Installation

DIY tegel foundation

Principen för byggandet av grunden för en sådan struktur är densamma som för en bostadsbyggnad. Ofta hälls grunden för tegel med egna händer för ett bad i form av en kontinuerlig tejp. Men om väggarna är avsedda att vara skyddade, kan du spara pengar och komma överens med en kolumnär bas. För källaren av remsan grunden av badet är bättre att använda röd tegelsten. Silikat är rädd för fukt. Vid arrangemang av basen under badkarets väggar bör man också uppmärksamma vattentätning.

Hur man gör en tegelsten med egna händer för lusthuset

I det här fallet kommer det att vara tillräckligt att bygga fyra kolumner i hörnen av strukturen. Under mycket lätta gazebos blir sådana fundament inte ibland fördjupade. För stora konstruktioner av denna typ installeras 6-8 pelare.

DIY tegel foundation

Förutom en tejpfundament gjord av tegel för bad, borde basen under lusthuset vara vattentät. Under stöd sätter säkert ruberoid i flera lager. Vid hällning av den tomma centrala delen av pelarna installeras klämmor eller stavar under sätesramens sele och pelare. Ovanför stödet ska de stiga 20 cm. I betongen förstärks stavarna med 20 cm.

DIY tegel foundation

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

DIY tegel foundation

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

DIY tegel foundation

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

DIY tegel foundation

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

DIY tegel foundation

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

DIY tegel foundation

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Hur man gör en tegelsten med egna händer?

 • Hur väljer man en tegelsten som grund för denna typ?
 • Tegelbyggnadsteknik
 • Hur man förstärker stiftelsens murverk med egna händer?

Oftast, när man väljer en grund för ett privat hus, anses inte tegelstenen att betraktas på grund av sin opålitlighet. Det bör förstås att detta är en felaktighet.

DIY tegel foundation

Strukturen av tegelstenen.

Grunden för tegelsten har följande styrkor:

 • medelstyrkor
 • hög styvhet;
 • dåligt motståndskraft mot låga temperaturer och fukt.

I samband med dessa parametrar rekommenderas att man applicerar den här typen av fundament i torr, fast mark, som inte är benägen att heaving och har ett lågt grundvattenbord.

Livslängden för grunden av denna typ, enligt regler och normer för installationen – cirka 40 år.

Fördelarna med grundläggningen av tegelstenar:

DIY tegel foundation

Strukturen av grunden för tegelverket.

 1. Delvis förstörd bas kan lätt repareras genom att återställa elementen i tegelverket på de nödvändiga ställena.
 2. Frånvaron av stora tunga konstruktionselement gör att du självständigt kan bygga grunden utan att använda speciell utrustning och anställda arbetare.
 3. När marken flyttas är global destruktion frånvarande (denna grund är mer flexibel än monolitisk).
 4. Denna design kan ges någon form av tejp utan användning av formning.

Nackdelarna med grunden för tegelstenar:

 1. Hygroskopiciteten hos detta byggmaterial gör att fukt lätt kan tränga in i sin struktur, vilket påverkar stabiliteten hos basen negativt. Antalet avfrostnings- / fryscykler av en röd tegelsten är begränsad, så pålitlig vattentätning krävs.
 2. Kortare livslängd jämfört med betongfundament.
 3. Begränsat omfång. Vid konstruktion av en fundament på instabil jord, kommer det att vara nödvändigt att öka murstensstyrkan från mekaniska belastningar genom att utföra förstärkning.

Material som behövs för byggandet av grunden för röd tegelsten:

 • isolering;
 • tegel;
 • vattentäta material;
 • cementmortel;
 • Material för förstärkning (murverk, förstärkning).

Hur väljer man en tegelsten som grund för denna typ?

Tegelsten är huvudmaterialet för grundandet av denna typ. Tillförlitlighet och hållbarhet både grunden och ett privat hus som helhet beror på huruvida det är rätt.

DIY tegel foundation

Du borde veta vilken tegel som inte får användas för byggandet av en sådan struktur. Stiftkonstruktion av någon ihålig eller silikat tegel är oacceptabel. Absolut oavsett hur väl vattentätning kommer att utföras.

För att lägga den underjordiska delen av basen är det nödvändigt att välja en keramisk tegel av röd färg, som är ordentligt bränd. Det kännetecknas av hög motståndskraft mot kompression och påverkas mindre av fukt.

Den ovan markerade delen av basen, de övre våningarna och basen kan läggas av silikat vit tegel. Användningen av detta byggmaterial för ovanstående fundament är endast tillåtet på ett torrt lager av jord med låg grundvattenförvaring.

Det är viktigt att välja rätt materialkvalitet. I detta fall måste du ta hänsyn till 2 grundläggande parametrar: F (frostmotstånd) och M (belastning per 1 cm2). För byggandet av stiftelsen bör användas tegelmärken M300, M250, M200, M175, M150 med frostbeständighet F 35-100. För underjordisk murverk bör värdet av vattenabsorption vara i intervallet 7-15%.

Priserna på keramiska tegelvarumärken varierar i intervallet 8-20 rubel per 1 stycke. Den slutliga siffran beror på byggmaterialets egenskaper och storleken på det inköpta partiet.

I 1 kubikmeter. Tegel murverk kommer att vara ca 400 st. För att beräkna den totala mängden material som behövs, måste du multiplicera den resulterande volymen med antalet tegelstenar i 1 kubikmeter murverk.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Tegelbyggnadsteknik

DIY tegel foundation

Strukturen av tegelstenskolonnen.

Först och främst måste webbplatsen utveckla en baskonfiguration och beräkna volymen med hänsyn till den möjliga belastningen (massa av golv, väggar, tak) och markens tillgängliga egenskaper. Bredden på basen måste beräknas så att tejpen är en halv tegel större än en privat husets väggar. Detta gör det möjligt att lägga stockar på den inre höljet vid arrangemang av golv.

Markarbeten. Skytten under tegelgrunden gräver för att kunna lägga ett lager av material för vattentätning på båda sidor. På löv- och lerajord kommer det att bli nödvändigt att göra dumpning, därför bör grävbredden ökas med minst 1 m.

Enheten är en kudde med sand med en höjd av 0,1-0,15 m. Sand måste fuktas och komprimeras tills en plan yta erhålls.

Läggande av vattentätande lager. För ett enklare alternativ är det meningsfullt att använda vanlig takfilt, som är vikad i flera lager.

Det rekommenderas att använda polymermaterial för vattentätningsskiktet.

DIY tegel foundation

Ordningen av vattentätning tegel foundation.

Montering av formning och hällning av betongkudde med en höjd av 100 mm. Med hjälp av en betongplatta finns det möjlighet att öka basens bärkraft. Betong kan förstärkas med metallstavar eller ståltråd.

Legeprocessen. Dessa arbeten bör startas efter att den konkreta blandningen har hårdnat. Läget bör börja med avlägsnande av hörnen och fortsätt med ligering av leder av minimal tjocklek.

Om du inte planerar att fortsätta plåta grunden, ska sömmen spolas. Annars kan vanliga inre sömmar användas. Sammanhang mellan bottenstenarna måste fyllas med murbruk. Externa sockersömmar är vända, så de behöver inte fyllas med murbruk.

Därefter måste du vänta i 2-3 veckor för att stiftelsen ska stå fullt och lösningen ska kunna förstås.

Som tidigare nämnts måste områden med högt grundvattenbehov utföra dumpning. Sandkudden måste utföras längs basens omkrets. Utrymmet mellan grundväggarna och grävens väggar bör fyllas med grus, murar, skräp eller grov sand. Detta skikt kommer att bidra till att vatten snabbt återkallas under smältning av snö och långvariga regn.

För att effektivt skydda grunden för huset från atmosfärisk fukt är det anordnat slagning, för detta ändamål är jordytan betongad kring basens omkrets med en sluttning på utsidan vilket gör att vatten kan flöda fritt.

Innan väggar byggs är det nödvändigt att göra vatten- och värmeisolering av den horisontella övre delen av stiftelsen.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Hur man förstärker stiftelsens murverk med egna händer?

DIY tegel foundation

Strukturen av stiftelsen och tegelstenarna.

Om den tillgängliga marken på den plats där det är planerat att bygga ett privat hus, inte är tillräckligt stabilt, måste du stärka grunden för denna typ. En sådan konstruktion av basen gör det möjligt att motstå svåra mekaniska belastningar även på problemjord.

Det är nödvändigt att säkerställa att beslagen är dolda under ett lager av cementmortel minst 2 mm. Detta kan leda till en ökning av sömtjockleken. För förstärkning används metallstavar, vilka har en diameter på ca 6-7 mm. De måste läggas på ett avstånd av en halv tegel från bandets sidoyta längs hela omkretsen.

För tvärförstärkning är det nödvändigt att använda ett galler av ståltråd, som har en diameter på ca 3-5 mm. Om en tråd med en tjocklek på mer än 5 mm används, måste du göra zigzagvävning.

Grunden för tegelstenar är dyrare och mindre hållbar än en monolitisk bas, men den här tegelstrukturen har ett tillräckligt stort antal fördelar.

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

DIY tegel foundation

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

DIY tegel foundation

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

DIY tegel foundation

Vi byggar en röd tegelgrund på egen hand

Tegelsten – det huvudsakliga materialet som används vid konstruktion, utan vilket ingen konstruktion fungerar. Förutom väggkonstruktionen används den också vid byggandet av stiftelser.

DIY tegel foundation

Fördelar och nackdelar med murverk

Grunden för tegel används i byggandet av terrasser, stugor, stugor, hus av armerade betongplattor. Det har ett antal viktiga fördelar:

 • inte föremål för naturliga faktorer och skadar inte människors hälsa.
 • Grunden av tegelstenen med egna händer läggs ut snabbt. En person kan självständigt klara det här arbetet (med vissa färdigheter, förstås).
 • kostnaden för tegelverk är mycket mindre än den armerade betongbasen;
 • bättre värmeisolering än betongprodukter;
 • murverk är mycket lättare att reparera. Skadade grundelement är lättare att ta bort och sätta in nya.
 • Det finns inga solida monolitiska plattor i tegelstenen, och i en situation när marken börjar röra sig, kommer den inte att kollapsa, men kommer bara att förlora sin styvhet;
 • hållbarhet.

Med många fördelar har en tegelgrund flera nackdelar:

 • porös struktur, därför kan en tegel vara mycket kall, på grund av fuktighet.
 • murverk måste värma
 • arbetet med byggandet av stiftelsen är mödosamt, innebär en stor investering av tid och ansträngning.

Typer av tegelmarker

Vid byggandet av en stiftelse självständigt är det nödvändigt att ta hänsyn till byggnadens och markens typ: Marken kan avvika under byggnadens vikt, deformeras under påverkan av temperaturfall och närvaro av vatten, som vid frysning expanderar och trycker fundamentet utåt – allt detta påverkar valet av grundstoftyp.

Valet av arter beror på den förväntade belastningen på marken. Brickfundamenten är av två typer:

DIY tegel foundation

Funktioner av läggandet av källaren kolonn typ

Denna typ av stiftelse är lämplig för byggandet av stugor, bad, terrasser, öppna verandor eller sommarstugor, vilket inte kommer att betyda betydligt belastning av murverk.

Tegelkolonner är installerade i hörnen av byggnaden – det kommer att finnas skärningspunkter mellan de stödjande väggarna. Det är lämpligt att ordna dem längs hela strukturen var 2: e meter. Pelarna är monterade i en fyrkantig grop som mäter 1×1 meter och samma djup. Botten är täckt med sand, som sedan fuktas och komprimeras. Detta är nödvändigt för bildandet av en slags plattform, eftersom det inte tillåter kolonnen att sjunka ner i jorden. Därefter fylls gropen med grus eller grus i djupet 20-30 cm. Det är inte nödvändigt att tampa för hårt, annars kommer inte vattnet att passera fritt och under frysning börjar jorden svälla. Ett lager av grus eller krossad sten jämställs med en murbruk, efter härdning, sätta takmaterial. Det är önskvärt att göra flera lager – detta kommer att förbättra vattentätningen.

Efter det att förberedelserna är färdiga kan du börja utförandet av tegelverket själv. Kolonnbasen för terrassen innebär användning av kolumner med mått på 2×2 tegelstenar, som läggs i följande ordning:

 • 2 rader av 2 tegel längs axeln;
 • 2 tegel över
 • 4 längs;
 • 2 över;
 • 2 längs
 • 4 över;
 • 2 längs
 • 2 över

De sömmar som bildades under processen måste fyllas med murbruk. Sedan murar gips och montera ett lager av vattentätning. Det kan vara bitumen eller takfilt – de skyddar på ett tillförlitligt sätt tegelstenen från den destruktiva effekten av fukt och snabb förstörelse.

DIY tegel foundation

Konstruktion av tejpbasen från en tegelsten

Om det antas att byggnaderna kommer att ha tunga lastväggar – en täckt veranda med terrass eller badhus med förlängning – då är det bättre att välja en remsa grund. För att göra detta, längs hela den framtida strukturen, är en gräv 1 m bred. Vid våtmark eller hög grundvatten bör gräsklippets bredd inte vara 1 m större än den för byggnaden som byggs upp (detta är nödvändigt för installation av dränering). Förberedande åtgärder är desamma som för dränering av kolonnbasen: sand hälls i botten, hälls med vatten och komprimeras.

Därefter läggs formen av plankor, vars bredd är 15-20 cm mer än bandets fundament, och höjden är 15 cm. Formpressningens botten är täckt med vattentätning, betongblandningen hälls över den. Mörkskiktet måste vara välplanerat, med en byggnadsnivå. Betongen kommer att ta tag i några dagar och efter inställningen är det möjligt att starta enheten på bandbasen. Placering bör höjas med ledningar, tegelsten ska läggas i förbandet. Det är nödvändigt att placera förstärkning från stavar eller galler mellan de två nedre och övre raderna, vilket gör grunden mer hållbar.

DIY tegel foundation

Verkligen arbetar lagligt sätt att spara.
Alla behöver veta detta!

DIY tegel foundation

Vilket märke av tegelsten att välja för konstruktion?

Att välja en tegel för byggandet av stiftelsen med egna händer, bör du överväga typ av stiftelse: underjordisk eller överjordisk. För det första är det bättre att välja röd, bränd. Det krymper praktiskt taget inte och absorberar inte och ackumulerar inte vatten. Placeringen av grunden för röd tegel kommer att pågå länge utan reparationsarbete. Om marken är marken eller det är nödvändigt att ordna källaren och de övre våningarna, kan du använda vit tegelsten. Men här är det värt att överväga den typ av jord som den sätts på. Den får inte vara våt och grundvatten som går nära de övre lagren.

Tegelstenar som har tomrum inuti är bättre att inte användas i konstruktion, eftersom de påverkas negativt av hög luftfuktighet och med förlängda belastningar kan deformeras.

När du väljer en tegel för att bygga en foundation (både kolumner och tejp), bör du vara uppmärksam på följande faktorer:

 • De bästa varumärkena är numrerade M150, M175, M200, M250 och M300;
 • motståndskraft mot låga temperaturer bör ligga i intervallet 35-50 cykler;
 • Om du behöver en tegel för basen, som kommer att ligga under jord, bör du överväga graden av fuktabsorption. Tja, om det inte är mindre än 6% och inte mer än 16%.

DIY tegel foundation

Särdrag av tegelfundament

Oavsett vilken typ av grund du föredrar, glöm inte några faktorer, med tanke på vilken du kommer att skapa en stark och pålitlig läggning:

 • Välj rätt material för murverk. Ju högre deras kvalitet desto starkare blir grunden.
 • Ju tätare strukturen hos materialet desto större är värmeledningsförmågan hos basen.
 • Om det är dåligt att fylla utrymmet mellan raderna av tegelstenar, kommer de att frysa och blåsa igenom, vilket också ökar värmeförlusten över fundamentet.

DIY tegel foundation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *