Överlappar

Fäst verandaen i trähuset

Det första alternativet används för förlängningar med en stor byggvikt och det andra alternativet – för lätta sommarterrasser.

Den kolonnformiga grunden används för öppna ljusa sommar terrasser, fast på bottenvåningen och bara längs en vägg.

 1. För en sådan grund utgrävs kvadratiska hål med ett djup upp till 800 mm vid hörn av framtida förlängning och ett lager av sand 100 mm tjock hälls i botten.
 2. Därefter lindas pelarna med ett lager av takfilt, sätts in i groparna, och utrymmet runt dem hälls med cementmortel. I detta fall spelar takmaterialet rollen som vattentätning och antiseptisk skyddsskikt. Höjden på att höja pelarna ovanför marknivån beror på grunden för ett trähus och måste överensstämma med det.
 3. Barer placeras på pelarna, som är inställda på byggnivån, bättre än vattennivån, och ovanpå läggs stockar på golvbrädet på den framtida terrassen. Denna typ av fundament är lämplig för torr mark, men det rekommenderas inte att installera det på jorden med hög luftfuktighet. Detta beror på det faktum att det finns ett luftgap mellan botten av golvet och marken och träkonstruktionerna på terrassen kommer att absorbera fukt från både omgivande atmosfär och markförångningar.

Pile foundation används för lätta träkonstruktioner förlängningar, som är byggda i nivån på andra våningen eller på vinden. Denna grund är ganska stabil på lösa markar och förstör inte fasaden av en trästruktur.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Byggnaden av terrassen – nyanserna

Fäst verandaen i trähuset

Till terrassen, som är knuten till huset, såg ut som dess fortsättning, det är bättre att bygga det från samma material.

På den uppställda grunden, efter den fullständiga torkningen och inställningen, sker installationen av terrassens stödstruktur. Som nämnts ovan är det nödvändigt att endast använda trä som byggmaterial.

Den bästa trävaran som är lämplig för sådana byggnader är lark. Denna ras är en av de mest hållbara och minst mottagliga för ruttning, påverkan av fukt. Det ger skydd mot insekter som matas på träig vävnad.

Oavsett vilken typ av trä en terrass är gjord av, dess stödjande struktur och inredning, måste varje träbit vara speciellt behandlad innan den installeras på plats.

Speciella impregneringslösningar tillverkas för närvarande. Dessa lösningar har en komplicerad effekt på den inre strukturen hos trämaterial:

  • Öka temperaturens tröskeldröskel när den utsätts för öppen eld eller förvandla processen med att bränna ved till korruption utan eldbildning.
  • täcka det yttre materialskiktet med en film som minskar träets hygroskopiska egenskaper, skydda den mot ackumulering av överskott av fukt;
  • förhindra utvecklingen av svampsporer, sakta ner processen för förekomst av mögel;
  • De gör träets vävnader ett oätligt ämne för olika insekter och deras larver.

Det spelar ingen roll vilken typ och designvariant du väljer, det viktigaste är att göra allt kvalitativt och pålitligt. Framgångar i konstruktion!

Hur man sätter fast en veranda i ett trähus med egna händer.

Fäst verandaen i trähuset

Förlängningen av veranda till huset från en logg eller en bar kan startas inte tidigare än ett år efter byggandet av huset. Under denna tid kommer husets väggar att sätta sig ner och det är redan möjligt att fixa ramen för den framtida verandan direkt till dem. Ramverket kolliderar inte praktiskt taget, därför kan veranda byggas parallellt med väggkonstruktionen.

Det första du behöver bestämma om verandaens storlek. Vanligtvis tar verandaen ena sidan av huset, som har en utgång ”till gården”. Verandaens bekväma bredd är minst 2,5 meter. På denna veranda kan du sätta ett rymligt bord och koppla av i ett stort glatt företag.

Grunden för byggnaden av verandaen kan användas både tejp och kolumnar. Vikten av träpannan som är fäst vid huset är inte signifikant, så en massiv grund är inte nödvändig och preferensen ges till kolonnartypen. För att göra det med egna händer, måste du: markera platsen för framtida veranda, driva pinnarna i marken och dra repet mellan dem. Gräva hål 60-70 cm djup och gör en sandkudde 15-20 cm. Montera träformningen 30 * 30 cm, sätt den på de förberedda hålen efter nivå. Häll betongen i formen och vänta två veckor innan den sätter.

Byggnaden av ramveranda

För att inte spela golvet i verandaen som är fäst vid huset medan du går på den, är det nödvändigt att göra en pålitlig, stel bas. Därför är det bäst att använda en stång 150 * 150 mm för konstruktion av den undre remmen, och göra sexklackar från en stång 100 * 150 mm.

Fäst verandaen i trähuset

Strålen läggs på kolonnens fundament genom vattentätningsmaterialet och är fastsatt i huset med metallhörn. För att förlänga trädets livslängd måste det behandlas med speciella impregneringar. Eftersom verandaen inte är inuti rummet, utan ute kan du använda det gammaldags sättet och bearbeta omslags- och golvsloggen med använd smörjolja.

Fäst verandaen i trähuset

Mellan ett timmer är fästet med metallpinnar. Racks för verandaen är också bättre gjorda av 150 * 150 mm trä, det här är säkrare och det massiva tjocka inlägget ser bättre ut. Stången för ställen måste först planeras och slipas ordentligt.

Foto av fästning av en bar till sexuell lags:

Fäst verandaen i trähuset

Fäst verandaen i trähuset

På botten av hyllan är också fäst vid balkarna med hjälp av studs och galvaniserade metall hörn i hörnen. Innan du ställer fast ställen måste du se till att de är stående upprätt med en byggnadsnivå. Övre trimmen är också gjord av virke 150 * 150 mm, och fästs på racket med naglar på 300 mm.

Fäst verandaen i trähuset

Innan du fixar virket måste det borras i spikens plats. Detta underlättar spikarbetet och hjälper till att undvika sprickbildning av virket. Till huset är överkanten fixad med en speciell metallfäste, som kan köpas på järnhandeln eller gör det själv, med egna händer.

Takbyggnad

Efter konstruktionen av ramen fortsätt till installationen av trussystemet. För verandaens taksystem används samma bräda 150 * 50 mm som för spärren i huset självt. Lutningsvinkeln på taket på verandan måste överensstämma med projektet. Om du fästde verandaen till huset bestämdes det själv, och det var inte avsett enligt projektet, då borde taket inte vara för plattt, annars skulle det kunna ligga under snöets vikt.

Fäst verandaen i trähuset

Rafters är sågade i rätt storlek och fastsatt på ena sidan av sele med naglar, och å andra sidan till huset med två metall hörn. Hörn är monterade på båda sidor av hävarmen, som borras genom. En stift sätts in i det borrade hålet och hörnen är åtspända ihop.

Fotmonteringsspärrar i väggen:

Fäst verandaen i trähuset

Således får vi ett starkt säkert berg. Om verandaen är planerad att värmas i framtiden, kommer taket också att kräva uppvärmning. För att undvika att vätska isoleras, sträcker sig ångspärren längs spjällen, en räcke spikas och sedan lathing görs. Om verandaen är öppen, är höger längs spjällen en kista gjord av ett bräde 150 * 25 mm. Takmaterial kan läggas på en sådan låda: profilark, skiffer, metallplatta.

Fäst verandaen i trähuset

Om du vill täcka veranda med flexibla plattor måste du göra en solid grund. För att göra detta måste på kretskortet sätta lakan av plywood, och sedan plattan själv.

Foto. Plywood bas med bältros

Fäst verandaen i trähuset

Golv på verandan

Gran eller tallerken 150 * 50 mm används som golvmaterial. Naturligtvis kan du göra golv av lerk, ek eller så kallade däckbrädor, men det här är en annan ekonomisk kostnad. Styrelsen innan den läggs på golvet måste planeras och poleras.

Fäst verandaen i trähuset

När terrassen är öppen, kommer nederbörd (regn och snö) definitivt att falla på golvbrädan, och det blir vått vilket kan leda till att det snabbt blir sönderfall. Därför måste det behandlas med en antiseptisk lösning. För snabb avrinning av vatten och luftplattor måste de läggas med ett mellanrum (3-5 mm) från varandra. Brädorna är fästa på könskiktet med långa skruvar (95-102 mm).

Railing och fäktning med egna händer

På vad kommer räcken och stängsel på verandan, beror på dess slutliga utseende. För räcke passar brett bräda från 150 till 200 mm. Breda räcken kan fungera som ett extra te bord eller en sorts bardisk.

Fäst verandaen i trähuset

Det finns många alternativ som veranda fäktning: smidda metall staket, trä snidade balustrar, trä i form av ett staket staket, etc.

Som ett material för att skapa en räcke kan du använda styrena kvar från konstruktionen av huvudstrukturen. Styrelserna måste först planeras, slipas och behandlas med antiseptiska medel. Mät avståndet mellan de vertikala stolparna och avlägsna räcken 2 cm längre än det erhållna avståndet. I stolpen i en höjd av 90-100 cm, gör skärningar 1 cm djup och bredden är lika med bredden på räcken. Sätt i brädet i skäret och fäst botten med en lång skruv.

Fäst verandaen i trähuset

Avgår från golvet 10 cm på stången för att göra liknande skärningar och även sätta in ett bräda i dem. Mellan de erhållna horisontella parallella brädorna ordnar vi de plana brädorna tvärs och fäster dem med skruvar till stolparna. Således får vi ett vackert och pålitligt staket med egna händer för verandaen

För att förlänga livslängden på verandaen som är fäst vid huset, måste den behandlas med skyddande oljepregnering.

Bilder av veranda fäktning:

Fäst verandaen i trähuset

Fäst verandaen i trähuset

Fäst verandaen i trähuset

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Den veranda som bifogas huset gör att du kan expandera bostadsyta, få en plats för en bekväm vila. Stängd (glaserad), det minskar också värmeförlusten hemma. Det bästa är att du kan göra det själv. Och det finns alternativ som kräver stora kostnader, det finns billiga. Det finns många sorter både i struktur och i de material som används, kan du ordna i vilken stil som helst.

Vad är

Enligt anordningens metod kan verandaen som är fäst vid huset stängas – med glas eller öppen. De öppna de används huvudsakligen under den varma perioden, medan de stängda kan fungera som rekreationsplats året runt. Verandaen som bifogas huset kan vara av två slag på en gång: delen kan vara glaserad (stängd), delarna är öppna.

Fäst verandaen i trähuset

På den täckta verandan kan du koppla av året runt. Det minskar också värmeförlusten genom denna vägg.

De är också passabler – det här är när för att komma in i huset passerar du igenom det. Sådana förlängningar är placerade på framsidan av huset, ibland från gården, om det finns två utgångar från huset. Ingången till no-way bara hemifrån. Att komma på gatan från en sådan veranda är omöjligt.

En förlängning kan täcka en, två eller flera sidor av huset. Om den täcker två angränsande delar av huset kallas det ett hörn. Några av dem upptar endast en del av väggen.

Formerna är olika. Ofta är det en rektangel, oftare – en hexagon, en halvcirkel, andra icke-standardiserade former (det är svårare att bygga sådana). Kort sagt, det här är alla typer av verandor som är knutna till huset, men exklusive material.

Fäst verandaen i trähuset

Perimeterförlängning ger huset ett extravagant utseende.

Vilka material gör

Ofta i vårt område gör träportar. Det är lättare att arbeta med trä, och det är inte så dyrt som i andra länder. I områden där trä är väldigt dyrt är strukturelementen tillverkade av metall, och trimmen väljs enligt din smak. Detta kan vara glas (dubbelglas), polykarbonat.

Verandaens väggar är byggda av tegelsten, skalsten, mursten, byggstenar. Liksom huset är de trimmade eller inte, beroende på utformningen av huvudbyggnaden. Kan bara göra ett staket, som i bilden ovan.

Fäst verandaen i trähuset

Metallram veranda och speciella fönster enheter

Om ett träd är dyrt eller ovilligt att tinker regelbundet med dess bearbetning, är verandaens ram tillverkad av metall. För detta används ett profilrör, vinklar eller en kanalfält oftast – det beror på materialet och storleken på förlängningen. Det är lättare att fixa stelapakety till metallen, du kan inte göra glasrutor, men använd polykarbonat. Detta material kan vara av olika färger och olika grader av öppenhet. Trots den uppenbara bräckligheten finns det ett ganska hållbart material som används för att bygga växthus. Och i så fall, då i verandaen, om den är stängd, kommer den att hålla sig varm ganska bra.

Fäst verandaen i trähuset

Polykarbonat veranda, fäst vid tegelhuset. Hela ramen är monterad från ett profilrör.

Veranda bifogad huset: stadiet av byggandet

Först och främst måste du bestämma typen – öppen / stängd, från vilket material, välj typ av stiftelse. Det är också nödvändigt att bestämma vilka dimensioner den kommer att ha, var och hur man ska lokalisera. Allt detta är önskvärt att dra på planen. Ännu bättre – Beställ ett projekt. Konstruktion under projektet är snarare ett undantag, men åtminstone en plan med dimensioner och en indikation på plats, koppling till spåren etc. du borde vara

Byggandet av en veranda till huset med egna händer går enligt följande plan (vi bygger från trä):

 1. Med hjälp av pinnar och tygmärkningskonturer.
 2. Ta av gräset och det fertila lagret. Om detta inte är gjort, kommer golvets vegetation att rotna och sprida aromer.
 3. Markera grunden. I det här skedet kan frågor uppstå: vilken höjd ska det vara? Om grunden är osammanhängande och flytande ska golvbeläggningen vara 5-10 cm under golvnivån. Detta är nödvändigt för att ens höja, blockerar förlängningen inte ytterdörren. Om du inte vill att golvet ska vara lägre måste du göra en hög tröskel i ytterdörren: för att garantera friheten att öppna dörren. Stödstångens höjd beror på höjden vid vilken förlängningsgolvet är belägen. Det är spikat mot husets vägg, balkar av överlapp är fästade på den. På bottenkanten slog de av stiftelsens höjd (det här är de två nästa stegen).
 4. Du spikar på väggen en stödstång, på den nedre kanten av vilken stiftelsens höjd slår av.

Fäst verandaen i trähuset

Så här markerar du en förlängning: spik stödfältet på den önskade nivån, på den nedre kanten slår du stiftets höjd

 • Bygg grunden.
 • Medan betongen får minst hälften av styrkan, slutför du förberedelserna. Om i botten av gropen (det fertila lagret avlägsnas) är marken väl vattengenomsläpplig (sandig, sandig), i botten faller du i sömnen. Det kan förseglas, och du kan göra det utan det. Om under ett bördigt lager av lera eller lera, är det nödvändigt att somna i grunden grop antingen med samma jord (men inte fritt) eller med ren lera. Den måste vara väl komprimerad för att inte skapa tomrum där vatten kommer att ackumuleras (det är bättre att stapla de blötlagda skikten i en pasta).
 • Vattentätningsskiktet läggs på den färdiga grunden.
 • Stödstolparna under taket exponeras och fixeras.
 • Gör trimställen: spik runt balkens tjocklek på 100 * 150 mm. Det kan spikas utanför hylla eller däremellan. Ibland spärras ställen efter att golvet har lagts. Det här är inte det bästa alternativet: golvet blir snabbt värdelöst. Med denna struktur för att ersätta den måste du demontera allt, ner till taket. Om du först sätter upp stället och efter golvet kan det repareras utan problem.

  Fäst verandaen i trähuset

  Detta är den monterade ramen på verandan som är fäst vid huset. Mellanhyllor behövs endast om verandaens bredd är mer än 3 meter.

 • Till grunden och stödstrålbalkarna överlappar varandra (virke 100 * 150 mm). Installationssteget motsvarar installationssteget på staplarna eller inläggen.
 • Samla ett trussystem.
 • Montera sidofönster (för öppet) eller väggar (för glas). I detta skede slutar den övergripande tekniken. Vidare, för täckt är det en längre, öppen veranda till huset är fästare lättare:
  • För öppna balkar spikade golvbrädor.
  • För glaserad göra isolerad golv. Till balkar spikade grovt golv. Över – lagrar, mellan dem – isolering, på topp – finish golv.
 • Lägger taket.
 • Väggdekoration inifrån och ut.
 • Det här är bara allmänna steg. För att få en mer fullständig uppfattning om hur man gör en veranda till huset, kommer vi att överväga de mest problematiska byggpunkterna mer detaljerat.

  Om verandaen är ansluten till huset är grunden mycket sällan kopplad till varandra. Först har huset redan avgjort, krympningen har gått. Om du fast ansluter en ”fräsch” byggnad till det kommer problem oundvikligen att uppstå. Om det är möjligt att binda dem, då bara på stabila, pålitliga jordar, där det inte finns någon rörelse. För det andra görs sällan tunga grundar för denna typ av förlängning. Byggnaden själv är lätt – särskilt öppen från trä eller ram – och lagringskapaciteten hos stapel- eller pelarefonden är tillräcklig.

  I allmänhet sätter de verandorna på samma stiftelser som hemma. En annan sak är att de flesta är kolumnära: kostnaderna är små, det tar lite tid. Och även om alla arkitekter och designers hävdar att det är mycket svårare att sätta rätt kolumnstiftning än remsan (även om bandet är mycket dyrare), sätter folket upp pelarna.

  Pelare och stapelgrund

  Om du bestämmer dig för att fästa verandaen i ett trähus, kan du lägga en kolumnär grund. För att göra det själv måste du veta hur djupt och på vilket avstånd stödet sätts. Avståndet mellan staplarna beror på det material från vilket förlängningen kommer att byggas. Om det är lätta material – trä eller ljus ramkonstruktion – kan inställas i steg om 1,5 meter. För tyngre bör avståndet vara från 1 meter.

  Fäst verandaen i trähuset

  Pelare grund för veranda – kolonnerna är gjorda av tegelsten. Denna öppna veranda är kopplad till ett trähus. Huset står på en remsa grund. Basen av annexet och huset är inte anslutna

  När du väljer kolumnens djup finns det två tillvägagångssätt:

  • Gräva upp under djupet av jordfrysning. Så kom på vattenmättade jordar benägna att heaving. I det här fallet kommer verandaen att ligga på samma nivå, utan att ändra sin position, oavsett höftkrafterna. För en kolumnformad grund är det endast meningsfullt om djupet av frysning inte är mer än 1,2 meter. Vid stora djup är det lättare att göra en stapelfond (bättre – TISE-staplar). Tja för högar är inte särskilt svårt att göra även om du vill borra 2 meter. För enhetens kolumner för var och en av dem att gräva en grop av samma djup – svårt och långt.
  • Stift grunden till en liten grund: 20-30 cm under det fertila lagret. I det här fallet får du en flytande veranda, som kommer att förstås och sänkas under frostlig heaving. Det är mycket lättare att bygga en sådan struktur, men varje vår måste du hantera effekterna av heaving. Olika kolumner kommer ”gå” på olika sätt och måste på något sätt rätta till situationen. Men det är – på crusty jordar (ler, loam). På stabila markar, inte benägna att hävda sådana problem kommer det inte.

  Vad bra är det här alternativet för en veranda till huset? Snabbt byggd är kostnaden för arbete och byggmaterial liten.

  Fäst verandaen i trähuset

  Veranda är kopplad till ett tegelhus på en remsa grund. Sätt den på en stapelfundament. Det skiljer sig från den kolumna, eftersom staplarna antingen skruvas / hammas färdigt eller hälls i formen och visar sig vara monolitiska.

  Nackdelar: det är svårt att förutse sitt beteende. Och både djupt och grunt. Med en grundläggning beror allt på vintern och graden av mättnad på marken med vatten, vilket inte kan förutses och beräknas. Med djupt läggande finns det också ett problem: det är okänt vad som ligger under var och en av staplarna. Trots allt kan den geologiska undersökningen på alla punkter inte göras. Och i de områden där jorden har en komplex skiktad struktur, är det ganska möjligt att få på sig någon form av ficka, varför högen inte beter sig som förväntat. Också i fall av högar eller djupa begravda kolonner måste sidoväggena ihågas. De kan väl bryta långa och tunna högar eller pelare. På grund av problemjord för pålar tar de därför fast formning (metall, asbest) och förstärker dem. Vid tillverkning av pelare sätts ett stål, primerbelagt rör inuti, runt vilket murverk läggs. Det är också möjligt att lägga förstärkningsbälten. Vid tillverkning av uttråkade högar sätts in tre eller fyra förstärkningssteg inåt, vilket ger styrka till dem. Fäst en veranda med egna händer på en stapelfundament, kan vara snabbt och billigt, men riskerna på abyssjord är bra.

  Monolitisk: bälte och plåt

  Om du bygger en veranda som går från tegel, murbruk eller annat liknande tungt material, och med tung faner, behöver du en solid grund. Du måste antingen hälla bandet eller göra en tallrik. De är gjorda enligt alla regler utan några undantag: med formning, förstärkning, vibration etc. Helt tekniskt.

  Vid byggandet av en sådan grund kan den redan vara förknippad med den främsta: du måste göra det på samma djup och sannolikt kommer det att uppträda stadigt.

  Fördelar: hög tillförlitlighet och stabilitet. Nackdelar: betydande kostnad och varaktighet av byggprocessen.

  Om huset ligger på torra markar eller i en region där frosthuggning är bara en hemsk historia, om den inte har en slinga, kan verandaen som bifogas huset göra utan grund. I det här fallet avlägsnas det friska lagret tillsammans med vegetationen, botten av gropen är ramad, sedan fylls ihop, rammade, och sedan sanden, som också komprimeras. På grundval av detta är det redan möjligt att lägga golvet: trä, från beläggningsplattor eller från plattor.

  Fäst verandaen i trähuset

  Veranda ansluten till huset kan vara utan grund

  En ”men” rack, som kommer att förlita sig på taket, behöver du på något sätt stärka. För dem är små staplar gjorda eller kolumner staplas upp (från ungefär samma djup där de började lägga stenar under golvet).

  Vad är tjockleken för att fylla på? Det beror för det första på tjockleken på det fertila lagret, och för det andra på valet av golv. Om dessa är träbrädor (som i bilden) måste du välja lager så att de ligger i jämnhet med marken. Om du planerar att lägga beläggningsplattor måste du tänka på dess tjocklek. Även om det kan vara något höjt över marknivå för att skilja det från gården. Men sedan sätter de en kant på kanten.

  Fäst verandaen i trähuset

  I det här fotot är en öppen veranda till huset monterad utan grund – det här är snarare en sommarstuga med ett polykarbonattak och ett öppet trästaket.

  Så här fixar du racket och bottenplattan

  Arbetet med att bygga ramen på verandan börjar efter att betongfundamentet (om det används) har fått viss styrka. Tillräckligt 50% av den beräknade, och detta vid en temperatur av + 20 ° C, kommer att inträffa om 4-5 dagar. Sedan på toppen av betongen, i de ställen där reoler eller bandning kommer att fästas, läggs vattentätning i två lager. Detta kan vara en ruberoid, takfilt, vikad i hälften. Du kan sakna bitumenmastiken två gånger eller använda andra moderna material.

  Då finns det två sätt:

  • fäst stativet och dra sedan fast
  • första strapping, stå mot dem.

  Om det första alternativet väljs, läggs för hållare, specialhållare i fundamentet under gjutning. Det kan vara olika enheter (se bild), men den mest lämpliga är en metallplåt i form av ett inverterat ”P” brev, i botten som en stift svetsas, som är inristat i fundamentet. Racket sätts in i den här plattan (änden måste behandlas med en antiseptisk), dess nivå justeras, fast med bultar eller naglar.

  Fäst verandaen i trähuset

  Så här fixar du stället till fundamentet

  När alla ställen är uppställda och säkrade, trimmerna spikas mellan dem.

  I den andra versionen är situationen annorlunda: stativet måste sättas fast i selen. Den första är fäst timmer trim. Det är mer praktiskt att göra om tapparna är inbäddade i betong med något steg. Sedan görs hål i baren på rätt ställen, de sätts på pinnar och fixeras med bultar. Sedan ställde en av de metoder som föreslogs i bilden stället på racket.

  Fäst verandaen i trähuset

  Varianter av fästelement till selen

  Någon av dessa metoder utesluter inte användningen av metall hörn. De gör monteringen mer tillförlitlig, vilket i detta fall är mycket viktigt. När allt kommer omkring håller vi på taket, och väggarna eller stängseln.

  Fastspänningsfördröjning till bandning

  Du kan montera dem ovanpå ombandet eller på samma nivå med dess övre kant. Hur exakt du ska göra är det nödvändigt att bestämma i början av jobbet: det kommer att bero på vilken nivå stödbursan kommer att sättas fast i husets vägg (lagets höjd beaktas eller ej). Sätt att fixa logggolvet visas på bilden nedan.

  Fäst verandaen i trähuset

  Så här fixar du golvlistor på band

  Angränsande till verandaens tak

  Verandaen som bifogas huset är vanligen täckt med samma typ av tak som skrotet. Det kan finnas flera alternativ och organisationen av takets korsning beror på hur och till vilken vägg du bifogar den. Om taket är en fortsättning på höjden av taket på huset, måste du splica två trussystem. I det här fallet sägs att verandaens tak ligger vid taket på huset.

  Då är proceduren följande:

  • Övre remmar är fastsatta på verandaens stativ.
  • Cross trim balkar är spikade på trimmen. Taket är sedan hemmed till dem.
  • Långa trussben hemma förkortas. De ska inte skjuta ut ur väggen.
  • Planerade spjäll är gjorda av hyvlade brädor, som skärs från taket i en vinkel så att de angränsar de befintliga (se bilden nedan). För att underlätta arbetet kan du skapa en mall, som sedan förbereder spärrar på marken. Rafterbenen är fastsatta i huset genom naglar, du kan lägga metallförstärkningsplåtar på sidan.
  • För att öka strukturen av styvheten mellan husets spärrar och bilagorna, är distanselement installerade (snöstöden). De visas på bilden som förklarar konstruktionen.

  Fäst verandaen i trähuset

  Anslutning av taket på taket till taket på huset

  Om verandaens bredd är mer än 2 meter eller tungt takmaterial kommer att användas, för att stödstrålen inte ska sakta, installera stagor. Det är bättre att inte spika dem på sidan, men att sätta in dem mellan takstrålen och takfoten.

  Fäst verandaen i trähuset

  För att eliminera takets tak, montera stöttor mellan takbalkarna och takbjälkarna

  Ofta visar sig att taket på verandaen som är fäst vid huset gränsar till väggen. I det här fallet görs en strob i väggen, en speciell väggprofil läggs i den, vilken placeras på takytan med en andra sida. Platsen för dess korsning mot väggen är förseglad med tätningsmedel.

  Fäst verandaen i trähuset

  Hur man monterar verandaens tak mot husets vägg

  Det andra alternativet skiljer sig endast från väggprofilens form: det kan tillverkas oberoende av takplåt. Denna design kännetecknas av närvaron av en stråle som gör att du kan flytta böjningen bort från husets vägg och täcka eventuella fel när du lägger takmaterialet vid korsningen. Även i denna utföringsform är förklädet inte fastsatt direkt mot väggmaterialet, utan till en stång med en avfasad kant inbäddad i grinden.

  Fäst verandaen i trähuset

  Det andra alternativet intill taket på förlängningen till husets vägg

  Vissa frågor kan uppstå om hur man fixar spärren till ytterplattan, eftersom dess dimensioner inte tillåter att skära, som på mauerlate. Lösningen är vanlig: med hjälp av hörn (se bild). I stället för hörn kan du använda stavar i en liten sektion.

  Fäst verandaen i trähuset

  Metoden för fastsättning av verandaens spärrar till överdelen

  Kanske inte den mest eleganta lösningen, men pålitlig. När toppen är täckt med takbeklädnad, är foderet upptaget underifrån, de kommer inte att synas.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *