Lägga

Finlands husbyggnadsteknik

Jämfört med en tegelbyggnad, kommer ett ramhus med finsk teknik att kräva två till tre gånger mindre pengar för uppvärmning. Den normala väggtjockleken på bara 15 cm (!) Är tillräckligt för ett ganska bekvämt boende i mittbandet. Om en sandwichpanel är sys över sådana sköldar, så kan du bosätta sig även utanför polcirkeln. I synnerhet byggdes många sådana hus i Alaska och Norge, så även detta uttalande står testet för övning.

Finlands husbyggnadsteknik

Förresten är panelhus på finsk teknik, vars priser är ganska små, extremt lätta att slutföra med material. Tack vare de perfekt släta väggarna finns det ingen anledning att röra med gips, såväl som använda mer komplexa metoder. Isolering kan användas mycket annorlunda. Du kan använda banal mineralull (och dess derivat, som ”Izovera”, ”Knauf”), polystyrenskum eller speciella bulkfyllmedel är inte en dålig passform. Här är frågan enbart i dina preferenser och möjligheter på ditt bankkonto.

Professionella byggare rekommenderar att man bygger ett ramhus med finsk teknik under vintersäsongen! Anledningen till detta är den bästa kvaliteten på trä som skördades på vintern. Självklart gäller detta uttalande endast för de fall där du är engagerad i upphandling av material på egen hand. Normala tillverkare av ramkonstruktioner väljer vintersäsongen för upphandling av råvaror.

Finlands husbyggnadsteknik

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Finlands husbyggnadsteknik

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

Finlands husbyggnadsteknik

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk störning, besegrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt snabbt in i modevärlden, chockerande, inspirerande och förstör dumma stereotyper.

Finlands husbyggnadsteknik

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Finlands husbyggnadsteknik

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Finlands husbyggnadsteknik

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Finsk och kanadensisk teknik för byggandet av ett ramhus

 • Finsk ramkonstruktionsteknik
 • Kanadensisk konstruktionsteknik
  • Fördelar och nackdelar med kanadensisk teknik
  • Konstruktionsstadier av kanadensisk teknik

Moderna bostadshus kan byggas på en mängd olika teknologier. Men en speciell plats är ockuperad av de så kallade ramhusen. som visar sig mycket varmt, attraktivt, billigt. Tänk på byggandet av ramhus på två gemensamma tekniker: finska och kanadensiska.

Finlands husbyggnadsteknik

Schema överlappning av ramhuset.

Finsk ramkonstruktionsteknik

Finsk ramkonstruktion är byggandet av bostadshus enligt den klassiska trätekniken. För konstruktion av använda träbjälkar med olika sektioner, vilka bildar ramväggar, tak och tak. Därefter sys ramhusen utanför med plywood eller OSB-plattor, väggarna är isolerade.

Finsk ramteknik är inte särskilt komplicerad, men för att bygga ett hus rekommenderas det att endast engagerade specialister ingår.

Finlands husbyggnadsteknik

Knut av en vägg av ramhuset.

Byggprocessen i sig är som följer:

 • Först måste du lägga grunden på den valda webbplatsen. I det här fallet är det möjligt att konstruera en grund, grund, kolonn eller kombinerad kolonnformig stiftelse;
 • Efter detta börjar byggnaden av golvet för första våningen av byggnaden. För de konstruktion som används balkar, vars tvärsnitt är 245×100 mm. Plattan för montering av balkarna ska vara upp till 400 mm, efter installationen är det nödvändigt att sy upp ytan med fuktresistent plywood eller OSB med en tjocklek på upp till 18 mm. Således visar det sig ett utkast till golv för första våningen;
 • Ytterligare konstruktion fortsätter genom montering av en väggram. Ett bord med en sektion på 145×45 mm används för detta, ett tornspårsystem används för fästning, självgängande skruvar, naglar och metalltandade plattor tas också. Det är nödvändigt att montera ramen på en horisontell yta, varefter den stiger och är installerad i önskat vertikalt läge. Till dess att alla husets väggar är klara, är det nödvändigt att organisera deras betoning med enkla träbjälkar.
 • byggteknik förutsätter att husets väggar kommer att täckas med plywood eller annat plåtmaterial baserat på naturligt trä. Det är nödvändigt att lägga en värmare mellan ramposterna före den sista syningen på båda sidor, för att förutse placeringen av ingenjörskommunikation, sedan dess är det mycket svårt att göra detta,
 • Efter montering av ramarnas väggar är det nödvändigt att fästa dem med hjälp av specialstänger och stift, vilket garanterar maximal tillförlitlighet av strukturen
 • efter att första våningen är klar är det nödvändigt att fortsätta med takets montering. Ramtekniken förutsätter att strålkastare används för detta ändamål, vars tvärsnitt är 245×50 mm, strålförskjutningen upp till 350 mm. Efter installationen måste rammen också sys med plywood, 18 mm tjock, isolerad;
 • om projektet har en andra våning, är rammonteringstekniken inte annorlunda än installationen av första våningen. Vid detta tillfälle är det nödvändigt att förse en trappa till andra våningen, som kan ha en helt annan konstruktion. Windows läggs in som byggandet av husets golv;
 • takbjälkar på grund av sin låga vikt kan monteras direkt på överlappningen på andra våningen, vilket möjliggör ramteknik. För balkar tas ett bräda med en sektion av 150×50 mm. Efter konstruktionen av trussystemet är det nödvändigt att ordna lådan, fortsätt till installationen av det valda takmaterialet.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Kanadensisk konstruktionsteknik

Finlands husbyggnadsteknik

Ramhus på svensk teknik.

Prefabricerad konstruktionsteknik, som fortfarande är känd som kanadensisk eller konstruktion av SIP-paneler, refererar faktiskt till ramhusen är mycket villkorlig. Det är snarare en ramskärmsteknik. I detta fall monteras skelettet i den framtida strukturen inte bara från enskilda ställen och balkar utan också från helt färdiga paneler, som är en tårta av två OSB-paneler och ett mellanskikt i form av polystyrenskumisolering mellan dem. Denna design är inte bara mycket hållbar, men också varm.

SIP-paneler monteras endast på fabriken, gör dem själv kommer inte att fungera. Men du kan beställa projektet från tillverkaren, han kommer att förbereda de färdiga panelerna och andra delar av konstruktionen. I det angivna projektet anges system för montering, alla paneler har lämplig markering, vilket gör arbetet enkelt och relativt snabbt.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Fördelar och nackdelar med kanadensisk teknik

Finlands husbyggnadsteknik

Ramhus på kanadensisk teknik.

Modern ramkonstruktionsteknik har inte bara fördelar, men också nackdelar som påverkar valet av byggnadsmetod. Tänk på de positiva och negativa aspekterna av konstruktionen av den kanadensiska ramhustekniken.

 • Byggprocessen är relativt billig, cirka 3 gånger mindre än för att bygga ett tegelhus. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till att sådan konstruktion redan innefattar installation av tekniknät, värmeisolator, tak, värmesystem;
 • ramhuset blir lätt, men mycket starkt. Det utövar inte kritiska belastningar på marken, det vill säga det kan byggas även på de mest ogynnsamma jordarna för konstruktion. För ett sådant hus behöver du en lätt grund, ofta tillräckligt grunda tejp eller vanliga kolumnar;
 • Värmeisolering av ett sådant hus är utmärkt, det är inte alltid möjligt att utföra liknande isolering för en betong eller tegelstruktur, även med ett tjockt lager värmeisolatorer.
 • Det tar bara 4 till 8 veckor att bygga ett hus, det vill säga på två månader kan man få en struktur som är helt redo för sitt liv.
 • Före konstruktion behandlas trä med speciella antiseptika och brandskyddsmedel, det vill säga att huset blir resistent mot skadedjur och höga temperaturer.

Finlands husbyggnadsteknik

Avslutningsplan och uppvärmningsram prefabricerad hus.

 • Vid utformning av ett hus bör mycket uppmärksamhet ägnas åt ventilation;
 • Behovet av behandling av flamskyddsmedel.
 • Många motståndare till ramkonstruktion hävdar att sådana hus är brandfarliga, de brinner lätt. Faktum är att allt är helt fel, kan bränna och dyra tegelhus, även om trädet är materialet mer brännbart. Men att göra impregnering minskar brännbarhetsindexet till ett minimum, men det gör konstruktionen lite dyrare.
 • Vid enheten måste kablarna uppfylla alla krav i projektet. Det är ofta nödvändigt att ringa en professionell elektriker, lita på deras styrka, om det inte är förtroende för resultatet är det omöjligt.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Konstruktionsstadier av kanadensisk teknik

Domostroenie kanadensisk teknik är extremt enkel, det är nödvändigt att observera följande steg:

Finlands husbyggnadsteknik

Ramverket av taket på ramhuset.

 • en plats är vald för att bygga ett hus, varefter det är nödvändigt att fylla i en lätt tejpfundament enligt projektet;
 • Efter grunden torkar betongen och uppnår den nödvändiga styrkan, bör du börja installera balkar för golv och paneler (sådana paneler tillverkas i fabriksförhållanden, de kommer till byggarbetsplatsen). En stång sätts in i spalterna på balkarna, då panelerna är monterade, alla element är fast fastsatta på varandra. De återstående luckorna måste isoleras med skum.
 • Efter att första våningen har installerats är det nödvändigt att börja montera väggarna i framtida hus. Om det är planerat att bygga ett hus med två våningar, är det nödvändigt att göra ett golvtak tillsammans med väggpanelerna.
 • Husets paneler ska fästas på bärstängerna med skruvar som går i steg om 15 cm. Samtliga fogar är fyllda med monteringsskum, själva panelerna pressas tätt mot stängerna. Fästningar utförs på tornspårprincipen, det är nödvändigt att observera termisk klyftan mellan de enskilda elementen, vilket är 2-3 cm;
 • När ramen är monterad ska dörrar och fönster installeras;
 • Överlappningarna läggs på väggpaneler, taket är monterat och strikt observerar alla projektets förutsättningar, som tillhandahålls av panelfabrikanten. Takpanelen från kanten är fäst vid gaveln med hjälp av sk grouse, den andra panelen på taket ligger på den första som är installerad med sin korta sida, långsidan måste ligga på gaveln. Hela strålen, som består av två plankor, sätts in i spåret av färdiga paneler;
 • Det sista steget i konstruktionen är installationen av en bindbräda i ändpanelerna.

Efter byggandet av huset är klart, kan du börja avsluta yttre, innerväggar, golv och tak, ansluta ingenjörsnätverk.

Modernt ramhus – är en pålitlig, hållbar, långsiktig struktur, som har unika egenskaper. En sådan struktur visar sig vara väldigt varm och bekväm, kostnaden är mycket mindre än för en traditionell tegelsten och till och med timmerhus. Byggtiden tar bara två månader, men kvaliteten och attraktionen i huset, dess tillförlitlighet överträffar de högsta förväntningarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *