Hur man bygger

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Inuti ladugården är de vanligen pläterade med plana arkmaterial, såsom:

 • Plywood fc.
 • OSB-märke 3.
 • Spånplatta (används för golv).
 • GVL, GKL, GKLV + tapeter och andra typer av efterbehandling.
 • Masonit.
 • Profilerad C8.
 • Glatt galvaniserat ark (inklusive målade).

Ingenting förhindrar att man applicerar här och bitmaterial, till exempel foder från ett träd, plast, imitation av en bar, en bräda / raffinerad (på golv).

Självklart måste alla dessa material vara certifierade för inomhusbruk, där människor är ständigt eller tillfälligt.

Om material med en tjocklek från 9 till 12,5 mm används för beklädnadsväggar och tak av skyddshus av korrugerad golv, är det nödvändigt att använda plåtar med en tjocklek på 28-30 mm för att skapa bärande golv. Och för att slutföra golvet används i regel linoleum, men det erbjuds som ett alternativ.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Isoleringsmaterial

Metallbyteshuset är säkert slutfört med isolering. Oftast används mineralull (baserat på glasfibrer eller basalt) som passar tätt mellan skinn och ramelement. Även i sådana utföranden kan man finna extruderad polystyren, eller som det billigaste materialet – 25-densitetsskum. Tjockleken på mattorna och plattorna motsvarar rammens tjocklek (50 mm), men när de läggs till i konstruktionen av trämantel – ökar isoleringsskiktet ibland till 100 eller till och med 150 mm.

Isoleringsmaterial läggs i golvet, på väggarna och i takets tak från ett korrugerat ark. De behövs för att förenkla värmen på vintern, men även värmare tillåter inte att hundhusets inre utrymme överhettas på sommaren. Vi noterar också att ljudisoleringens funktioner är tilldelade isoleringsmaterial.

Vid användning av metall för ram och korrugerade golv krävs kakan av väggar och tak för att kompletteras med ång- och vattentätningsskikt för att skydda konstruktioner från kondens.

Fyllnadsöppningar

Dörrar i ett bytehus etablerar både metallplast och trä. Ofta här hittar du metalldörrblock med flera lås. Interiördörrar är främst billiga alternativ från MDF. Enligt reglerna bör alla dukar öppna utåt.

Fönster i ett bytehus från ett professionellt löv är vanligtvis gjorda av metallplast, men om det finns flera fönster, måste en av dem vara med en svängbar ram. Om skydd mot hackning är nödvändigt, hängs gitter eller fönsterluckor på fönsterblocket.

Teknisk kommunikation

I standardutförande av ett bytehus elektrifieras. Lampor monteras i varje rum, en lampa monteras från gatan. Inuti lokalen finns minst 2 eluttag. Fördelningen på världen sker genom kabel 3Х1,5 och kraftledningar – med kabel 3Х2,5 i en korrugering.

Kretskort (ca 15-20 ampere) används för att skydda kretsar och användare, ibland installeras även RCD-enheter.

För att driva badrummet (om det finns någon), utrusta utmatningen för att ansluta parsningsanordningarna och ansluta till nätets vattenförsörjning eller till tanken.

I en specialutförande är stugorna utrustade med värmeutrustning och luftkonditionering, luftventilationssystem.

Några fördelar med tillverkningen av släpvagnar från plåt

1. Hög efterfrågan på produkter i olika områden, liten initial investering (cirka 100-150 tusen rubel, inklusive den ursprungliga uppsättningen material för flera produkter).

2. Minsta produktionen av produkten under beställningen. 3 till 7 dagar beroende på modell.

3. En liten stat. Det är för produktion av 3 mästare av allmänt byggande specialiteter till att börja med.

4. Behöver inte för mycket utrymme. Det är nog att ha ett rum (eller till och med bara en förberedd plats under en baldakin), där du kan lagra professionellt ark, isolering och annat material.

5. Minsta uppsättning utrustning / verktyg. Från huvud: svetsmaskin, bulgarsk, borr, sax för metallskärning professionellt ark…

6. Möjligheten att sälja olika material av egen produktion och produkter från leverantörer till återförsäljareskostnad (till exempel självmontering av dörrar och fönster, professionellt ark till grossistpris…).

7. På marknaden finns möjligheter att hyra hytter från ett professionellt ark efterfrågan.

8. Företagets höga lönsamhet.

Dela med vänner

Dela med vänner

Byt hus 6×3. Ritning, ram

Självmontering ramhytter 6×3

Varje konstruktion, särskilt i de inledande stadierna, kräver närvaro av speciella uthus för säker förvaring av material och verktyg – byta hus. En tillräckligt stor och välbyggd bungalow kan ge arbetstagare komfort under vila och skydd från väderförhållanden i åratal, och ersätter ett fullvärdigt hus till en eller flera grader. Efter att konstruktionen är färdig kan ladan användas på annat ställe, eller tjäna som en skjul.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Trots det stora utbudet av kommersiellt tillgängliga modeller av ram eller behållartyp, är deras pris endast tillgängligt för slöseriösa ägare eller entreprenadföretag som ständigt flyttar från plats till plats. När man bygger ett privat hus eller stuga är det mycket billigare och mer praktiskt blir det möjligt att bygga en rambunk på egen hand och omedelbart lägga in alla de funktioner som kan vara användbara i framtiden.

Fördelar och nackdelar med ramhytter

 • Pris – wireframe modeller är mycket billigare än sina motsvarigheter virke och behållare, särskilt en trä prestanda.
 • Vikt – ramskärm design är väldigt lätt.
 • Mångsidighet – under montering kan du investera i en husvagn sådana egenskaper som behövs av en viss ägare.
 • Enkel installation – 1-2 personer är tillräckligt för montering och ett minimum av verktyg.
 • Enkel demontering – Vid behov kan du demontera bunkrarna ännu snabbare än att montera.
 • Den relativa lätthet av transport – metall eller trä i demonterad form. Monterade trästrukturer är bräckliga och kräver speciell utrustning för transport.

Minus en, men väldigt signifikant – låg hållbarhet, särskilt i konstanta korsningar, så det här alternativet är inte lämpligt för professionella byggare.

Typer av ramhytter

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Beroende på behoven hos ägaren är det möjligt att välja en av tre huvudtyper av rambyteshus – trä, metall, bärbar. Denna uppdelning är ganska godtycklig och bygger i stor utsträckning på särdrag i ansökan.

Stuga med träram

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Välj det här alternativet är bäst för privat konstruktion, som varar i många år. Vid slutet av konstruktionen kan ladan transporteras ihop eller lämnas som ett tvättstuga. I det andra fallet, utrustad med ytterligare bekvämligheter, yttre och interna dekorativa paneler, en mer solid grund, och så vidare.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Rammen är gjord av träträ med mått på 100×100 mm och mer. När transporten av sådana konstruktioner samlas, förlorar de snabbt sin hållfasthet och hållbarhet. De otvivelaktiga fördelarna med trähyddor kan spelas in för deras miljövänlighet, goda värmeisoleringsegenskaper, lågt pris och förmåga att passa bra in i landsbygdsläget.

Byt hus med metallram

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Det bästa alternativet för användning som ett enda hem på dacha. Representerar ett bytehus med träram, inbyggd inuti den svetsade ramen av stålkanaler och hörnställen. Stålramen skyddar trädet mot deformationer, ger strukturen betydande styrka och hållbarhet, och låter den överföras säkert tillräckligt när den monteras.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Det här alternativet väljs sällan för montering med egna händer, som har för högt pris att använda inom privat byggande och för mycket vikt att använda som bärbar.

Bärbara hytter

Planerar att på allvar engagera sig i byggbranschen kan man inte göra utan sådant tillfälligt boende. Det finns två huvudsakliga underarter – trä och metall.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Woods skiljer sig från sina icke-rörliga motsvarigheter i avsaknad av dekorativt trim, enklare inredning och en tjock ram. För de huvudsakliga rambalkarna tas timmer 150×100 mm och mer. Installation av sådana konstruktioner kräver ingen speciell förberedelse och styv fastsättning på marken.

Metall- eller byggsvagnar är en modulär analog av fabriksbehållarebyteshus. En väl sammansatt konstruktion av denna typ kan vara mer än 15 år och ständigt flyttar från plats till plats. Rammen i detta fall är tillverkad av profilerat rör 60×40, stockar – från rör 40×40.

Väggarna är försedda med hydro- och värmeisolering och mantlad med profilerad plåt på utsidan och spånskiva från insidan. Vid behov kan el levereras till vagnen, vattenförsörjning, värme kan installeras. I bristerna i denna modell kan du skriva det högsta för alla ramalternativ för materialets pris, stor vikt, behovet av att övervaka hudens tillstånd och nyansera den, en stor mängd svetsning.

Ritningar hytter 6×3

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Den mest mångsidiga när det gäller arean, vikten och tillgängligheten av byggmaterial av lämplig storlek är bunkrar som mäter 6×3 meter. För varje enskilt fall är det enkelt att designa din ursprungliga ritning av en ladugård med utgångspunkt i det typiska ramschemat och lägga till nödvändiga öppningar och partitioner. Interna partitioner installeras om byggnaden ska fungera som tillfälligt boende, och lager, toalett, kök och så vidare måste separeras från bostadsdelen.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Standardritningen av ett byggnadsbytehus 6×3 möjliggör närvaro av 3 rum – den största, storleken 3×4.5, utrustad med uppvärmning och andra bekvämligheter, en korridor som mäter 1,5×1,5 m, utför funktionen av ett temperaturlås, förråd / toalett, storlek 1.5×1.5 m. Taket för alla modeller tas från ett professionellt golv.

Scheme hytter

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Basen av hyttramen är 2 rektanglar från en bar 100×100 mm eller mer, kopplade med vertikala stolpar. Mått – 6 m längd, 3 m bredd. För den nedre rektangeln rekommenderas en stapel på 100×150 mm eller mer.

Den nedre rektangeln förstärks dessutom av en central längsgående stödbalk, genom att tampa den andra stången 100×100 mm från toppen och tvärgående lags för golvet från en stång 50×100 mm med ett steg på 0,6 m.

För att uppnå takets nödvändiga lutningsvinkel måste höjden på de främre vertikala stolparna vara en halv meter större än de bakre. Med en uppskattad takhöjd på ett bytehus på 2,5 m är de bakre pelarna 2,3 m, de främre är 2,8 m.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Det är nödvändigt att ha ytterligare 2 vertikala stolpar av 50×100 mm timmer för varje ände av byggnaden, 4 fram och 3 för bakre fasaden. Platsen för pelarna måste gå från fönstren och dörrarna längs bakfasaden – jämnt med ett steg på 1,5 m.

Skivans diagonala förstärkning 100×40 mm ska närma sig toppen av varje hörn vertikal stativ på båda sidor. Till de extra hörnstolparna, som inte har fönster- och dörröppningar, behöver man också ta med sådana hängslen, åtminstone på ena sidan. Det finns också möjligheter att leda korta hängslen på båda sidor till varje rack.

Den främre övre ramstången är en halv meter högre än den undre, vilket ger grunden för fastsättning av spärrar.

Rafters från ett 50×100 mm timmer placeras jämnt över ramen med en höjd på 0,6 m, som går utöver ramen på båda sidor med 30 cm. Den första och sista hävarmen är dessutom fäst med tvärgående plan till de övre ändbalkarna.

Hur man gör en ram ram ram

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Att bygga ett shed tekniskt är inte särskilt komplicerat och kräver ingen speciell träning eller dyra sällsynta verktyg, men en oerfaren byggare ska inte hoppas att allt kommer att passera snabbt och utan problem. Antalet installationsarbeten är ganska höga, det kan ta en månad eller mer att slutföra sin utveckling under byggprocessen.

Steg-för-steg-instruktioner bygga ett ramhus med egna händer

För att bygga ett skur från början, måste du göra följande steg i ordning:

Framställning av en lämplig plats

Det är tillrådligt att välja en horisontell plattform med fast mark, andra alternativ kräver tunga jordarbeten.

Foundation Works

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Det är nödvändigt att avlägsna jorden med 30 cm över hela området av bungalowen med ett utbyte på 0,5 meter bortom omkretsen och byt ut den med täppt sand. För större hållbarhet kan sand läggas på geotextiler.

Foundation Installation

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Möjliga alternativ är betongblock, tegelstenar, spjällblock, gjutbetongfundament för stålstöd, och så vidare beroende på hållbarhetskraven. Djupet på pelarna är från 30 cm. Det är nödvändigt att lägga pelarna på ledningar exponerade både horisontellt och i enlighet med ramritningen. För ett bytehus 6×3 behöver du 15 pelare, 3 i bredd, 5 i längd, i steg om 1,5 m. Inget ytterligare arbete kan göras på den nylagda råa grunden i 7 dagar.

Skärning av trä i storlek enligt ritningen

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Bearbetning av de tillverkade delarna med antiseptiska och hydrofoba medel. Ytterligare brandskydd är osannolikt att ge tillförlitligt skydd mot öppen eld, men kan förhindra oavsiktlig eld från gnistor och cigarettstöt.

Layout och förankring till pelarna i ramramen (krona)

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Innan du lägger kronan måste pelarna vara utrustade med en tvåskiktig ruberoid vattentätning. Basen består av 3 längsgående stavar och 2 kors, storlek 150×100 mm. Stavarna läggs ut med den breda sidan ner i enlighet med ritningen, jämnas på nivån och är fästa med ankare / förstärkning visköst mot stolparna.

Montering ram botten trim

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Virket är fastsatt med en sektion på 100×100 mm på kronan strikt längs strukturens omkrets. På midterstrålningen utförs inte bandning. Efter montering av bottenplattan ska ett 50 mm steg visas längs hela insidan av basen.

Inställning av lag på golvet

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

För en logg behövs en 50×100 mm bar, de är monterade med kanten nedåt, på 3 längsgående balkar på kronan och införda i skär med en storlek på 30 mm i bottenplattan. Steg taget 60 cm.

Arrangemanget av undergolvet

Ett valfritt steg som förlänger hundhusets liv och värmer det lite. Mellanrummen mellan pelarna runt omkretsen överlappar med tungt genomsläppligt material (exempelvis skräp) och själva golvet är täckt med lera med lera från sand till lag.

Installation av vertikala hörnställningar av timmer 100×100 mm

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Innan ytterligare slutgiltig fixering ställs ut, ställs hyllorna ut med hjälp av nivån och tillfälliga bilaterala räcken.

Montering av överdelen från timmer 100×100 mm

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Bakre och ändbalkarna ska monteras i samma plan, vid nivån på de bakre pelarna, främre strålen – ovanför, på den övre gränsen på de främre pelarna.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Fäststrukturer

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Fästning av konstruktionen med ytterligare vertikala stolpar av 50×100 mm trä. Varje fönster eller dörr kräver två pelare, mellan vilka det kommer att finnas öppningar. Du behöver också installera hylla i steg om 1,5 meter på väggen utan öppningar.

 • Montering av horisontella stänger 50×50 mm, vilket begränsar fönstret och dörröppningarna.
 • Byte av temporära skenhållare med fasta från styrelsen 100×40 mm.
 • Montera spärrar på den övre bakre och främre strålen enligt diagrammet].
 • Placering av takbjälkar och takmaterial enligt instruktionerna. Det finns många alternativ för takläggning, men alla måste göras innan du lägger golv och väggbeklädnad.
 • Installation av undergolvet. Spårskivan på 150 x 30 mm blir det mest tillförlitliga alternativet. Läggandet är gjord i massivt golv på kronans tre balkar parallellt med stockarna.
 • Lägger det nedersta vattentätningsmembranet på undergolvet. Ångtätt material väljs.
 • Lägger isolering på membranet mellan lagren. Används plattor styrofoam eller mineralull.
 • På toppen av isoleringen och en enkel polyetenmembranlagring.
 • Installation av golv över lagret av kantade brädor 150×40 mm.
 • Ramens yttre skinn är ångtät material.
 • Massivt trähölje av ramen, beroende på kraven av typ och hållbarhet, kan det vara foder, kantad bräda, brädor av tjock plywood, och så vidare.
 • Montering av fönster och dörrar.
 • Installation av tekniska system.
 • Ramens inre foder med polyeten. Värmeisolering läggs in och fästs till de mantlade luckorna. Detta gäller även takytan.
 • Vägg- och takbeklädnad med plåtmaterial (MDF, spånskiva, OSB, plywood) eller klädbräda. Installation av skivor från timmer 50×50 med fästning på golv, tak och väggar och täcker dem med plåtmaterial.
 • Dekorativt arbete – måler eller täcker golvet med linoleum, installerar imiterat timmer och liknande.

Hur mycket kostar det att bygga ett rambytehus

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

För att beräkna byggkostnaden är det nödvändigt att ta hänsyn till inte bara materialkostnaden utan också priset på leveransen, så det är lämpligt att leta efter leverantörer inte långt ifrån byggnadsplatsen.

För konstruktion av högkvalitativa skur 6×3 åtminstone ungefärligt behov:

 • geotextil – 30 kvm;
 • sand – 3-6 kuber;
 • material på poler;
 • ankare – 9 st.
 • expanderad lera – 2-3 kuber;
 • isolering – 8 kuber eller 81 kvadratmeter plattor;
 • timmer 150×100 mm – 18 m (0,27 kubik);
 • timmer 100×100 mm – 47 m (0,47 kuber);
 • timmer 50×100 mm – 95 m (0,47 kubik);
 • bräda 40×100 mm – 40 m (0,16 kubik);
 • bladhöjd 30×150 mm – 0,54 kuber;
 • kantplatta 40×150 mm – 0,72 kuber;
 • Foder 22 mm – 1 kub;
 • CAP – 63 kvm;
 • fästelement – metall hörn, naglar eller skruvar 80 mm, naglar 150 mm, skruvar 70 mm och så vidare. Mängden beräknas utifrån monteringsmetoden, ett vattentätt membran och polyeten av 81 kvadratmeter;
 • kasse 50×50 mm – 50 m (0,125 kuber);
 • däck – 21 kvadratmeter;
 • takskruvar – 180 stycken;
 • ytterdörr;
 • fönster;
 • inre dörrar enligt ritningen;
 • Ytterligare material för dekoration, skiljeväggar och tekniska system.

Den slutliga beräkningen av materialet måste ske oberoende med hänsyn till ritningen.

Å ena sidan är den självständiga konstruktionen av en skur ganska lång och kostsam träning, och många kommer att vägra detta till förmån för fabrikslösningar. Å andra sidan är det ett bra sätt att spara pengar genom att bygga en bungalow från billiga material, eller vice versa, att bygga mycket bättre kvalitet pengar till samma pengar.

Under förutsättning att leverans av inköpt bytehus är omöjligt alls är det enda alternativet att bygga med egna händer. Om du lägger allt ditt tålamod och skicklighet i arbetet, kan du göra en tillfällig uppsättning till ett säkert och bekvämt hem.

Hur man bygger ett skur av trä, på en metallram

Efter att ha köpt en tomt, land, reflekterar du på det faktum att det är nödvändigt någonstans att bo medan du bygger ett hus. En sådan tillfällig bostad på sommarstugan eller trädgården är ett bytehus. En liten isolerad struktur, vanligtvis 3 * 6 i storlek eller så. Det finns många erbjudanden på marknaden: från trä och metall. Men deras kvalitet är mer än tveksamt, de använder de billigaste materialen för konstruktion. Det här är lätt att verifiera, med tanke på de kostnader du uppstår om du bestämmer dig för att göra skjulet själv. Med samma dimensioner är du billigare, sannolikt kommer det inte att fungera, och om det sparas blir det lite. Du kommer att överväga normala material, men inte det billigaste. Men i kvalitet och hållbarhet är hemlagade bytehus många gånger bättre än köpta.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Ett bytehus på en plats den första (eller den andra efter en toalett) konstruktionen som visas på en plats

Vad och hur man bygger

Nästan alla hytter är byggda på ramteknik. En trästång på minst 100 * 150 mm eller ett profilerat metallrör av 60 * 60 * 2 mm används som byggmaterial för ramen.

För plätering är materialvalet mycket bredare. använda:

 • kantad bräda;
 • arkmaterial – plywood, OSB, spånplatta;
 • professionella blad;
 • sidospår.

I varje fall görs trimmen från två sidor – utvändigt och inuti. Den yttre kan vara metall, och oftare görs insidan antingen med klädplatta eller med plywood eller OSB.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Ett av alternativen av trädgårdarna

Mellan de två skinnen staplar isoleringen. Även om strukturen är tillfällig kan vår och höst och ibland sommarnätter vara mycket kalla. Därför, utan isolering – på något sätt. Isolering kan vara vilken som helst. Bättre – mineralull, billigare – skum. Extruderat polystyrenskum har de bästa egenskaperna, men också det högsta priset. Bara att välja en värmare, notera att skummet låter nästan inte drunknar, så att särskilt nervösa inte kan sova. Därför är det bästa valet mineralull. Vilket lager? Om enligt sinnet, då i centrala Ryssland, helst 100 mm, men minst 50 mm.

Tänk på att du behöver värma golvet. Särskilt – golvet. Botten drar mycket. Därför måste det vara dubbelt: först, grovt, ovanför, över bordet, lägger stockar, mellan dem isolering, och sedan är golvet färdigt.

Layout och ritningar

Trots att en byggnad anses vara tillfällig, blir den ofta tjock in i ett bad eller ett pensionat. För även i skuren finns det en sak som planering. Även tillfälliga bostäder bör vara relativt bekväma.

Byt husvagn

Det finns två huvudtyper av bytehus: en släpvagn och en väst. Vid konstruktion av ”släpvagn” -typ är ingången på sidan, det finns ingen separation inuti, i ytterfallet är en skiljevägg placerad – 1,5-2 meter från ingången. Detta rum används som ett förbandssal och verktygsförvaring. Detta är det enklaste möjliga alternativet.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Draghyttar-vagn med mått

Ritningarna kommer att innehålla grafiska och digitala symboler, deras tolkning i bilden nedan.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Beteckning på ritningarna

babyns lös jacka

Den mest populära layouten är en tröja. Det här är när ingången är i mitten. dessutom är mitten avskärmad och används som tambour, pantry etc. Syftet med de andra två rummen kan vara annorlunda. Någon använder båda ak sovrum, någon som kök.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Två rum och en förvaring

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Med ett litet inhägnad förråd

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Endast förvaring utan förvaringsutrymme

Stuga med toalett och dusch

Inte alla ens går med på att leda en spartansk livsstil även på en byggarbetsplats eller vid en dacha. Åtminstone grundläggande bekvämligheter krävs. Även om det kanske är bättre att bygga dem separat.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

San block är på kanten – ett klokare beslut, speciellt om du gör en separat ingång

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Välja en ritning, glöm inte, när du utformar en ram för en skur, att vid korsningen av väggarna ska du sätta racket. Om dörrarna är fästa på ställen måste de förstärkas – fördubblas.

Basen under ett bytehus

Eftersom strukturen är temporär och ljus är grunden vanligtvis betjänad av kolumner eller block. Ofta – block. Det är önskvärt – konkret, standard. Nej – du kan bygga, men hög densitet och inte ihålig.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Ett exempel på en kolumn för stiftelsen under skuren

De läggs på en beredd bas. Om marken är normal, kan du helt enkelt ta bort soden och jämföra platsen. För större tillförlitlighet grävs en liten utgrävning under varje block ca 20-25 cm djup. Krossad grus i mittenfraktionen hälls in i den och väl rammade. Block placeras på ett sådant substrat.

Var uppmärksam! Överkanten måste vara jämn (måste ligga i samma horisontella plan). Det är också nödvändigt att kontrollera fundamentets geometri: vinklarna är strikt under 90 °, diagonalerna är lika.

Med en skurvidd på högst 2,5 m och med hjälp av en träbalk för ramen placerar de blocken i varje hörn såväl som under de platser där skivorna sträcker sig. Om byggnaden är utan skiljeväggar är avståndet mellan arrangemanget – var 1,5-2 m – beroende av träets tvärsnitt och den planerade manteln, liksom takmaterialets vikt. Med en bredd av 3 m och mer krävs en mellanstråle och basen för den. I det här fallet finns tre rader av block.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Ett exempel på grunden för stuga trailer tre meter bredd

För att förhindra fukt i rummen är vattentätning placerad på blocken. Det är möjligt – två lager av takmaterial, det är möjligt – ett annat vattentätningsmaterial, till och med en film. Ett annat alternativ – saknar bitumenmastiken. På detta kan vi anta att grunden är klar.

Stegvisa instruktioner: Bildrapporter med förklaringar

Det är svårt att förstå vissa saker genom beskrivningen. Hur mycket att läsa, men ännu inte gjort, eller åtminstone inte kommer du att se hur andra gör, du förstår inte. Det är därför som bilder av byggnaden av skjul är användbara: du kan överväga hur knutarna gjordes och hitta en lösning för dig själv. Denna typ av handbok för dem som bestämde sig för att bygga sina egna.

Byggande av ett träbytehus

Byggdes från timmerstugan i landet. Mått 3 * 6 m, isolerad – för tillfällig uppehållstid under byggnadsperioden. Används följande material:

 • kartong 50 * 100 mm – 28 st;
 • timmer 100 * 150 mm – 5 stycken och 50 * 50 mm – 24 stycken;
 • block 20 * 40 * 20 mm – 20 st;
 • brädor på taket 25 * 150 mm – 10 stycken;
 • golvplatta raffinerad 30 mm tjock – 21 st;
 • Foderklass A 5 förpackningar på 6 meter och 6 förpackningar på 3 meter;
 • takmaterial 4 rullar;
 • skumplast – 4 kuber;
 • fönster 90 * 90 cm – 2 st;
 • dörren;
 • Senezh Ultra – 10 l;
 • hörn och plattor för förstärkning av bandningar
 • fästelement (naglar, skruvar, efterföljande naglar), monteringsskum.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Så här ser material ut på webbplatsen

Eftersom priserna på material är mycket beroende av regionen, är det ingen mening att prata om kostnaden för byggandet. Men enligt den här listan kan du själv bestämma med en ganska hög noggrannhet hur mycket ett uppbyggt hundhus kommer att hälla ut.

Observera att det i denna lista inte finns något takmaterial (ondulin var planerat) och det finns inget glas. Också inte köpt fodral för inredning.

Före konstruktionen behandlades allt trä, med undantag av foder, med Senezh Ultra antibakteriell impregnering. Täckt i två lager. Så kvaliteten på bearbetningen bör vara normal.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Markerade platsen under byggnaden. Vi bestämde oss för att sätta blocken på sängens sängkläder. De grävde gropar med ett djup av 25-30 centimeter, hällde sand, rammade. Sätt blocken. Först sätts de två extrema ut, en platt bräda placerades på dem, en nivå sattes på den. Så sätt de extrema blocken. Sedan, under höjden av brädet, anpassades mellanliggande. Så på alla sidor.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Sätt sedan seleen. Timmer 100 * 150, gash i halv trä. Fälld, för tillförlitliga drogkopplingar.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Här klipps så i halva

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Och så här lägger man det genomsnittliga virket

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Kontrollerar hörnen och diagonalerna knocked studs

Nästa steg var lagt golvlågor. De placerades efter 50 cm, efter att vi sätter och står. Tillverkad av 50 * 100 mm bräda, inställd på en smal del.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Lagade golvlistor

Vi bestämde oss för att omedelbart montera ställen med spärrar på marken, stärka lederna med hörn och sedan installera dem i färdig form. Samlad från samma kartong 50 * 100 mm.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Vi sätter ner främre stället – det är längre, tillbaka och spärrar

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

De slog dem med naglar, och plattorna skruvades med skruvar.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Racks säkrade genom tillfällig lashing

Racks spikades med långa naglar. Sedan, för tillförlitlighet, förstärktes alla fästpunkter med hörn och plattor. De planterades redan på skruvarna.

På sidorna av lagret staplade naglarna 50 * 50 mm. Det visade sig ”boet” för stylingskum. Den placerades på skummet: och tätt och säkert. Ovan naglade golvbrädet.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Slå en bar på båda sidor av stocken

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Lade golvet ovanför

Sedan började pläteringsfasen. Först sätta extra rack på sidorna, förstärka dem med stygn.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Extra stativ och stubbar ger större styvhet till byggnaden

Nu gick jag direkt trimma. På den korta sidan gick fodret från förpackningar om 3 meter, för en lång sexmätare spikad.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Göra trimhalvdelen, lagt kasse under taket. Vi spikade brädan 25 * 150 mm med ett steg på 30 cm, en stigning på 20 cm längs kanterna (så att vi klarade överhänget). Sedan fortsatte trimmen.

På platser där det kommer bli fönster, sätta inteckning – ett bräde som ligger över racketen. På kommer det att förlita sig ramfönstret. Fäst med naglar, genom, men dessutom stärkt anslutningshörn.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Installerade inteckningar på platser där det ska monteras fönster

När bak- och blinda sidoväggar sys upp nästan till toppen rullades takmaterialet på taket. Han kommer att ligga tills vi köper ondulin.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Utsida trim nästan redo. Dörrar köpte utan efterbehandling – endast rammen stoppad i fiberplatta

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Starta dörren trim

Medan vi avslutade spikar väggpanelen ute, arbetades också på insidan – vi satte skumplast. Bredden på arket är 100 cm, avståndet mellan stolparna visade sig vara 95 cm. Vi måste skära av tunna band.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Mellan skålarna sätter skummet

Så att den inte ”kollapser”, griper vi från ovan med tunna hörn, som vi naturligtvis bara bifogar rackstången.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Det ser ut som ett rum trimmet med skum inuti.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Se hörnen på toppen som håller skummet

Började trimma inuti, men fodret är över. Medan bytte till målning utanför. Det visade sig väl, verkar det.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Det ser ut som en målade stuga utanför

Köpte ut väggpanelen, avslutade inredningen.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Invändigt, stoppad klädbräda

Började tillverka partitioner. Det samlades in från samma brädor – 50 * 150 mm. Platser leder, traditionellt förstärkta hörn. Klädda – klädbräda.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Avrinning under partitionen

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Klädda på ena sidan klädbräda

Började värma taket. De använde samma skum och samma teknik – de stötte upp hörnen.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Isolering takhyllor

Skarvar med väggisolering skummade med skum.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Fäst med väggisoleringspropeni

Efter började clapboard trim.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Början av klädnadstak

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Headliner färdig

Börjat lägga takläggning. Vi köpte ondulin och lade den med en vågövergång. Bifogad till varje våg med speciell maskinvara, köpt med Ondulin.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Montering av ondulin på taket på ett trädgårdsbytehus

Sedan började de ta med sig inredningen. Partitionen isolerades också med polystyren, mantlad från andra sidan med klädbräda.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Nästan sydd partition

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Vi avslutar biten ovanför dörröppningen

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Så piren ser i den slutliga versionen

Foder på insidan är lackerat på vatten. Den ger bara en ljus nyans i en något mörkare färg. Filmerna på trä verkar inte vara. Om du ser rakt ut ser det allmänt ut att trädet inte är täckt med någonting. Bara om du tittar från sidan i en viss vinkel ser du briljansen.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Detta är efter målning

Lacken finns redan på golvet med en film: så att träet inte slits ut. Täckt i två lager.

Efter fortsatte att avsluta överhängen. De sysades med samma klädbräda. I allmänhet tog arbetet med clapboard mest tid.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Stäng upp takstaket

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Fram nästan färdig

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Och det här är en sidovy.

Metallram för hund

Metallen valdes som bas som en mer pålitlig och hållbar. Spelade rollen och det trodde att förmodligen skulle ett bytehus släpas. Om ramen är tillverkad av metall hotar det ingenting.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Här är något som det här hundhuset kommer att bygga

Dimensionerna bestämdes utifrån längden på hörnen på hörnet: 11,7 m. Följande mått uppstod: 2,8 * 5,8 m, höjd – 2,5 m. Rammen svetsades från hörnet med en 75 mm hylla, 6 mm tjock.

Stiftelsen är gjord på kolonnerna som kastas av sig själva: konstruktionen började på hösten, och fortfarande har ingenting tid. Så det bestämdes att hälla förstärkta kolumner: sex stycken. Först märktes tomten, varefter platserna för grundpelarna bestämdes.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Partitionering och baskolumner

Gruvorna är grävda 50 * 50 cm, det totala djupet är ca 30 cm. Gummi läggs på botten med ett lager av ca 10-15 cm och täppas tätt. Ovanpå samma sand, med rammen. Som ett resultat gick sängkläderna ut på en nivå med marken.

Takmaterialet läggs på botten, så att fukt inte lämnar betongen, och det ”mognas” normalt och inte torkas. Vidare är formen monterad och armering läggs i den.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Det ser ut som ett formarbete under kolonn och förstärkning

Webbplatsen är torr, vattnet lämnar normalt, så det borde inte vara några problem. Endast svetsning behärskas. så att beslag, antingen svetsat eller vridet – är oklart.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Innan hälla betong

Allt är översvämt med betong, täckt med folie: i slutet av oktober, och för att betongen ska vara en normal fästning, måste den viklas in.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Ramens ram ramlades under lång tid – hela vintern: frost, arbetsbelastning på jobbet, de fick inte agera med den nödvändiga frekvensen. Basen på hörnet var 75 mm tjock, 6 mm tjock, 40 * 2 mm tillåtes för förstärkning.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Början av rammen av skuren från ett metallhörn – den nedre bindningen

Sidodelarna kokades hela, sedan med hjälp av 4 personer placerades i upprätt läge och sålunda fast. På hyllan, till vilken fönsterkarmarna kommer att fixeras och dörren gick profilerade rör 40 * 40 * 2 mm.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Ramar kommer att ligga ner

Det svåraste ögonblicket är att mäta diagonalerna ensamma. Det är nödvändigt att kontrollera dem hela tiden, och det är obekvämt att göra det ensam. Men allt måste sättas, annars kommer det att bli en förspänning.

För att ge större styvhet svetsad i metallbandets hörn. Mottog dem, avstod ett hörn (40 mm). Det var möjligt att köpa en körfält, men använde trimhörnet.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Ränder för stelhet i rammens hörn

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Visa ”från det inre hörnet”

Det var svårt när vi satt ramarna: i kylan endast i tjocka handskar, och i dem är det svårt att hålla fast. På grund av propped boards, allt du kan. Men vinkeln hålls strikt.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Första konturuppsättningen

Till ramen var en styv montering, svetsad metallplåtvinkel.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Efter att ha utsatt ramens sidoväggar var de stift anslutna med hjälp av ett metallhorn

Monterade gradvis hela ramen.

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Sidorna lyfts upp och svetsas

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Vi avslutar plattorna i hörnen: på toppen och botten

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Svetsa flera strålar på toppen. Nu är stommen för hytterna ”järn”

Byt hus från ett professionellt golv med händerna

Ramverket från ett metallhörn till ett bytehus är klart

Nu återstår trim. Det kan vara som helst: åtminstone samma foder, ett blockhus, även om ekonomiversionen är plywood och OSB. För att fixera bleken till hörnet är det bekvämare att fästa timmeret, och därmed fästa kassen och allt annat. Situationen är densamma för trussystemet: runt omkretsen skruvas de på skruvarna med förhandskontroll av baren och spärren är fastsatta på den.

Relaterade videor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *