Hur man gör

Exteriör målramhus

Om du har bestämt att ditt ramhus externt ska verka som tegel, så täcker ett av alternativen det med natursten. Huvudkravet här är närvaron av ett mellanrum på 30-50 mm mellan husets vägg och insidan av tegelverket och luftventilerna som säkerställer luftcirkulationen i denna lucka.

Om detta inte är gjort, kommer fukt oundvikligen att kondensera på murens inre yta under den kalla årstiden, vilket i slutändan kommer att leda till att den accelererar förstörelsen. Hon kommer inte heller att skonas av det yttre omslutande materialet i ramen själv, vilket ofta är OSB eller plywood.

Exteriör målramhus

Naturligtvis anpassas både bredden och lagerkapaciteten hos fundamentet med denna typ av finish uppåt. I allmänhet är det två olika system för bostadsbyggande och du bör, när du kombinerar dem, försöka undvika hårda band mellan ramen som inte ger krympning och tegelkåpan som sitter under året. Konsekvenserna kan vara ledsna.

Exteriör målramhus

Du kan dölja detta med ett sänkt överhäng av taket som inte är kopplat till tegelverket. Också, avsatt för tillfället tillverkning av exteriör fönster och dörrbackar, eller koppla inte ihop dem med murverket. Det kan vara metall eller plast hörn.

Mot ett ramhus med ett träd

Korrekt foder med trälister, såsom blockhus, falskt trä, etc. kommer att ge ditt hem en elegant utseende. Användning av dem kan också eliminera ytterbeklädnaden av OSB, plywood eller annat skivmaterial från kakan på väggen.

En strukturerad trästång, vältorkad och behandlad med nödvändiga impregneringar, kan fästas direkt på höljet på höljet innanifrån, innan du lägger isoleringsskiktet, såväl som på klämmorna eller genom självgängande skruvar – efter det. Med tanke på att trädet kan vara en kall bro, kan vi rekommendera detta montering vid konstruktion av en dubbelram, med en växling av ställen i förhållande till varandra.

Exteriör målramhus

Dessutom kan träramens dekoration med träelement tillverkas på kassen med en ventilationsgap. Det är viktigt att komma ihåg att en sådan fasad av ditt hus kommer att kräva regelbundet underhåll, vilket innebär en snabb bearbetning av färgimpregneringsmaterial. Och naturligtvis kommer trädet att spricka någonstans, någonstans i solsidan kommer gapet i lederna att öka. För detta behöver du bara vara redo, välja det här alternativet för exteriör heminredning.

Framträdde nyligen i ett stort sortiment av kompositmaterial som efterliknar trästrukturen saknas helt av dessa brister, men de som är redo att betala en ganska stor summa för inköp kommer att kunna verifiera detta.

Exteriör yta

Detta är det enklaste alternativet för att avsluta ett ramhus. Om du har OSB eller plywood utanför ditt hus, kan du helt enkelt montera vinylremsor eller markerade sidokort på dem. Dessa material förändrar i princip inte deras geometri när de utsätts för värme och kyla, sidospåren skyddar dem mot vatten, så du kan undvika att söka efter komplexa och dyra sätt att hitta skönhet i ditt hem. De håller också skruvar bra.

Valet av kolonnbalkversionen av ramen tillåter inte att använda den yttre manteln av OSB eller annat material alls, utan att fixera sidospåren direkt till rampostarna.

Exteriör målramhus

Om du vill isolera träets ram, fixera sedan sidospåren på de yttre vertikala lamellerna, skruvas till den horisontella kassen med ett skifte från ramens huvudbalkar och fylla mellanrummet mellan dem med isolering.

Det är viktigt att inte glömma att det inte finns en värmare med större isoleringsförmåga eller det som används i väggens kakor för att undvika fuktkondensation på materialets gräns.

Denna typ av dekoration gör huset ännu mer underhållbart än att det monteras med teknik, färdig med andra typer av material.

Förutom plastfasad, kan du använda metall, men oftare läggs det på andra bostadshus.

Efterbehandling av ramhuset med termopaneler

Termopaneler är olika. När det gäller dimensioner, material, typ och metod för fastsättning. Men en sak förenar dem: förekomsten av ett lager av isolering och det yttre ytskiktet. Isolering kan fungera som polyuretanskum, polystyrenskum, tät basalt.

Exteriör målramhus

Utanför kan det vara: klinkerplattor eller klinkerstenar, tunnpolymerbetongplatta, imitera olika naturliga ytbehandlingar. Detta skikt kan målas i bulk eller kräva färgning efter installation och fyllning av lederna. Alternativ för prestanda av termopaneler – massan, du hittar alltid i din region några att välja mellan.

Denna typ av yttre finish löser dessutom radikalt problemet med värmeisolering av ramen. Det enda vi rekommenderar samtidigt är att lima panelerna på polyuretanskumlim eller polyuretanskum med maximal fyllning av kontaktytan med väggen.

Våt fasad på ramhuset

Exteriör målramhus

Tekniken ”våt fasad” är inte så mycket annorlunda i versionen för slaktkroppen, eftersom den har några särdrag. Namnlösa – inte värt det:

 1. limpolystyrenskum eller basalt på cementblandningar till OSB – använd polyuretanlim eller skum;
 2. Använd träskruvar för montering och antingen plastskivor med stor diameter eller kepsar från svampar – svampen håller sig mycket i plattan, om det är skum kan du ta bort fästet efter polymeriseringen.

De återstående procedurerna för denna teknik är vanliga för alla typer av hus:

 • förstärkning med lämpliga adhesiva kompositioner med alkali-resistent plastmask i 1 eller 2 skikt;
 • primer;
 • sätta ett efterbehandlat gipsskikt (päls, barkbagge andra);
 • målning.

Plastering av ramhusets väggar

När de pratar om plastering av skelettkropp, menar de först och främst om plastering OSB. Omedelbart göra en reservation – det här alternativet på den yttre finishen kan användas antingen vid stängning av alla sömmar mellan panelerna med dekorativa lameller (imiterat korsvirke) eller som ett tillfälligt alternativ för att skydda fasaden före sin slutliga design.

Inget sätt att försegla sömmarna kommer att förebygga sprickor på dem. Därför slösar du inte bort någon ansträngning, tid eller pengar på den metod som beskrivs i många artiklar med limning serpyanka, fyllning med elastiska tätningsmedel etc.

Exteriör målramhus

Markera väggarna med en djup penetreringsprimer, fixera det alkalibeständiga nätet med en häftklammer och gips med spatler. Det är bättre att använda speciell elastisk gips för OSB – redan flera ryska fabriker producerar sådana.

Exteriör målramhus

Nästa – måla ytan eller applicera ett lager av dekorativt gips, eller stäng sömmen med dekorativa lameller, eller var redo för förekomst av sprickor. Välj dig.

Andra typer av fasad finish ram hus

Tillsammans med den tidigare metoden används ofta andra tunnskiktskikt för OSB – färgning eller beläggning med olika polymermaterial med eller utan införande av fint stenpulver.

Självklart måste du måla kompositioner avsedda för att applicera den på OSB. Du hittar många sådana material på Internet, med egna layouter och läggtekniker. Experimentera inte med otestade material – dyrare.

De polymera kompositionerna som användes för applicering på OSB har antingen en akrylat- eller polyuretanbas. De första tolererar långvarig exponering för vatten sämre och även de som är målade i bulk, kommer att hålla länge med en extra vattenavstötande yttre beläggning.

Som en fyllning i dem tjänar små bråkdelar oftast. Det är bekvämare att applicera dem med en hopppistol. Polyuretanföreningar tillåter tillsats av cement, appliceras som regel med spatuler ganska tjock (upp till 3 mm) lager. De kan pressas in i ett större fyllmedel, såsom dammfritt granotsev eller marmorflis.

Dessa typer av ytbehandlingar döljer OSB: s struktur och ger ett soligt utseende till huset. Sannt problem med sömmarna mellan panelerna kan också uppstå.

Exteriör finish ramhus: material och metoder

Exteriör målramhus – ett viktigt och nödvändigt byggnadsstadium, eftersom skelettet utan fasadbeklädnad ser grimt ut, det är dessutom dåligt skyddat mot exponering för den yttre miljön. Vi kommer att berätta hur du ska dekorera fasaden på ett ramhus, vilka material används för detta och hur man gör jobbet själv.

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Exteriör målramhus – ett nödvändigt byggnadsstadium.

Avslutande ramhus

Skelettens struktur och egenskaper

Exteriör målramhus

Exteriör målramar hus bör göras med hänsyn till deras struktur och design funktioner.

Inredning av rambyggnaden med egna händer, såväl som yttre dekoration, bör göras med hänsyn till strukturella egenskaper hos denna typ av konstruktioner.

Den mest märkbara effekten på slutförandet av sådana skillnader:

 • Husets botten är en träram, som fördelar lasten genom ett system av stolpar, balkar, spärrar och tvärstänger från byggnadens tak till grunden. Som det är känt är trä ett ganska flexibelt och mjukt material, och under krafternas verkan ger ramen en viss krympning, det finns en ojämn förskjutning och rörelse av delar i förhållande till varandra;
 • I regel läggs slaktkroppar på kolonn- eller stapelfunderingar, och ojämn nedsättning av strukturen är möjlig, vilket inte är särskilt dödligt för ramen, eftersom den är flexibel och kan tillåta små snedvridningar och geometriska förändringar, men en monolitisk beläggning, såsom gips kan spricka;
 • Husets väggar består av ett system av ramstänger och paneler som fyller utrymmet mellan stängerna. Ofta i stället för paneler är detta utrymme fyllt med isolering och mantel på båda sidor med fuktresistent OSB-plywood, som i sig inte kan utföra funktionerna i en fasadfinish antingen för dekorativa eller för byggnadsegenskaper.
 • Väggkonstruktionen är sådan att isoleringen är i sitt inre utrymme, så för mittenbandet och södra externa isoleringen är inte nödvändigt. Men många skumar fortfarande polystyren i hemmet, eftersom det är en utmärkt grund för gips.

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Utanför väggar mantlad OSB.

Alla dessa funktioner gör att du kan bestämma hur du ska klippa ramhuset utanför, så att beläggningen varar så länge som möjligt och mer effektivt. Som regel föredras de gångjärniga fasadstrukturerna, olika paneler och plattor, träpaneler och gips.

Det är viktigt! Fasad tegelstenar är mycket sällan inredda, eftersom ramhuset är en variant av prefabricerade prefabricerade bostäder, och priset på installationsarbetet och kostnaden för tegelstenen gör denna fördel obetydlig.

Varianter av yttre trim

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Gardin väggar – en av de mest populära typerna av finish.

Tänk nu på materialen för att avsluta fasaden på ett ramhus.

Oftast för dessa ändamål gäller sådana medel:

 1. Ventilerade fasader, sidospår, vinylhus och andra typer av monterade konstruktioner. Den låga kostnaden, enkel installation, hög pålitlighet och hållbarhet hos dessa beläggningar gjorde tekniken ledande inom byggmarknaden.
 2. Klädplatta, blockhus, träspår och andra träprodukter gör att du kan skapa en likhet med ett trähus av trä eller trä, vilket inte bara är modernt, men också naturligt, vackert och varmt.
 3. Dekorativa fasadplaster ser bra ut och skapar effekten av en Medelhavet stuga. Dessutom skyddar detta material väggarna bra och tjänar under lång tid;
 4. Efterbehandling med olika paneler imitera tegel, sten, trä och andra beläggningar är också känt för sitt demokratiska pris och enkel installation.
 5. Inredning med kakel, naturlig eller konstgjord sten skapar intrycket av ett dyrt fast hus, men samtidigt skapar det en stor belastning på väggarna och grunden och till en kostnad som kan jämföras med tegel. Det används emellertid i stor utsträckning, speciellt för att slutföra källaren. hörn, fönster och dörröppningar och andra delar av strukturen tillsammans med andra typer av klädsel.

Installation av ventilerad fasad eller sidospår tar lite tid och kräver ingen speciell kunskap eller färdigheter. Samtidigt är en sådan beläggning lätt att underhålla, och vid behov kan den snabbt demonteras och bytas ut med en annan.

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Bilden visar att för installation av sidospår tillräckligt en anställd.

Samma sak kan sägas om alla slags paneler, vars installation inte orsakar svårigheter, och kostnaden är tillgänglig för många medborgare med relativt låga inkomster.

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Montering av paneler är enkelt.

Träpaneler liknar sidospåren, bara här finns det färre olika delar och monteringsregler, allt är intuitivt klart och enkelt: vi gör kassen och fyller brädan, lederna, hörnen och öppningarna med ramar och olika formade element: hörn, vertikal och horisontell plåstång.

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Foder fylld på träkassen.

Efterbehandling av ramhuset utan med gips kräver stor ansträngning, men som ett resultat kommer du att få en vacker medelhavsstilfasad som är en klassiker och pryder någon egendom. Grunderna för installationen av beläggningen är bättre att göra polystyrenskum, eftersom det inte absorberar fukt och gör att du kan utföra vått arbete fritt.

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Dekorativt gips skapar ett vackert utseende av huset.

Mot fasaden med sten eller kakel kommer ditt hus att se ut som ett riktigt slott eller en tegelbyggnad, och det är nästan omöjligt att skilja ett sådant skydd från naturligt murverk och materialets livslängd är tiotals hundratals år.

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Stone dekoration är den mest solida och monumentala.

Det är viktigt! Vid val av modern finishteknik är det nödvändigt att strikt följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer, följa installationsreglerna och endast använda beprövade och rekommenderade material och verktyg.

Montering av fasadgips

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Processen att applicera gips med en spatel.

För dem som är intresserade av att avsluta fasaden på ett ramhus med dekorativt gips, har vi sammanställt en steg-för-steg-instruktion:

 1. Längs väggens nedre gräns, ovanför källaren, längs hela kanten av huset bifogar vi startskenan från en metallprofil eller trä. Häften måste vara strikt horisontell;

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Vi spikar startskenan.

 1. Applicera lim med en skårad trowel på ett skumplast eller EPPS, tryck arket mot väggen från hörnet, vila det på startskenan och fixa det med skruvar genom plastrunda. Raderna förskjuts så att sömmen överlappar varandra som tegelverk;

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Skivor fixar skruvarna på trädet.

 1. Gradvis täcker vi hela fasaden med skumplast;

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Vi täcker hela fasaden med isolering.

 1. Vi fastar ett icke-alkaliskt förstärkande nät på ytan av skumplasten, som vi limar med lim så att det finns ett kontinuerligt lager av grov kitt på ytan. Huset kommer att likna en sten- eller betongbyggnad;

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Efter roughing med lim, liknar fasaden plasterbetong.

 1. Häll ungefär en tredjedel av vattnet i hinken och häll blandningen för fasadgips i vattnet. Rör lösningen med en borr med ett mixermunstycke;

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Förbereda en lösning av gips.

 1. Vi samlar lösningen på spateln och applicerar den på väggen med ett jämnt snyggt lager. Tjocklek görs enligt tillverkarens anvisningar på förpackningen. Om gipset är texturerat, skapar vi ett mönster på ytan med hjälp av riktningsrotationer eller rätlinjiga rörelser.

Exteriör målramhus
Exteriör målramhus

Applicera gips på väggen och bild ett mönster.

Det är viktigt! Förbered den mängd lösning som du har tid att utveckla för tiden tills blandningen börjar sätta i en hink.

Ramhuset behöver en obligatorisk fasadfinish som kan tillverkas med en mängd olika material och tekniker. Vi visade hur man gör dekorationen med dekorativa gips, och videon i den här artikeln kommer att komplettera våra instruktioner med illustrativa exempel (se även artikeln ”Populära stilar av färdiga lägenheter och hus”).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *