artiklarna om husfasader: http://stroyu-dom-sam.ru/obschivka-doma-saidingom-1/.
Jag förstod inte riktigt frasen ”finish plast (vertikal remsa).” Om du gör en ram sys vertikalt för att säkerställa luftens rörelse från botten uppåt. Och på vertikala lameller siding sys horisontellt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *