Grunden

Country house gör det själv

Varför är projektet av ett ramhus attraktivt för att bygga ett lanthus med egna händer?

Du kan snabbt bygga ett hus på en årstid. Du behöver inte sträcka konstruktionen i flera år, när den klassiska versionen för ett tegelhus på ett år fylls grunden, då lådan är uppställd, då måste denna struktur vara avskild för att krympa, då måste du slutföra arbetet. Dessutom kan ett sådant hus byggas nästan året runt (upp till en temperatur på -15 grader).

Country house gör det själv

Du kan bygga ett hus med egna händer. För byggandet av ett sådant hus är tillräckligt två personer som kan bygga ett sådant hus fullt ut på 2-3 månader. Om man gör ett preliminärt arbete för att studera invecklingen av att bygga ett ramhus, för att bestämma projektet helt och beräkna materialförbrukningen, är det ganska möjligt att bygga ett sådant hus på sommaren för någon sommarboende.

Country house gör det själv

Ramboendet är ett ekonomiskt alternativ för byggandet. Om du har en begränsad budget, då du tillämpar ramkonstruktionsteknik, får du inte bara billigt, men också ett modernt varmt lanthus. Du kommer att spara på byggmaterial, vid leverans, till betalning av byggare. Du kan bygga ett sådant hus modulärt – dess konstruktion gör det möjligt att förlänga så enkelt som möjligt. Så du kan bryta byggandet av ett stort hus i flera kompletta steg, enligt din budget.

Country house gör det själv

Du kommer att ha ett varmt hus och du kommer att spara på uppvärmning. Huvuddelen i rambyggnaden är moderna isoleringssystem, när allt i OSBs ”pie”, isoleringsfilmer och isolering är väl genomtänkt, är på plats och fungerar så effektivt som möjligt för ett huvudmål – för att säkerställa maximal effektiv värmeisolering med optimala medel.

Country house gör det själv

Du kommer att kunna bygga ett hus på svåra grunder. Lätt ramkonstruktion, en kolumnär grund är en lösning för problemjord som alla som redan har försökt att bygga i sin sommarstuga, där exempelvis grundvatten kan bedöma.

Country house gör det själv

Enkelhet och effektivitet i efterbehandling. Obbivaya inre sidan av överlappningen av ett ramhus OSB, du får en perfekt platt yta, som sedan helt enkelt för att utföra något efterbehandlingsarbete.

Country house gör det själv

Miljövänlig mikroklimat förort hem. Huset, byggt på ramkonstruktionsteknik, har samma hälsoklimat som ett trähus.

Om du äger ett verktyg på hushållsnivå, kan du bygga ett ekonomiskt, energibesparande, miljövänligt hus med egna händer och ha ett genomtänkt projekt i handen, förstå alla normer och regler för byggande av ramhus.

VAD ÄR DIN YTTRANDE?

Dacha hus med egna händer: hur och vad man ska göra

Country house gör det själv

Ett sommarhus är en plats där du kan bygga ett hus från allt och allt. Allt beror på dina möjligheter, önskningar, humör och syftet med webbplatsen. Du måste bestämma själv hur du ska använda huset – när du aldrig spenderar tid i det och håller trädgårdsredskap eller regelbundet bor i det, vilket förutsätter närvaro av vissa bekvämligheter och ett område av en viss storlek. Generellt, utan att ha bestämt sig för tillfället, kommer valet av material och teknik för konstruktion att vara helt meningslöst. I den här artikeln från webbplatsen moyadacha.org kommer vi att prata om hur och från vad man ska bygga ett hus med egna händer. Vi kommer att överväga olika alternativ, och du bestämmer själv vilken som är mer lämplig för dig.

Country house gör det själv

Hur man bygger ett hus med egna händer billigt

Dacha-huset gör det själv: fördelarna och nackdelarna med ramteknik

Ramkonstruktion kan säkert kallas den vanligaste tekniken, som fick sitt erkännande på grund av tre huvudfördelar – det är låg kostnad, enkel konstruktion och bygghastighet. Professionella spenderar på byggandet av ett bostadshus med två våningar för denna teknik inte mer än två eller tre månader. Det finns flera sådana tekniker – låt oss se mer på dem.

 1. Ramskärmskonstruktion. På vissa sätt kan sådana hus jämföras med panelbyggnader, där istället för betongplattor träramar används, värmas och mantas med arkmaterial kallat OSB. I de flesta fall är dessa kortlivade strukturer som inte räcker för mer än din ålder. Fördelen med konstruktionen av denna teknik är en enkel och snabb montering av huset. I början gör du panelpaneler på ett bekvämt sätt för dig, sedan fäst dem ihop och få ett fullfjädrad hus. Allt är gjord av sådana paneler – inklusive golvet i huset och golv. Det enda undantaget är taket, som är monterat enligt standardteknik. Utanför är byggnader av denna typ skyddad av en gångjärnsfasad, och inuti (efter ytterligare plastering av väggar med gipskartong), går de bort som du vill.

Country house gör det själv

Sommarhus gör det själv utan byggupplevelse foto

 • Hus på träram. Det här är en standard ramteknik som gör att du kan bestämma hur du bygger ett hus med egna händer, inte mindre snabbt och effektivt än i föregående fall. Skillnaderna mellan dem är inte så signifikanta och observeras exklusivt vid installationsfasen. Om det i fråga om sköldar du först producerar paneler och sedan installerar dem, innebär den här tekniken att du först gör ramen för huset och sedan täcker den. Denna teknik är något mer komplicerad, men inte så mycket – hela problemet ligger i installationens besvär. Enig, det är mycket lättare att installera färdiga paneler än att montera deras likhet på plats.
 • Hus på en metallram. Det är mer tillförlitligt än de två tidigare versionerna av hus. Även om kretskortet över tiden försvinner, kommer husets ram att förbli utan skada. Kostnaden för en sådan struktur är något dyrare, och tekniken för sin konstruktion skiljer sig praktiskt taget från den ovan beskrivna metoden att bygga ett hus. Som i föregående fall, är metallramen kokad ut ur metallen tillsammans med taket, varefter den är mantlad med OSB, och utrymmet inuti väggarna är isolerat med mineralull.
 • Lägg till en åsikt om ramkonstruktionstekniken i ett hus, du kan titta på den här videon.

  Gilla det eller inte, kräver något hus en tillförlitlig grund, utan vilken det inte kommer att hålla länge hus. oavsett vad de är byggda från, är i detta avseende inget undantag. I de flesta fall är detta ett bandfundament av en grunden försänkt typ. Stiftelsen måste vara noggrant vattentät så att träet inte drar fukt från jorden genom det.

  Byggandet av ett lanthus gör det själv: typer och fördelar med blockmaterial

  Om vi ​​talar om att bygga ett huvudstadshus med egna händer, är det svårt att tänka på någonting bättre än blockmaterial – sådana hus kan stå länge och du kan säkert bäver dem till dina barn utan att oroa dig för vad de kommer att komma ihåg dig med i ett ondt tyst ord restaurering av ruinerna. I de flesta fall används tre typer av blockmaterial för landbyggande.

  1. Brick. Det här materialet är för professionella – små block är svårare att lägga, och en tegel är dyr, och den måste köpas i stora mängder. Det är lämpligt att använda det i händelse av att du vill bygga en långsiktig kapitalkonstruktion, som de säger, i århundraden.
  2. Slagsten. Detta material är nästan hälften av silikatpriset och en tredjedel av den röda tegelstenen. Det kan sägas, det vanligaste blockmaterialet, vilket gör det möjligt att lösa problemet med hur man snabbt och effektivt bygger ett hus på landet. Dess skönhet ligger i storlek – i stället för att lägga fem tegelstenar, sätter du bara ett spärrblock. Härifrån och alla andra fördelar – enklare kontroll av mängden väggar och därigenom lätt teknik för sin konstruktion. För att inte säga att det är en mycket lätt teknik, men något enklare än en liknande process med användning av tegelstenar. Dessutom är stugan från cinderblocket blivit varmare på vintern och kallare på sommaren. Ett alternativ är byggandet av ett monolithiskt hus med ett slangblock.

  Country house gör det själv

  Country house gör det själv foto

 • Lättbetong. Ett bra, och viktigast av allt, lätt material – ett gasbetongblock av 600 x 200 och 400 mm kan enkelt lyftas av en kvinna. Det är möjligt att bygga ett lanthus med egna händer från detta material utan arbetslivserfarenhet. Det viktigaste är att sätta den första raden exakt, och alla andra blocken passar under kammen (notched trowel), vilket i sig orsakar att de ligger jämnt på en given yta. Naturligtvis kan okontrollerad läggning inte göras. Bland fördelarna med sådana byggnader finns högkvalitativ värme- och ljudisolering, styrka och hållbarhet.
 • I princip finns det andra blockmaterial som gör att du självständigt kan bestämma frågan om hur man gör ett hus med egna händer? Till exempel träbetong (det kallas också opilkobeton) – det här materialet kan till och med göras manuellt, men det är bättre att använda färdiga block, eftersom tekniken i deras produktion tar för mycket tid. Opilkobeton är väldigt lång och ökar sin styrka, och använder den i konstruktion kan bara vara några månader efter tillverkningen. Sådana hus är varma, överraskande starka, men lätt absorberar fukt – huset måste skyddas från det på alla möjliga sätt. För tillverkning av fundamentet arbolit ej tillämpligt.

  Vad man ska bygga ett hus på landet: en alternativ konstruktionsteknik

  Ofta tillgriper många trädgårdsmästare alternativa husbyggnadsteknologier. Vad menas med detta koncept? Att bygga ett hus ur sopor är förstås inte i ordets ordalydelse. Nästan allt är lämpligt för sådan konstruktion – konstigt nog, men glasflaskor och gamla bilramper kan användas. I allmänhet kan allt som på något sätt knyts till varandra och bilda väggar på detta sätt. Om vi ​​pratar specifikt om sådan konstruktion kan vi här skilja två av de vanligaste teknologierna, med hjälp av vilka du kan bygga ett hus med egna händer billigt.

  1. Dugout. Som de säger, billigt och glatt, men om du väljer rätt och solidt sätt att bygga, kan du till och med få ett mycket bra skydd, som praktiskt taget inte tar upp utrymme på stugan. En enkel grop och rulle av löv löser alla problem. Om så önskas kan du även trimma in med moderna material och känna dig som hemma.

  Country house gör det själv

  Byggandet av huset gör det själv foto

 • Hus av onödiga saker. Vi har redan nämnt detta ovan – du kan bygga ett hus ur något material, så länge det kan bindas till varandra med cement eller någon annan bekväm och, viktigast, pålitlig metod. Sällan använder sådan konstruktion gamla fönsterramar, metallgjutningssektioner och liknande, som på grund av vissa omständigheter inte längre kan användas för sitt avsedda ändamål.
 • Generellt sett är principen tydlig – om något på något sätt är lämpligt för att bygga väggar, varför inte använda det för dessa ändamål? Som de säger, billig och glad, är det viktigaste att ha ett tak över huvudet, och allting är små saker.

  Och i slutet av ämnet, gör-det-själv sommarstuga, några ord om tekniken för monolitisk konstruktion, vilket gör att du enkelt kan bygga strukturer av alla storlekar, inklusive små. Dess väsentlighet ligger i installationen av formning, som är förstärkt inuti och fylld med betong. Betong, förresten, kan vara annorlunda – det här är som ett standardmaterial gjord av sand, cement och murar och unika blandningar av expanderad lera, granulat slagg, samma sågspån alla med samma sand och cement. Det är svårt att bedöma vilken av dem är billigare, eftersom denna faktor beror på bostadsregionen och tillgången på olika naturresurser och bearbetningsföretag i den.

  3 kommentarer

  http://vseostroyke.16mb.com/ 11/22/2016 kl. 11:56

  Lantgård med egna händer (60 bilder): Byggandet av stiftelsen. Lägre rör, ram för väggar, övre rör och väggbeklädnad. Takramsenhet

  Ett hus på tomten är helt enkelt nödvändigt, för en dacha är inte bara en trädgård utan också ett ställe att vila, och det kommer alltid att finnas något skydd mot vädret. Byggandet av sådana hus är som regel inte särskilt komplicerat, så att även nybörjare i byggbranschen inte kommer att få problem. Läs mer om hur man gör ett hus med egna händer som beskrivs i denna artikel.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Vackert hus

  Välj en hustyp med budget

  Inte alltid budgeten för den framtida byggarbetsplatsen är obegränsat, det är ganska ofta finansieringen av byggandet av ett hus på landet, men i det här fallet kan du välja ett bra alternativ.

  Det är möjligt att skilja sådana typer av hus på sommarstugor

  • huvudstad (från natursten, tegel eller ved)

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Brick Country House

  • små hus, som regel, från ett träd – ramkonstruktionen av konstruktion används;
  • lanthus från ett block av behållare – nästan färdiga strukturer;
  • Hus för barn står ifrån varandra – det här är en kombination av en lekplats och ett lusthus.

  Samtidigt kommer tid och ekonomiska kostnader för att bygga ett litet hus att jämföras med kostnaden för att bygga en ladugård av medelstorlek. Och användningen av modern teknik kommer att minska byggtiden till ett minimum.

  Start av konstruktionen

  Vid användning av ramkonstruktionsteknik kan hela processen delas in i separata steg:

  • grundenhet;
  • bottenbindningsanordning;
  • fastsättning av ramelementen – stag och hållare, montering av lagret, om nödvändigt samla in rammen på andra våningen;
  • väggbeklädnad;
  • skapande av takram och dess trim;
  • läggning av takelement, inredning av huset, skydd av trädet från klimatpåverkan.

  Ingen av ovanstående operationer kräver speciella färdigheter, så alla kan bygga ett hus i huset med egna händer.

  Vad ska vara grunden?

  Under tegelhuset finns det helt enkelt inget alternativ till förstärkt remsa grunden. Men om ett träd används kommer stiftelsens huvuduppgift inte att vara så mycket i uppfattningen av en stor belastning, utan att höja huset över marknivå.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Bandgrund för ett lanthus

  Därför kostar ramkonstruktionstekniken ofta betong- eller tegelstenar (stapelfundament), vars topp är 30-50 cm från marken. Det är viktigt att pelarnas toppar ligger i samma plan. Detta är ett billigt alternativ, speciellt jämfört med grunden för ett landstenshus.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Diagrammet visar grunden för ett ramhus.

  Källaren är byggd av tegelsten efter byggandet av huset självt. Det rekommenderas inte att göra det solidt, detta kommer att leda till att fukten underifrån kommer att förångas mycket långsamt.

  Tegelkällare i ett trähus

  Var uppmärksam!
  På området, som kommer att uppta grunden, måste du avlägsna jordens växtlager och ersätta det med sand.
  På grund av detta kommer vattnet inte stagnera under huset och trädet kommer inte att ruttna.

  Lägre rörledningar

  Det är grunden för det framtida golvet och stödet till väggramen. Samlas i stänger av 10 x 15 cm och fästs direkt på basen.

  Tips!
  Det är oönskade att gå med i skarvarna i hörnen – det här ger inte önskad styvhet.
  Det rekommenderas att använda anslutningen genom att klippa, vilket ytterligare förbättras med självgängande skruvar eller ett ankare.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  På bilden – det bästa sättet att ansluta stavarna sitter fast

  Ibland vid själva fundamentet, under läggningsprocessen, lämnas förstärkningsutgåvor (10-15 cm), vilka sedan helt enkelt sätts på selen i selen. Denna monteringsmetod kan anses optimal med avseende på styvhet och styrka av anslutningen.

  Väggram

  I planeringsfasen bör fokus läggas på att utveckla ramkonstruktionen. Du kan förbereda dina egna husritningar, eller du kan välja rätt alternativ på vår hemsida.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Diagrammet är ett exempel på utformningen av det enklaste huset i landet

  Huvudramelementet är ett vertikalt stativ som är strikt anslutet till övre och nedre omslaget. Du kan fästa den på bandstängerna, antingen genom att använda metallhörn, eller du kan välja ett spår i trimstången och helt enkelt sätt in ett stativ i det.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Vertikala rackmonteringsalternativ

  Anslutning av hörn är mindre styv, därför är det önskvärt att använda den endast i småhus. Om strukturen är tillräckligt stor kan dessa två sätt kombineras.

  För att stativen ska ske i monteringsprocessen (så länge de bara är fasta i nedre delen), är de dessutom fixerade med tillfälliga hållare i form av vanliga lameller. Fasta hängslen är installerade först efter det att arbetet med den övre delen har slutförts.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Förstärkning står med tillfälliga hängslen

  Var uppmärksam!
  I stavarna på överdelen måste hålen vara exakt ovanför hålen i underdelen.
  Förskjutning, även ett par centimeter, kommer att leda till krumning av stativens stutar.

  Vid montering av ramen behöver du inte glömma fönstret och dörröppningarna. Huvudregeln är att lasten från strukturen inte ska överföras till fönstret eller dörren för att ge. (för att inte snedvrida det). Därför görs öppningar alltid bredare än fönstret eller dörren själv. Spalten är sedan enkelt skummade och dolda bakom höljet.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Spåren skumas efter installationen av fönstret

  I hörnen av huset för större hållfasthet i ramen kan du inte installera ramens ram, men stavar med en sektion av 10×10 eller 10×15 cm. Spår borras i slutet av strålen och i selen, i vilken en träcylinder är insatt. Dessutom är anslutningen fixad med metall hörn. I allmänhet, när en ram monteras, kan varje anslutning stärkas med hörn, men i detta fall kommer byggkostnaden att öka.

  Parallellt med samlingen av ramen under väggarna behöver du bygga golvet.

  I ramkonstruktionen finns 2 möjliga alternativ för golvanordning:

  • när spår är valda i omslutningsstängerna och lags är fastsatta på dem. Minskar bärförmågan hos ojämna stänger, lämplig endast för en liten byggplats.
  • När loggarna är monterade i en enhet (en sorts låda erhålls) läggs den över seleen och fästs på den med självgängande skruvar.

  Om huset med egna händer för att ge är planerat för vinterliv, då behöver du värma golvet. För att göra detta, passa det vanliga skummet, som helt enkelt passar in i mellanrummen mellan skikten. Gap som bildas efter läggning kan enkelt ersättas med monteringsskum.

  Montering av överdel och väggbeklädnad

  Installationsanvisningarna för överdelen har samma saker som vid installationen av bottenplattan. Efter avslutad installation kan du ta bort de tillfälliga hängslen och slutligen förstärka väggens ram med permanenta hängslen.

  Därefter samplas stavarna i övre delen under loggarna för taket. Om så önskas kan dessa lager inte gömma sig, utan tvärtom – förvandlas till en inre detalj. Lags bör gå lite bortom väggarna, det kommer att behövas vid montering av takpinnar.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  När det gäller väggbeklädnaden kan du använda en vanlig bräda, klädbräda eller sidospår – valet beror mer på budgeten. Men oberoende av det material som valts för plätering, måste du isolera väggarna, särskilt eftersom isoleringspriset inte är så högt.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Den schematiska bilden av väggen i skuren

  För denna isolering, till exempel, är mineralull enkelt inbäddad mellan ramarna av ramen. Sedan, från utsidan, fixas en speciell film av häftapparaten (det tillåter fukt att passera i en riktning) och battarna är packade över den. Och först efter det börjar trimpaneler.

  Takramsenhet

  Det enklaste och billigaste alternativet är ett platt tak. I det här fallet är det tillräckligt att helt enkelt observera den önskade lutningen vid monteringsfasen av väggarnas ram. Men det klassiska gaveltaket är mycket vanligare.

  Rafter-systemet är valt beroende på husets storlek. Så, för en liten struktur, kan du använda det hängande systemet. I det här fallet använder stolpbenen endast på väggarna eller på stockarna.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Hanging truss system

  Det hängande systemet kommer att behövas om huset har inre bärande väggar – ytterligare stöd är installerade som inte tillåter spärren att sakta.

  En kista (fast eller lattad) är packad över spjällen och en vattentätningsmatta sprids. Efter detta kommer det bara vara nödvändigt att fixa skiffer, kakel eller annat täcke på backarna.

  Barnens hus

  De är en kombination av ett litet hus och en lekplats. Därför är det främsta kravet här om förekomsten av föräldrarnas fantasi. Du kan bokstavligen bygga ett hus för ett barn i landet med händerna i 1-2 dagar.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Enkelt barnhus

  När du utvecklar strukturen i en sådan struktur kan du använda följande tips:

  • Du kan göra det på 2 våningar och placera på nedre våningen, till exempel en sandlåda;
  • det kommer att finnas en bild bredvid huset;
  • krävs utvändig trappa till andra våningen;
  • Du kan utrusta det ”lager” för leksaker (skovlar, hinkar och andra saker).

  Ett barn kommer givetvis inte att bo i ett sådant hus. Huvudsyftet med ”Novostroi” är en rolig tidsfördriv med vänner.

  Blockera behållare som ett lanthus

  Standardlastbehållare kan användas, om det naturligtvis inte störs av den framkallade formen av det framtida huset. Om så önskas kan du klippa kvarnens sidoväggar, arm med en svetsmaskin och använd behållarramen som grund för huset. Svetsning kommer att kräva el, men att hyra en dieselgenerator för att ge kommer att lösa detta problem.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Det ursprungliga huset från containerblocket

  Sammanfattningsvis

  Ett hus är en integrerad del av någon sommarstuga, i själva verket är det precis vad som skiljer en stuga från en enkel grönsaks trädgård. Ett litet hus på en tomt kommer att kräva ett minimum av tid och finansiella kostnader, men det kommer att göra friluftslivet oförglömligt och bli ett mysigt hörn för alla nära och kära.

  I den presenterade videon i den här artikeln hittar du ytterligare information om detta ämne.

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv

  Country house gör det själv
  Country house gör det själv
  Country house gör det själv