Uppvärmning

Finishing imiterträ i huset med egna händer

Vid användning av båda typerna av imiterat virke är det absolut nödvändigt att välja komponenter för dekorativa element som ger rummets interiör en logisk fullständighet, integritet och individuell karaktär. Det här hänvisar till alla slags formgjutningar, mensoli, kronor, balustrar, snygga trimmer, balustrader och hörn av trä.

Finishing imiterträ i huset med egna händer

Finishing imiterträ i huset med egna händer

Finishing imiterträ i huset med egna händer

Finishing imiterträ i huset med egna händer

Finishing imiterträ i huset med egna händer

Hur man väljer

Om det är lätt att räkna ut panelerna, är det viktigt att inte skynda sig när det gäller att välja andra parametrar. Materialet för tillverkning av paneler väljs utifrån syftet med dess tillämpning och mikroklimatets specifika egenskaper i rummet:

  • från lark – passar alla inredning. Visar personer med astma och problem med andningsorganens organ
  • från ek visar högt motståndskraft mot fukt och mekanisk stress, det appliceras optimalt i ett rum för ett barn, ett gym, ett kök,
  • från barrträd som kännetecknas av hög hartshalt, bör därför inte användas i rum med hög temperatur (kök, bad, badrum).

När det gäller tillverkare är köparens uppmärksamhet produkterna från Wood Stock House, LLC, Tarus Les, LLC Realvood och andra.

Finishing imiterträ i huset med egna händer

ek

Finishing imiterträ i huset med egna händer

lärk

Finishing imiterträ i huset med egna händer

barrved

Materialberäkning

Paneler för inredning av väggar, golv, tak på en privat logg kan ha olika tjocklek. Den optimala hastigheten är 20 mm. Bredden varierar också och väljs av timmerhusets ägare till din smak.

Det är viktigt att komma ihåg att paneler med en bredd på mer än 100 mm kan visuellt minska rummet i ett rum, så att deras användning ska överges i ett litet område. Välj för sådana lokaler är alternativen med en bredd på upp till 100 mm.

När panelernas bredd bestäms är det möjligt att beräkna den faktiska mängden material för ett visst rum. Detta kommer att kräva mätningar av rummet: området på varje vägg, från vilket de tar bort området dörröppningar, fönster. Vidare delas de erhållna värdena med arean av en panel för att förstå hur många av dem som krävs för ett visst område.

Den genomsnittliga kostnaden för arbete på klädhus med sidospår från insidan med egna händer visas i tabellen.

Efterbehandling av imiterat virke inomhus: installation och trimning

Finishing imiterträ i huset med egna händer

Imitation av en bar appliceras vid extern eller intern efterbehandling. Denna inredning är mer betydelsefull och praktisk än den kan tyckas vid första anblicken. Om du vill ge ditt hus en original design med egna händer, men det finns inga pengar för naturligt trä, då är en imitation av en bar perfekt. Och från en psykologisk synpunkt kommer huset att skaffa sig komfort och trivsel som är sällsynt endast för naturligt trä.

Och om man tittar på den från andra sidan, är det ett enkelt och mångsidigt installationsmaterial som enkelt och effektivt kan anpassa väggar som kräver reparationer.

Tjockleken på träpanelerna för inredning är vanligtvis inte mer än 20 mm. Och bredden är annorlunda.

Finishing imiterträ i huset med egna händer

Och glöm inte att paneler större än 100-150 mm visuellt minskar rummet. Därför är det ofta paneler med en bredd på mindre än 100 mm. Dessa paneler kommer inte att förlora sina högkvalitativa och pålitliga egenskaper.

Valet av material för inredning ska tas noggrant och effektivt. Eftersom varje rum inne i huset har egna egenskaper och egenskaper, måste materialet väljas lämpligt.

Låt oss betrakta mer typ av rum i ett ramhus:

1) Rum utan intern uppvärmning. Till denna typ ingår privata verandor och terrasser. stugor och rum där det inte finns något värmesystem. Som bädd för sådana rum används både tallskog och galvaniserad profil för gipsskivor. Panelerna själva måste behandlas med speciella antiseptiska impregneringar eller torkolja i flera lager.

2) Rum med värmesystem. Dessa bekväma förhållanden tillåter användning av träbalkar utan noggrann bearbetning av panelerna.

3) Badhus, bastur och badrum. Dessa rum kännetecknas av hög luftfuktighet och temperaturförändringar. Och här kan du bara använda en galvaniserad metallprofil.

Finishing imiterträ i huset med egna händer

Enligt deras syfte och olika mikroklimat är de inre rummen på avdelningarna gjorda att trimmas med paneler av olika typer av trä.

Det är nödvändigt att starta från mekaniska och kvalitativa egenskaper hos olika träslag:

1) Träpaneler (till exempel ask, lönn och lind) är idealiska för inomhusbruk av olika typer. Det är bra att montera astmatikerrum och personer med andningsbesvär med dessa material. Linden har till exempel nästan ingen lukt och ändrar inte sin färg över tiden.

2) Ekpaneler är inte rädda för fukt och mekaniska effekter. Perfekt för barnrum, gym och kök.

3) Larkspaneler tolererar helt enkelt en stor mängd fukt och är fuktbeständig sten. Dessa paneler är lätta att sheatha väggarna och taket i badrum eller kök.

4) Paneler av barrträd (till exempel gran, tall och gran) innehåller mycket harts, och detta tillåter inte att de används i rum med hög temperatur, i bad och kök. De är inte heller rädda för fukt och fukt. Men använd dem i badrummet, glöm inte lukten, vilket på ett positivt sätt påverkar det allmänna nervsystemet, men ibland kan det vara påträngande och inte alla kommer att tycka om det. Och i toaletterna ersätter dessa paneler helt perfekt användningen av artificiella smaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *