Hur man gör

DIY smörgåspaneler

Den första anledningen. Processen att tillverka en CIP-panel kräver noggrann vidhäftning av processflödetid: upppackat lim måste användas inom högst 5 minuter. Därefter sker dess snabbflödande polymerisation. Härdat bindemedel tvättas inte av något av de befintliga lösningsmedlen. Rengöringsutrustning och verktyg i detta fall utförs med mekanisk metod eller genom upphettning till 400… 500 ° C.

Den andra anledningen. Polymerisering av lim uppträder med riklig skumfrisättning och en multipel ökning av dess volym. Vid det här tillfället är det nödvändigt att klämma fast de delar som ska limas ihop, vilket görs med hjälp av en speciell kraftfull press som kan skapa en kraft på ca 18 ton. Annars kommer bindning inte att ske. Det blir sålunda uppenbart att produktionen av sandwichpaneler på artisanal sätt, utan särskild utrustning, i princip är omöjlig.

Fördelarna med utrustning

När man använder specialutrustning, vilket är relativt billigt och betalar sig helt efter genomförandet av cirka 500… 550 paneler som produceras med hjälp, är det nödvändigt att använda manuell arbetskraft på högst två personer. I detta fall kan linjen producera en färdig panel på högst 10 minuter. Lim används som en 5-minuters och 10-minuters. Dessutom möjliggör specialutrustning tillverkning av smörgåsplattor och fiberplattor – Green Board GB3.

Video för tydlighet.

Hur man gör en sandwichpanel

Bestäm om valet av sandwichpanelens extrema lager. Det kan vara galvaniserat stål. DSP, aluzinc, plast, OSB och även trä. Minsta tjockleken på varje ark bör vara 60 mm. Något material har dess nackdelar och dess plusser. Ett träd är till exempel mer miljövänligt, men det är svårare att arbeta med, det är mindre hållbart och mer brandfarligt. Galvaniserat stål brinner inte, men kan rosta utan speciell behandling och är föremål för deformation.

DIY smörgåspaneler

Välj en värmare som kommer att ligga i mitten. Som ett lager kan du använda polyuretanskum, polystyrenskum. basaltfiber eller mineralull. Isoleringens bredd beror på vilket syfte du bygger byggnaden. Om det blir ett sommarhus. då kan fyllmedlet vara 1-2 cm. Om du planerar att vara i en byggd byggnad även under vintersäsongen, gör sedan fyllmedlet mer än 3-5 cm.

DIY smörgåspaneler

Applicera ett skyddsskikt på en av sidorna på varje panel, som kommer att ligga på kanterna. Skydd, välj, baserat på panelernas material.

DIY smörgåspaneler

Låt panelerna torka. Det borde ta minst en dag. Om du tillämpade flera lager av skydd (detta görs huvudsakligen för träpaneler), öka sedan tiden tre gånger.

Applicera lim på sidan av panelen som du inte täckte med skydd. Lim används bäst på polyuretanbasis. Placera försiktigt mellanskiktet på panelen.

DIY smörgåspaneler

Applicera lim på den andra panelen. Vänd den och lägg den på ett lager av isolering. Form panelen.

Sätt sandwichpanelen under press för 2 eller 3 timmar. Pressen måste vara placerad på hela panelen.

DIY smörgåspaneler

Låt den färdiga panelen torka i 15-30 timmar (allt beror på materialet som används). Därefter, med ett skarpt föremål, avlägsna överflödig isolering, om någon.

Skär panelerna i ark av önskad form. Din sandwichpaneler är klara!

DIY smörgåspaneler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *