Källare

Fastspänningstapeformwork

Estetik är inte viktigt vid arrangemang av bandfunderingar. Sköldar slås ut ur brädet och stängerna. Med tanke på bygghöjden på byggnadens botten bestäms antalet bord i skölden. Plattor läggs ut på en plan yta och förseglas i stänger i steg om 1 m. Nails eller skruvar används för fästning.

Sheathe strukturella element av vattentätning film kan vara omedelbart eller efter installation i gräven. Filmen kommer att förhindra utflödet av den våta komponenten i betongblandningen och underlätta demontering av sköldarna efter att betongen har härdat. Om en vattentätningsanordning inte är planerad behandlas skölden från insidan med hydrobarriär substanser: omvända emulsioner, kalkmjölk, spillolja etc. Efter att ha förberett alla yttre och inre sköldelement, fortsätt till installationen.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Steg av byggandet av formen av träskivor

Arrangemang av formning börjar efter ramming i grävskiktet av sand och grus. Monteringen av formen kan utföras både före montering av förstärkningsburet och efter installationen i grävningen.

 1. Installation av en fast konstruktion börjar med installationen av fyrsköldar. De tjänar till att anpassa bandet av den framtida grunden.
 2. Interna och externa sköldar är strikt parallella med varandra. Från yttersidorna är de styrelser som hamrats i marken (40 × 40 mm stavar) förstärkta med diagonala strutar.
 3. Avståndet mellan strängarna beror på bredden och höjden på fundamentbandet. I standardfallet för små stiftelser är installationssteget 1 m.
 4. För att inte förskjutningsskärmarna ska hällas i betongblandning, är deras övre sektioner fästa med hoppare. Stänger för fastsättning i 0,5-1 m.
 5. För att säkerställa fuktregimen är träet från basen täckt med vattentätande material med liten överlappning med hjälp av en möbelhäftare.
 6. När du har slutfört monteringen av formen, kontrollera fästningen av alla delar, överensstämmelse med designdimensionerna och horisontell struktur med en nivå.
 7. Efter att ha tillhandahållit hål för VVS-och avloppsrör hälls betongblandningen i det färdiga formen.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Ytterligare aktiviteter och viktiga aspekter av monteringen av formen

1 m³ betong har en massa av ca 2,5 ton, därför kan sköldarna sprida sig under effekten av blandningen som hälls in, och vrider kilarna ur marken. För att härda designen skärmar den motsatta skärmen genom de borrade hålen ytterligare med ståltråd. Samtidigt placeras skärmarna på stavarna. Hål borras med en höjd på 0,5 m. Det är bekvämare och lättare att fästa skivor med slipsbultar (stålpinnar).

Vid fastsättning av formplattor måste de ställas horisontellt strikt. Kontrollerad jämnhet eller med en nivå. Om kudden är ojämn i skytten sätts foderstänger in under sköldarna. Vertikala skärmar kontrolleras nivå eller plumb.

Fastspänningstapeformwork

Ordningen av anordningen av permanent formning remsa fundament.

Efter avslutad installation av brädor mäts strukturen diagonal. Om diagonalerna är lika bildar grunden en vanlig form med vinklar på 90 °.

För att öka förankringsstyrkan kan fästen av yttre och inre hörn förstärkas med stålhörn eller stavar.

Jämnheten av plattans inre yta styrs av en tvåmålsskena och avvikelserna får inte överstiga 3 mm. Högst detta värde är tillåtet och klyftan mellan brädorna eller brädorna.

Med stiftets lilla storlek kan de främre delarna av formen monteras separat och sedan sättas in genom att fästa dem ihop.

Innan du häller på facket ska du ta hand om öppningarna för avlopp, vattenrör och andra verktyg. För detta ändamål är rör med den önskade diametern fixerade över formen på designdjupet. De är förfyllda med sand eller jord för att förhindra att betongblandningen strömmar in.

I sista steget slog spikarna på insidan av brädorna av den övre raden av fundamentet med hjälp av en vattennivå. Nails kommer att fungera som en guide för fyllning av formen när man häller betongblandning.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Installation av permanent formning

Fasta strukturer för att hälla fundamentet varierar i tillverkningsmaterialet:

 • polystyrenskum;
 • fibrolitnye;
 • schepotsementnye.

Det klassiska alternativet – polystyren fast formning. Den har en relativt låg kostnad, enkelhet och låter dig ”andas” på bottenvåningen och källaren.

Designen minskar avsevärt tiden för att lägga grunden. För att installera behöver det inte speciella färdigheter.

 1. Efter att ha beräknat grundparametrarna grävs en gräv med önskat djup och bredd. Det ska vara 3-5 cm bredare än källarbandet. Det kommer att förenkla blockens läggning och efter splittringen fylls det tomma utrymmet med jord.
 2. Botten av grävningen är fodrad med sand eller murar och rammade.
 3. I botten finns ett betongskikt med monteringen av armerade stavar i huvudkomponenterna i strukturen.
 4. Valda polystyrenblock är monterade på exponeringsskenan.
 5. Mellan sig är fästelementen fästa med byggskum eller metallfästen. Korrekt utförd montering säkerställer avsaknaden av läckage av betongblandning.

Trots det stora antalet former av formning och material som används, ges traditionellt en träram. Materialets kostnad och enkelhet i konstruktionen har stor inverkan på valet. Men i motsats till den uppfattade uppfattningen är det ekonomiskt pris- och tidskrävande hyran av teamformwork på närmaste byggarbetsplats. Om stiftelsens konstruktion motsvarar den hyrda ramen, sparar du tid och ansträngning och undviker eventuella fel när du monterar formen själv.

Fastspänningstapeformwork

Innokentiy Andreevich Vlasov

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

Fastspänningstapeformwork

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

Fastspänningstapeformwork

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Fastspänningstapeformwork

Hem »Gör det själv foundation» Formwork för grunden: hur man skapar och installerar + sätt att spara

Foundation formwork: hur man skapar och installerar + sätt att spara

Formning är en struktur gjord av brädor, strutar och stopp, som tjänar till att forma betong och armerad betong. Om vi ​​pratar om konstruktion, är det här systemet nödvändigt när vi häller en typ av vilken typ som helst, men de största strukturerna behövs vid monitering av en monolitisk remsa foundation a. Applicera formwork och när du skapar förstärkande bälten i murverkens väggar av byggstenar. I samma byggnader behövs ofta ett förstärkt bälte på toppen för att skapa en solid grund för att fästa taksystemet. Den är också formad med formning. Du behöver denna design och när man häller betongspår eller betonar blindområdet. med några andra typer av arbete.

Avtagbar och ej flyttbar

Enligt principen att använda formen är avtagbar (hopfällbar) och fast. Som namnet antyder avlägsnas demonterbara efter att betongvinsterna har styrka över den kritiska (ca 50%). Därför kan den användas flera gånger. Beroende på materialet kan samma uppsättning uthärda från 3 till 8 fyllningar, industriella varianter kan användas flera dussin och några – hundratals gånger.

Fastspänningstapeformwork

Avtagbar formning demonteras efter att betongen har fått 50% styrka

Fast formning blir en integrerad del av stiftelsen. Sådana system började användas relativt nyligen. De är tillverkade huvudsakligen av extruderat polystyrenskum. Block av olika konfigurationer tillverkas, vilka är sammankopplade medelst lås och metallpinnar. Från block, från formgivaren, samlas den nödvändiga formen.

Fastspänningstapeformwork

Permanent formning blir en del av grunden – det är också delvis en värmeisolator

Fast formning från expanderad polystyren ger inte bara form, men samtidigt är värmehaltig isolering också ljudisoleringsegenskaper. Det kostar mycket, men det löser många problem direkt, och tiden för att bygga stiftelsen minskas betydligt.

Det finns en annan typ av permanent formning – ihåliga betongblock. De har också olika konfigurationer – vägg, hörn, radie etc. De består av två eller tre väggar och flera broar som håller väggarna i en viss position. De är kopplade till varandra med hjälp av lås, förstärkta med stavar.

Formeringskrav

Eftersom hela systemet är utformat för att forma betong och armerad betong, måste den vara tillräckligt stark och elastisk för att klara trycket i massan av flytande betong. Därför läggs ganska allvarliga krav på materialet till formen. Dessutom ska de sammansatta sköldarna ha en jämn och jämn inre yta: den bildar fundamentets väggar, och sedan är hydro och / eller värmeisoleringsmaterial fixerade på dem. Att fästa dem är lättare att jämnt (åtminstone relativt) ytor.

Material för flyttbar konstruktion

I byggnadsorganisationer finns metallkonstruktioner monterade på klackar och bultar. Vid privat konstruktion är formprester av plankor, fuktresistent plywood och OSB. Träbar används som stopp och stag. Ingen bryr sig om att göra en metallstruktur, men det är väldigt dyrt och olönsamt för engångsbruk.

När man bygger en stuga eller ett hus, används styrelser oftast. Ras kan användas som helst, och barrträd och lövträd. Det är bättre att ta den kantade lösningen: lösningen ska inte oroa sig genom formen, och det är orealistiskt att uppnå detta med unedged board.

Fastspänningstapeformwork

Hur gör formningen för remsa grund i klippet

Med en grundhöjd på upp till 1,5 meter måste formpanelen vara minst 40 mm tjock. Skärmarna är fastsatta med hjälp av tvärsnittsstänger på 60 * 40 mm eller 80 * 40 mm. Om stiftelsens höjd är stor – den är djuplagd – sådana stavar kommer inte att räcka för att hålla betongmassan. Med en höjd på mer än en meter måste du använda en bar på 50 * 100 mm och mer. För montering använd naglar eller skruvar. Deras längd är 3/4 av den totala tjockleken på brädet och stången (för ovanstående dimensioner 60-70 mm).

Formning och plywood. Det finns även ett speciellt förarbete, laminatpapper med syntetiska impregneringar. Beläggningen har hög motståndskraft mot aggressiva miljöer, vilket är flytande betong. Detta material är märkt med PSF (med formaldehydlim).

Formpressad plywoodtjocklek – 18-21 mm. Sköldar monteras på en metall- eller träram. Träramen är tillverkad av 40 * 40 mm bar, fästdon ska användas kortare – 50-55 mm. När du använder plywood, blir det lättare att arbeta med självgängande skruvar: naglarna blir svåra.

Fastspänningstapeformwork

Plywood och OSB formwork paneler

RSD används sällan för detta ändamål, men det är också fallet. Tjockleken är ungefär densamma: 18-21 mm. Strukturellt, inte annorlunda än styrelserna av plywood.

Storlekarna på arken av dessa arkmaterial bör väljas utifrån dimensionerna på de nödvändiga formplattorna – så att det är så lite avfall som möjligt. Speciell ytkvalitet är inte nödvändig, eftersom du kan använda lågkvalitativa material, som vanligtvis kallas ”konstruktion”.

Bestäm vad du ska göra för grunden själv: beror på priserna på dessa material i ditt område. Det vanliga sättet är ekonomiskt: vad är billigare är vad de använder.

Timmerning för tejpfundament med egna händer

Den mest voluminösa – formen för bandfunderingar. Hon upprepar husets konturer och alla stödväggar på båda sidor av tejpen. Under byggandet av en mer eller mindre stor byggnad med ett stort antal partitioner kommer förbrukningen av material för grundformning att vara väldigt signifikant. Speciellt med fundamentets djupa läggning.

Sköldarnas design och deras anslutning

När du monterar formen med egna händer är det viktigt att göra brädorna tåliga: de måste behålla mycket betong tills det härdas.

Dimensionerna på formpanelerna varierar och beror på fundamentets geometri. Höjden är något högre än grundens höjd, längden på varje skärm bestäms av dig själv, men vanligtvis är den från 1,2 till 3 m. Det är obekvämt att arbeta med mycket långa strukturer, så att den optimala längden är ca 2 m. de blev exakt enligt stiftelsens layout (glöm inte att ta hänsyn till sköldens tjocklek).

Fastspänningstapeformwork

Hur kan formwork för bandfundament installeras: i en grävgrav grävde i banddimensioner och i en gräv i diagonaler

Vid tillverkning av formpressor klippa flera bitar av samma längd, fäst med hjälp av stavar och naglar eller skruvar. När man använder naglar, hamras de från skärmens insida, böjda på baren. Det är lättare att arbeta med självuttagande skruvar: de behöver inte böjas, eftersom de säkerställer en tätt passform av elementen på grund av tråden. De är vridda från sköldens insida (den som kommer att vända mot stiftelsens vägg).

De första och sista staplarna är fixerade från kanten på ett avstånd av 15-20 cm. Mellan dem, på ett avstånd av 80-100 cm, lägger de ytterligare. För att installera formpanelerna var praktiska, görs två eller tre stänger (längs kanterna och i mitten) 20-30 cm längre. De skärps och ansluts till marken under installationen.

Fastspänningstapeformwork

Ungefärliga mått på kantade brädor

Sköldar av plywood eller OSB monteras på en ram från en bar. Vid montering är det viktigt att stärka hörnen väl. I denna design, de – den svagaste punkten. Du kan stärka dem med metall hörn.

Gör-det-själv-formwork installation

Om sköldarna är gjorda med flera långsträckta stavar, måste de sätta på de sträckta märkornas sladdar. Svårigheten ligger i det faktum att du samtidigt måste exponera i vertikalplanet. För fixering kan du använda poäng av märket och vertikala stänger. När du installerar planen på brädorna ligger nära dessa stavar. De kommer att vara både stöd och guider.

Fastspänningstapeformwork

Skärmar med långsträckta tvärgående stänger lättare att installera

Eftersom botten av gräv eller gräv ska vara platt (kompakt och jämn under nivå), bör det vara enkelt att ställa in skärmarna horisontellt. Försök att inte klämma dem för mycket: det blir enklare att anpassa senare. Sänk ner en av hörnen till sängens nivå. Det ska inte finnas någon lucka, lösningen ska inte strömma ut. Efter att ha uppnått en snygg passform, ta byggnadsnivån, applicera längs skärmen och hammar den andra kanten tills den övre kanten är inställd horisontellt. Nästa sköld är redan utsatt i förhållande till uppsättningen: de måste vara på samma nivå och i samma plan.

Om sköldarna är gjorda utan långa stänger, fixera stången, längst ner i gropen, längs linjen som markerar bandet, vilket kommer att fungera som ett stopp. Sköldar är fästade på den noggrant, sedan med hjälp av hack och stag är fixerade.

Förstärkning – hängslen och stopp

För att formen inte ska falla ihop under betongmassan måste den fästas utvändigt och inuti.

Utanförstärkare. Rekvisita bör inte vara mindre än en meter. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt hörnen: det finns stopp i båda riktningarna.Om sköldens höjd är mer än 2 meter, är det inte tillräckligt med ett bälte av stopp. Gör i det här fallet minst två nivåer av strutar: övre och nedre.

Fastspänningstapeformwork

Utvändig formning sätter stopp och hållare. På hög höjd är de gjorda i flera nivåer. Var uppmärksam på tjockleken på stödfältet

Det är också nödvändigt att stabilisera avståndet mellan två motsatta skärmar. För att göra detta, använd stift av förstärkning med en diameter av 8-12 mm, packningar av metall och muttrar med lämplig diameter. Knappen är i två steg: över och under, på ett avstånd av 15-20 cm från kanten.

Knapparnas längd är ca 10-15 cm längre än tejpens bredd. Det finns två alternativ:

 • En tråd skärs i båda ändarna av förstärkningen. Då behöver varje stift två metallplåtar och muttrar.
 • På ena sidan är stiftet vikat och plattat, tråden skärs med en båge. I detta fall behövs en mutter (det finns fortfarande två plattor).

Det interna avståndet mellan brädorna, som motsvarar bandets designbredd, fixeras med hjälp av bitar av plaströr. Deras inre clearance bör vara något mer än tjockleken på dubbarna.

Fastspänningstapeformwork

Hur man gör studs i formen

Monteringen är som följer:

 • Båda sköldarna borras med ett långt hålborr.
 • En rörsektion installeras mellan dem.
 • Spännstift.
 • Metallplattor är installerade (de tillåter inte att stiftet bryter sköldmaterialet).
 • Dra åt och dra åt muttrarna.

Behöver arbeta tillsammans, men bättre – tre. En insats sätter mellan sköldröret och personen som ska installera tapparna och dra åt skruvarna.

När du tar bort formningen, skruva loss muttrarna och ta bort dubbarna, demontera sedan sluttningarna och stopparna. Utsatta sköldar avlägsnas. De kan användas vidare.

Hur man spenderar mindre

Många material spenderas på framställning av formning för en remsa grund: sköldarna bildar hela tejpen på båda sidor. Med stort djupflöde är det mycket stort. Säg bara: det finns möjlighet att spara. Gör bara en del av formen och fyll inte alla på en dag, men i delar. Trots populär åsikt är styrkan i grunden nästan inte påverkad (om du känner till hemligheterna), och du kan spara en anständig summa. Stiftelsen kan delas antingen horisontellt eller vertikalt.

Fyll i lager

Med ett stort djup djup är det mer lönsamt att fylla i delar horisontellt (i lager). Till exempel är det önskade djupet 1,4 m. Du kan dela upp fyllningen i två eller tre steg. Vid två steg är det nödvändigt att göra sköldar med en höjd av 0,8-0,85 m, med tre – 50-55 cm.

Fastspänningstapeformwork

Om grunden har ett stort djup kan det hällas i två eller tre delar, dela vertikalt i ungefär lika stora delar

Arbetsordningen är som följer:

 • Formningen är tillverkad av korta skärmar gjorda, beslag passar till hela den önskade volymen.
 • Betong hälls över förhöjningens höjd.
 • Efter 7-8 timmar efter hällning kommer det att vara nödvändigt att ta bort toppskiktet med en trowel från hela tejpens yta. När betongen vibreras, stiger cementmjölken. Medan förstyvningen blir spröd och spröd. Det är detta lager som måste tas bort. Som ett resultat blir ytan ojämn och grov, vilket förbättrar vidhäftningen (vidhäftning) med nästa betongskikt.
 • Vid en temperatur på + 20 ° C, om tre dagar kan formen avlägsnas, rengör skärmarna och montera dem högre. Ta bort sköldarna genom att ta bort tapparna. Rören kan lämnas i betongen. De har redan blivit en del av monoliten. Ibland tas de ut, och hålen är fyllda med en lösning.
 • Exponera formen ovan och fyll i igen.

Fastspänningstapeformwork

Skölden är enkelt installerad på den redan ”gripna” betongen, och vilar på kanterna på grävbanan, men på en annan nivå.

När du installerar den andra (och tredje, om nödvändigt) tier, hittar brädorna lite på det redan fyllda området och täcker bandet från sidorna. Stoppet och stoppet är vanligtvis den nedre raden på stiften. Därför, när du installerar dem, sätt dem alla på samma nivå från skärmens undersida.

Ankaret är redan anslutet, internt studs är skurna. Det återstår bara att sätta tillbaka de andra rören i stället för stiften och placera ytterstopparna och stagarna. Det är inte så mycket dags att installera nästa lager av formen.

Varför denna metod påverkar inte stiftelsens styrka? Eftersom beräkningen av betongens styrka inte beaktas. Hon går till ”lager”. Dessutom fördelas lasten i bandfundamenten längs långsidan. Och i längden har vi inga luckor. Så grunden kommer att vara lång.

Vertikal uppdelning

Den andra metoden är en vertikal uppdelning av planen. Stiftelsen kan delas upp i två eller tre delar. Bara det är nödvändigt att dela inte exakt ”längs linjen”, utan att sprida lederna på något avstånd.

I den del av byggnaden som valts för installationen, montera en formning med ”pluggar” på de platser där den installerade delen slutar. Inuti den installerade delen stickar du förstärkande bur. Samtidigt bör stavarna i den längsgående förstärkningen sträcka sig åtminstone 50 diametrar av förstärkningen som används bortom formen. Till exempel används en stång på 12 mm. Då kommer minsta frisättning utöver formen 12 mm * 50 = 600 mm. Nästa stapel är knuten till den här utgåvan, och en efter en kommer de att gå till 60 cm.

En viktig detalj: bryta husplanen i delar, gör det så att ”bitarna” hällde under denna period hamnar på olika nivåer (se bilden).

Fastspänningstapeformwork

Det andra sättet är att dela upp planen i flera sektioner (i figuren är de markerade med olika färger)

Fyll det uppsamlade området med betong. Som i föregående metod, efter 7 * 8 timmar blir det nödvändigt att slå lösningen, men redan på vertikala ytor. Ta hammaren och ta bort sidostubben, tampa ner cement-sandmörnen till grus (nära formen kommer sannolikt att vara ett lager av murbruk utan aggregat). Som ett resultat kommer ytan att flisas, vilket är bra för vidhäftning med nästa sats av lösning.

Dessa metoder kan användas säkert i privatbyggnad: de praktiseras vid byggandet av monolitiska flervåningsbyggnader, där arbetsbelastningen på betongväggarna och fundamentet är ofördelaktigt större.

Det finns ett annat knep. Alla säger att brädor eller plywood kan sedan användas i hjälparbeten. I praktiken visar det sig annorlunda: det är omöjligt att skära ved som är nedsänkt med cement eller plywood. Dessutom blir det smutsigt och grovt, och rengöring och polering är också orealistiskt: ingen korn ”tar”. Så, för att träet (och plywood, om inte laminerat) ska förbli användbart, är sköldens framsida täckt av en tjock film. Den är fast med en bygghäftare och häftklamrar. Om den är skadad tar bytet mycket liten tid. Förbättringen på det här sättet ger en nästan perfekt platt källare, vilket underlättar efterföljande arbete med hydro- och värmeisolering.

Vi bygger en formning för remsa grunden med egna händer

Formwork används för att minska byggnadsbudgeten av enskilda utvecklare. gjort med sina egna händer för band stiftelse. Material är vanligtvis 12 mm OSB-3, flerskiktad plywood från 12 mm, kantad bräda 40 mm (mindre ofta 25 mm bräda för banden 20 – 40 cm höga). Trots den enkla konstruktionen av sköldarna finns det hemligheter av en ekonomisk skärning, monteringsteknik.

Produktion av virkeformning

Även med användning av plåtmaterial i skiljeväggar, takplattor, kommer brädor fortfarande att vara efterfrågade efter borttagning från hantverkaren. Därför är formen i 100% av fallen ekonomiskt motiverad för remsan. Från timret är det inte svårt att mejsel, anslut däckskruvarna med egna händer. att demontera dem senare.

Ursprungligen bör de horisontella, vertikala belastningarna som uppfattas av formen beaktas. När exempelvis en betongpump levereras pressas lösningen med en kraft på 800 kg / m 2. Direkt urladdning från mixern utövar ett tryck på 600 kg per enhetarea. Från en hushållsbetongblandare, en bricka som används för att fördela betong inuti däck från en mixer, är trycket mindre – 400 kg.

Fastspänningstapeformwork

I vissa fall går arbetarna runt formen och passerar bilar på ramperna. Trycket når 2,5 t / m 2. Därför rekommenderas att man använder ett skärbräda med en tjocklek av 4 cm. Avståndet mellan stolparna med stavar är valt beroende på däckens höjd. De mest ekonomiska systemen är:

 • 0,4 m – med en höjd av 1,4 m
 • 0,5 m – för bälten upp till 0,8 m
 • 0,6 m – med en höjd på upp till 0,6 m
 • 0,7 m – för MZLF 0,4 m

OBS: För NZLF är en 25 mm bräda med rack på 0,6-0,8 m (höjd 0,5-0,2 m) ett billigare alternativ.

Formeringen består av sköldar, vars position i rymden är fastsatt av ytterligare element. Däck slås ut av brädor i storlek, ansluten med plank eller bar. Vertikala stänger ska vara 10-20 cm från kanten så att brädorna kan användas när de sätts ihop.

Fastspänningstapeformwork

Insidan sätter ihop händerna med polyeten, vilket förhindrar uttorkning av betong, cementmjölksläckor. Dessutom, efter att ha avlägsnat polyeten efter att strimman har tagits bort, får ägaren rena brädor för återanvändning.

OBS: Trots att sköldorna vilar på foten är det mycket bekvämare att bära dem runt byggarbetsplatsen, för att installera dem på plats om däckens längd inte överstiger 3 m.

Ytterligare element

Formeringen måste ha rumslig styvhet, därför finns det olika element för fixering:

 • rack används sällan, eftersom det är omöjligt att begrava dem i foten utan inbyggda plugg i betong, vilket tar för mycket tid
 • guidebordet är också praktiskt taget inte använt, har pinnar på ena sidan för fixering i marken, inställning av horisontell nivå
 • U-formade rack – storleken mellan de vertikala brädorna är lika med tejpens bredd + tjockleken på båda sköldarna, lägg på däcket ovanifrån för att fixa den inre storleken
  Fastspänningstapeformwork
 • H-formade ställen – utformade för att stödja nedre däck på den hängande grillen
  Fastspänningstapeformwork
 • pinnar – längd är godtycklig, avsmalnande längst ner
 • horisontella stopp – Inuti formen för att ställa in tejpens bredd, utvändigt mellan pinnarna, skärmens nedre kant
  Fastspänningstapeformwork
 • skenorna är lutande, angränsande mot pinnen, sköldens övre kant
 • slipsstänger – gängade stavar som passerar genom däcken, dras åt med muttrar från utsidan, för att ta bort tapparna från den frusna betongen inuti formen. Plaströr läggs på dem, vilka förblir inbäddade i fundamentet, vilket är ett förbrukningsbart material
  Fastspänningstapeformwork

Således används för att fixera däckens banddjup trekantiga konstruktioner gjorda av ytterligare element utvändigt, används stutar och dubbar. För att säkerställa stivhetens styvhet, borde de nedre horisontella anslagen ligga mot träet med vilket brädorna av brädorna är fastsatta. Därför rekommenderas de att installera minst 60 cm.

OBS: Vid fixering av timmer mellan läsk med en spik, får skruvanslutningen en rörlighet. Därför rekommenderas att du använder två hårdvaror i denna fog för absolut styvhet i strukturen.

Enligt villkoren i joint venture är det tillåtliga felet vid utgrävningsskedet 1 cm. I panelerna får inga luckor större än 0,5 mm tillåtas trots bearbetning med polyeten. Jordförskjutningen som används av privata utvecklare och till och med kallad den slitsade grunden, uppfyller inte kraven i joint venture:

 • Det finns ingen tillgång till vattentäta betongkonstruktioner på sidorna
 • Inuti de icke-eldfasta markerna, sidorna av trenchen oundvikligen har en sluttning för att förhindra fall, mer konkret konsumeras vid hällning
 • balkar är raka i jättegrädande jordar, men höjningskrafterna är maximala, vilket är viktigt för ojämna betongytor som är föremål för dragbelastning
 • Det är omöjligt att installera väggdräneringen som krävs för att avlägsna vattenledningen från botten av MZLF

Observera: Slitkällarens resurs är betydligt lägre än MZLF: s, som hälls i sköldformning utan att bryta mot tekniken, som har vattentätning, dränering och väderbehandling av ytterytan. Dessutom är bihålens bihål fyllda med sand och grus, sand, vilket också minskar hävstången, eftersom de är ett dämplager.

Tillverkning av plywoodsköldar, OSB

Formeringen av storformat plåtmaterial för bandfundament är konstruerad mycket lättare med egna händer, snabbare än från brädor. Du bör dock överväga nyanserna av materialen:

 • OSB-brädor, plywood kan användas i tak, skiljeväggar, grovgolv i efterbehandlingsskedet
 • Inköp av polyeten för att täcka innerskärmens inre yta kommer att vara billigare än fuktbeständig, bakelit, laminerad plywood
 • OSB-4 bör väljas i extrema fall OSB-3 med maximal mekanisk hållfasthet, inte utsatt för delaminering vid skruvning i skruvar
 • med en höjd på däck på 50 cm är det bättre att skydda sköldar med stift istället för trähoppare
 • Sköldens höjd bör överstiga bandets storlek med 5-7 cm, när man använder stift 10-15 cm
 • storlekar av plattor, ark bör väljas med hänsyn till höjden på MZLF för att minska skäravfall
  Fastspänningstapeformwork

OBS: Arkmaterial är inte konstruktiva, eftersom de inte har självbärande förmåga. Därför måste formen ha styva ramar från stången runt omkretsen för att bevara geometrin när betongpumpen appliceras på lösningen, vibrerande.

Tillverkningsteknik däck band foundation från plåtmaterial med händerna på följande sätt:

 • montering av ramar – ramar från en bar 10 cm högt mer än bandets höjd, 3 meter bred, för att underlätta installationen, minska vindstyrkan på strukturen
 • plätering OSB, plywoodmaterial är skurna, fästs med skruvar till ramen från insidan
  Fastspänningstapeformwork

För att förbättra strukturen kan man använda stiffeners, diagonal jumpers. Mellan sig är däcken förenade med brädor överlagda på stängerna vid ändarna av sköldarna. Detta säkerställer perfekt flathet på de inre ytorna.

Ytterligare element är helt identiska med föregående fall. Utanför är sköldarna fastade av jibben, nedre horisontella lameller, pinnar. Vid användning av U-formade ytor förbrukas mer material. De kan inte hamras i foten, som hälls bredare än tejpen, sköldarna kan inte fixeras horisontellt.

Fastspänningstapeformwork

OBS: Hårdvarahuvuden borde placeras inuti grundstrukturerna för att undvika problem vid rivning.

Det rekommenderas inte att docka plywoodsköldarna i hörnen till varandra från insidan, det är bättre att använda stavarna genom vilka skruvarna passerar. För betongens styrka är mindre mekaniska skador tillräckliga för att orsaka delaminering, avskiljning av en separat sektion.

Nackdelarna med polystyrenskumformning för fundamentet

Deklarerats som ett alternativ till klassiska träskivor Formsättnings gjorda av extruderad polystyren har allvarliga nackdelar:

 • sidostyckena på remsa grunden förblir utan vattentätande skikt
 • Det finns ett överskridande av inte billig isolering, eftersom det inte behövs inuti isoleringen från MZLF
 • Vid lossning, skärning, lagring, andra arbeten med expanderad polystyren sprider smulan över platsen, tränger in i grannarna
 • montering av beslag är komplicerat, eftersom ramarna inte kan läggas inuti (hoppare stör), binder kravar / stänger med sina händer inuti däck orsakar ytterligare arbetskraft
  Fastspänningstapeformwork

OBS: Tillverkare av polystyrenformning förbjuder blandningen med en betongpump och dess kompaktering med en vibrator. Detta material har inte tillräcklig styvhet för att klara massorna av betongmassa. Fyllning av det inre utrymmet med hinkar med stämpling med förstärkningsstänger är inte effektivt även i volymer på 3 kuber.

Hur man isolerar formen?

Trots ovanstående svårigheter är det fortfarande möjligt att lägga isolering före betong. I det här fallet kvarstår emellertid den yttre kanten av tejpen utan en vattentätbeläggning. Tekniken hävdas emellertid av enskilda utvecklare, den produceras av följande operationer:

 • För remsa grunden exponeras en klassisk avtagbar sköldformning , vars yttre sidor förskjuts utåt genom värmeisolatorns tjocklek (vanligtvis 5-8 cm)
 • insidan nära skärmen med sina egna händer set EPS
 • För att säkerställa en stram förbindelse med grundmaterialet, placeras dukar med paraplybrett kapslar i plattorna
  Fastspänningstapeformwork

OBS: Duggarnas huvuden borde vara utvändiga, den cylindriska delen går genom isoleringen, inbäddad i betongen, vilket garanterar tillförlitlig fastsättning utan extra kostnader för limlösningen.

För byggnader med tillfällig aktivering av värme eller utan värme installeras isoleringen längs innerskärmen. Detta beror på behovet av att bevara underjordets värme inne i grundstrukturen. Dessutom är isoleringen belägen runt byggnadens hela omkrets, sågbandet MZLF.

Fastspänningstapeformwork

Formningen kan sålunda konstrueras för bandfundament från arkmaterial eller plankor. Det är mycket viktigt att fixa däcken vertikalt, för att utesluta horisontell förskjutning. Om det behövs kan du lägga isolering utifrån / insidan beroende på byggnadens driftsförhållanden.

Relaterade artiklar:

Spela in navigering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *