Överlappar

Finishing ram hus utanför

Den moderna byggmarknaden erbjuder en mängd olika material för yttre ytbehandling av ramhus. Vi kommer att överväga de vanligaste.

 1. Upphängande konstruktion. Detta är ett modernt sätt att inte bara göra byggnaden mer attraktiv, men också att isolera den utanför. Olika material kan användas – tegel, metall, sten och jämnt glas. Särskild respekt vann den gångjärniga ventilerade fasaden.
 • Våt klädsel av fasaden på ett ramhus med mineral eller akrylfasadgips.
 • Avslutning av ramhusets främre tegelsten.
 • Användning av sidospår i dekoration av byggnader.
 • Vinylfasad för ramhus. Den har utmärkt prestanda för att täcka trästrukturerna.
 • Klädsel med PVC-paneler för ramhus.
 • Termopaneler baserade på polyuretan förändrar inte bara husets utseende utan isolerar också byggnadens fasad.
 • Fasadplattor för ramhus, som monteras antingen på lim eller med speciella fästelement för plattor.
 • Klädmaterial Ett hus som bygger på trä ger ett mer miljövänligt och naturligt utseende till trähus.
 • Finishing ram hus utanför

  Inledningsskedet mot ramhuset

  Oavsett vilken typ av yttre yta av ramhus du väljer är det viktigt att korrekt utföra allt arbete på beklädnaden. Mantel ska vara tillverkad i hög kvalitet, utan sprickor, utan luckor. Fästning på väggen ska vara tillförlitlig.

  Glöm inte att vissa material ökar väggens massa, och kan inte användas med för ljus en grund. Vi pratar om natursten, tegelsten, vissa typer av plattor som ökar belastningen på väggarna.

  Upphängda strukturer – ventilerad och ej ventilerad

  Upphängda strukturer har en stor fördel gentemot många andra typer av ytor. De kan helt ändra byggnadens utseende. En mängd olika material som används för att exteriöra ytbehandling av ramhus utanför gör att du kan göra sten, glas etc. av en träfasad. Ingen kommer någonsin att gissa att ditt hus är av trä, om inte du själv berättar det.

  Finishing ram hus utanför

  Ramhus med paneler

  Kärnan i de monterade strukturerna är att en ram är installerad på husets vägg. Oftast är det metalliskt. Paneler är fästade på denna ram, vilket ger en lucka mellan husets vägg och beklädnaden. Detta utrymme skapar ett ytterligare luftgap som behåller värme. Dessutom kan du använda mineralull för ytterligare isolering av fasaden av huset.

  Upphängda strukturer är skapade av högteknologiska material. De förhindrar bildandet av kondens på väggarna, skyddar väggen mot fukt och plötsliga temperaturförändringar. Dessutom förbättrar panelerna ljudisoleringen av huset och värmeförvaringsegenskaperna hos ramväggarna, förbättrar ventilationen av huset.

  Finishing ram hus utanför

  Fixering av ventilerade paneler på en aluminiumram

  Icke ventilerade strukturer saknar en så viktig komponent som luftgapet. De är fästa direkt på väggen, vilket gör installationen mycket enklare. Samtidigt skyddar panelerna också väggarna mot temperaturfluktuationer på vintern, och på sommaren reflekterar de solens strålar, samtidigt som de behåller en bekväm inomhustemperatur.

  Upphängda konstruktioner kan användas inte bara för att täcka nya byggnader, men också för gamla. Principerna för montering av skärmarna på väggen orsakar inte skador och deformation. Detta gäller speciellt för ventilerade fasadpaneler.

  Innan installationsarbetet, för att förlänga livets längd på ditt hus, är det inte nödvändigt att utföra ytterligare bearbetning eller demontering av den gamla pläteringen.

  Finishing ram hus utanför

  Montering av gångjärnspaneler på ramen

  Våtfoder av en träbyggnad

  Våtfodring av ramhuset kan tillverkas med ytterligare isolering? För att göra detta är det nödvändigt att lima skumplattorna till de yttre OSB-plattorna. Här måste du vara försiktig och välj skum för yttre dekoration. Sådant material kallas fasad, och i märkningen finns bokstaven F, till exempel: PSBS-25f. Köp inte extruderat skum, vilka konsulter i butiker rekommenderar att rekommendera. Det är dyrare, men det är helt olämpligt för utsmyckning av ramhus. Faktum är att han absolut inte tillåter ånga, vilket innebär att väggarna inte kommer att ventileras och kondensat i form av vattendroppar kommer att ackumuleras på dem. Och ramen väggar och så mycket mer tätt än tegel eller block.

  Finishing ram hus utanför

  Facing gips kan vara olika färger

  EPPS kan endast användas för källarisolering, eftersom det är mer fast och absorberar inte fukt. För bättre fastsättning av en primer på den (i sig är den för slät), det är nödvändigt att skrapa plåtarna med en sandpapper eller repa dem med något skarpt.

  Låt oss sätta polystyren på limstödet. Med hjälp av skum kan du skapa dekorativa element på fasaden av byggnaden. Framgångsrikt ligger de nära fönstren eller runt ytterdörren.

  Finishing ram hus utanför

  Lager för gips för ett ramhus är inte annorlunda än lager av tegelbyggnader

  På skumplastskivor (du kan ta den tunnaste – till exempel 40 mm, eftersom skelettet som regel redan har mineralullisolering) lägg ett lager av speciallim 4-6 mm tjockt. I limet lägger du in glasfibernätet och utför det så kallade basförstärkningsskiktet. På toppen av den är täckt med en speciell kvarts primer, som innehåller ett fyllmedel av fin sand.

  Finishing ram hus utanför

  Facing gips ser bra ut med sten trim

  Först efter att alla dessa arbeten har slutförts kan ett lager av dekorativt gips appliceras, som skiljer sig både i färg och sammansättning.

  Gipstyper till exteriör:

  • akryl
  • silikon
  • silikat
  • mineral
  • med olika fyllmedel

  Viktigt: Var särskilt uppmärksam på kvaliteten på det förstärkande nätet. Limen avger alkali, som kan lösa det förstärkande skiktet, vilket gör att hela finishen blir oanvändbar.

  Fasadstenar för beklädnad

  Fasadstenar kan också vara av olika slag. Det skiljer sig åt i sin sammansättning, färg, ytterligare inklusioner. De vanligaste typerna av tegel för yttre dekoration är:

  • silikat
  • hyperpressad
  • keramiska

  Finishing ram hus utanför

  Skuggor av tegel för att möta ett ramhus

  Silikat tegel har det mest rimliga priset, och den keramiska tegelstenen skapar det mest snygga och snygga utseendet på byggnaden på grund av dess yta. Det kan vara slätt, glaserat eller till och med matt. Den hyperpressade tegelstenen har i sin komposition fin kalksten och skalsten, vilket minskar andelen fuktabsorption. Fasad tegel är också uppdelad i:

  Hål har skapats i den ihåliga tegelfronten, vilket ger en luftgap. Därför behåller en sådan tegel värme bättre.

  Finishing ram hus utanför

  Hålsten för att möta byggnader

  Exteriör klädsel kan tillverkas av olika typer av installation. Gör inte efterbehandling vid låga temperaturer, eftersom lösningen kan frysa igenom.

  Beräkna antalet material som behövs för exteriörbearbetning av ramhus i förväg, eftersom olika partier tegel kan ha en liten skillnad i nyanser, vilket kommer att märkas efter att plätering fullbordats. Efter ytan kan du uppnå en jämnare nyans av murverk om du behandlar väggen med en lösning av 10% perklorsyra.

  Finishing ram hus utanför

  Tegel är främre röd strukturell

  Siding och PVC-paneler – billigt och smakfullt

  Siding är en panel för beklädnad av PVC-byggnader, med en tjocklek av ca 1,0 -1,3 mm. Det här är det billigaste och enklaste sättet att klara ramväggarna, som du kan göra med egna händer. Tack vare den sysnetiska strukturen är siding inte utsatt för förstörelse, och låter dig glömma att skydda ditt hem under en längre tid. Huden deformeras inte, rotnar inte, materialet gillar inte svampar och bakterier. Husets utseende förvärvar snygga europeiska funktioner, och användningen av strukturella element och olika nyanser gör huset speciellt.

  Finishing ram hus utanför

  Mantelramhusets sidospår

  Ramhuset skyddat av en sidospår är inte föremål för korrosion. Fodermaterial och alla foder kan motstå plötsliga temperaturförändringar från minus 40 till plus 60.

  Detta är det bästa sättet att avsluta en rambyggnad med en lätt grund. Det lätta avslutningsmaterialet ger inte en stor belastning på väggarna och grunden.

  Finishing ram hus utanför

  Installera en ram för husspår och paneler

  Av särskild popularitet har fått denna typ av fasader, som PVC fasadpaneler under sten. PVC är ett syntetiskt material, vilket är en utmärkt grund för imitation av natursten, granit, tegel, marmor. I detta fall är denna typ av finish perfekt tvättbar, kan användas för att skydda källaren.

  Finishing ram hus utanför

  Siding paneler under kakel för ramhuset

  Paneler med sidospår kan monteras på en ram som ger ytterligare luftgap. Ytterligare ventilation bidrar till avlägsnande av överskott av fukt från väggen, behåller värme. Dessutom kan du dessutom använda isolering.

  Finishing ram hus utanför

  Siding fäste för att täcka ram hus

  Klädning av termopaneler med klinkerplattor

  Sheathe väggar under stenen från utsidan kan använda termopaneler. Materialet är baserat på polyuretan, och utför inte bara skyddande och dekorativa funktioner, utan även väderförändring.

  Finishing ram hus utanför

  Clinker Thermopanel för hemskydd

  Panelerna är fixerade på ett sömlöst sätt, vilket förbättrar ytans egenskaper. Klinkerplattor, som skapar en vacker yttre rambyggnad, stärker väggarna och förbättrar dess egenskaper mot stötdämpning. Kakelplattan är inte utsatt för nötning, förstörelse och deformation av svamp, mögel och bakterier. Det är lätt att rengöra.

  Installationsprocessen sker i flera steg:

  1. Justering av byggnadens geometri. Alla väggar ska vara smidiga och vinklarna 90 grader. Om det finns en avvikelse, är det nödvändigt att använda en extra kista av ramhuset.
  2. Komma igång med fixering av basprofil. Aluminiumprofilen är monterad horisontellt på ramkonstruktionens botten.
  3. Nästa steg är vinklade termopaneler. Panel fastgjort till basprofilen.
  4. Montera panelen med klämmor eller skruvar. Med hjälp av pusselmetoden viar vi alla paneler.
  5. Torka av panelen med hjälp av polyuretanskum och ta bort mellanrummen mellan dem.
  6. Frostbeständiga ingreppsprocesser.

  Den största nackdelen med detta sätt att täcka skelettet är priset.

  Finishing ram hus utanför

  Hus, täckt med termopaneler. ser ut som en tegelsten

  Fasadplattor för tegelsten, sten och andra naturmaterial

  Med hjälp av väggbeklädnad på detta sätt är det möjligt att skydda väggarna och ändra husets utformning och ge det gamla huset ett friskt utseende. På träväggar är plattan fastsatt med en batten, annars kan fukt penetrera från plattan till väggen. Kakelplattan ska passa ihop tillräckligt tätt för att undvika fuktintrång. Fixering sker med limlösningar.

  Finishing ram hus utanför

  Fasadplattor under stenen

  På grund av dess sammansättning har yttre kakel följande egenskaper:

  1. En mängd olika färger och former.
  2. Olika reliefs och texturer, glans och matthet.
  3. Billig och enkel installation.
  4. Ett utmärkt val för bostadsutrymmen.
  5. Vikten av plattan är ganska lätt, så det krävs ingen ytterligare grundstärkning.
  6. Den kan användas för trärambyggnader, eftersom det inte gör dem tyngre.
  7. Skyddar väggen från kondens och fuktpenetration i ramväggen.
  8. Miljövänlig och harmlös.
  9. Lätt att reparera.
  10. Det kan se ut som en dekoration av eliten sorter av sten, granit och marmor, medan priset är mycket billigare.

  Finishing ram hus utanför

  Ramhus kappad med fasadplattor

  Denna kakel består av betong, sand, plast och färgpigment.

  Blockhus: ett modernt utseende av klädsel

  Användningen av ett hus för dekoration hjälper till att ge ditt hem ett naturligt och naturligt utseende av ett trähus. Det är en rundad logg (eller trä), inuti vilken är en platt yta. Den plana ytan är monterad på väggen, med det resultat att ramhuset har formen av ett hus från en bar. Även billiga sköldhus ser ut som lyxiga bostäder.

  Finishing ram hus utanför

  Blockhus för trimhusram

  Förutom det utmärkta utseendet har blockhuset följande egenskaper:

  1. Det skyddar perfekt husets väggar mot yttre miljöpåverkan, inklusive regn, snö, frost eller solens brännande strålar.
  2. Det är hållbart och inte utsatt för förstörelse tack vare moderna impregneringar av hög kvalitet.
  3. Utsidan av ramhusets kvarter hus kan utföras med samtidig isolering och ljudisolering av byggnaden.
  4. Snabb och enkel fastsättning kan ske med egna händer.
  5. Det är lätt att byta ut ett eller flera delar av dekoration och reparation.
  6. Den kombineras väl i tandem med plast, tegel, dekorativt gips, vilket ger ett unikt utseende till ramhuset.

  Finishing ram hus utanför

  Rambyggnaden kappad av ett kvarter

  Den bästa videon om ämnet:

  Han ärvde ett hus, och därmed problem med fukt och mögel. Vi tog några steg för att bli av med denna smuts, reparationer, värme fasaden och problemet kvar. Men det visar sig att vi också måste välja materialet på utsidan av huset korrekt. Och med detta verkar vi ha missat. Men nu, beväpnad med kunskap, kommer jag att springa runt konsulterna i affären. Jag kommer inte hänga nudlar längre.

  Ja, det här är korrekt, bara om du redan har etablerat svampen och mögel, är det viktigaste att döda det. Och då kan du byta material. Annars kommer det att återkomma genom en tid, även om materialen nu är valda korrekt.

  Exteriör finish ramhus: material och metoder

  Exteriör målramhus – ett viktigt och nödvändigt byggnadsstadium, eftersom skelettet utan fasadbeklädnad ser grimt ut, det är dessutom dåligt skyddat mot exponering för den yttre miljön. Vi kommer att berätta hur du ska dekorera fasaden på ett ramhus, vilka material används för detta och hur man gör jobbet själv.

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Exteriör målramhus – ett nödvändigt byggnadsstadium.

  Avslutande ramhus

  Skelettens struktur och egenskaper

  Finishing ram hus utanför

  Exteriör målramar hus bör göras med hänsyn till deras struktur och design funktioner.

  Inredning av rambyggnaden med egna händer, såväl som yttre dekoration, bör göras med hänsyn till strukturella egenskaper hos denna typ av konstruktioner.

  Den mest märkbara effekten på slutförandet av sådana skillnader:

  • Husets botten är en träram, som fördelar lasten genom ett system av stolpar, balkar, spärrar och tvärstänger från byggnadens tak till grunden. Som det är känt är trä ett ganska flexibelt och mjukt material, och under krafternas verkan ger ramen en viss krympning, det finns en ojämn förskjutning och rörelse av delar i förhållande till varandra;
  • I regel läggs slaktkroppar på kolonn- eller stapelfunderingar, och ojämn nedsättning av strukturen är möjlig, vilket inte är särskilt dödligt för ramen, eftersom den är flexibel och kan tillåta små snedvridningar och geometriska förändringar, men en monolitisk beläggning, såsom gips kan spricka;
  • Husets väggar består av ett system av ramstänger och paneler som fyller utrymmet mellan stängerna. Ofta i stället för paneler är detta utrymme fyllt med isolering och mantel på båda sidor med fuktresistent OSB-plywood, som i sig inte kan utföra funktionerna i en fasadfinish antingen för dekorativa eller för byggnadsegenskaper.
  • Väggkonstruktionen är sådan att isoleringen är i sitt inre utrymme, så för mittenbandet och södra externa isoleringen är inte nödvändigt. Men många skumar fortfarande polystyren i hemmet, eftersom det är en utmärkt grund för gips.

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Utanför väggar mantlad OSB.

  Alla dessa funktioner gör att du kan bestämma hur du ska klippa ramhuset utanför, så att beläggningen varar så länge som möjligt och mer effektivt. Som regel föredras de gångjärniga fasadstrukturerna, olika paneler och plattor, träpaneler och gips.

  Det är viktigt! Fasad tegelstenar är mycket sällan inredda, eftersom ramhuset är en variant av prefabricerade prefabricerade bostäder, och priset på installationsarbetet och kostnaden för tegelstenen gör denna fördel obetydlig.

  Varianter av yttre trim

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Gardin väggar – en av de mest populära typerna av finish.

  Tänk nu på materialen för att avsluta fasaden på ett ramhus.

  Oftast för dessa ändamål gäller sådana medel:

  1. Ventilerade fasader, sidospår, vinylhus och andra typer av monterade konstruktioner. Den låga kostnaden, enkel installation, hög pålitlighet och hållbarhet hos dessa beläggningar gjorde tekniken ledande inom byggmarknaden.
  2. Klädplatta, blockhus, träspår och andra träprodukter gör att du kan skapa en likhet med ett trähus av trä eller trä, vilket inte bara är modernt, men också naturligt, vackert och varmt.
  3. Dekorativa fasadplaster ser bra ut och skapar effekten av en Medelhavet stuga. Dessutom skyddar detta material väggarna bra och tjänar under lång tid;
  4. Efterbehandling med olika paneler imitera tegel, sten, trä och andra beläggningar är också känt för sitt demokratiska pris och enkel installation.
  5. Inredning med kakel, naturlig eller konstgjord sten skapar intrycket av ett dyrt fast hus, men samtidigt skapar det en stor belastning på väggarna och grunden och till en kostnad som kan jämföras med tegel. Det används emellertid i stor utsträckning, speciellt för att slutföra källaren. hörn, fönster och dörröppningar och andra delar av strukturen tillsammans med andra typer av klädsel.

  Installation av ventilerad fasad eller sidospår tar lite tid och kräver ingen speciell kunskap eller färdigheter. Samtidigt är en sådan beläggning lätt att underhålla, och vid behov kan den snabbt demonteras och bytas ut med en annan.

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Bilden visar att för installation av sidospår tillräckligt en anställd.

  Samma sak kan sägas om alla slags paneler, vars installation inte orsakar svårigheter, och kostnaden är tillgänglig för många medborgare med relativt låga inkomster.

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Montering av paneler är enkelt.

  Träpaneler liknar sidospåren, bara här finns det färre olika delar och monteringsregler, allt är intuitivt klart och enkelt: vi gör kassen och fyller brädan, lederna, hörnen och öppningarna med ramar och olika formade element: hörn, vertikal och horisontell plåstång.

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Foder fylld på träkassen.

  Efterbehandling av ramhuset utan med gips kräver stor ansträngning, men som ett resultat kommer du att få en vacker medelhavsstilfasad som är en klassiker och pryder någon egendom. Grunderna för installationen av beläggningen är bättre att göra polystyrenskum, eftersom det inte absorberar fukt och gör att du kan utföra vått arbete fritt.

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Dekorativt gips skapar ett vackert utseende av huset.

  Mot fasaden med sten eller kakel kommer ditt hus att se ut som ett riktigt slott eller en tegelbyggnad, och det är nästan omöjligt att skilja ett sådant skydd från naturligt murverk och materialets livslängd är tiotals hundratals år.

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Stone dekoration är den mest solida och monumentala.

  Det är viktigt! Vid val av modern finishteknik är det nödvändigt att strikt följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer, följa installationsreglerna och endast använda beprövade och rekommenderade material och verktyg.

  Montering av fasadgips

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Processen att applicera gips med en spatel.

  För dem som är intresserade av att avsluta fasaden på ett ramhus med dekorativt gips, har vi sammanställt en steg-för-steg-instruktion:

  1. Längs väggens nedre gräns, ovanför källaren, längs hela kanten av huset bifogar vi startskenan från en metallprofil eller trä. Häften måste vara strikt horisontell;

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Vi spikar startskenan.

  1. Applicera lim med en skårad trowel på ett skumplast eller EPPS, tryck arket mot väggen från hörnet, vila det på startskenan och fixa det med skruvar genom plastrunda. Raderna förskjuts så att sömmen överlappar varandra som tegelverk;

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Skivor fixar skruvarna på trädet.

  1. Gradvis täcker vi hela fasaden med skumplast;

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Vi täcker hela fasaden med isolering.

  1. Vi fastar ett icke-alkaliskt förstärkande nät på ytan av skumplasten, som vi limar med lim så att det finns ett kontinuerligt lager av grov kitt på ytan. Huset kommer att likna en sten- eller betongbyggnad;

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Efter roughing med lim, liknar fasaden plasterbetong.

  1. Häll ungefär en tredjedel av vattnet i hinken och häll blandningen för fasadgips i vattnet. Rör lösningen med en borr med ett mixermunstycke;

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Förbereda en lösning av gips.

  1. Vi samlar lösningen på spateln och applicerar den på väggen med ett jämnt snyggt lager. Tjocklek görs enligt tillverkarens anvisningar på förpackningen. Om gipset är texturerat, skapar vi ett mönster på ytan med hjälp av riktningsrotationer eller rätlinjiga rörelser.

  Finishing ram hus utanför
  Finishing ram hus utanför

  Applicera gips på väggen och bild ett mönster.

  Det är viktigt! Förbered den mängd lösning som du har tid att utveckla för tiden tills blandningen börjar sätta i en hink.

  Ramhuset behöver en obligatorisk fasadfinish som kan tillverkas med en mängd olika material och tekniker. Vi visade hur man gör dekorationen med dekorativa gips, och videon i den här artikeln kommer att komplettera våra instruktioner med illustrativa exempel (se även artikeln ”Populära stilar av färdiga lägenheter och hus”).

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *