Källare

Byggande av rambad med egna händer

För taket tar vi mjukt kakel eller metallplatta. I extrema fall profilerade. Men innan du behöver göra uppvärmningen. Vi arbetar från utsidan, vi börjar med följande materiallista:

 1. Ångspärr.
 2. Isolering.
 3. Vindskyddande membran.
 4. Kakel eller professionellt ark.

För din information! Tre objekt från listan är perfekta för arbete och med badkarets väggar.

Läs mer om dvukhskatny version av taket på ramen:

Byggande av golv, tak med förklaringar.

Arbetet genomförs mellan sektorerna. Och efter montering av det skyddande membranet sätta en kakel med en kakel. Exempel på ett landmärke:

Byggande av rambad med egna händer

Vad att ta i väggens dekoration utöver trä

Att använda moderna material för klädsel är nu mer lönsamt, vackrare och ibland snabbare. Ja, och med bra timmer med så mycket mer konkurrenskraftiga varor är det svårare.

Ta för rambad:

Om ånga mer

Detta är det mest ansvarsfulla rummet, eftersom mikroklimatet i ångrummet är kärnan i byggnaden. För att göra detta, öka mängden isolering. Om ett lager på 10 cm var på väggar, tak eller tak, skulle minst 15 centimeter behövas för ångrummet. Det är också viktigt att sedimentet av ånga (kondensat) inte ackumuleras inuti väggarna, så att du inte kan göra utan värmeisolator.

Vi förvärvar nödvändigtvis foiled och monteras så att folielaget är utåt, det vill säga ”ser” ut i ångrummet självt. Och redan på toppen av isolerings- och värmeisolatorn är det nödvändigtvis kalk. Det spelar ingen roll om foder eller vanligt bord. Det viktigaste som man förstod från träfibrer. Under inga omständigheter behandlas inte lack och färg.

Hur bäst kan du utrusta ugnen

Lyckligtvis, om badet kan värmas samtidigt och samtidigt tvätta. Därför placeras en kamin av sten, järn eller tegel i diskbänken eller i omklädningsrummet, och huvudstrukturen ligger närmare ångrummet.

Dessutom är det bättre att utrusta ugnar för landrambad på en gång med två tankar för vatten för att spara.

Byggande av rambad med egna händer

Att bygga ett sådant värmeelement är mycket enkelt. Det kommer att ta:

Och en primitiv spis utmärkt värme stenar till en hög temperatur. Det är den här designen som inte brinner länge, eftersom temperaturen från ugnsstålens ram ramar till tankar och stenar. Det är helt enkelt inget att värma upp till.

Glöm inte väntrummet

För ramkonstruktion. Vardagsrummet är ett rum i det redan klassiska ryska badhuset. På det här ”halvrummet” sparade de alltid, helt enkelt genom att fästa ett improviserat skur av brädor till ett 3-vid-3-logghus. Även nu innebär ramprojektet av ett 3 m till 6 m bad ett isolerat vila på halva torget.

Byggande av rambad med egna händer

 1. Varm. Kräver isolering av alla områden – från golv till tak. Det är önskvärt att sätta på en tejpfundament. Försiktighet måste också vidtas om ventilation. Och för detta köps asbestpipor vanligtvis i 10-15 cm och ritar. Ger komfort när som helst på året.
 2. Det är kallt. Normal förlängning. Denna typ är mycket lämplig för sommarstugan, eftersom den lätta konstruktionen är ventilerad naturligt. Arbetet behöver inte mycket dyrt material. Ja, och samla för ett rambad är inte svårt med egna händer och på kort tid.

Båda typerna kan vackert föreställa sig genom att göra interiören. Men för vinterlov och epiphanybadning är den kalla versionen utesluten. I väntrummen är det vanligt att placera bänkar, sängar, ett bord och flera hängare för lager.

Bekvämt, från själva tröskeln är det möjligt att ta in eller pumpa upp vatten genom väntrummet samt värma ugnen.

Först tänker vi då gör vi det

Att bygga ett rambad är inte en efterbildning av västerländsk teknik. Trots allt, alltid i en del av planen kan du göra det vanliga blygsamma huset för ett ångbad och resten av området att utföra från modernt material.

Det viktigaste är att allt är tekniskt, annars kommer väggarna att ”samla” fukt. Därför är det inte värt att försumma något material för att spara pengar – reparationer blir mycket dyrare.

Ram bad från en bar:

Tillräckligt hållbart och samtidigt lågkostnadsbyggande alternativ. Författaren har ansökt om att arbeta allt som kan anpassas för budgetkonstruktion.

Hur man bygger ett rambad med egna händer? tips

Byggande av rambad med egna händer

Egent bad är en dröm om många sommarboende och trädgårdsmästare. Bad i vår kultur är en speciell plats, nästan ett fristad, där du kan koppla av till förmån för kroppen, och till och med slappna av din själ. I vårt land är ett bad en del av det traditionella sättet att leva, kan vara tillgängligt för alla. Var och en av oss kan enkelt bygga en rambad med våra egna händer på vår sida. Nedan kommer vi att ge detaljerad information om rambadet 4 på 4.

Konstruktion av rambad

Först och främst, välj en plats på plats för vårt bad. Då är det nödvändigt att göra preliminära beräkningar för layouten. Som med vilken konstruktion som helst, förstår vi först jordens typ.

Byggande av rambad med egna händer

Om du har lerajord måste du bygga en remsa grund. I alla andra fall kan du klara av det.

Material för konstruktion av rambad

Därefter förbereda huvudmaterialet. Var noga med att se till att brädorna är väl torkade. För byggandet av ett rambad kan vi ge dig råd: björk, lark, asp eller lind.

Byggande av rambad med egna händer

Och så behöver vi:

 • formning 30 cm bred och 50 uppåt;
 • metallstänger för bandning;
 • takläggning;
 • konkret lösning;
 • bar med ett tvärsnitt av 10 till 10;
 • sand med grus.

Låt oss börja med att gräva en gräv, vars djup ska vara ca 50 centimeter och bredden ca 40. Nu fyller vi grunden och sätter in förstärkningen i den där träet kommer att monteras. Att följa ombandet är möjligt först efter att betongen har helt härdat. Vid sidan av väggarna bygger vi mellanliggande lameller. Efter väggarna lägger du golvet. Förresten, det kommer att bli väldigt bra om mantlad klädbräda utanför väggen. När allt kommer omkring konstruerar vi huven och täcker taket.

Det är bland annat värt att tänka på en värmare. det kommer att öka ditt bads liv och göra det möjligt att använda det nästan året runt.

Byggande av rambad med egna händer

Som du kan se är det enkelt och billigt att bygga ett rambad med egna händer. Ofta gör människor inga teckningar och guidas endast genom stegvisa instruktioner, som den här. När det gäller taket är det många automatiserade webbplatser som ger dig tid och sparar dig från eventuella fel i beräkningarna. De kommer att beräkna dig och erforderlig mängd material och storleken på backarna etc.

Funktioner av rambad

Visst, rambad har en signifikant nackdel – i regn eller snö kan fukt sippra genom staplarna och orsaka stor skada på din byggnad. Det är därför du måste ta hänsyn till några nyanser.

Byggande av rambad med egna händer

 1. Använd först värmeisolering när du bygger ett bad. Å andra sidan kommer det att göra det möjligt för ditt bad att behålla värmen längre, och å andra sidan kommer det att skapa viss töjning och undvika fukt. Glasfiber eller mineralull passar bäst för detta;
 2. För det andra, gör en ångspärr. Detta kommer att eliminera kondensatbildning och förlänga träets livslängd. För detta kan du rådgöra med takmaterialet, film eller glassin;
 3. För det tredje, på täta jordar, kan du använda enkla versioner av stiftelsen, till exempel stapel.

Nu när vi har förberett allt nödvändigt material och har förstått ungefär vad vi måste göra, kan vi fortsätta direktkonstruktion.

Teknisk konstruktion av rambad

Byggande av rambad med egna händer

Och så, för ett rambad, eftersom det är en lätt konstruktion, är en förenklad stapelfond perfekt. För sin konstruktion behöver vi asbestcementrör 100 mm i diameter. Vi installerar högar längs det framtida badets omkrets på ett avstånd av 1 m från varandra. Wells för högar måste borra minst en och en halv meter. Så snart vi lägger högarna i brunnarna, somnar vi med sand och fyller pålarna med cementmortel på basis av sand och murar. Efter fullständig stelning av fundamentet, fortsätt till bandningen.

Bottenplattan ska vara tillverkad av starkt trä, bäst med ett tvärsnitt av 10 till 10. Vi börjar från ett hörn, ordentligt fästa med naglar i lederna och i hörnen. För att utesluta omspänningen av bandningen är den monterad på stift på ca 2 cm, som vi förmonterade i fundamentet. Glöm inte läggandet av takmaterial mellan fundamentet och träet. När allt kommer omkring sätter vi 8 hängslen på hörnen.

Det är viktigt att följa nivån vid läggning, om det inte ens använder packningar av takmaterial.

Byggande av rambad med egna händer

När grunden och bandet är klart kan du gå vidare till installationen av ramväggar. Förmontera ramen i gården, i öppet utrymme; Annars slutför jobbet inte. Avståndet mellan axlarna är nivån 0,6 m. Om det finns en öppning i väggen ökar vi den med högst 0,4 m. Där rammen kommer angränsande till broarna installerar vi en extra rack. Här kan du lägga loggarna mot golvet, ta strålen med ett snitt på 15 till 5.

När ramarna är monterade exponerar vi dem, kopplar dem och lägger ut loggarna. Också mellan vertikala ställen lägger vi en värmare från något lämpligt material. Vi gör det yttre fodret av ramar från väggpanelen, tack vare det blir ditt bad vackrare och vackrare. Fäst horisontellt och underlägg vattentätning under väggpanelen. Inuti gör vi också ett bad. I slutändan bör man få något som följande: yttre beklädnad, vattentätning, isolering, inre foder. Det är också möjligt att sträcka polyeten mellan vattentätning och isolering, vilket ökar både värmeisolering och vattenbeständighet.

Byggande av rambad med egna händer

Du kan gå vidare till byggnaden av taket. Det är uppfattningen att det här är en mycket svår process, men vi skyndar oss för att försäkra dig om att det här långt ifrån är fallet. För vår 4 bastu bastu är det inte en stor uppgift att bygga ett tak. Till att börja med definierar vi vilken typ av tak vi behöver – en gavel eller chetyrehkatnaya. Från detta och vi kommer att dansa.

För balkar och takbjälkar är balkar med en sektion på 15×5 cm bäst lämpade. Vi gör avståndet mellan spjälkarna 10×12 cm och takhöjden är minst 40 cm. Balkar är placerade på kanten och fästas till varandra. Vi fäster dem med tyg och i slutet med en åsbar. Det är bäst att montera trussystemet på marken och sedan installera det på taket och fixa det. Takets tak börjar spridas från åsen.

Byggande av rambad med egna händer

Vi vänder oss till de inre arbetena och vi börjar med golvet i väntrummet. Man måste komma ihåg att golvet, som väggarna, kommer att vara en värmekonsument, därför måste det också värmas upp. Först, lägg ut undervåningen och gör vattentätning med takfilt eller annat material. Då värmer vi golvet med samma material som väggarna. Återigen lägger vi ett lager av vattentätning och slutligen ett rent golv.

Golvet för tvätt görs lite annorlunda. Vi bygger en inre, isolerad källare av rummet: inuti tar vi bort markskiktet med 10 cm och fyller det med sand och grus. I stället för tuffa installerar vi asbeströr 100 cm i diameter. Vi lägger dem på fundamentet och häller betong. På toppen av det avrundade kantbordet fodrade golvet.

Förutom beklädnaden kan badet vara utsidan av ytterbeklädnaden, mot tegel, termopanel eller blockhus.

Dessutom kan en 4×1.8 m terrass anslutas till vårt bad. En grund columnarterrass passar fundamentet. Efter att stiftelsen är uppbyggd lägger vi grunden på brädorna och placerar dem i slutet för att eliminera eventuella avböjningar.

Byggande av rambad med egna händer

Därefter samla ramsidans struktur, som består av vertikala stöd och övre korsdel – det tar över takterrassens huvudbelastning. Fäst rammen på basen med fästbultar. Mellan det och badets tak gör vi anslutningar och täcker den med kista. Vi lägger ruberoid ovanför, eftersom det är möjligt att sätta skiffer eller annat takmaterial ovanpå det.

Bredvid botten av terrassen fäst strandpromenaden. Från sidorna till ramen slog vi ett dekorativt galler av brädor.

Samtliga byggnadsstadier är relevanta för rambadet 6×6, med undantag för vissa nyanser. Till exempel är grundstativen installerade i steg som motsvarar bredden på plattorna hos den valda värmaren. Basen på basen är gjord av 100×100 mm behandlad med en antiseptisk bar. och är monterad runt byggnadens omkrets, fäst tillsammans med parentes och naglar. Vi installerar stöder på dem från samma stång, som vi sedan binder upp på toppen med plattor på 50×150 mm.

Golvet i 6×6 rambadet är uppradat enligt det traditionella mönstret.

Allt, vårt bad är klart – du kan gå till ånga! Byggandet av ett rambad med egna händer kan sträcka sig från ungefär flera dagar till en månad, allt beror på hur mycket tid du kommer att tilldela för sin konstruktion.

Hur man bygger ett rambad i landet med egna händer

Om fördelarna och nöjen som medför badprocedurer, känner varje ägare till förorterna. Det är därför som många strävar efter att se till att de har denna struktur i eget bruk. Men inte alla har möjlighet, tid och pengar att bygga den här strukturen av tegelsten eller runda stockar. Utgången blir byggandet av ett rambad med egna händer. Om du närmar dig problemen med isolering och vattentätning, kommer det att fungera under mycket lång tid.

Tabell: Fördelar och nackdelar med rambad

För att isolera ett sådant bad kommer det att ta mycket mer ansträngning, ekonomi och tid än ett tegel eller träbad.

Behöver inte en stark monolitisk grund

Lätt och snabbt att montera.

Ett sådant bad tar lång tid, ungefär två år. Dessutom kan denna process deformera fodret.

Håller varmt väl

Du kan bygga ett bad när som helst på året.

Det andas ”väl, det vill säga det passerar luften

Utformning av konstruktion och urval av material

Varje konstruktion börjar med planering och upphandling av material. För att börja shoppa måste du utveckla en plan.

Byggande av rambad med egna händer

Om du vill kan du använda en färdig plan.

För att kompilera en ritning behöver du:

 • bestämma platsen;
 • att studera jorden på denna plats, eftersom den påverkar valet av stiftelsen;
 • bestäm själv vilken design som är optimal för dig.

Inkludera standardbadrum i ditt projekt: ett väntrum, en förvaring, ett duschrum och ett ångbad. Placeringen av kaminen måste också anges i badets schematiska diagram.

Utarbeta projektdokumentationen, missa inte en enda detalj. Ange absolut allt – från typ av ventilation och egenskaper hos skorstenen till materialen som används för att klara inomhus, utomhus och för takläggning.

På designstadiet bestämma storleken på varje rum, ange dem i diagrammet. Tänk samtidigt hur många människor som kommer att vara i ångrummet samtidigt. Det ska inte vara för trångt, men för stort kommer ett bad att vara svårt att värma.

Det optimala ångrummet beaktas med dimensioner på 2400 x 2000 mm med en takhöjd på 2200 mm.

Ofta kan älskare av ångbad skapa projekt med ytterligare faciliteter: en lounge, ett biljardrum, en pool, etc. Ett badrum i badet kommer att medföra ytterligare bekvämligheter under badprocedurer.

Byggande av rambad med egna händer

Badkomplexet kan kompletteras med ett badrum

Om vi ​​tar ett ansvarsfullt tillvägagångssätt till ett sådant stadium som design, blir det mycket lättare under byggandet.

När projektet är klart kan du beräkna mängden material för konstruktion. Om så är nödvändigt passar dessa data i själva projektet.

Video: hur man gör en ritning av ett rambad för att ge

DIY konstruktion grundteknik

För rambadet kan du använda vilken typ av stiftelse som helst.

Mycket lätt att bygga, pålitlig. Används för små och lätta konstruktioner. Jag fick min popularitet på grund av sin låga kostnad och snabb produktion. Vid val av stiftelser är de viktiga parametrarna djupet av jordfrysning och grundvatten förekomst. Pålar bör placeras djupare än denna nivå. Dessutom, för ökad tillförlitlighet, förkorta avståndet mellan stödpunkterna så mycket som möjligt. Gör dig redo att gräva djupt.

Det finns vissa finesser om att använda stapelstiftelsen:

 1. Bäst av allt är denna typ av grund lämplig för instabil jord (sand, torv). I detta fall är stöden begravd i marken till djupet där det finns ett stabilt stabilt stöd. Således kommer vikten av strukturen att falla på god mark.
 2. Där jorden fryser under 1500 cm är stapeln en bra bas.
 3. Om markens yta är ojämn och starkt ojämn, är strukturen på kolonnbasen också den enda vägen ut. I det här fallet behöver du inte utföra ett stort antal verk på platsens anpassning.
 4. En annan typ av jord som är idealisk för applicering av stapelfunderingar är tät. För att gräva en gräv eller grop i det måste du lägga mycket ansträngning. En brunn för höjning är mycket lättare att borra.

Tabell: typer av högar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *