Uppvärmning

Bygghusbyte gör det själv ritningar

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

7 kroppsdelar som inte bör röras Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda det, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Byt hus 6×3. Ritning, ram

Självmontering ramhytter 6×3

Varje konstruktion, särskilt i de inledande stadierna, kräver närvaro av speciella uthus för säker förvaring av material och verktyg – byta hus. En tillräckligt stor och välbyggd bungalow kan ge arbetstagare komfort under vila och skydd från väderförhållanden i åratal, och ersätter ett fullvärdigt hus till en eller flera grader. Efter att konstruktionen är färdig kan ladan användas på annat ställe, eller tjäna som en skjul.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Trots det stora utbudet av kommersiellt tillgängliga modeller av ram eller behållartyp, är deras pris endast tillgängligt för slöseriösa ägare eller byggentreprenörer som ständigt flyttar från plats till plats. När man bygger ett privat hus eller stuga är det mycket billigare och mer praktiskt blir det möjligt att bygga en rambunk på egen hand och omedelbart lägga in alla de funktioner som kan vara användbara i framtiden.

Fördelar och nackdelar med ramhytter

 • Pris – wireframe modeller är mycket billigare än sina motsvarigheter virke och behållare, särskilt en trä prestanda.
 • Vikt – ramskärm design är väldigt lätt.
 • Mångsidighet – under montering kan du investera i en husvagn sådana egenskaper som behövs av en viss ägare.
 • Enkel installation – 1-2 personer är tillräckligt för montering och ett minimum av verktyg.
 • Enkel demontering – Vid behov kan du demontera bunkrarna ännu snabbare än att montera.
 • Den relativa lätthet av transport – metall eller trä i demonterad form. Monterade trästrukturer är bräckliga och kräver speciell utrustning för transport.

Minus en, men väldigt signifikant – låg hållbarhet, särskilt i konstanta korsningar, så det här alternativet är inte lämpligt för professionella byggare.

Typer av ramhytter

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Beroende på behoven hos ägaren är det möjligt att välja en av tre huvudtyper av rambyteshus – trä, metall, bärbar. Denna uppdelning är ganska godtycklig och bygger i stor utsträckning på särdrag i ansökan.

Stuga med träram

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Välj det här alternativet är bäst för privat konstruktion, som varar i många år. Vid slutet av konstruktionen kan ladan transporteras ihop eller lämnas som ett tvättstuga. I det andra fallet, utrustad med ytterligare bekvämligheter, yttre och interna dekorativa paneler, en mer solid grund, och så vidare.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Rammen är gjord av träträ med mått på 100×100 mm och mer. När transporten av sådana konstruktioner samlas, förlorar de snabbt sin hållfasthet och hållbarhet. De otvivelaktiga fördelarna med trähyddor kan spelas in för deras miljövänlighet, goda värmeisoleringsegenskaper, lågt pris och förmåga att passa bra in i landsbygdsläget.

Byt hus med metallram

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Det bästa alternativet för användning som ett enda hem på dacha. Representerar ett bytehus med träram, inbyggd inuti den svetsade ramen av stålkanaler och hörnställen. Stålramen skyddar trädet mot deformationer, ger strukturen betydande styrka och hållbarhet, och låter den överföras säkert tillräckligt när den monteras.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Det här alternativet väljs sällan för montering med egna händer, som har för högt pris att använda inom privat byggande och för mycket vikt att använda som bärbar.

Bärbara hytter

Planerar att på allvar engagera sig i byggbranschen kan man inte göra utan sådant tillfälligt boende. Det finns två huvudsakliga underarter – trä och metall.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Woods skiljer sig från sina icke-rörliga motsvarigheter i avsaknad av dekorativt trim, enklare inredning och en tjock ram. För de huvudsakliga rambalkarna tas timmer 150×100 mm och mer. Installation av sådana konstruktioner kräver ingen speciell förberedelse och styv fastsättning på marken.

Metall- eller byggsvagnar är en modulär analog av fabriksbehållarebyteshus. En väl sammansatt konstruktion av denna typ kan vara mer än 15 år och ständigt flyttar från plats till plats. Rammen i detta fall är tillverkad av profilerat rör 60×40, stockar – från rör 40×40.

Väggarna är försedda med hydro- och värmeisolering och mantlad med profilerad plåt på utsidan och spånskiva från insidan. Vid behov kan el levereras till vagnen, vattenförsörjning, värme kan installeras. I bristerna i denna modell kan du skriva det högsta för alla ramalternativ för materialets pris, stor vikt, behovet av att övervaka hudens tillstånd och nyansera den, en stor mängd svetsning.

Ritningar hytter 6×3

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Den mest mångsidiga när det gäller arean, vikten och tillgängligheten av byggmaterial av lämplig storlek är bunkrar som mäter 6×3 meter. För varje enskilt fall är det enkelt att designa din ursprungliga ritning av en ladugård med utgångspunkt i det typiska ramschemat och lägga till nödvändiga öppningar och partitioner. Interna partitioner installeras om byggnaden ska fungera som tillfälligt boende, och lager, toalett, kök och så vidare måste separeras från bostadsdelen.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Standardritningen av ett byggnadsbytehus 6×3 möjliggör närvaro av 3 rum – den största, storleken 3×4.5, utrustad med uppvärmning och andra bekvämligheter, en korridor som mäter 1,5×1,5 m, utför funktionen av ett temperaturlås, förråd / toalett, storlek 1.5×1.5 m. Taket för alla modeller tas från ett professionellt golv.

Scheme hytter

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Basen av hyttramen är 2 rektanglar från en bar 100×100 mm eller mer, kopplade med vertikala stolpar. Mått – 6 m längd, 3 m bredd. För den nedre rektangeln rekommenderas en stapel på 100×150 mm eller mer.

Den nedre rektangeln förstärks dessutom av en central längsgående stödbalk, genom att tampa den andra stången 100×100 mm från toppen och tvärgående lags för golvet från en stång 50×100 mm med ett steg på 0,6 m.

För att uppnå takets nödvändiga lutningsvinkel måste höjden på de främre vertikala stolparna vara en halv meter större än de bakre. Med en uppskattad takhöjd på ett bytehus på 2,5 m är de bakre pelarna 2,3 m, de främre är 2,8 m.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Det är nödvändigt att ha ytterligare 2 vertikala stolpar av 50×100 mm timmer för varje ände av byggnaden, 4 fram och 3 för bakre fasaden. Platsen för pelarna måste gå från fönstren och dörrarna längs bakfasaden – jämnt med ett steg på 1,5 m.

Skivans diagonala förstärkning 100×40 mm ska närma sig toppen av varje hörn vertikal stativ på båda sidor. Till de extra hörnstolparna, som inte har fönster- och dörröppningar, behöver man också ta med sådana hängslen, åtminstone på ena sidan. Det finns också möjligheter att leda korta hängslen på båda sidor på varje rack.

Den främre övre ramstången är en halv meter högre än den undre, vilket ger grunden för fastsättning av spärrar.

Rafters från ett 50×100 mm timmer placeras jämnt över ramen med en höjd på 0,6 m, som går utöver ramen på båda sidor med 30 cm. Den första och sista hävarmen är dessutom fäst med tvärgående plan till de övre ändbalkarna.

Hur man gör en ram ram ram

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Att bygga ett shed tekniskt är inte särskilt komplicerat och kräver ingen speciell träning eller dyra sällsynta verktyg, men en oerfaren byggare ska inte hoppas att allt kommer att passera snabbt och utan problem. Antalet installationsarbeten är ganska höga, det kan ta en månad eller mer att slutföra sin utveckling under byggprocessen.

Steg-för-steg-instruktioner bygga ett ramhus med egna händer

För att bygga ett skur från början, måste du göra följande steg i ordning:

Framställning av en lämplig plats

Det är tillrådligt att välja en horisontell plattform med fast mark, andra alternativ kräver tunga jordarbeten.

Foundation Works

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Det är nödvändigt att avlägsna jorden med 30 cm över hela området av bungalowen med ett utbyte på 0,5 meter bortom omkretsen och byt ut den med täppt sand. För större hållbarhet kan sand läggas på geotextiler.

Foundation Installation

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Möjliga alternativ är betongblock, tegelstenar, spjällblock, gjutbetongfundament för stålstöd, och så vidare beroende på hållbarhetskraven. Djupet på pelarna är från 30 cm. Det är nödvändigt att lägga pelarna på ledningar exponerade både horisontellt och i enlighet med ramritningen. För ett bytehus 6×3 behöver du 15 pelare, 3 i bredd, 5 i längd, i steg om 1,5 m. Inget ytterligare arbete kan göras på den nylagda råa grunden i 7 dagar.

Skärning av trä i storlek enligt ritningen

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Bearbetning av de tillverkade delarna med antiseptiska och hydrofoba medel. Ytterligare brandskydd är osannolikt att ge tillförlitligt skydd mot öppen eld, men kan förhindra oavsiktlig eld från gnistor och cigarettstöt.

Layout och förankring till pelarna i ramramen (krona)

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Innan du lägger kronan måste pelarna vara utrustade med en tvåskiktig ruberoid vattentätning. Basen består av 3 längsgående stavar och 2 kors, storlek 150×100 mm. Stavarna läggs ut med den breda sidan ner i enlighet med ritningen, jämnas på nivån och är fästa med ankare / förstärkning visköst mot stolparna.

Montering ram botten trim

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Virket är fastsatt med en sektion på 100×100 mm på kronan strikt längs strukturens omkrets. På midterstrålningen utförs inte bandning. Efter montering av bottenplattan ska ett 50 mm steg visas längs hela insidan av basen.

Inställning av lag på golvet

Bygghusbyte gör det själv ritningar

För en logg behövs en 50×100 mm bar, de är monterade med kanten nedåt, på 3 längsgående balkar på kronan och införda i skär med en storlek på 30 mm i bottenplattan. Steg taget 60 cm.

Arrangemanget av undergolvet

Ett valfritt steg som förlänger hundhusets liv och värmer det något. Mellanrummen mellan pelarna runt omkretsen överlappar med tungt genomsläppligt material (exempelvis skräp) och själva golvet är täckt med lera med lera från sand till lag.

Installation av vertikala hörnställningar av timmer 100×100 mm

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Innan ytterligare slutgiltig fixering ställs ut, ställs hyllorna ut med hjälp av nivån och tillfälliga bilaterala räcken.

Montering av överdelen från timmer 100×100 mm

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Bakre och ändbalkarna ska monteras i samma plan, vid nivån på de bakre pelarna, främre strålen – ovanför, på den övre gränsen på de främre pelarna.

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Fäststrukturer

Bygghusbyte gör det själv ritningar

Fästning av konstruktionen med ytterligare vertikala stolpar av 50×100 mm trä. Varje fönster eller dörr kräver två pelare, mellan vilka det kommer att finnas öppningar. Du behöver också installera hylla i steg om 1,5 meter på väggen utan öppningar.

 • Montering av horisontella stänger 50×50 mm, vilket begränsar fönstret och dörröppningarna.
 • Byte av temporära skenhållare med fasta från styrelsen 100×40 mm.
 • Montera spärrar på den övre bakre och främre strålen enligt diagrammet].
 • Placering av takbjälkar och takmaterial enligt instruktionerna. Det finns många alternativ för takläggning, men alla måste göras innan du lägger golv och väggbeklädnad.
 • Installation av undergolvet. Spårskivan på 150 x 30 mm blir det mest tillförlitliga alternativet. Läggandet är gjord i massivt golv på kronans tre balkar parallellt med stockarna.
 • Lägger det nedersta vattentätningsmembranet på undergolvet. Ångtätt material väljs.
 • Lägger isolering på membranet mellan lagren. Används plattor styrofoam eller mineralull.
 • På toppen av isoleringen och en enkel polyetenmembranlagring.
 • Installation av golv över lagret av kantade brädor 150×40 mm.
 • Ramens yttre skinn är ångtät material.
 • Massivt trähölje av ramen, beroende på kraven av typ och hållbarhet, kan det vara foder, kantad bräda, brädor av tjock plywood, och så vidare.
 • Montering av fönster och dörrar.
 • Installation av tekniska system.
 • Ramens inre foder med polyeten. Värmeisolering läggs in och fästs till de mantlade luckorna. Detta gäller även takytan.
 • Vägg- och takbeklädnad med plåtmaterial (MDF, spånskiva, OSB, plywood) eller klädbräda. Installation av skivor från timmer 50×50 med fästning på golv, tak och väggar och täcker dem med plåtmaterial.
 • Dekorativt arbete – måler eller täcker golvet med linoleum, installerar imiterat timmer och liknande.

Hur mycket kostar det att bygga ett rambytehus

Bygghusbyte gör det själv ritningar

För att beräkna byggkostnaden är det nödvändigt att ta hänsyn till inte bara materialkostnaden utan också priset på leveransen, så det är lämpligt att leta efter leverantörer inte långt ifrån byggnadsplatsen.

För konstruktion av högkvalitativa skur 6×3 åtminstone ungefärligt behov:

 • geotextil – 30 kvm;
 • sand – 3-6 kuber;
 • material på poler;
 • ankare – 9 st.
 • expanderad lera – 2-3 kuber;
 • isolering – 8 kuber eller 81 kvadratmeter plattor;
 • timmer 150×100 mm – 18 m (0,27 kubik);
 • timmer 100×100 mm – 47 m (0,47 kuber);
 • timmer 50×100 mm – 95 m (0,47 kubik);
 • bräda 40×100 mm – 40 m (0,16 kubik);
 • bladhöjd 30×150 mm – 0,54 kuber;
 • kantplatta 40×150 mm – 0,72 kuber;
 • Foder 22 mm – 1 kub;
 • CAP – 63 kvm;
 • fästelement – metall hörn, naglar eller skruvar 80 mm, naglar 150 mm, skruvar 70 mm och så vidare. Mängden beräknas utifrån monteringsmetoden, ett vattentätt membran och polyeten av 81 kvadratmeter;
 • kasse 50×50 mm – 50 m (0,125 kuber);
 • däck – 21 kvadratmeter;
 • takskruvar – 180 stycken;
 • ytterdörr;
 • fönster;
 • inre dörrar enligt ritningen;
 • Ytterligare material för dekoration, skiljeväggar och tekniska system.

Den slutliga beräkningen av materialet måste ske oberoende med hänsyn till ritningen.

Å ena sidan är den självständiga konstruktionen av en skur ganska lång och kostsam träning, och många kommer att vägra detta till förmån för fabrikslösningar. Å andra sidan är det ett bra sätt att spara pengar genom att bygga en bungalow från billiga material, eller vice versa, att bygga mycket bättre kvalitet pengar till samma pengar.

Under förutsättning att leverans av inköpt bytehus är omöjligt alls är det enda alternativet att bygga med egna händer. Om du lägger allt ditt tålamod och skicklighet i arbetet, kan du göra en tillfällig uppsättning till ett säkert och bekvämt hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *