Överlappar

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Vad man ska göra:

 • Tree. Trots alla slags bearbetning utsätts trä för fukt, mikroorganismer. I genomsnitt tjänar ett sådant ramverk i upp till 60 år och är sämre än metallkomponenter i styrka, ljushet och motståndskraft mot destruktiva miljöfaktorer.
 • Metal. För tillverkning av applicerad lätt profil. Dess fördelar är utmärkt brandbeständighet, låg vikt, korrosionsbeständighet. Metalldelar är inte föremål för attacker av mögel och mögel. Allt detta kan öka strukturen i upp till 100 år.

Vad är billigare att bygga? Vid beräkningen av uppskattningar kommer en klar fördel att vara en träram. Men om du ”tittar in i framtiden” och tar hänsyn till de högpresterande egenskaperna hos en värmeprofil, betalar det för dess livslängd.

Stiftelsen kan väljas sida vid sida, kolumnär eller tejp, beroende på jordens typ. Du kan spara på ett enkelt att installera tak – gavel eller mansard. Valet är för utvecklaren.

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

1 sq. m metallram väger 30-50 kg, med plätering – ca 200 kg. Den lilla delen av det färdiga huset gör att du kan bygga på instabila markar. Profilen används också vid rekonstruktion av byggnader med tungt bärande bärande konstruktioner.

Alternativ # 2 – tegelkonstruktion

Tegel är en av de mest populära. Hus från det kan knappast kallas billigt. Väggarna måste vara tjocka, plus de kräver ytterligare isolering, vilket leder till en ännu större ökning av byggkostnaden. Vikten av den färdiga strukturen är stor, så grunden behöver en riktigt stark. Den är gjord till hela djupet av jordfrysning.

Det är svårt att spara på det. Nackdelarna är tillskrivna, och en lång arbetskrävande konstruktion. Konstruktionens hållbarhet, deras brandsäkerhet och användbarhet betalar emellertid i stor utsträckning kostnaderna.

Om man tittar på priserna för byggandet av en konstruktion av god kvalitet på webbplatser för specialiserade företag, verkar det som om kostnaden är låg. Men även i ”nyckelfärdiga” byggpris är det ingen slutbehandling: installation av golv, innerdörrar, rörsystem etc.

Om du gör allt detta själv, bör du bara lägga till kostnaden för inköp av material. Om du behöver anställa arbetstagare – betalar du också för deras arbete. Konstruktion är endast fördelaktig om platsägaren ursprungligen korrekt valt projektet och det mesta av arbetet kan ske självständigt.

Video: om tegel för byggnader

Alternativ # 3 – betongblock

Betongblock – en värdig konkurrent till den traditionella tegelstenen. Konstruktionen av lådan är mycket billigare än erektion. Väggtjockleken kan vara mindre med 1/3 utan förlust av värmeisoleringsegenskaper. Materialet i sig är märkbart lättare, vilket möjliggör besparingar på grund av grunden. En extra ”bonus” för en husägare är bra ljudisolering.

Bostaden av luftbetongblock ”andas”, luftutbytet i det störs inte, för porer genom. Av samma skäl anses block inte vara det bästa alternativet när det gäller vattentätning. Om konstruktionen utförs med kränkning av teknik kan den färdiga strukturen också rensas. Behöver vara uppmärksam på mållinjen.

När det gäller byggtiden kan den belagda betongstrukturen byggas 2-3 gånger snabbare än tegel, det krymper praktiskt taget inte. För att ansluta blocken använd speciella limkompositioner. Det är inte önskvärt att använda vanlig cementmortel sedan Det ger tjocka sömmar som kan orsaka bildandet av kalla broar.

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

En av nackdelarna med betongblock är relativt låg frostbeständighet, så du måste ta hand om högkvalitativ finish. Materialen kan användas gips, sidospår, sten

Alternativ 4 – ekonomisk timmerstruktur

För utvecklaren är trävaran mer lönsam än vad som helst annat. Om vi ​​jämför loggen och tegelväggarna för värmebesparande egenskaper, visar det sig att strukturen på gran 220 mm tjock och tegel 600 mm tjock blir lika varm. Vanligtvis används 200 mm trä för konstruktion, en 100 mm tjock isolering används och ett lag av plaster från 20 mm appliceras.

 • effektivitet;
 • snabb konstruktion (uppförd om några veckor);
 • enkel teknik;
 • miljöskydd
 • utmärkt värmeisolering;
 • bekvämt mikroklimat;
 • enkel konstruktion.

Om du väljer, varifrån det är billigare att bygga ett hus, är timmer ett vinn-vinn-alternativ. Det här är lönsamt, och tekniken är enkel, och nästan vilken som helst ägare kan behärska det om han redan har konstruktionskunskaper.

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

När du bygger hus från en bar måste du noggrant utforma värme- och strömförsörjningssystemen. Byggnader betraktas som brandfarliga. Trädet är också räddat för fukt, så det kräver skydd mot fukt och svamp.

Jämför priser per kvadratmeter

Hur och från vilket det är billigare att bygga, kan du se i siffrorna uppskattningar. Om beräkningarna är baserade på genomsnittliga indikatorer (djupet av markfrysning är 1,5 m, grundvattnet är 2,5 m, sandjord), då kan du bestämma byggkostnaden på 1 kvm. Beroende på komponentnumren kommer du att vara:

 • ramkonstruktion – 875 rubel;
 • tegelstenar – 2330 rubel;
 • luftade – 2000 rubel;
 • timmer – 1900 rubel.

Granskning av populära material – video

Självklart kommer rambyggnaden att kosta utvecklaren den billigaste. Slutligen besluta om valet, du måste ta hänsyn till alla funktioner i projektet, marken, själva webbplatsen. I beräkningarna ingår inte betalning för byggnadsteamets tjänster. Anställd arbetskraft är en extra (och betydande!) Kostnadspost.

Bygga ett hus från A till Z med egna händer

Det kommer att finnas det fulla innehållet i den fasade byggnaden av huset från det ögonblick som platsen väljs till invånarna. De som redan bygger kommer att kunna välja det material som han bygger huset från och det stadium där han stannade och att samla nödvändig information för sig själv. Precis lika viktigt är ditt deltagande i projektet, i kommentarerna kommer du att kunna lägga till material som i framtiden kan hjälpa till att studera frågan om att bygga ett hus.

Förbereder att bygga ett hus

Stiftelse och väggkonstruktion

Överlappa i huset

Tak och tak

Windows och dörrar

kommunikation

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Det är viktigt att förstå att bygga ett hus är bättre en gång, vilket innebär att det är nödvändigt att noggrant studera frågorna i varje steg för att undvika misstag. Fel kommer inte längre vara betydande och efter att ha byggt ett hus kan du korrigera dem på egen hand.

Lycka till att bygga ditt eget hem!

© 2010-2017 Det är förbjudet att använda materialet på webbplatsen utan samtycke från författaren.

Projektramhus gör det själv + foto- och videoinstruktioner

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Byggandet av ramkonstruktioner idag är det mest lönsamma, om vi uppskattar förhållandet mellan kostnaden för det material som används och det arbete som görs till slutresultatet.

Att bygga ett ramhus under projektet kommer att kosta minst en tredjedel billigare än att bygga en tegel motpart.

Under tiden är de operativa egenskaperna hos en sådan struktur inte sämre än de i en fast kapitalboende. För byggandet av den vanliga stenbyggnaden behöver du ha vissa byggfärdigheter, fingerfärdighet och erfarenhet. Även en oerfaren nykomling skulle kunna hantera byggandet av en ramkonstruktion – det skulle vara en önskan.

Börja: projekt, upplösning

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Det finns ett stort antal projekt av ramsköldshus. Deras huvudsakliga skillnader är byggnadens storlek och areal, antal våningar, layout, närvaro eller frånvaro av ytterligare tillägg.

Men den rekommenderade byggnadsstrukturen ändras nästan inte, trots antalet våningar, storleken på den potentiella bostaden och dess andra funktioner.

Enligt det befintliga förfarandet bör de framtida ägarna, innan byggnadsstrukturen påbörjas, få tillstånd att genomföra alla nödvändiga aktiviteter, för vilka de måste kontakta de behöriga statliga organen. Vanligtvis är det de administrativa myndigheterna i denna ort.

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Alla hem behöver en plan eller ett projekt. Det kan beställas från yrkesverksamma, i en specialiserad organisation, och du kan göra det själv med egna händer: det viktigaste är att få den. Annars finns det risk för olika svårigheter som sannolikt kommer att vara orsaken till den efterföljande uppskattningen av föremålet.

I öppna källor kan du hitta det bästa projektet för ett ramhus för byggandet av egna händer.

Bland de olika lösningarna som presenteras är inte svårt att välja rätt för dig. Det kommer att bli den huvudsakliga referenspunkten för konstruktion.

Ramhusprojekt: enkel teknik

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Vad är ett ramhus? Den utvalda byggnaden är en stel ram, bestående av balkar och golv. Och redan på dem utanför och från inuti paneler. Väggytan är fylld med isolerande material. Eftersom det kan köpas mineralull. polystyrenskum och andra hälsovänliga material.

Idén om sådana bostäder kom fram i Kanada: när i efterkrigsåren var ett brådskande behov av att tillhandahålla bostäder för invandrare från Europa.

Byggandet av ramhus utförs på principen om en smörgås

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Husprojekt 6 till 6

Det kännetecknas av: låg kostnad på arbete och material, utmärkt bygghastighet, förmåga att genomföra det nödvändiga arbetet året runt, det vill säga under alla årstider. Trä har alltid varit ett ganska överkomligt byggmaterial.

Fördelen med hus byggda med egna händer på ramteknik är också att de värmer upp relativt snabbt från insidan, vilket signifikant minskar uppvärmningskostnaderna. Externt ser dessa byggnader väldigt attraktiva ut, för att efter avslutning kan du använda en mängd tillgängliga material.

Vilken som helst, den mest vågade designidén, kan implementeras i denna design.

6×6 ramhusprojekt: viktigt när man köper material

Många olika tillverkare idag implementerar material för tillverkning av ett ramhus med egna händer på projekt och ritningar. Tyvärr är inte alla tillverkare och säljare ansvariga. För att välja bildrutan korrekt måste du veta några nyanser.

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Det är knappast nödvändigt att förklara att det alltid är lönsamt att interagera med ett företag som har egen produktion. Möjligheten att beställa ett enskilt projekt kommer inte heller att vara överflödigt.

Kvaliteten på byggmaterial spelar en särskild roll. Det är värt att uppmärksamma det.

Vissa skrupelfria tillverkare kan sälja billig isolering under skydd för säker isolering, även om detta material innehåller fenomen-formaldehydhartser. Ett annat möjligt misslyckat köp är en tunn och opålitlig ram.

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Tillverkaren gör en vinst av att spara material och förvärvaren – en stor huvudvärk. Starkt vägrar att köpa en ram med en tjocklek mindre än 4 centimeter: den kommer inte att kunna tillhandahålla den nödvändiga belastningen. För balkar är de optimala dimensionerna 10×4 cm.

Enligt projektet av ett ramhus med en våningshus med egna händer kommer konstruktionen inte att orsaka svårigheter med hänsyn till kraven på material som används. Till exempel måste omslaget vara minst 10×15 cm i storlek. Var uppmärksam på virket – det måste blötläggas och bearbetas med speciella antiseptiska föreningar med skyddande egenskaper.

Lags för golvet på minst 5×15 cm, golv på undergolvet (bräda) minst 2 cm tjockt – endast i det här fallet kommer huset att skyddas från drick och kyla. Alla valda material för utvändigt ska också ha en tjocklek av 16 mm. Så att den kompletta uppsättningen av rambyggnaden, byggd av händer, helt uppfyller dina förväntningar, följ strikt följa rekommendationerna.

Vid utveckling av ett ramhusprojekt beaktas alla typer av faktorer nödvändigtvis. Detta och det geografiska läget för tilldelning, klimatförhållanden, lagstiftning, närvaro av vattenledningsledningar, gas, närvaro eller frånvaro av centraliserad uppvärmning och så vidare.

Projekt och uppskattning

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Är det svårt att beräkna hur mycket det kostar att bygga ett ramhus med egna händer? Alla projekt utvecklas vanligtvis i samband med en uppskattning av alla använda material. För enkelhets skull är uppskattningen uppdelad i separata byggnadsstadier.

På alla ritningarna finns sammanfattande data: senare sammanfattas de på planen.

På detta sätt konstrueras en viss monteringsordning för byggmaterial med deras frisättning till en viss uppskattning. Det är således inte svårt att kontrollera felberäkningen av material och analysera uppskattningarna utan att tillgripa hjälp av specialister, oberoende.

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Inte så länge sedan kom ett nytt sätt att designa ut – det här får en mycket detaljerad modell av ett 3D-hem.

Med den här metoden kan du kontrollera konstruktionens kvalitet på modellen, och ger också möjlighet att avaktivera de färdiga byggnadsstadierna, vilket bara innebär att de som är i arbete.

Det är möjligt att selektivt reglera ramverket för undervåningen och takbjälkarna, intervallet överlappar varandra och ramen för nästa våning.

Särskilda program har utvecklats (AutoCad och andra) där du bara kan visa de element som är nödvändiga för drift på monitorn och döljer onödiga lager i modellen.

Design: regler och föreskrifter

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Det är viktigt att ta hänsyn till utformningen av alla byggnads- och lagaregler och föreskrifter. Det är också nödvändigt att strängt överensstämma med alla befintliga SNiP-relaterade bostadshus av trä och deras termiska skydd.

Ett kompetent utformat projekt förenklar den juridiska bördan för att få tillstånd för den planerade byggnaden.

Bekvämt, när projektet är utrustat med fasadplaner, förklaringar, nedskärningar.

Alla sådana ritningar kan användas vid utveckling av en grundläggande huvudplan, samt vid ansökan om tillstånd. Om du vill få ett hypotekslån till kostnaden för ett hemlagat ramhus måste du skicka ett projekt till banken som uppfyller alla nödvändiga krav.

Gör-det-själv rambyggnadsprojekt: de speciella fördelarna med denna byggnadsmetod

Ramstrukturerna sjunker inte i popularitet. Vilka är de uppenbara fördelarna med denna metod för byggande av bostadsanläggningar?

Bygga ett hus gör-det-själv-projekt

Ritning och mått

 • Lågt marknadsvärde av material – cirka 5000 rubel per kvadratmeter. Detta gäller också för målningen;
 • Hög arbetshastighet;
 • Låg kostnad för konstruktionsmanipulationer;
 • Alla typer av arbeten är inte begränsade av väderförhållandena.
 • Användning av lättviktig grund;
 • Landskapsbesparing;
 • Förmågan att utan speciell utrustning och tung utrustning
 • Enkel att göra kommunikation.

Den otvivelaktiga och mycket viktiga fördelen är att även en oerfaren mästare, guidad av beskrivningar och rekommendationer, kan bygga ett ramhus med egna händer på projektet med hjälp av foto- och videobeskrivningar.

Det blir intressant att läsa:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *