Lägga

DIY plywood partition

Efter det här, fäst den andra endelskivan:

DIY plywood partition

DIY plywood partition

Det finns en hel del kvar här – här kan vi inte göra utan mätningar och underskärningar. Som i slutet av väggen, där du behöver skära ytterligare element.

Totalt kommer väggen att ta 2 hela tallrikar på varje sida, 2 ”halvor” på varje sida (sågad strikt i halv), plus en för alla komplementära.

Totalt sju på en vägg 4 meter lång med en takhöjd på 2,75 m, planera vid beräkning av materialkostnaden.

Det finns inget bättre när någon bryr sig om dig. Till exempel tillverkare av högkvalitativ mineralullisolering, som i kombination även är ljudisolerade material.

Sådana isolatorer, ljudisolatorer görs med hänsyn till utförandet av flera funktioner, så det finns ingen anledning att söka ljudisolering separat. En fråga i ytterligare bekvämlighet – material som realiseras i rullar är inte så praktiska att montera, som kaklade former. De måste vikas, skäras, men inte alltid kunna överensstämma med mineralullens tjocklek – den är stratifierad.

Plattor av en viss storlek är lättare att klippa och det är lätt att helt montera.

Inuti den färdiga ramen försöker vi noga trycka materialet på de redan monterade plattorna, vi lägger värme och ljudisolering:

DIY plywood partition

Då upprepar vi spånplattans operationer på andra sidan väggen, och vi får en nästan komplett konstruktion:

DIY plywood partition

På frågan om sättet att fästa och antalet hårdvaror på ett spånplåt svarar jag:

1. Fäst med skruvar på ett träd minst 35 mm långt.
2. Var noga med att fästa plåten vid kanterna.
3. Kantkanten måste vara minst 600 mm.
4. I mitten av monteringsplattan så att ”det var fast.” Det finns inget att söka efter obefintlig teknik, särskilt eftersom vi redan har brutit mot dem när vi monterade en icke-standardiserad ram.

Samlingar och kamrater

Med en trästruktur – ja. Allt är klart där, men jag kommer inte ens prata om hur man mäter och skär. Mått med ett måttband, såg med en såg. Eller elektrisk såg.

Men det finns ett tillvägagångssätt: det är bättre att bearbeta spånskivans leder på en gång, mer exakt, till spackel. Så att fukten, som finns i luften, inte tränger in i skärningarna och inte tvingar dem att sätta och svälla. När du äntligen är klar är partitionen fortfarande okänd, och du behöver inte ha ”svullna” leder.

För att kvalitativt och jämnt zashpatlevat leder och gränssnitt av plattor med väggar, är det nödvändigt att använda sådana enklaste material som självhäftande nät och hörn, plast eller aluminium.

DIY plywood partition

Rist på lederna av plattor

DIY plywood partition

Vid slutet av arbetet, när nätet torkades och fastnade, föredrog jag att avsluta hela väggen med en mållinje, som jag starkt rekommenderar till dig:

DIY plywood partition

Som du kan se är lederna nästan omärkliga – det här är en kontinuerlig yta.

Hur man gör en partition av plywood

DIY plywood partition

Att göra en partition i en bostadsbyggnad på många sätt. För detta kan du använda gipsplåt, block av lättbetong, silikat och keramik tegel och slutligen trä. Du kan använda plywood för denna uppgift. Det är självklart att det här är en fråga om att täcka partitionen, men vad gäller ramen, när det gäller plywood kan det vara allt du vill, du kan utrusta ramen från en metallprofil, och du kan också från trä. Bättre, naturligtvis, att göra en ram av trä. Det är enklare och billigare, och dessutom är trä ett träd, även om plywood inte är ett helt naturligt material, men det är av trä, så träramen är närmare den. En annan sak, när det gäller kontoret, i det här fallet finns inget kvar, hur man får mobil partitioner av Almaty. som idag är det bästa alternativet för arrangemang av kontor, och både stora och små.

Konstruktion av plywood partitioner

Så bestämde du dig för att bygga en plywoodpartition på en träram.

För företag behöver du följande:

• plywood;
• bräda;
• såg;
• måttband
• hörnmetallfästen;
• självuttagande skruvar;
• skruvmejsel.

Vi måste börja med ramkonstruktionen.

Du måste markera rummet. Uppgiften är att markera platsen för installation av styrkort. Enkelt uttryckt är det nödvändigt att ange platsen där partitionen kommer att vara. Markera behovet och platsen där det kommer att finnas en dörröppning.

Nästa behöver du trä. Det bästa alternativet är en plåt med en tjocklek av 30 cm och en bredd på 15 cm, naturligtvis kantad.
Skärelementet i ramen ska gradvis efter behov.

DIY plywood partition

I början behöver du installera guider. Det är nödvändigt att utrusta ramen. Brädorna är fästa på väggar, golv och tak. Sedan placeras en inre ram mellan dem, vertikala och horisontella broar placeras, vilket delar ramen som bildas av styrningarna i sektioner. I samma skede är det nödvändigt att etablera en dörröppning. I hans fall måste man också använda styrelsen. Det är möjligt att ansluta brädorna med varandra, helt enkelt med självuttagande skruvar, driva dem i vinkel och med hjälp av en vinkelmetallfäste.

När ramen är helt klar kan du gå vidare till trimmen. Plywood är skuren i bitar och fastsatt på ramen. Det första du behöver fixa de största bitarna, och efter de som är mindre och så vidare till de minsta. Det är viktigt att nämna att kåporna på skruvarna som håller plywooden ska vara inbäddade i plywood.

Hur man gör en partition?

Det som är viktigt är inte hur mycket kvadratmeter finns tillgängliga, men hur korrekt läggs de ut.

När allt kommer omkring, känner alla till sådana arkitektoniska sovjetiska ”mästerverk” som lägenheter med genomgångsrum, där det var omöjligt att placera inredningsdetaljer optimalt, men det var bara nödvändigt att överföra partitioner.

Hur man gör en partition av brädorna?

DIY plywood partition

Träpartitioner är det äldsta sättet att planera ett rum, men ändå är det fortfarande populärt. trots överflöd av alternativa material.

Arrangemang av skivor av trä är mer krävande än att säga installation av gipsskivor eller skumblock, men de har också sina fördelar:

Till skillnad från gips, på ytan som det kan finnas bulor från de skarpa hörnen av möbler, eller till och med öppningar i händelse av en stark dynamisk belastning, kommer det inte att hända med träpaneler.

Men kostnaden för partitionen blir mycket högre, dessutom är trä en dålig ljudisolator. även när du lägger arken av ljudisolering mellan brädorna.

Sammansättningen av partitionen är ganska enkel. Först monteras lagerstängerna runt omkretsen, de är anslutna till basen med klämmor eller skruvar, om basen är trä.

Dörröppningens gränser etableras omedelbart av två vertikala och horisontella stänger, och det är bättre om dörrblocket är monterat.

Vertikala ställen är slutligen monterade. fäst vid lagerstängerna, varefter ramen är kantad på båda sidor, vanligtvis med klädplatta eller plywood.

Hur man gör en partition av plywood?

DIY plywood partition

Om du är en förespråkare av användningen av naturmaterial i dekorationen, så för att skapa partitioner du sannolikt vill använda plywood, vilket i övrigt är berättigat ur praktisk synvinkel.

Till skillnad från gips, som är ganska formbar före dynamiska belastningar och en dugg på något sätt kvarstår på ytan, är plywood en hållbar beläggning. så att du kan skruva i fästelement utan att använda klämmor, liksom att hålla på dig en stor vikt av hängande inredningsdetaljer.

Uppdelningen av plywood görs på samma princip. att skiljeväggarna på brädorna eller gipset.

Ursprungligen skapas en ram, och det är inte alls nödvändigt att använda en träbalk för denna design, det är orimligt dyrt. Det bästa alternativet skulle vara en kombinerad design – ramen för metallprofilen och plywood trimmen.

Längs väggarnas och golvets omkrets är det nödvändigt att fixera stödbalkarna. Därefter installeras interna rack till dem, om en dörröppning är tänkt, är dörrblocket omedelbart monterat, varifrån installationen av alla andra pelare och ramstångarna börjar.

När ramen är gjord, är den pläterad med plywood på den ena sidan, lägger ljudisoleringsplåtar i piren, och sedan klipper manteln med den andra sidan.

Hur lägger man en tegelpartition?

DIY plywood partition

När det är nödvändigt att skapa i rummet en huvudpartition med goda ljudisoleringskvaliteter föredras den gamla beprövade tegelstenen.

Naturligtvis kommer dessa arbeten att bli mer mödosamma jämfört med installationen av trä- eller gipsskivor. Dessutom innebär att tegelstenar innebär ett ”vått” arbete med cementmortel.

Tegel är ett ganska tungt material. Därför behöver partitionen ingen ram, det isolerar också ljudet bra. Innan du börjar arbeta är det nödvändigt att bestämma platsen för installationen av partitionen och skissera platsen för tegelverket på golvet.

För inre icke-bärande skiljeväggar, det är ingen mening att använda fast tegelsten, det är dyrare, dessutom kommer vikten av partitionen att vara betydande, använd ihåliga tegelstenar. beläggningsproceduren är standard – med ligering av rader.

Du kommer också att vara intresserad av:

Du bör omedelbart redogöra för dörrväggen och börja lägga sig ifrån, om det finns ett litet mellanrum mellan taket och den sista raden, vilket ofta är fallet, det ska fyllas med skum. Efter att lösningen torkat är finisharbetet gjort.

Se även den användbara videon om hur man gör träpartitioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *