Hur man bygger

Enhetspool i ett privat hus

Huvudskillnaden mellan det inre bassänget och den yttre är att speciell teknisk och teknisk kommunikation måste vara utrustad för drift och korrekt funktion av systemet.

Enhetspool i ett privat hus

Det är inte bara ett separat vattenförsörjningssystem, utan även värme- och värmesystem, ventilation. avlopp och strömförsörjning.

I vissa fall finns också ett nödutsläppssystem. Alla dessa kommunikationer ökar väsentligt nätverksbelastningen, så all elektrisk utrustning måste stärkas väl.

I detta sammanhang utrustar de även ibland sina egna separata transformatorstationer.

Det kommer vara ganska problematiskt att göra sådana förändringar i ett redan färdigt hus, så det är bäst att tänka på poolen redan på scenen av bostadsdesign.

Hur man bygger en pool: extra utrustning

Enhetspool i ett privat hus

Moderna företag som installerar pooler, erbjuder idag sina produkter olika ytterligare alternativ.

Dessa inkluderar:

Inomhuspoolen kräver extra kostnader, men det har också flera fördelar.

Enhetspool i ett privat hus

Ett sådant objekt kan drivas året runt, oavsett årstid.

Inget behov av att spendera pengar på bevarande på vintern.

Dessutom krävs mycket mindre elektrisk energi för att värma poolvattnet.

Inomhuspool i byggnaden: designfunktioner och nyanser

Var i huset är det bättre att utrusta poolen? För att göra detta kan du använda alla lämpliga storlekar.

Teknisk dokumentation förutsätter byggandet av anläggningen:

 • Enhetspool i ett privat hus

  i källaren;

 • i en separat bilaga
 • på översta våningen;
 • i den uppvärmda vinden.

Projektet ska ge en solid grund med nödvändig styrka, beräkna optimal belastning på höljet, integriteten och styrkan hos alla ramkonstruktioner. Det bästa alternativet är att bygga ett autonomt utrymme för poolen.

Enheten i det egna huset i den inre poolen är ganska svår process som systemet och kompetent tillvägagångssätt är nödvändiga för.

Det är nödvändigt att börja arbeta med planering och utveckling av planen. De inbjudna experterna kommer att genomföra alla nödvändiga studier: bestämma markens tillstånd och grundvattnets dynamik, beräkna det kommande arbetet och deras ungefärliga kostnad.

Enhetspool i ett privat hus

De kommer att ge råd om vilken form av skålen och typen av pool som passar ditt speciella fall. Om poolen ska byggas i ett färdigt rum kommer de erfarna specialisterna att skapa en byggplan och föreslå lämpliga alternativ för parametrarna för den framtida anläggningen.

Om så är nödvändigt kommer de också att utveckla ett lämpligt recirkulationsschema, välja filtreringsutrustning och kontrollautomatik.

Alla viktiga detaljer diskuteras i förväg: ventilationssystemet, teknikkommunikation, typ av dränering av poolen.

Redan i konstruktionsstadiet kommer ägaren att ha en uppfattning om alla viktiga egenskaper hos den framtida designen – prestanda och kraften hos värme och elektrisk utrustning, vattenspegelns område.

Först efter att ägaren har studerat planerna och godkänner dem kan du gå vidare till installationsarbetet.

Privat pool: utsikt och form

Enhetspool i ett privat hus

Hur bestämmer du typ och form av framtida strukturer? På många sätt beror de på områdets yta och geologiska egenskaper.

Enkelare i utveckling och konstruktion, liksom de mest miljövänliga, är en öppen struktur.

Vanligtvis föredrar ägare geometriska former av strukturer: rektangulär eller kvadratisk, som är enklare att designa och bygga. Ganska populär storlek – 18 kvadratmeter. m.

Enligt lokaliseringsmetoden är de:

 • Inte nedsänkbar, installerad över marknivå.
 • Dämpbar, belägen under marken;
 • Delvis nedsänkt är respektive halv under jordlinjen.

Enhetspool i ett privat hus

Poolskålen kan tillverkas på olika sätt, från olika material:

 • armerad betong är tillverkad av tung betong och armering;
 • Polypropylenkonstruktioner kännetecknas av exceptionell täthet, så de behöver inte ytterligare vattentätning.
 • tegelsten är gjord av lera, med villkoret att väggtjockleken är minst 25 cm;
 • hopfällbara prefabricerade strukturer av plast eller metallkomponenter.

Pooler kan också skilja sig från principen om vattenförsörjning.

Enligt dessa egenskaper är de uppdelade enligt följande:

 • Enhetspool i ett privat hus

  Skimmer. Denna typ av pool är typisk för byggnader som finns separat. I en sådan struktur är vattennivån ungefär tio centimeter under dess kanter. Filtreringsvätska uppsamlas genom speciella öppningar på sidoväggarna. De kallas skimmers.

 • Overflow. Vatten hälls vanligtvis i ytterkant, och det ser mer estetiskt ut. I detta fall installeras en speciell överflödig rännan längs omkretsen, i vilken vattnet som överflödas kanterna samlas in. Därifrån omdirigeras den till en lagertank där den filtreras, bearbetas och upphettas. Detta garanterar cirkulationen. Denna design har en ganska hög kostnad.

DIY utomhuspool

Tänk på stadierna av självbyggande öppna strukturer på platsen.

Enhetspool i ett privat hus

Det här är en konstruktion av en ganska enkel typ och att bygga den på egen hand kommer att minska dina finansiella kostnader jämfört med hur du skulle anställa en brigad av specialister.

Först måste du markera området, samt göra ett projekt som inkluderar poolen, tekniska rum och tankar för utrustning placering.

Delar av den uppställda strukturen bör inte röra grunden för en bostadskonstruktion, annars kan den senare förstöras.

Vi beskriver i detalj det pågående arbetets gång:

 • Enhetspool i ett privat hus

  Välja plats för det framtida objektet. Det är bättre att inte göra det i tillväxtområdet av buskar och träd. Var försiktig om platsen för rekreationsområdet.

 • Pit med formen. Eftersom det finns en ganska imponerande mängd arbete att göra, är det bättre att använda hjälp av specialutrustning. I det här fallet kommer det att bli en grävmaskin. Det önskade djupet beror på poolens lämpliga storlek och ska vara en halv meter större än den här indikatorn. När allt kommer omkring behöver vi extra utrymme för installation av ett vattentätlager och konstruktion av formen. När gropen är grävd till ett förutbestämt djup är det nödvändigt att rengöra väggarna och bottenna grundligt från rötter och skräp. Också, om möjligt, ta bort eventuella oegentligheter.
 • Det är nödvändigt att utrusta dräneringssystemet. För att göra detta placeras murarna på botten, sedan ett tjugo centimeter lager av sand, sedan tio centimeter grus. Avlopp är grunden för strukturen.
 • Enhetspool i ett privat hus

  Före montering av formningen förstärks konstruktionen med armeringsnät. Senare kommer olika delar av den nödvändiga utrustningen att fästas.

 • Det var formen av formen själv. För henne passar tjocka hållbara brädor (50 mm), vilka är anslutna med distansorgan. För att säkerställa smidigheten av brädorna på insidan av skålen, är det önskvärt att förbehandla dem med emerypapper.
 • Skapa en skål med betong. Vår byggnad kommer att kräva högkvalitativ, högkvalitativ tungbetong, som har en lämplig vattenbeständighet och kan klara även extremt låga temperaturer. Arbetet är ganska mödosamt och ganska komplicerat, därför är det lämpligt att hyra en konkret pump eller en automixer för att leverera blandningen. Ett oumbärligt tillstånd är användningen av en djup vibrator. Med hjälp blir alla luftbubblor som bildas i den avlägsnade från det hällda materialet. Vi skyddar den färdiga platsen från soligt solsken med lakan av takmaterial och i varmt torrt väder häller vi vatten. för att förhindra sprickbildning av betong.
 • Enhetspool i ett privat hus

  Nästa steg är vattentätning. För sitt arrangemang behöver du följande: PVC-membran, beläggning med ett speciellt vattentät, kakel. Det kan användas penetrerande isolering – i detta skede beror allt på ägarnas preferenser och ekonomiska förmåga.

 • All nödvändig kommunikation, utrustning. I detta steg ingår installation av den processutrustning som är nödvändig för den efterföljande driften av strukturen. Dessa är anordningar för vattenuppvärmning, sanitetsanordningar, rengöringsutrustning, anordningar för kemisk behandling och vattenbehandling. För att lagra alla nödvändiga speciella tekniska rum bör tilldelas.
 • Konstruktionen testas för styrka. När skålen är klar måste du hälla vatten i den. Alla utlopp och rörledningar måste vara stängda för att förhindra dess passage genom dem. I ungefär fem dagar måste du övervaka beteendet hos den konstruerade strukturen. Placering av små skåror på skålens väggar hjälper till att bestämma närvaron eller läckage. Om ett problem föreligger är det nödvändigt att försegla defekterna i PVC-membranet. Därefter fylls krossens bihål med sand.

Enheten pooler i alla stadier av sin konstruktion

Enhetspool i ett privat hus

Förr eller senare uppstår frågan om att förbättra levnadsvillkoren för nästan alla, även om du bor i ett privat hus eller stuga. En av de avgörande faktorerna för ett bekvämt liv med en intressant fritid och samtidig möjlighet för resten av hela familjen är poolen.

Att installera en pool i huset är relevant för många ägare av lantgårdar eller förortsområden. Klimatet på det mesta av vårt lands territorium tillåter inte användningen av en utomhuspool under hela året, detta påverkar i sin tur för att planera en konstgjord reservoar inomhus. Uppvärmd vatten och luft inuti huset skapar en atmosfär av konstant värme och bekvämt badande.

Gör-det-själv-poolenhet

Enhetspool i ett privat hus

Alternativ för att skapa konstgjorda dammar inomhus kan vara helt olika. Med tanke på modern innovationer och konstruktionsteknik kan någon plats i ditt hem användas för att skapa den. Formen på behållarens skål kan tillverkas nästan vilken form som helst, storlek och design har också många variationer.

Fördelen med en inomhuspool är först och främst att den fungerar även i extrem kyla, du kan glömma den kalla årstiden och njuta av att bada i värmen.

Anledningen till byggandet kan också vara det faktum att badentusiaster inte alltid har tid och önskan att besöka offentliga institutioner. Om besök av offentliga pooler är avskräckande för dig och ekonomier kan du bygga en personlig damm i ditt hus – det här är det bästa sättet att organisera din friska fritid.

Först måste du allokera en plats för den framtida poolen i huset. I detta skede är råd från experter viktigast, eftersom det inte är lätt att bygga en konstgjord reservoar själv.

Vid planering av byggandet av en simbassäng i källaren är det nödvändigt att ta hänsyn till följande nyanser: vattentätlager, installation av värmeisolering, ventilation (systemet ska fungera korrekt och regelbundet uppdatera luften i rummet), den verkliga möjligheten att bygga under villkoren för befintlig byggnad. Det bästa alternativet är förlängningen till den byggnad där tanken kan placeras. Om detta inte är möjligt kommer en poolanordning i källaren av huset att vara ett utmärkt alternativ.

Placeringen av behållarskålen med en imponerande volym på högre våningar kan leda till att strukturen förstörs under arbetet eller processen.

Framställning av systemkomponenter

När du bestämmer platsen för poolen i huset bör du bestämma vilken typ av konstruktion och sammansättning av nödvändiga systemdelar som helst. Poolens form och dess djup beror direkt på storleken på ditt husets källarrum. Därför är husägare delvis begränsade när de väljer, eftersom de befintliga parametrarna i området ställer vissa villkor under byggandet. Det korrekta valet av komponenter är ett mycket viktigt moment när du planerar byggandet av en pool i ditt hem.

Typer av hempooler

Konstruktioner av reservoarer är indelade i tre underarter:

 • Stationär (den är monolitisk);
 • förgjuten;
 • Uppblåsbar.

Den stationära konstruktionen av poolen innebär framförallt sådana anständiga egenskaper som tillförlitlighet och tillräcklig strukturell styrka. Under konstruktionen uppträder emellertid imponerande kostnader, detta gäller både materialsidan och den fysiska, d.v.s. själva processen är väsentligen arbetsintensiv. Det är ganska svårt att bygga en stationär simbassäng i källaren av ett hus på egen hand. Som regel uppmanas yrkesverksamma med stor erfarenhet inom detta område att bygga den. Sådan statistik är inte alls slumpmässig. Dessa förhållanden är förknippade med eventuella allvarliga problem inte bara för källaren, oftast för hela strukturen (med en felaktigt gjord stationär pool). Så, på grund av allvarlig läckage, förstörelse av byggnadens grund – dess grund kan uppstå.

Kombinerat poolsystem, som i annan och uppblåsbar design, är lättast monterad, men sådana strukturer kan inte skryta med stor storlek. Det beror på vilket syfte du bygger en reservoar. En sådan pool är till exempel perfekt för dina barn, men inte för dig – det blir svårt för en vuxen att dyka och simma i den. Förutom alla ovanstående bör du vara uppmärksam på utgifterna för medel, i det här fallet kommer det inte vara litet.

Kombinerad pool är inte så enkel i församlingen, men vid första anblicken tror så många människor. Ofta kräver anordningen av en sådan pool samtidigt deltagande och hjälp av flera personer. Med förbehåll för bra väder kan montering utföras direkt på gatan (för att göra det lättare för framsteg). Uppblåsbara pool alternativ anses vara den mest budget.

Vattenfilter

Enhetspool i ett privat hus

Beroende på vilket filter system du använder för att rengöra vattnet i tanken delas poolerna vanligtvis i två huvudtyper:

Valet av ett specifikt filtersystem beror på formen på den monterade poolskålen. I form med rät vinkel – en rektangel eller kvadrat är det ganska lämpligt skimmerfiltreringssystem. Vattenrening med en speciell skimmeranordning möjliggör filtrering av de övre skikten i vattenkolonnen, där det finns störst ansamling av smuts under drift. Efter filteråtgärden kommer vattnet tillbaka (från poolskålen), bara ren. Filteranordningens smink (skimmer) utförs genom en speciellt planerad öppning (direkt i rummets vägg).

Det är oacceptabelt att installera en överflödig pool i källaren, eftersom med en sådan filtrering flyttas vattnet från behållaren med hjälp av speciella sidoväggar och nätet kompletterar poolen genom hålen anordnade på bottenhöjden.

Kom ihåg! Ett professionellt planerat projekt av en dammutrustning i ditt hem kommer att vara en garanti för dess hållbarhet och drift utan krångel.

Du kan självständigt utföra en del eller allt sortiment av nödvändiga verk (för att förbereda en gräv och bottenvåning, för att ordna ett vattentätlager). Det är emellertid mycket svårt att tänka på den effektiva placeringen av kommunikationen, såväl som deras anslutning till reservoaren. Den här delen rekommenderas att överlåta professionella.

Kemiska filtreringsmetoder

Dessa rengöringsmetoder (filtrering) innefattar lösningen av följande uppgifter:

 • Reglering av vattenets surhet på en viss rekommenderad nivå;
 • Vattnet passerar nödvändig kemisk desinfektion /

Kemiska filter inkluderar de enheter som använder aktiva ämnen i rengöringsprocessen, såsom aktivt syre, brom, klor. I dagens värld används filtrering med klor sällan, eftersom dess kemiska egenskaper är extremt specifika – en stark lukt, en hög koncentration av detta ämne i luften och vatten irriterar slimhinnorna. För närvarande är utbudet av specialmedel för filtrering av vatten så stor att det inte blir svårt för dig att välja ett läkemedel som inte innehåller denna skadliga förening.

En av de mest populära metoderna för kemisk behandling av vatten i en artificiell reservoar är desinfektion genom exponering för aktivt syre. Du kan köpa den i form av speciella tabletter som måste tillsättas till vatten. När de interagerar med vatten, börjar de negativt påverka mikrober och organiskt material som är skadliga för människor.

Funktioner av konstruktion

Enhetspool i ett privat hus

I händelse av att du bestämmer dig för att göra en pool i källaren i huset, måste du förstå omfattningen av de kommande finansiella investeringarna.Glöm inte att alla kostnader inte är förgäves och kommer snart att medföra tillfredsställelse för dig och hela familjen. Användning av material av låg kvalitet för konstruktion, den slutliga effekten är tveksam och sannolikt kommer inte att passa dig. Dessutom kan material av dålig kvalitet inte vara tillräckligt stabila och kan klara de nödvändiga värdena på belastningen på golvet, vilket kommer att vara väldigt signifikant (beroende på tankens storlek). I postulaten av rymdvetenskapen ”Feng Shui” vägrade tanken på att bygga en simbassäng i källaren, eftersom byggnaden av vardagsrum inte är önskvärd över ett tomt rum eller en vattenmiljö. Rädslan är att ägarna kan förlora livets regelbundenhet och förvärva olika typer av motgångar. Vissa människor som är imponerade av den här kinesiska undervisningen, moderniserar även behållaren som finns i källaren och överför den till en separat byggnad på platsen. Om du inte är en anhängare av en sådan psykologi och tro bara på grund av dina avsikter, sluta inte lusten att bygga en simbassäng på bottenvåningen, för det blir det den perfekta lösningen.

De huvudsakliga stadierna av byggandet av reservoaren

Den sekventiella processen att organisera en konstgjord reservoar i ditt hus innehåller följande punkter:

Först identifiera de som är ansvariga för att bygga den framtida poolen. Ska detta göras av ett professionellt team av byggare, kanske du delar del av jobbet med dem eller ens tar upp jobbet själv. Glöm inte den verkliga komplexiteten i byggandet av en sådan struktur, du behöver en grundlig förståelse för alla finesser i byggprocessen. Att utelämna viktiga punkter är extremt oacceptabelt, eftersom det äventyrar byggnadens säkerhet och hälsan hos de som bor i den.

Förberedande arbete måste utföras korrekt. I händelse av att specialisterna utför byggandet av behållaren från början, kan du ta hand om andra viktiga punkter – ventilation, installation av ett tätskikt och värmeisolering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *