Skelett

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Varje andra rad av inre väggar är ansluten till andra väggar med parentes eller ankare.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

I husen av betonggolv och taksystem bör taket byggas på ett solid förstärkt bälte. Specifikt monteringssystem trussystem bestäms av projektet. Det är inte tillåtet att överföra till väggarna från trussystemet av hållkrafter. Sådana krafter måste kompenseras av banden av trussystemet i sig.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Utformningen av korsningen av golvplattor med väggar av luftbetong. Plattorna faller direkt på det förstärkta bandet. Plattans ändar är stängda med komplementära luftbebyggda betongblock.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Betongbearbetas enkelt och sås. All kommunikation får gömma sig i grottorna i väggar av betong.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Rekommenderade fästen för icke-tunga föremål. Använd turbo eller en speciell dowel för luftbetong.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

För tyngre föremål måste man använda ett speciellt ankare för luftbetong.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Väggarna är gjorda av luftbetong oftare med hjälp av speciella plåster. Innan detta nivelleras väggarna med en flottör, och små chips tätas med murbruk. Fasaden kan också utformas, till exempel med en tegelsten, medan ett mellanrum ligger kvar mellan klädnaden och tegelstenen.

Relaterade nyheter

Gas silikat block hus: konstruktion funktioner

Mobila betongar har använts under lång tid, men med utvecklingen av teknik växer räckvidden. Om huset tidigare byggdes av luftbetong sällan, används idag materialet redan i 15-20% av de nya byggnaderna. De bygger både sommarhus för tillfälligt boende och huvudstäder. Allt förklaras av tillgången på materialet till ett pris, bra termisk prestanda, enkel och snabb installation.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Ett hus av luftbetong byggd med ett litet antal våningar: upp till 3

Grunden för skumhusets hus

Som det är känt är skumbetongblock lätta. Å ena sidan är det bra: det är enklare att arbeta och grunden för en sådan byggnad krävs med en lägre bärkraft och därmed billigare. Men å andra sidan, i händelse av en rörelse av grunden på väggen, på grund av låg vikt, kan de inte ”trycka” processer som en tyngre tegel eller kompensera dem som trä. Det innebär att kraven för grunden för betonghus är höga: även mindre fel leder till sprickor, som är ”dyra” för att ”läka”. Därför är det bättre att inte spara på projektet: det blir dyrare.

Vilken typ av grund att använda

Vilka baser gör för huset av en gasbetong. På markar som inte är benägna att svullna, gör de vanligtvis en monolitisk remsa grund. Djup – under markens frysning och inget annat. På grund av dess utformning kommer förstärkning av tejpen att kompensera för alla resulterande lastbelastningar.

Om djupet av markfrysning är 2 meter eller mer blir bandgrunden för dyr. I det här fallet, när marken med normal bärkraft läggs på denna nivå, är en stapelgrill grund av betongbetong under huset. I detta fall är grillen oumbärlig: den kompenserar för ojämna skift som ofta förekommer på stapelfundamentet: en stapel har ökat, den andra mindre. Utan grillning kommer detta att leda till sprickor, eftersom dess utrustning för väggarna i detta material är nödvändigt.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Vilken typ av grund som behövs för hus av betongbetong bestäms beroende på marken på platsen

Den dyraste, men också den mest resistenta mot skadorna – grunden i form av en monolitisk platta. Den placeras på jordar med låg bärkraft – torvmarker, finkornig, lös sand. Det kan vara att det är billigare jämfört med remsa grunden, med ett djup på mer än 2 meter. I det här fallet är plattan mer lämpligt om det är omöjligt att skapa en stapelstiftning på grund av geologiska egenskaper.

Prefabricerade fundament för denna typ av material rekommenderas inte. De flesta problem uppstår med hus av betong på grundval av FBS, byggstenar eller tegelstenar. På grund av det faktum att de själva har en tendens att bilda sprickor, i kombination med cellbetong blir detta ett allvarligt problem: alltför många sprickor uppstår. Eftersom prefab använder inte.

Och vi uppmärksammar henne en gång, att svara med en 100% garanti för vilken typ av grund för ett betonghus som behövs, kan bara vara en formgivare med resultaten av geologisk forskning på webbplatsen.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Behandlad betong bearbetas enkelt, vilket gör att du kan bygga hus med komplex konfiguration

Med eller utan bas

En annan egenskap hos luftbetong – hög hygroskopicitet. Med ökad luftfuktighet förlorar den dess isolerande egenskaper, och en lång vistelse i vatten kan leda till partiell förstöring av materialet. Eftersom huset av luftbetong i det obligatoriska sätter på basen, gör flera lager avstängning vattentätning. Och detta är förutom alla åtgärder för vattentätning grunden, som också bestäms av geologi och grundvattnets nivå.

Hus av luftbetong: läggningsblock

Allt börjar med förberedande aktiviteter:

 • Kontrollera den horisontella källaren. I närvaro av avvikelser är mer än 30 mm från det nödvändigt att eliminera. Om det finns små bultar, är de lättare att skära och fylla groparna med mortel. Om ytan är för ojämn, är ytterligare formning installerad, ytan hälls med betong och jämnas till en nivå. Tänk bara på att betongskiktets minsta tjocklek är minst 3 cm, och för utjämning måste du antingen lägga till mjukningsmedel som förbättrar spridningen eller bearbeta lösningen med en vibrator för betong. Arbeten kan fortsättas när konkret får 50% styrka, och det är 7-9 dagar vid en temperatur på + 20 ° C och 14-20 dagar vid lägre.
 • Inbyggd stängd vattentätning. För det första är den belagd med bitumenmastik, rullas vattentäthet rullas över. Och det bästa är inte takmaterial. Det är självklart billigt, men i modern version är det ineffektivt och mycket kortlivat. Vid bandets korsning kommer en över den andra minst 15 cm.

Vid förberedande skede är det nödvändigt att göra allt med yttersta iver. Ju mjukare basen blir desto lättare kommer den att ligga. Vikten av vattentätning har redan skrivits: Om du vill ha ett hus av luftbetong för att vara varmt, se till att det är torrt.

Regler för att lägga betongblock

Ovanför den tunna vattentätningen kan du börja lägga beluftbetong. Den utförs enligt samma regler som en tegelsten: med horisontell ligering av rader. Detta innebär att den nedre blockens vertikala söm är blockerad av blockets kropp som ligger ovanpå. Väggen är vackrare om sömmen ligger mitt i kvarteret, men minsta inslag är 10 cm.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Principen att lägga block av betongbetong

För murskivor används speciellt lim. Han heter – för luftbetong. Applicera ett tunt lager av 1-2 mm med ett specialverktyg – vagn med en kantad kant. Varför är det önskvärt att bara sätta ett sådant lager? För det första är lim dyrt, och för det andra är det en kallbrygga, eftersom den har en värmeledningsförmåga som är mycket högre än en gasblock. Därför är den angivna tjockleken optimal: det ger en stark dockning och minimal värmeförlust.

verktyg

För enhetlig limläggning finns märkta vagnar. De är en låda i vilken lösningen laddas i en hink. Att lägga betongblock med egna händer med en vagn visas i följande video.

Att dra upp och ner på väggarna är ett tvivelaktigt nöje, och är motiverat endast med stora volymer när du kan rulla hinken över muren på en gång. Därför, när man bygger ett luftbetongbetonghus på egen hand, använder de ofta enheter enklare – små manliga vagnar (se bilden). Som du kan se, det ser ut som en scoop och är lätt att göra med egna händer från en galvaniserad del. Bredden är lika med bredden på ditt block (upp till en millimeter, du kan vara 1-2 mm mindre). På kanten av tänderna skärs (kan slipas), fastsatt handtag. I princip kan man göra med en trowel och en stor korkad trowel, men det kommer inte fungera lika bra.

Det andra nödvändiga verktyget är en såg. Det har också en speciell, men skummet är perfekt skuren med en vanlig handsåg med en välskalad tand.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Vagn och såg – Grundläggande verktyg

Behöver fortfarande en enhet för shtobleniya. Enligt konstruktionstekniken hos luftbetong läggs fästanordningar i var fjärde raden. Under dessa stavar gör de axlar i blockets kropp. För detta finns ett specialverktyg – en skärkant på handtaget med betoning på den andra handen. Du kan också göra något så här själv.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Två modeller av väggchaser

Behöver även enheter för att överföra block. Det finns block med utklipp under armarna, men de är dyrare, och då måste hålen förseglas med en lösning. För att överföra block med glatta kanter finns det speciella tångar som arbetar med tyngdkraften.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Enhet för överföring av block

Förutom att allt detta, en behållare för limning av limet, en lackhink, en hängmall – justera blocken, ett borstdamm, en byggnivå, en sladd, en uppsättning skinn eller en speciell rivare – för att jämföra ytorna. Det är alla nödvändiga verktyg. Det finns en annan intressant armatur – vinkeln som gör det möjligt att klippa i rätt vinkel. På bilden är det nära hjälmen, men om du vill kan du göra det utan det.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

En uppsättning verktyg som behövs vid byggandet av ett hus av luftbetong

Beläggning av betongblock

Tekniken för att lägga luftbetong är enkel: lim appliceras på bottenytan med ett mer eller mindre jämnt lager. Den rekommenderade skikttjockleken är 1-2 mm. Med denna applikation finns det inget överflödigt lim med en vagn och det sälls utpressas. Lim appliceras också på sidoytan av det intilliggande blocket. Detta kan göras med en trowel, trowel eller vagn omedelbart. Överskott avlägsnas också av verktygets tandade sida. När du applicerar lim, försök att inte läcka ut ur kanten av kvarteret: det är svårt att ta bort det från den vita ytan.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Hur man applicerar lim under luftbetong

Allt ovanstående gällde att lägga på ett speciellt lim. Några för att spara spara cement-sandmortel. Du kommer inte lägga det i ett tunt skikt, eftersom det kommer att bli överskott. De avlägsnas av verktygets kant, men kopplingen ser fortfarande otrevlig ut. Det är generellt bättre att inte prata om värmeparametrarna för en sådan vägg: de kalla broarna är väldigt breda.

Före installationen är enheten avhängd: ta en borste och passera över alla ytor. Om vädret är torrt och varmt sprutas enheten med vatten. Du kan proazyvat bred pensel, du kan – från sprayen. Det rensade och fuktiga blocket lyfts och läggs på lim, nära till redan etablerat. Med hjälp av en hängmall, knackar på den rena sidan av det installerade kvarteret, uppnår du den önskade sömtyget på 1,5-3 mm. Klämma ut överflödigt lim avlägsnas med en spatel.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Nu tar vi nivån och nivellerar kvarteret i vertikal och horisontell yta: knacka på motsvarande ställen med en hängmall. Ansträngningar kan behöva vara allvarliga. Extruderat lim, om någon, vi väljer.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Rikta in blocket i alla plan.

Denna operation upprepas gång efter gång. Enkelt men monotont arbete. Men du kan bygga ett hus av luftbetong med egna händer utan byggnadsfärdigheter. Det viktigaste är att följa tekniken.

Användbara armaturer och användbar förädling av murverksteknik i nästa video. Människor bygger ett hus av luftbetong för sig själva med egna händer, de gör allt kvalitativt, men snabbt, med hjälp av intressanta enheter. Lösningen appliceras med användning av en modifierad tandad spatel. Från sidorna är små plattor fästade på det, de låter inte lösningen strömma ut ur blocket. Designen erhålls i form av bokstaven ”P”, men med korta ”ben” och en bred ”back”, med ett spatelhandtag som sticker ut ur mitten.

Designen sätts på blocket, lim hälls längs den breda sidan. För kanterna eller för handtaget dras längs blocket. Samtidigt kläms lim ut ur nötkötten. Det fördelas omedelbart jämnt. Med hjälp av samma enhet appliceras lim på sidan, men inte av det installerade, men av det installerade blocket. Placeringshastigheten med denna metod är hög.

Mycket intressant enhet för överföring av blocket. Detta är en metallremsa med två svetsade handtag. Hon är naturligtvis varje gång skruvad på två skruvar i blocket, men det är bekvämare att överföra än att bara hålla kanterna. I allmänhet, en användbar video, justera justera blocken ”för ögat”. Denna ”metod” är knappast värt att anta, och annars är sättet att lägga betongblock i videon mycket bra.

Lägger den första raden av betongbetong

Vid varje konstruktion är det väldigt viktigt att ställa in den första raden på rätt sätt: vi kommer då att styras vid byggandet av väggar. Därför gör vi allt väldigt noggrant och kontrollerar flera gånger. Den första raden av belagda betongblock sätter på cement-sandmortören, resten – på limet. Varning! Sidans yta är belagd med lim: dessa sömmar ska vara normala – högst 1-2 mm.

Den första lade ut hörnet. Mycket ofta sticker deras yttre kant utöver locket. För det första kommer källaren att värmas och slutas ytterligare, vilket kommer att öka dess tjocklek avsevärt. Väggen som hänger över sockeln ser inte bara mer organiskt ut, det minskar också sockelens täppa, och först och främst – det är gemensamt med väggen, och för ett betonghus är det mycket viktigt.

Först och främst, med hjälp av laserplotteren på planet eller vattennivån, finner vi basens högsta vinkel. Börja ligga med honom. Hela punkten i den första raden är att variera tjockleken på morteln, justera blocken i horisontalplanet. Vid beredningsfasen eliminerades de största skillnaderna, men ytan var fortfarande knappast perfekt. För att fortsätta att lägga luftade betongblock var lättare, och även ytan.

Hur man hittar stiftelsens högsta hörn, se videon.

Därför placerar vi minimibeloppet på lösningens högsta vinkel. Sprid ett lager av 0,5-1 cm, jämnt. Vi lägger det första blocket så att dess yttre kanter sticker ut mindre än 50 cm bortom basen. Som de skrev, är detta utskjutande inte obligatoriskt, men det löser många problem, och viktigast av allt stänger det foget med socle.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Vi exponerar det första blocket, knackar på hallen, nivellering

Vi tar nivån och tappar hammaren, justera den i horisontella och vertikala plan. Vi utför samma operation på det intilliggande hörnet, bara höjden på blocket justeras enligt den första och för detta använder vi vattennivån. För att arbeta mer bekvämt kan nivåkolvarna fixas på jämnplankar med lika tjocklek. Genom att installera en kolv på ett hörnblock, kan du justera höjden på den andra.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Samma operation upprepas på de återstående blocken. En subtilitet: Vi överför nivån bara från det första blocket. Så felet blir mindre. Efter att alla hörnblocken är utsatta (de kallas fyrkanter), drags en sladd längs ytterkanten. Dessutom markerar sladden blockets övre kant och alla andra är inriktade på den. För att dra åt skruven skruvas in i blocket: det vrider lätt och håller sig bra. Skruvas fast i remmen, där skruvarna skruvas fast.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

På sidan spikas två remsor, som en sträng redan är fastsatt på radnivån

Att lägga är önskvärt att leda från två vinklar och rör sig i mitten. Så mer sannolikt att undvika snedvridningar, som sedan måste anpassas, riva ner de redan installerade blocken.

Andra och efterföljande rader

Efter färdigställandet av ett antal ta sandpapper, ett plan, byggnivån och passera runt omkretsen, ta bort för stora skillnader i höjd. Detta är en viktig punkt som låter dig spendera ett minimum av lim. Men minsta sömmen är inte allt. Om du inte justerar höjden på varje rad, bildas lokala spänningar i väggen, vilket vid lägsta belastning kan orsaka sprickor. Hoppa därför inte över det här steget.

Att arbeta med Emery är inte särskilt bekvämt, det finns ett speciellt rivjärn för dessa ändamål. Hon är inte så igensatt. Så allt är anpassat till nivån. Sedan tar de en pensel och passerar omkretsen igen, sopa bort dammet. Det här steget bör inte heller missas: närvaron av damm minskar väsentligt vidhäftningen av bindemedlet till blocken.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Höjdskillnad kontrolleras genom beröring))

Allt detta för att klara det rekommenderade limskiktet på 1-2 mm. Geometrin av även de trevligaste blocken har fortfarande en körning.Låt skillnaden vara 1 mm, men med sådan mängd lim är det signifikant. Eftersom allt är anpassat för att slutföra slumpen.

Hyrda lag hoppar ofta över detta stadium och lägger lim upp till 5 mm eller mer i strid med processtekniken. Men sådana hus blir kalla, och kostnaden för dyrt lim – stort. Den genomsnittliga förbrukningen av lim per kub:

 • släta block – 1,2 påsar;
 • med ett spår och en vapen – 1 väska.

Placeringen av andra och efterföljande rader av betongblock börjar också från hörnet, endast hörnblocket är inställt så att sömmen förskjuts. Nu appliceras limkomposition på alla ytor. Beläggningstekniken hos det luftade betongblocket beskrivs ovan.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Hur man lägger ut hörnblocket i den andra raden

Förstärkning av luftbetong

För att öka graden av byggnadsmotstånd mot de krafter som uppstår från jordens hävning utförs längsgående förstärkning av väggarna. För att göra detta, i den staplade raden av block med hjälp av en speciell enhet, är de längsgående spåren gjorda i spår. För tjocka yttre är två spår gjorda under två stänger; för broar med en tjocklek på upp till 200 mm läggs en tråd. Från kanten av kvarteret borde de vara minst 6 cm långa. När de två spåren jagas är det mer bekvämt att hålla avståndet genom att sätta ett bräde: en av strömmarna å ena sidan och den andra på den andra.

När spåren är färdiga dammas damm ut ur dem med en pensel. Ta sedan taggen 8 mm, förlagd i de färdiga spåren. De podgadayut så att i hörnen låg solida barer: på rätt ställe böjer de sig helt enkelt. Monteringsfogarna bör falla ungefär i mitten av kvarteret, men inte i hörnen av byggnaden och inte i väggarnas konturitet.

En stapel lägger på den andra, lägger sida vid sida. Överlappningen ska vara 10-20 cm. För att förhindra att armaturins ändar sticker ut i öppningarna (dörr och fönster) kan små bitar böjas genom att göra små slag för dem.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Förstärkning av hörn och anliggningar gjorda av fast bar

När allt är lagt ut, ta ut baren, fukta stroben med vatten och halvt fyll det med lim eller betongmortel. Och det är nödvändigt att rengöra och fuktas, annars kommer lösningen inte att klibba till blockmaterialet och det kommer ingen mening att förstärka. Sätt baren i limet, så går vi med en spatel längs spåren, tar bort överskottet och jämna ut lagret.

Sådan förstärkning utförs i första raden, och därefter – i var fjärde. Med regelbunden ligering, även vid ojämn avveckling av stiftelsen, kommer huset av luftbetong att vara normalt.

Men det här är inte allt förstärkning. Ovanför fönstret och dörrenheten, liksom i den sista raden av golvet behövs mer förstärkningselement, men allvarligare, med 4 stavar anslutna till ett enda system. För detta finns speciella U-formade block. De läggs som sista raden under överlappningen på andra våningen eller under taket. En sidovägg av blocket är tjock, den andra är tunnare. Med en tjock vägg är den omvänd en gata, tunn – in i ett rum.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Ett exempel på anordningen av det förstärkande bandet när man bygger ett hus av skumblock

Ett kontinuerligt förstärkande bälte är stickat från 4 stavar av förstärkning med en diameter av 10-12 mm. Det stickas på samma princip som i remsa grunden (du kan läsa den här). Ett exempel på en förstärkande ram – i videon.

Färdiga element staplas i blockhålan, fylld med M200 betong. Efter en uppsättning betong med 50% styrka, kan du lägga golvet eller placera taklocksystemet.

Förstärkning av fönsteröppningar av luftbetonghus

Enligt tekniken, om ett hus av luftbetong har en fönsteröppning bredare än 1,8 meter, förstärks den näst sista raden av gasblock. För detta gör du två longitudinella slag, som är minst 0,5 m längre än fönstets öppning. För återförsäkring kan du göra fler projektioner – upp till 1 meter, och förstärka den för varje fönsteröppning.

Tekniken liknar väggen: två axlar där stapeln läggs fylls med lim eller murbruk. Den sista raden av block är installerad ovanpå förstärkningen och en fönsterram på den senare.

De allmänna principerna för att arbeta med skumbetongblock beskrivs i följande video, och principerna om förstärkning av fönster och dörröppningar framhävs också.

Hur man vinter utan uppvärmning

Det är ofta omöjligt att bygga ett hus av betongbetong i en årstid, och som ett resultat går lådan – med eller utan tak – in på vintern utan uppvärmning. För att förhindra sprickor i väggarna efter övervintring behövs en rad åtgärder:

 • Om grundvattnet är högt är det nödvändigt att göra ett avloppssystem innan det börjar bli kallt väder.
 • Vattentätning och yttre isolering av fundamentet och sockeln (för mittremsor av EPS-tjocklek på minst 100 mm).
 • Isolerad trottoar runt huset.
 • Värmer golvet i källaren.

Alla dessa åtgärder är utformade för att förhindra att marken fryser under grunden och i synnerhet under källarvåningen. Om jorden under plattan fryser kommer den att börja buga på den mest lossade platsen – i mitten. Om tegelstenen och andra tyngre material helt enkelt trycker ner bucklingen, är gassilikatmassan inte tillräckligt. Därför är alla åtgärder som anges ovan obligatoriska.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Vad kan ses efter frysning

Förutom dem i kallt väder är det nödvändigt att bibehålla en positiv temperatur i källaren – åtminstone ett par burzhuek att drunkna. Om det inte finns någon möjlighet att organisera uppvärmning, på hösten är det nödvändigt att ladda bladen i källaren. Skiktet är företrädesvis stort – minst 20 cm. I kombination med värmeisolering tillåter det inte att plattan fryser. Annars kommer det fortfarande att bulga, så att väggarna kommer att spricka – med belastningen på att bryta gas silikatväggen ger sprickor inte under sömmen, som en tegelvägg, men längs ”kropp” av blocket. Det ser skrämmande ut, men med en normal grund (om den förblir intakt) är allt inte så dåligt och med uppvärmning under alla efterföljande årstider kan det inte upprepas.

Fasad konstruktion av ett privat hus av luftbetong

 • Teknik för konstruktion av grunden för hus av betongbetong
  • Betongbasbaserad teknik
  • Fasad konstruktion av tejpbasen för hus av betongbetong
 • Stegvis konstruktion av väggarna i huset av luftbetong: teknik
 • Konstruktion av efterföljande rader av gasblock
 • Hur man gör öppningar för fönster av betongbetongens hus?
 • Hur man förstärker luftbetong: teknik
 • Byggande av golv i ett privat hus av betongbetong

Nyligen är byggandet av ett hus av betongbetong ganska populärt. Efter att ha undertecknat alla nödvändiga dokument och valt en lämplig plats, kommer det att vara möjligt att genomföra planeringen av platsen för byggande. Det kommer att bli nödvändigt att installera ett staket, installera belysningsarmaturer, förbereda byggnadsställningar. Geodetiska mätningar bör utföras av specialister, placeringen av byggnadens axlar bör bestämmas. Du bör också bestämma nivån på golvbasen på första våningen. Därefter måste utomhuskommunikation komma till byggarbetsplatsen.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Schemat för väggen av luftbetong med isolering.

Element som kommer att behövas för byggandet av privata hus med luftbetong:

 • sand;
 • Gasbetong;
 • förstärkningsstavar;
 • jack;
 • skruvar;
 • limblandning;
 • metall hörn;
 • bulgarian;
 • akrylbaserat tätningsmedel;
 • spatel;
 • hyveln;
 • borste;
 • murslev;
 • byggnadsnivå;
 • pluggar;
 • naglar.

Teknik för konstruktion av grunden för hus av betongbetong

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Enheten är ett hus med två våningar av luftbetong.

Att bygga ett hus börjar alltid med en grund. Vissa tror att luftbetong är ett lättviktigt material, och därför kan grunden sparas. Du bör vara medveten om att en kvalitetsgrund är en som kan tillhandahålla en permanent form till ett hem. Lasten från vikten av ett privat hus, som överförs till marken, är liten, eftersom de inte kan vara huvudkriteriet för urvalet av basen. Om du försöker spara på fundamentet kommer det att resultera i sprickbildning på väggens väggar. Basen ska inte vara tillverkad av luftbetong, du måste använda mer hållbara material.

Den bästa grunden i det här fallet är konstruktionen av en armerad betongplatta, som kan säkerställa jämnhet av deformationer från krympning. Som grund för ett privat hus kan du också använda en remsa grund på en kudde med sand. Du kan göra och kolumnarbas, som är bunden med en bälte av armerad betong.

Betongbetong är inte motståndskraftig mot böjningsbelastning. Sådana belastningar kan minimera den monolitiska basen. Stärkningen av strukturen är gjord med förstärkningsstänger med en diameter av 12 mm eller mer. Designen kan installeras på alla typer av jord.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Betongbasbaserad teknik

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Anläggningsplattformen för hus av betongbetong.

Skivan, som utgör en enda struktur med formpressning, ligger under hela ett privathus. För tillverkning av en sådan grund bör användas minst 2 lager av nätförstärkning. Ett stort område av basplattan av armerad betong kan minska trycket på marken. Vid markoscillationer kommer plattan att röra sig med marken, vilket leder till att byggnadens säkerhet säkerställs.

Tjockleken på plåten av armerad betong bör vara ca 40 cm. En sådan struktur behöver inte fördjupas till djupet av frysning. Var noga med att ordna en dränering runt basen och lägg vattentätningsmaterialet i två lager. Efter det här materialet måste du förstärka och fylla grundplattan. När betongblandningen hårdas, blir det nödvändigt att binda förstärkets skelett och bygga väggens skelett. Formen är konstruerad som en solid struktur som fångar det blinda området. Avståndet mellan armeringsstängerna och bör vara mindre än 30 cm. För att förhindra att väggarna buler, måste formen vara säkert fastsatt med balkar för utjämning, en jack och bultar för screed. För att undvika läckage av betonglösningen måste du fästa plastplast på insidan av ramen.

Betongning sker i lager med högst 15 cm. Betonglösningen måste jämföras med en spade och täppas genom splicing. För att blandningen ska kunna fylla alla hålrum mellan rammen och förstärkningen måste rammen tappas från utsidan. Förstärkta strukturer betonas på en gång. Obränd bas kan hällas intermittent. Formeringen måste demonteras efter att betongblandningen har torkat och fått styrka. Kavitet, som bildas mellan gropens väggar och basen, måste du fylla marken.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Fasad konstruktion av tejpbasen för hus av betongbetong

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Varianter av tejpfundamentet för hus av betongbetong.

En remsa av armerad betong, som går runt omkretsen av strukturen, bildar en solid ram som kan säkerställa byggnadens stabilitet. För att ordna en grundbuntfundament behövs ingen betongplatta. I stället för en gräv måste du gräva en gräv 0,5 m djup runt omkretsen av ett privat hus. I gräven är en sandkudde med ett djup av 0,4 m anordnad och komprimeras sedan. Därefter installeras en träram där armaturen läggs. Stavarna hålls ihop, varefter betongen hälls.

Hällning av betongblandning kan inte göras på den frusna ytan. Allt arbete ska utföras under en varm tid. Om konstruktionen är ordnad vid negativa temperaturer, bör fyllningen utföras kontinuerligt. I det här fallet måste du isolera ramen med värmare och värma den hällda betongblandningen tills materialet griper. Du kan fylla den förvärmda betonglösningen. I det här fallet är det nödvändigt att göra betong med speciella tillsatser och värma betongblandningen med en värmepistol.

Aerokrete har en liten andel, så grunden ska vara minst 0,5 m. Om du planerar att utrusta källaren under byggnaden ska du göra en försänkt remsa.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Stegvis konstruktion av väggarna i huset av luftbetong: teknik

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Att lägga murmurar av luftbetong.

Betongbetong är ett lättviktigt material, så det klarar inte limblandningen. Strukturens väggar kan läggas ut utan tekniska avbrott. Block som är 37,5-40 cm tjocka bör användas för att lägga ut ytterväggar. Invändiga väggar är konstruerade av gasblock 25 cm eller mer tjocka. För de inre partitionerna är lämpliga gasblock 10 cm tjocka.

Innan du lägger den första raden av gasblock måste du utföra ytbehandling. Avskärmad horisontell vattentätning ska utföras. Materialet i detta fall är lämpligt takmaterial eller annat material i rullar. Det är också möjligt att använda polymer-cementblandning baserat på torra material. För att jämföra basen av trowel, på ett lager av vattentätande material kommer att behöva applicera en lösning av cement och sand. Ytans jämnhet kan bedömas med hjälp av byggnivån.

Beräkningen av den ursprungliga serien av gasblock måste ges särskild uppmärksamhet.

Bekvämligheten med ytterligare byggnadsarbete och kvaliteten på hela strukturen beror på den. Du kan kontrollera plattformen av läggning genom att använda en sladd och nivå. Rikta in blocken horisontellt med en gummibåt.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Knutstödskonstruktion på väggen av betongblock med metallfästen.

Om det finns ett mellanrum i den första raden av murverk, bör du installera ett ytterligare block. Klippning av betong med betong kan ske med en speciell sågsåg, hand eller elektrisk såg. Såg bas kan utjämnas med ett plan. Slutstyckena på ytblocken måste smutsas fullständigt med limblandning.

För att utföra bottenläggningen måste du använda en klisterlösningskonsistens av tjock grädde. Limblandningen appliceras med en trowel eller ladle med böjda kanter.

Efter applicering behöver lösningen jämföras med en spatel. Efter att du lagt den första raden av gasblock måste du jämföra masonens botten med ett specialplan. Damm och annan smuts kan avlägsnas med pensel.

Masonry-inriktningen upprepas efter att ha lagt ut varje rad gasblock. Blocknivåfluktuationer kan leda till bildandet av lokala högspänningsskador, som ett resultat av vilka sprickor kan börja visas. Efter det att limet har torkat kan inte väggen demonteras – det kan bara skadas.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Konstruktion av efterföljande rader av gasblock

Varje rad av murverk ska börja från någon av hörnen. För att göra raden jämnt måste du installera trälister. Om väggen är lång är det dessutom nödvändigt att montera mellanliggande beacons från gasblock. Läggande rader måste göras med bandageblock – offset för de efterföljande raderna i förhållande till de föregående. Förskjutningen ska vara minst 8 cm. Limbindningen som sticker ut från sömmarna får inte gnidas, men avlägsnas med en trowel.

Efter behov kan aerokrete släppas ut från filmen, för att inte utsättas för utfällning. Fodrade väggelement kan skyddas med en film som förblir från de uppackade gasblocken.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Hur man gör öppningar för fönster av betongbetongens hus?

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Schema isolering hoppar över öppningen i väggen av betong.

Fönsteröppningar kan göras på olika sätt.

 1. För konstruktionen av en sådan design kan du använda hörnen av metall. Dessa enheter måste väljas beroende på öppningens bredd. Om öppningen är mindre än 1,2 m, kan hörnen på 4×4 cm eller 5×5 cm användas. Om öppningen är mer än 1,2 m, så kommer hörn på 7,5×7,5 cm och 10×10 cm att göra. För att utföra hörnstallet i den övre delen av den sista raden gasblock måste skära ut speciella spår med grinders. Hjulen kommer att installeras i dessa spår, en limblandning bör användas i processen. I hörnen finns block där man kan skära speciella spår.
 2. En annan metod bör användas om öppningens bredd är mer än 1,2 m. I det här fallet kommer block med ingen lagerdel eller bältesantenn att användas. Materialets värmeeffektiva kapacitet kommer att förbli densamma, den hällda strålen av armerad betong kommer att utföra lagerdelen. Den dekorativa delen av materialet måste läggas i förväg på en förstärkt kvadrat av stål.

Det rekommenderas att använda en injekteringsrör för tätningsledningar. I de flesta fall, under processen att lägga blocken, bildas luckor mellan dem, vilka inte smittas med limblandning. Dessa luckor måste repareras både från utsidan av huset och från insidan.

Utanför bör väggen broderas med murverklim eller akrylbaserat tätningsmedel med en konstruktionspistol. Att försöka fylla mellanrummen mellan det lagda materialet till det maximala är meningslöst. Överflödig tätningsmedel kan avlägsnas med en trasa eller spatel. Frysta element är broderade med en speciell enhet med halvcirkelformad form. För att fästa lederna på den inre basen av väggen måste du använda en limlösning. Grout bör göras med en spatel. Vid fogning är det också nödvändigt att sätta på fönsterspåren. Väggens yttre bas bereds för målning. Innan detta måste allt flisat och ojämnt murverk avlägsnas.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Hur man förstärker luftbetong: teknik

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Verktyg för att bygga ett hus av luftbetong.

Förstärkningen uppfattar sträckningen som uppstår när strukturen deformeras. Som ett resultat kommer väggarna inte att spricka. Förstärkning av betong påverkar inte murens bärkraft. Om konstruktionen är korrekt utformad kan du undvika sprickor. Masonryn måste delas in i fragment genom expansionsfogar eller förstärkt. För att ge ytterligare skydd kan du använda förstärkning av lager av ytmaterial med glasfibernät, vilket resulterar i att inga sprickor kommer att dyka upp på ytan.

Projektet för förstärkning av luftbetong måste göras med hänsyn till befintliga krav, egenskaper hos byggnaden och de förhållanden där den kommer att användas. Till exempel måste en lång vägg, som regelbundet utsätts för vindbelastningar, ytterligare förstärkas.

Armatur bör läggas i ett speciellt förberedt bälte. Det är inte nödvändigt att installera förstärkning mellan raderna under läggning, så det är möjligt att förstöra sömmarnas tjocklek, vilket leder till att ytterligare läggning blir problematisk.

Byggande av huset från gasblocket med egna händer

Jämförelse av väggmaterial för värmeisoleringsegenskaper.

Det kommer att vara nödvändigt att förstärka den första raden av block som är installerade på fundamentet. Följande delar måste förstärkas:

 • fjärde raden av murverk;
 • stötdämpare
 • ett antal block under fönsteröppningarna;
 • strukturella element som upplever hög belastning.

I processen att lägga förstärkningsstänger i utrymmet under fönsteröppningarna är det nödvändigt att förlänga förstärkningen till 90 cm i alla riktningar från öppningens yttersta del. Den förstärkta strålen måste läggas under takfästen och vid takets nivå.

För att lägga förstärkningen måste du klippa spåren på toppen av blocken med hjälp av en väggjägare. Vidare från dessa element är det nödvändigt att avlägsna damm och fylla håligheterna med en limblandning. Då måste förstärkningsstänger läggas i limet, medan överskottslösningen måste avlägsnas.

För att förstärka betongväggens vägg med en tjocklek på mindre än 20 cm måste du använda en förstärkningsstång med en diameter av 8 mm. Om väggtjockleken är mer än 20 cm behövs flera stavar för förstärkning.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Byggande av golv i ett privat hus av betongbetong

För att skapa golv i strukturer gjorda av gasblock, kan du använda följande typer av plattor: luftbetongprodukter och ihåliga konstruktioner av tung betong. Om du använder betongplattor måste du ordna ett förstärkt bälte av tung betong, vilket kan säkerställa stabiliteten i konstruktionen för vindbelastningar och andra miljöpåverkan.

Golv av betongbetong behöver ingen extra uppvärmning. Jämnhet och korrekt geometri av betongplattor med belagd betong underlättar efterbehandling. Liknande produkter kommer att fungera som tillförlitligt skydd mot brand.

Hålkärnplattor bör användas om avståndet mellan stödväggarna är mer än 6 m. Plattan vilar på ett armerat betongbälte för fördelning eller silikat tegel som är förstärkt med murverk.

Det är lättast att fästa elementen genom att fixera förstärkningen under väggens konstruktion. Om förstärkningsstänger läggs, kan dörrar, fönster och andra element fixas på väggarna med hjälp av speciella knölar eller naglar. Om du behöver göra hål i luftbetong får du inte använda en hammarborr.

Att bygga ett hus av gasblock är inte en svår process, du behöver bara veta tekniken för konstruktion av alla element.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *