Uppvärmning

Bygga ett hus med egna händer

Att bygga ditt eget hem är en svår process, som ofta bara är under de professionella byggherrenas kraft, men när du är på den här resursen är du inte rädd för svårigheter eller kanske du bara bestämt dig för att bevisa för dig själv och andra att du är en riktig man som måste göra 3 saker varav en är att bygga ett eget hus (och med hjälp av vår hemsida, bygga även ett bad:)). Vi stöder dig fullt ut i detta val och vi vill säga att de i de flesta fall är engagerade i att bygga hus – entreprenörer som knappt kan förklara varför och varför de gör det eller så, ofta blir deras arbete bara reducerat till de fysiska ansträngningarna för vilka få mycket bra pengar. Det är därför vi tror att även om sådana människor kan bygga en stuga, varför är vi rädda för att börja bygga ett hus från början?

Bygga ett hus med egna händer

Vackert hemgjorda hus

Så, du har en stor encyklopedi som gör det möjligt för dig att inte flytta från en informationsresurs till en annan för att söka information om att bygga eller designa ett lanthus, tvärtom – vår webbplats är strukturerad på ett sådant sätt att du alltid kan hitta ett uttömmande svar på den nya frågan. Vi har försökt att måla varje kategori så stort som möjligt, vilket förhoppningsvis hjälper dig att uppnå detta mål. Vår portal är fylld med professionella byggare som delar sina egna erfarenheter och vi fungerar som ett slags förråd av kunskap som är strukturerad på ett ställe och denna plats är StroyVopros.net webbplats, vi rekommenderar dig att komma ihåg vår adress, för nu är den här sidan din guide till skolan modern landskonstruktion.

Hur man börjar bygga ett hus?

Varje framtida ägare frågar en sådan fråga när han börjar bygga sin herrgård, förstås börjar byggandet först och främst en plats för ett framtida hem. Välj först en plats för byggnaden, så snart du bestämmer dig för platsen och du gillar den, gå runt grannarna i området, fråga om det finns några problem med grundvattnet, nämligen deras nivå eller skräp – det här görs för att få reda på hur man gör en brunn eller kan fortfarande behöva borra ett hål i området. och det här är en helt annan kostnad. Dessutom fråga vad situationen i området finns ingen brottslighet eller våldsamma grannar och så vidare.

Låt oss nu gå direkt till stadierna för att bygga ett hus.

Det första du behöver göra är att göra ett vägledande projekt av ett hus, låt oss säga att för att skapa ett hus / stugprojekt behöver du inte vara en professionell arkitekt, men du behöver inte skapa ett projekt på knäet i 1 timme. hus. Ett modellhusprojekt kan köpas för en liten del i projektföretag, men om du ska göra ett exklusivt hus (en unik struktur), måste du antingen betala projektbolagen cirka 50 dollar per kvm / m eller utforma projektet själv. Är det verkligen möjligt utan ett projekt? Ja. Du kan bygga ett hus utan ett projekt, men notera att bygga huset ”för öga”, du kan inte ta hänsyn till även de ungefärliga byggkostnaderna och kan inte klara av byggnadsbudgeten, förutom felaktiga laster som distribueras eller oförberedda enligt standarder som last på grunden av hela strukturen kan gå fel och överbetalning för förändringen kommer att ha mycket mer.

Bygga ett hus med egna händer

Småhusprojekt

Dessutom glöm inte att en kopia av projektet måste lämnas tillsammans med en ansökan om bygglov. Sammanfattningsvis är det värt att notera att husets projekt består av flera sektioner – det här är:

 1. Engineering del, som inkluderar: Elektriker. Avloppssystem Vattenförsörjning och uppvärmning.
 2. Den arkitektoniska delen – den innehåller ritningar och storlekar av strukturer.

När projektet är klart fortsätter vi vidare. Nu är det nödvändigt att utrusta vår hemsida. Först lägger vi en byggande släpvagn på territoriet – det är nödvändigt så att i de första stadierna av byggandet finns det var att byta kläder, och även var att dölja ett dyrt verktyg från regnet och inte inbjudna gäster, förutom att uppmana med varmt te när du är trött.

Bygga ett hus med egna händer

I de inledande stadierna av konstruktionen kommer en byggvagn att fungera bra

Nästa steg i byggväg är byggandet av ett staket. Staketet är en mycket funktionell sak, för det första kommer det att skydda den ursprungliga konstruktionen från oinvigda gäster, liksom från djur som kontinuerligt vandrar in i din webbplats. Ett stakfäste är en mycket snabb och bekväm lösning som kommer att ge en oumbärlig service först. Vi rekommenderar även dig att läsa om ett staket av staketet. och naturligtvis det nu populära staketet från ett professionellt ark.

Bygga ett hus med egna händer

Vackert staket för hem

Webbplatsen är utrustad med undantag för toaletten, glöm inte det, för det här stället är ganska besökt om toaletten i landet kan prata länge, men en sak är säkert, gör inte toaletten bråttom. Gör en bra cesspool på toaletten, om du har ledig tid, koppla omedelbart den med en septiktank (till exempel med en septiktank av betongringar), så behöver du inte göra omloppet av avloppssystemet flera gånger.

Bygga ett hus med egna händer

Så med förberedelserna för byggandet räknat ut. Fortsätt nu till byggandet av huset:

I början ska vi lägga grunden. Stiftelsen läggs ut från typ av struktur, jordfrysning i regionen samt byggandet av huset. Naturligtvis måste du först bestämma sin typ och design, låt oss ge dem en kort beskrivning:

 1. Brick foundation – Extruderad teknik, men som fortfarande är lämplig för ljushus, växthus, gazebos, verandor eller bad.
 2. Stapel och stift fundament – Teknik som är perfekt för svaga och höjande markar.
 3. Monolitisk grund – Teknik, som används främst för byggande av hus av icke-standardbyggande konstruktion, har sådana fundament höga kvaliteter av tillförlitlighet och hållbarhet, men kräver höga kostnader.
 4. Grunt fundament – Bred användning av teknik som gör det möjligt att spara på konstruktion, men samtidigt har goda hållbara egenskaper.
 5. Grunden för asbestcementrör används huvudsakligen för lätta ramhus, växthus och så vidare. Denna teknik för att lägga grunden används också ofta i områden som är utsatta för översvämningar, eftersom denna typ av grund inte påverkas av grundvatten.
 6. Ribbon foundation – en typ av byggnad som används för att bygga hus och stugor. Ribbon foundation är ofta billigare än solid konstruktion.
 7. Flytande fundament – grunden, som används på flytande, höjande, torviga, myrmarker som är benägna att ständigt förflytta. Denna typ av fundament ligger på bulkkudden och blandas med jordens rörelse, det går inte djupt till frysningshöjden, vilket gör att du kan behålla sin integritet.
 8. Bored foundation – en grund som, som högen, används främst i områden med stor mängd grundvatten och flytande jordar.

Bygga ett hus med egna händer

Byggande och förstärkning av stiftelsen

När du är klar med valet av typ och förstärkning av stiftelsen, förresten, välj noggrant lämplig betong för att fylla grunden. Därefter värmer vi grunden från utsidan och insidan för att hålla värmen inuti huset och inte spendera pengar på uppvärmningen.

Nästa steg är ramhusets bottenram. och uppbyggnaden av väggar, som för väggarna, bestämmer sedan på hur huset ska bestå av tegelstenar eller spjällblock, och kanske av trä eller expanderade lerblock. Förresten har byggandet av väggar ofta i vår tid blivit modernt att använda träbetongblock – det här är ett urval av material som är tillverkat av sågspån, cement och speciella föroreningar som håller värmen väl och är brandsäkra.

Efter det att väggarna har monterats kommer det ögonblick då monteringen av taket uppstår, måste du först göra armopoyas under strömplattan. sedan organisera taket system för att bestämma dess beståndsdelar och välj typ av tak:

 1. Sluttande tak
 2. Gabeltak;
 3. Tre tak och andra;

Bygga ett hus med egna händer

Taket är täckt med material som finns till hands, vi råder naturligtvis inte att dekorera med halm eftersom nu är de populära:

 1. Mjukt kakel – ett utmärkt material med låg kostnad och utmärkt kvalitet.
 2. Ondulin takläggning är ett material som annars kallas Euro-skiffer, men till skillnad från skiffer har den mindre vikt och vackrare form.
 3. Slate är ett klassiskt takmaterial.

Innan du börjar täcka taket med klädmaterial, måste du naturligtvis göra manteln.

Så vi räknade också ut taket, nu måste vi börja göra en veranda, infoga fönster och andra lämpliga procedurer som faller inom ramen för designstrukturer. När vi talar om byggnaden av verandaen kommer vi att berätta hur man gör:

Bygga ett hus med egna händer

Tegel veranda

Efter huvudstadierna i samband med konstruktionen kommer vi nu gradvis att flytta till yttre (yttre) dekoration av ett lanthus. Först ska vi göra monteringen av batten för sidospår. då ska vi göra installationen av vinylskärning eller metallskärning under trädet, grunden efter dess isolering är också önskvärt för att avsluta sidospåren eller termopanelerna med klinkerplattor – det här låter samtidigt värma och ge ett vackert utseende till ditt hem.

Bygga ett hus med egna händer

Inredning dekoration

Tja, i allmänhet är huset byggt, nu ska vi gå vidare till avloppssystemet och dränering.

Vattenförsörjning på tomten är en mycket viktig sak tillsammans med el. Men om allt är klart om elkablarna i ett trähus, då när det gäller vattenförsörjningssystemet är det här en annan fråga, naturligtvis kan vattenförsörjningssystemet också tillverkas från en brunn. men här behöver du veta om grundvattennivån, men hur man får reda på det är vi inte geologer. Svaret är enkelt – fråga grannarna och ta reda på om de gör brunnar eller borrar brunnar. Skillnaden är ofta väldigt stor och det visar sig på kostnaden för arbete, så läs vårt avsnitt om brunnsbyggandet och brunnen där du hittar svar på frågorna: när är det bättre att gräva en brunn. bättre brunnar än brunnar och mer.

Nu om avloppssystemet: För det första måste vi göra ett avloppssystem. Det är antingen en dränering till sumpen. antingen till avloppshålet. Generellt sett om avloppssystemet är det bättre att utforma det enligt standarder, det vill säga att inte använda avloppsbrunnar, eftersom detta kan undergräva den ekologiska situationen på platsen och förorena vattnet till dig och dina grannar. Det är önskvärt att göra avloppsvatten vid användning av en cesspool, men då måste du ofta ringa en ashenizator maskin och det bästa sättet att bygga ett avloppssystem är att ansluta alla VVS-komponenter till septiktanken och sedan dränera det filtrerade vattnet till luftningsfälten.

Bygga ett hus med egna händer

Avlopp gör det själv för ett lanthus

Talar om användningen av septiktankar kan de delas in i flera typer, vilken en att välja, låt oss bestämma:

 1. En septiktank av betongringar är en typ av septiktank som skapas med egna händer. I hjärtat av enheten finns betongringar där avloppsvatten behandlas gradvis med hjälp av bakterier och i slutstadiet rengörs och slutligen filtreras i grundvattnet.
 2. Septiktank aster – septiktank från tillverkaren, kännetecknad av kompaktitet och relativt enkel installation.
 3. En septiktank av eurokubar med egna händer – kännetecknas av en enkel installation (jämfört med en septiktank av betongringar), såväl som en liten kostnad.
 4. Septiktanken TANK är en inhemsk septiktank vars huvudsyfte är avfallshantering av hög kvalitet.
 5. Septic TRITON – ett annat prov av rysk produktion.
 6. Och om alla bestämde dig för att installera en septiktank, läs sedan om Topas septiktank och dess egenskaper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *