Hur man lägger

Bygga en grund på en sluttning

Allmänna krav på någon typ av källare på området med en sluttning, detta är en säker markfixering. De främsta hoten är för det första att flödet av regn och smältvatten, som tvingar bort jorden runt huset och ackumuleras i stiftelsens övre del, förstörs gradvis. För det andra, möjlig avstängning och förskjutning av jorden.

För byggnadernas säkerhet på en sådan unik plats är det nödvändigt att bedriva ett antal aktiviteter:

Bygga en grund på en sluttning

Avloppsanordning runt huset

 • Att hålla tallrikar, terrasser, plantera träd och buskar med ett starkt grenat rotsystem är inte bara designtekniker utan metoder för att stärka jorden och förhindra dess förskjutning.
 • Särskilt benägna att smula marken under platsen på de installerade högarna. På denna plats finns inga landningar, gräs och buskar växer inte. Sådana områden är särskilt skyddade mot regnvatten. Smält och grundvatten måste avlägsnas från under pålarna med hjälp av dräneringsanordningar.
 • Konstruktion av bandfot i höjden

  Bygga en grund på en sluttning

  Det händer ofta att tomten ligger på en brant sluttning eller kulle. Huset ligger på en sluttning har många betydande fördelar: det är bättre skyddat från vinden, inte rädd för översvämning, kan platsen köpas mycket billigare, och vacker utsikt från kullen kommer alltid att vara tilltalande för ögat.

  I denna situation uppstår frågan: hur man bygger grunden för att skydda huset mot eventuella jordskred och jordförstöring? Det här är naturligtvis ett svårt beslut som kräver ett speciellt tillvägagångssätt och respekt för viktiga punkter och nyanser. Först och främst är det nödvändigt att noggrant genomföra en jordundersökning och designberäkningar. Under dessa arbeten måste du vara försiktig, eftersom grunden är grunden för hela huset, och hela byggnadskonstruktionen, tillförlitligheten och hållbarheten är helt beroende av dess konstruktion.

  Val av bandfot på lutningen

  Bygga en grund på en sluttning

  Utan tvekan, sömlöst kan du bygga ett hus på någon kulle, behöver bara bygga grunden korrekt. För att välja det bästa källaralternativet för att bygga på en sluttning måste du veta att den här strukturen byggs med praktiskt taget samma teknik som för ett vanligt hus. Med andra ord finns det flera alternativ för denna grund – bälte, hög och kolumnär.

  • Bandbasen är en av de mest utbredda mönster som skiljer sig från hållbarhet och tillförlitlighet, och även på det enkla och ganska snabba sättet. Men som en övning visar, är en remsa grund inte det bästa alternativet för erektion i en sluttning. Det här är ganska tidskrävande och mycket dyrt, eftersom det ger möjlighet att installera och nivellera terräng, terrasser och mycket mer. Experter rekommenderar att bygga denna grund på sluttningar med en liten sluttning, såväl som om det inte finns några andra alternativ. I det här fallet kan du använda en förstärkt bild av denna design, den är mer hållbar och klarar stora belastningar.
  • Pillar foundation – är ett av de alternativ som kan beaktas för enhetens fundament på en sluttning. Det finns dock vissa nyanser som måste beaktas. Varje pelare kommer att behöva häcka stödväggen, vilket ökar fundamentets motstånd till lateral deformation. Tyvärr kan denna variant av stiftelsen endast vara lämplig för byggandet av trä- och ramhus.
  • Stiftelsen som låter dig bygga alla typer av hus på den branta sluttningen – hög. Detta är ett effektivt och praktiskt alternativ, det gör att du kan utrusta grunden för stiftelsen på något djup. Denna teknik har kommit från antiken och är fortfarande relevant. Installationsprocessen tar lite tid, även om det krävs ingripande av speciell tung byggnadsutrustning. Grunden för stallar har etablerat sig som en hållbar och pålitlig konstruktion, vars livslängd har funnits i många årtionden. Dessutom är denna typ flera gånger billigare och mer ekonomisk än andra strukturer. Pålar tillverkas huvudsakligen av sådana material: armerad betong, trä och metall, de kan vara av olika former och storlekar.
  • En ganska sällsynt typ av stiftelse är plattan, det särskiljs av speciell förstärkning, på grund av vilken jorden fördröjs under rörelsen. Även om det är mycket sällan används för denna lättnad. För att bygga en sådan struktur utförs en stor utgrävning, nivellerar platsen etc. En annan nackdel är att en sådan struktur är ganska dyr och inte alla kommer att göra.

  Bygga en grund på en sluttning

  Dessutom används ibland en kombinerad typ av stift, bland annat genom att använda flera bält- och stapeldelar.

  Det finns flera viktiga faktorer som du bör uppmärksamma vid konstruktionen av ovanstående konstruktion.

  • Kanske är den viktigaste faktorn jordens sammansättning, för detta ändamål utför de sin geologiska analys. Grunden för grund- och dräneringsfunktionerna beror på detta. Ett klart avloppssystem kommer effektivt att avleda avloppsvatten och smältvatten.
  • Lutningsvinkeln är också en av de viktiga indikatorerna att uppmärksamma. Detta är huvudfaktorn från vilken valet av typ av grund för en plats i en sluttning är böjd.
  • Vi får inte glömma grundvatten, eftersom de direkt påverkar fundamentets djup och valet av vattentätningsanordning.

  Funktioner av konstruktionen av remsa grundar på sluttningen

  Bygga en grund på en sluttning

  Många rekommenderar att bygga till erfarna proffs, innan det påbörjas byggandet, eftersom det kräver ett speciellt tillvägagångssätt och användningen av komplexa tekniker samt extra kostnader. Hus på backarna präglas av en särskild arkitektonisk stil, mestadels är de på flera nivåer med öppna terrasser, liksom med källaren. Experter rekommenderar att man väljer ett tomt för att bygga ett hus, vars sluttning ligger på södra sidan.

  Ursprungligen är det nödvändigt att genomföra en grundlig analys av marken för att då göra rätt val av typ av grund, bestämma dess djup, etc. Du behöver också veta framtida belastning i förväg, det vill säga bestämma typen av hus, storlek, material etc.

  Ju större sluttning på platsen, så det kräver mer skydd mot jordskred. Därför, för att stärka den med hjälp av förstärkande material, planterade fleråriga växter. Obligatorisk punkt är arrangemanget av högkvalitativt dräneringssystem, så att smältvattnet strömmar till sidan.

  Också mycket ofta används olika moderna teknologier för att minska lutningen. Detta kan vara en konstgjord nivellering med användning av markprimning. Den är lämplig för områden med en liten lutning på 3 till 8%. För platser med en sluttning på upp till 20% används en ny metod – terrassera, dela upp tomten i terrasser och skapa steg med stenar, betongblock etc. Det är värt att tänka på vattentätning i källaren, det borde vara särskilt pålitligt och felfri. Dessutom är det mycket viktigt att ta hänsyn till klimatförhållandena i regionen.

  Hur man lägger grunden på en sluttning

  Bygga en grund på en sluttning

  Som vi redan har sagt är den mest mångsidiga och lämpliga grunden för denna lättnad stapeln, den håller huset perfekt under regn och jordskred. Innan du börjar bygga stiftelsen måste du göra allt det preliminära arbetet som vi diskuterade ovan. Antalet högar beror på byggnadens totala belastning, vilket inkluderar: storleken på huset, materialet och mycket mer. För sådan konstruktion används skruv- och utborrade högar, mer populära och tillförlitliga – skruvar, de kan installeras om några dagar. Men detta kräver hjälp av specialutrustning.

  • Pålar som ligger längs hela huset, rekommenderas att ta en längd på 3-4 meter. För att göra detta görs med hjälp av en borr, brunnar av erforderlig storlek och staplarna drivs in, de måste gå in i marken i en vinkel på 90 grader i förhållande till byggnadens yta och också vara under akvariet.
  • Förbered sedan ruberoidrören, deras längd ska vara 3 meter längre än brunnen. Formning skapar med hjälp av de övre delarna av rören, vilka är sammankopplade. Sedan sänks det ner i brunnen.
  • Nästa steg är förstärkning, ramverket är gjord av förstärkning med stavar, vars diameter är minst 5 mm. Efter förstärkning fortsätt att hälla betong.
  • Betong hälls i brunnen i små delar medan man använder vibrerande anordningar.
  • Pålarna förenas ovanifrån av speciella strålar, de kan vara både i marken och utsidan.

  Fördelarna med stapelfonden

  1. Bygga en grund på en sluttning

   Inget behov av förberedande förberedelse av jorden.

  2. Lämplig för alla typer av byggnader på sluttningen.
  3. Enkelheten hos enheten.
  4. Effektivitet och bygghastighet.
  5. Hållbarhet och tillförlitlighet.
  6. Stiftelsen kan utökas.

  Efter att ha läst ovanstående information kan vi dra några slutsatser. Alla kan bygga en grund på en sluttning, för detta måste man styras av flera principer: Välj rätt grundtyp, följ noggrant den nödvändiga tekniken och de mest obetydliga byggreglerna. Och lyssna också på råd och rekommendationer från högkvalificerade specialister. Och då är den byggda byggnaden på sluttningen hållbar och tillförlitlig, och från sluttningen kan man alltid överväga de pittoreska landskapen.

  Bygga en grund på en sluttning

  Tikhonov, Andrey Valerievich

  Projekt av hus på sluttningen: funktioner i källaren och källaren

  Att bygga ett hus beror på den plats där den kommer att ligga. På en plan tomt finns inga problem i byggnadens layout. Men om konstruktionen sker på en sluttning är uppgiften många gånger mer komplicerad. Idag är hus på backarna populära. De är estetiska mer attraktiva och i sig är ovanliga. Att besluta om byggandet av ett sådant hus är det viktigt att ta hänsyn till de många nyanserna. Och först och främst, kom ihåg att rummets layout beror på webbplatsen.

  Projekt av hus på sluttningen

  Innan du bygger ett hus i en sluttning måste du skapa ett projekt. All vidare konstruktion kommer att bero på den. Även om lättnad med uppenbara brister, kan de kompetent slå och göra byggnaderna sevärdheter. Skapa ett husprojekt, du behöver veta vad som ligger i reliefen:

  Bygga en grund på en sluttning

  • Lätt terräng, som har en lutning på högst 3%.
  • Relief med en liten sluttning från 3 till 8%.
  • Terräng med en genomsnittlig lutning på upp till 20%.
  • Brant terräng från 20%.

  De bästa platserna för konstruktion är alternativ med en lutning på 3 till 8%. Men om territoriet har en lutning på mer än 8%, är det rekommenderat att känna till byggnadsprinciperna i ett sådant område. Så kan projekten av hus på sluttningen varieras, allt beror på arkitektens placering och läskunnighet.

  Konstruktion på en liten sluttning

  Att bygga ett hus på en plats med en lutning på 8 till 20% har sina egna egenskaper. Vid första anblicken är vinkeln liten, men kräver en speciell inställning. I utformningen av sådana hus nödvändigtvis tillhandahålla en källare. Detta är ett golv under marknivå i rummet. Det kräver inte en platt byggarbetsplats. För att bygga en källare är en del av marken skuren. Den kan byggas tillsammans med grunden. För hus på små backar är källaren helt enkelt oumbärlig. Materialet i sin konstruktion är detsamma som under stiftelsen. Betongblock, monolit, tegel används huvudsakligen.

  Bygga en grund på en sluttning

  Källaren utökar byggnadsområdet avsevärt och kan användas som garage, tvättstuga eller bastu. Allt beror på kundens önskemål. Om uppfarten till källaren är möjlig i en sluttning är det här en bra lösning för ett garage. Det är bäst att välja en ojämn byggplot på torr och förhöjd terräng. Detta kommer att hjälpa till att lösa ett antal problem med avloppsvatten. Det är lämpligt att utrusta väggarna i huset med vattentäta material, speciellt där det finns kontakt med marken. Under stiftelsen rekommenderas också att lägga vattentätning.

  Bygga ett hus på en brant sluttning

  Hus på branta sluttningar med en höjd på mer än 20% kräver en speciell inställning. För denna typ av byggnad skapas ett speciellt projekt där alla funktioner i området kommer att beaktas. De flesta av dessa hus har många nivåer och terrasser.

  Bygga en grund på en sluttning

  Utformningen av en sådan byggnad är attraktiv eftersom många rum kommer att ha individuella utgångar. Och hushålls- och bostadslokaler kommer att ligga på olika nivåer.

  Ett hus på ett berg med terrasser gör det möjligt för arkitekter att uttrycka all sin fantasi. Huvuduppgiften för en sådan byggnad är att omvandla lutningen till flera arbetsytor. Byggnaderna är placerade på horisontella plattformar, och de är anslutna med olika steg. Terrasser måste vara utrustade med speciella rekvisita, de tar all last. Huset på terrasserna har också många funktioner. Dessa rum kan användas som rekreationsområden, balkonger och verandor.

  Funktioner av grunden för hus på sluttningen

  Med modern konstruktion kan du bygga en grund på alla terrängar med en annan bias. Naturligtvis är den bästa byggplatsen en lutning på högst 3%. Men om huset ligger på ett berg, så kommer stiftelsen att skilja sig:

  Bygga en grund på en sluttning

  1. En lutning på mer än 8% kräver byggandet av en källare. Stiftelsen kommer att vara tejp-typ med vattentätning.
  2. Hus på backar med en höjd på mer än 20% behöver stöd. Stiftelsen kommer att bestå av staplade eller skruvformiga staplar.

  Vid byggandet bör stiftelsen överväga några nyanser:

  • Det rekommenderas att göra vattenskydd i källaren, eftersom det kan översvämma. Och om det händer, kommer följderna att bli allvarliga.
  • Måste vara närvarande isolering.
  • Avrinningsskydd behövs, detta kommer att förhindra att fundamentet bryts.

  Grunden på lutningen har både en bärande och estetisk funktion. Den kan användas som ett extra rum eller med hjälp av sitt ovanliga utseende för att ge byggnaden ett originellt utseende.

  Funktioner av designen av hus på sluttningen

  Projekt av hus på sluttningen skapar så att byggnaden byggdes från topp till botten. Först och främst måste du bygga på vardagsrummet och fästa olika terrasser med källare till det. Det är viktigt att planen i källaren sammanfaller helt med den första väggens layout. Denna design är en bärare, och den kommer att utsättas för en stor belastning. Vid planering rekommenderas källaren att följa säkerhetsbestämmelserna. Det ska inte ordnas i ett pannrum och lagra föremål som lätt kan tändas. Detta kan leda till att hela huset tänds.

  En bostadsbyggnad på en sluttning är en mycket attraktiv prospekt, särskilt om vackra landskap uppenbaras.

  Bygga en grund på en sluttning

  Men glöm inte att skapa ett projekt kan ställas inför vissa svårigheter:

  • Beroende på terrängen måste det färdiga projektet förfinas.
  • På grund av jordens natur kan problem uppstå vid drift av specialutrustning.
  • Det rekommenderas att noggrant beräkna och ta hänsyn till alla miljöfaktorer.
  • Fukt som löper nerför backarna kan förstöra fundamentet, så det ska vara väl vattentät.

  Fördelar med hus på sluttningen

  Projekt av hus på en sluttning är komplexa, men samtidigt kännetecknas de av intressanta designlösningar. Det finns många positiva aspekter på sådana byggnader:

  • Designlösningar och experiment med höjdförändringar.
  • Möjlighet att lägga vattenförsörjning på olika nivåer. Den lägre nivåen med avloppsvatten, på de övre våningarna – vattenförsörjning.
  • Finansiella besparingar på grund av konstruktion på ojämn terräng.
  • Flera utgångar och en terrass för avkoppling, liksom uppdelning av huset i zoner.

  Nackdelar med att bygga hus på sluttningen

  Inför hus av hus på backarna med olika backar, måste du veta om sina brister. Och förbered dig också för alla möjliga svårigheter som kan uppstå under driften av byggnaden.

  Så, de negativa sidorna av husen på backarna är:

  • Jordrörelser och jordskred som kan bryta mot fundamentets integritet.
  • Svårigheter vid uppbyggnad av standardprojekt.
  • Det finns ingen enhetlig belysning i alla rum.
  • Det är svårt för äldre att komma hem.

  Bygga en grund på en sluttning

  För dem som älskar natur och komfort, samt intressanta designlösningar är huset på sluttningen det bästa valet.

  Bygga en grund på en sluttning

  Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

  Bygga en grund på en sluttning

  I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk sjukdom erövrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt in i modevärlden snabbt, chockerande, inspirerande och förstörde dumma stereotyper.

  Bygga en grund på en sluttning

  13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

  Bygga en grund på en sluttning

  Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

  Bygga en grund på en sluttning

  11 saker som dödar din sexuella lust i hemlighet Om du började märka att du inte längre vill ha sex bör du definitivt hitta orsaken till detta.

  Bygga en grund på en sluttning

  Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *