Hur man installerar

Fixering av plastfönster i ett trähus

Om du bestämmer dig för att använda träsken, får du en attraktiv design av PVC-fönster. Men när du väljer ett material, se till att det jämförs positivt med utseendet på hela huset. I ett trähus ser du stora backar av träfoder. Ett sådant designalternativ är i stor efterfrågan idag och av vilka skäl:

 1. Träfoder presenteras i ett brett utbud av storlekar och färger, så att det i varje fall finns ett bra alternativ.
 2. Foder är ett miljövänligt material, så oroa sig för tryggt boende i huset är inte värt det.
 3. Foder har utmärkta hållfasthetsegenskaper, lång livslängd och bibehåller ett framträdande utseende.

Processen att installera väggpanelen är inte svår, så även en oerfaren person kan klara av sådant arbete.

För att göra detta, följ helt enkelt följande åtgärdssekvens:

 1. Längs sluttningens omkrets för att fixa startbanan.
 2. I analogi med installationen av PVC-paneler, installation och träprodukter. Fästfoder utförs med hjälp av självgängande skruvar.
 3. Alla defekter av fästanordningar kan maskeras med hjälp av hörn.

Kostnad för fönster och installation

Du kan köpa ett PVC-fönster idag till ett pris på 3000-6500 rubel stycken. Men professionella kan ställa in fönstret till ett pris av 800 rubel per m2.

Populariteten av PVC-fönster växer varje år. Och det här är inte förvånande, eftersom sådana strukturer har ett framträdande utseende, lång livslängd och utmärkta ljud- och värmeisoleringsegenskaper. Även de fönster som installeras i trähuset kommer med fördel att kombineras med byggnaden och utföra sina uppgifter perfekt.

Installera plastfönster i ett trähus: arbetsprocessen. Okosyachki tillverkning. Installation av ett dubbelglasat fönster, fönsterbrädor och utflöde

I den här artikeln kommer vi att prata om vilka funktioner som är att installera plastfönster i ett trähus. Användningen av dubbla glasrutor med PVC-ramar blir alltmer populär, vilket inte är överraskande. Moderna PVC-fönster i form av kostnad billigare, jämfört med högkvalitativa motsvarigheter, gjorda av timmer.

Återigen är PVC mer hållbart för oss än en vanlig ram gjord av sågat trä. Men när man bestämmer sig för installationen av plastfönster måste man förstå att de, till skillnad från träanaloger, är statiska och inte kan begränsa och expandera i enlighet med säsong eller väderförhållanden. Därför kan strukturer med PVC-ram inte installeras i en fönsteröppning utan att först producera hölje.

Fixering av plastfönster i ett trähus
Fixering av plastfönster i ett trähus

Korrekt installerad glas

För din information: Hölje (okosyachka) är en låda sammansatt av sågat trä och installerat i ett fönster eller dörröppning för att skydda glaset från deformationer som orsakas av krympning av sågat trä och väggkrympning.

Om självinstallation av plastfönster i ett trähus utfördes utan att höljet först producerats kan konsekvenserna vara mest oönskade.

Den aktiva fasen av krympprocessorer varar från 3 till 5 år. Under denna tid ändras öppningarnas konfiguration. Som ett resultat kan ramen inte tåla den mekaniska belastningen och glaset spricker helt enkelt.

Så vi fick reda på att fixering av PVC-glas i byggnader för krympning kräver en speciell inställning. Överväg hur du installerar ett plastfönster i ett trähus korrekt.

Installationsteknik

Fixering av plastfönster i ett trähus
Fixering av plastfönster i ett trähus

I fotoet monteras glaset i huset för krympning

Det enklaste sättet att beställa monteringen av glas i specialiserade företag. Experter vet förmodligen hur man installerar plastfönster i ett trähus och klarar av den här uppgiften snabbt och effektivt. Dessutom är priset på tjänsten ofta inkluderat i priset på Windows.

Men det händer att installationen betalas separat, och dessutom måste du betala priset till ett lanthus. I det här fallet är det naturligtvis lämpligt att själv utföra installationen.

Fixering av plastfönster i ett trähus
Fixering av plastfönster i ett trähus

Schema för installationsarbete

Installationsarbetet består av följande steg:

 • Okosyachki sammansättning;
 • fönsterkarm fästelement;
 • fästen fästen;
 • fixeringsreflux.

Överväga var och en av dessa steg mer detaljerat.

Okosyachki gör

Fixering av plastfönster i ett trähus
Fixering av plastfönster i ett trähus

Okosyachka med installerat trä fönsterbrädan

Monteringen av plastfönster i ett trähus är så att det första är att tillverka höljet.

Detta görs enligt följande:

 • Klipp ut öppningen. Om öppningen redan finns, kontrollera dess sidor för oegentligheter. Alla utskjutande fragment av öppningen skär av kedjesågen noggrant.
 • På sidorna av öppningen skär vi en ”ås” – en utskjutning som motsvarar vagnens storlek (vagn – vertikala väggar av höljet, som har karakteristiska utsprång i form av ett spår eller spets).

Utsprånget på öppningen skär en motorsåg. Vi försöker arbeta noggrant med ett smalt däck så att skäret är rakt.

Fixering av plastfönster i ett trähus
Fixering av plastfönster i ett trähus

 • Höljesboxen är monterad från två sidor, såväl som botten och toppen. Anslutningen av alla element tillsammans görs i halvskog.

Spikning eller fastsättning med skruvar används inte, eftersom konstruktionen måste kompensera för öppningens deformation. Höljesmontering utförs direkt i öppningen.

Viktigt: Det färdiga höljet fästs inte på bländaren, det bildar en glidskruv med den. Om höljet skruvas på väggen med skruvar kommer det inte att vara någon känsla av denna konstruktion, som om väggen deformeras, leder den till bläckfisken.

Installation av ett dubbelglasat fönster

Monteringsanvisningar för plastfönster i ett trähus, förutsatt att höljet redan är installerat, skiljer sig lite från installationen av liknande konstruktioner i en tegelbyggnad.

Installationsarbetet utförs enligt följande:

 • Vi förbereder ett dubbelglasat fönster för installation. Namnlösa: Vi demonterar alla de monterade elementen från ramen.

Detta steg är relevant om glaset kommer i samlingen. Om alla objekt skickas i ett demonterat tillstånd kan du omedelbart börja installera.

 • Rammen sätts in i höljet och är inriktad i den i enlighet med vattennivån. För att rammens placering ska bli framgångsrik, läggs träflis av den erforderliga tjockleken från olika sidor in i gapet.
 • När ramen är inställd i enlighet med vattennivån, från insidan i ramen borrar vi hål för skruvar.

Fixering av plastfönster i ett trähus
Fixering av plastfönster i ett trähus

Om man vid montering av fönster i tegelhuset använder klämmor med plastspetsar, används i träkonstruktioner självuttagande skruvar som går in i ett träd och på ett tillförlitligt sätt.

Längden på skruvarna väljs så att de går in i höljet, men når inte öppningen i väggen.

 • Efter skruvarna skruvas i trä. Sprida lätt mellan kammaren och höljet från sprutan. Detta görs för att ge bättre vidhäftning av skum och trä. Sedan applicerar vi skum i detta gap.
 • Efter fullständig härdning av skummet fortsätter vi till installationen av fönsterbrädan och utflödet.

Montering av fönsterbrädan

Korrekt montering av plastfönster i ett trähus med egna händer innebär installation av fönsterfönster efter installationen av glasenheten är klar.

Instruktioner för montering av träfönsterkarmar är följande:

 • I sidosektionerna av höljet, på nivån av framtidens framställning, tillverkas speciella spår till ett djup av 1,5-2 cm.
 • Fönsterbrädan flyttas in i spåren.
 • I fönstrets övre del är fästet fastsatt med skruvar som skruvas direkt in i höljet. För att förhindra att skruvlocken blir synliga, förtvettes svettningar före dem, vilka därefter fylls med träspackel.

Fixering av plastfönster i ett trähus
Fixering av plastfönster i ett trähus

Montering av plastfolie

Monteringsanvisningar för plastfönsterkarmar innebär inte att skruvar används. Också, som i föregående instruktion, väljs spår i sidoväggarna i vilka plastkåpan glider. Fästning av locket i öppningen kan utföras med skum.

Montagevatten

Reglerna för montering av plastfönster i ett trähus innebär att man måste installera en extern hälla.

Lågvatten behövs av flera skäl.

 • Först av allt. med återloppsuppsättningen ser fönstret mer attraktivt ut.
 • Sekund. förutsatt korrekt val och installation av lågvatten kommer regn inte att falla på ytan av väggen under fönstret.
 • För det tredje kommer det monterade skummet som appliceras runt ramen att skyddas mot exponering för UV-strålar och kommer inte att förlora sina ursprungliga isoleringskvaliteter.

Installationsanvisningar för återflöde är följande:

 • Lågvatten appliceras på höljet på ett sådant sätt att det är den övre kanten som gick till bottenkanten av fönsterramen.
 • När ebbnivån har nivån sitter vi fast med skruvar.
 • Därefter monteras hela trimmen runt hela ramen.

Fixering av plastfönster i ett trähus
Fixering av plastfönster i ett trähus

Fullt installerat dubbelglasat fönster med fönsterbrädan och platbanor

När installationsarbetet har slutförts hänger dörrarna på ramen, och glasen anses vara installerad. Om en uppsättning fönster kommer helt demonterad måste du montera sashen, nämligen sätta in glaset och tryck det med plastpärla.

I denna artikel tittade vi på installationen av plastfönster i ett trähus. Så nu kan du beställa glaset på ditt hus utan installation och därmed spara pengar.

Det finns frågor som behöver klargöra? Mer användbar information kan hittas genom att titta på videon i den här artikeln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *