Installation

Finishing under trädet inne i huset

Inredning med imiterat timmer – vackert och praktiskt

I kalla rum och rum med hög luftfuktighet, där kondensat faller ofta, är det bäst att använda karelsk eller angorarkör. Den mjuka, behagliga nyansen från mjuk beige till ljusgul hjälper till att göra rummet ljusare och mer visuellt. Larken är resistent mot fukt, men det har en liten nackdel: under bearbetning, på grund av rockens styvhet, är det mycket svårt att slipa och ta bort små gräs. På grund av de ökade värmeisoleringsegenskaperna (med cirka 25% jämfört med andra arter), används larklimering för att slutföra bad, bastu eller bad.

Finishing under trädet inne i huset

Imitation timmer ser ädel i inredningen

Ser bra lång gran granit imitation. Men hon har också nackdelar. Det har ett ganska lågt motstånd mot förfall, så det är inte helt lämpligt för användning i rum där det kan vara våt och kräver frekvent antifungal behandling.

Finishing under trädet inne i huset

Paneler med imitation av en bar från värdefulla växter av trä

Larkarter för imitation används mycket mindre ofta. För att göra detta, använd ek, linden eller alder. Även om högkvalitativt och hållbart ekträ är dyrt, kommer det att tjäna sin ägare i många år. För ett bad kan du ta en limeimitation, och när du avslutar barnrummen är det värt att prova en ras som ålder. Den har en mjuk rödaktig tinge, och det är ganska enkelt att hantera. Trots sin mjukhet är denna ras väldigt resistent mot yttre påverkan, nötning eller sprickbildning.

Finishing under trädet inne i huset

Taket och väggarna i sovrummet är dekorerade med imiterat timmer.

Hur man räknar ut materialet korrekt

För att göra det lättare att beräkna mängden material är det värt att förbereda en detaljerad plan för platsen för varje imitationsstråle. Inredningen, vars foto visas nedan, gjordes horisontellt, så för noggrann beräkning var det nödvändigt att mäta rummets bredd och känn en tjocklek på en panel. Längden på en platta borde vara ungefär lika med bredden på rummet, så att det är mindre avfall vid avslutning.

Finishing under trädet inne i huset

Imitation timmer i korridoren

Imiterande träpaneler kan vara olika i bredd. Den här siffran kan nå 100 cm. Men även de smalaste plattorna skiljer sig visuellt från det vanliga fodret, vilket ger en unik effekt av loggmureri. Efter att ha valt materialet fortsätt till interiör trimimitationstimmer. Foton på några av stegen nedan.

Finishing under trädet inne i huset

Imiterat virke på väggar och tak skapar en unik komfort i ett trähus

Bra råd! Ofta med en stor bredd av väggen bildas en vertikal ledning av leder. För att förhindra att detta händer bör panelen placeras i ett rutmönster.

Installation av imiterat timmer

Om du planerar att installera imitation inomhus, bör du inte lägga ett lager av isolering. Värmeisolering måste vara utanför rummet. För att slutföra dina egna händer behöver du:

 • metallprofil eller stänger av 25×25 mm;
 • skruvar eller andra fästelement;
 • ångspärrfilm;
 • slipmaskin med fint kornat munstycke;
 • några medel för beläggning av ytan.

Finishing under trädet inne i huset

Tak med imitationstråle

Bra råd! Innan du börjar foderet ska materialet hållas i minst 2 dagar vid rumstemperatur. Det är nödvändigt att imitationen inte krökas och sprickas efter installationen.

Väggbeklädnad

Innan du avslutar måste du rengöra väggen från damm, smuts och skräp. Om installationen görs i ett trähus. då bör de förbehandlas med ett speciellt antiseptiskt medel för att undvika utseende av insekter, såväl som skadliga svampar och mögel. Efter impregnering ska 24 timmar passera och installationen av en imitationsstråle kan börja.

Finishing under trädet inne i huset

Köksförkläde dekorerad med imitationstimmer

För det första är en ångspärr fäst vid väggen. För att göra detta, använd en speciell bygghäftare. Filmen läggs slät sida mot väggen. Samtidigt är värmen kvar inomhus, och luftcirkulationen är inte begränsad. Till betong- eller tegelväggens ångspärrfilm fästs med en batten.

Finishing under trädet inne i huset

Imitation timmer i sovrummet

Med panellets horisontella arrangemang måste kistan monteras vertikalt, från botten i steg om 60-70 cm. Stegstorleken kan variera vid användning av olika träslag. För lätta tallar kan den ökas till 80 cm, och för tunga bör den vara mycket mindre. Om fästet är tillverkat på en trävägg, måste du använda skruvar, om det är på betong eller tegel, och passa sedan på klämmorna. För att mjuka väggarna efter avslutning gjordes lådan enligt nivån.

Finishing under trädet inne i huset

Imitation timmer i badrummet

På de ställen där det är planerat att sätta möbler eller apparater, är det nödvändigt att tillhandahålla stavar under beklädnaden för enkel fastsättning på väggarna. På den färdiga kistan producerar installationen imitation. Du måste börja från golvet och stiga upp till taket. Den första panelen är exponerad av nivå och fixerad med speciella fästelement, kallade klämmor. Om de inte är där, kommer skruvar att göra, men det är bättre att borra dem i en 45º vinkel.

Finishing under trädet inne i huset

Imitation timmer på taket i sovrummet

Takvinkel

För att avsluta taket rekommenderas att utrusta kassen med minskad tonhöjd. Det ska vara ca 40-60 cm. Reiki eller profil är placerad i längd från fönstret. Att lägga imitation är också bättre av ytterväggen, så sömmarna är mindre iögonfallande. För takdekoration är det bättre att använda tunnare tallrikar och ljusare för att visuellt öka höjden på taken.

Finishing under trädet inne i huset

Harmoniskt och lämpligt imitering av en bar ser i mansard rum

Efter avslutad klädsel måste den täckas med skyddande ämnen avsedda för inredningsarbete. Sedan utförs polering för att rena imitationen av överflödig oregelbundenhet och bråk. Efter det är ytan primerad och belagd med lackering. För ett bättre resultat appliceras en andra beläggning efter lacken har torkat.

Bra råd! Det finns förmålade tavlor av imiterat trä. Priset på sådana produkter är något högre, men du behöver inte röra med färger eller lacker.

ohhh, senks för bra bilder av imitationstimmer! Under en längre tid tvivlade vi på att trimma huset med en timmerimitation eller något annat, men nu tittade vi på materialet och läste informationen hur man gör det förnuftigt och bestämde bestämt att det var värt det.

Vi hade ett sådant problem: För ett år sedan bestämde vi oss för att avsluta huset med en imitation av en bar och nu var det en svag svärta i lederna. Som om att börja ruttna. Mannen gjorde det själv, men följde bara alla instruktioner och hur man korrekt fixar strålningens imitation. Vad ska man göra nu och hur man hanterar imitation av timmer inuti? Hemma, små barn.

Du ser
Huruvida, enligt installationsanvisningarna för imiterat timmer,
innan du börjar montera är det rekommenderat att bearbeta det med en speciell
helt impregnerad. Detta är för att förhindra råtna om inomhus
det är vått. Många tillverkare av imiterat timmer
för inredning gör det själv innan du säljer, men du
uppenbarligen inte lycklig.

Kan någon berätta från personlig erfarenhet hur man fixar
imiterat virke inne i huset? Vilket mount är bättre att använda för
tegelhus? Kanske finns det några funktioner i kombinationen av dessa två
material?

För montering av imiterat timmer inuti ett tegelhus är det bäst att använda skruvar och klämmor. Så den mest tillförlitliga erhålls. För några år sedan gjorde han det här sättet på badet. Jag kom inte ihåg dimensionerna av imitationen av timmerstandarden, som 150 mm. Men Mounten blev stor. Och hur man fixar imiterat timmer om du inte vet, rekommenderar jag dig att titta på videon. Där visas allt alltid i stor detalj. Och då kommer hantverkare att göra det. Lycka till!

Installation av imiterat virke inne i huset tar naturligtvis mycket tid och ansträngning från en oerfaren byggare. Men jag kan säga att det är värt det för mig. Titta bara på fototrimmerna i huset! Skönhet är obeskrivlig. Och lukten av trä i rummet kan inte jämföras med någonting.

Dekorera husets väggar inuti en timmerimitation – foto, installation

Finishing under trädet inne i huset

Barpaneler används inte bara för att slutföra fasaden av huset, men också i inredningen. Inredning av huset imitationstimmer gör att du kan göra lokalerna så nära som möjligt till det naturliga. Finalen är miljövänlig och hållbar när den är ordentligt installerad. Mottagningsanvändning imiterat timmer inuti huset kan vara på väggarna, n taket, i ett stycke och kombinerat. I den här artikeln kommer vi att överväga båda alternativen, och vi kommer att titta på bilder av flera designalternativ inom rum för olika ändamål.

Paneler under rummets väggar

Husets väggar är inredda med en imitation av en bar med ett tvärsnitt på mindre än 150 mm. Dessutom kan ytan vara både vertikal och horisontell. Det rekommenderas inte att använda paneler med en bredd på mindre än 90 mm inuti, eftersom väggarna kommer att likna en mantlad klädbräda. Du bör inte använda för tjocka, tunga paneler, eftersom inredningen först och främst spelar en dekorativ funktion och endast då en skyddande. För inuti utrymmen är det viktigt att välja rätt panel beroende på syftet med lokalerna.

Finishing under trädet inne i huset

Hur man väljer rätt paneler för olika rum

De faktorer som påverkar valet för väggbehandling är följande:

 1. Rummets fuktighet. För badrum och kök, där fuktigheten är ökad, är det bättre att använda imiterat timmer eller ask. De är inte rädda för fukt och kommer att behöva ta hand om dem mindre. För sovrum och vardagsrum är väl lämpade cederträ, gran, tallskivor. Men först måste de behandlas med antiseptika och täckas med dekorativa kompositioner. För dekorativa ändamål, för utformning av trappor, klädkammare, vardagsrum i utformningen av dem, är imitation räknad med konstgjord sten, de använder ekimitation av timmer. Det ger generositet till hemmet och lyfter fram ägarens goda smak.
 2. Belysning. I rum på norra sidan, där belysningen är mindre, är det bättre att använda paneler av ljusträ: lindens, tallar och larches. Du kan ta den färgade versionen, men preferensen är bättre att ge varma ljus nyanser: kräm, beige, gul, etc. För södra rum, där belysningen är bättre, kan du använda mörka nyanser: ek, ålder mm Färgad kan användas som kall skugga. Aspenpaneler ser intressanta ut i barnrum, de har en ljus rödaktig nyans och är trevliga att uppfatta.
 3. Syftet med rummet. I lanthus, där boendet inte är året runt, kan du använda billiga tallpaneler. Ek och ceder, lark är bra för att leva. Använd inte lärk och ceder i barnrum och sovrum, deras skarpa antiseptiska lukt kan orsaka astmaattacker och huvudvärk.

Välja en design

Husets väggar är paneler som helhet och kombinerar med andra typer av ytor. Det ser intressant imiterat virke i kombination med konstgjord eller naturlig sten, tyger och till och med keramiska plattor. Liknande bilder kan ses i artikeln. Innan du väljer, kan du använda exemplet på färdiga mönster eller skapa din egen. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till utformningen av de återstående rummen bör harmoni vara i allt. Installation av den blandade versionen är svårare och utan färdighet är det bättre att anställa specialister. Till exempel är designen på bilden imitation och keramikplatta gjord av yrkesverksamma i en av stugardelarna. Väggdekoration är helt enklare, digaren gör det själv.

Finishing under trädet inne i huset

Montering av imiterat timmer på väggen

Väggarna inuti huset städas och jämnas om möjligt före arbete. Om väggarna är timmer eller timmerverk, måste du spendera ytterligare en caulk runt omkretsen. Materialet beräknas och köps. Du kan beräkna antalet obligatoriska paneler via en online-kalkylator eller dig själv. För detta tas höjden och längden på varje vägg och multipliceras, resultatet är plus för alla väggar och antalet paneler med olika bredd beräknas. Installation består av flera på varandra följande steg.

Installation av ångspärr på väggarna

Trähusets väggar andas, så du måste bygga en ångspärr. Du kan använda en speciell rulle, priset i butikerna från 130 rubel per rulle. De tar PVC-film som en besparing (pris från 30 rubel / m), men i så fall kommer väggarna andas värre och överskottsfuktigheten kommer inte ut. Ångspärr placeras på insidan väggar med en grov sida inuti rummet. Fäst den på väggarna med en bygghäftare med små konsoler med en överlappning på 10-15 cm. Fogar ska limmas med dubbelsidig tejp. Ångspärren bör inte sträckas kraftigt, annars kan rörelsen i huset bryta den naturligt.

Monteringskasser

Husets väggar inuti mantlad kista. För ett trähus är det bättre att använda barer med kvadratisk sektion 40×40 eller 50×50 mm. Den är förtorkad och täckt med antiseptika. Du kan också använda metallprofiler och kanaler. Manteln är fastsatt med självskruvande skruvar nr. 40 till väggen, från en vinkel på 60-80 cm. Om strålningens imitation på väggarna inuti ska monteras horisontellt kommer manteln att fixeras vertikalt och vice versa. I hörnen ska få två barer. Kassen kontrolleras innan den fixeras med en nivå, jämnas med hjälp av substrat under strålen.

Vid detta skede behöver du tänka på var de inre föremålen kommer att ligga i rummet. Detta är nödvändigt för att stärka lathing med ytterligare barer på platser där det kommer att hänga enheter: hyllor, konsoler för hushållsapparater. Det är viktigt att tänka på stickkontakterna och isolera alla ledningar i en speciell korrugering, glöm inte att timmerna efterliknar trä, vilket innebär att det lätt antänds. Ledningarna är fastsatta mellan lådan, så att den inte kläms fast av stängerna.

Finishing under trädet inne i huset

Monteringsimitation

Före montering packas panelerna upp och lämnas för att ligga i rummet i 1-2 dagar. Så de absorberar fukt från luften och kommer inte att varpa dem efter avslutning. Panelerna är fästa på batten med små skruvar eller kanaler. Det andra alternativet är osynligt men mindre hållbart. Skruvarna kan skruvas genom panelen eller i en vinkel på 450 i spetsen. Om installationen är horisontell måste du starta från botten uppåt. Vertikal stapling startar från fönstret till dörröppningen. Om du väljer ett genommonterat, måste du förborra i imitationen ”pull”. För att göra detta borra små hål (4-5 mm) i diameter större än skruven på skruven med 2-3 mm.

Efter fästning stängs dessa platser med trafikstockningar eller sågspån med lack. För utjämning, torka med fint kornat papper efter torkning. Vid fästning till spiken skruvas skruven i en vinkel på 450. Men den här metoden är för grov för inredning, eftersom panelerna är tunna och kan spricka. Du kan använda tunna möbelspikar. Efter arbetets slut är polering av träet polerat med ett litet munstycke och täckt med färg och lackmaterial. Du kan köpa färdigt målade, då är det tillräckligt att torka väggarna med en trasa från damm.

Montering av imiterat timmer på taket

Det är svårare att montera en timmerimitation i taket, eftersom allt arbete görs med upphöjda armar. För att avsluta taket är det bättre att ta imitationen av den längsta strålen med en liten bredd. Längden väljs utifrån rumets bredd, så att lederna är så små som möjligt. Om du tar för brett paneler för taket, så visuellt kommer det att minska och kommer inte att se estetiskt tilltalande. Beräkna takets takyta.

Finishing under trädet inne i huset

Tak trimning arbete

 1. Om taket är jämnt och balkarna är trä, så kan paneler fästas direkt på dem. Förisolerad ångspärr på samma sätt som vid montering av väggar, grov sida inåt. Om golvbalkarna är ojämna, är lathing gjord med ett steg på 60 cm. Vid detta tillfälle bör luminescensfixeringspunkterna isoleras med metallplattor. Ledningarna placeras i de isolerande korrugeringarna.
 2. Nästa steg är isolerat tak. För att göra detta, lägg isolering mellan kassen, någon kommer att göra. Isolering kommer inte att tillåta varm luft att gå upp på övervåningen, och dessutom utföra rollen som ljudisolering. Fixera isoleringen med speciella ”svampar” eller tejp. Isoleringens tjocklek bör inte vara större än bommens tvärsnitt. Ett annat lager av ångspärr är installerat, den här gången med den släta sidan inuti rummet. Ångspärren bör fixeras med en batten med en häftapparat med en överlappning på 10-15 cm. Det kommer att spela en skyddande funktion mot takisoleringen.
 3. Imitering av strålen börjar monteras från fönstret, horisontellt från ljuskällan (fönster). Mellan isoleringen och imitationen av timmer på taket borde vara ventilerad lucka. Om du börjar installera imitationsstrålen i taket i en annan riktning, kommer ljuset att falla så att lederna kommer att betonas.
 4. Taket är polerat och målat med någon vattenbaserad färgkomposition.

Att göra arbete inne i huset är inte svårt med egna händer, men det kräver färdighet och besittning av verktyg. Annars är det bättre att använda tjänster av professionella.

Finishing under trädet inne i huset

Priset på arbetet på insidan av huset imitation

Priset på arbetet kan variera beroende på:

 1. Inflation.
 2. Materialets storlek.
 3. Arbetets omfattning.
 4. Komplexiteten i designen.

Typ av intern installationsarbete

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *