Överlappar

Finska huset med egna händer

Finska huset med egna händer

Byggande av hus på finsk teknik

Isolering för ramhusets väggar

Multilayer sandwichpaneler som används vid byggandet av hus enligt den finska tekniken innehåller en miljövänlig mineralullisolering. Eftersom den inte sönderdelas ökar byggnadens liv med 3-4 gånger jämfört med hus byggt med kanadensisk teknik.

Utvidgad polystyren, som består av organisk isolering, sönderdelas över tiden. Under dess sönderdelning bildas polymera föreningar som frigör skadliga ämnen i miljön.
Sandwichpaneler, som i sin sammansättning har en värmare av organiskt ursprung, bör ändras var 25: e verksamhetsperiod. I hus byggda med finsk teknik är expanderad polystyren frånvarande.

Finskt limmade laminerat virke

Om tillverkningstekniken hos laminatfiner behålls, visar det sig ett utmärkt byggmaterial som ingår i alla ramkonstruktioner i ramhuset enligt den finska tekniken. Tack vare en speciell behandling kan livslängden hos limmade trävaror nå flera århundraden. Eftersom tekniken är ny, finns det inga faktiska bevis för detta uttalande. Men dömande av de hus som redan har stått i 50 år och inga förändringar observeras, då hundra år, kommer det åtminstone att tjäna.

Fördelarna med laminatfiner är uppenbart:

  • Det finns inga sprickor, liksom andra brister i vanligt trä.
  • Baren har ganska hög hållbarhet;
  • har exceptionella värme och ljudisolering egenskaper;
  • Deformeras inte under torkningsprocessen (krympning upp till 1%);
  • vattenresistent;
  • skyddad från gnagare, insekter och svampar;
  • brandbeständig;
  • miljövänlig och därför säker för människokroppen;
  • praktiskt taget ingen ytterligare efterbehandling krävs.

Byggande av ramhus med finsk teknik

Grunden för ett ramhus

Med tanke på att alla komponenter i byggandet av hus byggt med finsk teknik är mycket lätta, behöver man inte lägga en djup och kraftfull grund. Undantaget är instabila jordar. I detta fall läggs en remsa grund, men inte djup eller alternativt en kolumnerad. Samtidigt är det mycket märkbart att spara byggnadsmaterial. När man lägger remsa grunden används lösningar av betong eller slaggbetong, för en kolonnformig grund kommer en fullbyggd röd tegelsten eller skinkbetong att vara lämplig. Samtidigt med fyllningen av stiftelsen installeras inbyggda delar som är avsedda för ytterligare fastsättning av väggramen.

Finska huset med egna händer

Byggande av första våningen av huset på finsk teknik

1. Enheten överlappar varandra

När grundarbetet är klart installeras överlappningen på första våningen. Ovanpå interflooren läggs överlappningen på det så kallade golvet. Enheten, som börjar med ramen, är monterad med balkar med sektion 245×100 mm. Bredden på interbalanssteget är inte mer än 40 cm. Utkastet till golvet sys upp med plywood med en tjocklek av 18 mm. Nu kan du börja bygga ramväggarna.

Finska huset med egna händer

2. Montera väggramen

De inramade väggarna monteras först i det benägna läget på golvet. Kantplattan med en sektion på 150×50 mm (+/- 5 mm tillåts) fungerar som bas. För tillförlitlighet är ramhusaggregaten fästa på två sätt.

Ramlås, monterad i en träbalk, förstärkt med skruvar, vilket säkerställer anslutningarnas tillförlitlighet. Som du vet, under det första året är det en krympning av grunden, vilket medför deformering av strukturerna. För att förhindra denna process måste du använda mobilanslutningar.

Finska huset med egna händer

Montering av husets ramväggar på finsk teknik

3. Mantelramar

Sedan är ramen täckt med ett specialplåtmaterial (icke brännbart vindtätt genomträngligt membran) 25 mm tjockt. Materialet från vilket dessa lakan är gjorda har dubbla funktioner: det ökar styrkan i strukturen och förbättrar väggarnas värme- och vattentäthetskvaliteter på grund av vind- och fuktmotstånd.

Finska huset med egna händer

Täcker ramens väggar på finsk teknik

4. Installation av ramväggar

Därefter installeras väggen vertikalt och dess anslutning till nedre taket. Den mest tillförlitliga är fästningen av stången med stiften. Väggarna efter installationen är sammankopplade med hjälp av bultar som passerar genom hålen i ramens hörnstavar.

Byggande av andra våningen av huset på finsk teknik

På toppen av väggarna på första våningen är monterad interfloor överlappning. Man bör komma ihåg att golvet på andra våningen upplever en något lägre belastning än golvet på första våningen, så att stråldelen kan tas mindre, 245×50 mm. För att golvet ska vara tillräckligt starkt är det tillåtna avståndet mellan balkar inte mer än 35 cm. Utkastet golv sys med plywood med en tjocklek av 18 mm Montering av väggarna liknar första våningen.

Takkonstruktion och takinstallation

Väggens övre del utgör grunden för taket på vilket taksystemet ska monteras. Som en takbjälk kan du använda ett timmer på 150×50 mm (om planen för huset inte är planerat att bygga ett bostadshus eller vinden). Inuti rummet balkar är mantlade med plywood. Detta är ett grovt tak. Därefter tillverkas en takkarm av ramhuset, som kan tillverkas med plywood från 8 till 10 mm tjock. På balkarna installera takspjäll, som är täckta med kista. Som tidigare nämnts är taket på de finska husen gavel. Takmaterialet som tillhandahålls i projekt av huset är fäst vid kassan.

Finska huset med egna händer

Byggnad av taket och taket på huset på finsk teknik

För att säkerställa brandsäkerhet och bioskydd, ska alla trädetaljer i ramkonstruktionen i förväg, innan byggnadsarbetet påbörjas, behandlas med flamskyddsmedel och antiseptisk.

Avslutningsarbete

Efter installationen av taket är färdigt, är huset färdigt med ett kvarter, vilket skapar utseendet av massiva stockar. Alternativt kan du sya clapboard. För att förhindra att kondens uppstår på insidan av ytan, finns det ett utrymme kvar mellan ytan och det vindtäta materialet för naturlig ventilation.

Därefter monteras fönstren, alla nödvändiga kommunikationer är anslutna, väggarna är isolerade och som slutstadiet är rummet färdigt.

Byggande av hus på finsk teknik – video

För närvarande är byggandet av hus som använder finländsk teknik ockuperat lejonens andel av rambyggnadsmarknaden. Dess högkvalitativa indikatorer gör det till en av de mest populära när det gäller energibesparing, tillförlitlighet och termiskt skydd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *