Lägga

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

För detta och efterföljande rader används en speciell typ av lim. Blocken läggs i förskjuten ordning, från början av hörnet. Tekniken möjliggör förskjutning av element i varje översta rad med 10-20 cm. Detta gör det möjligt att bygga en mer solid vägg. Dressing används även för dockning av ytterväggar och inre partitioner.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Under processen av ett tätt arrangemang av block bildas ”kalla broar”. Byggare på vissa ställen gör luckor för sömmar:
• En smal bräda med en kvadratdel på 1,5 cm placeras på blocket.
• lägg ett lager av murbruk eller lim på toppen och låt det torka;
• Ta bort rälsen och få ett ihåligt utrymme mitt i blocket fyllt med lösning.

Platser av de förväntade öppningarna (dörrarna) bestäms omedelbart efter att fundamentet har hällts, eller efter den första raden av murverk. På vilken rad öppnas fönsteröppningen, beror på storleken på de använda blocken. Standardhöjden på fönstets öppningar är 900 mm, och med hänsyn till golvets arrangemang och fyllnadsfyllningen måste den ökas. För att täcka toppen av öppningen, använd:
1. Fabriksbetongblock;
2. Bygg en konkret formning manuellt, häll en betongplatta.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Väggförstärkning

Förstärkning av väggar utförs på obligatorisk basis. Arbetet börjar med första raden och upprepas regelbundet i varannan rad.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

För förstärkning användning:
• Förstärkt nät som passar på första raden skiktet med en liten ersättning på sidorna; från ovan sätt ett lager av lösning;
• beslag ovanpå blocken borrar de 2 parallella band med egna händer och lägger metallstänger där; spåren som bildas ovanifrån är betongade och noggrant planerade.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Muren i den sista raden av väggen slutar med ett betongpansarband. Ovanifrån är konstruktionen täckt av vattentätning och montering av taket.

För uppbyggnaden av taket läggs på toppen av väggarna 150 mm 150 mm, vilket kallas mauerlat och tjänar till att fixera botten av spärren. Överst placeras åsen och fortsätt till montering av spjäll.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Rafters på ett avstånd av 50 cm till 1 meter. På toppen av spjällen lägger du vattentäta material, spikar räknaren och sedan utrustar lådan. Takmaterialet läggs på kassen. Träning av video på installation av olika typer av tak kan enkelt hittas på Internet.

Arbeta med en lösning

En lösning av betongmärke M-50 satte första raden på fundamentet. Blandningen framställs före arbete för att utesluta härdningsprocessen. Den appliceras på blocken med en speciell spatel. Tänderna på verktyget bildar spåren, vilket möjliggör bättre vidhäftning av lösningen med blocken.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

En tjock typ av murbruk appliceras på basen av stapeln upp till 5 mm tjock. Detta kommer att möjliggöra att korrigeringspositionen av blocket korrigeras.

Varning! I processen med att lägga med egna händer måste du följa tekniken för att blanda morter. Tjockleken hos den erhållna blandningen bör ”hålla” skumblokken och ej spridas längs sidorna. Kvaliteten på murverket beror på hela husets hållfasthet.

Tåla den applicerade lösningen kan vara upp till 10 minuter. Efter det att tiden har gått, börjar blandningen börja sätta och låter inte materialet läggas korrekt.

För att arbeta med de övre raderna, använd ett speciellt lim för skumblock. Denna blandning hjälper till att snabbt genomföra konstruktionen och installera alla element på ett säkert sätt.

Fasadarbete

Förmågan att absorbera stora mängder fukt kräver noggrann ytbehandling av byggmaterialet. Fasadverk för skumblokbyggnader görs med hand på följande sätt:
• Behandling med silikonbaserad isolerande färg. Sådant material är endast avsett för yttre ytbehandling och skyddar väggarna helt från kyla och fukt. Substansen med tjock konsistens appliceras i ett tätt enhetligt skikt. På bilden ser dessa hus ganska moderna ut.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

• Använd fasadplaster på speciell grund. Det perfekta alternativet skulle vara en akrylblandning som är resistent mot väder och mekanisk stress.
• Användning av keramiska klädmaterial (tegelsten, dekorativ sten).
• Installation av ventilerade fasader.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Du kan förhandsgranska bilder och videoklipp i förväg med olika finish och välja rätt stil.

Viktiga nyanser

En viktig punkt kommer att vara enheten för isolering av fundamentet med ark av takmaterial eller beläggning av hetbitumen. Detta kommer att skydda husets väggar mot fuktabsorption.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Använd endast högkvalitativa cement eller torra limblandningar. Ej kvalitetsmaterial kommer att påverka styrkan i hela strukturen.

Mellan blocken tillåts blandningens tjocklek till 12 mm. Allt överskott avlägsnas och pundas i sömmarna.
Var noga med att utföra förstärkning av rader av skumblock. Detta kommer att göra byggnaden motståndskraftig mot naturliga influenser och möjlig sänkning av jorden. Förstärkta väggar kommer att stödja takets vikt eller ytterligare överbyggnader (vind, balkong, terrass).

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Uppbyggda väggar av skumblock bör ”försvaras” i 15-20 dagar för fullständig härdning av murbruk och krympning av byggnaden. Endast 3 veckor efter konstruktionen är det möjligt att delta i efterbehandling.

Priset på skumblod, idag i vårt land, är inte högt, så det här materialet är i stor efterfrågan på byggandet av förortsfastigheter med egna händer.

Video. Placeringen av skumblodens väggar

Läs detsamma:

Hur man beräknar kostnaden för att bygga ett hus från skumblock med egna händer. Beräkning av material. Stiftelse och väggkonstruktion

Att bygga ett hus är inte så billigt som vi skulle vilja, för många är det inte ens överkomligt. Man bör emellertid inte glömma att någon (praktiskt) struktur kan byggas ensam. Detta kräver endast kompetent instruktion och strikt överensstämmelse med sekvensen av alla åtgärder. Vi försäkrar dig, du kommer att klara av denna uppgift inte värre än professionella byggare. Utöver allt kommer vi att ge exempel på att räkna byggmaterial.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Oberoende konstruktion av skumbetongshuset – ett tillfälle tillgängligt för alla

Var ska man börja

Tekniken att bygga ett hus av skumblock med egna händer skiljer sig inte mycket från masonry av olika slag, har bara några funktioner och standarder. Vi kommer säkert att bekanta dig med dem, men för nu, låt oss börja med att studera detta byggmaterial (kortfattat) och välja den optimala storleken.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Besparingar är palpabla även vid första anblicken – skillnaden i storlek

Skum block – byggmaterial

Innan du bygger ett skumhus med egna händer, låt oss börja med valet av en skumbetongprodukt:

 • En idealisk storlek på 200x300x600 mm, vikt ca 10 kg. Den här enheten är bra eftersom den är tillräckligt lång för att spara i kvantitet och tillräckligt stor för att bygga ett hus i norra regionerna. Du behöver bara 50-100 mm isoleringsmaterial och inga problem med uppvärmning i rummet kommer att uppstå längre.
 • Skumblockets sammansättning är optimal för byggandet av byggnaden. Skumblockets värmeledningsförmåga är ganska låg. Vid inköp av skumbetong bör du noggrant kontrollera dess utseende för förekomst av sprickor och chips. Självklart kommer små chips inte att vara en källa till destruktion av lagerväggen, men sprickor i produktens änddelar minskar materialets motståndskraft mot fukt.
 • Det är mycket viktigt att vara särskilt uppmärksam när man väljer en limlösning, det är bättre att använda speciella medel, inte att tillgripa ”hjälp” av cement-sandblandningar. Lim och konsumerar mindre, och klyftan mellan blocken är inte stor, vilket minskar sannolikheten för en kallbrygga.

Nå, nu bygger vi ett hus av skumbetongblock med egna händer, så se det – läs och studera allt noggrant för att få ett positivt resultat.

Beräkning av material hjälper till att spara

Gå aldrig till hårdvaruaffären utan att ha studerat grundligt ditt husprojekt. Detta kommer att bidra till att bättre förstå vad vi ska göra:

 • Den första åtgärden – du behöver få all data om objektet: dimensioner, antal våningar, närvaro av ett källarrum, antalet fönster och dörrar.
 • Den andra åtgärden är att lära känna kommunikationen, hitta den mest optimala lösningen för platsen för dessa.
 • Den tredje åtgärden är den slutliga räkningen av byggmaterial.

Nu lär vi oss nästan den exakta kostnaden för att bygga ett hus från skumblock med egna händer och då beskriver vi installationsprocessen.

OBS! Vi kommer att överväga exemplet på ett envåningshus 7 till 6 och en höjd av 3 meter, utan ett vind- och källarrum – så att det är tydligare. Om du plötsligt behöver en förlängning till skumblockets hus – med egna händer kan du vid varje tillfälle fästa den med hjälp av en kolumn eller stapelfundament.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Resultatet borde vara något sådant.

Skumblod – kvantitet och kostnad

För att beräkna total volym byggmaterial måste du:

 • Lägg längderna på alla sidor av ditt framtida hem och multiplicera med höjden – (7 + 7 + 6 + 6) x 3 = 78 kvadratmeter. Detta är vårt totala väggområde.
 • Nu översätter vi resultatet i kubikmeter, för detta ändamål multiplicerar vi m2 av väggtjockleken – 78 x 0.3 = 23.4 m3, den totala volymen av väggarna erhålls.
 • Det är fortfarande det enklaste att dela upp det totala resultatet med volymen på ett kvarter, så vi får ungefärlig mängd byggmaterial som behövs. Vi glömmer inte att vi har ett block på 600x300x200 mm – 23,4 / 0,036 = 650 stycken, det är precis vad du behöver för att bygga ett hus.

För din information! Du kan kontrollera dig själv motsatt sätt, beräkna hur många skumbetongprodukter i 1 kubikmeter och multiplicera med det tillgängliga resultatet. För att göra detta delar vi 1 m3 av 0,036 m3 (blockvolym) och vi får cirka 28 stycken, och nu multiplicerar vi detta med 23,4 – vi får 655 produkter.

Det är mycket viktigt, eftersom skumbetongen är lätt att bearbeta, fyller på ytterligare kvarter – 20-30 stycken är tillräckligt ovanifrån, och du kan inte oroa dig för äktenskap eller fel storlek. När allt kommer omkring bygger vi ett hus med skumblock med egna händer, någon gör det för första gången – det kan vara fel.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Blåser lätt att klippa med en vanlig hacksåg

Det återstår att beräkna priset för produkterna och den totala kostnaden för inköp av byggmaterial:

 • Kostnaden beror i stor utsträckning på alla möjliga faktorer, varav den viktigaste är densitet, och ju ju ju mer du köper desto billigare kommer blocken att kosta. I genomsnitt i Ryssland kan priset variera från 80 till 110 rubel, för inre partitioner (där skumbetongen placeras tunnare) den är lägre – från 60 till 90 rubel.
 • Gör inte utan leverans, kanske en av de mest obehagliga faktorer som ibland ökar kostnaden för allt byggmaterial. Leverans av en liten lastbil, som ”gazelle”, kostar 350-450 rubel per timme.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

I genomsnitt kan cirka 50 block passa på en pall, så du bör frigöra tillräckligt med utrymme på webbplatsen.

Så räknar du med att bygga ett hus från ett skumblock med egna händer i första etappen kostar dig 60 000 rubel (material med leverans). Vi vänder nu till det andra steget – byggandet av stiftelsen.

Vi bygger väggar från skumblokken

 • Stiftelsen behandlas med vattentätt material.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Som ett vattentätningsmaterial kan det fungera som en ruberoid.

 • Limlösning bereds.
 • Applicera blandningen på ytan på basen med en hakad trowel.
 • Blocket placeras på lösningen, toppen är försedd med en hängmall.
 • De delar av skumbetongen som kommer att komma i kontakt med varandra beläggs också med blandningen.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Om grunden har jämna ytor är det inte nödvändigt att ytterligare nivellera väggarna.

Det är viktigt! För att bygga hus från skumblock med egna händer för att få ett positivt resultat är det nödvändigt att lägga horisontella rader med överlappande sömmar. I annat fall kommer lagerväggarna att utsättas för alla slags laster, sprickor kommer att uppstå, kalla broar kommer att bildas.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

För att skapa en överlappning är det tillräckligt att klippa det första blocket i rad i hälften.

Alla sömmar på ytter- och insidan är belagda med en primer och nivelleringsgips. För att fixera varm gips, som värmare, är armeringsnätet monterat.

Om du vill lära känna den visuella instruktionen, så kommer även vår bildrapport – vi bygger ett hus av skumblock med egna händer, att ge en visuell bild av processen. Du kan åtminstone förstå den korrekta arbetssekvensen.

Vi bygger grunden – vi räknar och tar hänsyn till

Innan du bygger ett hus av skumblock med egna händer, bör du ägna särskild uppmärksamhet åt grunden – hållbarheten i din byggnad beror på den.

 • Till att börja med, låt oss definiera dimensionerna för den framtida grunden – välj det lämpligaste alternativet. Eftersom vår struktur är liten kan vi ha tillräckligt med en grund, avsmalnande bas, men det är lättare och mer tillgängligt för att skapa en kolumnär grund. För privata utvecklare – det bästa alternativet.

OBS! Du kan självklart lägga ett monolitiskt tejp, det blir mer tillförlitligt, men kostnaderna ökar.

 • För att bestämma djupet på basen är det nödvändigt att analysera marken, bestämma djupet av frostpenetration. Detta är mycket viktigt, eftersom konsekvenserna av brister kan vara viktiga, till och med förstörelsen av lagerväggarna.
 • Nu är det fortfarande att köpa byggmaterial, och det blir möjligt att börja arbeta. För byggandet av stiftelsen behöver du: stärkande stavar, cementpåsar, sand, vatten och plywood.

För att inte täppa till huvudet med onödig information kommer vi att minska beräkningen av antalet pelare – vi behöver 25 av dem, steget är nästan 1,5 meter. På långsidan finns 5 stycken, på de smala – 4 styckena. Ta till exempel ett djup på 1 meter och en sektion av sidorna på 20 cm.

Ungefärliga priser på byggmaterial:

 • Förstärkande stavar – kostnaden beror på materialets tjocklek, i genomsnitt varierar det från 18 rubel till 160 rubel per meter. Det bästa alternativet är tjockleken 10-12 mm, ca 25-50 rubel. för mp För våra pelare behöver vi hundra meter, vilket är ca 4 000 rubel utan leverans.

För din information! Kontrollera stavarnas utseende, om de har en stor mängd smulande rost, är det bättre att välja andra.

 • Cement – säljs vanligtvis i 50 kg väskor. En brunn är 0,04 m3, och vi vet att i 1 kubikmeter är det cirka 1000 liter, i en 50 kg väska 36 liter. Av detta följer att 40 liter krävs för en brunn (lite mer än 1 påse) och 28-29 påsar för 25 kolonner. Den genomsnittliga kostnaden för en 50 kg väska är cirka 200 rubel, som är cirka 5800 rubel. för hela stiftelsen.
 • Plywood – tillräckligt för att köpa ett ark med en tjocklek av 10 mm för att innehålla spänningen från härdningscementet. Baserat på storleken 1525-1525 mm behöver vi 13 ark, med en genomsnittlig kostnad på 480-530 rubel för 1 stycke. = 6500 rubel utan leverans.

Stiftelsen under uppbyggnad

Att bygga ett hus av skumblock med egna händer börjar med byggandet av stiftelsen:

 • Först måste du gräva brunnar i marken. Eftersom det är ganska problematiskt att göra en depression med ett tvärsnitt på 20 cm är det bättre att gräva ett hål med en diameter på en meter.
 • Sand botten av brunnen, 10-15 cm tjock.
 • Korka ut formplywoodet och placera det på botten av urtaget.

OBS! Att plywood överlevde hällningen av cement, det är nödvändigt att lägga några strängar i marken.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

I bilden – hemlagad formning kan en spacer vara något material, till och med gamla grenar

 • Tie 4 barer med ståltråd.
 • Sänk dem i formen och några förstärkta skrapor, fixa ramen i mitten.
 • Förbered en cement-sandmortel.
 • Häll lösningen i mitten av formen.
 • Använd en stålstång, gör en cement som klibbar för att ta bort överflödig luft.
 • Häll ut kvarvarande mortel och klistra fast.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Som grill, i detta fall kan trästänger serveras – vi har ett litet hus, det finns ingen speciell last

Här, i själva verket, hela byggnaden av skumhuset blockeras med egna händer, nu återstår det bara att köpa efterbehandlingsmaterial och dölja den okomplicerade gråfasaden. Du kan använda något: dekorativt gips, färg, sidospår, dekorativ sten och andra ytor.

Bygga ett hus av skumblock med egna händer

Gips gör att du kan jämföra ytan, gömmer alla brister i oerfarna murverk

Nu vet du hur du bygger ett skumhus med egna händer och hur mycket det kostar dig. Du kan få mer exakta uppgifter genom att analysera byggmarknaden i din region, kanske du blir glatt överraskad, och kanske ”överraskning” kommer att vara i motsatt riktning.

Glöm inte att göra en bildrapport om att bygga ett hus från skumblock med egna händer och dela det med dina vänner om någon behöver din instruktion. I alla fall kan du vara stolt över vad du gjorde själv.

Om du har några frågor eller tvivel kan du titta på videon i den här artikeln. Där hittar du mycket användbar information och råd, som vi inte hade tid att nämna skriftligen (ta reda på vilken som är bättre: skumblok eller gasblok).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *