Uppvärmning

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

För detta och efterföljande rader används en speciell typ av lim. Blocken läggs i förskjuten ordning, från början av hörnet. Tekniken möjliggör förskjutning av element i varje översta rad med 10-20 cm. Detta gör det möjligt att bygga en mer solid vägg. Dressing används även för dockning av ytterväggar och inre partitioner.

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Under processen av ett tätt arrangemang av block bildas ”kalla broar”. Byggare på vissa ställen gör luckor för sömmar:
• En smal bräda med en kvadratdel på 1,5 cm placeras på blocket.
• lägg ett lager av murbruk eller lim på toppen och låt det torka;
• Ta bort rälsen och få ett ihåligt utrymme mitt i blocket fyllt med lösning.

Platser av de förväntade öppningarna (dörrarna) bestäms omedelbart efter att fundamentet har hällts, eller efter den första raden av murverk. På vilken rad öppnas fönsteröppningen, beror på storleken på de använda blocken. Standardhöjden på fönstets öppningar är 900 mm, och med hänsyn till golvets arrangemang och fyllnadsfyllningen måste den ökas. För att täcka toppen av öppningen, använd:
1. Fabriksbetongblock;
2. Bygg en konkret formning manuellt, häll en betongplatta.

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Väggförstärkning

Förstärkning av väggar utförs på obligatorisk basis. Arbetet börjar med första raden och upprepas regelbundet i varannan rad.

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

För förstärkning användning:
• Förstärkt nät som passar på första raden skiktet med en liten ersättning på sidorna; från ovan sätt ett lager av lösning;
• beslag ovanpå blocken borrar de 2 parallella band med egna händer och lägger metallstänger där; spåren som bildas ovanifrån är betongade och noggrant planerade.

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Muren i den sista raden av väggen slutar med ett betongpansarband. Ovanifrån är konstruktionen täckt av vattentätning och montering av taket.

För uppbyggnaden av taket läggs på toppen av väggarna 150 mm 150 mm, vilket kallas mauerlat och tjänar till att fixera botten av spärren. Överst placeras åsen och fortsätt till montering av spjäll.

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Rafters på ett avstånd av 50 cm till 1 meter. På toppen av spjällen lägger du vattentäta material, spikar räknaren och sedan utrustar lådan. Takmaterialet läggs på kassen. Träning av video på installation av olika typer av tak kan enkelt hittas på Internet.

Arbeta med en lösning

En lösning av betongmärke M-50 satte första raden på fundamentet. Blandningen framställs före arbete för att utesluta härdningsprocessen. Den appliceras på blocken med en speciell spatel. Tänderna på verktyget bildar spåren, vilket möjliggör bättre vidhäftning av lösningen med blocken.

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

En tjock typ av murbruk appliceras på basen av stapeln upp till 5 mm tjock. Detta kommer att möjliggöra att korrigeringspositionen av blocket korrigeras.

Varning! I processen med att lägga med egna händer måste du följa tekniken för att blanda morter. Tjockleken hos den erhållna blandningen bör ”hålla” skumblokken och ej spridas längs sidorna. Kvaliteten på murverket beror på hela husets hållfasthet.

Tåla den applicerade lösningen kan vara upp till 10 minuter. Efter det att tiden har gått, börjar blandningen börja sätta och låter inte materialet läggas korrekt.

För att arbeta med de övre raderna, använd ett speciellt lim för skumblock. Denna blandning hjälper till att snabbt genomföra konstruktionen och installera alla element på ett säkert sätt.

Fasadarbete

Förmågan att absorbera stora mängder fukt kräver noggrann ytbehandling av byggmaterialet. Fasadverk för skumblokbyggnader görs med hand på följande sätt:
• Behandling med silikonbaserad isolerande färg. Sådant material är endast avsett för yttre ytbehandling och skyddar väggarna helt från kyla och fukt. Substansen med tjock konsistens appliceras i ett tätt enhetligt skikt. På bilden ser dessa hus ganska moderna ut.

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

• Använd fasadplaster på speciell grund. Det perfekta alternativet skulle vara en akrylblandning som är resistent mot väder och mekanisk stress.
• Användning av keramiska klädmaterial (tegelsten, dekorativ sten).
• Installation av ventilerade fasader.

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Du kan förhandsgranska bilder och videoklipp i förväg med olika finish och välja rätt stil.

Viktiga nyanser

En viktig punkt kommer att vara enheten för isolering av fundamentet med ark av takmaterial eller beläggning av hetbitumen. Detta kommer att skydda husets väggar mot fuktabsorption.

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Använd endast högkvalitativa cement eller torra limblandningar. Ej kvalitetsmaterial kommer att påverka styrkan i hela strukturen.

Mellan blocken tillåts blandningens tjocklek till 12 mm. Allt överskott avlägsnas och pundas i sömmarna.
Var noga med att utföra förstärkning av rader av skumblock. Detta kommer att göra byggnaden motståndskraftig mot naturliga influenser och möjlig sänkning av jorden. Förstärkta väggar kommer att stödja takets vikt eller ytterligare överbyggnader (vind, balkong, terrass).

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Uppbyggda väggar av skumblock bör ”försvaras” i 15-20 dagar för fullständig härdning av murbruk och krympning av byggnaden. Endast 3 veckor efter konstruktionen är det möjligt att delta i efterbehandling.

Priset på skumblod, idag i vårt land, är inte högt, så det här materialet är i stor efterfrågan på byggandet av förortsfastigheter med egna händer.

Video. Placeringen av skumblodens väggar

Läs detsamma:

Hus av skumbetong med egna händer

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Hittills har byggandet av skumhus fått stor popularitet. Detta beror på det faktum att detta material har ett antal fördelar. Skumbetong förgäves förvirrad med luftbetong, eftersom det är helt olika material. Den första är mjukare än den andra, men också mer fuktbeständig. Priset på skumblock är lägre än gasblock. Av denna anledning, under byggandet av hus, är skumblock mer populära än gasblock.

Skumblokken är ett block som mäter 0,6 x 0,2 m. Gjord av skumbetong.

Fördelarna med att bygga skumblock

 • Att bygga ett hus av skumbetong är billigare än trä eller tegel, och om du bygger det med egna händer, kommer besparingarna att öka flera gånger. Att ha en låg kostnad, hus av detta material har de flesta av de egenskaper som har ett hus av tegel och trä.
 • De är miljövänliga, eftersom de inte innehåller kemikalier som påverkar människors hälsa negativt och har utmärkt ljudisolering.
 • Skumblockets yta är lätt bearbetat och för bearbetning av väggar behöver ingen betydande ansträngning.
 • På grund av dess porositet tillåter den också luft genom. Därför finns det praktiskt taget ingen hög luftfuktighet i huset.
 • Den enkla och snabba konstruktionen av skumbetong på grund av sin stora storlek och det faktum att du kan använda en speciell limkomposition istället för cementcementmörnen.
 • Brandblock är brandbeständiga, de kommer inte att brista och kommer inte att spricka vid höga temperaturer, till skillnad från betong, så länge kommer de att kunna skydda förstärkningen från uppvärmning.

Nackdelar under konstruktion

Men som med något material har skumbetong sina nackdelar, vilket inte inkluderar mycket hög hållfasthet, vilket för det första inte tillåter att skapa en stark belastning på väggarna, för det andra kräver det obligatoriskt foder eller plastering av fasaden.

Instruktioner. Hur man bygger ett hus av skumbetong med egna händer?

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Stiftschema som du kan se på bilden

Betongblock väger mindre än en tegel, så det finns ingen anledning att göra en stark grund. Vi pratar inte om det faktum att du kan spara på stiftelsen, du behöver bara inte ha stora utgifter.

Det bästa alternativet för detta hus – Strip Foundation:

 1. Beräkna bredden och djupet på formningssystemet. Bredden är lika med den framtida strukturs tvärsnitt, och djupet beror på det lokala klimatet och graden av jordfrysning.
 2. Vi gräver en gräv, ca 2 m djup. Vi lägger sand på botten, vi blötar det med vatten och vi tampar väl. För att ge rätt form till fundamentet lägger vi formen och fixar remsor av takmaterial. Över hela längden på trenchen för att fixa bältet uppsättning av armering.
 3. Nu fyller vi grunden med en lösning som består av 5 delar murbunkar, 3 delar sand och 1 del cement och gradvis ökar den, komprimerar den med jämna mellanrum.
 4. Stiftelsen måste stå och ”mogna” inom en månad. Vid den här tiden täcker vi det från solljus och fuktar med jämna mellanrum.
 5. Därefter rullar du ut takfilt på betongstrukturen för att förhindra fuktighet.

Murverk väggar

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Se bilden för väggläggning.

 1. Vi börjar lägga blocken i hörnen, från husets högsta hörn.
 2. Dra sladden i hörnen, vi börjar lägga den första raden. Storskalig patching mellan blocken minskar värmebesparing och ljudisolering till minsta indikatorn. Om blocket inte passar för att slutföra raden, skär vi det, applicerar lim och installerar det i det resulterande gapet.
 3. Vi lägger skumblock, strängt observerar nivåernas korrekthet horisontellt och vertikalt. Oregelbundenheter rengörde omedelbart och avlägsnade damm.
 4. Armatur läggs längs hela murens omkrets i en speciellt utskurd krom fylld med lim. Under murverk följer vi alla byggkoder och förstärker platser för dörr- och fönsteröppningar med glasfiberväv. Efter avslutad läggning på toppen av väggarna gör vi ett förstärkningsbälte av betong för följande installation av taket.
 5. Externt producerar vi isoleringsglasullens bredd på 50 mm. Ovanifrån fixar vi ett vetro- och gidrozashchitny-material.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *