Hur man installerar

DIY hemlagad pool

Det är absolut nödvändigt att installera filtreringsutrustning som effektivt rengör vatten från skräp och olika mikroorganismer. Beroende på valet av rengöringsmetod kan det utföras efter en viss tid eller permanent.

Strukturen hos sådan utrustning innefattar en pump, flervägsventil och filterelement. Det genomsnittliga filterlivet är ca 2 år. Förutom filterenheten kan speciella kemikalier användas.

Om strukturen ligger inomhus är det möjligt att göra och installera en lufttorkare, värmeväxlare, genomströmningsvärmare i närheten av poolen. Elektrisk uppvärmning kan användas för små pooler, och stora är vanligtvis anslutna till centralvärmesystemet.

Nu vet du hur man bygger en pool med egna händer. Som du kan se är det här en enkel uppgift som kan göras av någon hantverkare, varefter din dacha kommer att förvandlas, och du kommer att kunna vila utanför staden ännu bekvämare.

Se också

 • DIY hemlagad pool

  07/14/2016 Material för vattentätning av poolen

 • DIY hemlagad pool

  06/27/2016 Hur man gör en polypropenpool med egna händer

 • DIY hemlagad pool

  06/29/2016 Moderna pooler – konstruktion och underhåll

Hur man gör en pool i huset med egna händer? Gradvis + foto och video

DIY hemlagad pool

Är det inte bra att ha egen pool i huset? Lyckligtvis tillåter den nuvarande marknaden för byggmaterial du att göra ett fantastiskt företag utan alltför stora materialkostnader. Ändå är frågan allvarlig och kräver en lämplig inställning. Det finns sorgliga fall när, efter det att ett sådant föremål uppträder i en bostad, ökar luftfuktigheten i sig, svampar och mögel uppträder.

För att ordentligt utrusta en pool i ett privat hus är det bäst att involvera specialister i denna verksamhet. En del föredrar dock att göra allt med egna händer och förlita sig endast på personlig omsorg och integritet.

Innan du börjar jobba måste du noga överväga alla rekommendationer för byggnadsarbetet.

Typer av pooler för ett privat hus

DIY hemlagad pool

Pooler som bosätter sig inuti byggnaden kallas inomhus eller inomhus.

Faktum är att de inte skiljer sig på något sätt från analoger som ligger utanför. Tankar för tillverkning av simbassänger kan vara prefabricerade och kan monteras på själva objektet.

Sådana skålar, som redan är installerade på anläggningen, utförs enligt standardteknik. För att göra detta, använd metoden för monolitisk betonggjutning.

Det finns en annan bekväm metod som är snabbare: strukturen monteras på plats från stålplåt, armerade betongdelar eller propen, och förstärks sedan med betongskikt.

För tillverkning av skålen direkt vid anläggningen är det lämpligt att använda speciell polypropen eller hållbar glasfiber.

Huvudskillnaden mellan det inre bassänget och den yttre är att speciell teknisk och teknisk kommunikation måste vara utrustad för drift och korrekt funktion av systemet.

DIY hemlagad pool

Det är inte bara ett separat vattenförsörjningssystem, utan även värme- och värmesystem, ventilation. avlopp och strömförsörjning.

I vissa fall finns också ett nödutsläppssystem. Alla dessa kommunikationer ökar väsentligt nätverksbelastningen, så all elektrisk utrustning måste stärkas väl.

I detta sammanhang utrustar de även ibland sina egna separata transformatorstationer.

Det kommer vara ganska problematiskt att göra sådana förändringar i ett redan färdigt hus, så det är bäst att tänka på poolen redan på scenen av bostadsdesign.

Hur man bygger en pool: extra utrustning

DIY hemlagad pool

Moderna företag som installerar pooler, erbjuder idag sina produkter olika ytterligare alternativ.

Dessa inkluderar:

Inomhuspoolen kräver extra kostnader, men det har också flera fördelar.

DIY hemlagad pool

Ett sådant objekt kan drivas året runt, oavsett årstid.

Inget behov av att spendera pengar på bevarande på vintern.

Dessutom krävs mycket mindre elektrisk energi för att värma poolvattnet.

Inomhuspool i byggnaden: designfunktioner och nyanser

Var i huset är det bättre att utrusta poolen? För att göra detta kan du använda alla lämpliga storlekar.

Teknisk dokumentation förutsätter byggandet av anläggningen:

 • DIY hemlagad pool

  i källaren;

 • i en separat bilaga
 • på översta våningen;
 • i den uppvärmda vinden.

Projektet ska ge en solid grund med nödvändig styrka, beräkna optimal belastning på höljet, integriteten och styrkan hos alla ramkonstruktioner. Det bästa alternativet är att bygga ett autonomt utrymme för poolen.

Enheten i det egna huset i den inre poolen är ganska svår process som systemet och kompetent tillvägagångssätt är nödvändiga för.

Det är nödvändigt att börja arbeta med planering och utveckling av planen. De inbjudna experterna kommer att genomföra alla nödvändiga studier: bestämma markens tillstånd och grundvattnets dynamik, beräkna det kommande arbetet och deras ungefärliga kostnad.

DIY hemlagad pool

De kommer att ge råd om vilken form av skålen och typen av pool som passar ditt speciella fall. Om poolen ska byggas i ett färdigt rum kommer de erfarna specialisterna att skapa en byggplan och föreslå lämpliga alternativ för parametrarna för den framtida anläggningen.

Om så är nödvändigt kommer de också att utveckla ett lämpligt recirkulationsschema, välja filtreringsutrustning och kontrollautomatik.

Alla viktiga detaljer diskuteras i förväg: ventilationssystemet, teknikkommunikation, typ av dränering av poolen.

Redan i konstruktionsstadiet kommer ägaren att ha en uppfattning om alla viktiga egenskaper hos den framtida designen – prestanda och kraften hos värme och elektrisk utrustning, vattenspegelns område.

Först efter att ägaren har studerat planerna och godkänner dem kan du gå vidare till installationsarbetet.

Privat pool: utsikt och form

DIY hemlagad pool

Hur bestämmer du typ och form av framtida strukturer? På många sätt beror de på områdets yta och geologiska egenskaper.

Enkelare i utveckling och konstruktion, liksom de mest miljövänliga, är en öppen struktur.

Vanligtvis föredrar ägare geometriska former av strukturer: rektangulär eller kvadratisk, som är enklare att designa och bygga. Ganska populär storlek – 18 kvadratmeter. m.

Enligt lokaliseringsmetoden är de:

 • Inte nedsänkbar, installerad över marknivå.
 • Dämpbar, belägen under marken;
 • Delvis nedsänkt är respektive halv under jordlinjen.

DIY hemlagad pool

Poolskålen kan tillverkas på olika sätt, från olika material:

 • armerad betong är tillverkad av tung betong och armering;
 • Polypropylenkonstruktioner kännetecknas av exceptionell täthet, så de behöver inte ytterligare vattentätning.
 • tegelsten är gjord av lera, med villkoret att väggtjockleken är minst 25 cm;
 • hopfällbara prefabricerade strukturer av plast eller metallkomponenter.

Pooler kan också skilja sig från principen om vattenförsörjning.

Enligt dessa egenskaper är de uppdelade enligt följande:

 • DIY hemlagad pool

  Skimmer. Denna typ av pool är typisk för byggnader som finns separat. I en sådan struktur är vattennivån ungefär tio centimeter under dess kanter. Filtreringsvätska uppsamlas genom speciella öppningar på sidoväggarna. De kallas skimmers.

 • Overflow. Vatten hälls vanligtvis i ytterkant, och det ser mer estetiskt ut. I detta fall installeras en speciell överflödig rännan runt omkretsen, i vilken vattnet överflödar genom kanterna. Därifrån omdirigeras den till en lagertank där den filtreras, bearbetas och upphettas. Detta garanterar cirkulationen. Denna design har en ganska hög kostnad.

DIY utomhuspool

Tänk på stadierna av självbyggande öppna strukturer på platsen.

DIY hemlagad pool

Det här är en konstruktion av en ganska enkel typ och att bygga den på egen hand kommer att minska dina finansiella kostnader jämfört med hur du skulle anställa en brigad av specialister.

Först måste du markera området, samt göra ett projekt som inkluderar poolen, tekniska rum och tankar för utrustning placering.

Delar av den uppställda strukturen bör inte röra grunden för en bostadskonstruktion, annars kan den senare förstöras.

Vi beskriver i detalj det pågående arbetets gång:

 • DIY hemlagad pool

  Välja plats för det framtida objektet. Det är bättre att inte göra det i tillväxtområdet av buskar och träd. Var försiktig om platsen för rekreationsområdet.

 • Pit med formen. Eftersom det finns en ganska imponerande mängd arbete att göra, är det bättre att använda hjälp av specialutrustning. I det här fallet kommer det att bli en grävmaskin. Det önskade djupet beror på poolens lämpliga storlek och ska vara en halv meter större än den här indikatorn. När allt kommer omkring behöver vi extra utrymme för installation av ett vattentätlager och konstruktion av formen. När gropen är grävd till ett förutbestämt djup är det nödvändigt att rengöra väggarna och bottenna grundligt från rötter och skräp. Också, om möjligt, ta bort eventuella oegentligheter.
 • Det är nödvändigt att utrusta dräneringssystemet. För att göra detta placeras murarna på botten, sedan ett tjugo centimeter lager av sand, sedan tio centimeter grus. Avlopp är grunden för strukturen.
 • DIY hemlagad pool

  Före montering av formningen förstärks konstruktionen med armeringsnät. Senare kommer olika delar av den nödvändiga utrustningen att fästas.

 • Det var formen av formen själv. För henne passar tjocka hållbara brädor (50 mm), vilka är anslutna med distansorgan. För att säkerställa smidigheten av brädorna på insidan av skålen, är det önskvärt att förbehandla dem med emerypapper.
 • Skapa en skål med betong. Vår byggnad kommer att kräva högkvalitativ, högkvalitativ tungbetong, som har en lämplig vattenbeständighet och kan klara även extremt låga temperaturer. Arbetet är ganska mödosamt och ganska komplicerat, därför är det lämpligt att hyra en konkret pump eller en automixer för att leverera blandningen. Ett oumbärligt tillstånd är användningen av en djup vibrator. Med hjälp blir alla luftbubblor som bildas i den avlägsnade från det hällda materialet. Vi skyddar den färdiga platsen från soligt solsken med lakan av takmaterial och i varmt torrt väder häller vi vatten. för att förhindra sprickbildning av betong.
 • DIY hemlagad pool

  Nästa steg är vattentätning. För sitt arrangemang behöver du följande: PVC-membran, beläggning med ett speciellt vattentät, kakel. Det kan användas penetrerande isolering – i detta skede beror allt på ägarnas preferenser och ekonomiska förmåga.

 • All nödvändig kommunikation, utrustning. I detta steg ingår installation av den processutrustning som är nödvändig för den efterföljande driften av strukturen. Dessa är anordningar för vattenuppvärmning, sanitetsanordningar, rengöringsutrustning, anordningar för kemisk behandling och vattenbehandling. För att lagra alla nödvändiga speciella tekniska rum bör tilldelas.
 • Konstruktionen testas för styrka. När skålen är klar måste du hälla vatten i den. Alla utlopp och rörledningar måste vara stängda för att förhindra dess passage genom dem. I ungefär fem dagar måste du övervaka beteendet hos den konstruerade strukturen. Placering av små skåror på skålens väggar hjälper till att bestämma närvaron eller läckage. Om ett problem föreligger är det nödvändigt att försegla defekterna i PVC-membranet. Därefter fylls krossens bihål med sand.

Hur man gör en pool med egna händer – bilder och videor för dem som vill ha sin egen damm

För poolens enhet på en personlig tomt finns flera sätt. Du kan köpa en uppblåsbar struktur och installera den om några dagar, men det här är ett kortlivat alternativ. För närvarande säljer även färdiga glasfiberskålar, som installeras i en förberedd grop. Det är bekvämt att bygga en konkret pool med egna händer, men det tar tid. Men denna konstruktion kommer att tjäna i många år, om konstruktionen kommer att klara alla kraven i arbetstekniken.

Innehållet

1. Arbetet börjar med identifieringen av en lämplig plats för byggandet av poolen Det är nödvändigt att ta hänsyn till grundvattnets djup. I områden där deras nivå ligger på ett avstånd av 0,5-1 m från markytan rekommenderas det inte att bygga upp ett stationärt betongbassäng. Det är oönskade att ha en byggnad nära grunden för byggnader på platsen.

2. Därefter bestäms formen och storleken på den framtida strukturen och det antas att ju mer komplexa bassinkonfigurationen och ju större dess storlek desto mer ekonomiska resurser kommer att krävas. Ur denna synvinkel kostar rektangulärformade reservoarer minst. Det är lättare att bygga sådana pooler med egna händer, du behöver bara noggrant markera så att alla sidor av strukturen överensstämmer med designberäkningarna.

3. Vid nästa steg fortsätt att gräva gropen. För att påskynda utgrävningsarbetet är det bättre att locka till specialutrustning, om det självklart kan nås till byggarbetsplatsen. Om det finns risk för kollaps av gropens väggar, placeras de under en liten bias mot mitten. Botten av gropen ska också ha en sluttning i avloppsrörets riktning. Detta underlättar ytterligare under driften av byggandet av vattenavlopp.

DIY hemlagad pool

Gräver poolen gropen

4. Experter rekommenderar att man lägger till ytterligare dränering av gropen. För detta ändamål görs en liten depression i mitten, som är fylld med murar. Då är botten täckt med ett sandlager, vars tjocklek varierar från 20 till 30 cm. Sanden är noggrant komprimerad. Efter att ha satt på sandet tio centimeter lager av grus, som också behöver täppa. Glöm inte att sätta alla nödvändiga avlopp och bulkkommunikation.

5. Därefter hälls botten med betong, för framställning av vilken cement av en grad som inte är lägre än 400 tas. Betonglösningen hälls med ett femcentimeter lager. Ett förstärkande nät läggs på toppen, för tillverkning av vilket en metalltråd 6-8 mm tjock används. Nätcellerna ska vara ca 15-20 cm. Korsningen av nätelementen är vridna med mjuk tråd. Ett annat lager av betongblandning hälls över nätet, vars tjocklek är också 5 cm. Som ett resultat blir bassängens tjocklek 10 cm. För att säkerställa jämn torkning av betongen fuktas den med vatten.

6. Efter att betongens botten härdar, fortsätt till konstruktionen av formning för hällväggar. För tillverkningen krävdes 30 mm brädor. Glöm inte att förse platsen för utrustningen, så att du inte behöver borra betong, vilket är helt oönskat. Före hällning av det första 15 cm betongbetonget fuktas botten med vatten, vilket möjliggör en mer tät vidhäftning av väggarna och botten. Även för detta ändamål tillsätts aluminiumpulver till lösningen framställd för det första skiktet. Därefter i det första lagret av betonginstallationsförstärkande nät, förberedd i förväg. Fortsätt skiktet fyller väggarna. Det tar 3-4 dagar att härda väggarna. Efter formningen avlägsnas.

DIY hemlagad pool

Betongbassängformning

7. Insidan av betongväggarna är plasterad och vattentätning av kalla leder utförs.

8. Utför installation av flyttbar utrustning.

9. Fortsätt till anordningens kant, som kan vara gjord av tegel eller häll betong.

10. Avsluta konstruktionen av poolen med egna händerbeklädnad, under vilka botten, väggar och kantar läggs ut med plattor. Använd samtidigt klisterkompositioner med vattentäta egenskaper. Inter-flisfogar görs lite bredare än när du fyller väggar i ett rum och fyller dem med vattentät injekteringsrör.

11. Installera sedan nödvändig utrustning, anslut vattnet och njut av skapandet av egna händer.

Du kan förenkla arbetet om du använder speciella uppsättningar bygg- och monteringssystem, som tillverkas av tillverkare av utrustning för simbassänger.

 • väggmaterial, som är huvudelementen i badskålen;
 • tätskikt;
 • motstående film;
 • beslag;
 • inbäddade delar;
 • undervattensdysor;
 • flänsknutar;
 • skummare;
 • filter;
 • pump;
 • stege för nedstigning.

DIY hemlagad pool

Pool layout

Det finns möjlighet att komplettera grundpaketet med tillbehör.

Det kan vara undervattensljus, en skyddande beläggning, en motströmsanordning, ett specialverktyg som behövs för att rengöra väggarna och botten av skålen.

De tre bassängalternativen som diskuteras nedan är kapitalinställda strukturer. Samtidigt monteras väggelement som skiljer sig åt i vikt, form och storlek på platsen för konstruktionen av en konstgjord reservoar. Facing film kommer i en kompakt rulle, och dess bredd är bekväm för skärning och installation. I vissa uppsättningar är filmen redan ”svetsad” till skålens storlek och kommer i form av en väska. Innan arbetet påbörjas bestäms de med byggplatsen, storlek och form av poolen, vilket bestämmer valet av det mest lämpliga väggmaterialet. I sin roll kan han agera:

 • expanderade polystyrenblock;
 • stålplåt;
 • betongblock.

Det är lämpligt att samråda med experter för att förstå vad arbete kan göras för hand. Några stadier av konstruktion lämnas bäst till proffs.

Det här byggmaterialet används även i byggandet av hus, så det är inte alls svårt att göra en poolbassäng. Storformatblock, med imponerande dimensioner i kombination med låg vikt, gör det möjligt att lägga ut väggar på kort tid.Betongblandningen hälls endast i de håligheter som anges i blockkonstruktionen. Närvaron av alla fäst- och förstärkningselement, nödvändiga inbäddade delar underlättar installationen av strukturen. Samtidigt ser en uppbyggd swimmingpool med egna händer från en motstående film väldigt imponerande ut och dekorerar trädgården i ett privat hus. Arbeten utförs i följande ordning:

1. Märkning och grävning av gropen.

2. Fyllning av betongbasbasen.

3. Montering av block med tung- och spårfästen som förenklar byggandet av poolväggarna.

4. Med hjälp av en vanlig handhållen hacksåg klipps kvarteren i storlek, och tekniska hål skärs i dem.

5. I hålrummen i blocken är det nödvändigt att sätta in förstärkningsstängerna, vilka nödvändigtvis är fastsatta tillsammans för efterföljande gjutning med betong.

6. För att betonga väggarna införs de också i röret som är avsett för projektet, medan fogen mellan röret och byggnaden är fylld med ett självhärdande förseglat skum.

7. Den ”romerska” stegen som ger ingången till poolen är gjord av polyester förstärkt med glasfiber. Utformningen av trappan sätts in i den beredda skåran.

8. Därefter startas betong av väggarna, under vilka kaviteterna i blocken fylls med en färdigblandad betong med en pump.

9. Arbeta komplett lägger motfilm, som är fodrad med väggar och botten av en badbägare. Pool fylld med vatten. På sin omkrets placeras dekorativa plattor som betonar kanten på behållaren.

När du använder detta byggmaterial för montering av väggar kan du bygga en pool med egna händer runt eller ovala. Det är också möjligt att ordna skålen i form av ”åtta”. Som grund för en konstgjord reservoar verkar den monolitiska betongplattan. Det är möjligt att installera strukturen på en välmassad mark, för att täcka den med ett skyddande, vävt tyg.

DIY hemlagad pool

Montering av poolen av stålplåt

I rollen av den strukturella och formande basen är en bred enstaka remsa av stålplåt, levererad i en rulle som vecklas precis före installation direkt i gropen på byggarbetsplatsen. En speciell stålprofil finns för att fästa stålbandet i ringen. Det är med hans hjälp att skålens varaktiga och stabila design är monterad.

Fasadfilm för en rund pool levereras i form av en färdig stor ”påse” som veckas ut och är fastsatt runt omkretsen av badskålen med en ringformad fästprofil. Installationen av teknisk utrustning startas efter avslutning av kakel och fyllning av poolen med vatten, vilket tätt pressar filmen på väggarna och botten av strukturen.

1. Efter utgrävning och montering av botten av den monolitiska betongplattan fortsätt till installationen av väggar.

2. För byggandet av poolens väggar med standard betongblock. Samtidigt utföra förstärkningen av varje tredje rad murverk runt omkretsen.

3. Istället för en obekvämt stegstege installeras en fabriksbyggd trappa med bekväma breda steg. Byggandet av trappan är inbyggt i byggnaden under murverkets arbete.

4. Den inre ytan av skålen som är fodrad från blocken är fodrad med isolerande material längs hela omkretsen.

5. Efter att de har genomfört läget av den motstående filmen, vilken är avlindad från rullen, och de enskilda remsorna är fastsatta genom kallsvetsning.

6. Filmens övre kant döljer sig under en dekorativ kant.

För att få en bättre förståelse för hur man bygger en pool med egna händer rekommenderar vi att du tittar på videon.

Sådana poolbad har nyligen blivit utbredd på grund av att deras konstruktion är mycket enklare och snabbare än konstruktionen av betongkonstruktioner. Poolens utformning är gjord i form av en färdig skål, som drivs in i en tidigare beredd gräv. Dessa färdiga bad är gjorda av glasfiber, keramik och kompositmaterial.

Riva ut gropen genom arbetsstyckets storlek. Botten är täckt med murar, som är väl komprimerade. Därefter införs skålen med hjälp av lyftanordningar i gropen. Det återstående utrymmet mellan dess väggar och gropens väggar är täckt med jord. Innan du köper är det nödvändigt att klargöra det temperaturintervall där installationen av en sådan pool är möjlig. I de områden där marken är djupfryst kan man trycka på strukturen.

DIY hemlagad pool

Klar plastbassäng

Fördelarna med plastpuljor inkluderar:

 • snabb konstruktionstid;
 • perfekt slät yta, lätt att ta hand om;
 • Inbyggd stege i skålens design;
 • långsammare kylning av vatten jämfört med betongpooler;
 • perfekt vattentätning;
 • lång livslängd, upp till 50 år;
 • omöjligheten av att odla bakterier på plastskålens yta.

Nackdelarna är:

 • den höga kostnaden för att transportera den färdiga skålen till installationsplatsen;
 • installation kräver användning av en kran;
 • Begränsat val från modeller som erbjuds av tillverkaren
 • oförmågan att beställa skålen på specialprojekt.

1. Försäkra sig om att badbunken är vattentät är den viktigaste uppgiften som måste åtgärdas vid konstruktionen av poolen. Vid montering av prefabricerade strukturer löses detta problem med hjälp av en speciell film tillverkad av härdad polyvinylklorid. I byggandet av betongbassänger återförsäkras ibland och används även detta material. Men med förbehåll för tekniken att betonga väggarna och botten är det överflödigt.

2. Att säkerställa rent vatten är en lika viktig uppgift. För att uppnå vattnets renhet tillåter en ordentligt organiserad cirkulation av vatten, vilket rengörs av installerade filter. Med hjälp av ett glidande eller avtagbart lock är det möjligt att skydda vatten från löv och insekter.

3. Ökningen av poolperiodens varaktighet under tre sommarmånader. Uppnås genom installation av uppvärmt vatten i poolen. Även nyligen har ljusskåp placerats ovanför poolerna, så att de kan användas i sex månader.

DIY hemlagad pool

Byggande av takpooler

Om så önskas, året runt driften av poolen, måste dess konstruktion utföras inomhus, medan byggmaterial används som är lämpliga för rum med hög luftfuktighet. Kräver tvångsavfuktning med särskild utrustning. Också höga krav på ventilationssystemet i ett sådant rum.

DIY hemlagad pool

Pool att ge

DIY hemlagad pool

Valet av poolform

DIY hemlagad pool

Val av pool storlek

Ovanstående är flera alternativ för hur man gör en pool med egna händer. Efter att ha läst artikeln är det nödvändigt att beräkna kostnaden för varje metod och möjligheten att använda den i ditt hemland. Efter att ha valt det mest ekonomiska alternativet kan du börja bygga en konstgjord reservoar som kommer att ge stor glädje till alla familjemedlemmar och gäster. Nu är sommar heta dagar inte hemska, för det svarta vattnet i den konstruerade poolen kommer att spara från värmen. Nu, för att simma, gå inte till en närliggande sjö eller flod, eftersom bredvid huset finns en egen reservoar, byggd med egna händer.

Vi rekommenderar relaterade artiklar

DIY hemlagad pool

Uppblåsbara pooler – vilken man ska välja, hur man installerar och reparerar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *