Hur man bygger

Byggnad av verandaen till huset

Höjden på verandans botten beror på två parametrar – golvets nivå i huset och höjden på taket på den framtida verandan.

Vanligtvis är verandaens golv arrangerade i samma höjd som husets golv, men om vi gör verandaen ”autonom” ska dess trussystem passa in under taket på taket, så att det är möjligt, utan att bryta någonting, att montera kasse och takmaterial.

Om takvinkelns vinkel fortfarande är planerad att vara densamma som huvudtakets tak kan höjden på verandaens tak sjunka till en och en halv meter om verandaens golv ligger på golvnivå i huset.

Därför är det bäst att låta botten av verandaen låg och att utrusta ingången till huset med den med en extra trappa.

På beredda grundstiftelser stöds de med en höjd som är lika med den valda höjden på verandaens bas minus tjockleken på den inbäddade strålen.

Tegelstenen kan läggas ut av tegelstenar på cementmortel, men torra sågade loggar (åsar) utan synliga tecken på ruttning är ganska lämpliga.

Båda typer av inlägg ska separeras från grundbasen med ett vattentätlager. För detta är två lager av takmaterial tillräckligt.

Trädelar, nära marken, måste behandlas med vattenlösliga antiseptika.

Kolumnarnas övre kanter ska ligga horisontellt och bilda ett enda horisontellt plan. Om du har en lasernivå, kommer denna operation att bli mer framgångsrik.

Var inte upprörd om det är omöjligt att exakt justera alla kolumnerna: Skillnader på 1-2 centimeter är ganska acceptabla. Dessa brister elimineras när du lägger på verandans botten.

Lägger verandaens botten

Byggnad av verandaen till huset

Bokmärk basen på verandaen är att alla kolumnerna i basen är kopplade av en stapel till en enda struktur.

Först läggs två balkar längs verandaens långsida och den slutliga planeringen utförs.

De gör det genom att arkivera och klippa ut grova spår (det traditionella sättet), samt att göra foder från brädor.

Den andra metoden är att föredra eftersom den inte leder till en försvagning av strukturen.

Lånefält måste skyddas från stolpen genom vattentätning och impregneras med ett antiseptiskt medel. De tvärgående staplarna läggs på långa pantar och är kopplade till dem med hjälp av halvedreesskärningsmetoden.

I verandaens fyra huvud hörn blir det inte överflödigt att ansluta dem med hjälp av en byggnadsfäste. Därefter lägger du ytterligare två långa stockar och två tvärgående på verandaens ytterväggar.

De förenas också ”i ett halvt träd”, och 200-250 millimeter spikas till den nedre kronan. Därefter är källaren på verandan med färdiga golvlistor helt redo.

Byggnaden av väggarna och taket på verandaen

För väggarna på en ljus veranda, använd en 40 mm tjock kantad kartong och 4 balkar i hörnen.

Omedelbart markera den önskade höjden borde inte vara, det är bara nödvändigt att bestämma sitt maximala värde (från den övre hypotekslisten till takets kant).

Först ställ in hörnstavarna. För att göra detta, hitta i hörnförbandet av de inbäddade stängerna ett spår vid korsningen och expandera det till brädets tjocklek (40 mm).

En bit bräda spikas fast i baren och sätts in i spåret. En spik hamras in (”väv” räcker inte för detta, åtminstone 120) snett in i hypoteksljuset så att hörnet står utan stöd.

Därefter är hörnbommen inriktad vertikalt och fixerad i denna position med tillfälliga sluttningar.

Vidare längs hela längden av de inbäddade stängerna görs likformiga skärningar till ett djup av högst 2 centimeter vid 40 millimeter. Ofta bör en meter inte göras, eftersom ramställen också bildar storleken på de förväntade fönstren.

I dem installeras styrelserna av ramarna av väggarna och är fixerade med en spik. Därefter inriktas varje rack vertikalt i två riktningar och fixeras av de tillfälliga lutningarna på brädorna.

Vid tidsspåren måste sidot av triangeln (benet) vara minst en halv meter, annars kommer det inte att fungera vid en fast fixering.

Därefter måste du stärka ramen på det första bältets horisontella band. Det görs på nivå med de påstådda trösklarna.

För att göra detta, ta en lång kantad styrelse och spikar tillfälligt på önskad nivå. Spikhuvuden kan inte drunkna.

Efter att ha anpassats horisontellt är dess position på ställen markerad och brädet avlägsnas. Märkena gör snitt i vertikala stolpar till ett djup som är lika med trimkortets tjocklek och gör spår.

Trims är installerade på verandaens tre sidor utanför, och på väggen intill huset – från insidan.

Sedan kan de vertikala stolparna fixas med en permanent fixtur, för vilken metallfästvinklar används.

Hjulen är bäst fastsatta med skruvar som är plasterade i färg. Totalt borde det finnas tre horisontella bandremmar i verandaens ram: den andra – i fönstrets övre kant, den tredje – stödet för taksystemet och taket på verandaen.

Spjällen läggs ut efter anordningen av den andra bältets horisontella bandning. Detta kommer att ge en uppfattning om var man ska placera det tredje bältet.

För att göra detta räcker det att tillfälligt nagla en bit av brädet och visuellt kontrollera överensstämmelsen av sin position med önskad lutning på taket.

Byggnad av verandaen till huset

Efter anordningen av den tredje rembandet och spärrarna kan de återstående ändarna av de vertikala stolparna avbrytas utan rädsla.

Taket på verandan skiljer sig inte från taket på hela huset.

Verandaens formad ram fixeras slutligen om möjligt, med samma metallhörn på skruvarna, varefter de temporära sluttningarna avlägsnas.

På den plats där ingången till veranda antas sönders planken för den första horisontella trimmen mellan de vertikala stolparna.

Därefter kan utsidan och insidan av verandaens ram täckas med eventuellt ytmaterial: klädbräda, sidospår, blockhuspaneler. En veranda eller en intern trappa är ansluten till verandan.

Vänligen dela artikeln:

Hur kan jag ansluta verandaen till huset med egna händer steg för steg

Byggnad av verandaen till huset

För en familj på 5-6 personer är en förlängning på 12 m2 tillräcklig

Alla vill göra ett hus och en personlig tomt mer bekväm, mysig och attraktiv. Detta kommer att hjälpa verandaen, som kan omvandlas till ett bra ställe för te och avkoppling. Idag undrar många hur man monterar verandaen till huset med egna händer. Därför nedan är en steg-för-steg-instruktion. Men först måste du bestämma vilken förlängning som behövs, öppen sommar eller sluten vinter. Om verandan i stugan kommer att användas som plats för friluftsliv, så kommer det första alternativet att göra, och om funktionen inkluderar ytterligare isolering av huset, är det andra alternativet att föredra.

Material och layout

Innan du bifogar verandaen till huset bör du bestämma stil och utseende. De måste följa utformningen av huset. Material rekommenderas också att välja lämpliga som används vid byggandet av huset.

Till exempel, om huvudbyggnaden är gjord av moderna material, skulle det vara lämpligt att bygga en glasveranda. Material kan kombineras. Om huset är byggt av tegel, kan förlängningsväggarna vara tillverkade av block och dekorativt gips kan användas för dekoration. En trä veranda passar huset av trä.
För att bygga en veranda behöver du följande material:

 • betong, sand och krossad sten;
 • kantad kartong 5 cm tjock;
 • trästänger 10×10 cm;
 • takläggning;
 • vatten och värmeisoleringsmaterial;
 • plywood, foder – för inredning;
 • brädor eller sidospår – för yttre beklädnad;
 • naglar och ankarbultar;
 • takmaterial.
 • träskyddsmedel;
 • glas för fönster.

När det gäller storleken på verandan, bör de beräknas beroende på antalet boende i huset. Till exempel, för en familj på 5-6 personer, är en förlängning av 12 m 2 tillräckligt.

Det bör också ta hänsyn till höjden på huvudbyggnaden. Tvåvåningsstugor är väl kombinerade med en stor och rymlig veranda. En förlängning till det lilla huset kan göras till väggens hela bredd.

Layout och stiftelse

Till en början förbereda platsen, rensa den från soporna och ta bort det översta lagret av jord med en tjocklek av ca 15 cm. Överflödig jord kan hällas i sängarna.

Byggnad av verandaen till huset

Fältet är jämnt och fortsätter till markeringen av verandaens gränser enligt planen. I hörnen av byggnaden kör de i pinnar och dra en sträng på dem för att avgränsa byggnaden.

Oftast använder verandaerna tejp- och kolumngrunden. Det måste dock läggas på samma djup som grunden för huset. Men även om verandaen är byggd samtidigt med huvudbyggnaden, bör baserna inte kombineras, eftersom konstruktionens vikt är annorlunda, vilket innebär att det kommer att bli olika krympningar. Mellan de två fundamenten gör du ett litet gap på 4 cm.

Vid val av en grund för konstruktion bör dess vikt, designfunktioner och typ av jord beaktas. En tegelveranda kan ha ett tungmetalltak eller skiffertak. I det här fallet bör du föredra en remsa grund, som är byggd så här:

Byggnad av verandaen till huset

 1. Gräva en gräv och placera formen av brädorna på höjden av den framtida basen.
 2. Förbered en konkret blandning av cement, sand och murar.
 3. I botten av gräset hällde ett lager av betong och sprida stenarna. Det ska vara ett lager av 10 cm.
 4. Häll igen betongen och sprida stenarna. Du ska inte lägga till dem i sista lagret. Ytan är jämn med en trowel.
 5. Låt blandningen härdas i 3-4 dagar.

För ram eller träkonstruktion är den lämpligaste kolonngrunden. För att skydda veranda från att sjunka, grävas grunden till ett djup av mer än en meter. Om verandaen på stugan är liten är det tillräckligt att installera stöd i hörnen. Mellanliggande pelare behövs för stora byggnader, som placeras var 50-60 cm.
För byggandet av kolumnerna med betong, block eller röd tegelsten:

 1. Först gräva hål. Sand hälls i botten av varje så att dess lager är ca 20 cm.
 2. Häll betongblandning och överleva tills det härdar.
 3. Ställen är belagda med bitumen, och luckorna är täckta med sand och täppt.
 4. Överliggande stöd är gjorda av tegel eller block. De läggs ut på huvudstiftets höjd eller något lägre. I alla fall måste verandaens golv vara minst 30 cm.
 5. Ge grunden att härda i flera dagar för att undvika sprickbildning.

Golv och ram

Instruktioner för att lägga golvet på verandan ser ut så här:

Byggnad av verandaen till huset

 1. Först måste du göra ett lager av expanderad lera, fylla den med plats under golvet. Detta värmer upp strukturen.
 2. Stiftelsen är täckt av lakan av takmaterial i två lager.
 3. Lags behandlas med antiseptisk och fixeras på fundamentet.
 4. Nu behöver du göra golv av det kantade brädet. Detta är ett varmt golv alternativ. Men du kan göra och betonggolv, där behovet av ytterligare isolering fungerar.

Byggnaden av verandaen börjar med ramkonstruktionen. Steg för steg ser det ut så här:

 1. Först är nedre trimmen uppställd, för vilken stavar läggs på det obehandlade golvet. I hörnen är det bättre att ansluta dem med ett ”direktlås”.
 2. För att lägga de övre ställena i staplarna måste du göra spår i 50 cm steg.
 3. Montera stöden, säkra dem med häftklamrar och spika dem.
 4. Lägg på rackstrålens övre kant.
 5. Inom takets tak monterar taket en stråle, som kommer att fungera som stöd för verandaens takspärrar. Den är fastsatt med förankringsbultar.

Vid sidan av stolparna i övertrimmen fästes trussystemet och går vidare till takets enhet.

Byggnad av verandaen till huset

Använd ett speciellt vattentätlager. Han släpper inte in fukt, och hindrar inte borttagningen

Veranda i landet med egna händer har oftast ett lutande tak. I det här fallet bör lutningen vara större än takets tak på huvudhuset. Strukturen i sin konstruktion är inte alls annorlunda:

 1. Det är nödvändigt att göra en kista och fylla den med spjäll. Det kan vara kontinuerligt eller intermittent, beroende på det takmaterial som används.
 2. För att ånga från rummet ska fritt sippra genom taket till utsidan, bör ett speciellt vattentätningsskikt användas. Han släpper inte in fukt, och hindrar inte borttagningen.

Om taket är planerat att vara tillverkat av metallplattor, ska en kondensatfilm användas som ett isolerande material.

Väggar och fönster

I slutet behöver du göra ramens ram, vilket ger öppningar för installation av dörrar och fönster:

 1. När det är planerat att göra ett fönster, montera brädan på ett avstånd av 0,5 m från golvet. Den är fäst vid vertikala ställen.
 2. Rammen sys upp med utvalt material, som ska ha utmärkta värmeisoleringsegenskaper och passa in i huvudbyggnadens fasad.
 3. Plywood ark och foder används som inredning. Yttersidan är täckt med trä eller sidospår. Mellan dessa två lager låg ett lager av isolering och vattentätning.
 4. Sätt in fönsterramar och dörrar.

Verandaens dörr bör inte placeras mitt emot ingången till huset för att undvika utkast. Det är bättre att göra det från slutet av förlängningen, då kommer den kalla luften inte att tränga in i huvudbyggnaden.

Varje byggnad, inklusive en veranda i landet med egna händer, behöver officiell legitimering. Det är bättre att genomföra denna procedur i planeringsstadiet efter ritningen ritas, bestäms strukturens dimensioner och placering. Vänligen kontakta din lokala arkitektoniska avdelning. De utfärdar ett bygglov. Det kan hända att du måste göra några ändringar i projektet. Det är bättre att starta detta så tidigt som möjligt, eftersom det kan ta upp till 2 månader att komma överens om ett projekt.

Terrasser och verandor fästade i huset: typer, alternativ, foton

Om tanken på att bygga en vacker veranda besökte. men ett bestämt beslut att bifoga det kom just nu, den här artikeln låter dig bekanta dig med några av de nyanser som måste tas med i beräkningen.

Hur man bygger en veranda med egna händer och från vilket material? Vilka typer av verandor finns? Hur man ansluter en veranda till huset, vilka är alternativen och är det möjligt alls?

Byggnad av verandaen till huset

Konstruktion av veranda till huset med egna händer: typer av projekt, bilder av de bästa verken

I händelse av att byggandet av ett bostadshus endast är på designstadiet, skulle det bästa alternativet omedelbart vara att designa ett hus med en veranda. I en sådan situation kommer denna konstruktion att ligga på samma grund som huset, har liknande väggar och kanske ett gemensamt tak.

Med detta beslut kommer en öppen veranda kopplad till huset att kunna ge en individuell stil till varje hus, oavsett stil och form.

Om huset redan är byggt finns det ingen anledning till frustration, för när som helst kan veranda kompletteras utan att skada huvudbyggnadens struktur.

Byggnad av verandaen till huset

Hur kan jag fästa en veranda i ett bostadshus

Som i någon annan konstruktion bör de första stegen vara att utveckla verandaens projekt till huset för att bygga egna händer (överväga alternativ för verandor). Närvaron av många bilder på Internet är en direkt bekräftelse att när man skapar projekt är det nödvändigt att räkna allt till de minsta detaljerna.

Av det skälet att verandaen själv är en slags isolering för bostadshus, om möjligt borde den byggas på norra sidan. Men glöm inte om en sak: Om förlängningen i framtiden kommer att vara avsedd som vilo, sommarkök eller sportrum, är det bättre att bygga det så att fönstren har tillgång till trädgården och inte till nästa plats.

I en situation där verandaen kommer att ligga vid ingången till huset är det följaktligen omöjligt att göra ett vilolokal ut ur det, eftersom det i början redan utspelar sig i en rymlig sommarhall.

Byggnad av verandaen till huset

Vid det inledande skedet av att designa en veranda till huset med egna händer, är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana nyanser som:

 • på vilken sida av lägenhetsbyggnaden den kommer att vara belägen;
 • strukturen kommer att vara öppen eller stängd
 • där entrén kommer att ordnas
 • vad kommer att användas som ett material;
 • hur mycket material kommer att behöva användas
  Byggnad av verandaen till huset

Om ett stort område upptas av verandaens och terrassens glasering är det viktigt att utforma ett ventilationssystem som klarar av att förhindra växthuseffekten på sommaren. Det är ganska möjligt att återskapa fönstren med möjligheten att öppna dem – i så fall kommer det redan att ha en öppen typ.

Byggnad av verandaen till huset

För att skapa en behaglig temperaturreglering på verandaen av dubbla glasrutor bör strukturens väggar vara konstruerade av tätt material och lederna själva hade inga luckor eller sprickor.

Det är viktigt att komma ihåg! För att förlängningen ska utse en enda konstruktion med huset, är det nödvändigt att använda samma material som utgör huvudbyggnadens väggar vid konstruktion.

Byggnad av verandaen till huset

Sommarterrassens väggar måste vara oberoende av huset själv. Av anledningen är det nödvändigt att bygga dem på en separat grund. I de flesta fall ska taket innehålla minst en liten lutning. Samtidigt byggs golvet med en liten lutning på 2 centimeter.

Byggnad av verandaen till huset

Bifogade bilder på verandorna kan vara ett bra exempel på konstruktionsalternativen.

Om vi ​​pratar om hur mycket det kostar, kan det inte finnas några specifika siffror av en enkel anledning – priset beror på vilket område som ska användas (detta gäller veranda av alla typer och typer).

Veranda, som är fäst vid en tegelbyggnad. Bilder av utmärkt arbete

Att besvara frågan om hur man monterar verandaen på ett tegelhus kan man genast säga att många experter rekommenderar att man använder samma byggmaterial från vilket huvudbyggnaden byggdes. Men vi skyndar oss att trösta, det är inte nödvändigt att följa dessa tips (bilden är en bekräftelse på detta) när det är nödvändigt att fästa verandaen till tegelhuset.

Byggnad av verandaen till huset

Många av våra landsmän använder sig av verandor och andra olika material (till exempel trä).

Här är huvudpunkten användningen av uteslutande de material som kan kombineras med en tegelsten.

Byggnad av verandaen till huset

Naturligtvis är en tegel av något slag (röd, vit, en och en halv, etc.) perfekt, men du kan också använda trä.

I det här fallet anses den mest populära vara förlängningen till verandaens och tegelstenens tegelstenar, naturlig dekorativ sten, virke, brädor med användning av en metallram.

Om det finns en önskan om att använda röd tegel måste man komma ihåg att det anses vara brandbekämpning och har därför alla nödvändiga egenskaper för användning vid konstruktionen av en sluten utföringsform. Utbyggnaden i sig kan göras till framväggen med en storlek av 3 meter eller mer och en bredd på upp till 6 meter.

Byggnad av verandaen till huset

I samband med byggandet av en sommarförlängning skulle det bästa alternativet vara användning av mursten med mursten, när det gäller vinterstrukturen – tjocka väggar används.

Byggnad av verandaen till huset

I något av alternativen är det nödvändigt att utrusta vattentätningen av väggarna och fundamentet själv. Man bör komma ihåg att den nya byggnaden inte borde vara fast förbunden med huvudbyggnaden, och därför är sömmen förseglad med skum.

I sin tur innebär takläggningsarbete för stängda verandor att man lägger isolering, som bör installeras under taket.

Veranda till trähuset. Fotoalternativstillägg

Här är det bästa alternativet att utföra en förlängning av verandan till trähuset av liknande material. Användningen av annat material skulle vara olämpligt eftersom utsikten inte kommer att bli väldigt attraktiv.

Byggnad av verandaen till huset

Extensionen till sommarstugan kan ske i den så kallade bergsstilen. Denna stil har utseendet av en massiv ram, som är inhägnad på alla sidor av små stockar.

Byggnad av verandaen till huset

När du bygger en förlängning med utsikt över trädgården är den perfekt för dem som gillar en lugn vila.

Om loggarna inte passar någon kan du använda smidda metallfigurer i kombination med gröna planteringar.

Som exempel kan du titta på de valda bilderna.

För uppbyggnaden av en veranda i sig är det nödvändigt att använda ett val av metall eller timmerram parallellt med stora fönster mot golvet.

Som materialet för golvet kan du använda kakel, sten eller cedertavla. För att skapa en varm golv veranda är bättre passar linoleum, laminat och liknande material.

Byggnad av verandaen till huset

Det bör inte glömmas att för att skapa ett rosin i en träveranda är det bäst att komplettera det med en eldstad som är fodrad med dekorativ sten. Tänk dig att vintern är kall ute, och du sitter vid eldstaden på verandan och njuter av en fantastisk utsikt.

Byggnad av verandaen till huset

Verandas stängt. foto

Konstruktioner av denna typ placeras i de flesta fall på sidan av en bostadsbyggnad, som är otillgänglig för nyfikna ögon. Men samtidigt är det nödvändigt att komma ihåg att det är nödvändigt att göra så att maximal solljus passerar genom den.

Byggnad av verandaen till huset

Om denna veranda kommer att användas på vintern, rekommenderas att använda värmeisolering – polykarbonat.

Från bilden kan du se att de flesta av dessa strukturer innebär en mängd olika glasalternativ.

Byggnad av verandaen till huset

Numera är verandor som är gjorda med polykarbonat populära. Tack vare det här materialet kan du bygga strukturer av någon form och belysa de mest varierande designidéerna.

Påminnelse! När du uppför en polykarbonatstruktur (direkt från ark), blir det bättre att lämna små luckor för att säkerställa sin fria expansion i framtiden.

Byggnad av verandaen till huset

För att skapa ett attraktivt utseende rekommenderas att man installerar en veranda. Den kan byggas av dekorativa sten-, trä- eller beläggningsplattor. Huvudkriteriet för val av material är förekomsten av motstånd mot temperaturfluktuationer.

Byggnad av verandaen till huset

Verandas öppen typ. Utmärkt urval av bilder

Det bästa alternativet för öppen design är användningen av baldakiner. Den här versionen av byggnaden gör det möjligt för ägaren att vara inne även i sommarvärmen eller i regnet.

Byggnad av verandaen till huset

För att ge maximal komfort rekommenderas att plantera gröna utrymmen runt omkretsen.

Byggnad av verandaen till huset

De viktigaste fördelarna anses vara:

 • Möjligheten att skapa en veranda med en grill
 • att vara i ren luft under obegränsad tid;
 • Möjligheten att arrangera olika möbler om så önskas av ägarna
 • Det finns möjlighet att använda schäslonger, planka sängar och så vidare;
 • du kan skapa en veranda som bara den potentiella ägaren kommer att tänka på.

Byggnad av verandaen till huset

Idag finns det många färdiga projekt som gör att du kan skapa en sådan design med egna händer (de presenterade bilderna är ett exempel på detta). Dessa verandor impliserar arrangemanget av golvet under en liten sluttning. Detta är viktigt för att säkerställa utflödet av möjligt vatten efter dåligt väder.

I det här fallet bör golvet ligga på ungefär 20 centimeter från marken. För detta kan du använda tegel, metall och så vidare.

Byggnad av verandaen till huset

Om vi ​​pratar om själva formuläret, så kan det vara absolut något.

Varje medborgare i vårt land som har en stor önskan att skapa sin dröms veranda på vår plats rekommenderas att enligt vår uppfattning se en bra manual som kan visa verk från insidan hur de faktiskt utförs:

Samtidigt rekommenderas medborgare som fortfarande vill bygga inte en veranda, men en terrass själva, att titta på en underhållande video om detta ämne:

Terrass och veranda – vad är skillnaden?

Många vet inte hur terrassen skiljer sig från verandan, bilderna och argumenten själva kommer att hjälpa till här i detalj.

I sig kan veranda och terrass kopplas till huvudbyggnaden. Det finns emellertid vissa skillnader.

I synnerhet talar vi om sådana skillnader som:

 • Verandaens utformning kan ha glasering, medan terrassen uppträder som en normal öppen yta.
 • utan fel ska veranda innehålla ett tak i sin konstruktion, medan terrassen återskapas med detta element;
 • verandaen måste fästas i den huvudsakliga bostadsbyggnaden utan misslyckande, i de flesta fall måste terrassen byggas separat och som regel på en liten kulle;
 • Verandaen, särskilt av en sluten typ, är nödvändigtvis isolerad. Terrassen innehåller i sin tur inte dessa komponenter.

I enkla ord innehåller veranda eventuellt räcke och tak. Om dessa element saknas – kan en sådan struktur endast kallas en terrass.

Video ”hur man” eller fortfarande ”hur inte”?

Mycket kontroversiell video, som ger ett exempel på att skapa en terrass som är knuten till huset, kombinerar många stilar, texturer, ytor. Är detta ett bra alternativ eller inte? Publiken pratade extremt kontroversiellt, från ovillkorlig entusiasm till uppriktig skräck. Ju mer intressant att göra din egen åsikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *