Skelett

Enhetskällaren i ett privat hus

Han lade in plaströr 110 mm i hålen som var specialtillverkade i källaren av huset – två stycken vardera för luftflöde på ena sidan och för utflöde på den andra. För ventilation fick vi köpa fyra mer plastavlopp (vinkel) 90 grader. Men så visade ett annat problem. På ett ställe installerade jag rören i basen och vred dem inåt i den andra änden – utan hylsa för fogar med hörn (både rör och hörn säljs endast med sådana uttag på ena sidan). Jag var tvungen att komma ut: på rören som kom ut ur basen gjorde jag gash på ett djup av ungefär sju centimeter på fyra ställen. Sedan spridda han med en planskruvmejsel med en liten ansträngning knivarna och satte in hörnen i dem med en sida utan ett uttag. Det visade sig ganska tillförlitligt.

I den resulterande tekniska nischen läggs och avloppsrör. Deras förspänning justerades med hjälp av fragment av tegelstenar.

Formning för golvtaket av en varm källare

Efter ventilationen flyttade han till formen för framtida golvtak (för toaletten och pannrummet är han golvet och för källaren och nischer för kommunikation taket). För formning ovanför källaren behövdes tjockare brädor, eftersom en ganska stor massa betong skulle behållas, så använde jag 6 / av brädet med en tjocklek av D5 mm. Stödena under dem placerades i tre linjer (längs kanterna och i mitten), tre står i en linje. Jag installerade lags på dem på kanten, för fixering som jag skar ut slitsar ovanifrån, där jag fixade lags. Klämde alla skruvarna. Alla tre rader av rack kopplade till varandra i gushes för att göra dem mer stabila.

Sedan satte han brädorna på stockarna, fixade dem inte med självgängande skruvar, bara skära gropbredd och satte den på toppen. Längs kälarens yttre omkrets och väggarna i kammarens rum, som han slog av från de gamla pallarna, monterade han rekvisita för formskivorna ovanför nischerna för kommunikation: han placerade de horisontella staplarna under formen på rekvisita från samma stavar. Vid en vägg tillåts basen på basen att placera en horisontell stapel direkt på den.

Från brädorna, som jag samlade från samma pallar från under tegelstenen, byggde jag på stavarna något som en sköld.

Två rader murverk var kvar ovanför den sammansatta formen – det här blir framtida golvets tjocklek. I det, med lite avvikelse från övre och nedre kanterna längs hela omkretsen, borrade jag hålen 0 12 mm till ett djup av 10 cm – i två rader var 20 cm. De behövs för att ansluta golvförstärkningen med väggarna. Sedan installerade han stötdämparna runt brunnen i källaren. Han gjorde detsamma i hörnet runt fönstret för att installera avloppssystemet och för att komma in i den tekniska nischen.

Därefter spred hela ytan av formen plastfilm utan att stänga källarens väggar. Efter det började jag lägga rebar 10 mm. Ändarna av staplarna införda i de borrade hålen i den första (nedre) raden.

På vissa ställen av skärningslister som är bundna med tråd. Efter installationen av förstärkningsrörets första rad började han att stänga av golvvärmeväxlarna enligt ett tidigare genomtänkt system.

Fasta rör med tråd till fixturen bara på vissa ställen – för att ge rörledningarna en önskad form. Sedan flyttade han till tillverkningen av metallramens andra rad. Han var bunden i nästan varje cell så att den kunde gå under drift, dessutom på vissa ställen mellan de första och andra raderna sattes vertikal trimning av förstärkning ca 10 cm lång. Sedan lossade han polyetylen värmerören från bottenrad och fäst dem med plastklämmor till toppen. Ändarna av den andra raden förstärkningen lindas också i hålen i murverket.

Efter att ha fäst rören, sprang han elektriska ledningar till den inre delen av källaren, och han stängde avloppsrörens insugningsrör så att de inte skulle få lösningen när man betongade golvet.

Betongar källarens golvtak

Så är formen och förstärkningsburet med golvvärmerör och kabeldragning färdiga. Nästa steg häller skivan. För att få en solid monolit, var det nödvändigt att göra allt arbete utan paus. Lösningarnas proportioner lämnade samma som för källarens väggar. Han fäst en metallruta till mixern för att leverera morteren till mitten av rummet. Därifrån placerade lösningen över hela området med hand med en spade. Som beacons används rebar, som är säkrad med tråd ovanpå ramen.

På hela plattan tog 14 påsar cement 50 kg vardera. Arbete utfört en. För dagen gjorde han det utan svårighet. Efter avslutning hällde han ytan med vatten för att undvika sprickor i betongen.

Nästa morgon torkade han av stapeln med alla oegentligheter på ytan och hällde vatten på den igen.

Resultatet var en betongkällare med tillförlitliga betongväggar och golv. Framåt – dess dekoration och arrangemang.

Källare i ett privat hus med egna händer – byggnadens gång

 1. Förberedelse av grop för framtida källare.
 2. Gropens väggar var täckta med plastfolie, takmaterialet och förstärkningsnätet låg på botten.
 3. Vid tillverkning av forma för väggarna i verksamheten gick / användes brädor och spånskivor.
 4. Golvbeläggningen under källarens tak.
 5. För organisation av ventilationskällaren användes plaströr och böjar.
 6. I nischen mellan källarväggen och plinten fanns avloppsrör.
 7. På golv av brädorna under formen la plastfilm, på vilken han monterade förstärkningskorgen.
 8. Att lägga betong i takkällaren.
 9. Mellan stolparna i förstärkningsburet lagde rör av varmt vatten golv.
 10. Betongöverlappning utfördes på en dag.
 11. Nästa morgon torkade han ytan av plattan med en bar och hällde vatten.

Källare i ett privat hus med egna händer – Bild av byggnad

Enhetskällaren i ett privat hus

Enhetskällaren i ett privat hus

© Författare: Andrey Novik, Jaroslavl

Recensioner och kommentarer: 5

Vladimir Yakushev, Kurgan
2017-06-12 (11:12) #

Källare för framtida användning

Jag såg en minikällare på min granne. Jag gillade idén mycket, jag bestämde mig för att göra samma sak på min sida.
1. På ett lämpligt ställe grävde han en rektangulär grop med en storlek av 35 × 50 cm och ett djup av 1 m. Han nivån och komprimerade botten. Han hällde ett lager av fint grus med en tjocklek av 10 cm. På toppen lade han ett 15 cm lager av lera.
2. Jag valde en röd tegelsten för golvet, lade den platt mot varandra. Han monterade sköldar från en 120×40 mm bord och installerade dem längs väggarna. Kappade brädor med ruberoid (du kan använda kartong). Som det isolerande materialet användes expanderad lera.
3. Jag gjorde ett skelett av ett dubbelsidigt tak av plåtstorlek 100x100x100 mm (längd, bredd, höjd) och sys upp med skiffer. Sedan skar han ett rektangulärt ventilationshål på 11 × 11 cm i gaveln. Utanför stängde han det med ett fintmaskat nät.
4. När det gäller källarstorlek monterade han en ram gjord av 50 × 50 mm timmer och fästes på sina korta sidor, med gardiner, två dörrar gjorda av skivor av ett bräda med en sektion på 100x 14 mm. Denna design fungerar som en lucka. Under den kalla årstiden hamnar jag honom med en gammal tröja.
5. Runt källaren för avlopp, för vilken han grävde en gräv, bredden på en spade bajonett och ett djup på 50 cm, och täckte sedan den med grus.

Gästplats ”gör det själv”
2016-11-11 (9:18) #

Det föreslagna alternativet är naturligtvis bra, men författaren har tur att grundvattennivån trots alla försäkringar fortfarande inte är så hög på sin plats, eftersom han grävde en grop på sommaren ca 2 m djup (precis vad du behöver för normal källare) och placeras lugnt där en metalllåda som har stått där i många år. De flesta trädgårdsmästare kan bara avundas här. Till exempel har jag en primer belägen på ett djup av ca 1 m. Vid denna tidpunkt, åtminstone någon tung låda som du gillar att gräva i, kommer ditt vatten fortfarande att pressas ut till ytan. Men trots allt är en stuga utan källare inte en stuga. Och om du gör det grunt, då är det bara ett slöseri med arbetskraft och resurser.
Vad ska man göra? Jag kom ut ur situationen enligt följande. När du grävde källaren och monterade dess väggar, så längs dem vertikalt installerade metallrör med en diameter av 150 mm. Deras höjd var begränsad av taket på min byggnad (se fig.). Det är dessa rör som minskar det mest enorma trycket på botten av källaren att grundvatten utövar på den (speciellt på våren). Även på sommaren ligger vattnet i dem på en nivå över 1 m. Ja, och viktigst sagt, jag sa inte att min källare var begravd med ca 2 m. Och det är helt torrt i den.

Enhetskällaren i ett privat hus

Alexander Indyukov, Kotovo
2016-10-16 (17:06) #

Vattentätning källaren med egna händer
Källaren i landet började passera fukt, som det visade sig på grund av grundligt grundvatten. Särskilt mycket vätska ackumuleras under vår och höst. Som ett resultat bortskämdes maten. Jag började inte demontera hela strukturen, men på råd av en välbekant byggare reparerade jag själv strukturen.
För att skapa ett vattentätt lager på golvet inuti källaren, användes en blandning av flytande glas och cement (kan betong) murbruk i ett förhållande på 1:10. Han täckte golvet med en blandning av 5 cm och fick torka. För att öka styrkan fylldes ytan med ytterligare två lager flytande glas med en tjocklek av ca 3 mm med mellanlagstorkning.
Varning!
Om rekommendationerna för beredning anger proportionerna av komponenterna i vikt, använd densitetsvärdena: flytande glas -1,5 kg / l, cement-sandmortel (1: 4)
– 2,6-2,7 kg / l betonglösning
– 2,2-2,5 kg / l kvartsand
– 1,5-1,7 kg / l (1,7 – för packad sand, 1,5 – för lös).

Att reparera väggarna användes på ett annat sätt. På en hink cementmortel tillsattes 200 g PVA lim. Det förbättrar rörligheten, ökar betongens slutliga styrka och vattenbeständighet. Denna lösning pussade källarens väggar i två lager.
Jag gillade dessa metoder för vattentätning: de är enkla, ekonomiska och tillförlitliga – källaren strömmar inte längre.

Victor
2016-05-23 (12:15) #

Min fråga är om det är möjligt att lämna spånskivans formning permanent, dvs. Ta inte bort efter att du har hällt plattan?

PI Lyamkin, Samara
2016-02-17 (19:43) #

Av någon anledning tror man att välja rätt plats är viktigare när man gräver en brunn än när man bygger en källare. Inget sådant! Föreställ dig att du misstog med dem båda: då kommer källaren ut ur brunnen och brunnen från källaren.
För att undvika en sådan otur, bör du bestämma grundvattnets nivå när du väljer en plats under källaren. Jag måste genast säga att det inte alls är nödvändigt att ringa en dowser. När allt är viktigt här? Så att dessa grundvatten själva ligger minst 50 cm under källarens botten.
Jag kommer att avslöja en hemlighet; Jag har 2 sätt att komma in i topp tio – ungefärligt och mer tillförlitligt.
Cirka nivån på pundvattnet kan bestämmas av ögat under sin vårstegring, bara du behöver inte fokusera på översvämningen av översvämningen, men någonstans i mitten av maj. Höst med långa regn är också en bra tid. Vattennivån kontrolleras på brunnen – hans eller hennes granne. En extra funktion: där grundvattnet rekviserar ytan, fuktkärlande växter – hästsörrel, olika hästslag, etc. – växer ofta skiftande. Och myggor gillar att curl över sådana platser.
Men metoden är mer exakt. Ta en tjuv av ull. Torka noggrant (för avfettning) och torka sedan. Vi tar ur marken en kvadrat av torv, lägger ull på botten och ett ägg på ullen. Dessutom är det önskvärt att ägget inte var färskt från affären, men från ens eget eller grannens kycklinghopp. Vi stänger allt detta med en djup stekpanna, och dess tur är turf. Resultatet kontrolleras omedelbart efter gryningen – vi tar bort gräset, lyfter pannan och ser försiktigt ut: om ullen är fuktig och det finns dagg på ägget – vattnet är mycket nära. Men om bara ullen blivit våt, och ägget förblir torrt, ligger pundvattnet tillräckligt djupt.

Lämna feedback, kommentarer Avbryt svar

Byggande av en källare i ett privat hus

Enhetskällaren i ett privat hus

I vårt land har förortsboenden personliga tomter. som vanligtvis används för trädgårdar och fruktträdgårdar. En rymlig och torr källare i huset är nödvändig för att bevara skörden. Ett kontor utrymme för en sådan tidpunkt kan utrustas i källaren under en bostadsbyggnad. garage eller ladugård. Det är också möjligt att bygga en separat struktur. Det slutliga beslutet om placeringen av källaren bör göras baserat på resultaten från en studie av huset och markritningen.

Enhetskällaren i ett privat hus

Preliminärt arbete före byggandet

Studieplatsen görs i samband med tekniska och geotekniska undersökningar. för vilka experter från designorganisationer är inblandade. För att spara pengar kan du själv göra det och göra forskning på marken och de hydrogeologiska förhållandena i området på egen hand. Ett bra resultat ger en granskning av grannar och inspektion av sina källare eller källare.

I studien av villkoren för webbplatsen bör du vara uppmärksam på sådana stunder:

 • jordkomposition, djup av jordskikt, tendensen att ackumulera fukt och hävning;
 • grundvattennivån och höjden av deras höjning under perioden av smältande snö eller intensiv nederbörd;
 • genomsnittligt djup av jordfrysning.

Dessa data kommer att vara nödvändiga i processen att välja den mest optimala typen av källare för dessa förhållanden och metoden för dess konstruktion. Experter använder data som håller på att utföra design, design och uppskattat arbete. Det bästa alternativet för husägaren är förstås källaren under huset med ingången från inredningen. En sådan struktur är bättre att lägga vid byggnadssteget. Eventuellt alternativ och byggandet av en begravd struktur i rekonstruktionen, men det är ganska besvärligt och tidskrävande.

Enhetskällaren i ett privat hus

Grunderna i källardesign

Ett lanthus med en källare utrustad för lagring av lager byggs med hänsyn till kraven i SNiP 31-02-2001 och SNiP 2.08.01-89 samt PCH 70-88. De normativa dokumenten definierar de geometriska dimensionerna för bostads- och kontorslokaler. Vid utrustningen av källare är särskild uppmärksamhet åt problemet med vattentätning av väggarna och golven i de begravda lagerhusen, liksom den nödvändiga luftväxeln.

Den huvudsakliga uppgiften som löses under konstruktionen av detta rum är att säkerställa temperaturens relativa konstantitet vid en nivå av 8-12 ° C med låg luftfuktighet.

Under designarbetet är det nödvändigt att tillhandahålla ett ventilationssystem. I det överväldigande flertalet fall är en vertikal kanal med ett externt avgasrör tillräckligt. Denna metod för luftväxling kräver inte sofistikerad utrustning och driftskostnader.

Enhetskällaren i ett privat hus

Diagram över källarventilationsanordningen

Källaren i ett privat hus är utformat med hänsyn till byggnadens totala storlek. Vid beräkningar ska följande punkter beaktas:

 1. Förvaringen rekommenderas att ligga nära byggnadens geometriska centrum med lika avstånd från fundamentets yttre kontur.
 2. Djupet på källaren väljs med hänsyn till grundvattnets nivå och graden av säsongsvariationer.
 3. Vid projektverksamhet beaktas nödvändigtvis en sådan faktor som jordens sammansättning.

Den centrala placeringen av källaren minimerar effekten av temperaturfluktuationer på grund av kylningen av jordmassorna och deras frysning vid början av kallt väder. Tja, om entrén till kontorsytan kommer direkt från huset, kommer det att avsevärt minska värmeförlusten. För bekvämligheten av boende rekommenderas installation av en fast trappa med en stigning på marschen högst 45 ° och en stegbredd på minst 200-250 mm.

Enhetskällaren i ett privat hus

Ritning och konstruktion av den enklaste källaren under huset

Källare klassificeras i första hand beroende på graden av penetration, vilket i sin tur beror på graden av grundvattenfluktuationer:

 1. Underjordiska strukturer byggs när vattenlagren är lägre än 3-3,5 m eller under hus på en kulle.
 2. Den halv-nedsänkta källaren är uppbyggd med ett jordvattendjup på högst 0,8-1,2 m från ytan.
 3. Markanläggningar är konstruerade i områden där det inte finns någon möjlighet att använda underjordiska eller halvt underjordiska anläggningar på grund av stor sannolikhet för översvämning.

Valet av en viss typ av källare bör baseras på objektiva data och på resultaten av många års observation.

Enhetskällaren i ett privat hus

Källare kan tillverkas av olika konstruktioner

Hur man gör en källare i huset med egna händer

Förbereder byggandet av det underjordiska förvaret under bostadshuset

I steget att lägga grunden är det nödvändigt att markera ut gropen och gräva ut den. Jordarbeten utförs i enlighet med regler och säkerhetsåtgärder. Gruvets totala djup ska vara ca 2,7-3 m och diametern – inte mindre än 2,5 m. Den runda formen för den begravda strukturen är optimal och ger maximal styrka. Å andra sidan kräver avrundningen väggen en tillräckligt hög kvalifikation från muren.

Ett annat alternativ – byggandet av monolitiska väggar av betong, förstärkt med stål eller kompositstav. Denna teknik kan ge maximalt motstånd av underjordiska strukturer till externa mekaniska belastningar. För att göra källaren korrekt i huset bör du utvärdera dina ekonomiska möjligheter och praktiska färdigheter i utförandet av byggverksamheten.

Enhetskällaren i ett privat hus

Valet av en specifik teknik för konstruktion av en underjordisk struktur gör det möjligt att bedöma den erforderliga mängden byggnadsmaterial. För konstruktion av bärande väggar behöver vi en röd tegelsten. Mängden material beräknas på grundval av väggens minsta tjocklek, som de säger i marmors professionella miljö, – en och en halv tegelstenar. När du väljer en tegel bör du ägna särskild uppmärksamhet åt dess kvalitet.

På den här videon kan du se hur man bygger källarens väggar med egna händer från tegelstenen.

För underjordiska strukturer är det oacceptabelt att använda en tegelsten med heterogen komposition, som har djupa sprickor eller inneslutningar. Byggmaterial måste lagras under lämpliga förhållanden. Långvarig närvaro av tegelstenar vid hög luftfuktighet kan leda till försämring av dess egenskaper och egenskaper. Vid köp av material bör krävas av säljaren intyg om överensstämmelse.

Väggarna i djupförvaret bör byggas på en solid grund. Vanligtvis utförs basens roll av det armerade armerade betongbältet i den nedre delen av strukturen. Det är ganska möjligt att bygga en källare i huset med egna händer, speciellt om man strikt följer konstruktionstekniken.

Enhetskällaren i ett privat hus

Vattentätning golv och väggar

Djupkonstruktioner kräver högkvalitativt skydd mot fuktintrång genom byggnadsstrukturer. De mest troliga sätten att komma in i källaren eller källaren är:

 • förekomsten av genom sprickor;
 • Tekniska övergrepp under tegelverket;
 • fuktpenetration genom kapillärerna i en uppsättning byggnadsmaterial;
 • kondens på väggar eller andra ytor på grund av temperaturförändringar eller otillräcklig luftbyte.

Vanligtvis är vattentätning av väggar, golv och tak tillverkat med takmaterial. Det här rullade materialet rekommenderas att läggas i två lager. Överlappningen mellan arken ska vara minst 10-12 cm, och varje efterföljande rad ska vara vinkelrätt mot den föregående. Under vattentätningen är det nödvändigt att hälla en grus-sand kudde med en tjocklek av inte mindre än 100-150 mm.

Diagram över vattentätningskällaren

Bygga en källare korrekt under huset med högkvalitativ vattentätning av väggar är möjligt att lägga grunden.

I detta fall kommer arbetet inte att störa andra strukturer och delar av byggnaden. Vid uppbyggnad av väggar appliceras bitumenmastik på sin yttre yta, som i sin tur är takmaterialet limt. Vid utförandet av denna operation är arken anordnade vertikalt med en överlappning på 8-10 cm.

Enhetskällaren i ett privat hus

Fyll golv i källaren med obligatorisk förstärkning av ett tvåskiktigt stål grovt nät. Skiktet hälls av en cement-sandförening med tillsats av en liten fraktion av murbruk som fyllmedel. Blandningen framställs på plats för hand eller med användning av en betongblandare. Det är möjligt att beställa betong på ett specialiserat företag med leverans till arbetsplatsen med bil med lämplig utrustning.

Enhetskällaren i ett privat hus

Diagram över rätt källar golv

Överlappningsenhet

Eftersom väggkonstruktionerna och golvet är klara, kan du börja bygga taket ovanför källaren. Med tanke på att konstruktionen av den försänkta typen är det bästa materialet för golvet en armerad betongplatta. Beräkningen av det önskade antalet utförs med hänsyn till strukturens längd och bredd. Vid golvplattformen användes tung byggnadsutrustning – kran på chassit.

Enhetskällaren i ett privat hus

Källare planlösning

Ett annat sätt att göra utan att lyfta mekanismer. Byggandet av en källare i ett hus med denna teknik innebär att man slänger en platta direkt på platsen. Träformning för detta ändamål är gjord av ett bräda med en minsta tjocklek på 40-50 mm. Den stärks av horisontella balkar och vertikala pelare som ligger vid golvet.

Enhetskällaren i ett privat hus

Konstruktion av trappor och ingångsutrustning

Ett besök på källaren som ligger under huset kan ordnas på två sätt: genom luckan i källarens tak eller längs en normal trappa. Beräkningen av den direkta marschen med en steglängd på 20 cm och en höjd av 250-300 mm visar att dess horisontella längd när den lutas vid 45 ° kommer att vara lika med höjden. I en av väggarna är utrustad med en dörröppning framför vilken en rektangulär plattform är anordnad.

Enhetskällaren i ett privat hus

Enkel trätrappa

En trappa upprättas längs den yttre ytan av denna vägg, vilar på den ena sidan på den och å andra sidan på en ytterligare brygga. Trappstegen kan gjutas av betong och förstärkas med stålnät eller tillverkas av en metallprofil. Användningen av trä är oönskade på grund av den höga sannolikheten för skador av svampar eller andra skadedjur.

Enhetskällaren i ett privat hus

Ritning av en komplex betongtrappa som leder till källaren

En lutka med dörrbladets öppning utåt på grund av källarens relativt små storlek installeras i väggöppningen. Dörrar ska ha tätningar för att eliminera värmeförlust och temperaturfluktuationer. Processen att tillverka trappan och dess installation är ganska komplicerad.

Enhetskällaren i ett privat hus

Ventilation i källaren eller källaren

För att organisera högkvalitativ luftutbyte är det nödvändigt att installera två vertikala rör. En av dem fungerar som en avgas, och den andra är nödvändig för flödet av frisk luft. Luft dras från under taket, och flödet ligger närmare golvet. För att skapa maximal tryckluft bör installeras ovanför takets tak. Naturlig ventilation av källaren görs med minimala kostnader och investeringar.

Enhetskällaren i ett privat hus

Luftkanaler i övre delen är täckta med metallformar för att förhindra att nederbörden kommer in. Som kanaler kan du använda stål- eller asbestcementrör med en inre diameter på över 150 mm. Deflektorerna är gjorda av galvaniserat stålplåt med en tjocklek av 0,55 mm och är fastsatta i rörets ände med kläm- och stödstöd.

Inuti källaren är det nödvändigt att gipsa och behandla med en speciell antibakteriell primer. I stället kan det användas vanligt hydratiserat kalk, vilket ger det nödvändiga skyddet mot bildandet av kolonier av patogena svampar på väggarna. Experter rekommenderar inte mantelväggar med klädplatta eller träbaserade kompositmaterial. I gapet mellan väggen och klädpanelerna stagnerar luften med bildandet av kondensat.

Inredning av källaren

Källarrangemang består av att installera hyllor för glasburkar med olika kapacitet. Hyllor är företrädesvis gjorda av metall. Trä med otillräcklig ventilation kan påverkas av kolonier av patogena mikroorganismer. För lagring av grönsaker: potatis, morötter och kål – trälådor är installerade på stöd för fri passage av luft.

Enhetskällaren i ett privat hus

Den stora uppgiften för djupförvaret är att rädda grödan från infielden. I service rummet måste du skapa vissa temperatur- och fuktighetsförhållanden. I källarna bibehålls balansen av jordens värme, som i själva verket är en stor värmeuppvärmning. Den energi som ackumuleras under en varm tid är tillräcklig för att släta ut temperaturförändringar över hela vintern.

Enhetskällaren i ett privat hus

Att utrusta en pålitlig tunnelbana i huset är möjligt på egen hand, utan att engagera sig av specialister. Det bästa alternativet – att förse byggandet av ett hus omedelbart med källaren. Ingången till förvaret kan organiseras både från lokalerna och utanför från gatan. I det här fallet måste du installera dubbelisolerade dörrar med tätningar som förhindrar att luften tränger in i rummet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *