Skelett

Bygga ett hus med dina händer

Golvet ska läggas i två lager. För att lägga det första lagret, kan du använda råmaterial av trä.

Styrelserna bör läggas på ett sådant sätt att markeringen av väggernas framtida placering anges på grund av dem. Var noga med att behandla träet med ett speciellt antiseptiskt medel, vilket hjälper till att undvika ytterligare ruttning av materialet.

Var noga med att använda nivå när du lägger golvbrädor. Med det kan du göra ett platt golv. Det handlar om hur golvet läggs att hela geometrin i det framtida huset beror på.

Ankarbultar fästs sedan på brädorna till fundamentet. Avståndet mellan dem ska vara ungefär två meter. Men det är inte allt. Ytterligare lags placeras på toppen. Mellan det är det nödvändigt att placera isoleringsmaterial – skum eller mineralull.

I slutet görs ett andra lager. Släta brädor med mått 5×15 cm är fästa på stockarna.

Bygga ett hus med dina händer

På grund av ramen säkerställer ett långt liv i huset. Ramverket från trämaterial är det mest lämpliga, eftersom metallramar har höga kostnader.

För tillverkning av en träram är en ek med en tvärsnitt av 150×150 mm perfekt. Om det inte finns något timmer från det här trädet, så kan du använda andra människors trä.

Alla vinklar är kopplade med metoden ”tornspår”. Under montering måste dessa hörn göras så att det inte finns någon lucka mellan dem.

Det är lämpligt att inte använda metallfästen för fastsättning. De oxideras ytterligare och leder till ruttning av materialet och lossning av hela strukturen. Det är bäst att använda träpinnar för bindning.

Du måste också göra bracing. Om du inte gör det här kan det leda till förlust av styvhet i hela huset. Vi rekommenderar att du använder tekniken av tre fästen vid konstruktionen av panelhuset.

Bygga ett hus med dina händer

Efter installationen av ramen måste du välja material för väggisolering. Det mest lämpliga materialet är isoleringstyp av värmeisolering, som helt täcker alla hålrum i väggarna.

Det är mycket viktigt att huset håller en optimal värme under kallperioden, så det är bäst att installera brädor med stor tjocklek, storleken ska vara minst 10 cm. Utvidgat polystyren är utmärkt för väggisolering.

Även mineralull är utmärkt som värmare. Den kan monteras i väggar med stavar med en yta på 15×20 cm. Stängerna är bäst fyllda upprätt. Vid lederna av plattor är det önskvärt att nagelstänger med större bredd.

Bygga ett hus med dina händer

Då kan du börja avsluta väggarna på insidan. Måla, slät trä, gipsmur eller konstmålning är bra för väggbeklädnad. Väggarna kan också trimmas med en tunga-spårbräda, som, när den är fastsatt på ramstöd, är installerad i ett horisontellt läge.

Nästa på golvet kan du lägga det vanliga linoleum eller laminatet. Också ett bra alternativ skulle vara parkett.

Bygga ett hus med dina händer

Detta är också ett mycket viktigt element under konstruktionen av panelhuset och dess installation bör närmar sig mycket noggrant. Det är önskvärt att storleken på fönstren var 18% av väggområdet där fönsteröppningen kommer att installeras.

För längre vistelser är det bäst att installera dubbla eller tredubblade glasrutor.

Bygga ett hus med dina händer

Från utsidan kan väggarna vara klädda med vinyl eller metallfasad. Vinylfasad värmer inte upp snabbt i solen, och metall kan beläggas med en korrosionslösning. Numera är block-house-efterbehandling väldigt populär. Väggar trimmade med detta material är som en riktig logg.

Vanligtvis bestäms detta material av slottanslutningen. Vidare är allt material täckt med en tändningslösning, vilket i sin tur ökar hela husets livslängd.

Också som en yttre yta kan du använda dekorativt gips. I processen med att applicera detta material på husets väggar kan du göra olika former för att imitera en dekorativ sten. Dessutom har denna beläggning ett högt livslängd och motstår all miljöpåverkan.

Installation av tak- och ingenjörskommunikation

Bygga ett hus med dina händer

Som tak för taket är det bäst att använda mauerlat – tjockt timmer. Då lägger taket på följande sätt:

 • Först måste du ta staplarna med begränsade kanter, med ett tvärsnitt på 50×150 mm. Vid anslutning måste kanterna förenas i en vinkel på 50 grader;
 • Därefter är de resulterande spärren anslutna till naglar och fäst med ett tvärgående bräde i form av bokstaven ”A”;
 • Varje skärning i form av bokstaven ”A” måste lösas med hjälp av två virke
 • Därefter måste du göra en kista. För kasser används brädor 25×100 mm, som måste installeras på ett avstånd av 100 mm från varandra;
 • Kassen är fixerad på toppen med en möbelhäftare, takfilt eller annat syntetiskt material;
 • Sedan installeras en metallplatta ovanpå ruberoid. Taket är överlagrat från de övre raderna och till toppen av taket (åsen). Skivorna ska överlappas, rad för rad, tills de når takets topp.
 • Överdriven utstickning är trimmad. Ryggremmen är fäst med skruvar.
 • Installation av ingenjörskommunikation.

Att lägga elektriska kommunikationer, vattenförsörjning och avloppssystem är arbetskrävande arbete och det kräver ytterligare kunskaper i denna fråga. Därför är det bäst att ta hjälp av experter för dessa ändamål.

Expert tips

Bygga ett hus med dina händer

 • Vid valet av projektet bör man komma ihåg att alla arkitektoniska innovationer kan komplicera hela processen med tillverkningssköldar. Dessutom leder de till ytterligare oförutsedda kostnader.
 • Det är nödvändigt att välja en värmare som har hög värmeisolering och lång livslängd.
 • Det är lämpligt att välja sådana dimensioner av brädorna, vars vikt tillåter montering hemma utan användning av ytterligare mekaniseringsmedel;
 • Innan du ingår ett avtal om tillverkning av paneler, borde du fortfarande bekanta dig med det arbete som redan gjorts av denna tillverkare. Det är bäst att köra till adresserna på vilka hus redan har byggts. Det är också tillrådligt att prata med ägarna och ta reda på deras åsikt om denna tillverkare. Efter fullständig information på grundval av recensioner kommer det att vara möjligt att förstå om det är värt att beställa tjänster från denna tillverkare.

slutsats

Bygga ett hus med dina händer

Att bygga ett panelhus med egna händer är en mycket komplicerad och tidskrävande process. Det kräver en hel del ansvar och vård. Se till att all konstruktion måste utföras i enlighet med kraven och reglerna.

Innan byggandet ska ägna stor uppmärksamhet åt projektet av det planerade huset. Dessutom är det lämpligt att samråda med erfarna proffs för att ta reda på alla nyanser av byggandet av ett ramhus. Bara med detta tillvägagångssätt kan vi bygga ett starkt och hållbart hus som kommer att hålla länge.

Sköld hus gör det själv, steg för steg instruktioner

Bygga ett hus med dina händer

Hur man bygger ett hus och ger dig bostäder med minst ansträngning, pengar och tid? Detta är möjligt om du är redo att överväga möjligheten att bygga ett panelhus med egna händer. Ett sådant hus är den perfekta kombinationen av kvalitet, investering och fart på byggnadsarbetet. Grunden för panelhuset ger en ram som är gömd inne i strukturen och är inte utsatt för den yttre miljön. Alla material som används i konstruktionen är pålitliga och slitstarka. Byggandet av ett ramskärmshus med egna händer kostar nästan 50% billigare än att bygga ett tegelhus.

Och hela byggprocessen kräver som regel inte mer än 6 månader.

Innan vi fortsätter direkt till processen är det väldigt viktigt att förstå tekniken för panelkonstruktion – detta kommer att underlätta ditt arbete mycket. Hela tekniken är uppdelad i flera viktiga steg:

Projektskapande

Bygga ett hus med dina händer

Efter eget val kan du antingen självständigt skapa ett projekt eller överlåta detta till professionella arkitekter. Allt som behövs för att skapa ett projekt är att förstå funktionaliteten i arkitektoniska program och involvera alla familjemedlemmar i processen för att göra planeringen så bekväm som möjligt för alla. Det är extremt svårt på ett av stadierna att göra förändringar i projektet. Redesignar ramsköldsbyggnaderna – förfarandet är väldigt dyrt. Vid detta tillfälle är det nödvändigt att planera anslutningen till huset av all nödvändig teknisk kommunikation: vattenförsörjning och avlopp, värme, ventilation och el.

Valet av material för konstruktion av ramen

Tekniken i byggnadspanelhus gör det möjligt att använda nästan alla rammaterial: du kan välja en bar (150×150) eller tjocka brädor (mer än 150×50).

Ur professionellens synvinkel är det mest lämpliga materialet furu, inte dyrt och samtidigt hållbart nog. Påtagligt påskynda arbetsprocessen och underlätta uppgiften att köpa torkade räkningar. Om klimatet tillåter, kan ramen byggas upp av metallprofiler.

Valet av byggarbetsplatsen och stiftelsen

Bygga ett hus med dina händer

Välja en byggarbetsplats, det är nödvändigt att bedöma markens struktur, dess frysning, grundvattennivån, jordens frysning. Under byggandet av panelhus finns inga restriktioner på svaga markar. För enkelhetens skull är det bättre att välja en platt plattform, men om det inte finns någon sådan möjlighet, överväga ojämnheten av platsen i projektet: byt källaren av huset. Ett annat alternativ är att skapa en plattform artificiellt genom att ändra lättnad.

Tekniken för panelkonstruktion av huset ger dig möjlighet att bygga upp det på ett lätt sätt. Du kan välja en av tre typer av fundament: kolumnar. platta eller tejp.

 • Det första som ska göras vid fundamentet är att gräva en gräv. Djupets djup bör vara ca 2 meter, eller bör styras av klimatförhållanden: djupet i grävningen bör inte vara mindre än 100-200 mm. under frysning.
 • Nästa steg är installationen av formwork. Den ska vara gjord av kantade brädor över bredden på skytten, höjden på brädet – mer än 40 cm ovanför grävens övre kant grävde dig. För formning, använd en trimbräda. Välj 1 eller 3 grader, längden ska vara 3,4-6 meter och tjockleken 20-25 millimeter.
 • Därefter läggs botten av gräset: tegel och stenar eller annat material, hällde ett lager av sand ca 20 centimeter och allt är fyllt med vatten. Proceduren med sand och vatten bör upprepas 3-5 gånger.

När sandnivån upphör att förändras kan du börja skapa ett skelett av förstärkning, kanalstänger, rör etc. Och sedan gjutbetong. Betong bör hällas gradvis, i lager med tjocklek 20-30 cm. Samtidigt bör blandningen komprimeras noggrant.

Byggnad av husets ram och monteringssköldar

Nästa steg efter skapandet av stiftelsen: byggandet av väggarna i ramkonstruktionen och byggandet av byggnaden. På källarens vattentätning är det nödvändigt att installera den undre remmen. Efter detta börjar montering av ställen på ett avstånd av ca 1 m.

På platser där dörrar och fönster är planerade installeras hyllor beroende på deras bredd. fästa hyllan till trimmen ska använda klammer och naglar. För att öka stabiliteten är det bättre att spika ytterligare sluttningar till hörnstolparna. Efter att ha fastat alla vertikala element kan du börja lägga golvet i sladden på selen. Tänk på att mellan dem måste du lämna ett avstånd som kommer att jämföras med isoleringens tjocklek. Vid samma tillfälle installeras övre sele.

Bygga ett hus med dina händer

Därefter görs sköldar: en värmare ska läggas i metall eller träramar. Glöm inte att det är nödvändigt att göra vattentätning och ångspärr från utsidan och, följaktligen, insidan. Ytterbeklädnaden är bättre att göra från brädet, plywoodplywood, gips. De färdiga sköldarna är fasta på ramen.

Efter att sköldarna är fixade kan du börja avsluta panelhuset utanför. För dessa ändamål kan du välja olika material: till exempel metall- eller vinylfasad. beklädnad, blockhus. Det är bättre att fästa ark av yttre hud, från hörnet och fortsätter i en cirkel. När manteln är klar fortsätt med att lägga på golvet. Du kan också installera fönster och dörrar.

Takinstallation

Montering av taket på panelhuset är gjord på de mest traditionella sätten. För det första är spjällen monterade. För det andra, lådan. Därefter vattentätningsskiktet, isolerings- och ångspärrskiktet. Det sista steget – installation av takläggning. Det bästa takmaterialet är metall. Detta material är enkelt, vilket innebär att konstruktionen kommer att vara minimal tryck, dessutom är metallplattan pålitlig och lätt att installera. Taket på tekniken hos ramskärmshus måste också värmas upp.

Internt arbete

För att isolera skyddshuset med egna händer, använd en sådan isolering som panna, eller mineralull, expanderad lera eller skum. Här kan du läsa om uppvärmning av ett ramhus: http://domsdelat.ru/yteplenie/uteplenie-karkasnogo-doma-svoimi-rukami/

Innan väggisolering, var noga med att lägga ett vattentätande lager.

När du har slutfört isoleringsprocessen kan du gå vidare till rummet.

När det gäller att utföra alla nödvändiga kommunikationer är detta det arbete som är bättre att anförtro specialisterna. Om du fortfarande bestämmer dig för att göra det själv är det viktigaste att, förutom den tekniska delen, få de tekniska förutsättningarna för lokala myndigheter att ansluta huset till värme-, vattenförsörjnings-, avlopps- och strömförsörjningssystemen.

På dagens marknad finns ett stort antal olika verktyg och material som hjälper dig i byggandet. Tekniken att bygga ett panelhus är ganska enkelt och, efter att ha studerat alla steg, kan du enkelt klara av den här processen! Ett sådant hus är inte bara lätt att bygga, men också mycket bekvämt att leva.

Funktioner av konstruktion: monterade panelhus med egna händer

Eftersom priserna för installationen av hus växer är det mycket lönsamt att göra installationen för hand. Detta gäller speciellt för sådana byggnader som förskärm prefabricerade hus. De är lämpliga för tillfälligt säsongsboende, samt för permanent. Prefabricerade byggnader har nått toppen av sin popularitet idag. Den främsta orsaken till detta är den relativt låga och lätta självkonstruktionen av en ramkonstruktion. I det här fallet kan du bygga en byggnad om 10 veckor.

Bygga ett hus med dina händer

Prefabricerade hus under installationen

Start av konstruktion: förberedelse

Så innan du börjar bygga en ramsköldsstuga måste du relatera tre saker:

 1. Verkliga byggförhållanden.
 2. Din preferens.
 3. Finansiell aktie.

De verkliga byggnadsförhållandena omfattar funktioner på platsen där konstruktion kommer att utföras, klimat, solens läge och skugga, överflöd av nederbörd eller ständigt blåser vind och andra objektiva uppgifter som kommer att hjälpa till att bestämma det framtida hemmet.

Bygga ett hus med dina händer

Placeringen av ramhuset på platsen

Framtidens ägares preferenser inkluderar storleken på ramkonstruktionen, golvhöjden, närvaro av en veranda, en balkong, typ av tak, preferenser vid användning av materialmöjligheter, hur snabbt jag vill bygga.

Närvaron av ett visst finansiellt belopp gör att du kan definiera mer prioritetskvaliteter hos huset och sänka prioritet, vilket kan ändras eller sparas. Till exempel föredrar ägaren en två våningar herrgård, men det finns inte tillräckligt med pengar, och då är det mer rationellt att byta en fullfjädrad andra våningen till ett bostadshus.

Bygga ett hus med dina händer

Hus byggt enligt ägarens preferenser

När du har mer eller mindre bestämt dig för det framtida ramskyddshuset är det lämpligt att göra sin detaljerade plan. Den ska innehålla en extern beskrivning av byggnaden med en skiss, en intern beskrivning, samt en plan för kommunikations- och ingenjörssystem (vattenförsörjningsplan, elektriska ledningar, ventilationssystem etc.).

Bygga ett hus med dina händer

Projekt skiss av ett ramhus

Om du verkligen vill göra allt enligt ditt sinne är det bättre att komma till platsen med arkitekten och ha en plan på plats. Då kommer designen att vara knuten till miljön, och själva rummet kommer att bli mycket bekvämare. Till exempel är det bättre att göra ett sovrum på norra sidan av tomten, då blir du mycket bekvämare att sova och ett stort, ljust vardagsrum i söder. Barnrummen är väl placerade med fönster i väst eller öst, och helst från leewardsidan. Med tanke på alla dessa faktorer kan du göra skyddshuset mycket mysigt och bekvämt.

Dessutom ska planen ange alla dimensioner, interna partitioner, gångar, dörrar, fönster, inbyggda nischer och mer.

Bygga ett hus med dina händer

Ramhusplan

Glöm inte att kontrollera marken på webbplatsen och ta reda på vilken stiftelse som passar ditt projekt. Ju större belastningen på grunden är desto mer grundligt grundar sig.

Första stegen på en byggarbetsplats

Byggnaden börjar alltid med markup. Vid denna tidpunkt är det redan nödvändigt att bestämma var på platsen ditt ramsköldshus kommer att vara beläget.

Det är nödvändigt att markera den framtida grunden från ett rep och en pinne. För att bygga en formning är det nödvändigt att gräva en gräv längs de markerade linjerna (med hjälp av en liten grävmaskin), med hjälp av ett bräde eller annat material för att skapa väggar som behöver läggas ut med en film.

Bygga ett hus med dina händer

Stiftelsen med formning och dragkraft

Filmen skyddar cementmortellen från att hällas i sprickorna mellan formplattorna. För att brädorna ska kunna sättas fast måste man placera stag mellan väggarna på formen. När allt är klart, häller vi i mortel och drunknar förstärkningen eller maskerar i det – det gör att vi kan göra en mer stel grund. Vi dränerade också ankarbultar, på vilka vi över tiden kommer att sätta en sele.

När cementet har hårdnat kan du göra det nedre omslaget. Vi använder takmaterial (eller annat vattentätande material) som ligger på fundamentets yta. Ytan ska vara jämn, geometrin ska kontrolleras – dropparna är högst 1 cm.

Bygga ett hus med dina händer

Det första träbandet som ligger på takmaterialet

Vi lägger seleen och fixar den på ankarbultarna. Särskild uppmärksamhet ägnas åt anslutningen i hörnen. Det finns flera kopplingsalternativ, de mest populära scheman syns på diagrammen. Alla kan göras manuellt med hjälp av en såg.

Sköldramhus har en bas – ramen. Det är en träram av trä med en höjd på ca 100 cm. Huset är monterat med egna händer från hörnen, hörnstolparna är ordentligt fastsatta på selen. Vi hoppar över steget mellan pelarna, kringgå dörr eller fönsteröppningar. Platser av sådana öppningar bör vara ytterligare stärkta bultar.

Bygga ett hus med dina händer

Ram – grunden för sköldhuset

För en mer styv konstruktion använder vi horisontella lintlar mellan stolparna och strutarna. Det är önskvärt att installera stagarna med egna händer åtminstone i hörnen.

När väggramen är uppbyggd, gå till takramen. För att göra detta, gör trussystemet och lådorna. Enkelhet är en av fördelarna med ramhus.

Väggar av framtida konstruktion

Efter monteringen av ramen kan du fortsätta med bildandet av själva väggarna. Väggen i ramhuset är en flerskiktskonstruktion bestående av specifika filmer, isolering och OSB-3 i form av skärmar som täcker hela strukturen.

Bygga ett hus med dina händer

Prefab House Wall

Väggen bildas med isolering. När det gäller isolering av ramhuset kan du använda följande material:

 • mineralull
 • glasull
 • ecowool
 • skumplast
 • polystyrenskum
 • naturlig isolering (halm, chips, etc.)

Värmande mineralull anses vara den mest framgångsrika lösningen. Mineralull presenteras i form av mattor eller rullar, alla väljer det slag som är bekvämare för honom att stapla med egna händer. Oftast är dessa mattor som är installerade från botten upp.

Viktigt: Isolering i form av bomullsull måste vara ordentligt fastsatt, eftersom det komprimeras över tiden och sprickor uppträder. Använd lim eller bara nagelisolering.

Om isoleringen presenteras i form av rullar fixeras änden högst upp på väggen och rullen rullas ned, varefter den skärs längs väggens nedre nivå. Gör det själv för att spara. Isolationsens bredd ska vara lika med steget mellan stigarna, så även vid konstruktionen av ramen bestämmer typen av isolering. Isoleringens tjocklek är lika med timmerets tjocklek som används vid konstruktion.

Bygga ett hus med dina händer

Uppvärmning av ett ramskärmshus med mineralull

Om vi ​​pratar om skummet, då är dess styrkor – det här är pris- och fuktmotståndet, så skum används för extra extern isolering. Den monteras enkelt på monteringsskenan med egna händer, som är fastspikad i ramens botten och utgör grunden för isoleringsplattor. Skummet brinner dock ganska bra, vilket är dess nackdel vid tillämpningen av träramhus. Men det är fortfarande möjligt att bygga ett hus med skum.

Bygga ett hus med dina händer

Värmeisolering av husets skum

Glasull används sällan, eftersom det krävs specialvård och utrustning, och det största pluset är att möss, som är en verklig svamp i trähus, tycker inte om det.

Om ramtiden husets livstid kan du läsa här.

tätskikt

Vattentätning väggen är det viktigaste steget. Dess roll utförs antingen av moderna membran eller film. Vattentätning placeras direkt från isoleringssidan och tillåter inte fukt att komma från utsidan till insidan av väggen.

Bygga ett hus med dina händer

Vattentätning av väggar och tak i ett ramskyddshus

Vattentätningsmaterial under installationen måste sakna luckor, så att fukt inte har möjlighet att komma till isoleringen. Många typer av isolering, särskilt ull, tolererar inte fukt och förlorar sin termiska prestanda under en regnperioden. Därför applicerar vi en överlappning på 25-20 cm över vattentätningsfilmen, och lim filmen med ett speciellt band, som förenar de två filmerna i ett.

Ångspärr

Oavsett hur vi försöker skydda isoleringen från fukt, ibland kan det inte undvikas. Eftersom daggpunkten ligger i mitten av mitten bildas ofta ångkondensat på isoleringen. En del av fukten kommer in i väggen även vid installationstillfället. Därför bör sådan överflödig fukt avlägsnas någonstans. För att lösa detta problem hjälp diffusa ångspärr membran.

Bygga ett hus med dina händer

Dammbarriär väggar i huset

Membran är moderna filmer som inte släpper in fukten i väggen, men tar samtidigt bort fukt från väggen till utsidan. Isoleringen är således alltid torr och varar mycket längre.

Detaljerad information om konstruktionsteknik för ett ramhus finns här.

Väggsköldar

När väggen är klar stängs väggen på båda sidor med OSB-ark. De utgör faktiskt väggen, och dessutom är det yttre och inredningsskyddet enkelt fastsatt på skärmarna. Inredning kräver vanligtvis ytterligare installation av gipsskivor.

Bygga ett hus med dina händer

Panelhus, mantlad OSB

Sköldar bör bara välja de som har ett certifikat, eftersom det i vår marknad har blivit frekventa fall av förgiftning av hyresgäster med formaldehyder som finns i limet på denna tallrik av kinesiskt ursprung.Under drift frisätts gifter gradvis och tränger in i människokroppen, där de ackumuleras och orsakar olika sjukdomar. Var därför uppmärksam på europeiska tillverkare med säkerhetscertifikat.

För fixeringsplattor använder OSB en skruvmejsel och skruvar. Varför idag välja ett ramhus, läs här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *